Να τι θελουν να κανουν στον Έβρο

ψαρεψα αυτο το κειμενο απο ενα site αντιπληροφορησης στον εβρο

Από ότι έχουμε καταλάβει όλοι μας,τον τελευταίο καιρό(λόγω οικονομικής κρίσης),οι μετανάστες είναι για άλλη μια φορά το εξυλαστήριο θύμα. Μετά τις “αυτοδιοικητικές” εκλογές και την άνοδο της ακροδεξιάς και των φασιτών(παρακράτος) στον Άγιο Παντελεήμονα και την Πλατεία Αττικής, και τα πογρόμ που ακολούθησαν αυτών,ήρθε η σειρά του θεσμοθετημένου κράτους να ρίξει την χαριστική βολή σε όσους ψάχνουν καλύτερες συνθήκες επιβίωση.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ορθότερος όρος είναι ότι υψώνει τοίχοι στο δρόμο τους προς τον λεγόμενο δυτικό κόσμο,όπως γίνεται από τη μέρα που ανέλαβαν οι ευρωπαίοι μπάτσοι της FRONTEX..Ο λόγος γίνεται για τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Χρ.Παπουτσή ο οποίος θέλοντας να “προστατέψει” τους  φιλήσυχους πολίτες αυτής της χώρας,ενώ στην πραγματικότητα θέλει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου ολόκληρης της Ευρώπης και να διασφαλίσει την τάξη και την ασφάλεια του ανεπτυγμένου δυτικού κόσμου,δήλωσε ότι θα υψώσει φράχτη στα σύνορα του Έβρου και θα ενισχύσει την ακτοφυλακή.Αυτό στην πραγματικότητα σημαίνει και άλλες χαμένες ανθρώπινες ζωές,αλλά τόσα παιδάκια ακροτηριασμένα και διαμελισμένα και δεκάδες πτώματα στην θάλασσα του Αιγαίου.Αυτό είναι το πρώταγμα του σοσιαλισμού πίσω από τις λέξεις “ΗΣΥΧΙΑ,ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ”.

Ας είμαστε ξεκάθαροι απέναντι στα γεγονότα και τα δεδομένα.Κανένας προσφυγας-μετανάστης δεν ξεκινά να φύγει από την χώρα του με σκοπό να έρθει να μείνει στην χρεοκοπημένη Ελλαδίτσα.Για αυτούς είναι απλά ένα σταυροδρόμι-πέρασμα για την είσοδο τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης και σε ένα καλύτερου τρόπου διαβίωσης.Απλά η νομοθεσία αυτής της χώρες κρατά όμηρους όσους περάσουν “παράνομα” τα σύνορα της,μην αφήνοντας τους άλλη επιλογή από το να εγκληματήσουν απλά γιατί θέλουν να επιβιώσουν και να ταϊσουν τις οικογένειες τους.

Όσο για τις ακροδεξιές φανφάρες περί: “Αυτοί φταίνε για την ανεργία” ας είμαστε ειλικρινείς.Ποιός περύφανος Έλληνας θα πήγαινε να δουλέψει στα χωράφια 10 και 12 ώρες την ημέρα για ένα κομμάτι ψωμί,ποιός θα πήγαινε να διακινδυνεύει καθημερινά τη ζωή του πάνω σε ετοιμόροπες σκαλωσίες ανασφάλιστος;Απλά ας το αναλογισούν αυτό οι χειροκροτητές αυτών και ας αποφασήσουν.Έτσι και αλλιώς για εμάς έχουν διαλέξει ήδη στρατόπεδο και δυστυχώς για αυτούς είναι στο απέναντι.

ΣΤΙΣ ΝΑΡΚΕΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ,ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΥΡΩΠΑΙΟΥ

πηγη: http://traciacontra.wordpress.com/

από ΚερⒶτεος 03/01/2011 2:07 πμ.


Λένε τώρα, σε εποχή περικοπών και απωλήσεων, να φτιάξουν φράχτη ala Texas to California border, με μερικά απο τα εκατομυριάκια απο αυτά που μας πέρνουν καθημερινά και τους περισεύουν.

Που θα τον στήσουν τον φράχτη αυτό;

Τα σύνορα, που κακώς υπάρχουν παντού στη γη, βρίσκονται στο μέσο του Εύρου μεταξύ Τουρκίας και γΕλλάδας.  Στο νερό δηλαδή και στη μέση ενός πλωτού ποταμού;  Όχι βέβαια!  Στη γη θα τον φτιάξουν, και όχι στην Τούρκικη όχθη αλλά στην απο δω μεριά.

Περιορίζουν έτσι την πρόσβαση και των ντόπιων που ζουν απο το ποτάμι και έστω κι αν δεν ψαρεύουν ή μαζευουν χόρτα στην όχθη θα έπρεπε να έχουν κάθε δικαίωμα πρόσβασης σε αυτό.

