Ούτε στην Καβάλα, oύτε και πουθενά…

«Και βγήκε για σεργιάνι το χαφιεδοτσουρμό, αυτοί που αποτελούν τον εθνικό κορμό»… Ίσως αυτοί οι στίχοι από το γνωστό τραγούδι να περιγράφουν με πιο γλαφυρό τρόπο την φιέστα που κάθε χρόνο οργανώνεται από νέο-φασιστικές οργανώσεις με αφορμή το θερμό επεισόδιο στα Ίμια και την πτώση ελικοπτέρου της πολεμικής αεροπορίας και τον τραγικό θάνατο – εργατικό ατύχημα 3 εργαζομένων. Ο «εορτασμός» ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια από σύμπραξη της χιτλερικής – νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» και της χουντικής – παρακρατικής εφημερίδας «Ο Στόχος», η οποία απηύθυνε την Κυριακή (30/1) και χαιρετισμό, με το όνομα «Επιτροπή Εθνικής Μνήμης». Όσο για την συνεργασία των ντόπιων φασιστών με τους νέο-ναζί της «Χ.Α.», την οποία προσπαθούν κουτοπόνηρα να αποκρύψουν, υπάρχει φωτογραφία από την πορεία στην Κομοτηνή (19/12/2010) που έκαναν παρέα, φιέστα που δεν είχε άλλο στόχο από το να συσπειρώσει τον νέο-φασιστικό χώρο.

Στην πόλη της Καβάλας, είναι η πρώτη φορά, που επιχειρήθηκε να οργανωθεί ανάλογη φιέστα, γεγονός που δεν μπορούσε περάσει αναπάντητο. Πόσο μάλιστα στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο, όπου οι νέο-φασιστικές οργανώσεις επιχειρούν να ξανασηκώσουν κεφάλι. Μέσα σε λίγες ώρες έγινε αντι-φασιστική διαδήλωση που προσέγγισε τον χώρο. Απέναντι στάθηκαν αρχικά μία διμοιρία των ΜΑΤ και μετά και μία δεύτερη μαζί με κλούβα, γεγονός που έδωσε θάρρος στους «πατριώτες». Στο τέλος της φιέστας, οι «πατριώτες» σε μια κίνηση «μεγαλειώδους ηρωισμού», επιτέθηκαν με τις πλάτες των ΜΑΤ!. Δίπλα στα δακρυγόνα και τα γκλομπ των ΜΑΤ (του επίσημου κράτους), βρέθηκαν τα παραλαϊζερ (σπρέι paralyzer  για ακινητοποίηση) και τα πτυσσόμενα (μεταλλικό γκλομπ που ανοίγει) των παρακρατικών (κάποιοι από τους οποίους είναι γνωστοί μπράβοι της νύχτας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…). Στην συνέχεια οι 2 σύντροφοι που συνελήφθησαν και ακινητοποιήθηκαν, χτυπήθηκαν από τους παρακρατικούς «συνειδητοποιημένους πατριώτες» υπό την ανοχή της αστυνομίας. Το «high-light» της συμπλοκής ήταν η στιγμή που ένας από τους μπράβους, ο οποίος ξεκίνησε και την συμπλοκή, χτύπησε από λάθος με γκλομπ τον αστυνομικό διευθυντή και ο τελευταίος του απάντησε «εμένα χτυπάς;» για να λάβει άμεσα την απάντηση «συγνώμη» και να δώσουνε τα χέρια και να συνεχίσουνε το έργο τους, παρότι ο αστυνομικός είχε διπλώσει από το κτύπημα στα πλευρά! Παρόλη την διπλή πίεση κράτους – παρακράτους, η πορεία δεν έσπασε και στάθηκε με αξιοπρέπεια στο δρόμο, δείχνοντας ότι η τρομοκρατία δεν είναι ικανή να λυγίσει όσους έχουν επιλέξει να αντισταθούν.

