ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! Απέβαλλαν μάρτυρα του Γιάννη Σερίφη!!!

"Θορύβησαν" τους πιστούς υπηρέτες του Νόμου, της Τάξης και της "αμερόληπτης" Δικαιοσύνης τους, οι ελεύθερες απόψεις ενός μάρτυρα υπεράσπισης του αγωνιστή Γιάννη Σερίφη. Ο πρόεδρος του Έκτακτου Πολιτικοδικείου Μαργαρίτης, τον απέβαλλε πριν από λίγο από την αίθουσα γιατί δεν του άρεσαν οι απόψεις του περί του τι είναι πραγματική τρομοκρατία στη σημερινή εποχή.

Να πως δημοσιεύει την είδηση το in.gr Αθήνα: Την αποβολή του μάρτυρα υπεράσπισης του Γιάννη Σερίφη, κ. Κωνσταντίνου Παλαιστίδη, προέδρου του συλλόγου υπαλλήλων Βιβλίου και Χάρτου, ζήτησε τη Δευτέρα πρόεδρος του δικαστηρίου Μιχάλης Μαργαρίτης, κατά τη διάρκεια της δίκης της 17 Νοέμβρη. Ο κ. Μαργαρίτης εκνευρίστηκε όταν ο μάρτυρας, με έντονο ύφος χαρακτήρισε τρομοκρατία τα εργατικά ατυχήματα, τις πλημμύρες, αλλά και τις αποφάσεις δικαστηρίων που κρίνουν παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες εργαζομένων. «Δεν μπορείτε να υβρίζετε τη Δικαιοσύνη της πατρίδας σας. Είστε θρασύτατος» ανέφερε, παρεμβαίνοντας ο πρόεδρος του δικαστηρίου. «Δεν είμαστε το ίδιο. Εγώ παίρνω 700 ευρώ και ξεφορτώνω κούτες και εσείς 5.000 ευρώ και μοιράζετε φυλακές» απάντησε ο μάρτυρας. Στο σημείο αυτό ο κ. Μαργαρίτης ζήτησε την αποβολή του μάρτυρα και απευθυνόμενος προς αυτόν είπε: «Θορυβείτε και υβρίζετε το δικαστήριο». Ως μάρτυρες υπεράσπισης του Γιάννη Σερίφη κατέθεσαν, επίσης, ο μηχανικός της Ολυμπιακής Αεροπορίας, συνδικαλιστής κ. Σωτήρης Γεωργόπουλος, ο γεωπόνος κ. Δημήτρης Καρακώστας, που γνώριζε τον Γιάννη Σερίφη από το συνδικαλιστικό κίνημα, και ο καθηγητής Πανεπιστημίου Γιώργος Σαγιάς. Ο κ. Γεωργόπουλος χαρακτήρισε την απαγγελία κατηγορίας κατά του Γιάννη Σερίφη «πράξη εκδίκησης γι' αυτό που υπηρέτησε, γι' αυτό που εκφράζει και γι' αυτό που αντιπροσωπεύει». Όπως είπε, θα ήταν αδύνατο να εμπλακεί ο Γιάννης Σερίφης σε παράνομες δραστηριότητες, αφού αμέσως θα γινόταν αντιληπτός, καθώς επί σειρά ετών τον παρακολουθούσαν οι Αρχές. Από την πλευρά του, ο κ. Καρακώστας υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος πίστευε στο μαζικό κίνημα και ως εκ τούτου δεν μπορεί να έχει σχέση με την 17 Νοέμβρη. Ο μάρτυρας χαρακτήρισε «λαθεμένες πολιτικές ενέργειες» τη δράση της οργάνωσης, καθώς -όπως είπε- δεν εντάσσεται στην μαρξιστική θεώρηση που επιδιώκει την ανατροπή με όρους μαζικούς, αλλά η πρακτική της ουσιαστικά έφερνε σε αδιέξοδο το επαναστατικό κίνημα. Παράλληλα, και ο κ. Σαγιάς απέκλεισε το ενδεχόμενο να εμπλέκεται ο Γιάννης Σερίφης στην υπόθεση της 17Ν. «Η παρουσία του και η στάση του είναι συνεπέστατη. Δεν την κρύβει ποτέ. Είναι από τους ανθρώπους που στηρίζει τις απόψεις του» κατέθεσε, μεταξύ άλλων. Τελευταία ενημέρωση: 11.34 Πηγή: ΑΠΕ Oι μάσκες της "δίκαιας δίκης" πέφτουν μία μία. Ό,τι ενοχλεί στραγγαλίζεται και ό,τι "πονάει", καρατομείται. Να την χαίρεστε και τη δημοκρατία σας και τη δικαιοσύνη σας. Εύγε!

από ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑΣ 14/07/2003 3:04 μμ.


ισως....καποτε....ερθει μια μερα...

από Pou mporo 14/07/2003 4:38 μμ.


na diabaso tin katathesi toy Manoli Glezoy;;;;

από Κούμε 14/07/2003 4:45 μμ.


...βρίσκεται στα πρακτικά της 18/6/03 , στο άρθρο 116323.

Για μελλοντικές απορίες: βάζεις το όνομα που θες στο πλαίσιο που λέει «αναζήτηση» και βρίσκεις το σχετικό άρθρο...

από κάστορ(ας) 14/07/2003 4:53 μμ.


που βρίζει τον Σερίφη και τον Ντίνο! Αντε γα... κωλόπαιδο

από Δύο 14/07/2003 4:55 μμ.


ΣΟΒΑΡΑ ΜΙΛΑΣ ΠΡΟΕΔΡΕ??? ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΥΒΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ(της ποιας;)??? Καλά μιλάμε και ο άλλος όμως του έδωσε πληρωμένη απάντηση."Μοιράζετε φυλακές"!! Έτσι να μαθαίνουν οι φασίστες το μάθημά τους πριν το μάθουν τελειωτικά εκείνη την ώρα που λέει και ο φοροεισπράκτορας...

από ένασ από ΣΟ Ιντυ 14/07/2003 4:57 μμ.


Και βεβαίως τον έκρυψα!

από Δύο 14/07/2003 5:22 μμ.


Πολλοί ασφαλίτες όμως σήμερα ε;;

από ο ίδιος από ΣΟ Ιντυ 14/07/2003 5:24 μμ.


... κάπου κοντά εδώ θα έχουν τη φωλιά τους, που λέει και το ανέκδοτο!

από Αλ. από ΔΟ Ιντυ 14/07/2003 6:04 μμ.


[το κείμενο αναφέρεται στον τύπο που υπογράφει ως ΗΛΠΑΠ, και μόλις τον έκρυψα) ...και για να μη σου φαίνομαι κολλημένος, είσαι «φασίστας» με την ευρεία έννοια του όρου. Οι χαρακτηρισμοί σου είναι αστήριχτοι, χρησιμοποιείς λέξεις όπως «κακομούτσουνος» και χύνεις δηλητήριο, οπότε... κρύβεσαι! Για το δεύτερο κρύψιμο: χαρακτηρισμοί όπως "κακομούτσουνος" για κάποιον που διώκεται (και για οποιονδήποτε) δεν επιτρέπονται. Γκέγκε; Για το τρίτο κρύψιμο: Βρες το ρημαδοσημείωμα. (αυτό το σχόλιο θα κρυφτεί σε λίγο, αρκετά παίξαμε)

Κάτι που ίσως ξέρετε ήδη: ο Σάββας Ξηρός εδώ και 2-3 συνεδριάσεις, δεν ανεβαίνει από το κελί του στην αίθουσα του έκτακτου δικαστηρίου του Κορυδαλλού, διαμαρτυρόμενος για το περιστατικό της 10 Iουλίου.

Ο πρόεδρος μάλιστα, φαίνεται να «στραβομουτσουνιάζει» με την άρνησή του να ανέβει (προφανώς θέλει να αποφύγει να ζητήσει τη βίαιη μεταφορά του) και σήμερα ξεκίνησε λέγοντας:

«ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΣ: Οι κρατούμενοι Τζωρτζάτος Βασίλειος και Τέλιος Κωνσταντίνος δεν μπορούν να εισέλθουν στην αίθουσα για λόγους υγείας, ο δε κρατούμενος Σάββας Ξηρός μου δήλωσε ότι αρνείται να εισέλθει στην αίθουσα και θα σας εξηγήσει γραπτώς τους λόγους.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πέστε του να έρθει να πει μια καλημέρα, δεν πρόκειται να πάθει τίποτα και να τα διαβάσει. Γραφτά δεν στέλνουμε εδώ. Να έρθει και να τα διαβάσει. Μήπως μέσω Internet θέλει να επικοινωνεί με το Δικαστήριο;»

