28/1:Η εξέγερση στην Αίγυπτο κλιμακώνεται! (συνεχής ενημέρωση)

Η κατάσταση ΤΩΡΑ είναι εκρηκτικη! Το Κάιρο καίγεται από τους εξεγερμένους όπως ποτέ άλλοτε στην Ιστορία του!

Η κατάσταση ΤΩΡΑ είναι εκτός ελέγχου. ΕΠιθέσεις στα γραφεία του κυβερνητικού κόμματος που είναι στις φλόγες. Στρατιωτικοί αυτομολούν. Ο στρατιωτικός νόμος απαγόρευσης της κυκλοφορίας έχει γίνει κουρέλι. Η φλόγα της εξέγερσης που ξεκίνησε στην Τυνισία, έφτασε στην Αιγυπτο όπου όλα τα μεγέθη είναι μεγαλύτερα. Άντε και στα δικά μας! ΥΓ Προσθέστε εδώ λινκς και περισσότερες πληροφορίες. Εγώ απλά βλέπω την ζωντανη ροη των γεγονότων στο al jazeera εδώ: http://english.aljazeera.net/watch_now/

από αλληλέγγυος 28/01/2011 7:05 μμ.


Τώρα δημοσιογράφος λέει ότι δεν έχει ξαναδει τέτοιες εικόνες(και ήταν ρεπορτέρ που κάλυπτε γεγονότα στην γάζα!) Το καθεστώς καταρρέει. Επίθεση και στην τηλεοραση που την προστατεύον ένοπλοι που πυροβολουν.(άντε και στα δικά μας!) Ιστορικές στιγμές.Η Χούντα Μουμπάρακ με τους 600.000 φυλακισμένους πέφτει σήμερα!

από Malik 28/01/2011 7:07 μμ.


από ... 28/01/2011 7:16 μμ.


στην αρχική σελίδα του thepressproject.gr έχει live feed πληροφοριών. Επίσεις στη guardian ( http://www.guardian.co.uk/news/blog/2011/jan/28/egypt-protests-live-updates ) και στο bbc ( http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-12307698 ).

Φυσικά όπως ανάφερε και ο σύντροφος στο aljazeera απλά εμένα μου crash-άρει ο mozzila εκεί :(

Για όσους δεν έχουν δει και το βίντεο με τον μπάτσο που σκοτώνει διαδηλωτή εν ψυχρώ (νομίζω χθεσινό γεγονός) - http://www.antipliroforisi.info/index.php?option=com_content&view=article&id=243:2011-01-28-13-53-22&catid=35:-antipliroforisiinfo&Itemid=28

Ο δημοσιογράφος λέει ότι στην Εξέγερση συμμετέχουν εκατοντάδες χιλιάδες κόσομυ μόνο ατο Κάιρο. Μιλάει και για πρωτοφανή (για τα δεδομένα της Αιγύπτου) συμμετοχή γυναικών. Συνολικά σε 50 πόλεις υπάρχουν ταραχές και διαδηλώσεις! Επίσης αναφέρθηκε σε ανεπιβεβαιωτες πληροφορίες(μαρτυρίες εξεγερμένων) ότι ο στρατός που κατέβηκε για να καταστείλει την εξέγερση, ένα τμήμα του αντι να κάνει αυτό πυροβολεί τους μπάτσους! (αυτό έχει να γίνει από την Ουγγρική Επανάσταση του 56 κι αν ισχύει τότε πραγματικά μιλάμε για παλλαϊκή επανάσταση-οι στρατιώτες σε αντιθεση με τους μπάτσους είναι κληρωτοι και δεν πληρώνονται) Ο κόσμος ζητά ψωμί και ελευθερίες.

από grnik 28/01/2011 9:09 μμ.


Μην ξεχνάτε, αύριο Σάββατο στην 1 το μεσημέρι έξω από την πρεσβεία της Αιγύπτου στην Βασ. Σοφίας !

Το ότι κόπηκαν οι επικοινωνίες έπαιξε εναντίων του καθεστώτος. Πολλοί "καναπεδάκηδες" και άνθρωποι που "έκαναν αντίσταση" απ'τον καναπέ αναγκάστηκαν να κατεβούν στους δρόμους εφόσον το ίντερνετ δεν δούλευε.

