Ηλεκτρονικές ταυτότητες και στη Ρωσία μέχρι το 2012

Και στη Ρωσία, κράτος και επιχειρηματίες ποντάρουν στο Μεγάλο Αδερφό.

Οι ρωσικές αρχές αποφάσισαν να υιοθετήσουν ένα σύστημα ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, παρόμοιο με αυτό που ετοιμάζεται και στην Ελλάδα από το ΜΠΑΤΣΟΚ. Μέχρι το τέλος του 2012, κάθε Ρώσος πολίτης θα έχει μια τέτοια ταυτότητα.

Μάλιστα, εκτός από ταυτοποίηση και εξακρίβωση, η ταυτότητα θα χρησιμοποιείται και για πληρωμές μέσων μαζικής μεταφοράς και άλλων οφειλών σε δημόσιες υπηρεσίες.

Τουλάχιστον χίλιες δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες και πάνω από δέκα χιλιάδες μεγάλες εταιρείες στη Ρωσία θα ενταχθούν στο πρόγραμμα αναγνώρισης και επεξεργασίας των καρτών αυτών, ώστε οι πολίτες να κάνουν συναλλαγές με αυτές.

Η ταυτότητα θα έχει τη δυνατότητα εκτός των άλλων να μεταδίδει ασύρματα τα δεδομένα που έχει αποθηκεύσει, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκανάρισμα από ειδικά μηχανήματα των αρχών και των εμπορικών εταιρειών.

Ήδη έχει στηθεί επίσημη ιστοσελίδα για το πρόγραμμα της ρώσικης ηλεκτρονικής ταυτότητας:

uecard.ru

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License