Επιδρομή αλληλεγγύης στην Κερατέα

Επιδρομή αλληλεγγύης στην Κερατέα από συνελεύσεις κατοίκων Αθήνας

Επιδρομή αλληλεγγύης από συνελεύσεις κατοίκων και κάτοικους διαφόρων περιοχών της Αθήνας έγινε σημερα το μεσημέρι στην Κερατέα. Μοιράστηκαν κείμενα αλληλεγγύης, υπήρξε συζήτηση και επαφή με τους αγωνιζόμενους κατοίκους στα οδοφράγματα, κρεμάστηκε πανώ από τη συνέλευση Κυψέλης-Πατησίων και περπάτημα στους δρόμους της σύγκρουσης.
Το ηθικό των κατοίκων είναι ανεβασμένο, η διάθεση για αγώνα εντείνεται όσο περνάν οι μέρες. Οι μπάτσοι βρίσκονται σε "εχθρικό έδαφος" στην Κερατέα που σημαίνει ότι ο χρόνος κυλάει σε βάρος τους.
Χαρακτηριστική φράση κατοίκου: "βλέπαμε στην τηλεόραση που σας χτυπούσαν (τα ΜΑΤ) στην Αθήνα και λέγαμε δεν μπορεί, κάποιο δίκιο θα έχουν που τους χτυπάνε. Τώρα καταλαβαίνουμε πόσο άδικο ήταν."
Δεξιά κι αριστερά υπήρχαν ακόμα τα βανδαλισμένα από τη μανία των χουλιγκάνων "προστατών του πολίτη" αυτοκίνητα ενώ οι κάτοικοι έχουν οχυρώσει το οδόφραγμα με βαρύτερα υλικά αφού έχουν να αντιμετωπίσουν άρματα μάχης (βλέπε ενημέρωση από 5/1).
Στο δρόμο βρίσκεις παντού υπολείματα από τις οδομαχίες, "χρησιμοποιημένες" πέτρες, σπασμένα γυαλιά, θρύψαλα από τα αυτοκίνητα κατοίκων που σπάστηκαν από τους μπάτσους, ίχνη από φωτιές και ότι άλλο συνθέτει το σκηνικό μιας οδομαχίας στην πόλη, μόνο που αυτό βρίσκεται ανάμεσα σε λόφους, χωράφια και ελαιώνες.
Τα ΜΑΤ στην εμφάνισή μας πήραν θεσεις, φόρεσαν κράνη, μάσκες και έκλεισαν το δρόμο με τις κλούβες. Πίσω από τις καλαμιές κρυμμένοι ματατζήδες σε "λούφες", κι εκείνοι σε θέσεις μάχης. Ασφαλίτες με κάμερες και γενικά σκηνικό εμπόλεμης κατάστασης. Λίγο πριν είχε περάσει πορεία κατοίκων με κάποιον πολιτικό (δεν έχω λόγους να αναφέρω ποιόν, θα το αναφέρουν όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ).

Τα κείμενα που μοιράστηκαν υπάρχουν ήδη στο indymedia (της Ελευθεριακής Συνέλευσης Αμπελοκήπων είναι εδώ), οι σύντροφοι από τις άλλες συνελεύσεις κατοίκων ας αναφέρουν την εμπειρία τους από τη σημερινή επιδρομή αλληλεγγύης.

Ακολουθούν φωτογραφίες.


από κ 08/01/2011 8:09 μμ.


post image

Εικόνες:

από κ 08/01/2011 8:11 μμ.


πράσινα πίσω από τις καλαμιές

Αρχεία:

από ... 08/01/2011 10:51 μμ.


Σ΄αυτήν την ωραία κίνηση αλληλεγγύης στην Κερατέα συμμετείχαν αρκετές δεκάδες άτομα, μέλη διαφόρων συνελεύσεων γειτονιάς και συλλογικοτήτων από την Αθήνα. Με κίνδυνο να ξεχνάω αυτή τη στιγμή καποιους/ες, να αναφέρω ότι συμμετειχαν μέλη από τις συνελεύσεις Κυψέλης και Πατησίων, Αγ. Παρασκευής, Αμπελοκήπων, Μπραχαμίου, Βύρωνα, Καισαριανής και Παγκρατίου καθώς επίσης μέλη του κατειλημμένου Αυτοδιαχειριζόμενου Αγρού στο πάρκο "Τριτση", του στεκιού Αντίπνοια στα Πετράλωνα και της Πρωτοβουλίας Αγώνα από το λόφο του Στρεφη για τη γη και την ελευθερία. Α΅προσθεσει καποιος όπους τυχόν ξεχασα να αναφερω. Το πανό που κρεμάστηκε στο μπλόκο της Λαυρίου γράφει "Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους κατοίκους ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ στην Κερατέα". Να ξαναπάμε, μαζί...

από A 09/01/2011 6:22 πμ.


post image
...

Εικόνες:

από φετσαλας 09/01/2011 10:44 πμ.


Οταν βλεπεις κυριουλες 50 χρονων μαζι με τις πιτες να φτοιαχνουν και μολοτοφ τοτε καποιοι θα περασουν καλα

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License