Το καθεστώς έστειλε τον στρατό για να καταστείλει την επανάσταση αλλά φαίνεται πως σε πολλές περιπτώσεις οι κληρωτοί ενώνονται με τον λαό. Οι εξελίξεις θα είναι δραματικές αύριο. Έχουν καεί τα κεντρικά γραφεία του κυβερνητικου κόμματος και πολλά αστυνομικά τμήματα. Να σημειώσουμε πως στην Αιγυπτο ο στρατός λατρεύεται από την μεγάλη πλειονότητα του κόσμου λόγω του πολύ δυνατού εθνικιστικού αισθήματος που υπάρχει (για ποιόν λόγο δεν το καταλαβαίνω).

Ο στρατός λατρεύεται λόγω του πολέμου με το Ισραήλ. Επίσης λόγω της ανάμνησης του Νάσερ που σε σχέση με προηγούμενους μονάρχες ήταν σχετικά καλός για την Αίγυπτο εκείνη την εποχή. Ακόμη γιατί όπως ήδη γράφτηκε, οι περισσότεροι στρατιωτες δεν είναι επαγγελματίες αλλά παιδιά του λαού. Το ότι το καθεστώς έκοψε το ίντερνετ, αυτό δείχνει πόσο το φοβόταν και άρα την δύναμη του ίντερνετ από το οποίο ξεκίνησαν τα πρώτα καλέσματα για αντίσταση μετά την Εξέγερση στην Τυνησία. Και λόγω του ίντερνετ βλεπουμε τώρα τι γίνεται εκει!(κι ας μην εχουν τώρα αυτοί!Πάντως μετά την νίκη της επανάστασης αναμένεται το ίντερνετ να επιστρέψει δριμύτερο και πιο ελευθερο από ποτέ(όπως έγινε και στην Τυνησία) Το θέμα είναι ότι βιώνουμε τρομερά ιστορικές στιγμές και το 2011 φαίνεται να είναι η χρονιά της παγκόσμιας εξέγερσης ή και επανάστασης

από grnik 28/01/2011 9:23 μμ.


Ελπίζω να γυρίσουν πολλοί Αιγύπτιοι εάν πέσει το καθεστώς και να βοηθήσουν να χτιστεί μια ελεύθερη και δικαιη κοινωνία και να ξαναπάρουν πίσω όλα όσα ιδιωτικοποίησε ο Μουμπάρακ.

από εξεγερμενος 28/01/2011 9:44 μμ.


Ο κύριος κορμός των γεγονότων ξετυλίσσεται στο Κάιρο, την Αλεξάνδρεια και το Σουέζ. Μόνο για σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί 5 δολοφονίες διαδηλωτών και αν ο αριθμός δεν είναι μεγαλύτερος αυτό οφείλεται στο ότι σε πολλά σημεία η αστυνομία ηττήθηκε ή έχασε εντελώς το ηθικό της. Μεγάλη μέρα σήμερα και ερχονται και μεγαλύτερες.

Διαδηλωτές έχουν πυρπολήσει καταστήματα της vodafone στην Αίγυπτο γιατί συνεργάστηκε με το καθεστώς Μουμπάρακ και έκοψε τις τηλεπικοινωνίες. Το ιντερνετ έχει κοπεί εδώ και πολλές ώρες από την κυβέρνηση.
Έχει γίνει απαγόρευση κυκλοφορίας αλλά ο λαός την έχει σπάσει με τις μαζικές διαδηλώσεις στα κέντρα των μεγαλύτερων πόλεων της Αιγύπτου. Όλες οι αναφορές μιλάνε για 5 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.
Διαδηλωτές έχουν εισβάλλει σε κυβερνητικά κτίρια και πριν λίγο υπήρξε αναφορά ότι έχει καταληφθεί και το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης. Ο στρατός έχει βγει στους δρόμους αλλά δεν έχει λάβει θέση ακόμα υπερ ή κατά της κυβέρνησης Μουμπάρακ. Ο λαός αρχικά υποδέχτηκε το στρατό με επευφημίες αλλά φαίνεται ότι υπάρχει σκεπτικισμός.
Οι Αμερικανοί άδειασαν το καθεστώς Μουμπάρακ με λεπτότητα. Δεν μιλάνε ακόμα για αλλαγή καθεστώτος αλλά καλούν τον Μουμπάρακ να μην υιοθετήσει βίαιες ενέργειες εναντίον των διαδηλωτών. Ο Ελ Μπαραντέι, ίσως ο μόνος "κοσμικός" που εμπιστεύονται οι δυτικοί είναι σε κατ οικον απομόνωση.

