Λιμενικοί και πυροσβέστες έδιωξαν τους δασκάλους από το Σύνταγμα !!

Για τρίτη ημέρα, στην πλ. Συντάγματος βρεθήκαμε με το πανό των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. και ΕΛΜΕ στο Σύνταγμα, συμμετέχοντας στις μεγάλες συγκεντρώσεις.

Λιμενικοί και πυροσβέστες έδιωξαν τους δασκάλους από το Σύνταγμα !!

 

Για τρίτη ημέρα, στην πλ. Συντάγματος βρεθήκαμε με το πανό των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. και ΕΛΜΕ στο Σύνταγμα, συμμετέχοντας στις μεγάλες συγκεντρώσεις. Γύρω στις 11 π.μ. οι συνάδελφοι που κρατούσαν το πανό, δέχτηκαν μια σχεδιασμένη επίθεση από οργανωμένες ομάδες. Προηγήθηκαν δυο – τρεις κυρίες που επιχείρησαν να «στήσουν» σκηνικό καυγά, σπρώχνοντας το πανό και φωνάζοντας. Ακολούθησε κανονική επίθεση από δυο τρεις ομάδες τριαντάρηδων ψιλοφουσκωτών που κατέβασαν το πανό και προπηλάκισαν τους συναδέλφους.

Το πανό παρέμεινε διπλωμένο στο ίδιο σημείο, ενώ έφτασαν και κάποιοι εκπαιδευτικοί που ήταν σε άλλα μέρη της πλατείας. Στα πηγαδάκια και τις έντονες συζητήσεις που ακολούθησαν, κατά τη δήλωσή τους άτομα που ανήκαν σε μεγάλες παρέες μας δήλωσαν και την επαγγελματική τους ιδιότητα : π.χ. ένας δήλωσε σε συνάδελφο μας ότι δουλεύει στην πυροσβεστική, ένας άλλος στο λιμενικό και πάει λέγοντας…

 

Λίγο αργότερα και αφού μάθαμε ότι η συνέλευση της πλατείας αποφάσισε να υπάρχουν σωματεία στο χώρο, ξανανοίξαμε το πανό…και τότε αποδείχτηκε ότι δυο άλλες ομάδες που κάθονταν γύρω μας είχαν ως μοναδική αποστολή να «περιφρουρούν»-αστυνομεύουν το χώρο !

 

Έτσι λοιπόν, άτομα αγνώστου προελεύσεως και ταυτότητος, με επαγγελματική εμπειρία στη «φύλαξη» και την «ασφάλεια» έδιωξαν από την πλατεία τους εκπαιδευτικούς που έχουν φάει τόνους χημικά και δακρυγόνα και έχουν πίσω τους αγώνες και απεργίες. Δεν μας έδιωξαν τα ΜΑΤ και μας έδιωξαν οι …λιμενικοί ! (αν ήταν και λιμενικοί…) Ένας «πυροσβέστης» μας έβριζε κ…δάσκαλους, ένας άλλος μας έλεγε ότι μας πληρώνουν…οι ΕΛΜΕ και πάει λέγοντας.

 

Αν είναι δυνατόν οι διοργανωτές των συγκεντρώσεων και του αγώνα να είναι λιμενικοί, πυροσβέστες και πιθανόν άλλα στρατιωτικά ή αστυνομικά σώματα ντυμένοι με πολιτικά και κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία και την ανυπαρξία κοινωνικής ταυτότητας την οποία οι ίδιοι επιβάλλουν !! Μήπως στην πλατεία Συντάγματος γεννιέται ένας νέος ΙΔΕΑ και δεν το έχουμε καταλάβει ακόμα ; Μήπως κάπως έτσι λύνεται και η απορία για το τι ήταν οι 500 που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία στις 5 Μάη πριν καν φτάσει το ΠΑΜΕ εκεί ; Μήπως όλη αυτή η ιστορία μοιάζει στην Ισπανία μόνο στη μορφή ;

 

Επιτέλους, ας ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ! Σήμερα έδιωξαν το πανό των δασκάλων, αύριο θα διώξουν και τα υπόλοιπα. Στην επόμενη απεργία θα μας απαγορεύσουν να περάσουμε από το Σύνταγμα ! Αυθόρμητο δεν είναι τιποτα ! Το facebook είναι το μέσο, από πίσω υπάρχουν και συνελεύσεις και σχέδιο και περιφρούρηση και οργάνωση. Όποιος έχει δει πορείες πυροσβεστών ή αστυνομικών μπορεί να καταλάβει. Μιλάμε για κλάδους που έχουν μάθει να διεκδικούν και να κινούνται κλαδικά – συνδικαλιστικά – πολιτικά, με συντεταγμένους, συγκαλυμμένους και οργανωμένους τρόπους. Χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα και δίκτυα και ιεραρχίες.