Σήμερα κατέθεσαν οι μάρτυρες υπεράσπισης του Γιάννη Σερίφη: Γεώργιος Σαγιάς, Σ. Γεωργόπουλος (πρώην μέλος Διοίκησης ΕΚΑ - Εργατικού Κέντρου Αθηνών), Αλέκος Βερναδάκης(πρώην μέλος Διοίκησης ΓΣΕΕ), Π. Μπρόφας (μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνικών ΟΤΕ), Γρηγόρης Δαφνής (συνδικαλιστής της Γ΄ ΕΛΜΕ) και ο Χρήστος Μπίστης.

O Κωνσταντίνος Παλαιστίδης, πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων Βιβλίου και Χάρτου, απεβλήθη από τον «θιγμένο» πρόεδρο. Στα πρακτικά η κατάθεσή του και η αντίδραση προέδρου και εισαγγελέα καταγράφηκε ως εξής:

«ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πόσα χρόνια τον ξέρετε; Αν ξέρετε τους συνδικαλιστικούς αγώνες του και αν είναι συμβατή η σκέψη ενός αγωνιστή στο μαζικό Κίνημα αν μπορεί να μετέχει σε τέτοιες Οργανώσεις.

Κ. ΠΑΛΑΙΣΤΙΔΗΣ: Τον Γιάννη Σερίφη τον γνώρισα από το 1992 - 1993 τότε είχα απολυθεί από το Στρατό έπιασα οριστικά δουλειά σ΄ ένα βιβλιοπωλείο, ανακατεύτηκα συνδικαλιστικά και εκεί γνώρισα για πρώτη φορά τον Γιάννη Σερίφη και πιο συγκεκριμένα σε ένα πολιτικό και συνδικαλιστικό χώρο στον οποίο ανήκα των Αριστερών Εργατικών Συσπειρώσεων και Κινήσεων.

Ηταν ένας χώρος συνδικαλιστικός και πολιτικός που συζητούσαμε τα προβλήματα του εργατικού και συνδικαλιστικού Κινήματος σε κάποιες Συνελεύσεις, στην Ένωση Λογιστών, εκεί για πρώτη φορά γνώρισα τον Γιάννη Σερίφη. Ήταν μια σεμνή παρουσία, λιγομίλητος, χωρίς πολλά λόγια τα οποία λέγαμε εμείς οι νεώτεροι και κάποιοι παλαιότεροι σε αυτές τις συναντήσεις και πάντα πολύ εύστοχος κατά τη γνώμη μου και πολύ επίμονος σε ένα δυο τρία ζητήματα τα οποία αυτός θεωρούσε σαν αρχή για το τι σημαίνει μια συνδικαλιστική παρέμβαση.

Ένα από αυτά ήταν ό,τι κάνουμε θα πρέπει να εκπορεύεται και να απευθύνεται στη βάση των εργαζομένων και όχι απλά να είναι διακηρύξεις για άλλη χρήση, δηλαδή για εντυπωσιασμό ή για άλλες πολιτικές σκοπιμότητες και σε αυτό που επίσης επέμενε πάρα πολύ -και από ό,τι τον έμαθα καλύτερα και αργότερα και από τη δράση του μέσα στον ΗΛΠΑΠ επιβεβαιώθηκε- ήταν στην ανεξαρτησία από τα Κόμματα, ή επιτρέψτε μου να πω και από τα κομματίδια, δηλαδή αυτό που πάντα έλεγε είναι ότι «ό,τι κάνουμε το κάνουμε σαν εργαζόμενοι και δεν το κάνουμε βάζοντας άλλες σκοπιμότητες που έχουμε από πίσω, μπροστά, δηλαδή τα Κόμματα τα μικρά ή τα μεγάλα.

