Bόλτα στα χωράφια του Μπόμπολα

Αυτός που γυαλίζει και φτιάχνει τα παπούτσια του Μπόμπολα λέγεται: Παπουτσής! Οι υπάλληλοι του καλοδεχονται τους γιορτινούς επισκέπτες στο χωράφι του αφεντικού του!

ovriokastro.squat.gr/

ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ… apo  antixyta.blogspot.com

Εστο Οβριόκαστρο πραγματοποίησαν πριν λίγο περίπου 30 συντοπίτες μας. Ακολουθώντας μία εναλλακτική διαδρομή (από τις πολλές που υπάρχουν και οδηγούν στα μηχανήματα του εργολάβου) έφτασαν μια ανάσα από την “προστατευόμενη περιοχή”. Εκεί τους υποδέχθηκαν γύρω στους 10 ασφαλ(ή)τες, άλλοι τόσοι αστυνομικοί και φυσικά μία διμοιρία ΜΑΤ.

Κι ενώ οι συμπολίτες μας βρίσκονταν εκτός του χωροθετημένου, ως ΧΥΤΑ, χώρου, μέσα σε ιδιοκτησίες τους, οι “σεκιουριτάδες” τους “ευχήθηκαν”, με το γνωστό τους τρόπο, καταπατώντας το νόμο, για άλλη μια φορά αυτές τις ημέρες: “ΔΕ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΣΑΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ” !!! Και δε μπορουσε, ημέρες που είναι, να μην υπάρξει και το ανάλογο ¨κέρασμα¨ από δακρυγόνα. Βέβαια, τα έριξαν στου Κουτρούλη το γάμο και τους τα γύρισε πίσω ο αέρας, αλλά τέτοια δώρα είναι καλό να τα μοιράζεται κανείς με τους γύρω του…

Να σας ευχηθούμε Καλά Χριστούγεννα, με υγεία και να θυμάστε πως όσες απαγορεύσεις και να μας επιβάλλουν, δε μπορούν να μας απαγορεύσουν να ονειρευόμαστε…

Υ.Γ.1 – Σας περιμένουμε το βράδυ, στις 8, στην παράσταση “Mistero Buffo” του Ντάριο Φο από τον θίασο Τσιριτσάντσουλες και μετά θα ακολουθήσει ζωντανή μουσικη
Υ.Γ.2 – Μη στέλνετε άλλους ασφαλ(ή)τες, τους βάζετε σε μεγάλο κίνδυνο. Ακόμα και οι γιαγιάδες τους καταλαβαίνουν από χιλιόμετρα…

Χριστούγεννα στην Κερατέα με θέατρο δρόμου “Mistero Buffo” του Ντάριο Φο

Φέτος κάνουμε όλοι Χριστούγεννα στο δρόμο με το θίασο Τσιριτσάντσουλες. Ένα λαϊκό θέαμα με μουσική, χορό και τραγούδι. Ιστορίες από τη Βίβλο και την ευρωπαϊκή λαϊκή παράδοση των γελωτοποιών του μεσαίωνα, φιλτραρισμένες από την ανατρεπτική ματιά του Dario Fo (νόμπελ λογοτεχνίας 1997).

Ο Γελωτοποιός, ο Άγγελος, ο Εργάτης, η Μάνα, ο Μέθυσος, ο Τρελός, ο Κουτσός κι ο Τυφλός, μας επισκέπτονται στον τόπο μας και παρασταίνουν αρχαίες ιστορίες μέσα από τις διαχρονικές τεχνικές των πλανόδιων γελωτοποιών από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας.

