ερωτηση στην βουλη για το indymedia

Στις 19-5-2011 δικάζεται στο ΣΤ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών το εκλεγμένο Πρυτανικό Συμβούλιο του ΕΜΠ της Περιόδου 2006-2010 με Πρύτανη τον Κ. Μουτζούρη και Αντιπρυτάνεις τους κ.κ. Ι. Πολύζο και Γ. Σπαθή, για «παράβαση καθήκοντος με σκοπό να προσπορίσουν παράνομο ηθικό όφελος»

 λόγω της φιλοξενίας της ιστοσελίδας της διαδικτυακής διεύθυνσης INDYMEDIA ATHENS  σε server  του Ε.Μ.Π.

Σύμφωνα με Διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, της 26-4-2010, δεν υφίστανται ενδείξεις παράβασης καθήκοντος, καθώς απαιτείται ύπαρξη δόλου, που κατά την προαναφερθείσα Διάταξη, «δεν βρίσκει έρεισμα σε κανένα στοιχείο της δικογραφίας».  Επίσης  η συμμόρφωση με κανονισμό της  Ε.Δ.Ε.Τ. (Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας) «δε συνιστά υπηρεσιακό καθήκον». Παρ όλα αυτά, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών άσκησε δίωξη.

Το INDYMEDIA ATHENS, που αποτελεί μέρος της διεθνούς ιστοσελίδας INDYMEDIA  φιλοξενείται στο ΕΜΠ από το 2004 έως σήμερα από διαδοχικές πρυτανικές αρχές στο πλαίσιο της συνταγματικά κατοχυρωμένης ακαδημαϊκής ελευθερίας και της αυτοτέλειας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων που έχουν την ευθύνη για την προστασία της βασικής ακαδημαϊκής αρχής της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών.

Η πρωτοφανής παραπομπή της τριμελούς εκλεγμένης Πρυτανείας χωρίς στοιχειοθέτηση κατηγορίας σύμφωνα και με τη Διάταξη της 26-4-2010 του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, αποτελεί πολιτική δίωξη και πρόσχημα για την κατάργηση της αυτοτέλειας των Πανεπιστημίων ενόψει και των διαφαινόμενων θεσμικών αλλαγών στα Πανεπιστήμια.

Ερωτάται η κ. Υπουργός

1.    Σκοπεύετε να προστατέψετε τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ακαδημαϊκής ελευθερίας, και της αυτοτέλειας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων;

2.    Σκοπεύετε να πάρετε θέση απέναντι σε αυτήν την πρωτοφανή πρωτοβουλία της εισαγγελικής αρχής  ώστε να υπερασπιστείτε την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών στον χώρο του Πανεπιστημίου;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License