Μεσαίωνας για εργαζομένους στην Αργεντινή

ιησούς χριστός νικάει κι όλα τα κακά σκορπάει..

Απίστευτες συνθήκες εργασίας επικρατούν σε μια αλυσίδα σούπερ-μάρκετ, στη δυτική επαρχία Μεντόσα της Αργεντινής. Όπως καταγγέλλει το συνδικάτο εργαζομένων, οι γυναίκες-ταμίες του σούπερ- μάρκετ εξαναγκάζονται να φορούν πάνες, ώστε να μην κάνουν διαλείμματα για να πηγαίνουν στην τουαλέτα κατά την διάρκεια της εργασίας τους. Συνδικαλιστικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομα της αλυσίδας των πολυκαταστημάτων, ωστόσο ανέφερε ότι η επιχείρηση υποστηρίζεται από ξένα κεφάλαια.

Οι ταμίες μιας αλυσίδας σούπερ-μάρκετ στην Αργεντινή εξαναγκάζονται να φορούν πάνες, ώστε να μην κάνουν διαλείμματα για να πηγαίνουν στην τουαλέτα κατά την διάρκεια της εργασίας τους, καταγγέλλει εργατικό συνδικάτο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο συνδικαλιστικής ένωσης Χόρχε Κόρντοβα οι γυναίκες που εργάζονται στα ταμία πολυκαταστημάτων, στην δυτική επαρχία Μεντόσα της Αργεντινής, είναι αναγκασμένες να φορούν πάνες για ενήλικους, για την περίπτωση που "το κρύο, τα νεύρα, η πίεση ή το στρες" τους προκαλέσει ακράτεια! Ο Κόρντοβα αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομα της αλυσίδας των πολυκαταστημάτων αυτών, ωστόσο ανέφερε ότι η αλυσίδα υποστηρίζεται από ξένο κεφάλαιο, σύμφωνα με την Σάντρα Βάρελα, την αρμόδια για εργασιακά θέματα αξιωματούχο της επαρχίας Μεντόσα. "Η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολο να φανταστώ μια γραμμή 20 ενήλικων ταμιών που φορούν πάνες επί οκτώ ώρες", δήλωσε η Βάρελα, η οποία ερευνά την καταγγελία. "Τα δεκαεπτά χρόνια που εργάστηκα ως δικηγόρος ειδικευμένη σε εργασιακά θέματα, δεν έχω ακούσει κάτι σαν κι αυτό ποτέ", προσέθεσε.

από Χεσμένος 02/08/2003 8:09 μμ.


το παγκόσμιο προλεταριάτο τα έχει κάνει πάνω του, εξ ου και οι πάνες. Ποιος θα το υπερασπίζεται πλέον;

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License