Ηθοποιοί: Παντελής Παντελόγλου
Μαρίνος Μουζάκης
Κωνσταντίνος Πουλής
Ντίνα Μαυρίδου
Μαζί τους ο μουσικός Νίκος Γιούσεφ
Μετάφραση – σκηνοθεσία: Μαρίνος Μουζάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ντίνα Μαυρίδου
Στιχούργος: Κωνσταντίνος Πουλής
Κοστούμια: Όλγα Βακούφη
Υπεύθυνος παραγωγής: Παντελής Παντελόγλου
Μουσική – δραματουργική επεξεργασία – φροντιστήριο – φωτισμοί – μακιγιάζ: Ο θίασος
Φωτογραφίες: Αφοι Γιαννακόπουλοι
Παραγωγή: Τσιριτσάντσουλες 2010
tsiritsantsoules.gr
Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ…Δεκάδες εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες από τον χώρο των ΜΜΕ καθώς και από άλλα σωματεία βάσης και συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί  [23/12] έξω από τα γραφεία του περιοδικού Voyager και άλλων περιοδικών του μεγαλοεκδότη, μεγαλομετόχου σε τηλεοπτικά κανάλια,  ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρείας και φέρελπι ιδιοκτήτη περιβαλλοντοκτόνου ΧΥΤΑ στην Κερατέα, Μπόμπολα. Αφορμή οι απολύσεις των εργαζομένων στο ταξιδιωτικό περιοδικό Voyager, μετά το σταμάτημα της έκδοσης (είχε προηγηθεί ο εμπαιγμός των εργαζομένων από την διεύθυνση, που τους έβαλε να ολοκληρώσουν το τελευταίο χριστουγεννιάτικο τεύχος, ισχυριζόμενη ότι δεν θα κλείσει το περιοδικό, βλ. και εδώ). Κάποιοι από τους απολυμένους (στην πλειοψηφία τους αμειβόμενοι με μπλοκάκι) ζητάνε την ανάκληση των απολύσεων και την απορρόφηση των εργαζομένων σε άλλες εκδόσεις (βλ. και την προκήρυξη της συνέλευσης που στηρίζει αυτήν την διεκδίκηση).

Στην μικροφωνική συγκέντρωση διαβάστηκε η παραπάνω προκήρυξη της «Συνέλευσης έμμισθων, άμισθων, «μπλοκάκηδων», «μαύρων», ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ» καθώς και τα άλλα κείμενα της (βλ. 1  και 2) για την γενικότερη επίθεση που δεχόμαστε ως εργαζόμενοι ΜΜΕ (απολύσεις και ανεργία, επιχειρησιακές/ατομικές συμβάσεις, επισφαλή εργασία), κείμενα τα οποία μοιράστηκαν επίσης σε περαστικούς, ενώ κρεμάστηκαν και δυο πανό («ενάντια στις απολύσεις η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας» και «κατάργηση συμβάσεων - περικοπές μισθών, πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών») και πετάχτηκαν και αναλόγου περιεχομένου τρικάκια στους γύρω δρόμους. Προς το τέλος της συγκέντρωσης δυο άτομα της συνέλευσης εισήλθαν στο κτίριο και μοίρασαν τα κείμενα και στους εργαζόμενους στα γραφεία της επιχείρησης, που ήταν δεκτικοί απέναντι στην παρέμβαση μας, αφού έχουν συνηθίσει να μην ασχολείται κανένας συνδικαλιστής και κανένα σωματείο με τις συνθήκες εργασίας τους. Οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας από την άλλη, εμφανώς έκπληκτοι από την συγκέντρωση αφού και αυτοί με την σειρά τους δεν έχουν συνηθίσει να αντιδράει κανείς στις «αόρατες» απολύσεις τους, προσπάθησαν να απαξιώσουν την κίνηση αλληλεγγύης μας υποστηρίζοντας ότι «δεν ισχύουν αυτά που καταγγέλλουμε, είμαστε μικροί και δεν ξέρουμε» κι ότι «μας έκαναν χάρη που επέτρεψαν σε αντιπροσωπεία να εισέλθει στο κτίριο». Οι συγκεντρωμένοι αποχωρήσαμε από το κτίριο στο Μαρούσι μετά από λίγο, φωνάζοντας το σύνθημα «η αλληλεγγύη όπλο των εργατών, πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών».


Υ.Γ. ...Και όταν λέμε "η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας", το εννοούμε: ευχαριστούμε θερμά τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που στήριξαν με κάθε μέσο τη σημερινή παρέμβαση.

από ovriokastro.squat.gr 25/12/2010 7:02 μμ.


Αλληλεγγύη στους αγωνιστές της Κερατέας

Αλληλεγγύη στα παιδιά της Κερατέας που συλλαμβάνονται, κατηγορούνται, γιατί τόλμησαν να ονειρευτούν ένα κόσμο χωρίς τα σκουπίδια σας!

Αλληλεγγύη σ’ όλα τα παιδιά που χτυπιούνται και εισπνέουν τα καρκινογόνα χημικά σας!

Δε ξεχνάμε δε συγχωρούμε τα εγκλήματα του πολέμου

Και μην ξεχνάμε ότι ο Μπόμπολας είναι ΚΑΙ ο Αρχιχρυσοθήρας της ΒΑ Χαλκιδικής

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License