Οι μαθητές της Κερατέας αναρωτιούνται τι είναι οι μπάτσοι (Video)

.

 

από ovriokastro.squat.gr 22/12/2010 2:54 μμ.


Εκδώθηκε ένας δεκάλογος, πιθανά απο τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ?? στο σάϊτ του ΑΝΤΙΧΥΤΑ.blogspot.com

Aς αποδομήσουμε αυτόν τον δεκάλογο με συζήτηση.  Εδώ η δική μας άποψη στο τι σημαίνει ο δεκάλογος.  Σύντροφοι κι συναγωνιστές μεν αλλά μέχρι πού;

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ


 • Ο μόνος λόγος που τους χρειάζεται να ακούσουν!


 • antixyta.blogspot.com/2010/12/blog-post_22 • Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010


 • ΓΙΑΤΙ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΥΤΑ…

 • Αλήθεια, έχετε δώσει αυτές τις απαντήσεις με ειλικρίνεια;  Όσο βρίσκεστε στα οδοφράγματα και πολεμάτε είμαστε “συναγωνιστές”, όταν πάτε στα ΣτΕ και στα σαλόνια τους θα χωρίσουμε!
  Δέκα λόγοι γιατί δεν πρέπει να δημιουργηθεί ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο Κερατέας


  Κι άλλοι 10 λόγοι γιατί δε θα έπρεπε να απευθύνουμε λόγο για την υπεράσπιση του τόπου μας στους εχθρούς μας, τα αφεντικά κάθε είδους!  Η μάχη είναι στο δρόμο από ίσους αλληλέγγυους αγωνιστές, κι όχι από εκπροσώπους στα δικαστήρια και στα υπουργεία. Εκεί για δεκαετίες οι εκπρόσωποι φροντίζουν να πουλάνε τους κοινωνικούς αγώνες και να παρουσιάζουν συμβιβαστικές λύσεις.  Καμιά ειρήνη με τους φασίστες, και με τους μεσάζοντες τους!


  1. Ο χώρος ανήκει στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής που έχει χαρακτηριστεί τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. ΦΕΚ 852/Β/3.9.1980.

  Ούτε φράχτης ούτε παράγκα μέσα σε τέτοιο χώρο, και όχι μόνο σε αυτό, αλλά να σταματήσει πια ο επεκτατισμός του τσιμεντοπολιτισμού τους σε βάρος της φύσης!


  2. Η περιοχή είναι ιστορικός και αρχαιολογικός χώρος. ΦΕΚ 1070/Β/29.12.1995.


  Αυτό σημαίνει ότι το Υπ.Πολ. θα στήσει ένα μαγαζί στον γενικότερο χώρο να μαζεύει εισιτήρια και οι μπάτσοι φύλακες του θα τραμπουκίζουν τον κόσμο που απλά θέλει να πάει ένα περίπατο στον λόφο;  Γιατί αυτό σημαίνει πια αρχαιολογικός χώρος στην Ελλάδα, νταβατζήδες της ευρύτερης περιοχής ασκούν κοινωνικό έλεγχο σε ένα πάρκο!  Να περιφρουρούνται κάποια αρχαία κτίσματα από άμυαλους βάνδαλους το καταλαβαίνω, όχι όμως φράχτες και μπάτσοι σε εκατοντάδες στρέμματα κρατικού ελέγχου.


  3. Στο κέντρο του χώρου στον οποίο σχεδιάζεται να τοποθετηθεί η απόθεση απορριμμάτων υπάρχει πηγη

  4. Το υδατόρευμα Μουζάκι διασχίζει κατά μήκος όλο το χώρο των εγκαταστάσεων.


  Αν και είναι το κερασάκι στη τούρτα της τσαπατσουλιάς της επιλογής, δεν είναι απλό το θέμα της αντιμετώπισης αυτού του σημείου.  Θα πούν ότι θα πάρουν το νερό απο την πηγή και με σωλήνες θα το μεταφέρουν σε υδραγωγείο όπου θα ελέγχεται και η ποιότητα της ύδρευσης απο αυτό.  Κι επειδή αυτό είναι ένα άλλο έργο, πιθανά τα ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ να περάσουν σε ιδιωτική πρωτοβουλία και μαζί και η εκμετάλλευση κάθε φυσικού πόρου στο χώρο που τους παρέχεται (νερό, μεταλλεύματα κλπ).
  Ο στόχος τους είναι να περάσει ελεύθερη δημόσια γή και πόροι σε ιδιωτική εκμετάλλευση.  Κανένας συμβιβασμός και καμιά ειρήνη με τα αφεντικά!  Κάτω τα ξερά σας από τη φύση!


  5. Η περιοχή είναι πλούσια σε ορυκτά, τόσο σε ποσότητες όσο και σε ποικιλία μεταλλευμάτων.


  Η φύση δεν είναι εργαλείο του σημερινού ανθρώπου και του πολιτισμού του να την κάνει ότι θέλει, και ειδικότερα όταν η εκμετάλλευση αυτή έχει σε στόχο το κέρδος και όχι την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων.  Προπαγανδίζουν συνεχώς την οικονομική φύση και το κόστος των προβλημάτων δημιουργώντας ολοένα νέες αγορές για την επίλυση τους.  Τα προβλήματα των ανθρώπων πρέπει να οριστούν απο τους ανθρώπους που τα έχουν και οι λύσεις να βγουν μέσα απο τους ίδιους, κι όχι απο ειδικούς, οικονομολόγους, και τραπεζίτες.


