Μήνυμα αντίστασης από Παρίσι: Ο Πάγκαλος εκδιώκεται από το Ελληνικό σπίτι!

Πρίν λίγο, μια μαχητική παράσταση διαμαρτυρίας έδιωξε τον πάγκαλο από το ελληνικό σπίτι.

Σε εκδήλωση για το έργο του Κώστα Γαβρά, στο ελληνικό σπίτι στο Παρίσι, παρευρέθη ο αντιπρόεδρος της δωσίλογης δικτατορικής κυβέρνησης Παπανδρέου. Αμέσως, μια μικρή παρέα συντρόφων που τυχαία βρέθηκε στο σημείο άρχισε να τον γιουχάρει, να φωνάζει συνθήματα και να ζητά την άμεση αποχώρησή του. Αναρτήθηκε πανώ αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας και σύντομα έφτασαν στο σημείο φίλοι και σύντροφοι που ζούν στο παρίσι.

Ο Γαβράς και η διευθύντρια προσπάθησαν με τεχνάσματα να εκτονώσουν την κατάσταση υποστηρίζοντας παράλληλα τον Πάγκαλο. Ο ίδιος προσπάθησε να εκτρέψει την παράσταση διαμαρτυριας σε κουβέντα την αυριανή μέρα. Εμείς επιμείναμε να απαιτούμε την αποχώρησή του, η οποία και έγινε τελικά λίγο αργότερα. Ο χοντροβούβαλος αποχώρησε με τρεμάμενο το κάτω χείλι., κατακόκκινος και λέγοντας: ''Δείτε εδώ επίπεδο ανθρώπων!''

Παγκαλε, όταν θα βρεθείς ''επίπεδος'' τότε να θυμηθείς αυτή σου την κουβέντα...

Φώτο και βίντεο αργότερα.

από . 26/02/2011 9:07 μμ.


Παιδιά μια διόρθωση. Οι σύντροφοι δεν βρέθηκαν τυχαία στο σημείο. Είχαν προγραμματίσει παρέμβαση για τους απεργούς πείνας. Τυχαίο ήταν οτι είδαν τον πάγκαλο, δεν το περίμεναν οτι θα είναι εκει.

από Det 26/02/2011 10:41 μμ.


Ο γνωστός για την "ευγένεια" και την "αξιοπρέπειά" του κύριος Πάγκαλος με την άρνησή του για αποχώρηση ενέτεινε τα πνεύματα με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της προβλεπόμενης προβολής των ταινιών του Κώστα Γαβρά. Αυτή η άρνηση κράτησε λιγότερο απο το αναμενόμενο  ( κρίνοντας απο την γαιδουριά του  35'  είναι λίγα ) αλλά δυστηχώς λίγο πριν την αποχώρηση του διέταξε ως Καίσαρ ( ακύρωσ΄το) την ακύρωση της προβολής των ταινιών αποφάση που στήριξε απόλυτα και απολιταρχικά η διευθύντριας του Ελληνικού σπιτιού- Ιδρύματος παρ'ολη την αντίδραση τόσο του γαλλόφωνου όσο και του ελληνόφωνου κοινού.
Θετική ήταν η στήριξη κάποιων Γάλλων σε αυτήν την κίνηση αλλά και αρνητική απο εκείνους που δεν γνωρίζουν καλά έως καθόλου τι αντιπροσωπεύει  Θ. Πάγκαλος.

Οσο για τον ίδιο τον Κώστα Γαβρά αποχώρησε μαζί με τον Πάγκαλο...

από έχει 26/02/2011 11:40 μμ.


μείνει στο ελληνικό σπίτι ξέρει τι εστί γκράβαρη (η διευθύντρια).

πρώτ' απ' όλα, όταν έμενα εκεί θυμάμαι ότι εκκρεμούσε δικαστήριο εναντίον της, καθώς η έδρα της δεν είναι στο παρίσι όπως απαιτείται για να είναι διευθύντρια του σπιτιού, αλλά στου διαόλου το κέρατο (angers).

