Για την πορεία της 11ης Μάη και το βάναυσο χτύπημά της από τους δολοφόνους των ΜΑΤ

...

post image

Δεν είναι βέβαια όπως λέγεται η πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που δέχτηκε τη βάναυση, απρόκλητη κι εν τέλει δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ. Ήταν πολύ συγκεκριμένα μπλοκ αυτά που εξαρχής τέθηκαν στο στόχαστρο της καταστολής και χτυπήθηκαν στην Πανεπιστημίου, μαζί με όσα βρέθηκαν εκείνη τη στιγμή κοντά τους. 

Κι όχι μόνο δεν χτυπήθηκε γενικώς όπως λέγεται η πορεία της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ αλλά συγκεκριμένα μπλοκ φρόντισαν με τους ελιγμούς και τις καθυστερήσεις στην κίνησή τους να κρατήσουν αποστάσεις από τα στοχοποιημένα και περικυκλωμένα εξαρχής  μπλοκ αφήνοντας ένα τεράστιο κενό, ένα είδος υγειονομικής ζώνης που το κάλυψαν οι διμοιρίες των ΜΑΤ.

Έτσι λοιπόν το μπλοκ της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική Αυτοδιεύθυνση βρέθηκε με την είσοδό του στην πλατεία Συντάγματος χωρίς κανένα μπλοκ να ακολουθεί με διμοιρίες ΜΑΤ στα πλάγια και πίσω του. Πιο μπροστά κυκλωμένα δεξιά-αριστερά από τα ΜΑΤ  προχωρούσαν μπλοκ από ταξικά σωματεία, λαϊκές συνελεύσεις γειτονιάς και συνελεύσεων βάσης. 

Αυτά τα μπλοκ, αυτοοργανωμένων πολιτικών, κοινωνικών και ταξικών συλλογικών δομών είχαν τεθεί εξαρχής, από τα Χαυτεία, στο στόχαστρο των δυνάμεων καταστολής κυκλωμένα από πλήθος διμοιριών. Κι αυτά τα αυτοοργανωμένα μπλοκ που από ένα σημείο και μετα πορεύονταν μόνα τους χτυπήθηκαν μαζί με άλλα αντισυναινετικά πολιτικά μπλοκ, όπως του ΚΚΕ μ-λ και κάποιων τροτσκιστών (που μου διαφεύγει τώρα η οργάνωσή τους), με τα οποία συναντήθηκαν και αναμίχθηκαν μετά το Σύνταγμα λίγο πριν γίνει η δολοφονική επίθεση της αστυνομίας.

Υπάρχουν διάφοροι σουπερ-ντούπερ αγωνισταράδες που δεν πολυλογαριάζουν αυτά τα αυτοοργανωμένα μπλοκ των πολιτικών, κοινωνικών και ταξικών συλλογικοτήτων κι αποκαλούν τις πορείες τους «περίπατους» και «κηδείες». Πολύ συχνά βέβαια αν όχι σχεδόν πάντα αυτά είναι τα μπλοκ που δέχονται κι αντιμετωπίζουν τις αστυνομικές επιθέσεις και αυτά είναι που επιμένουν να κατεβαίνουν και να στέκονται στο δρόμο παρά τον τρόμο και παρά τις απώλειες, σε τραυματίες και συλληφθέντες, όταν άλλοι σύντροφοι και μη δεν κατεβαίνουν καν ή περνούν μέσα τους ή δίπλα τους τρέχοντας.

Πρόκειται για ένα πολύμορφο, ζωντανό κι ελπιδοφόρο κομμάτι του κινήματος που αγωνίζεται και συνδιαμορφώνει συλλογικά και συνθετικά στο κέντρο και στις γειτονιές, σε πολιτικούς αλλά και σε εργασιακούς και κοινωνικούς χώρους, μέσα σε αυτοοργανωμένες κι αντιεραρχικές δομές από τα κάτω. Και αυτό είναι που εδώ και καιρό χτυπιέται συστηματικά και χτυπήθηκε βάναυσα και δολοφονικά σήμερα, με σκοπό να τρομοκρατηθεί, να απομαζικοποιηθεί, να διαλυθεί και να εξαφανισθεί από τους δρόμους.

Γιατί είναι εκείνο το συλλογικό υποκείμενο που διαδηλώνει όλο και μεγαλύτερο, όλο και πλουσιότερο στους δρόμους χωρίς να ελέγχεται και να υπακούει σε κανένα, παρά μόνο στις συνελεύσεις βάσης. Αυτές οι συνελεύσεις λοιπόν, οι διαδικασίες και οι πορείες τους και φυσικά οι αγωνιστές/ίστριές τους είναι πολύτιμες για όλους/ες μας, και χωρίς αυτά που είναι πλούτος αγώνα και συνεισφορές σε βάθος πολλών χρόνων θα γυρίσουμε πολύ πίσω.

Να προσθέσω τέλος πως είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί από όσους/όσες δέχτηκαν τη σημερινή επίθεση την αντιμετώπισαν, όσο μπορούσαν βέβαια, με μια απόφαση, γιατί δεν είναι πρώτη φορά που χτυπιούνται: ότι και να γίνει συντροφοι και συντρόφισσες δεν τρέχουμε, δεν παρατάμε τα πανό μας, δεν αφήνουμε κανέναν και καμία πίσω μας. Και στάθηκαν μαζί, όσο μπορούσαν… 

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΑ ΖΗΣΕΙ!

ΜΠΑΤΣΟΙ - ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ - ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Εικόνες:

από λόγω κόπωσης 12/05/2011 4:53 πμ.


- ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ

Στη φωτογραφία, τα μπλοκ που χτυπήθηκαν από την αστυνομία χθες, 11 Μάη 2011, αναρχικοί, πρωτοβαθμια σωματεία, τοπικές συνελεύσεις κλπ, με αποτέλεσμα τη διάλυσή τους και δεκαδες βαρείς τραυματισμούς, δεχόμενα τις επιθέσεις της αστυνομίας στις 15 Δεκέμβρη 2010.

Τα ίδια και χειρότερα έγιναν με τα ίδια μπλοκ να δέχονται επιθέσεις από την αστυνομία στις 23 Φλεβάρη 2011  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1267058#1267081

Μεταξύ άλλων τότε χτυπήθηκε και πάλι το μπλοκ της Συνέλευσης Κυψελης/Πατησίων, μια συντρόφισσα κακοποιήθηκε και συνελήφθη από τους ΔΕΛΤΑ που πήγαν να "φυτέψουν" στην τσάντα της μια μολότωφ, κι οταν αυτή η προσπάθεια τους απέτυχε εμφάνισαν ένα ξύλο και την κατηγόρησαν ότι με αυτό χτύπησε ένα μπάτσο. 

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1265652#1265736 

από . 12/05/2011 2:17 μμ.


post image
με το χτύπημα των ίδιων μπλοκ στις 15 Δεκέμβρη 2010 στο Σύνταγμα 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License