Με «Αρετή και Τόλμη» βομβαρδίζουν τη Λιβύη

Δημοσίευμα της Αυγής για προπαγανδιστικά βίντεο της ΕΤ1 για τους βομβαρδισμούς στην Λιβύη.

Φερέφωνο του ΝΑΤΟ έχει καταντήσει η ελληνική κρατική τηλεόραση, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά προπαγανδιστικά βίντεο για τους βομβαρδισμούς στην Λιβύη.

Στην εκπομπή «Με Αρετή & Τόλμη» του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που προβάλλεται από την ΕΤ1, έχουν αναλάβει όπως φαίνεται εργολαβία την προβολή του «έργου» των νατοϊκών μαχητικών αεροσκαφών που απογειώνονται από ελληνικά αεροδρόμια για να βομβαρδίσουν στόχους στη Λιβύη, σκοτώνοντας αδιάκριτα στρατιώτες, αμάχους, γυναίκες και παιδιά.

Σε βίντεο της εκπομπής που έπαιξε την Κυριακή 17 Απριλίου 2001,  εμφανίζονται πιλότοι διαφόρων εθνικοτήτων, που επιχειρούν καθημερινά από την βάση της Σούδας, να σχολιάζουν κυνικά, ότι «τους αρέσει να πετάνε επειδή κάνει καλό καιρό», πόσο καλά περνάνε στην Κρήτη, λες και κάνουν τουρισμό, παρουσιάζοντας προπαγανδιστικά την πιο τυχοδιωκτική επιδρομή των τελευταίων δεκαετιών.

Σημειώνεται ότι η κυβερνητική «γραμμή» είναι να «κρατάει χαμηλά» το θέμα, αφού έρχεται σε αντίθεση με την πάγια πολιτική προς τις αραβικές χώρες, που είναι φυσικό να μην βλέπουν με καλό μάτι την εισβολή του ΝΑΤΟ. Φαίνεται όμως ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος έχει άλλη άποψη για την εξωτερική πολιτική της χώρας.

Ν.Μ

Αυγή, 20 Απριλίου 2011

 Το βίντεο

 


post image

Αυγή 20 Απριλίου 2011

 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License