ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΣΕΪΣΙΔΗ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΣΕΪΣΙΔΗ ΠΟΡΕΙΑ: ΤΡΙΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 18:00 ΔΙΚΗ: ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ 09:00

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΣΕΪΣΙΔΗ

Στις 3/5/2010 οι μπάτσοι καταδιώκουν και πυροβολούν πισώπλατα έναν άνθρωπο επειδή δεν σταμάτησε σε αστυνομικό έλεγχο. Όσο παράλογο κι αν ακούγεται, η πράξη τους θεωρείται δικαιολογημένη από το κράτος.

Και γιατί συνέβει αυτό; Επειδή όπως αποδείχτηκε μετέπειτα, ο τυχαίος στόχος της αστυνομικής βαρβαρότητας, μόνο τυχαίος δεν ήταν: Ήταν ο Σίμος Σεϊσίδης, αγωνιστής, αναρχικός, φυγόδικος και επικηρυγμένος για 600.000 ευρώ από τον τότε υπουργό “Προστασίας του Πολίτη”  Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Η ιστορία της φυγοδικίας του συντρόφου ξεκινάει από μία ληστεία στην Εθνική τράπεζα στην οδό Σόλωνος τον Ιανουάριο του 2006, όπου τραυματίζεται πολύ σοβαρά και συλλαμβάνεται ο αναρχικός Γιάννης Δημητράκης. Οι αρχές χωρίς κανένα στοιχείο εις βάρος του Σίμου εκδίδουν ένταλμα σύλληψης εναντίον του (όπως και για τον Μάριο Σεϊσίδη και τον Γρηγόρη Τσιρώνη) στηρίζοντάς το στις μεταξύ τους συντροφικές, φιλικές σχέσεις και στην πολιτική του ταυτότητα(!). Παράλληλα ξεκινάει και το μιντιακό παραλλήρημα για την “συμμορία των ληστών με τα μαύρα”, που κορυφώνεται με την επικήρυξή τους. Παρόλη την μεθόδευση από πλευράς του κράτους και των ΜΜΕ, αυτός ο ισχυρισμός καταρρίφθηκε στο δικαστήριο του Γιάννη Δημητράκη. Μέσα σε αυτό το κλίμα κρατικής και δημοσιογραφικής τρομοϋστερίας φυσικό θα ήταν για οποιονδήποτε νοήμονα άνθρωπο να φυγοδικήσει. Ποιός θα ήθελε να δικαστεί υπό τέτοιες συνθήκες;; ΚΑΝΕΝΑΣ!!! Πόσο μάλλον ένας αγωνιστής που έχει γνωρίσει από κοντά πόσο ξεφτιλισμένη και κατευθυνόμενη είναι η υποτιθέμενη δικαιοσύνη τους.

Το γεγονότα που ακολούθησαν δικαιώνουν την επιλογή του. Μετά τον πισώπλατο πυροβολισμό από αυτούς που τον συλλάβανε (όπως επιβεβαιώνει και το πόρισμα του ιατροδικαστή) το πανηγυράκι τους συνεχίστηκε. Ο Σίμος ενώ νοσηλεύονταν με σοβαρό τραύμα στο πόδι (είχε κοπεί η αρτηρία) από τη σφαίρα των μπάτσων, και ενώ κινδύνευε η ίδια του η ζωή, είχε την παρουσία αστυνομικών όχι μόνο μέσα στο δωμάτιο νοσηλείας του, αλλά μέχρι και στο χειρουργείο όπου ακρωτηριάστηκε το πόδι του, συνέπεια της βαρύτητας του τραυματισμού. Οι περισσότεροι γιατροί, υποταγμένοι στις εντολές που δεχόντουσαν από την “αντι”τρομοκρατική, δεν διαμαρτυρήθηκαν ούτε και προσπάθησαν να αποτρέψουν αυτά που λάμβαναν χώρα μπροστά στα μάτια τους. Με κορυφαίο αποδεικτικό ιατρικής “αμέλειας” το ότι άφησαν να τον μεταφέρουν από το ΚΑΤ στον Ευαγγελισμό,γιατί ως κεντρικό νοσοκομείο φυλλάσεται ευκολότερα, ενώ στο ΚΑΤ συντελέστηκε ο ακρωτηριασμός και εκεί έπρεπε να επέλθει η ίαση του ακρωτηριασμένου άκρου.

Στις 30/3/2011 δικάζεται λοιπόν ο Σίμος για τη ληστεία στη Σόλωνος, με μοναδικό στοιχείο δύο καθοδηγούμενες μαρτυρίες αναγνώρισης από τους ρουφιάνους της γειτονιάς.

Μέσα σε ένα κλίμα γενικής δυσαρέσκειας και αποδοκιμασίας των θεσμών, η εξουσία στην προσπάθειά της να γλιτώσει από τις επερχόμενες κοινωνικές εκρήξεις, χρησιμοποιεί την κρατική τρομοκρατία ως μέσο εκφοβισμού των πιο δραστήριων κομματιών της κοινωνίας και του αναρχικού κινήματος, στο οποίο ανήκει και ο Σίμος.

Ό,τι και αν κάνουν δεν μας φοβίζουν, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με κάθε τρόπο τον αναρχικό αγωνιστή Σίμο Σεϊσίδη μέχρι την απελευθέρωση του, καθώς και μέχρι την τελική απελευθέρωση όλων των φυλακισμένων αγωνιστών που πολεμάνε αυτό το σύστημα της εκμετάλευσης από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Δεν θα παραδώσουμε το ισχυρότερο και δυναμικότερο όπλο μας:

ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΜΟ ΣΕΪΣΙΔΗ.

 

 

ΠΟΡΕΙΑ: ΤΡΙΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 18:00

ΔΙΚΗ: ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ 09:00

 

Συνέλευση Αλληλεγγύης

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License