Ανοικτή επιστολή φαντάρων της 71ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΤΗΣ 71ης ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΠΛΗΘΟΥΣ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ, ΓΕΣ, ΥΠΕΘΑ.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΤΗΣ 71ης ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΠΛΗΘΟΥΣ

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ, ΓΕΣ, ΥΠΕΘΑ.

 

Η εκπαίδευση προκεχωρημένων φυλακίων της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, στο Κιλκίς, καλά κρατεί. Ο κόκκινος μπερές (λες και τον ονειρευτήκαμε ποτέ) απαιτεί θυσίες, τρέξιμο και ιδρώτα. Όπως έχει ήδη  γίνει γνωστό στα πλαίσια αυτής της εκπαίδευσης καλούμαστε να παίξουμε το ρόλο των διαδηλωτών σε μία προσομοίωση Καταστολής Πλήθους. Για αυτό μας διέταξαν να μείνουμε αξύριστοι.

Η δημοσιότητα και οι καταγγελίες έφεραν τις πρώτες αντιδράσεις. Στην πρωινή αναφορά ο υπεύθυνος για τα σχολεία λοχαγός γνωστοποίησε στους συναδέλφους-φαντάρους την ύπαρξη της καταγγελίας περνώντας στην επίθεση, μιλώντας για ανακρίβειες και ψέματα. Μίλησε για δειλία καλώντας τους φαντάρους να εκφράζονται μόνο στην αναφορά. Σε λίγα δευτερόλεπτα βέβαια αναίρεσε τον εαυτό του χρησιμοποιώντας απειλές για φυλακές και στρατοδικεία.

Εμείς πιστεύουμε ότι και όλη η κοινωνία: Δειλία είναι να κρύβεσαι πίσω από τα γαλόνια και  την ιεραρχία, να αποκόβεις τη ζωή των στρατοπέδων από την κοινωνία απαγορεύοντας τη δημοσίευση των αυθαιρεσιών που ακόμη και οι δικαστικές αποφάσεις έχουν επιτρέψει σε κάθε ένστολο.

Και είναι πράξη αντίστασης, δικαίωμα και υποχρέωση μας,  να ενημερώνουμε τον ελληνικό λαό για σενάρια αστυνομικοποίησης του στρατού.

Στη συνέχεια τόνισε ότι είναι καλυμμένος και ότι δε φοβάται τίποτα. Όσο πιο πολύ το τόνιζε φυσικά, τόσο φαινόταν ότι βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Αποδεικνύεται ότι ένα μόνο γράμμα ήταν αρκετό να προκαλέσει ζήτημα και να αμφισβητήσει τη συμμετοχή μας σε αυτή την παρωδία, που εκτός των άλλων προσβάλει την αξιοπρέπειά μας. Αν θέλουμε να διαδηλώσουμε, ξέρουμε πού, πότε και γιατί. Δε θα είναι ποτέ για πρόβα σε ένα νέο εξελιγμένο είδος καταστολής. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που διαλύει και ιδιωτικοποιεί την υγεία-παιδεία, που καταργεί τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, που μας αφήνει άνεργους, σύντομα θα μας βρει όλους απέναντι της.

Τα καλύτερα βέβαια ήρθαν στην ίδια αναφορά με την ομιλία του διοικητή. Κατά τα λεγόμενά του, η Ελλάδα ανήκει στην ΕΕ, ο ελληνικός στρατός είναι κομμάτι του Ευρωστρατού και από την άνοιξη είναι υποχρεωμένος να έχει δύο διμοιρίες Καταστολής Πλήθους!

Οι διμοιρίες αυτές δεν είναι για το εσωτερικό της χώρας αλλά προορίζονται για «ειρηνευτικές αποστολές», όπου πολλές φορές χρειάζεται επέμβαση ανάμεσα σε δύο «αντιμαχόμενες πλευρές», πχ Κοσσυφοπέδιο.

Πλήρης ομολογία όλου του σχεδίου!

