πρωτοφανης νικη στην κερκυρα

ΕΦΥΓΑΝ ΜΕ ΚΑΙΚΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

Λοιπόν, ας τα πιάσουμε από την αρχή.

Οι "αγανακτισμένοι" ή αγανακτισμένοι κέρκυρας πραγματοποιούν συνέλευση κάθε βράδυ στην πλατεία δημαρχείου εδώ και μια εβδομάδα περίπου.

Διάφοροι αναρχικοί σύντροφοί ήμασταν καχύποπτοι τις πρώτες μέρες.(καταλαβαίνει κανεις ότι σε μια μικρή κοινωνία είναι πιο εύκολο να μην εμπιστεύεσαι αυτούς που σε όλες τις κινητοποιήσεις, του ευρύτερου ριζοσπαστικού, αναρχικού, αντικαπιταλίστικού χώρου μέχρι τώρα απείχαν εμφανώς)

Στη χτεσινή συνέλευση αποφασίστηκε δια βοής ότι το σώμα θα αποφασίζει ομόφωνα(σχεδόν ομοφωνα, για την ακρίβεια με πλειοψηφία 90%) και ότι όποιος θέλει να θέσει μια πρόταση προς ψήφιση θα πρέπει να επιχειρηματολογεί.(για τους περισσότερους εκεί είναι η πρώτη φορά που συναποφασίζουν σε πολιτικό επίπεδο).

Σήμερα έγινε ενημέρωση ότι στο εστιατόριο του ιστιοπλοικού ομίλου που βρίσκεται στο παλιό φρούριο θα μαζεύονταν να μασαμπουκώσουν ο Δένδιας(πρώην υπουργός δικαιοσύνης επι ΝΔ), η Γκερέκου, η Νταλάρα, ο Παπουτσής, μερικοί ξένοι ευρωβουλευτές και δεν ξέρω ποιοί άλλοι.

Ο κόσμος της συνέλευσης (200 άτομα υπολογίζω) μεταφέρθηκε άμεσα στο σημείο όπου για 3 περίπου ώρες φώναζε συνθήματα.

Στην πιο κρίσιμη στιγμή του ακτιβισμού επιχειρήθηκε, μέσω ντουντούκας, από κάποιους "αγανακτισμένους" που μονοπωλούν το μικρόφωνο της συνέλευσης τις τελευταίες μέρες να διαλύσουν την παρέμβαση. Αμέσως ο κόσμος αντέδρασε και επέμεινε ότι στόχος είναι να εμποδίσουμε την έξοδο των αρχόντων από το χώρο.(η ψήφιση έδειξε ότι ήταν μόνο 4 άτομα οι "πυροσβέστες" ).

Με τα πολλά οι αρχόντοι υποχρεώθηκαν να διαφύγουν με καίκι, γεμάτο ΟΥΚάδες που μπήκε και βγήκε από τον όρμο με κλειστά τα φώτα(για να αποφευχθεί η λήψη βίντεο ή φωτογραφιών).

Τελικά εκτός από δενδια γκερέκου και ευρωβουλευτές δεν είμαστε σίγουροι ποιοί ακριβως παρευρέθησαν. Να σημειωθεί ότι όλοι αυτοί συμμετείχαν το πρωι σε ενα συνέδριο για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης και τη δημιουργία κέντρου κράτησης μεταναστών απέναντι στην ήπειρο.

Ο παραλληλισμός των αρχόντων που διαφέυγουν στη ζούλα με τον ίδιο τρόπο που οι μετανάστες περνούν τα σύνορα πραγματικά ξεσήκωσε τον συγκεντρωμένο κόσμο και ειδικά μετα τη φυγάδευση των βουλευτών από το κοινοβούλιο στην αθηνα.

Γιουχαρίστηκαν βγαίνοντας και οι ασφαλίτες που τους φύλαγαν.

υ.γ. ελπίζω σύντομα αυτοι που έχουν εικόνες και βίντεο να τα αναρτήσουν

ΑΥΤΟΟΡΓΆΝΩΣΗ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΛΑΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΒΡΑΣΤΟΥΣ ΘΑ ΦΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΆΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΗΣ ΓΗΣ ΓΩΝΙΑαπό π@ρόν 02/06/2011 5:07 πμ.