από freespirit 28/01/2011 10:45 μμ.


Στο Αλ Τζαζίρα ήδη μιλάνε για πτώση του Μουμπάρακ καθώς ο στρατός δεν έχει δείξει επιθετική στάση απέναντι στον εξεγερμένο λαό κάτι που δείχνει ότι ο Μουμπάρακ πιθανόν να μην ελέγχει το στρατό.
Στο Κάιρο υπάρχει νέφος από τις φωτιές και τους εμπρησμούς κυβερνητικών κτιρίων και αστυνομικών τμημάτων.
Υπάρχουν πολλές ενδείξεις από τον εξεγερμένο λαό ότι η εξέγερση ΔΕΝ έχει θρησκευτικά χαρακτηριστικά όπως κι αυτή στην Τυνησία αλλά σαφώς ταξικά και πολιτικά χαρακτηριστικά. Υπάρχουν τεράστια ποσοστά φτώχειας και ανεργίας, στους δρόμους υπάρχουν από πληβειακά στοιχεία μέχρι τη μεσαία τάξη.
Η Αίγυπτος είναι ουσιαστικά ο πιο στενός συνεργάτης των ΗΠΑ και του Ισραήλ στη Μ.Ανατολή. Θυμηθείτε πόσο στενή συνεργασία είχαν με το Ισραήλ όταν απέκλεισαν τη Γάζα. Μια αλλαγή πολιτικής στην Αίγυπτο θα σημάνει σημαντικές γεωπολιτικές αλλαγές στην ευρύτερη περιοχή της Μ.Ανατολής και τη Μεσόγειο. Ουσιαστικά, αν τον έλεγχο τον κρατήσει το κοσμικό κράτος στην Αίγυπτο τότε θα αναδειχθούν προσωπικότητες όπως ο Ελ Μπαραντέι ο οποίος ωστόσο δεν φαίνεται να πείθει προς το παρόν, ωστόσο η αδελφότητα των μουσουλμάνων έχει τεράστια επιρροή αλλά ΔΕΝ έχει λάβει θέση ξεκάθαρη στην σύγκρουση.

από freespirit 28/01/2011 10:54 μμ.


11 νεκροί στο Σουέζ σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα και μάλιστα έπεσαν από τις σφαίρες της φρουράς επιχειρηματία αυτοκινήτων που είναι μέλος του κόμματος του Μουμπάρακ. Εικόνες που προβάλλονται δείχνουν στρατιώτες και τανκς περικυκλωμένα από το λαό και να πανηγυρίζουν μαζί τους. Φαίνεται ότι το καθεστώς Μουμπάρακ περνάει τις τελευταίες του ώρες...
Η αστυνομία ωστόσο συνεχίζει να καταστέλλει και να έχει πολύ σκληρή στάση.

από freespirit 28/01/2011 10:57 μμ.


Διαδηλωτές και στρατός φαίνεται ότι προστατεύουν το εθνικό μουσείο για να μην παραδοθεί στις φλόγες από άλλη φωτιά που μπήκε στα γραφεία του κόμματος του μουμπάρακ και είναι κοντά στο εθνικό μουσείο.
Τα δακρυγόνα που χρησιμοποιούνται όπως έχει φανεί στις κάμερες είναι κατασκευασμένα στις ΗΠΑ και από μια ισραηλινή εταιρία!

από garizo 28/01/2011 10:59 μμ.


post image
Al Jazeera English: Live Stream http://english.aljazeera.net/watch_now/

Εικόνες:

από freespirit 28/01/2011 11:06 μμ.