Για να διαφυλάξουν συμφέροντα και να εξυπηρετήσουν άλλα, ουσιαστικά απομονώνουν άλλο ένα κομάτι γή απο τον λαό και το ελέγχουν με τη βία και την τρομοκρατία, αλλάζοντας τα σύνορα.

Δε μιλάμε για 2-3 χιλιάδες μέτρα αλλά για πάνω απο 200χλμ απο το Αιγαίο μέχρι τα Βουλγαρικά σύνορα.  Κι αν νομίζετε ότι μιλαμε για σκέτη γη χωρίς λίμνες και παραπόταμα και αναγκαστικά γεφύρια και φυλάκια, το έργο στη καλυτερη του είναι γιγαντιαίο.  Το άλλο το τοιχάκι στη Κίνα πως το λένε .....;

Είναι άλλη μια καθαρή επέκταση του κράτους και του κεφαλαίου σε άλλο ένα τμήμα της γης που αφαιρούν απο τους ανθρώπους, τη λεηλατούν και μέσω της δικαιολογίας αυτής της ασφάλειας της Ευρώπης απο την ανεξέλεγκτη μετανάστευση, θα ελέγχουν γη και ζωή πανω σε αυτή.

Εκατομύρια τόνοι τσιμέντου και σιδήρου, με διαρκή ανάγκη συντήρησης και περιφρούρισης.  Η λύση τους για την ανεργία είναι να δημιουργήσουν ένα κράτος εργολάβων, μπάτσων, και στρατιωτών, που οι υπόλοιποι σκλάβοι θα υπηρετούν και θα θρέφουν.

Λέτε αυτό το αστροπελέκι ο Shoemaker να τα σκαρφίστηκε αυτό μόνος του;  Δε νομίζω.

από gia to idio 8ema 03/01/2011 4:25 μμ.


Aρκετά νεφελώδεις είναι οι ανακοινώσεις στις οποίες προχώρησε σε συνέντευξή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής αναφορικά με το δημιουργία "φράχτη-τείχους" μήκους 12 χιλιομέτρων αναχαίτισης λαθρομεταναστών στην περιοχή του Έβρου (προφανώς στην περιοχή του προγεφυρώματος του Κάραγατς που αντιμετωπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα). Κατ’αρχήν η δημιουργία ενός τέτοιου έργου, πέρα από την αμφίβολη επιτυχία του (ουδέποτε 12,5 χλμ φράχτη εμπόδισαν τέτοιο κύμα λαθρομετανάστευσης) τίθενται από τον ίδιο τον υπουργό και θέματα χρηματοδότησης του έργου και ομολογείται ότι δεν υπάρχουν κονδύλια, ενώ υπανίσσεται ... "αυτοχρηματοδότηση από την εταιρεία που θα αναλάβει το έργο». Στην συνέντευξη ο υπουργός (στον οποίο οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι εν πάση περιπτώσει δείχνει να τον απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα της αναχαίτισης του κύματος λαθρομεταναστων από τις συνεχείς δηλώσεις του και τοποθετήσεις του) αναφέρει ότι 200 με 250 μετανάστες περνούν καθημερινά τον Έβρο (στην πραγματικότητα είναι πάνω από 300), αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στην Ευρώπη και έτσι ανήλθαν σε 31.219, αντί 6.615 την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.!

Ο κ. Παπουτσής, ανέφερε ότι : ''Η ελληνική κοινωνία έχει ξεπεράσει τα όριά της όσον αφορά στη δυνατότητα υποδοχής παράνομων μεταναστών. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι στη χώρα μας θα παραμείνουν μόνο εκείνοι οι μετανάστες που έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας ή δικαίωμα ασύλου''.

Πριν το 2000 είχε υπάρξει μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης σε συνεργασί με ιδιωτική εταιρεία για το «σφράγισμα» ολόκληρου του Έβρου, αλλά το κόστος ήταν τεράστιο και η ιδέα εγκαταλείφθηκε. Πάντως μόνο 12,5 χλμ, είναι ελάχιστα για να υπάρξει ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος, εκτιμάται από ειδικούς, ενώ μόνο η Ε.Ε. μπορεί να χρηματοδοτήσει κάτι που να θυμίζει το τείχος που έχουν σηκώσει οι Ισραηλινοί στην Ιερουσαλήμ...

Μιλάμε για ένα έργο με εκατοντάδες θερμικές κάμερες, διαδοχικά στρώματα ασφάλειας, πιθανών χρήση ηλεκτροφόρων ασυρμάτων, χρήση σεισμογράφων για την αποτροπή δημιουργίας τούνελ, τεράστιο αριθμό προσωπικού κλπ.


Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License