Γαλλία: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας έξω από το ελληνικό προξενείο τη

http://gr.contrainfo.espiv.net/2011/03/08/gallia-sygedrosh-allhleggyhs-sth-lyon-10-martiou/#more-5509

post image

Από τις 25 Ιανουαρίου 300 μετανάστες εργάτες  βρίσκονται σε απεργία πείνας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Ο αγώνας τους είναι ο αγώνας όλων των μεταναστών και όλων των εργατών στον κόσμο.
Την Πέμπτη 10 Μαρτίου στα πλαίσια της παγκόσμιας μέρας δράσεων αλληλεγγύης για τους 300 μετανάστες εργάτες σε απεργία πείνας στην Ελλάδα, καλείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας και καταδίκης της στάσης της ελληνικής κυβέρνησης στις 19.00 έξω από το ελληνικό προξενείο στη Λυόν (7, rue Barrème, Lyon 6e). Δράση αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί επίσης την Τετάρτη στις 20.00 από τους έλληνες φοιτητές και εργαζόμενους στο Atelier des Canulars (91 rue Montesquieu, Lyon 7e).

Οι μετανάστες εργάτες σε απεργία πείνας αποφάσισαν στις 7 Μαρτίου να αρνηθούν και τη λήψη αλατιού και ζάχαρης μαζί με το νερό που πίνουν. Ένα ακόμα βήμα μπροστά στην απελπισία που προκαλεί η συστηματική άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους. Αφού τους προσέβαλε και τους εκδίωξε από τη Νομική σχολή, αφού συκοφάντησε τον αγώνα τους και παρέπεμψε στη δικαιοσύνη 8 από τους αλληλέγγυους, η κυβέρνηση προετοιμάζεται να αφήσει 300 ανθρώπους σε απεργία πείνας να πεθάνουν. Κοντά στους 100 από τους μετανάστες έχουν ήδη νοσηλευτεί.
Αυτοί οι άνθρωποι έφτασαν στην Ελλάδα για να ξεφύγουν από τη φτώχεια, την ανεργία, τους πολέμους και τις δικτατορίες. Όπως λένε και στο κάλεσμά τους, με τις δράσεις τους θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους “ γιατί αυτή δεν είναι μια αξιοπρεπής ζωή” και προσθέτουν “ Επιλέγουμε να πεθάνουμε εδώ για να μην αφήσουμε στα παιδιά μας τη ζωή που ζήσαμε εμείς”

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, ο κόσμος της δουλειάς και όλος ο πληθυσμός δέχονται μια επίθεση άνευ προηγουμένου. Περικοπές μισθών και συντάξεων, αύξηση των τιμών και των φόρων, απολύσεις και πάγωμα προσλήψεων. Όλα τα κοινωνικά μέτρα που κατακτήθηκαν με αγώνες έχουν ενταφιαστεί. Οι πιο επισφαλείς εργαζόμενοι και αυτοί που υποφέρουν την μεγαλύτερη εκμετάλλευση είναι βέβαια τα πρώτα θύματα αυτών των επιθέσεων και της τεράστιας υποβάθμισης των συνθηκών ζωής.

Οι μετανάστες χωρίς χαρτιά που δουλεύουν στην Ελλάδα εδώ και χρόνια, και που έχουν συχνά δημιουργήσει οικογένειες, έχουν αποτελέσει μια πηγή πλουτισμού για τους εργοδότες τους και για το ίδιο το κράτος (ειδικά στην περίπτωση των Ολυμπιακών αγώνων του 2004). Παρ’ όλα αυτά υπόκεινται στη χειρότερη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών και υποφέρουν τη ρατσιστική προπαγάνδα που διασπείρουν τα ΜΜΕ και τα όργανα του κράτους και που δυστυχώς την ασπάζεται μια μερίδα του πληθυσμού. Δεδομένου ότι η κατοχή χαρτιών συνδέεται με τη δυνατότητα για δουλειά, η άρνηση των εργοδοτών να συντάξουν συμβόλαια είχε σαν αποτέλεσμα τη μη ανανέωση της άδειας παραμονής για 150000 εργαζόμενους. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, και εντός ενός πλαισίου άγριας καταστολής στην Ευρώπη φρούριο η διεθνής αλληλεγγύη είναι πιο πολύ από ποτέ άλλοτε απαραίτητη.

Είναι για αυτόν το λόγο που στηρίζουμε πλήρως τα αιτήματα των απεργών πείνας στη Ελλάδα σχετικά με τη νομιμοποίησή τους, τα ίσα δικαιώματα και την αναγνώριση της αξιοπρέπειάς τους. Νομιμοποίηση για όλους όσους δεν έχουν χαρτιά! Ίσα δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους και εργαζόμενες!
Να σταματήσουν όλες οι διώξεις εναντίον των συντρόφων που έδρασαν αλληλέγγυα στους απεργούς!

Αυτή η δράση των απεργών πείνας στην Ελλάδα αντηχεί τις διαμαρτυρίες για μια εβδομάδα έξω από το κέντρο κράτησης της Vincennes σε αντίδραση στον ξυλοδαρμό ενός ατόμου από τα αστυνομικά όργανα, στις 24 Φλεβάρη.

