ΕΠΕΙΓΟΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

Σοβαρα επεισόδια στην κερατέα

Από το τηλέφωνο ενημέρωσαν για εκτεταμένα επεισόδια με τις δυνάμεις καταστολής, δύο περιπολικά έχουν πάρει φωτιά. Δύο ελικόπτερα πετούν συνέχεια. Έχει καλεστεί συνέλευση στα καλύβια. Στο Λαύριο κόσμος έχει καταλάβει την κεντρική εκκλησία.

από ΕνⒶς 13/02/2011 11:47 μμ.


Απ'ότι φαίνεται κάθε φορά που γίνεται σύγκρουση γίνεται κάλεσμα να πάμε όλοι Κερατέα, λογικό.  Αλλά, πρώτα ο κόσμος που έχει ΙΧ και χρήματα διαθέσιμα να έρθει διακινδηνεύει στα μπλόκα απο ελέγχους αφού είναι γνωστό ότι πάνε φιρί φιρί να πιάσουν κόσμο απο άλλες περιοχές που "παρύσφρησαν" και δημιουργούν ταραχές.  Πουλάει αυτό.

Η πρόσβαση με ΚΤΕΛ και άλλα μέσα δύσκολη και δαπανηρή.  Οι αγωνιστές που τρέχουν σε όλα συνήθως δεν έχουν ούτε για σουβλάκι καλά καλά.  Το να φτάσει κάποιος εκεί με ΚΤΕΛ και να θελήσει να κάτσει τη νύχτα δε θα έπρεπε να έχει και κάπου να μπει να ζεσταθεί και να κοιμηθεί δυό ώρες.

Θα μπορούσε να γίνει συμβολική κατάληψη σε ένα σχολικό χώρο, γυμναστήριο, με θέρμανση να φέρουν κάποιοι ένα σλίπινγκ μπάψκ και να κάτσουν δυο μέρες.
Θα μπορούσαν να γίνουν κι άλλες δραστηριότητες και να έρθει κόσμος να δουλέψει γι αυτές, όπως πραγματική ανακύκλωση μέσα στη Κερατές, με κάποιο χώρο για διαλογή και διανομή διαφόρων ανακυκλώσιμων υλικών.  Τα κέρδη θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για προστατευτικά, μάσκες, κράνη, κλπ.

Αυτοργάνωση στο αντάρτικο.  Το σημαντικό δεν είναι να έρθει κόσμος να πετάξει μαζί σας μολότωφ αλλά να συμβάλει με ένα τρόπο στήριξης του αγώνα.

Πέρνουν δημόσια γή, και την κάνουν σκουπιδότοπο και κέρδη, να πάρουμε τα σκουπίδια τους και να τα κάνουμε δημόσια γή και φύση.  Πάρκα στις τράπεζές τους, λίμνες στα τμήματα τους, χωράφια τα μαγαζιά των πολυθνικών.

Δε πληρώνουμε την αστυνομία τους και τη καταστολή τους
Δε ξεπουλάμε τη κοινή γή μας σε κεφάλαιο και ιμπεριαλιστικά καρτέλ
Ο αγώνας αυτός είναι σημαντικός, σημαντικότερος απ'ότι φανταζόμαστε.

Δε μπορεί οι κάτοικοι της Κερατέας να βομβαρδίζονται με καρκινογόνα καθημερινά και όλοι μαζί να πληρώνουμ κεφαλικό φώρο ΦΠΑ για μια κούπα φαί να αναπληρώνουν τα πολεμοφόδια του πολέμου τους ενάντια στη κοινωνία.

Δε μπορεί να ανεχόμαστε τις τράπεζες που βρίσκονται πίσω απο μεγαλοεργολάβους και το κράτος να κερδοσκοπούν μέσα στη πόλη που στρέφουν περίστροφα στο δρόμο σε όποιον τολμήσει να σταθέι μπροστά τους.  Δε μπορεί πολυεθνικές αλυσίδες κρυμένες πίσω απο το στρατό του κράτους να κερδοσκοπουν απο τα ίδια τα θύματα του πολέμου τους.

Ο αγώνας έφτασε η ώρα να ωριμάσει.  Να ριμάξουν τα μαγαζιά των πολυεθνικών και των τραπεζων σε όλη τη Λαυρεώτική!  ¨Η θα γίνει συνειδητό αυτό το βήμα ή καλύτερα να υποχωρήσει ο αγώνας στο κράτος και το κεφάλαιο και να αποδεχτούμε όλοι την χούντα.

Αφού δε νικάμε στρατιωτικά τον εχθρό ας τον χτυπήσουμε εκεί που πονάει.  Δεν πληρώνουμε τίποτα σε κράτος και τράπεζες.  Άμεση παύση πληρωμών σε εφορίες και σε δάνεια.  Ούτε χιλιοστό του Ευρώ για τα δακρυγόνα τους και τους μισθούς των μπάτσων.

