Βύθιση πλοίου δυτικά της Κέρκυρας με μετανάστες

ΟΙ ΝΑΥΑΓΟΙ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ !!! ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ!! ΕΠΙΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ 250 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΙ 22 ΑΓΝΩΟΥΝΤΑΙ!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΥ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΥΧΗ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ...Η ΡΟΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΕΙΧΗ ΣΤΑΣΥΝΟΡΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΤΗΣ FRONTEX KAI ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΚΑΡΦΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ....

post image

ΟΙ ΝΑΥΑΓΟΙ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ !!! ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ   ΚΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ!! ΕΠΙΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ  250 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΙ 22 ΑΓΝΩΟΥΝΤΑΙ!! ΑΥΤΗ  ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ  ΠΟΥ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ  ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΥΧΗ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ...Η ΡΟΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΕΙΧΗ ΣΤΑΣΥΝΟΡΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΟΥΣ ΤΗΣ FRONTEX KAI ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΚΑΡΦΙΣΤΟΥΝ ΤΑ  ΣΚΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ....

Εμείς, ως άνθρωποι, αντιλαμβανόμαστε τους μετανάστες ως συνανθρώπους που έχουν ανάγκη τη βοήθεια μας και όχι ως φτηνά εργατικά χέρια∙ ως εργαζόμενοι, που βιώνουμε την σκληρότητα του κράτους και των αφεντικών, βλέπουμε την κοινή μοίρα που έχουμε με τους μετανάστες και όχι τον ανταγωνισμό στην αγορά εργασίας∙ ως κάτοικοι του νησιού αυτού μοιραζόμαστε τη γη αυτή χωρίς τη λογική της αποκλειστικότητας. Προσπαθούμε να γκρεμίσουμε τις φοβίες, που κάποιοι σκόπιμα τροφοδοτούν, και να πλησιάσουμε με αλληλεγγύη και κατανόηση ανθρώπους που είναι διαφορετικοί από εμάς, αλλά που έχουν τις ίδιες ανάγκες και παρόμοιες επιθυμίες.

Μπροστά στην άρνηση του κράτους να καλύψει ακόμα και τις πιο βασικές ανάγκες των μεταναστών (ξενώνες, συσσίτια, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας), εμείς αντιπροτείνουμε τη δημιουργία, από εμάς τους ίδιους τους κατοίκους, κοινωνικών χώρων που θα συμβάλλουν στην ένταξη τους στην τοπική κοινωνία.

Εκτός αυτού δεν μας αρκεί η φιλανθρωπία, αλλά η συνδιαμόρφωση των ζωών μας και η από κοινού δράση για την απελευθέρωση όλων μας, ντόπιων και ξένων.

Εικόνες:

από συντροφ.απο Κερκυρα 17/01/2011 2:34 μμ.


post image
Ένταση δημιουργήθηκε λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας κατά την επίσκεψη του περιφερειάρχη Ι.Ν., Σπ. Σπύρου και του αντιπεριφερειάρχη Κερκύρας Χρ. Σκούρτη στο ξενοδοχείο λίγο έξω από την πόλη, όπου φιλοξενούνται οι διασωθέντες, ναυαγοί μετ...ανάστες. Αυτοί αντέδρασαν με ιδιαίτερα έντονο τρόπο βλέποντας το κλιμάκιο των πολιτικών, εκφράζοντας έτσι την απογοήτευσή τους που επέστρεψαν σε ελληνικό έδαφος αφού όπως έλεγαν ο προορισμός τους ήταν οι ιταλικές ακτές. Μάλιστα στο κομφούζιο που δημιουργήθηκε ένας εξ αυτών απειλούσε να δώσει τέλος στη ζωή του εάν οι ελληνικές αρχές δεν τους επιτρέψουν να φύγουν για την Ιταλία (!) ή να τους δοθεί πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Eτσι αποχωρησαν για κανουν συσκεψη σε ποιο στρατοπεδο συγκεντρωσης θα τους στειλουν!

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License