Πανπελοποννησιακός συντονισμός ενάντια στα διόδια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - http://www.akribeia-stop.gr/

«ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ»

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή-18/12/2010 μετά από πρόσκληση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» συνάντηση στην Τρίπολη με θέμα τη συγκρότηση «Συντονιστικής Επιτροπής Πελοποννήσου αγώνα ενάντια στα διόδια».

 Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου», το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, η «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στο Μωριά», η «Μαντινειακή Συμπολιτεία», η «Κίνηση Συντονισμού Πολιτών Πελοποννήσου», ο πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας Μανόλης Αλοίμονος, αντιπροσωπεία εργαζομένων στο ΣΕΑ ΑΛΕΑ, αποφασίστηκε να συγκροτήσουν οι ανωτέρω φορείς «Προσωρινή Σ.Ε.» και:

1) Να γίνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους φορείς, τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις και τις κινήσεις να συμμετάσχουν στη συγκρότηση της «Συντονιστικής Επιτροπής Πελοποννήσου αγώνα ενάντια στα Διόδια», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011, στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας.

Στη συγκέντρωση της Κυριακής 23 Ιανουαρίου θα κληθούν και εκπρόσωποι της «Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής ενάντια στα Διόδια» για να ενημερώσουν για τις δράσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής και τα δικαιώματα των πολιτών.

2)  Να συμμετέχει στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης ενάντια στα Διόδια την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011. Καλούμε όλους τους φορείς και τους πολίτες που θέλουν να αγωνιστούν ενάντια στο «χαράτσι» των διοδίων, την Κυριακή 9 Ιανουαρίου να ανοίξουμε συμβολικά τα διόδια στο Μάναρι, στην Ασέα και στο Σπαθοβούνι.

3) Καλούμε όσους θέλουν να συμμετάσχουν στο συμβολικό άνοιγμα των διοδίων του Μάναρι που θα πραγματοποιήσει το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010, στις 2 μ.μ.

Τέλος, η «Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή Πελοποννήσου ενάντια στα Διόδια» τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι:

«Πολίτες της Πελοποννήσου,

Νέες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων έχουμε από τις αρχές του 2011, μετά τις τρομακτικές αυξήσεις κατά 133% που είχαμε το προηγούμενο διάστημα. Αποτελεί πρόκληση στη σημερινή οικονομική συγκυρία, με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την ακρίβεια και την υπερφορολόγηση ακόμα και των ειδών πρώτης ανάγκης, οι υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων αποτελούν «χαράτσι» δίχως προηγούμενο.

Οι ιδιωτικές εταιρείες εισπράττουν χρήματα για κατασκευή δρόμων οι οποίοι έχουν ήδη πληρωθεί πολλαπλάσιες φορές από τους φορολογούμενους μέσω των πανάκριβων τελών κυκλοφορίας, της άγριας φορολόγησης στα καύσιμα καθώς και μέσω των τελών στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων.

Αγωνιζόμαστε για τη κατάργηση των ληστρικών αποικιοκρατικού τύπου Συμβάσεων που παραχωρούν τους δρόμους στο αδηφάγο πολυεθνικό και ντόπιο κεφάλαιο.

Αγωνιζόμαστε για να παραμείνουν οι εθνικοί δρόμοι δημόσιο κοινωνικό αγαθό κι ελεύθεροι για όλους.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους πολίτες και τους τοπικούς κοινωνικούς Φορείς να αντιδράσουν μαζικά και αποφασιστικά ενάντια στην επιβολή διοδίων, υπερασπίζοντας τους δρόμους ως ελεύθερο, κοινωνικό αγαθό, ενάντια στις «αποικιακού τύπου συμβάσεις» που το Ελληνικό Δημόσιο υπογράφει με ιδιωτικές εταιρείες αρνούμενοι να πληρώσουν.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ  ΣΤΙΣ  ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ  ΑΥΞΗΣΕΙΣ  ΤΩΝ  ΔΙΟΔΙΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΓΕΝΑΡΗ, ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ, ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΝΑΡΙ, ΝΕΣΤΑΝΗ ΚΑΙ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΓΕΝΑΡΗ, ΣΤΙΣ 11 π.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ «ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ» ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ.

 Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Μιχάλης Μπαρμπαρέσος:6972292998

Γιώργος Γάτσος:6979787271

Θανάσης Γρηγοράκος:6939210664

Τάκης Κάτσαρης:6972107113

Μαρία Λεκάκου:6941450268


Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License