δεύτερον, ενώ το σπίτι είχε βασικά προβλήματα που το καθιστούσαν οριακά κατοικήσιμο, τα λεφτά που εξασφάλισε για επισκευές ήταν για την πρόσοψη κ όχι για την ηλεκτρική εγκατάσταση (πτώση γενικού κάθε τρεις κ λίγο) κ τη θέρμανση (χωρίς θέρμανση κ ζεστό νερό αρκετά συχνά).

η γενικότερη αντίληψή της στη διαχείριση ήταν η σοσιαλδημοκρατική συναίνεση, όλοι το ίδιο είμαστε, αδέρφια-πατριώτες, αλλά πχ είχε ψάξει κ τις ντουλάπες των δωματίων κ είχε κάνει καταγραφή των ηλεκτρικών συσκευών που βρέθηκαν κ άλλες καταστάσεις αυτού του τύπου.

η στάση της είναι απολύτως αναμενόμενη, είναι κλασσική φυσιογνωμία γλείφτη της εξουσίας.

κι αυτή κ ο πάγκαλος ήταν τυχεροί που δεν τις έφαγαν ακόμα.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΟΥ Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

 Σήμερα 33ή μέρα της απεργίας πείνας των μεταναστών στην Ελλάδα, η πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας είχε αποφασίσει να παραβρεθεί στην προγραμματισμένη εκδήλωση-αφιέρωμα στο έργο του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά στην Fondation Héllenique (Ελληνική φοιτητική εστία στο Παρίσι).

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε ομιλία του σκηνοθέτη και προβολή της πρόσφατης ταινίας του «Παράδεισος στη Δύση» με θέμα την «παράνομη» μετανάστευση. Θεωρήσαμε καθήκον μας να συμμετάσχουμε στην εκδήλωση ενημερώνοντας Γάλλους και Έλληνες παρευρισκόμενους για την κατάσταση των απεργών πείνας καθώς και για την ανάλγητη και ανυποχώρητη στάση της κυβέρνησης.

Μια ώρα πριν την εκδήλωση, συγκεντρωθήκαμε στο χώρο, αναρτήσαμε πανό στην είσοδο της εστίας και μοιράσαμε το κείμενο αλληλεγγύης στους παρευρισκόμενους. Στη συνέχεια και με την άδεια των διοργανωτών της εκδήλωσης , εισήλθαμε στην αίθουσα προκειμένου να παρακολουθήσουμε τόσο την ομιλία του σκηνοθέτη, όσο και το έργο.
Προς μεγάλη μας έκπληξη, λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης, εισήλθε στην αίθουσα ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος. Αυθόρμητα, πήραμε το λόγο ζητώντας την αποχώρησή του από την εκδήλωση. Θεωρήσαμε προκλητική τη σημερινή παρουσία του, την ώρα που αρκετοί από τους 300 έχουν ήδη υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία τους και δύο μόλις μέρες μετά τη μεγαλειώδη γενική απεργία στην Ελλάδα.
Προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε το κοινό για το λόγο της αγανάκτησης μας, τη στιγμή που η διεύθυνση της εστίας επιχειρούσε να παρεμποδίσει την παρέμβασή μας. Φωνάξαμε συνθήματα, τόσο σε αλληλεγγύη με τον αγώνα των μεταναστών στην Ελλάδα, όσο και ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας.

Ο Θ. Πάγκαλος μας κάλεσε σε ραντεβού την επόμενη μέρα. Την ώρα που η κυβέρνηση αρνείται να ακούσει την ελληνική κοινωνία (άρα και τους μετανάστες) θεωρούμε οποιαδήποτε πρόσκληση σε φιλική κουβέντα-‘’διάλογο’’ ως εμπαιγμό, υπεκφυγή και τέχνασμα.
Μετά από αρκετή ώρα κι ενώ αρνήθηκε επανειλημμένα να απαντήσει στις ερωτήσεις που αφορούσαν τη στάση της κυβέρνησης σε σχέση με την αντιμετώπιση της απεργών πείνας, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης αποχώρησε λέγοντας «ακυρώστε το» και βρίζοντας οποιονδήποτε τον αποδοκίμαζε.