τώρα το Αλ Τζαζιρα δείχνει διαδηλωτές πάνω σε άρματα μάχης του στρατού να πανηγυρίζουν!
Η απαγόρευση κυκλοφορίας έχει καταρρεύσει ολοκληρωτικά.Στο Σουέζ δείχνει τεράστια διαδήλωση το απόγευμα που προσπάθησαν να σταματήσουν μάταια διμοιρίες αστυνομικών οι οποίες απωθήθηκαν και έτρεχαν να σωθούν.
Υπάρχουν πληροφορίες από το Αλ Τζαζίρα ότι πολλά ιδιωτικά αεροπλάνα έχουν φύγει τις τελευταίες ώρες από το αεροδρόμιο του Καΐρου μαζί με τα ισχυρά αφεντικά τους.
Πυροσβεστικές δυνάμεις δεν υπάρχουν για να σβήσουν τη φωτιά στα κεντρικά γραφεία του κόμματος του Μουμπάρακ και το ανησυχητικό είναι ότι το εθνικό μουσείο είναι δίπλα.
Υπάρχει φήμη ότι ίσως και ο Μουμπάρακ να έχει φύγει με κάποιο τζετ..
 

από freespirit 28/01/2011 11:32 μμ.


Από το Αλ Τζαζίρα πάλι, αναφέρεται ότι χριστιανοί διαδηλωτές προστάτευαν τους μουσουλμάνους διαδηλωτές όταν αυτοί προσεύχονταν κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας.
Το ιντερνετ και ειδικά τα social media είναι τελείως αποκλεισμένα αλλά πολλοί Αιγύπτιοι έχουν ξεπεράσει τους περιορισμούς όπως με τη χρήση proxy servers  και εναλλακτικά μέσα που δίνουν έμμεση πρόσβαση. Οι αναλύσεις αναφέρουν ότι παρά τα ηλεκτρονικά ίχνη που αφήνουν οι χρήστες αυτών των μέσων ακόμα και μέσω proxy εντούτοις το επιχειρούν αλλά προφανώς έχει υπερεκτιμηθεί η χρήση αυτών των ηλεκτρονικών μέσων.
Η αιγυπτιακή τηλεόραση αναφέρει ότι σε λίγη ώρα θα βγάλει σημαντική ανακοίνωση αλλά κανείς δεν γνωρίζει κάτι παραπάνω. Ο Μουμπάρακ υποτίθεται ότι θα έκανε διάγγελμα σήμερα αλλά δεν έχει εμφανιστεί. Επιπλέον το κανάλι Αλ-Αραμπίγιε μεταδίδει εκτάκτως ότι ο πρόεδρος τη βουλής θα ανακοινώσει κάτι πολύ σημαντικό σε λίγο.


ένα βιαστικό πλάνο από το Αλ Τζαζίρα έδειξε μια μαυροκόκκινη σημαία απέναντι από το κυβερνητικό κτίριο που καιγόταν!

από αλτζαζίρας 28/01/2011 11:37 μμ.


Όπως μεταδίδουν τα αραβικά μέσα, εντός ολίγου θα γίνει σημαντική ανακοίνωση εκ μέρους του προέδρου της βουλής. Δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί η πτώση της κυβέρνησης Μουμπάρακ...

από freespirit 28/01/2011 11:38 μμ.


Η αστυνομία έχει αποσυρθεί από τις πόλεις της Αιγύπτου, ο εξεγερμένος λαό νικάει. Ο Μουμπάρακ θα δώσει ηχητικό μήνυμα μάλλον και δεν θα εμφανιστεί όπως λένε οι τελευταίες πληροφορίες.
Η κρατική τηλεόραση δείχνει πλέον πλάνα από τον εμπρησμό των γραφείων του κόμματος του Μουμπάρακ, πριν λίγο έδειχνε ήρεμες εικόνες από το Νείλο αναφέροντας ότι η κατάσταση έχει ελεγχθεί!!

από αλτζαζίρας 28/01/2011 11:42 μμ.


Ο αρχηγός του αιγυπτιακού στρατού που πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ, επιστρέφει άρον-άρον. Δεκάδες αστυνομικά τμήματα έχουν τυλιχθεί στις φλόγες. Οι φαντάροι αρνούνται να χτυπήσουν τους διαδηλωτές.

από αλτζαζίρας 28/01/2011 11:45 μμ.


Το Reuters αναφέρει ότι από πηγές σε νοσοκομεία υπολογίζεται ότι περίπου 1030 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στις σημερινές διαδηλώσεις. Πάνω από 11 είναι οι νεκροί μόνο στο Σουέζ

από freespirit 28/01/2011 11:48 μμ.


