Κείμενο για τον Ivan Gugov

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ IVAN GUGOV.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ IVANGUGOV

Ο IvanGugovσυλλαμβάνεται στις 4 Δεκέμβρη μετά από την επιχείρηση των μπάτσων στο αναρχικό στέκι Ναδίρ. Στις 8 Δεκέμβρη αποφασίζεται η προφυλάκισή του αφού κρίνεται ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων ενώ οι υπόλοιποι σύντροφοί του που συνελήφθησαν στον ίδιο χώρο και βρέθηκαν βεβαρημένοι με τις ίδιες κατηγορίες, κρίνονται μη προφυλακιστέοι. Ωστόσο, στους δρόμους Εγανατία με Κατσιμίδη συλλαμβάνονται ο Στέλιος και Πάνος Αναστασιάδης με τις ίδιες κατηγορίες, οι οποίοι και προφυλακίζονται.

Γίνεται προσφυγή κατά της απόφασης τηςπροφυλάκισης η οποία απορρίπτεται περίπου ενάμισι μήνα μετά, διάστημα κατά το οποίο ο Ivan κρατείται στη Γ.Α.Δ.Θ. Έπειτα μεταφέρεται στις δικαστικές φυλακές διαβατών. Στις 15 Φεβρουαρίου κατατίθεται η αίτηση αποφυλάκισης του Ivan, ταυτόχρονα με τις αιτήσεις του Πάνου και Στέλιου Αναστασιάδη. Στις 25 Μαΐου, μετά από διάστημα τριών μηνών απαντιούνται θετικά και οι τρεις αιτήσεις .Έτσι ο Πάνος και ο Στέλιος αποφυλακίζονται με τον περιοριστικό όρο παρουσίας σε αστυνομικό τμήμα κάθε μήνα και ο Ivanαποφυλακίζεται μετά την καταβολή χρηματικής εγγύησης.

Στη συνέχεια ο Ivanλόγω της βουλγάρικης καταγωγής του μεταφέρεται στο τμήμα αλλοδαπών με σκοπό να ελεγχθείαν εκκρεμεί κάποιο ένταλμα σύλληψής του σε άλλη χώρα (συνθήκη Σένγκεν). Ενώ αντίστοιχο ένταλμα δεν προκύπτει, οι μπάτσοι περνάνε σε νέα σύλληψή του και ξεκινούν διαδικασία απέλασης, κατά την οποία ορίζεται ότι η παρουσία του είναι επικίνδυνη για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια της χώρας και στοχεύει στην απομάκρυνσή ανεπιθύμητων αλλοδαπών από την εθνική επικράτεια για λόγους δημόσιων και κοινωνικών συμφερόντων. Γεγονός που έρχεται να προστεθεί στο ήδη βεβαρημένο κλίμα απέναντι στους μετανάστες μετά τα τελευταία γεγονότα στην Αθήνα. Οπότεμε την σύλληψη του, μεταφέρεται από το τμήμααλλοδαπών στο μεταγωγών.

Έτσι ο Ivan ενώ κρίνεται ελεύθερος μετά από ένα εξάμηνο κράτησης, και πριν ακόμα γευτεί την αίσθηση ελευθερίας που του δόθηκε,βρίσκεται εκ νέου στα κρατητήρια και μάλιστακάτω από χειρότερες συνθήκεςκράτησης από αυτές των Διαβατών, αφού 16 άτομα στοιβαγμένα σε ένα κελί, στρώματα στο πάτωμα και η έλλειψη προαυλισμού είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά του τμήματος Μεταγωγών. Γιαάλλη μια φορά λοιπόν ,χαίρει της ειδικής μεταχείρισης του ελληνικού κράτους , το οποίο με ιδιαίτερο ζήλοτον περιθάλπει στην ‘’αγκαλιά ‘’ του, προσφέροντας του μια ολοκληρωμένηξενάγηση στα μπουντρούμιατης δημοκρατίας που διαθέτει.

Ο Ivanαπό την αρχή της κράτησης του, κρατάει ακέραιη και αξιοπρεπή στάση, χωρίς να προδώσει ούτε μια στιγμή την ταυτότητα του ως αγωνιζόμενοςάνθρωπος παρόλη τηνανελέητη ταλαιπωρίακαι εκδικητικότητα που δείχνουν οι ελληνικές αρχές.Προσφεύγει κατάτηςαπέλασης τουκαι δεν θα δώσει την ευχαρίστησηστο κράτος να απαλλαγείέτσι απλά και χωρίς καμιά αντίσταση από την παρουσία του.

Είναι φανερό πως το κράτος προσπαθεί να εκδικηθεί κάθε αντίπαλο κομμάτι του καθεστώτος. Χαρακτηριστικά είναι και τα τελευταία γεγονότα με πολιτικούς κρατούμενους που τη μια τους αποφυλακίζουν και την άλλη τους θέλουν πάλι μέσα στις φυλακές. Οι τρείς αναρχικοί Σαράντος Νικητόπουλος, Χριστόφορος Κορτέσης και Βαγγέλης Σταθόπουλος, που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας αποφυλακίστηκαν πριν από ενάμιση μήνα με ομόφωνο και αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Να υπενθυμίσουμε ότι είχαν προφυλακιστεί για 12 μήνες, ενώ είχαν αρνηθεί όλες τις κατηγορίες για συμμετοχή στην οργάνωση. Στις 19 Μαίου ο Άρειος Πάγος αναίρεσε το βούλευμα αποφυλάκισης και ζήτησε από το συμβούλιο εφετών να επανεξετάσει την υπόθεση.

Χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα με τη Φαίη Μάγιερ. Μέσα Γενάρη η Φαίη Μάγιερ συλλαμβάνεται με κατηγορία συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Αρνούμενη τις κατηγορίες , ενώ αρχικά αφήνεται ελεύθερη λόγω διαφωνίας της εισαγγελικής πρότασης για προφυλάκιση και της ανακρίτριας για μη προφυλάκιση, 15 μέρες αργότερα η εισαγγελική αρχή με την πρότασή της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών την προφυλακίζει. Ένα μήνα αργότερα η Φαίη Μάγιερ αποφυλακίζεται.

Γίνεται αντιληπτό από όλους μας ότι τέτοιες μεθοδεύσεις αποσκοπούν στις πολιτικές διώξεις ανθρώπων που είναι αντίπαλοι στο καθεστώς. Αποσκοπούν στο να φυλακίζουν και να ξαναφυλακίζουν αγωνιστές με κάθε μέσο.

Απαιτούμε τον τερματισμό της διαδικασίας της απέλασης του αναρχικού IvanGugov.

Δε θα αφήσουμε κανένα σύντροφο όμηρο στα χέρια του κράτους.

Αλληλέγγυοι/-ες

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License