Πρώτες κλήσεις σε απολογία

ήμαρτον

Τω δύο πρώτα ονόμα μελών της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους 300 που καλούναι σε κατάθεση ως ύποπτοι για... trafficking είναι Μάρκος Χατζησάββας και Νίκος Γιαννόπουλος.

Στη συνέχεια θα έχουμε και τα υπόλοιπα.

Υπενθυμίζεται τό το trafficking είναι κακούργημα και η ποινή μπορεί να φτάσει τα δέκα χρόνια.

από εντελώς;;; 31/01/2011 5:09 μμ.


Δεν υποτίθεται ότι το trafficking γίνεται για κέρδος; Αφού συμμετείχαν στη διοργάνωση της μετακίνησης αφιλοκερδώς, πως στο διάολο θα τους κατηγορήσουν για trafficking???

τι θα εκαναν; και ο καππα ρισερτς που εδωσε την υπατια, αυτος δε θα κατηγορηθει;

δε νομιζω οτι μπορει να σταθει κατι τετοιο! αλλα ας ειμαστε και σε εγρηγορση.

από αλληλέγγυος 31/01/2011 5:50 μμ.


προς τους συντρόφους: Να μην πάνε να καταθέσουν!
Δεν είναι δυνατόν να νομιμοποιήσουμε μια τέτοια διαδικασία, είναι ανήκουστο.
Έτσι κι αλλιώς, δεν πρόκειται κανείς να τους κάνει τίποτα (έχει ξαναγίνει αυτό).
Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό και κυρίως θέμα πολιτικής αξιοπρέπειας.
Αν την παραδώσουμε και αυτή, τότε τι μας μένει;


από Δικτυακός* 31/01/2011 6:07 μμ.


Θα πρέπει να κατασχέσουν και το «Λατώ», που τους έφερε στην Αθήνα.
Έτσι δεν κάνουν με τα ταξί, τα ΙΧ, τις νταλίκες και τα σκάφη των διακινητών;

από groovy 31/01/2011 6:11 μμ.


To τρίτο όνομα είναι η Ρούσσα Μαρκάκη από το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης.

από neolaios 31/01/2011 10:45 μμ.


    Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΝ, σχετικά με την εισαγγελική κλήση

   

    Στο επικοινωνιακό μπαράζ των τελευταίων ημερών, που συστηματικά διαστρέβλωσε τα γεγονότα σχετικά με τη φιλοξενία των απεργών πείνας μεταναστών εργατών, έρχεται ως αποκορύφωμα η σημερινή εισαγγελική κλήση σε μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης και στον πρύτανη του ΕΚΠΑ.

    Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει να μην αφήσει καμία κοινωνική κατάκτηση ανέπαφη. Επιδιώκει, σε ένα ντελίριο αυταρχισμού, να τσακίσει κάθε κοινωνικό αγώνα και να ποινικοποιήσει πολιτικές πρακτικές που υπερασπίζονται τη ζωή, την αξιοπρέπεια, την εργασία.

    Η εισαγγελική κλήση - και ιδιαίτερα ως υπόπτων για το κακούργημα της «διακίνησης παράνομων μεταναστών» - αγωνιστών, που έκαναν το «έγκλημα» να σταθούν αλληλέγγυοι από την πρώτη στιγμή σε έναν δίκαιο αγώνα, εκτός από μια εξόφθαλμα χαλκευμένη κατηγορία, αποτελεί τομή αντιδημοκρατικής εκτροπής, μας δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ μαζί με τους παρατρεχάμενους του δεν διστάζουν σε τίποτα μπροστά στην εμπέδωση ενός κλίματος υποταγής και μηδενικής ανοχής. Με πρόσχημα την κρίση, έχουν επιλέξει να μην αφήσουν τίποτα όρθιο όσον αφορά τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα, χτίζουν μια αυταρχική δημοκρατία και επιχειρούν να τσακίσουν κάθε κατάκτηση των εργαζομένων και της νεολαίας. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.

    Αν η κυβέρνηση ψάχνει κάποιον ένοχο ανάμεσά μας, δεν χρειάζεται να χάνει τον χρόνο της, ας μας καλέσει όλους και όλες. Αν η αλληλεγγύη είναι έγκλημα, είμαστε όλοι ένοχοι.

   

    Το γραφείο τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού 31/1/2011

από @ 01/02/2011 8:04 μμ.


Να θυμίσουμε εδώ ότι τη θέση για trafficking με κραυγές την πρότεινε δημόσια το φασιστοειδές του λ.ά.ο.ς ο μπουμπούκος και την υιοθέτησε το πασόκ συμπλέοντας άμεσα με χαφιεδίστικες πρακτικές είτε βάζοντας το  λ.ά.ο.ς σαν παπαγαλάκι φασιστικών απόψεων και υιοθετώντας τες μετά, είτε συμπλέει άμεσα με τις ακραίες απόψεις όπως δημόσια δήλωσε ο πάγκαλος επαινώντας το λ.ά.ο.ς για «σωστές» πολιτικές θέσεις.
Ο δε ευαίσθητος παπουτσής, που τα παπαγαλάκια των μ.μ.ε φρόντισαν να του κάνουν προφίλ θυμίζοντας δηλώσεις του ως εφεε-ίτη για το άσυλο, απέκρυψαν την πραγματικότητα ότι ήταν χεσμένος και αυτός και η κυβέρνησή του  όπως δημόσια ομολόγησε και η «αγαπητή» ντόρα από το σύνδρομο του Δεκέμβρη του 2008.

Ο χεσμένος λοιπόν παπουτσής έσπευσε να νομοθετήσει και να  ρυθμίσει άμεσα , έτσι ώστε στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια να γίνεται ταυτοποίηση όπως στα αεροδρόμια κάνοντας την εσωτερική μετακίνηση ελεγχόμενη και τα νησιά μας «ξερονήσια».

Όποιος κάνει παρέα με μετανάστες ή όποιος τους βοηθάει σε στοιχειώδη δικαιώματα από δω και στο εξής θα είναι υπόλογος.

Την ίδια στάση είχε και ο χίτλερ για τους εβραίους και όσους τους βοηθούσαν!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License