Από τότε είχαμε μια στενή σχέση. Περισσότερο τον γνώρισα την άνοιξη του ΄95 στο 21ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου που ήμασταν κι οι δυο σύνεδροι, ανταλλάξαμε απόψεις, τον έβλεπα συχνά σε διαδηλώσεις είτε εργατικές είτε άλλες γενικότερου ενδιαφέροντος για τα ζητήματα του πολέμου στη Βοσνία και στη Γιουγκοσλαβία, για το ρατσισμό, στις διαδηλώσεις του Πολυτεχνείου.

Κατά καιρούς είχαμε επαφές και επικοινωνίες για κάποιες πρωτοβουλίες. Αν θυμάμαι καλά τη χρονιά του ΄97 μαζί με άλλους αγωνιστές είχαμε καλέσει ένα Τούρκο συνδικαλιστή -έχει δηλωθεί και για μάρτυρας ο Ibrahim Kudis δεν ξέρω αν θα έρθει- και οργανώσαμε κάποιες περιοδείες στα αμαξοστάσια όπου μίλησε κι αυτός και πρωτοστάτησε ο Γιάννης για να οργανωθούν αυτά.

Θυμάμαι σχολίασα ότι «Ωραία είστε εσείς εδώ στον ΗΛΠΑΠ που μπορείτε και κάνετε και τέτοιες εκδηλώσεις εν ώρα διαλείμματος», μου είπε «δεν ήταν πάντα έτσι εύκολα τα πράγματα, μπορεί να είναι ένας Οργανισμός δημοσιοποιημένος αλλά δεν ήταν πάντα έτσι εύκολα τα πράγματα και κόντρες έγιναν γι αυτό το πράγμα για να κατακτηθεί, να μοιράζεται ελεύθερα μια προκήρυξη να γίνεται ελεύθερα μια περιοδεία ή μια συζήτηση και αντιπαραθέσεις είχαμε με τη διεύθυνση» κλπ.

Αυτό που θυμάμαι είναι μια από τις τελευταίες συνδικαλιστικές μάχες που είχε δώσει ο Γιάννης λίγο πριν συνταξιοδοτηθεί ήταν για το ζήτημα να κατοχυρωθούν, να δοθούν στο χέρι κάποία πράγματα που οι διοικήσεις τα είχαν υπογράψει στις συλλογικές συμβάσεις αλλά δεν τα έδιναν και το είχαν θεωρήσει οι εργαζόμενοι εκεί, πρωτοστατούσε ο Γιάννης σε αυτό, ότι δεν μπορεί να το υπογράφουμε στη σύμβαση και να μην μας το δίνουν μετά.

Το λέω αυτό για να πω και κάτι που είπα προηγούμενα ότι η κατάληξη αυτής της απεργίας η οποία δεν ήταν νικηφόρα, ήταν ότι συνδικαλιστές από το χώρο του ΗΛΠΑΠ των τεχνικών, που ανήκαν στην ΠΑΣΚΕ δήλωσαν ότι θα παραιτηθούν και από την παράταξή τους επειδή η παράταξή τους κεντρικά δεν στήριζε αυτό τον αγώνα και τον υπονόμευε και δεν νομίζω ότι αυτό ήταν άσχετο με το γενικότερο κλίμα που ο Γιάννης και κάποιοι άλλοι άνθρωποι είχαν φτιάξει μέσα στο χώρο του ΗΛΠΑΠ ότι άσχετα αν είμαστε Αριστεροί ή Δεξιοί ή ΠΑΣΟΚ, πάνω από όλα είμαστε εργαζόμενοι και πάνω από όλα μιλάμε για τα εργατικά συμφέροντα.

Αυτό που ήθελα να πω επειδή ο Γιάννης τώρα βρίσκεται σε αυτή τη θέση και από ό,τι είδα και από τις τηλεοράσεις όταν έγινε η σύλληψή του, η προφυλάκισή του η κυρία κατηγορία -αλλά και πριν από αυτό τα κανάλια από τον Ιούλιο - Αύγουστο ακουγόταν το όνομά του- η κύρια ρετσινιά που του αποδίδονταν ήταν ότι είναι ο στρατολόγος των Οργανώσεων ένοπλης βίας.