Το reuters αναφέρει ότι πάνω από 1030 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί ενώ υπάρχουν και 11 νεκροί όπως ανέφεραν κι άλλα μέσα.
Τα παπαγαλάκια του καθεστώτος προσπαθούν να κερδίζουν τη δυτική κοινή γνώμη μεταδίδοντας ότι η εξέγερση την υποκινούν και την καθοδηγούν οι ισλαμιστές! Αυτό όμως δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά, μάλιστα η αδελφότητα μουσουλμάνων έχει δείξει πολύ χλιαρή στάση και το ίδιο συνέβη και με τους ισλαμιστές στην Τυνησία.
Ανταποκριτής του MSNBC αναφέρει ότι 9 αυτοκίνητα πολυτελείας μόλις έφτασαν στο τμήμα VIP στο αεροδρόμιο του Καΐρου, όπου τους περιμένουν 3 ιδιωτικά Jet. Η απαγόρευση χρήσης του εθνικού εναέριου χώρου για έξοδο από τη χώρα ισχύει μόνο για τους απλούς πολίτες

από garizo 28/01/2011 11:51 μμ.


post image
..

Εικόνες:

από freespirit 28/01/2011 11:58 μμ.


Περίπου στο 1 δισ δολάρια η αμερικανική βοήθεια στην Αίγυπτο το χρόνο η οποία κατευθύνεται κυρίως σε αγορές όπλων τα οποία χρησιμοποιούνται για την καταπίεση του λαού της.
Η ισραηλινή τηλεόραση αναφέρει ότι ο Μουμπάρακ εγκατέλειψε τη χώρα!

από freespirit 29/01/2011 12:08 πμ.


το Αλ τζαζίρα έχει εστιάσει τώρα στη φωτιά του κτιρίου του κυβερνώντος κόμματος η οποία είναι μερικά μέτρα μακριά από το εθνικό μουσείο της Αιγύπτου. Σε αυτό το μουσείο υπάρχουν αρχαιότητες και στοιχεία του αιγυπτιακού πολιτισμού που είναι εξαιρετικά σπάνια και πολύτιμα για το λαό της Αιγύπτου.

από freespirit 29/01/2011 12:15 πμ.


Το Reuters μεταδίδει ότι αξιωματούχος εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου και ανακοίνωσε ότι η Αίγυπτος παραμένει στα ισχυρά χέρια του Mubarak. Ωστόσο ακόμα και αυτό το τηλεγράφημα αμφισβητείται αφού κανείς άλλος δεν είδε τον αξιωματούχο στην τηλεόραση! Απίστευτο μπλέξιμο...


από freespirit 29/01/2011 12:18 πμ.


τώρα ο μουμπάρακ στην τηλεόραση

από αλτζαζίρας 29/01/2011 12:20 πμ.


"Αυτές οι διαδηλώσεις δεν θα μπορούσα να γίνουν αν δεν υπήρχε τόση ελευθερία λόγου και πληροφορίας που η κυβέρνηση μου και εγώ έδωσα στον κόσμο" Δεν παραιτείται το καθίκι! Εγγυάται την ελευθερία και την ασφάλεια λέει!

από freespirit 29/01/2011 12:30 πμ.


Mubarak: Στην αρχή ζήτησα να προστατευτούν οι πορείες πριν γίνουν απειλητικές για τις ζωές των πολιτών.

Mubarak: Αυτές οι διαδηλώσεις δεν θα μπορούσα να γίνουν αν δεν υπήρχε τόση ελευθερία λόγου και πληροφορίας που η κυβέρνηση μου και εγώ έδωσα στον κόσμο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mubarak: Πάντα πίστευα και θα συνεχίσω να προσπαθώ να δώσω τη δύναμη στο λαό που πρέπει να έχει το δικαίωμα στην ελευθερία και στην ελευθερία του λόγου αρκεί να τηρείται ο νόμος

Mubarak: Η Αίγυπτος είναι η μεγαλύτερη χώρα στην περιοχή. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα γύρω μας όπου υπάρχουν αποσταθεροποιήσεις.