Πού είναι λοιπόν, οι ανακρίβειες και τα ψέματα για τα οποία μας κατηγορούν;

Αντίθετα οι αξιωματικοί και ο διοικητής στην 71Η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, το ΓΕΣ και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παραπλανούν το λαό μας και χρησιμοποιούν προπαγανδιστικά ψεύδη:

  • ποιους αντιμαχόμενους χωρίζει σήμερα στο Αφγανιστάν το ΝΑΤΟ;
  • από πότε το νατοϊκό προτεκτοράτο του Κοσσόβου, όπου και οι Αλβανοί και οι Σέρβοι εχθρεύονται πλέον το ΝΑΤΟ αποτελεί «ειρηνευτική αποστολή»;
  • ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ δεν υπερασπίζουν τα συμφέροντα των εφοπλιστών στην Σομαλία;

Αρνούμαστε τον όρο «ειρηνευτική αποστολή» καθώς στεκόμαστε στο πλευρό του λαού μας που αρνήθηκε τους «ανθρωπιστικούς βομβαρδισμούς» του ΝΑΤΟ ενάντια στο Γιουγκοσλαβικό λαό, με στόχο το διαμελισμό της χώρας και την επιβολή της επικυριαρχίας ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε.

Έμμεσα ή άμεσα ΝΑΤΟ και Ευρωστρατός προκαλούν πολέμους και εμφύλιους σπαραγμούς διαμορφώνοντας σε μία σειρά από χώρες νέους πολιτικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς συσχετισμούς για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα. Οι κυβερνήσεις των χωρών της Ε.Ε., η κυβέρνηση Μπους και το ΝΑΤΟ εξόπλισαν, καθοδήγησαν, ενθάρρυναν τον UCK που σήμερα κατηγορούν για λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικών, γυναικών και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας;

ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ αποτελούν Δυνάμεις Κατοχής με το μανδύα της «ειρηνευτικής αποστολής»,  εξασφαλίζουν σταθερότητα στους νέους συσχετισμούς και στα νέα συμφέροντα. Ας τελειώνουν με τα παραμύθια.

Σε Κόσσοβο, Αφγανιστάν, Σομαλία και αλλού η Ελλάδα δεν εξάγει Ειρήνη αλλά Κατοχή. Είναι αυτός ο απροκάλυπτα ταξικός προορισμός αυτών των αποστολών που επιβάλλει μια νέα μορφή, πιο αστυνομικοποιημένη. Σύμφωνα με τη  Συνθήκη της Λισαβόνας, Παγκόσμιος Χωροφύλακας ορίστηκε το ΝΑΤΟ της Νέας Τάξης Πραγμάτων, με δικαίωμα επέμβασης στο εσωτερικό χωρών με σκοπό την συντριβή των κοινωνικών εξεγέρσεων που θα προκαλέσει η οικονομική κρίση.

Γιατί ο αντίπαλος δεν είναι μόνο ο απέναντι στρατός ή οι «τρομοκράτες» αλλά όποια κοινωνική δύναμη απειλεί το status quo  που έχει διαμορφωθεί. Απέναντι σε διαδηλωτές δεν χρειάζονται μόνο πολυβόλα και λουτρά αίματος, που μπορεί να προκαλέσουν την κοινή γνώμη. Αρχικά χρειάζονται τα χημικά, οι πλαστικές σφαίρες και τα γκλομπ σε ένα επίπεδο πιο πάνω από τη συνηθισμένη αστυνομία. Αν η ένταση των κοινωνικών εκρήξεων το απαιτήσει θα έρθει και η ώρα των τεθωρακισμένων.

Τα νέα πολεμικά δόγματα σε ΝΑΤΟ και Ευρωστρατό είναι αυτά που μας κάνουν να ανησυχούμε. Εχθρός τελικά είναι ό,τι απειλεί το αστικό πολιτικό σύστημα και τους νόμους της αγοράς. Μια σειρά από κυβερνητικά στελέχη, ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανάγουν σε «εθνική απειλή» μια σειρά από ζητήματα όπως οι μετανάστες, οι απεργίες διαρκείας, οι μεγάλες διαδηλώσεις.

