Κάμερες και στα σχολεία

βιντεοεπιτήρηση ακόμη και σχολικών συγκροτημάτων


http://aristeroextreme.blogspot.com/2011/04/blog-post_2167.html

Τη βιντεοεπιτήρηση ακόμη και σχολικών συγκροτημάτων μεγάλης έκτασης κατά τις ώρες λειτουργίας τους νομιμοποιεί, υπό όρους, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Ακροβατώντας ανάμεσα στην προστασία της ιδιωτικότητας και την ασφάλεια προσώπων και αγαθών, η Αρχή δίνει, κατ' εξαίρεση, το δικαίωμα στις διοικήσεις των σχολείων, όπου δεν είναι πρακτικός ο έλεγχος των απομακρυσμένων εγκαταστάσεων, να λειτουργούν κάμερες που εστιάζουν σε απομακρυσμένα σημεία, αφού ληφθεί υπόψη η γνώμη του διδακτικού προσωπικού, του συλλόγου γονέων και των μαθητικών συλλόγων, όπου υπάρχουν.

      Συμφωνα με την Αρχη Προστασιας Προσωπικων Δεδομενων, τα αρχεια υποχρεοτικα θα καταστρεφονται μετα τις 15 μερες, ενω οι πολιτες για να ασκησουν δικαιωμα αντιρησης καταβαλλουν χρηματικο ποσο (αγνωστο ποσο), το οποιο επιστρεφεται εαν δικαιοθουν...  Δεν διευκρινιζεται εαν πρεπει οι καταγγελοντες να εχουν "ενομο συμφερον".
       Αξιζει επεισης να σημειωθει οτι συμφωνα με το νεο νομο της Διαμαντοπουλου, τετοιες αποφασεις θα μπορουν να περνονται κ μονο απο τον διευθηντη του σχολειου κ οχι απο ολοκληρο το συλλογο διδασκοντων  η το σχολικο συμβουλιο, μια και ο ρολος των διευθηντων αναβαθμιζεται δινοντας τους περισσοτερες εξουσιες, ενω αυτος των συλλογων ταυτοχρονα υποβαθμιζεται.
     

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License