Mubarak: Αγαπητοί μου συμπολίτες αυτές οι πορείες ζητάνε περισσότερη δημοκρατία και άμεσες πράξεις για την καταπολέμηση της ανεργίας και της διαφθοράς

Mubarak: Ωστόσο το έργο που μας περιμένει και οι στόχοι μας δεν μπορούν να επιτευχθούν μέσω βίας και χάους παρά μέσω οργανωμένων προσπαθειών

Mubarak: Θα συνεχίσουμε τις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις

Mubarak: Τα σχέδια μας για την καταπολέμηση της ανεργίας και καθώς και νέα προγράμματα για την καταπολέμηση της φτώχειας θα συνεχιστούν σε πνεύμα ηρεμίας και χωρίς βία 

Mubarak: Θα πάρω επιπλέον μέτρα για να εδραιώσω περαιτέρω τα θεμέλια της κοινωνίας μας.

Mubarak: Καλώ τους νέους να συνταχθούν στις συνεχόμενες προσπάθειες για το κοινό καλό

Mubarak: Αγαπητοί μου πολίτες έχω προσφέρει τον εαυτό μου σε εσάς σε καιρούς πολέμου και ειρήνης. Είμαστε ένας λαός και ένα έθνος

Mubarak: Θα συνεχίσουμε δίνοντας περισσότερη δημοκρατία και περισσότερες ελευθερίες στους πολίτες. Νέα προγράμματα για την ανεργία. Οι στόχοι μας και οι επιλογές μας θα ορίσουν το μέλλον μας και δεν έχουμε άλλες εναλλακτικές από το να το πετύχουμε. Θα κρατήσουμε ότι έχουμε κερδίσει

Mubarak: Θα σχηματίσω νέα κυβέρνηση από αύριο και θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διατηρηθεί η σταθερότητα γιατί αυτό είναι το καθήκον μου

Ένας απελπισμένος εξουσιαστής προσπαθεί να κρατηθεί με νύχια και με λόγια στην εξουσία. Είναι εντυπωσιακό αλλά τώρα ξανάρχισαν οι συγκρούσεις! Το τρελό που ανέφερε είναι ότι οι διαδηλώσεις έγιναν γιατί έδωσε ελευθερίες!
από freespirit 29/01/2011 12:39 πμ.


Από Γάζα αναφέρεται ότι οι συνοριακές αιγυπτιακές δυνάμεις πυροβόλησαν εναντίον διαδηλωτών Αιγυπτίων που επιχείρησαν να σπάσουν τον αποκλεισμό

από freespirit 29/01/2011 12:48 πμ.


τανκς στους δρόμους πλέον σημαδεύουν τους διαδηλωτές και απειλούν αμέσως μετά το διάγγελμα μουμπάρακ

από αλτζαζίρας 29/01/2011 12:51 πμ.


Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το thepressproject δεκάδες τανκς μπαίνουν αυτήν την ώρα στην πλατεία Tahir (απελευθέρωσης) σημαδεύοντας τους διαδηλωτές. Το aljazera δεν έχει αυτή την στιγμή ζωντανή εικόνα.

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην Αίγυπτο το τελευταίο 24ωρο. Οι δυναμικές, μαχητικές και ανυποχώρητες κινητοποιήσεις του αιγυπτιακού λαού έφεραν αποτέλεσμα. Ο δικτάτορας Μουμπάρακ αναδιπλώνεται, ζητώντας από τους αξιωματούχους του να παραιτηθούν.

Η ιστορία της Μέσης Ανατολής αλλάζει από ώρα σε ώρα. Ζούμε ιστορικές στιγμές, με τις πληροφορίες να ταξιδεύουν με ταχύτητα φωτός, τροφοδοτώντας τα γεγονότα - και το αντίστροφο.

Οι ευρωπαϊοι πολιτικοί είναι μουδιασμένοι και δεν κάνουν δηλώσεις για το θέμα, ενώ ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Μπάρακ Ομπάμα, δέχεται μαζικά πυρά για τη σιωπή του μπροστά στο μεγαλείο του αιγυπτιακού λαού. Μέχρι στιγμής μόνο η Χίλαρυ Κλίντον έχει κάνει κάποιες πολύ αόριστες και γενικόλογες δηλώσεις, σε διπλωματικό επίπεδο.

από αλτζαζίρας 29/01/2011 12:54 πμ.


6 οι νεκροί διαδηλωτές στην Αλεξάνδρεια σύμφωνα με το reuters.

από αλτζαζίρας 29/01/2011 1:12 πμ.


Ο ανταποκριτής του skynews Yael Livie μεταδίδει πως στην πλατεία Tahir υπάρχουν γύρω στα 22 τανκς αλλά ο κόσμος αρνείται να την εγκαταλείψει.