Είτε τώρα ή ποτέ!

από ................... 13/02/2011 11:53 μμ.


prepei na mpei se 3exwristo post

kai na pw oti sumfwnw me to suntrofo kai auta pou proteinei

από @ 14/02/2011 5:11 πμ.


σύντροφοι υπάρχει κάποιο εμαιλ επικοινωνιας με τις συλλογικότητες αναρχικών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή;

από ΕνⒶς 14/02/2011 11:10 πμ.Είναι κρίμα 8 βδομαδες αγώνα να χαθούν και να μπορέσει το κράτος να τον αποκόψει από άλλα κοινωνικά κινήματα.  Όπως κάνουν με άλλες κινηματικές διαδικασίες θα φροντίσουν να πετάξουν λάσπη και να απαξιώσουν τους αγωνιστές, να τους παρουσιάσουν σαν εχθρούς άλλων κοινοτήτων.

Έχουν κληθεί και στο παρελθόν συνελεύσεις, συζητήσεις, για να ανοιχθεί ο αγώνας αλλά δε γίνεται συζήτηση, αλλά καπέλωμα απο παράγοντες.  Όταν καλεί κάποιος σε συζήτηση και φτάνει κάποιος εκεί που θέλει να συμβάλει στον αγώνα, και βλέπει ένα προεδρείο εισηγητών και παραγόντων, αλλά και αγωνιστών που δε διαμαρτύρονται γι αυτή τη διαδικασία αποξενώνοντας όποιον δεν είναι "γνωστός", ο αγώνας παραμένει στάσιμος.

Κάθε φορά που υπάρχει ανταλλαγή μπουκαλιών και χημικών υπάρχει κάλεσμα εδώ "ολοι στη Κερατέα" και μετά τις συγκρούσεις που συνήθως κρατούν κανένα μισάωρο, μια σιωπή.    Πως να υπάρξει ενεργή και ουσιώδης αλληλεγγύη όταν το πολιτικό υποκείμενο του αγώνα είναι φαντομάς.  Ένα κιόσκι με φωτογραφίες κι ένα καφενείο των ντόπιων, ούτε κείμενα, ούτε συνέλευση, οι ντόπιοι με τα αυτοκόλλητα τους, οι ξένοι να στέκονται γύρω και να αναρωτιούνται τι μπορούν να κάνουν.

Έστω κι αν κανείς δεν διώχνει τους μη-κατοίκους της Κερατέας, η κατάσταση είναι αφιλόξενη.  Μπορεί αυτό να είναι συνειδητή επιλογή της Κερατέας, άρα αυτός που βγαίνει και καλεί κάθε φορά ανεγκέφαλος.  Σε μια μέρα συγκρούσεων και έντασης οι ντόπιοι αποσύρονται και πάνε σπίτια τους, αφήνοντας κάποιους άστεγους να διακινδηνέψουν να φύγουν απο τη Κερατέα στα άγρια μεσάνυχτα με ΙΧ (άρα ταυτοποιημένοι),  Αν πεινάσουν θα πάνε για σουβλάκι στη γειτονιά και θα βρουν 4 ειδικούς φρουρούς και Διάδες απ'έξω σαν να μη τρέχει τίποτα.

Ολοένα και λιγότεροι αλληλέγγυοι θα έρχονται αν δεν αντιμετωπιστούν κάποια απο αυτά τα προβλήματα απο τον αγώνα.  Δε θα έπρεπε κανένας σε όλη την Ελλάδα να συνεχίζει την καθημερινότητα της πολιτικής ζωής του όταν το κράτος έχει ανοίξει ένα πόλεμο προς σε μια κοινότητα και να θέλει να επιβάλει την καταστροφή της.  Αν ήταν καταστροφή μιας γειτονιάς της Αθήνας θα μιλούσε διεθνώς ο τύπος για εμφύλιο πόλεμο, ενώ τα 20 σημαντικά χιλιόμετρα απο το κέντρο αναφέρεται σαν μια αντίσταση ενός χωριού.

Προτάσεις: 
1  Να οργανωθούν απο τη Κερατέα πούλμαν κάθε απόγευμα στις 8 π.χ. απο κέντρο Αθήνας προς ΒΙΟΠΑ, και στις 2-3-4 (ανάλογα πως πάει η βραδιά) να καλύπτονται τα έξοδα απο τον αγώνα εκεί και να υπάρχει κουτί ενίσχυσης του ταμείου αυτού του εγχειρήματος απο όποιους έχουν να δώσουν.