 

Η ιδεολογία που ηγεμονεύει στο πάνω μέρος του Συντάγματος έχει 4 σημεία :

-          είμαστε όλοι Έλληνες

-          οι πολιτικοί είναι προδότες

-          οι συνδικαλιστές τα παίρνουν από παντού

-          ερχόμαστε με την ιδιότητα του ανώνυμου ατόμου και όχι της συλλογικής ταυτότητας (γιατί ως λιμενικοί και πυροσβέστες δεν έχουμε καμιά τύχη)

 

 

Όμως η πλατεία δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Δημοκρατία δεν είναι η ανυπαρξία ταυτότητας και η απαγόρευση συλλογικής έκφρασης. Σήμερα στην πλατεία έχει επιβληθεί καθεστώς απαγόρευσης της συλλογικής έκφρασης ! Σύνηθες για τα σώματα ασφαλείας και στρατού, απαράδεκτο για όλη την κοινωνία ! Αυτό είναι φασισμός και όχι δημοκρατία ! Ανά άτομο μπορείς να πεις ότι θες αλλά να εκφράσεις ομαδική ή συλλογική άποψη απαγορεύεται δια ροπάλου !

 

Οι συγκεντρώσεις κατάφεραν να εκφράσουν μια μεγάλη δυναμική (υποδεέστερη όμως από εκείνη των μεγάλων απεργιών). Υπάρχει όμως ένας τεράστιος κίνδυνος : θα επιτρέψουμε η πλατεία Συντάγματος να γίνει πλατεία των συνταγμάτων ;;

 

από ευχάριστο αλλα νοίωθω ηλίθιος 28/05/2011 4:54 μμ.


Ολιγαρχία έχουμε, και δεν θαναι τπτ απλοί μπάτσοι. ΚΥΠ, ασφάλεια πολιτεύματος και τέτοια. Και δεν τους "λες" και ναζί. Μη σου πω ότι δουλεύουν διαδηλώνοντας.
εκεί θα χουν θέση και φρικομπάτσοι ή τίποτα σκουλαρικάδες για ξεκάρφωμα ακόμα.
Αυτο-Οργάνωση δεν εχει, αλυσίδες προστασίας δεν έχει, τι περιμένεις? Μπουρδέλο να είναι. Και οι μέθοδοι δεν έχουν τίποτα πέρα απο την ΕΣΑ και το Μανιαδάκη.

από ποιός πέφτει από τα σύννεφα; 28/05/2011 6:22 μμ.


Το λιμενικό και η πυροσβεστική έχουν ιεραρχία, είναι σώματα ασφαλείας. Ποιός πιστεύει ότι οι υπάλληλοι αυτοί κατέβηκαν "αυθόρμητα για περιφρούρηση";

από κουράγιο τους! 28/05/2011 7:03 μμ.


Γιατί είναι συνηδειτοποιημένοι άνθρωποι που μάχονται εδώ και πολύ καιρό για κάτι ουσιαστικό, με το θάρρος της γνώμης τους. Στα πρόσωπα των δασκάλων αυτών, ο πεντακάθαρος άσπρος όχλος βλέπει τον ιδεολογικό εχθρό του.

από qwerty 28/05/2011 7:10 μμ.


Έχοντας περιφρουρήσει το Αιγαίο από κάθε φουσκωτό με πρόσφυγες, τώρα και στην Αθήνα, για την περιφρούρηση της δημοκρατίας από τον κομμουνισμό.

Σε λίγο και μέσα στα σχολεία, για να εκδιωχθούν οι κομμουνισταί που κάνουν μάθημα στα παιδιά μας, εκθέτοντάς τα στη νόσο της ιδεολογίας.


από αίσθημα τάξης & ασφάλειας 28/05/2011 7:39 μμ.


Σε λίγο και με συνοριοφύλακες...να φυλάνε την είσοδο του μετρό...

από (για μαλάκες τους έχετε τους μπατσόκους?) 28/05/2011 7:46 μμ.


Πετώντας στον όχλο το μπαλάκι της ευθύνης για την επιλογή.

από χούντα δια βοής 28/05/2011 9:21 μμ.


Οι πυροσβέστες με ποιά "δικαιολογία" παριστάνουν τους φρουρούς της εθνοσωτήριας επανάστασης; Κάνουν και σεμινάρια για την προστασία των θεσμών τώρα; Δεν τους φτάνει η καλοκαιρινή περίοδος στα βουνά, μένει χρόνος και για αντικομμουνιστική καθαριότητα;

https://secure.wikimedia.org/wikipedia/el/wiki/%CE%99%CE%B5%CF%81%CF%8C%CF%82_%CE%94%CE%B5%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD_%CE%91%CE%BE%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD

Η φιέστα έχει και ένα μεγάλο αριθμό από ασφαλίτες (γυναίκες και άνδρες) νεαρής ηλικίας, που περιφέρονται ανενόχλητοι, παρόλο που είναι προφανής η ιδιότητά τους και ο σκοπός της παρουσίας τους στην περιοχή. Πρέπει να είσαι τυφλός για να μη βλέπεις τα περίστροφα στα τσαντάκια μέσης.