Γιατί να είμαστε σίγουροι  ότι προορίζεται μόνο για το εξωτερικό η εκπαίδευση στην καταστολή πλήθους του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-Βαλκανικής Ταξιαρχίας και του ελληνικού στρατού; (όχι ότι αυτό θα μας ανακούφιζε). Δεν πρέπει να μαθαίνουμε από την παγκόσμια εμπειρία, όπου τα έμπειρα ιμπεριαλιστικά στρατεύματα των ΗΠΑ-Ισπανίας-Γαλλίας-Βρετανίας-Ιταλίας, όταν επιστρέφουν στη χώρα τους, αναλαμβάνουν ρόλο καταστολής του εσωτερικού εχθρού και εμπέδωσης κλίματος Ασφάλειας στο αστικό καθεστώς εξουσίας;

Είναι φανερό ότι οι πάνω προετοιμάζονται βάζοντας έστω έμμεσα, έστω ως εκφοβισμό το στρατό στο «κόλπο» της καταστολής. Πήγαν να το δοκιμάσουν το Δεκέμβρη του 2008, αλλά και στη μεγάλη Πανεργατική Απεργία στις 5 Μαΐου του 2010.

Βλέποντας όμως και τα τελευταία παραδείγματα από τις χώρες της Αφρικής γίνεται φανερό ότι όταν θέλει ο λαός.    

Δεν σε σώζει ούτε και ο στρατός..

 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

από μέλος ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 08/02/2011 7 μμ.


Τα στείλαμε ήδη και στο μέηλ του ίντυ, αλλά ας υπάρχουν κι εδώ:

1)
Οι τρεις προηγούμενες ανακοινώσεις Δικτύου Σπάρτακος και Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων σχετικά με το θέμα της 71ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας, που τρέχει εδώ και 2 (περίπου) βδομάδες. Φόβερες επίσης είναι και οι απειλές και οι πιέσεις προς τους φαντάρους απο το διοικητή και το ΓΕΣ για την αποκάλυψη:
http://diktiospartakos.blogspot.com/2011/02/71_04.html
http://diktiospartakos.blogspot.com/2011/02/blog-post_4231.html
http://diktiospartakos.blogspot.com/2011/02/71_03.html
http://diktiospartakos.blogspot.com/2011/02/71.html

2)
Επίσης, αυτό είναι το Μνημόνιο Καταστολής Πλήθους, που είχε συντάξει ειδικό κλιμάκιο του ΕΣ, ύστερα από την εμπλοκή τάγματος του ελληνικού στρατού σε εξέγερση στο Ουρόσεβατς (κυκλοφορούν διάφορα στο ιντερνετ), το Μάρτη του 2005. Στο κείμενο που συνοδεύει το μνημόνιο (είναι όλο - σε μορφή pdf, νομίζω) αναφέρονται και διάφορες άλλες ασκήσεις, είτε ξεχωριστές του ελληνικού στρατού (όπως στο κέντρο εκπαίδευσης στρατονομίας πχ / έχει και σχετικά δημοσιεύματα ακόμα κι ο ριζοσπάστης), είτε κοινές με άλλες δυνάμεις (στα πλαίσια του ευρωστρατού, του ΝΑΤΟ και της βαλκανικής ταξιαρχίας), για τις οποίες υπάρχουν και σχετικές ανακοινώσεις (δείτε και το αρχείο του indymedia):
http://diktiospartakos.blogspot.com/2009/09/blog-post_30.html

3)
Άρθρο, με βάση αυτό το μνημόνιο (που είχε πρώτη φορά ανακαλυφθεί και αποκαλυφθεί το 2005) είχε γραφτεί άρθρο στον (τότε υπήρχε...) "Ιό" της Ελευθεροτυπίας ύστερα από συνεννόηση και παράδοση των -ήδη δημοσιευμένων- κειμένων στον σ. Κ.
Το άρθρο δεν το βρίσκω. Υπάρχει όμως παρόμοιο άρθρο, το Νοέμβρη του 2004 σε δύο μέρη, που δημοσιεύτηκε επίσης στον "Ιο" - πάλι με ανάλογη συνεργασία - με τίτλο "Μεταμοντέρνοι Συνταγματάρχες":
http://www.iospress.gr/ios2004/ios20041114a.htm
http://www.iospress.gr/ios2004/ios20041114b.htm

Τέλος, βρήκα και στέλνω και τη (σχετική με αυτά) "Άρνηση των Φαντάρων" να συμμετάσχουν - ή ακόμα και  να αδρανήσουν - σε περίπτωση χρήσης του στρατού σε καταστολή της εξέγερσης του Δεκέμβρη του '08, στα πλαίσια της κύρηξης κατάστασης πολιορκίας (52 υπογραφές από στρατόπεδα):
http://diktiospartakos.blogspot.com/2008/12/42.html

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License