 Οι παρευρισκόμενοι αντιμετώπισαν θετικά την παρέμβασή μας και παρέμειναν στη θέση τους ζητώντας τη συνέχιση της εκδήλωσης. Ωστόσο, η διεύθυνση πραξικοπηματικά την ακύρωσε ακολουθώντας πιστά την επιθυμία του. Η σημερινή εκδίωξη του Θεόδωρου Πάγκαλου από την ελληνική εστία στο Παρίσι έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία.
Τη στιγμή που στα νερά του Αιγαίου πνίγονται μετανάστες, που στον Έβρο χτίζονται τείχη, που 300 άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους και την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση συνεχίζει την αντεργατική επίθεση ενάντια στην ελληνική κοινωνία, τα μέλη της κυβέρνησης δε νομιμοποιούνται ούτε πολιτικά, ούτε και ως φυσική παρουσία.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

Πρωτοβουλία ελλήνων εργαζομένων και φοιτητών στο Παρίσι

από @ 27/02/2011 9:32 πμ.


 

Στο πρόγραμμα της χθεσινής εκδήλωσης θα προβαλλόταν η ταινία ''Ζ'' του Γαβρά. Η ταινία "παράδεισος στη δύση" ήταν προγραμματισμένη για σήμερα. Παρακάτω το διορθωμένο κείμενο.


ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΟΥ Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

 

Σήμερα, 33ή μέρα της απεργίας πείνας των μεταναστών στην Ελλάδα, η πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας είχε αποφασίσει να παραβρεθεί στην προγραμματισμένη εκδήλωση-αφιέρωμα στο έργο του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά στην Fondation Héllenique (Ελληνική φοιτητική εστία στο Παρίσι). Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε ομιλία του σκηνοθέτη και προβολή της ταινίας «Ζ».

 

Θεωρήσαμε καθήκον μας να συμμετάσχουμε στην εκδήλωση ενημερώνοντας Γάλλους και Έλληνες παρευρισκόμενους για την κατάσταση των απεργών πείνας καθώς και για την ανάλγητη και ανυποχώρητη στάση της κυβέρνησης. Μια ώρα πριν την εκδήλωση, συγκεντρωθήκαμε στο χώρο, αναρτήσαμε πανό στην είσοδο της εστίας και μοιράσαμε το κείμενο αλληλεγγύης στους παρευρισκόμενους. Στη συνέχεια και με την άδεια των διοργανωτών της εκδήλωσης , εισήλθαμε στην αίθουσα προκειμένου να παρακολουθήσουμε τόσο την ομιλία του σκηνοθέτη, όσο και το έργο.

 

Προς μεγάλη μας έκπληξη, λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης, εισήλθε στην αίθουσα ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος. Αυθόρμητα, πήραμε το λόγο ζητώντας την αποχώρησή του από την εκδήλωση. Θεωρήσαμε προκλητική τη σημερινή παρουσία του, την ώρα που αρκετοί από τους 300 έχουν ήδη υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία τους και δύο μόλις μέρες μετά τη μεγαλειώδη γενική απεργία στην Ελλάδα.

 

Προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε το κοινό για το λόγο της αγανάκτησης μας, τη στιγμή που η διεύθυνση της εστίας επιχειρούσε να παρεμποδίσει την παρέμβασή μας. Φωνάξαμε συνθήματα, τόσο σε αλληλεγγύη με τον αγώνα των μεταναστών στην Ελλάδα, όσο και ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας. Ο Θ. Πάγκαλος μας κάλεσε σε ραντεβού την επόμενη μέρα. Την ώρα που η κυβέρνηση αρνείται να ακούσει την ελληνική κοινωνία (άρα και τους μετανάστες) θεωρούμε οποιαδήποτε πρόσκληση σε φιλική κουβέντα-‘’διάλογο’’ ως εμπαιγμό, υπεκφυγή και τέχνασμα.

