Αϊτή: Η επιστροφή του βρικόλακα

Ο δικτάτορας της Αϊτής Jean-Claude "Baby Doc" Duvalier επέστεψε στην Αϊτή για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια.

Η επιστροφή του πρώην δικτάτοραDuvalie την περασμένη Δευτέρα σημαδεύτηκε από σειρά ερωτηματικών σχετικά με τους σκοπούς που εξυπηρετεί καθώς συμβαίνει την στιγμή που στην χώρα επικρατεί ένα πραγματικό κενό εξουσίας μετά από την αμφισβήτηση των εκλογικών αποτελεσμάτων που συνοδεύτηκε από βίαιες και πολύνεκρες διαδηλώσεις.

Ο 59χρονος δικτάτορας έγινε δεκτός από πρώην υπουργούς της κυβέρνησής του και πριν φτάσει στην κατά ταλαιπωρημένη χώρα έκανε την αναγκαστική λιγοήμερη στάση του στην Φλόριντα των ΗΠΑ για να πάρει οδηγίες.

Ο Duvalier είχε την ίδια τύχη με τον Μπεν Αλί της Τυνησίας όταν εκδιώχθηκε μαζί με την οικογένεια του από την χώρα το 1986 κατηγορούμενος ότι καταχράστηκε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, και ζούσε όλα αυτά τα χρόνια στην «δημοκρατική» Γαλλία που του έχει παραχωρήσει άσυλο.

Μετά από τον πολύνεκρο σεισμό, την απάνθρωπη φτώχια, την διεθνή κοροϊδίασε σχέση με το μέγεθος της ανθρωπιστικής βοήθειας, την απαγωγή και εμπόρευση ορφανών παιδιών από αμερικάνους, Γάλλουςκαι Βραζιλιάνους «κοινωνικούς» λειτουργούς, τις τροπικές καταιγίδες και την πρόσφατη επιδημία της χολέρας, η επιστροφή του Duvalierέρχεται να ολοκληρώσει τις εφτά πληγές του φαραώ που πλήττουν το δύσμοιρο νησί.

http://www.commondreams.org/headline/2011/01/17-0

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License