Να ενωθούμε για να δώσουμε ένα τέρμα στην αστυνομική και κρατική καταστολή απέναντι στους μετανάστες οποιασδήποτε εθνικότητας.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ocl-lyon (Arobase) laposte.net

 από rebellyon.info

Εικόνες:

από nouvelles hors les murs 08/03/2011 7:27 μμ.


mia mikrh deukrinhsh h ekdhlwsh einai tn paraskeuh 11 martiou!
k oxi aurio!

http://nouvelleshorslesmurs.wordpress.com/

σωστά, ευχαριστούμε για τη διόρθωση, εδώ το σωστό  ------>


"Κανένας δεν είναι παράνομος"

Από τις 25 Ιανουαρίου 300 μετανάστες εργάτες  βρίσκονται σε απεργία πείνας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Ο αγώνας τους είναι ο αγώνας όλων των μεταναστών και όλων των εργατών στον κόσμο.
Την Πέμπτη 10 Μαρτίου στο πλαίσιο της παγκόσμιας μέρας δράσεων αλληλεγγύης για τους 300 μετανάστες-εργάτες απεργούς πείνας στην Ελλάδα, καλείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας και καταδίκης της στάσης της ελληνικής κυβέρνησης στις 19.00 έξω από το ελληνικό προξενείο στη Λυόν (7, rue Barrème, Lyon 6e). Δράση αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί επίσης την Παρασκευή 11/3  στις 20.00 από τους Έλληνες φοιτητές και εργαζόμενους στο Atelier des Canulars (91 rue Montesquieu, Lyon 7e).

Οι μετανάστες-εργάτες απεργοί πείνας αποφάσισαν στις 7 Μαρτίου να αρνηθούν και τη λήψη αλατιού και ζάχαρης μαζί με το νερό που πίνουν. Ένα ακόμα βήμα μπροστά στην απελπισία, που προκαλεί η συστηματική άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους. Αφού τους προσέβαλε και τους εκδίωξε από τη Νομική Σχολή, αφού συκοφάντησε τον αγώνα τους και παρέπεμψε στη δικαιοσύνη 8 από τους αλληλέγγυους, η κυβέρνηση προετοιμάζεται να αφήσει 300 ανθρώπους σε απεργία πείνας να πεθάνουν. Κοντά στους 100 από τους μετανάστες έχουν ήδη νοσηλευτεί.
Αυτοί οι άνθρωποι έφτασαν στην Ελλάδα για να ξεφύγουν από τη φτώχεια, την ανεργία, τους πολέμους και τις δικτατορίες. Όπως λένε και στο κάλεσμά τους, με τις δράσεις τους θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους «γιατί αυτή δεν είναι μια αξιοπρεπής ζωή» και προσθέτουν: «Επιλέγουμε να πεθάνουμε εδώ για να μην αφήσουμε στα παιδιά μας τη ζωή που ζήσαμε εμείς».

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, ο κόσμος της δουλειάς και όλος ο πληθυσμός δέχονται μια επίθεση άνευ προηγουμένου. Περικοπές μισθών και συντάξεων, αύξηση των τιμών και των φόρων, απολύσεις και πάγωμα προσλήψεων. Όλα τα κοινωνικά μέτρα που κατακτήθηκαν με αγώνες έχουν ενταφιαστεί. Οι πιο επισφαλείς εργαζόμενοι και αυτοί που υποφέρουν τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση είναι, βέβαια, τα πρώτα θύματα αυτών των επιθέσεων και της τεράστιας υποβάθμισης των συνθηκών ζωής.

Οι μετανάστες χωρίς χαρτιά που δουλεύουν στην Ελλάδα εδώ και χρόνια, και που έχουν συχνά δημιουργήσει οικογένειες, έχουν αποτελέσει μια πηγή πλουτισμού για τους εργοδότες τους και για το ίδιο το κράτος (ειδικά στην περίπτωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004). Παρ’ όλα αυτά υπόκεινται στη χειρότερη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών και υποφέρουν τη ρατσιστική προπαγάνδα που διασπείρουν τα ΜΜΕ και τα όργανα του κράτους – που, δυστυχώς, την ασπάζεται μια μερίδα του πληθυσμού. Δεδομένου ότι η κατοχή χαρτιών συνδέεται με τη δυνατότητα για δουλειά, η άρνηση των εργοδοτών να συντάξουν συμβόλαια είχε σαν αποτέλεσμα τη μη ανανέωση της άδειας παραμονής για 150.000 εργαζόμενους. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, και εντός ενός πλαισίου άγριας καταστολής στην Ευρώπη-φρούριο η διεθνής αλληλεγγύη είναι απαραίτητη πιο πολύ από ποτέ άλλοτε.

Είναι γι’ αυτόν το λόγο που στηρίζουμε πλήρως τα αιτήματα των απεργών πείνας στην Ελλάδα σχετικά με τη νομιμοποίησή τους, τα ίσα δικαιώματα και την αναγνώριση της αξιοπρέπειάς τους. Νομιμοποίηση για όλους όσους δεν έχουν χαρτιά! Ίσα δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους και όλες τις εργαζόμενες!
Να σταματήσουν όλες οι διώξεις εναντίον των συντρόφων που έδρασαν αλληλέγγυα στους απεργούς!

Αυτή η δράση των απεργών πείνας στην Ελλάδα αντηχεί τις διαμαρτυρίες για μια εβδομάδα έξω από το κέντρο κράτησης της Vincennes σε αντίδραση στον ξυλοδαρμό ενός ατόμου από τα αστυνομικά όργανα, στις 24 Φλεβάρη.

Να ενωθούμε για να δώσουμε ένα τέρμα στην αστυνομική και κρατική καταστολή απέναντι στους μετανάστες οποιασδήποτε εθνικότητας.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ocl-lyon (Arobase) laposte.net

από rebellyon.info

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License