ΑΪΤΗ : συνεχής η στήριξη των απανταχού κομμουνιστών

Ευτυχώς που υπάρχει η κομμουνιστική διεθνής και οι εκκλησίες , να βοηθάνε τους φτωχούς.

Οι ΗΠΑ θα εξακολουθήσουν να υποστηρίζουν την ανάπτυξη της Αϊτής δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος Ομπάμα, καθώς επεσήμανε την πάροδο ενός έτους από τον καταστροφικό σεισμό που μετέτρεψε σε ερείπια την ήδη εξασθενημένη χώρα.

«Και καθώς προχωρούν μπροστά σφυρηλατώντας με σκληρή δουλειά την επανόρθωση της περήφανης πατρίδας τους, οι άνθρωποι της Αϊτής θα συνεχίσουν να έχουν ισχυρό συμπαραστάτη τις ΗΠΑ» αναφέρει στη δήλωσή του ο Αμερικανός πρόεδρος.

Την Τετάρτη είναι η επέτειος του ενός χρόνου από τον ισχυρότατο σεισμό της κλίμακας 7 που συντάραξε το κράτος της Καραϊβικής, σκοτώνοντας 230.000 ανθρώπους και αφήνοντας μόνο ερείπια στο καταστροφικό πέρασμά του. Οι ΗΠΑ που επέφεραν ένα σημαντικό αποτέλεσμα στην προσπάθεια ανακούφισης μεγάλου τμήματος του πληθυσμού, τις αμέσως επόμενες ημέρες μετά τη θεομηνία, συνεχίζουν να συνεισφέρουν σημαντικά στην ανοικοδόμηση της χώρας.

«Συνεχίζει να μας εμπνέει η προσπάθεια του λαού της Αϊτής, αλλά και η δραστήρια Αϊτινή κοινότητα στη χώρα μας, που αντιμετώπισε αυτήν την αβάσταχτη απώλεια με απαράμιλλο κουράγιο και πίστη», επεσήμανε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Προσωπικότητες της διεθνούς κοινότητας απηύθυναν εκκλήσεις προς τον κόσμο να μην εγκαταλείψει την Αϊτή. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ζήτησε τον διπλασιασμό των προσπαθειών και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ο οποίος έχει δραστηριοποιηθεί στις προσπάθειες ανοικοδόμησης της χώρας, εξέφρασε την οργή του για τους αργούς ρυθμούς της ανοικοδόμησης. Εκτός των αργών ρυθμών της ανοικοδόμησης, της οποίας τα αποτελέσματα δεν έχουν γίνει αισθητά στον πληθυσμό, οι Αϊτινοί βρίσκονται από τα μέσα Οκτωβρίου αντιμέτωποι με την επιδημία χολέρας που έχει προκαλέσει τον θάνατο 3.700 ανθρώπων.

Η πρώτη επέτειος του σεισμού βρίσκει την Αϊτή βυθισμένη σε πολιτική κρίση, που προκλήθηκε από τον αμφισβητούμενο πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της 28ης Νοεμβρίου.

Πηγή:Α.Π.Ε.  Δημιουργία:12/1/2011 12:24 μμ 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License