DEMOCRACIA REAL YA, GRECIA-ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!!

Το ισπανικό κίνημα των «Αγανακτισμένων» απλώνεται στην Ευρώπη.Τωρα σε Αθηνα και Θεσσαλονικη.

Υπάρχει συγκέντρωση σήμερα Παρασκευή, στις 7.00 το απόγευμα, και αντίστοιχες συγκεντρώσεις Σάββατο και Κυριακή στις 5.00 το απόγευμα. Για το Σαββατοκύριακο ετοιμάζονται διάφορες δημιουργικές δράσεις, ενώ υπάρχει και πρόταση να παραμείνει ο κόσμος και τα βράδια και να κοιμηθεί εκεί, στα πρότυπα των καταλήψεων πλατείων στην Ισπανία.
ΑΘΗΝΑ
ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΕΡΟΠΑΓΙΤΟΥ 21, ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ


Και Θεσσαλονικη στις 19.00 την Παρασκευη στην πλατεια Αριστοτελους.


Στο δρομο και στις πλατειες γινονται οι μεγαλες αλλαγες,και η πλατεια Συνταγματος δεν ειναι μακρια..

Αυτοοργανωση-αλληλεγγυη

https://www.facebook.com/home.php?sk=group_201059429937646#!/home.php?sk=group_201059429937646


https://www.facebook.com/home.php?sk=group_201059429937646&view=doc&id=201105713266351#!/home.php?sk=group_218940354800038&ap=1

και το μανιφέστο

Είμαστε απλοί άνθρωποι.

Είμαστε σαν κι εσάς: άνθρωποι που ξυπνούν κάθε πρωί και πηγαίνουν να σπουδάσουν, να εργαστούν ή να αναζητήσουν δουλειά, άνθρωποι που έχουν οικογένεια και φίλους.

Είμαστε άνθρωποι που εργάζονται σκληρά κάθε ημέρα για να ζήσουν και να προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον στους γύρω μας.

 

Κάποιοι από εμάς θεωρούμαστε προοδευτικοί, κάποιοι άλλοι συντηρητικοί.

Μερικοί έχουν «πιστεύω», μερικοί δεν έχουν.

Μερικοί έχουν ξεκάθαρα προσδιορισμένη ιδεολογία, και άλλοι είναι απολίτικοι.

Όλοι μας, όμως, είμαστε ανήσυχοι, θυμωμένοι και εξοργισμένοι από τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις που βλέπουμε γύρω μας. Από τη διαφθορά των πολιτικών, των επιχειρηματιών, των τραπεζιτών. Αισθανόμαστε αβοήθητοι, χωρίς φωνή.

 

Αυτή η κατάσταση μας πληγώνει όλους καθημερινά.

Όμως αν αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να την αλλάξουμε.

Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τα πράγματα, η ώρα να οικοδομήσουμε μια καλύτερη κοινωνία μαζί.

 

Ως εκ τούτου, υποστηρίζουμε ότι:

 

-Προτεραιότητα για κάθε προηγμένη κοινωνία πρέπει να είναι η ισότητα, η πρόοδος, η αλληλεγγύη, η ελευθερία της πολιτιστικής ανάπτυξης, η οικολογική βιωσιμότητα, η ευημερία και η ευτυχία των ανθρώπων.

 

-Αυτά αποτελούν αξίες που πρέπει να διέπουν την κοινωνία μας: το δικαίωμα στη στέγαση, στην απασχόληση, στον πολιτισμό, στην υγεία, στην εκπαίδευση, στην πολιτική συμμετοχή, στην ελεύθερη προσωπική ανάπτυξη, τα δικαιώματα του καταναλωτή, το δικαίωμα για μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή.

 

-Με τον τρόπο που λειτουργούν σήμερα η κυβέρνηση και το οικονομικό μας σύστημα αδυνατούν να φροντίσουν γι’ αυτές τις προτεραιότητες και αυτό αποτελεί πλέον εμπόδιο για την εξέλιξη των ανθρώπων.

 

-Δημοκρατία σημαίνει κυβέρνηση του λαού (δήμος = λαός, κράτος = κυβέρνηση), που σημαίνει πως η διακυβέρνηση υλοποιείται απ' όλους μας.

Αντίθετα, ξέρουμε όλοι ότι το πολιτικό μας σύστημα δεν θέλει καν να μας ακούσει. Το καθήκον των πολιτικών θα έπρεπε να είναι να είναι η μεταφορά της φωνή μας στα εθνικά και διεθνή θεσμικά όργανα, να διευκολύνουν την συμμετοχή των πολιτών μέσα από κανάλια άμεσης επικοινωνίας, να λειτουργούν προς όφελος της ευρύτερης κοινωνίας και όχι να πλουτίζουν και να ευημερούν εις βάρος μας, ακολουθώντας πιστά μονάχα τη δικτατορία των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων διατηρώντας την στην εξουσία μέσω της κομματοκρατίας.