 

Μετά από αρκετή ώρα κι ενώ αρνήθηκε επανειλημμένα να απαντήσει στις ερωτήσεις που αφορούσαν τη στάση της κυβέρνησης σε σχέση με την αντιμετώπιση της απεργών πείνας, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης αποχώρησε λέγοντας «ακυρώστε το» και βρίζοντας οποιονδήποτε τον αποδοκίμαζε. Οι παρευρισκόμενοι αντιμετώπισαν θετικά την παρέμβασή μας και παρέμειναν στη θέση τους ζητώντας τη συνέχιση της εκδήλωσης. Ωστόσο, η διεύθυνση πραξικοπηματικά την ακύρωσε ακολουθώντας πιστά την επιθυμία του.

 

Η σημερινή εκδίωξη του Θεόδωρου Πάγκαλου από την ελληνική εστία στο Παρίσι έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία. Τη στιγμή που στα νερά του Αιγαίου πνίγονται μετανάστες, που στον Έβρο χτίζονται τείχη, που 300 άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους και την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση συνεχίζει την αντεργατική επίθεση ενάντια στην ελληνική κοινωνία, τα μέλη της κυβέρνησης δε νομιμοποιούνται ούτε πολιτικά, ούτε και ως φυσική παρουσία.

 

 

 ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

 

 Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας.

 

Πρωτοβουλία Ελλήνων εργαζομένων και φοιτητών στο Παρίσι.

από έξω ο πάγκαλος από το πλανήτη 28/02/2011 12:20 πμ.


Η διευθύντρια είναι απλά μια καλοδουλεμένη εικόνα και τίποτα περισσότερο. Η κενολογία της είναι παροιμιώδης. Λέξεις που παράγονται για να γεμίζουν το χώρο, ψυχρά χαμόγελα, υποκριτικές αβρότητες.

Και ταυτόχρονα, διοικεί αυταρχικά την εστία από τα υψηλά δωμάτια του Πύργου της ενώ οποτεδήποτε αμφισβητηθεί η στάση της προστατεύεται πίσω από «θεσμικά» κανάλια (επιτροπή κατοίκων εστίας) ή δηλώνεται πως…απουσιάζει. Τα πρόσφατα γεγονότα με την χρήση του υλικού της κάμερας και η συμπεριφορά της στα παιδιά που «παρέβησαν» τους κανονισμούς (εντωμεταξύ η χαρακτηριστική φράση της σε μια κοπέλα, που δεν αξίζει να αναφέρουμε εδώ, προσιδιάζει σε ηδονοβλεψία) κατέδειξαν τον αυταρχισμό της και το κλασσικό παιχνίδι του καλού μπάτσου-κακού μπάτσου που παίζει με την οικονόμο της εστίας.

Έχουν προκύψει κατά καιρούς διάφορα ζητήματα σχετικά με την ποιότητα ζωής, τη διαχείριση των οικονομικών, τον τρόπο με τον οποίο γίνονται δεκτοί οι κάτοικοι κάθε χρονιάς κλπ. Η μόνιμη στάση της είναι η απουσία, η αδιαφορία και η απαίτηση το κάθε ζήτημα να ακολουθήσει το κλασσικό κανάλι της επιτροπής κατοίκων. Μέσα στην οποία τοποθετούνται στις καίριες θέσεις φοιτητές της εμπιστοσύνης της. Πολύ σπάνια δέχεται να μιλήσει μπροστά σε μια συνέλευση φοιτητών, και όποτε το κάνει αποφεύγει συνεχώς να κουβεντιάσει επί της ουσίας.

 Χθές απλά κατέρρευσε και η εικόνα της σιδηράς κυρίας που έχει τον έλεγχο του σπιτιού.


Διότι υπάρχει και ο σύζυγος της εν λόγω (πρώην) σιδηράς κυρίας. Ένας μουσάτος που μας έκανε μαθήματα δημοκρατίας, γνωστοποιώντας μας ότι δε δικαιούμαστε να κάνουμε κριτική στο σημερινό σύστημα, επειδή λέει δε ζήσαμε τη Χούντα. Αυτός λέει ήταν αριστερός όταν εμείς ακόμα ήμασταν "μέσα στα @@@δια του μπαμπά μας". Και αυτός ο απίθανος τύπος ήρθε και μας αποκάλεσε και "φασίστες", με το που έφυγε ο Πάγκαλος.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License