2  Να υπάρχει μια ανοικτή συνέλευση με τακτή μέρα και ώρα στο ΒΙΟΠΑ κι όχι στο χωριό που θα έχει στόχ την απελευθέρωση και την περιφρούρηση του Οβριόκαστρου και η συνέλευση αγώνα για την απελευθέρωση του Οβριόκαστρου να μεταφερθεί εκεί όταν τελικά αποχωρήσει ο στρατός κατοχής και όλα τα τσιράκια του Μπόμπολα.

3  Όταν χέρι χέρι κράτος και τραπεζοκεφάλαιο (πίσω απο κάθε εργολαβικό έργο) καμιά τράπεζα και πολυεθνική δε θα έπρεπε να έχει θέση στη Λαυρεωτική, να κλείσουν και να φύγουν.  Καμιά κρατική υπηρεσία δε θα έπρεπε να λειτουργεί με αφεντικό τους ίδιους.  Οι υπηρεσίες που θεωρούν οι κάτοικοι ότι είναι αναγκαίες να αυτοργανωθούν απο την αντιστεκόμενη κοινότητα.

4  Αποχή απο ΦΠΑ και κάθε εισφορά στο κράτος, 0!

Και δε μιλάω για τη Κερατέα μόνο, αλλά για όλη τη Λαυρεωτική.

Εμπρός Γαλάτες πίσω φασίστες!

από lavriotis... 14/02/2011 12:08 μμ.


koitaxte na deite...opoios allylegios thelei na erthei stin perioxi dn xreiazete eidiki prosklisi.Erxete deixnontas emprakta tin allylegyh toy.Kai fysika tha rwthsoume ton kathena ti einai.Exoume ouk oliges fores peristatika me asfalites.Tora koita na deis.H allylegyh den ekfrazete mono me episodia.Ayto to oi sygrouseis kratane 30 lepta dn katalava.O stoxos mas einai na mi ginei to xyta.Emeis krinoume posh ora tha tis trwne oi apenanti k pote prepei na ypoxwrisoume.Oi allylegyoi ekfrazoun-kai symmetexoun-fysika-stis drastiriotites kathe eidous pou pairnoume.

από αυτος ο αλλος 14/02/2011 12:23 μμ.


ο ενας... λεει πως η αλληλεγγυη πρεπει να ειναι οχι μονο στα επεισοδια, αλλα να μπορει και να φιλοξενειται κοσμος και να υπαρχει καποιο μερος που να μπορει να φαει καποιος αμα θελει κατι αργα το βραδυ. επισης λεει να υπαρχουν σταθερες συνελευσεις του χωριου οπου θα μπορει να ερχεται καποιος που θα ξερει οτι εκεινη την ωρα εχει συνελεσυη

από ΕνⒶς 14/02/2011 12:57 μμ.


Θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν και να απαντηθούν απο τον αγώνα, όποιος είναι αυτός.  Το Οβριόκαστρο, ο χώρος του, δεν είναι κτήμα των περίοικων μόνο, είναι όλων μας και για να αγωνιστούμε γι αυτό αλληλέγγυα όλοι μας και για να αποδώσει αυτός ο αγώνας πρέπει να αντιμετωπιστεί ο σχετικός αποκλεισμός.

Αν εστιάζουν κάποιοι στο οδόφραγμα με τις κλούβες ξεχνούν το οδόφραγμα που έχει στηθεί μεταξύ λεκανοπεδίου και Κερατέας και την αστυνομοκρατία απο τον Σταυρό και πέρα.  Παράλληλα το ίδιο ισχύει και για τις προς το Σούνιο και παραλίων Σαρονικού.

Ο αγώνας θα πρέπει να οργανωθεί καλύτερα και να εκμεταλευτεί κάποιες συγκυρίες.
Συμφωνώ ότι οι συγκρούσεις δεν είναι ο αγώνας αλλά περιλαμβάνει πολλά.  Ένα απο αυτά είναι ο πολιτικός λόγος του αγώνα.  Αυτός δε μπορεί να παράγεται μόνο απο τους ρήτορες των κομματικών παραγόντων αλλά απο τους ίδιους τους αγωνιστές εξ ίσου.

Τους παράγοντες θα τους δούμε κι εδώ μεθαύριο, στη πλατεία Ταχρίρ, θα φέρουν τα πρόβατα πίσω απο τα λάβαρα για περίπατο μπροστά στο αυτοκρατορικό μέγαρο και θα τους στείλουν σπίτι.  Όποιος επιλέξει να κάτσει και να αγωνιστεί θα δεχτεί σαν πρώτο κύμα της καταστολής την κριτική απο τους ίδιους παράγοντες.

Το δίκιο το έχουν οι εξεγερμένοι κι όχι οι μεσάζοντες και οι εργατοπατέρες

Οι λίτες είναι καταγεγραμένοι στα μισθολόγια του μπουρδέλου, σε λίγο θα φύγουν μετανάστες.  Έρχεται η μέρα της κρίσης!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License