Εγώ θέλω να πω το εξής: και προσωπικά εγώ αλλά και όλοι οι άλλοι σύντροφοι και συναγωνιστές που ήμασταν σε αυτό το χώρο των Εργατικών Συσπειρώσεων, δεν ήμασταν απλά και μόνο κάποιοι συνδικαλιστές που ενδιαφερόμασταν να γίνει ένας αγώνας για το μεροκάματο ή για τις άδειες ή για τις συνθήκες εργασίας, ή για το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό, ή για οτιδήποτε άλλο, ήμασταν κάποιοι άνθρωποι πολιτικοποιημένοι από τους χώρους της Αριστεράς, θα έλεγα από τους χώρους της άκρας Αριστεράς, ριζοσπαστικής Αριστεράς, επαναστατικής Αριστεράς πέστε το όπως θέλετε, ήμασταν κάποιοι άνθρωποι που είχαμε και κάποια οράματα και κάποιες ιδέες, δηλαδή για ένα αγώνα ενάντια στο σύστημα, οραματιζόμασταν μια άλλη κοινωνία.

Πιστεύω ότι αν ο Γιάννης ήταν κάτι τέτοιο αυτός ο χώρος θα ήταν ένα πρόσφορο έδαφος, ένα ευνοϊκό έδαφος για να ανοίξει τέτοιες κουβέντες, να κάνει τέτοιες προτάσεις, να περάσει ένα τέτοιο κλίμα. Ούτε προσωπικά εγώ, αλλά ούτε και από άλλους συντρόφους άκουσα ποτέ ο Γιάννης να θέτει τέτοια θέματα ή να κάνει τέτοιες προτάσεις σε όσους αγωνιστές ήταν μέσα εκεί.

Το τελευταίο που θα ήθελα να πω είναι το εξής: επειδή κι εγώ προσωπικά αλλά και το Σωματείο στο οποίο ανήκω από την πρώτη στιγμή και πριν από την προφυλάκισή του ακόμη είχαμε βγάλει ένα ψήφισμα συμπαράστασης ενάντια στη δίωξη των ΜΜΕ και όλης αυτής της φημολογίας που γινόταν στο πρόσωπο ενός αγωνιστή - εργάτη όπως γράφαμε και αργότερα μετά την προφυλάκισή του κάναμε διάφορες εκδηλώσεις, μοιράσαμε κείμενα και ανακοινώσεις και στην εφημερίδα του Σωματείου, εγώ προσωπικά δεν αντιλαμβάνομαι το ρόλο μου σαν μάρτυρας στο Γιάννη Σερίφη και νομίζω ότι κι άλλοι σύντροφοι που πέρασαν από εδώ να παρακαλέσουμε, να εξηγήσουμε ότι εδώ υπάρχει μια παρανόηση ότι ο Γιάννης δεν είναι έτσι. Εγώ το αντιλαμβάνομαι και κάπως αλλιώς. Να θέσουμε ένα ερώτημα, να ζητήσουμε τον λόγο ποιος, ποιοι και γιατί είναι αυτοί που τολμούν να διώκουν τον Γιάννη Σερίφη. Ποιοι είναι δηλαδή σήμερα οι πραγματικοί τρομοκράτες και τι είναι η πραγματική τρομοκρατία. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Κύριε Πρόεδρε πως τολμούν τα όργανα της πολιτείας; Κύριε Πρόεδρε να ανακαλέσει ο μάρτυρας Κ. ΠΑΛΑΙΣΤΙΔΗΣ: Ο μάρτυρας έχει μια γνώμη για τα όργανα της πολιτείας και όλα τα όργανα της πολιτείας. Λέω λοιπόν για εμένα τρομοκρατία είναι ότι ο βασικός μισθός είναι 580 ευρώ και δεν μπορεί να ζήσει άνθρωπος με αυτά. Αυτό είναι τρομοκρατία. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Όλοι κρινόμαστε. Κ. ΠΑΛΑΙΣΤΙΔΗΣ: Όποιοι αναγκάζουν τον εργάτη να παίρνει 580 ευρώ είναι τρομοκράτες και έπρεπε να δικαστούν. Για εμένα τρομοκρατία είναι αυτοί που ευθύνονται για τα εργατικά ατυχήματα. Για εμένα τρομοκρατία είναι αυτοί που ευθύνονται για της πλημμύρες και πνίγεται ο κόσμος. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Αν ήρθατε εδώ πέρα κ. μάρτυρα για να πείτε αυτά που λέτε? Κ. ΠΑΛΑΙΣΤΙΔΗΣ: Βεβαίως γι΄ αυτό ήρθα. Γιατί ήρθα; Για να πω αυτά που λέτε εσείς; Συγγνώμη, αυτά που θέλω εγώ θα πω και σας παρακαλώ μην με διακόπτετε. ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι αλλά ξέρετε κ. μάρτυς; Με αυτά που λέτε, ακυρώνεται και η βαρύτητα της κατάθεσής σας.

