Το καθεστώς της Τυνησίας καταγράφει πολίτες & δημοσιογράφους σε Facebook, Google και Yahoo

Ηλεκτρονικός πόλεμος εναντίον των λαού της Τυνησίας.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, το καθεστώς της Τυνησίας παρακολουθεί συστηματικά τις επικοινωνίες πολιτών και δημοσιογράφων που γίνονται μέσω των υποδομών του Facebook, της Google και του Yahoo.

Το καθεστώς έχει αποσπάσει τα usernames και passwords λογαριασμών e-mail του Gmail και του Yahoo από πάρα πολλούς πολίτες, δημοσιογράφους και διαχειριστές ιστοσελίδων. Δε μένει μόνο στην παθητική παρακολούθηση αλλά σε πολλές περιπτώσεις διαγράφει υλικό, όπως φωτογραφίες, μέσα από τους λογαριασμούς.

Επίσης, μέσω της κρατικής υποδομής τηλεπικοινωνιών εισάγονται δέκα επιπλέον γραμμές κώδικα σε κάθε μεταφόρτωση σελίδας σε http. Με τον κώδικα αυτό δίνεται η δυνατότητα στις κρατικές υπηρεσίες να καταγράφουν τις κινήσεις κάθε χρήστη, ενώ αποστέλλονται εν αγνοία του το password και το username, ώστε να μπορεί κάποιος να συνδεθεί στο λογαριασμό του και να δει τι κινήσεις κάνει.

Οι συνδέσεις https δεν έχουν κανένα πρόβλημα, αλλά το καθεστώς κάνει throtling στο SSL, αναγκάζοντας τους χρήστες να χρησιμοποιούν τις αντίστοιχες συνδέσεις http.

Εργαζόμενοι στην κρατική υπηρεσία τηλεπικοινωνιών αναφέρουν ότι τις τελευταίες μέρες έχουν καταφτάσει εκτάκτως στις εγκαταστάσεις στελέχη της Siemens και της Ericsson για "παροχή τεχνογνωσίας".

από ... 12/01/2011 2:10 μμ.


Kamia phgh exoume?

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License