Επίσης υπάρχει σταθερή βάρδια φωτογραφικού της ασφάλειας, το οποίο προστατεύεται ευθαρσώς από μια ομάδα περίπου δέκα νεοναζί μπράβων. Ποτέ δεν έχω ξαναδεί μπάτσους να τραβάνε βίντεο και φωτογραφίες πάνω στην πλατεία. Πάντα πάνω στα κτίρια ήταν ανεβασμένοι, περιμετρικά.

Γράφεις ότι πήγαν από την πρωτοβάθμια κι από τις ΕΛΜΕ κι εντωμεταξύ και την πρωτη μέρα της διοργάνωσης στο σύνταγμα, ήταν και κάποιοι της ολμε που προσπάθησαν ν΄ανοίξουν πανό και αναγκάστηκαν να το κατεβάσουν.
Πώς συμμετείχαν; Πήραν απόφαση οι γενικές συνελεύσεις ή τα δ.σ. ή η ολμε να κατέβουν ή υπερπήδησαν αυτές τις διαδικασίες και εμφανίστηκαν ετσοθελικά ως εκπρόσωποι εκπαιδευτικών και των σωματείων τους;
Γιατί ανήκω κι ο ίδιος σε ένα σωματείο και νομίζω ότι πρέπει να είναι απόφαση οργάνων αυτή η συμμετοχή ή αν πρόκειται για πρόσωπα δεν μπορούν να επικαλούνται συλλογικότητες και αποφάσεις τους.

Έχεις απόλυτο δίκιο – πρέπει να υπάρχουν αποφάσεις σωματείων για να χρησιμοποιηθούν πανό με την υπογραφή τους. Ναι, υπήρξαν τέτοιες αποφάσεις. Την Τετάρτη συμμετείχαμε με πανό στην πορεία της ΓΕΝΟΠ και του Συντονισμού σωματείων όπου υπάρχουν αποφάσεις ΓΣ συμμετοχής στο συντονισμό και τις δράσεις του (για την πρωτοβάθμια που ξέρω πάνω από 10 Συλλόγων)

Από την Πέμπτη το πρωί υπήρξαν αποφάσεις συλλόγων (με ΓΣ 2 απ’ όσο ξέρω και κάποιες από ΔΣ). Αναμένονται πολύ περισσότερες και σαφέστερες αποφάσεις την επόμενη εβδομάδα καθώς και ψηφίσματα στην κατεύθυνση συμμετοχής μας Ως ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ στην πλατεία. Κάτι τέτοιο ανταποκρίνεται και στην κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία όπου οι συνάδελφοι ρωτούν δυο πράγματα : «θα υπάρχει πανό του Συλλόγου;» «θα καλέσει ο Σύλλογος όλους –ες να κατεβούν;»

 

Βέβαια όπως καταλαβαίνεις, οι ομάδες που επιτέθηκαν δεν ενδιαφέρθηκαν ούτε ενδιαφέρονται καθόλου αν υπήρξαν αποφάσεις σωματείων – πολύ απλά δεν θέλουν σωματεία στην πλατεία και δεν τους ενδιαφέρει αν η συνέλευση της πλατείας αποφάσισε διαφορετικά.

Προσωπικά νομίζω ότι έπρεπε να υπάρχει συννενόηση με άλλα σωματεία και η όποια κίνηση να είναι οργανωμένη και μαζική. Το λέω ως αυτοκριτική. Όλα αυτά όμως είναι μια άλλη συζήτηση και δεν αναιρούν σε τίποτα το βάρος των γεγονότων. Να σημειώσω εδώ ότι, καμιά διαμαρτυρία δεν υπήρξε ούτε την Πέμπτη ούτε την Παρασκευή μέχρι τη στιγμή της επίθεσης από κανένα διαδηλωτή. Η επιθεση ούτε αυθόρμητη ήταν ούτε τυχαία.

από Στη Μακρόνησο! 29/05/2011 4:22 μμ.


Κακοί εκπαιδευτικοί που προσπάθησαν να παγιδέψουν με πολιτικά συνθήματα τους Αγανα-κτισμένους Πολίτες και τους "εθελοντές λιμενικούς" (!?!)...

από milame gia kena kefalia 30/05/2011 4:51 μμ.


exoun promitheutei tazers, eite os "idiotes" eite ipiresiaka

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License