Αθωόθηκαν οι 8 κάτοικοι των Αγίων Αναργύρων

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η οριστική δίκη των 8 κατοίκων των Αγ. Αναργύρων και του Μενιδίου.

Οι 8 παραπέμπονταν με την κατηγορία περί «παρακώλυσης συγκοινωνιών» για τη συμμετοχή τους στον αγώνα για την υπογειοποίηση των γραμμών προαστιακού αλλά και του ΟΣΕ. Η δίωξη ασκήθηκε με εισαγγελική εντολή, η οποία επιδόθηκε στα μέλη της Επιτροπής Αγώνα μήνες μετά τη μαζική συγκέντρωση της Κυριακής 27 Φλεβάρη 2005, τη μέρα που «παρακώλυσαν» τη συγκοινωνία. Μια συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε από τους κατοίκους των Αγίων Αναργύρων και του Μενιδίου στο πλαίσιο ενός μεγάλου αγώνα ενάντια στο στήσιμο του τείχους του αίσχους, γύρω από τις γραμμές του ΟΣΕ και με αίτημα την υπογειοποίηση του προαστιακού. Χαρακτηριστική ήταν η παρουσία της αστυνομίας στην κινητοποίηση αυτή και οι απειλές της να πάρει τα ονόματα των συμμετεχόντων. Μαζί τους δικαζόταν και ένας κάτοικος που εκείνη την ημέρα έλειπε στη Θεσσαλονίκη, μόνο και μόνο επειδή ήταν μέλος της επιτροπής!!! Στη δίκη αποδείχτηκε αυτό που η Επιτροπή Αλληλεγγύης έλεγε από την αρχή: «... Η δίωξη αυτή χαρακτηρίζεται από μεθόδευση, «μαγείρεμα» αστήρικτων κατηγοριών, καθώς και ψέματα υποτιθέμενων «αυτοπτών μαρτύρων». Η σημερινή δίκη πραγματοποιήθηκε μετά από αναβολή της προηγούμενης του Οκτώβρη του 2009 όπου δεν είχε παρουσιαστεί ο εκπρόσωπος του ΟΣΕ. Οι αντιφάσεις και τα ψέματα άρχισαν από τότε. Ο αστυνομικός «αυτόπτης μάρτυρας» εκτός από το ότι δε θυμόταν τίποτα σχεδόν παραδέχτηκε επίσης ότι μετέφερε όσα του έλεγαν οι προϊστάμενοί του! Στη σημερινή δεν ξαναπαρουσιάστηκε ο αστυνομικός αλλά ο εκπρόσωπος του ΟΣΕ. Στη προσπάθειά του να αποδείξει ότι ματαιώθηκαν ή καθυστέρησαν πάνω από 10 δρομολόγια έφερε ως αποδεικτικά στοιχεία προγράμματα δρομολογίων που δεν αφορούσαν εκείνη τη χρονική περίοδο. Η ουσία είναι ότι η δίωξη αυτή από τη μια έκφραζε μια τάση εκδίκησης εκ μέρους του ΟΣΕ και της κυβέρνησης. Από την άλλη σκοπό είχε να τρομοκρατήσει τους κατοίκους που αντιστεκόταν στη καταστροφή των γειτονιών τους και να τους θέσει σε ομηρία ώστε να μη ξανακινηθούν για όσο διάστημα τουλάχιστον θα διαρκούσε η εκκρεμότητα της δίκης, στα πλαίσια του γενικότερου κλίματος διώξεων που τα τελευταία χρόνια εντείνεται ενάντια σε κάθε κίνημα και αγωνιστή που αντιστέκεται στη πολιτική του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του με σκοπό την τρομοκράτησή τους. Οι αγώνες όμως όχι μόνο δε δικάζονται αλλά συνεχίζουν. Ιδιαίτερα τώρα που ζούμε την εποχή της πλήρους επίθεσης της κυβέρνησης και των εντολέων της ιμπεριαλιστών ενάντια σε κάθε δικαίωμα του λαού.

.

από . 23/03/2011 7:12 μμ.


Λάθος διεύθυνση!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License