Εικόνες όμοιες με αυτές είδαμε σε ανάλογες πορείες στην Αθήνα, όπου ανάμεσα από τις διμοιρίες των ΜΑΤ έγιναν εφορμήσεις και επιθέσεις παρακρατικών «πατριωτών» με μαχαίρια και μολότοφ σε αντιφασιστικές διαδηλώσεις. Προφανώς δεν τα γράφουμε αυτά για να ζητήσουμε να γίνουν συλλήψεις, αλλά για να βγει προς τα έξω η συνεργασία κράτους – παρακράτους. Πρόσφατα είδαμε και την προκλητική βιντεοσκόπηση της ειρηνικής απεργιακής πορείας στην πόλη μας μέσα από το κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης, νέα δεδομένα δίπλα στην μπότα της κατοχής από τους τοκογλύφους του ΔΝΤ. Κάθε κατοχή χρειάζεται και τους γερμανοτσολιάδες της, μασκαρεμένους ως «πατριώτες», για να χτυπήσουν στο μέλλον τις απεργίες και τα κινήματα που θα προκύψουν.

Όλες αυτές οι κινήσεις, δείχνουν ότι η παγκόσμια Εξουσία είναι στριμωγμένη και με την πλάτη στον τοίχο και ξεθάβει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας τις πεπαλαιωμένες μεθόδους καταστολής των κοινωνιών. Μετά το φοιτητικό κίνημα της Αγγλίας, ακολούθησαν οι τρέχουσες εξεγέρσεις σε Τυνησία και Αίγυπτο. Ενώ εδώ στην Ελλάδα συνεχίζονται διάφοροι αγώνες, όπως των κάτοικων της Κερατέας, ενάντια στα διόδια, στο ΔΝΤ και οι προσπάθειες των εργαζομένων για αυτοδιαχείριση.

Ο εθνικισμός, ως κοσμοθεωρία προβάλλει ένα ομοιογενές έθνος, με μία «αριστοκρατία», πάνω απ’ το κεφάλι του. Δεν είμαστε μία γροθιά, με έλληνες όπως ο Κορκονέας, ο Γιωργάκης, ο Κόκαλης, ο Καρατζαφέρης κτλ… Έχουμε περισσότερα κοινά με τους εργαζόμενους, τους απολυμένους, τους νεό-πτωχους και όσους αγωνίζονται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Απέναντι στον εθνικισμό, το νέο-φασισμό και το φυλετικό μίσος προτάσσουμε την διεθνή αλληλεγγύη των λαών και τον κοινό αγώνα απέναντι στην σύγχρονη οικονομική δικτατορία που ζώνει όλη την ανθρωπότητα. Κλείνοντας και θέλοντας να συμβάλουμε στην πολιτιστική αυτό-μόρφωση, αφιερώνουμε ένα  ποίημα του τούρκου αριστερού επαναστάτη, Ναζίμ Χικμέτ, ο οποίος κυνηγήθηκε από τους τούρκους εθνικιστές, του αφαίρεσαν την ιθαγένεια και έκανε λόγο για τον κοινό αγώνα  των λαών Ελλάδας και Τουρκίας:

«Και να, τι θέλω τώρα να σας πω
Μες στις Ινδίες μέσα στην πόλη της Καλκούτας,
φράξαν το δρόμο σ’ έναν άνθρωπο.
Αλυσοδέσαν έναν άνθρωπο κει που εβάδιζε.
Να το λοιπόν γιατί δεν καταδέχουμαι
να υψώσω το κεφάλι στ’ αστροφώτιστα διαστήματα.
Θα πείτε, τ’ άστρα είναι μακριά
κι η γη μας τόση δα μικρή.

Ε, το λοιπόν, ο,τι και να είναι τ’ άστρα,
εγώ τη γλώσσα μου τους βγάζω.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει.
είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε»

Και οι αλυσίδες που έχουν βάλει στην ανθρωπότητα εδώ και αιώνες, έχουν σκουριάσει και αρχίσει να σπάνε!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License