Ενημέρωση από Σέρρες

Αναφορικά με τα πρωτοφανή περιστατικά εις βάρος των αργοτών του νομού, που λάβαν τόπο στην πόλη των Σερρών

Το όλο χρονικό έχει ώς εξής... Εχθές ομάδα ανεξάρτητων αγροτών προσπάθησε να προσεγγίσει τα σύνορα Ελλάδας-Βουλγαρίας στον Προμαχώνα Σερρών με σκοπό να πραγματοποιήσουν κατάληψη και κλείσιμό τους (όπως έχουν κάνει και στο παρελθόν) , σαν μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας , λόγω των νέων καταπιεστικών μέτρων-φόρων που τους έχουν εκ νέου επιβληθεί. Περίπου 6 διμοιρίες και άλλοι 200 μπάτσοι δέν τους άφησαν καν να προσεγγίσουν τα σύνορα και για το λόγο αυτό, επανέλαβαν την προσπάθειά τους τις βραδινές ώρες. Συνέπεια ήταν η σύλληψη 6 από αυτούς , προφασιζόμενοι ένα νόμο ο οποίος απαγορεύει την συνάθροιση άνω των 3 ατόμων , αλλά και την πραγματοποίηση πορείας (!!!) στο εν λόγω σημείο για σήμερα και αύριο, με απόφαση του τοπικού αστυνομικού διεύθυντή.

Ο εν λόγω νόμος τέθηκε σε ισχύ απ ότι μάθαμε από χτές και στόχο έχει την καταστολή των κοινητοποιήσεων στα διόδια , αλλά εφαρμόστηκε και στην συγκεκριμένη περίπτωση. Ακόμα και συνοριοφύλακες φυλούσαν και φυλούν ακόμα και τα πιο μικρά περάσματα (χωματόδρομους ) που οδηγούν στα σύνορα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας εκ των συλληφθέντων είχε συνελήφθει σε άλλο εντελώς σημείο ( στο χωριό του Προμαχώνα) χωρίς καμία αιτία ή αφορμή.

Στη συνέχεια όλοι τους μεταφέρθηκαν στο Α.Τ Σερρών όπου και πέρασαν το βράδυ. Σήμερα από το πρωί , αλληλέγγυος κόσμος ήταν μαζεμένος έξω απο τα δικαστήρια της πόλης , μεγάλος σε αριθμό και αποτελούμενος από αγρότες της περιοχής , πολιτικούς σχηματισμούς όλων των αποχρώσεων... αλλά και μια μικρή ομάδα συντρόφων. Αφού ο δρόμος κλείστηκε μπροστά από την είσοδο του δικαστηρίου με πρωτοβουλία των ίδιων των αγροτών , έκαναν την εμφάνισή τους όμάδα των ΔΙΑΣ , των οποίων και η υποδοχή ήταν θερμή. Μικροεπεισόδια προκλήθηκαν όταν οι συλληφθέντες μπήκαν στο δικαστήριο κρυφά από την πίσω πόρτα έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία επικοινωνία μαζί τους , και οι ΔΙΑΣ στημμένοι στην μπροστά είσοδο δεν άφηνα κανένα να μπεί μέσα. Αφού λοιπόν φάγαν ψιλές και διακοσμήθηκαν με καφέδες και νερά από το πλήθος, κάναν την εμφάνισή τους μια ομάδα ΟΠΚΕ καθώς και μία δημιρία (μπλέ) που προσπάθησε να αποθήσει τον κόσμο από την είσοδο πράγμα το οποίο δεν κατάφεραν. Επιχειρήθηκε εκ νέου η είσοδος από την πίσω πόρτα από αλληλέγγυους , όπου και 4 άτομα κατάφεραν να εισέλθουν με έντονες σπρωξιές μέσα. Σε λίγα λεπτά ανακοινώθηκε πώς η όλη διαδικασία με τον εισαγγελέα είχε ξεκινήσει. Τελικά μετά από ώρες ανακοινώθηκε η αναβολή της δίκης για την ερχόμενη Παρασκεύή.

Μελανά σημεία σε όλα όσα πραγματοποιήθηκαν , ήταν μερικά ρατσιστικά σχόλια που ακούστηκαν από ανεγκέφαλους αναφορικά με την "καλή" αντιμετώπιση των 300 μεταναστών απεργών πείνας σε σχέση με την δική τους... που θέλουμε να πιστεύουμε πώς δεν εκφράζει παρά μόνο αυτούς που τα φωνάζαν.Το κερασάκι στην τούρτα ήταν και η εμφάνιση του υπερνομάρχη Ψωμιάδη αυτοπροσώπως ο οποίος και είχε υποδοχή ήρωα , δυστυχώς από μεγάλη μερίδα των αγροτών. Οπως και νά χει, οι αγρότες ενημέρωσαν πώς θα συνεχίσουν τον αγώνα τους απρόσκοπτα.

από Αναρχικοί Σερρών 08/02/2011 5:35 μμ.


Οι κατηγορίες με τις οποίες οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα είναι :Απείθια κατά της αρχής και παρακόλληση δημοσίων συγκοινωνιών...

από ΕνⒶς 08/02/2011 6:02 μμ.


Αν κοιτάξετε τα νέα, ειδικά το Έθνος και η ΗμερηCία, αλλά και τα Νεα φλόμωσαν με άρθρα γαλάζιων αγροτών.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=53720956
Βάλτε σε μηχανή αναζήτησης γαλάζιοι αγρότες και κοιτάξτε πόσα άρθρα κυκλοφόρησαν απο χθες στον ρουφιανοτύπο.
Όπου να'ναι θα μας λένε ότι παρείσφρησαν οι γαλάζιοι και προκαλούν ταραχές.

Απο την άλλη η Τρόϊκα τους τράβηξε τα αυτιά γιατί δεν έχουν κάνει αρκετές περικοπές ακόμα ..... 

30λεπτά το λίτρο το γάλα και 3,50ε το κιλό το αρνί πουλάνε οι γαλάζιοι;  Και ποιό σύστημα βάζει 300% καπέλο μέχρι να φτάσουν στον καταναλωτή;  Ο σοσιαλΗσμός;

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License