 

-Η επιθυμία για εξουσία και η συγκέντρωσή της στα χέρια των λίγων παράγει ανισότητα, προκαλεί εντάσεις, φέρνει αδικία, η οποία οδηγεί στη βία. Κι εμείς την απορρίπτουμε. Το απαρχαιωμένο οικονομικό μοντέλο παγιδεύει την ατμομηχανή της κοινωνίας μέσα σε ένα φαύλο κύκλο όπου οι λίγοι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι πολλοί βουλιάζουν στη φτώχεια τη μιζέρια. Και έτσι καταρρέουμε. Μοναδικός σκοπός του συστήματος είναι η συσσώρευση κεφαλαίων σε βάρος της αποτελεσματικότητας και της ευημερίας της κοινωνίας.

 

-Η σπατάλη πόρων οδηγεί στην καταστροφή του πλανήτη, δημιουργώντας ανεργία και οι καταναλωτές πολίτες αποτελούν μέρος του κέντρου βάρους σε ένα μηχάνημα σχεδιασμένο να εμπλουτίσει μια μειοψηφία που δεν ενδιαφέρεται για τις ανάγκες μας.

 

Είμαστε ανώνυμοι αλλά χωρίς εμάς τίποτα δεν θα μπορούσε να υπάρξει, καθώς εμείς κινούμε τον κόσμο.

 

Αν σαν κοινωνία μάθουμε να μην εμπιστευόμαστε αφηρημένες οικονομικές αποδόσεις που ποτέ δεν ωφελούν τους πολλούς, μπορούμε να εξαλείψουμε τις καταχρήσεις, τις ελλείψεις και την αδικία από την οποία σήμερα όλοι υποφέρουμε.

 

Χρειαζόμαστε μία ηθική επανάσταση. Αντί να τοποθετούμε τα  χρήματα πάνω από τους ανθρώπους, ας τα χρησιμοποιήσουμε στην υπηρεσία των ανθρώπων.

Είμαστε άνθρωποι, όχι προϊόντα.

 

Για όλα τα παραπάνω, είμαι εξοργισμένος.

Νομίζω ότι μπορώ να τα αλλάξω.

Νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω.

Ξέρω ότι μαζί μπορούμε. Νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω.

Ξέρω ότι μαζί μπορούμε.post image
Πιο χρήσιμο θα είναι και για την κατάσταση στον ελλαδικό χώρο και για τους συντρόφους στην Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη και σε άλλες πλατείες του ισπανικού κράτους.

Χθες που πέρασα από Placa Catalunya (Βαρκελώνη) μου είπαν ότι ήδη υπάρχουν καταλήψεις σε πλατείες στην Πόλη του Μεξικό και στο Λονδίνο και ετοιμάζονται σε πάρα πολλές πόλεις στην Ευρώπη γι'αυτό το Σάββατο (δείτε τη φώτο με το χάρτη με τις διάφορες καταλήψεις- τη φώτο την πήρα παρασκευή 3 το πρωί οπότε μπορεί να έχουν αυξηθεί μέχρι τώρα)

Όταν μίλαγα με κόσμο στην Αθήνα πριν λίγες βδομάδες, η εύκολη απάντηση στην ερώτηση γιατί δεν γίνονται πράγματα (τουλάχιστον στο βαθμό που θα περιμέναμε μετά τον οδοστρωτήρα κυβέρνησης-τρόικας) και δεν προχωράει ο κόσμος σε κατάληψη της πλ.συντάγματος α λα Ταχρίρ είναι ότι ο κόσμος κάθεται στο σπίτι του και ότι οι εξεγέρσεις δεν εξάγονται. Λες και το ντόμινο των αραβικών εξεγέρσεων ήταν τυχαίο... Λες και αυτό που γίνεται τώρα στη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη και τις άλλες πόλεις είναι τυχαίο...

Ήδη απ'το Γενάρη είχε δραστηριοποιηθεί κόσμος σε μπλογκ και στο ίντυ και καλούσε για κατάληψη της πλατείας συντάγματος... κάποιοι το προσπάθησαν μετά τις μεγαλειώδεις γενικές απεργίες αλλά λίγες χιλιάδες και το κράτος έκανε ότι μπορούσε για να απωθήσει με συγκρούσεις στους γύρω δρόμους τον κόσμο και να αποτρέψει οποιαδήποτε μαζική κατάληψη της πλατείας... στο τέλος έδιωξε και τις λίγες εκατοντάδες που είχαν μείνει...

μήπως υπάρχει και δεύτερος γύρος;

όλοι-ες στους δρόμους και στις πλατείες... σε κάθε πόλη σε κάθε χωριό...

η αλληλεγγύη το όπλο των λαών πόλεμο στο πόλεμο των αφεντικών


(ΥΓ και σε όσους κακοφαίνεται το πασιφιστικό στοιχείο των διαμαρτυριών.. ας ξεκινήσει πασιφιστικά πρώτα ας γεμίσει η πλατεία με εκατο χιλιάδες κόσμου που ζυμώνεται και αυτοοργανώνεται για μέρες, βδομάδες και σου λέω μετά εγώ αν θα λήξει πασιφιστικά...)

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License