Η Σαουδική Αραβία απαγορεύει δια νόμου κάθε δημοσίευση στο διαδίκτυο χωρίς ειδική άδεια

Χούντα βουτηγμένη στο πετρέλαιο.

Με νόμο που θα ισχύει από τον επόμενο μήνα, η Σαουδική Αραβία επιβάλλει στους πολίτες της να κάνουν αίτηση για μια άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αν θέλουν να κάνουν δημοσιεύσεις κειμένων στο διαδίκτυο.

Η άδεια θα έχει ισχύ για τρία χρόνια και θα καλύπτει τις δημοσιεύσεις σε blogs, forums αλλά και υπηρεσίες σύντομων μυνημάτων, όπως είναι το Twitter.

Για να κάνει κάποιος αίτηση για την άδεια, θα πρέπει να είναι Σαουδάραβας πολίτης και τουλάχιστον 20 χρονών. Θα πρέπει επίσης να καταθέσει έγγραφα, τα οποία να αποδεικνύουν ότι έχει καλή διαγωγή και συμπεριφορά.

Όποιος δημοσιεύει κείμενα χωρίς την ειδική άδεια, θα τιμωρείται με χρηματικό ποσό 100 χιλιάδων Riyal (περίπου 26 χιλιάδες δολλάρια) και σε περίπτωση εκ νέου παράβασης της νομοθεσίας, ενδέχεται να του επιβάλλονται ακόμα μεγαλύτερες ποινές.

Η νομοθεσία χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό από τα καθεστωτικά μέσα της Σαουδικής Αραβίας, που βλέπουν το κοινό να μετακινείται προς τα διαδικτυακά μέσα για την ενημέρωσή του.

??

από σδφγ 11/01/2011 7:51 μμ.


δεν ακουστηκε κατι για συγκρουσεις στην σαουδ.αραβια ?  ισχυει για εξεγερση και εκει?

από _ 12/01/2011 1:11 πμ.


Μη γράφετε άσχετα πράγματα κάτω από ειδήσεις. Ας ανοίγουμε καλύτερα συζητήσεις στο φόρουμ αν υπάρχει απορία.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License