ανταπόκριση από παρέμβαση για τα ΜΜΜ στο στ. μετρό της Δάφνης

...

post image

Σήμερα, Σάββατο 19/3, από τις 12.30μμ και για μιάμιση ώρα περίπου πραγματοποιήθηκε στο σταθμό Μετρό της Δάφνης ακόμα μία συντονισμένη δράση στο πλαίσιο του αγώνα ενάντια στη συνολική αναδιάρθρωση στα ΜΜΜ και υπέρ της ελεύθερης μετακίνησης.

Η παρέμβαση, στην οποία συμμετείχαν η Συνέλευση Κατοίκων Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου, η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων, Κουκακίου και Θησείου για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης και η Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Αγίου Δημητρίου, έλαβε χώρα εντός κι εκτός του σταθμού με ανάρτηση πανό, μοίρασμα κειμένων και κουκούλωμα και απενεργοποίηση των ακυρωτικών μηχανημάτων.

Την ίδια ώρα αντίστοιχες κινητοποιήσεις εξελίσσονταν και σε άλλα κεντρικά σημεία του συγκοινωνιακού δικτύου στις γειτονιές πέριξ της Αθήνας.

Εικόνες:

από Α Σ Κ Ηλιούπολης 19/03/2011 6:38 μμ.


post image

[περισσότερες φωτογραφίες εδώ: http://askilioupolis.espivblogs.net/ ]

Το Σάββατο 19/3 αποτέλεσε για την Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης μία ακόμα ημέρα δράσης στα ΜΜΜ (σε συντονισμό και με άλλες συνελεύσεις κατοίκων των γύρω περιοχών).

Η όλη κινητοποίησή μας ξεκίνησε λίγο μετά τις 11πμ και πάλι από το Νησάκι της Ηλιούπολης (στη λαϊκή). Επιβιβαστήκαμε στο 237 και βάζοντας αυτοκόλλητα στα ακυρωτικά μηχανήματα και χαρτοπανό στο εξωτερικό του λεωφορείου και μοιράζοντας κείμενα στους επιβάτες φτάσαμε στο Μετρό της Δάφνης, όπου και δεν αποβιβαστήκαμε. Μείναμε μέσα στο λεωφορείο συνεχίζοντας την παρέμβαση μέχρι την κεντρική πλατεία, από όπου πήραμε και πάλι το 237 και με αντίστοιχη παρέμβαση φτάσαμε και πάλι στο Μετρό. Αυτή τη φορά αποβιβαστήκαμε και από κοινού με τη Συνέλευση Κατοίκων Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου, την Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Αγίου Δημητρίου και την Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων, Κουκακίου και Θησείου για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, προχωρήσαμε σε παρέμβαση πάνω και μέσα στο σταθμό με ανάρτηση πανό και χαρτοπανό, μοίρασμα κειμένων και βέβαια κουκούλωμα των ακυρωτικών μηχανημάτων. Η όλη κινητοποίηση ολοκληρώθηκε κατά τις 2μμ και πάλι μέσα σε ένα 237 επιστρέφοντας πίσω στην Ηλιούπολη.

Μια σημείωση: παρέμβαση τη παρέμβαση ολοένα και περισσότεροι επιβάτες εμπλέκονται σε κουβέντες για το δίκιο του αγώνα αυτού και τις ευρύτερες προεκτάσεις του αλλά και για το «τι μπορούμε να κάνουμε».

Όλα συνεχίζονται…

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License