από βραδιες μαγικες 29/01/2011 1:13 πμ.


ο μουμπαρακ βγηκε σε διαγγελμα ..

μεταξυ αλλων ειπε :

Παρακολουθώ προσεκτικά τις διαδηλώσεις. Στεναχωριέμαι για τις απώλειες από τον κόσμο και την Αστυνομία.
στην αρχή ζήτησα να προστατευτούν οι πορείες πριν γίνουν απειλητικές για τις ζωές των πολιτών.
Αυτές οι διαδηλώσεις δεν θα μπορούσα να γίνουν αν δεν υπήρχε τόση ελευθερία λόγου και πληροφορίας που η κυβέρνηση μου και εγώ έδωσα στον κόσμο
Αγαπητοί μου συμπολίτες αυτές οι πορείες ζητάνε περισσότερη δημοκρατία και άμεσες πράξεις για την καταπολέμηση της ανεργίας και της διαφθοράς
Ωστόσο το έργο που μας περιμένει και οι στόχοι μας δεν μπορούν να επιτευχθούν μέσω βίας και χάους παρά μέσω οργανωμένων προσπαθειών .Τα σχέδια μας για την καταπολέμηση της ανεργίας και καθώς και νέα προγράμματα για την καταπολέμηση της φτώχειας θα συνεχιστούν σε πνεύμα ηρεμίας και χωρίς βία.
Εγώ θα αναλάβω τις ευθύνες μου προκειμένου να μην επιτρέψω αυτές οι διαδηλώσεις να υποδαυλίσουν το μέλλον μας και τη μοίρα μας.
Θα σχηματίσω νέα κυβέρνηση από αύριο και θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διατηρηθεί η σταθερότητα γιατί αυτό είναι το καθήκον μου .


ο κοσμος μετα το διάγγελμα ,παραμένει στους δρόμους και φωνάζει :
Κάτω ο δικτάτορας ..κάτω ο δικτάτορας !

Σημερα και αυριο ,ειναι πολυ σημαντικες στιγμες για το μέλλον της χωρας , καθως ο στρατός δεν εχει πάρει ακομα ξεκάθαρη θέση .εκπρόσωπος της "Μουσουλμανικής Αδελφότητας" (του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης) δήλωσε στο AlJazeera: "ο Μουμπάρακ πρέπει να παραιτηθεί Ήρθε η ώρα για το στρατό για να παρέμβει και να σώσει τη χώρα."

από φημες 29/01/2011 1:20 πμ.


Φημες λενε πως θωρακεισμενα αιγυπτιακα τεθωρακισμενα των ενοπλων δυναμεων ,κινητοποιηθηκαν αφηνωντας τις θεσεις τους κατα μηκος των συνορων με την Γαζα.
Ακομα οι ιδες πληροφοριες ισχυρίζονται πως μεγάλες πυρκαγιες λαμβανουν χώρα στα συνορα ,απο θυμομενους πολιτες ,αλληλεγυους ως προς τον παλαιστινιακο λαο.

ελπίδα απομόνωσης του Ισραηλ στη μεση ανατολή?
ευχομαι..

από αλτζαζίρας 29/01/2011 1:22 πμ.


Το τελευταίο τηλεγράφημα του Reuters: Ο Στρατός πήρε τον έλεγχο της πλατείας Tahir, το οποίο ήταν το κέντρο χιλιάδων διαδηλωτών που προσπαθούσαν να κινηθούν προς το κοινοβούλιο. Αυτόπτης μάρτυρας είδε περισσότερα από 20 άρματα του στρατού να φτάνουν στην πλατεία και να καθαρίζουν την περιοχή. Οι διαδηλωτές άφησαν την πλατεία αλλά παρέμειναν στους δρόμους αρνούμενοι να τηρήσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας

από αλτζαζίρας 29/01/2011 1:44 πμ.


Την πρώτη απάντηση-μήνυμα στον Μουμπάρακ έστειλαν πριν από λίγο οι πολίτες: πυρπόλυσαν το μεγάλο αστυνομικό τμήμα στην Αλ-Αζμπακίγιε στο Κάιρο.....ο αγώνας συνεχίζεται

!!!

από .. 29/01/2011 12:05 μμ.


τουλαχιστον 53 νεκροι λεει το al jazeera!!!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License