Κ. ΠΑΛΑΙΣΤΙΔΗΣ: Εσείς το νομίζετε αυτό. Εγώ πιστεύω ότι είναι ενισχύεται η βαρύτητα της κατάθεσής μου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μάθετε να ακούτε και λίγο. Καλά είναι τα συνδικαλιστικά αλλά εδώ είναι Δικαστήριο. Δώσατε μια κατάθεση για τον κ. Σερίφη υπέρ του ότι αυτός είναι συνδικαλιστής, ότι αγωνίζεται και αποκλείεται να έχει καμία σχέση με αυτά. Αυτά που λέτε τώρα ακυρώνετε την αξία.

Κ. ΠΑΛΑΙΣΤΙΔΗΣ: Για μας είναι βασικό. Εγώ απλά δεν ήρθα γιατί έχω μια προσωπική γνωριμία, έχω μια πολιτική και συνδικαλιστική γνωριμία και για εμένα είναι βασικό το γιατί ο Γιάννης Σερίφης διώκεται. Διώκεται για τους αγώνες του, διώκεται γι΄ αυτό που είναι, για την αντίληψή του για έναν ανεξάρτητο και ταξικό και ασυμβίβαστο συνδικαλισμό. Λέω ότι αυτοί που θα έπρεπε να διώκονται είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες. Τρομοκράτες είναι αυτοί που καταστρέφουν το περιβάλλον, τρομοκράτες είναι αυτοί που οδηγούν τον κόσμο στην ανεργία. Τρομοκράτες είναι αυτοί που μέσα σε μια εβδομάδα έβγαλαν 3 απεργίες παράνομες και καταχρηστικές τον Ιούνιο. Τρομοκράτες είναι οι Αμερικάνοι που βομβαρδίζουν στο Ιράκ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν μπορείτε να βρίζετε τη Δικαιοσύνη της πατρίδας σας. Είστε θρασύτατος! Δεν σας λέω τίποτα.

Κ. ΠΑΛΑΙΣΤΙΔΗΣ: Σας παρακαλώ μην με βρίζετε. Δεν είμαστε ίσα κι όμοια!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είστε θρασύτατος.

Κ. ΠΑΛΑΙΣΤΙΔΗΣ: Εγώ παίρνω 718 ευρώ, κουβαλάω κούτες κι είμαι σε ορθοστασία κι εσείς παίρνετε 5.000 ευρώ και μοιράζετε φυλακή όπως είπατε. Δεν είμαστε ίσα και όμοια και σας παρακαλώ μην με βρίζετε. ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να μου στείλετε τα υπόλοιπα γιατί 5.000 δεν παίρνω. Κ. ΠΑΛΑΙΣΤΙΔΗΣ: Δεν ξέρω πόσα παίρνετε, πάντως δεν παίρνετε 718 που παίρνω εγώ και δεν είστε ορθοστασία 8 ώρες την ημέρα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εντάξει κύριε. Εγώ δεν πήγα να κάθομαι να τσακώνομαι με την Αστυνομία, πήγα και μελετούσα.

Κ. ΠΑΛΑΙΣΤΙΔΗΣ: Αν χρειαστεί για το δίκιο μου θα τσακωθώ. Δεν έχω πρόβλημα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ποιο δίκιο σας;