Ποτέ δεν πίστευα ότι θα προσπαθούσα να πείσω ηλικιωμένους (70 και άνω) να μην πετάξουν από ψηλά τα μπουκάλια με το νερό που κουβαλούσαν στις τέντες που από κάτω συνεστιαζόταν οι βουλευτές...

Είχαμε μπερδευτεί... δε θέλαμε να συγκρουστούμε με τους μπάτσους μιας και όλο το κίνημα των αγανακτισμένων βασίζεται στην ειρηνική διαμαρτυρία και για να μην δώσουμε πάτημα για καταστολή. Αλλά η γιαγιά δεν ήξερε απ' αυτά :) και με ρωτούσε "να το ρίξω;" - Θεέ της αναρχίας συγχώρα με που της είπα όχι...

Στα του οίκου μας τώρα... Κανένας δεν μονοπωλεί ούτε το μικρόφωνο ούτε τις ντουντούκες. Όπως παραδέχεστε κι εσείς σύντροφοι, προχτές παρουσιαστήκατε στη συνέλευση. Είπατε και συνθήματα που ούτε στην Αθήνα δεν τα λένε (οι αγανακτισμένοι για να μη διασπαστούν) και κανείς αγανακτισμένος δεν διαμαρτυρήθηκε. Ο κόσμος ήταν πολύ ώριμος μπορώ να πω.

Όσον αφορά τον αριθμό των ατόμων που συμμετείχαν, τα καθεστωτικά τον ανεβάζουν στους 500 και όπως το είδα εγώ, φύγαμε μεν καμιά 150αριά από την πλατεία δημαρχείου, αλλά περνώντας από την πλατεία ήρθαν κι άλλοι και καθώς μέναμε τόσες ώρες μέσα στο φρούριο φτάσαμε τους 500 περίπου.


ΚΛΕΦΤΕΣ, ΚΟΥΦΑΛΕΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ

.

από . 02/06/2011 11:07 πμ.


μεταξύ άλλων ακούστηκαν συνθήματα:

- πωπω ρεζιλίκι, σας παίρνει το καϊκι
- ήταν ένα μικρό καράβι, ήταν ενα μικρό καράβι
- σας έκατσε βαριά η μακαρονάδα, τώρα θα χωνέψετε κάνοντας βαρκάδα
- φούνταρέ τους καπετάνιε

Οι ιαχές ακούγονταν σε πάρα πολύ μεγάλη απόσταση από το σημείο. Το κράξιμο ήταν από τα πιο δυνατά και έντονα που έχω δει ποτέ μου, και η θέα των γραβατωμένων να στοιβάζονται στο καϊκι υπεράριθμοι, μαγική. Εγιναν και οι ανάλογοι παραλληλισμοί με τους μετανάστες ("έτσι να δείτε τι ωραία που είναι το στριμωξίδι στη βάρκα", "έτσι στη βάρκα σαν τους μετανάστες", "πόσα δώσατε το κεφάλι στον δουλέμπορο" κλπ).

Μετά την αποχώρηση των πολιτικών, πέρασε ανάμεσα στον κόσμο και η ασφάλεια, η οποία κράχτηκε σχεδόν από όλους και αναπάντεχα δυνατά (δεδομένου του είδους του συγκεντρωμένου κόσμου).

Ακολούθησε πορεία στην πόλη από το Φρούριο προς την πλατεία των συνηθισμένων συναντήσεων των αγανακτισμένων, με συνθήματα που έλεγαν το τι είχε συμβεί.

Νομίζω δεν έχει ξανατύχει να φεύγει πολιτικό στέλεχος στην ελλάδα με καϊκι. Αντε σιγά σιγά και με ελικόπτερο

από (A) 02/06/2011 11:35 πμ.