  6. Υπάρχουν αρχαίες μεταλλευτικές στοές που χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα π.Χ.


  Οι οποίες όταν επιβαρυνθούν θα υποχωρήσουν και ίσως να καταπιούν κι εργαζόμενους απο πάνω, αλλά αυτό το κόστος το κράτος το αντιμετωπίζει με την πάγεια απάθεια προς τις ζωές των εργαζομένων.  Αν όντως υπάρχουν κατά πόσο έχει ληφθεί υπ’ όψη η απορροφητικότητα του εδάφους λόγω της ύπαρξης τους;  Ας σκεφτούμε ότι ένα ορυχείο την εποχή εκείνη εξυπηρετούσε τις άμεσες ανάγκες της γύρω κοινωνίας.  Σήμερα ένας τέτοιος πόρος αντιμετωπίζεται σαν πηγή άντλησης κέρδους, που σημαίνει ότι σε λίγα χρόνια θα έχουν φάει ότι μπορεί να κρύβει αυτή η ταλαίπωρη γη μέσα της, αφήνοντας ως συνήθως ένα άθλιο τοπίο πίσω τους.  Η Λαυρεωτική είναι συνηθισμένη σε τέτοια τοπία.


  7. Η περιοχή είναι κηρυγμένη αναδασωτέα.


  Τώρα είναι που τους κάναμε τα μούτρα κρέας, εδώ η Πάρνηθα και το ελατοδάσος της έχει κηρυχθεί μόνο κατά το 30% των καμένων σαν αναδασωτέα κι έχει γεμίσει από μπουλντόζες και μπετονιέρες, που ο ίδιος μπουλντοζιέρης είναι κυρίως ο εκμεταλλευτής αυτής της “ανάπτυξης”.


  8. Μέσα στον προτεινόμενο χώρο υπάρχει νόμιμη κατοικία.

  Αυτό έχει να κάνει με χρηματική απαλλοτρίωση το οποίο οι ιδιοκτήτες και τα αφεντικά φροντίζουν για την απομάκρυνση του προβλήματος απο τους κοινωνικούς αγώνες.  Σε άλλα έργα διαγράφουν και καταστρέφουν ολόκληρες κοινωνίες και χωριά με τις απαλλοτριώσεις.  Η ιδιοκτησία βασίζεται σε μιά σύμβαση πολίτη και κράτους.  Όπως οι Τσάροι είχαν ανάκτορα έτσι έχει κι ο φτωχός καλύβα!


  9. Η περιοχή απέχει λιγότερο από 1.200 μέτρα από τα όρια οικισμού (Πλάκα), που προϋπήρχε του 1923.


  Στα Λιόσια και τη Φυλή ζουν επι δεκαετίες δίπλα άνθρωποι, μεγαλώνουν παιδιά, παθαίνουν καρκίνο χιλιάδες άνθρωποι, και δεν συγκινήθηκαν τα αφεντικά.  Η Πλάκα δε τους λέει τίποτα.  Χημικές βιοτεχνίες λειτουργούν απέναντι απο νηπιαγωγεία, βενζινάδικα κάτω απο διαμερίσματα, βαφεία δίπλα στα σχολεία.  Αυτό το σύστημα δεν καθαρίζεται, ανατρέπεται!


  10. Το σεισμικό ρήγμα της περιοχής τέμνει κάθετα τον προτεινόμενο χώρο, ενώ την περιοχή διασχίζει ο αγωγός φυσικού αερίου.


  Κι όταν τρυπούσαν και τσιμέντωναν για να περάσει ο αγωγός του, εμείς που ήμασταν;  Σε ποιόν ανήκει ο αγωγός, σε μας ή τ’ αφεντικά.  Σε ποιόν ανήκει το οικόπεδο που στηρίζεται κάθε πυλώνας της ΔΕΗ;  Ιδιωτικοποίηση σημαίνει ληστεία!  Φόκο στις δομές του ληστρικού αυτού συστήματος.  Αλληλεγγύη, αντίσταση, ρήξη, ανατροπή!


 • g

  από g 22/12/2010 3:59 μμ.


  λίγο πριν τις 13:00, οι κάτοικοι της Κερατέας επιχείρησαν να ανακαταλάβουν τις περιουσίες τους στην περιοχή του
  Ομβρυοκάστρου...
   οι οποίες έχουν καταπατηθεί από τις δυνάμεις καταστολής, που παραμένουν στο σημείο για ενδέκατη ημέρα προκειμένου να κατασκευαστεί στο σημείο ΧΥΤΑ. Τα Ματ δεν επέτρεψαν την είσοδο από τη λεωφόρο Λαυρίου και οι κάτοικοι εισέβαλαν μέσα από τα χωράφια. Οι αστυνομικές δυνάμεις, με σχετική δυσκολία τους κυνηγούν στα χωράφια προσπαθώντας να τους σταματήσουν.
  Οι κάτοικοι αποδεικνύουν για άλλη μία φορά πως δεν κάνουν πίσω, ο αγώνας είναι μεγάλος και θα πάει … μέχρι τέλους.

  Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

  To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

  Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

  Creative Commons License

  Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License