Κ. ΠΑΛΑΙΣΤΙΔΗΣ: Και η Αστυνομία είναι τρομοκράτες, έχει σκοτώσει πολύ κόσμο, έχει βασανίσει κόσμο και αυτοί είναι τρομοκράτες.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παρακαλώ τελείωσε. Να τον αποβάλλετε από την αίθουσα! Πηγαίνετε κύριε, βρίζετε τη Δικαιοσύνη. Τα Δικαστήρια είναι τρομοκράτες; Τι να σας πω; Να πάρετε μαζί σας την γνώμη σας και να την αφήσετε έξω από εμάς.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΑΣ: Δεν χρειάζεται τώρα να κάνουμε τόση οξύτητα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Γεωργόπουλος Σωτήρης. Ενώ είπε ένα σωρό ωραία πράγματα και τα ακούγαμε, την ακυρώνει. Αν δεχτώ ότι πιστεύει και ο κ. Σερίφης τα ίδια πράγματα, δεν του χρειάζεται τίποτε άλλο του κ. Σερίφη για να μορφώσουμε κι εμείς γνώμη δηλαδή.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Σας διαβεβαιώ κ. Συνήγορε, ησυχάστε, από τη θέση αυτή που είμαι, ο μάρτυρας καταθέτει αυτά που πιστεύει;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Σερίφη για δώστε την δική σας εξήγηση, σας παρακαλώ πολύ, δώστε μου μια εξήγηση.

Γ.ΣΕΡΙΦΗΣ: Εγώ έχω πει, ότι θα με δικάσετε γι΄ αυτό που είμαι και όχι γι΄ αυτό που θέλετε εσείς να είμαι. Εγώ δεν είμαι ούτε το καλό παιδί του συστήματος;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εγώ δεν θέλω καλά παιδιά εδώ μέσα. Εγώ ψάχνω αν είναι ένοχος κανένας ή αθώος. Καλά παιδιά ψάχνω; Γ.ΣΕΡΙΦΗΣ: Ο φίλος εδώ που ήρθε είχε μια άποψη, αλλά δεν είχε την άποψη αυτή που εσείς νομίζετε. Είχε μια άποψη για το σύστημα και για την τρομοκρατία. Και εγώ στην απολογία μου θα έρθω να σας ζητήσω ελεημοσύνη;

Κύριε Εισαγγελέα, έχεις μια εβδομάδα λες για τη δημοκρατία σου και προχθές λες, ότι ο Σερίφης κύριοι, όταν ανέβηκε στα σκαλιά έκανε μια κίνηση, δεν μας είπες ποια είναι αυτή η κίνηση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Η δημοκρατία είναι μέσα στα πλαίσια του Συντάγματος κ. Σερίφης. Δεν είναι δημοκρατία το να διαλύσουμε εδώ πέρα τα πάντα. Δεν θα μου καλείστε εμένα εδώ πέρα, κοιτάξτε, υπάρχουν οι άνθρωποι οι νοικοκυραίοι σε τούτο τον τόπο που τον διαφεντεύουν, αυτοί που δουλεύουν και βγάζουν το μεροκάματο, δεν είστε μόνο εσείς, όλοι είναι.

Ο κ. Γεωργόπουλος τι αριθμό έχει; Και παρακαλώ να είμαστε ήρεμοι, δεν χρειάζεται εδώ πέρα να βρίζουμε ούτε το Δικαστήριο, ούτε κανέναν. Αν αυτή είναι η διάθεση του κ. Σερίφη, εσείς είστε μάρτυρες και φυσικά όλα κρίνονται εδώ πέρα και όλα σταθμίζονται να το ξέρετε. Θέλουμε δεν θέλουμε θα τα σταθμίσουμε αυτά».

Σχόλιο: αυτό το «οι νοικοκυραίοι» και το άλλο, το «Εγώ δεν πήγα να κάθομαι να τσακώνομαι με την Αστυνομία, πήγα και μελετούσα», με τσάκισαν...

Αρχεία:

από Rossoneri 14/07/2003 8:59 μμ.


Πολύ μελετηροί οι άρχοντες και οι αφεντάδες μας, αν κρίνουμε από τον πρόεδρο και τον αρχιεπίσκοπο... και μετά θεωρούμαστε ακραίοι όταν βρίζουμε μερικούς συμφοιτητές μας που όλοι μέρα σκέφτονται το πτυχίο τους. Κοίτα να δεις που σε μερικά χρόνια αυτοί θα δικάζουν και θα κυβερνούν ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΟΛΕΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΚΥΝΗΓΑ ΚΑΡΙΕΡΑ

από Political 15/07/2003 11:41 πμ.