Εκτός αυτων έγινε τσαμπουκάς μεταξύ κάποιων συντρόφων και δημοσιογράφων αφού όταν τους ζητήθηκε να μην τραβάνε τα παπαγαλάκια απάντησαν με ιδιέτερο θράσσος κανωντας χειρονομίες και βρίζοντας...αργότερα μπήκαν στην θέση τους.Επιπλεον κάτι τύποι έχοντας ατυπα το μονοπώλειο της ντουντούκας προσπαθούσαν με τους γνωστούς λαικισμούς να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο σχετικά με την ειρηνική ταυτότητα της δράσης και να μην εμποδισουμε τους υπουργούς να φύγουν χρησιμοποιόντας έντονη επίκληση στο συναίσθημα αλλα φάγανε κράξιμο τόσο απο συντρόφους οσο και απο άσχετο κινηματικά κόσμο και τελικά μπήκαν και αυτοι στην θέση τους. Όσο για θεούς της αναρχίας που λέγονται πιο πάνω σχετικά με ρήψη μπουκαλιών κλπ, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για το περιεχόμενο του σχολίου...

από στην κέρκυρα 02/06/2011 2:01 μμ.


Το μεταδίδουν και τα καθεστωτικά, οι βουλευτές εχουν γίνει ρεντίκολο!!!! Δεδομένης της επιτυχίας της φάσης που έγινε, ήταν σίγουρο ότι θα έβρισκαν ψέμματα να πουν για να κερδίσουν τις εντυπώσεις... Μη μασάτε!! απλώς σήμερα θα πρέπει να υπερασπιστείτε την χτεσινή απόφαση της συνέλευσης στους κλασσικούς παπάρες που μπορεί να εμφανιστούν και να ισχυρίζονται ότι ο προπηλακισμός βουλευτών δεν είναι σωστό κτλ...

από ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ 02/06/2011 2:50 μμ.


ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Καιρός να τελειώνουμε με τους ρουφιάνους. Πρέπει να συζητηθεί άμεσα, απόψε κιόλας, η στάση μας απέναντί τους. Τέτοιο ψέμα δεν μπορεί να περάσει έτσι.

Εχουμε και λέμε:
Ψέμα 1ο:
"Περίπου 150 διαδηλωτές έφυγαν από το δημαρχείο και ακολούθησαν τους βουλευτές"
Δεν ακολούθησε κανείς κανέναν, απλώς έφτασε η πληροφορία ότι βρίσκονταν για φαγητό εκεί.

Ψέμα 2ο:
"Ορισμένοι διαδηλωτές έκλεισαν την καγκελόπορτα έξω από το εστιατόριο και άλλοι ανέβηκαν πάνω της."
Κατάπτυστο. Την πόρτα έκλεισαν οι μπάτσοι, οι διαδηλωτές ζητούσαν να ανοίξει η πόρτα, για να κραξουν τους πολιτικάντηδες από κοντά. Είπαμε επαγγελματίες ψεύτες είναι οι δημοσιογράφοι, αλλά έχει διαφορά το ψέμα από το να κάνεις το άσπρο μαύρο.
Τα περί σκαρφαλώματος στην καγκελόπορτα, ο δημοσιογράφος να ξαναελέγξει τις πηγές του, ή να πάψει τη διατεταγμένη υπηρεσία, ή να κόψει το lsd. Κανείς δεν σκαρφάλωσε πουθενά.

Ψέμα 3ο:
Μεταξύ των βουλευτών και των διαδηλωτών, δεν υπήρχε οπτική επαφή.
Μια χαρά επαφή υπήρχε όταν έβγαιναν από το εστιατόριο. Φαίνεται και στα βίντεο ο Δένδιας. Αν δεν υπήρχε οπτική επαφή, ήταν γιατί αυτοί προτιμούσαν να μείνουν κλεισμένοι στον εσωτερικό χώρο του εστιατορίου.

Ψέμα 4ο:
Γύρω στις 12:30 π.μ. κάποιοι από τους συγκεντρωμένους πέταξαν μεγάλες πέτρες με αποτέλεσμα να σχιστεί μία από τις τέντες του εστιατορίου.
Πέτρα ίσως να έπεσε μόνο μία (ίσως και όχι). Κανείς δεν την είδε, απλώς ακούστηκε ένας ήχος από κάτω, για τον οποίο κάποιοι είπαν ότι ήταν πέτρα. Σίγουρα αν έπεσε πέτρα, ήταν μία και όχι πολλές, σίγουρα όχι "μεγάλες" και το σκίσιμο της τέντας εμπίπτει πάλι στα περί lsd. Όχι τίποτε άλλο, τουλάχιστον αν ξέραμε ότι θα μας κατηγορούσαν για πέτρες, να ρίχναμε καμία να το ευχαριστηθούμε.

Ψέμα 5ο:
"Φοβηθήκαμε όλοι για την ασφάλειά μας. Μια από τις πέτρες έπεσε δίπλα στο μικρό παιδί της γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης"
Ελεεινό αίσχος. Για την ασφάλειά τους είχε φροντίσει η... ασφάλεια, που είχε κλείσει τη μεγάλη, βαριά, μεταλλική καγκελόπορτα που οδηγούσε στο εστιατόριο. Δεν υπήρχε περίπτωση να περάσει στο χώρο των βουλευτών ούτε ο spiderman.
Παιδάκι δεν είδε κανένας πουθενά, και είναι άξιο απορίας, πώς γενικά πάντα εμφανίζονται, παιδάκια, ανήμπορες γριές, ανάπηροι άνθρωποι, δίπλα σε ανθρώπους της εξουσίας όποτε συμφέρει τους τελευταίους...

Ψέμα 6ο:
"την ώρα που έμπαιναν οι 50 ξένοι στο καΐκι, εκείνοι μας πετούσαν πέτρες».
Και αυτό είναι ελεεινό ψέμα. Τα λαμόγια έφυγαν ανενόχλητοι, πέρα από τα μπινελίκια και τα σφυρίγματα που έφαγαν φυσικά.

Ψέμα 7ο:
"Αίσθηση προκάλεσε πάντως η απουσία της αστυνομίας τις ώρες των επεισοδίων"
Αχ αυτή η αστυνομία, πάντα απούσα είναι όταν μπινελικώνονται φτωχοί πλην τίμιοι βουλευτές, υπουργοί και ευρωβουλευτές. Ποτέ δεν την έχεις την αστυνομία εκεί όταν την χρειάζεσαι. Για την ιστορία, είχε πάμπολλους ΔΙΑΣ, Ζητάδες και περιπολικά στην είσοδο του φρουρίου, οι οποίοι εμπόδιζαν τον κόσμο να μπει και να ενισχύσει όσους ήταν ήδη στο φρούριο, καμιά δεκαριά ασφαλίτες τουλάχιστον στο χώρο του εστιατορίου, και κάτι ειδικούς φρουρούς στα 15 μέτρα από τους συγκεντρωμένους. Μπορεί κύριε δημοσιογράφε να θεωρείτε "απούσα" αυτήν την αστυνομική δύναμη, αλλά τι να κάνουμε, είμαστε στην Κέρκυρα και αυτή η δύναμη υπάρχει. Να ζητήσετε να έχουμε ματατζήδες την επόμενη φορά, για να προστατεύονται καλύτερα οι εργοδότες σας.

Η στάση των δημοσιογράφων πρέπει να συζητηθεί άμεσα. Να έχουν το νού τους οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι, ότι στη συνείδηση του κοσμάκη έχουν ταυτιστεί με τους κλέφτες και τους δυνάστες της ζωής μας.

από andreas 18/06/2011 1:58 μμ.


μαζι με τα καθικια ηταν και ο βουλευτης του πασοκ  αττικης Βρεττος που εχει βιλλα στη Τζια και κυκλοφορουσε με πολυτελη ασπρη lexus και μετα απο κραξιμο το αντικατεστησε με αλλο τζιπ.Μετα τη Κερκυρα,αφηνει το τζιπ στη βιλλα και κανει βολτες με μηχανακι αλλα οταν αντιλαμβανεται οτι θα φαει κραξιμο εξαφανιζεται !!!!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License