Από την εξέλιξη της ακροαματικής διαδικασίας, υπάρχει έστω και ένας/μία που να πιστεύει, πλέον, ότι ο χαρακτήρας της δίκης δεν είναι πολιτικός; Ο ίδιος ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, φροντίζει να θέτει συνέχεια ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ στους μάρτυρες και η καθεστωτική του προκατάληψη, λοιδωρία, ειρωνία και επιχείρηση απαξίωσης των "ενοχλητικών" γι΄αυτόν και τους ομοίους του, ιδεών, είναι στην ημερήσια διάταξη. Τέρμα λοιπόν τα παραμύθια περί του εγκληματικού χαρακτήρα της υπόθεσης. Αυτοαναιρούνται σε κάθε ευκαιρία. Το θέαμα πια έχει καταντήσει γελοίο. ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ - ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ !!!

Δεν είναι σοβαρός ο άνθρωπος!!Έχει καλλιεργήσει μέσα στην αίθουσα ένα φοβερό αντικομμουνιστικό κλίμα που θυμίζει μακαρθισμό.Έχει διώξει όσους μάρτυρες Καλά αυτό με τους νοικοκυραίους είναι το αποκορύφωμα.Η ακύρωση της αστικής δημοκρατίας τους.Ο Θουκυδίδης λέει στον Επιτάφιο:ημείς τον μηδέν τώνδε μετέχοντα αχρείον νομίζομεν.Με αυτή τη μεγαλειώδη φράση-μεγαλειώδη πραγματικά-επιτίθεται σε αυτή τη νοοτροπία του "νοικοκύρη",του απολίτικου ανθρώπου,του ανθρώπου που προτιμά να μη μέτέχει στις πολιτικές συγκρούσεις για να διαφυλάξει το ατομικό του συμφέρον. Και τώρα έρχεται μετά από τόσα χρόνια ο Μαργαρίτης να αντιστρέψει τη φράση του μεγάλου ιστορικού:Υπάρχουν και νοικοκυραίοι σε αυτόν τον τόπο που δεν τους αρέχει να τσακώνονται σαν εσάς!Σοβαρά ρε;Α ναι και δεν πρέπει να υβρίζουμε την δικαιοσύνη της πατρίδος μας.Ναι και να μελετάμε για να γίνουμε πρόεδροι εκτάκτων στρατοδικείων και συνεπείς φασίστες. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ

από ειμαι ησυχος... 15/07/2003 3:14 μμ.


Οταν εχεις τετοια ηθικα ατομα να δικαζουν ,τι να φοβηθει κανεις?Σοβαρα τωρα,τα πραγματα δε πανε καθολου καλα ουτε και στη δικη.Οι δικασταδες θεωρουνε αυτονοητο να αισθανομαστε πατριδα και θρησκεια,και οτιδηποτε εξω απο αυτη τη λογικη δεν ειναι πρεπον και προσβαλλει.Ιδιαιτερα τελευταια που οι μαρτυρες ορκιζονται στη συνειδηση,παρατηρειται μια διαθεση ειρωνιας(αυτοιδεν εχουν το θεο τους,παρατηρησε ο χιουμοριστας πρ).Εδω πρεπει να σημειωθει και η επιμονη του κρατους στην ουσια να κρυψει τη δικη.Ενω μετα τις συλληψεις βομβαρδιζαν τον κοσμο με τρομουστεριες τωρα κανουν σα να μη γινεται.Απουσια τηλεοπτικης καλυψης,που οσο ξεφτιλισμενα κι αν ειναι τα καναλια θα φαινοταν το ξεβρακωμα των αρχων(μηδεν στοιχεια για γιωτοπουλο,μαρτυρες τυπου μπακ..και της αλλης της περιεργης,προσβολες σε 2 μαρτυρες του σεριφη,ειρωνια σε μαρτυρες που διαψευδουν κατηγορητηρια,βιασυνες κτλ).,καταργηση των πρακτικων,ελεγχομενα ρεπορταζ στον αστικο τυπο.Και μη ξεχναμε και τους αλλους που ειναι ομηροι του κρατους εδω και στο εξωτερικο. ΚΛΟΥΒΕΣ ΚΛΟΥΒΙΑ ΚΑΙ ΚΛΟΥΒΕΙΑ ΙΔΑΝΙΚΑ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License