H άμεση Δημοκρατία και το αυγό του φιδιού

...

Λέτε να αποκτήσει “επιτέλους” η Ελλάδα ένα γνήσιο φασιστικό κίνημα, με λαϊκή βάση, πράγμα που δεν κατάφερε ούτε ο ...Μεταξάς; 

Εχουμε σημαντικές ενδείξεις πως οδεύουμε προς τα εκεί, ή τουλάχιστον υπάρχει μια οργανωμένη μεθόδευση προς κάτι τέτοιο. Αν θα έχει την θλιβερή τύχη των προηγούμενων προσπαθειών, μένει να το δούμε (ή ακόμη σωστότερα, να το αποτρέψουμε) στο άμεσο μέλλον. Πάντως το “κίνημα” των “αγανακτισμένων πολιτών” δείχνει αρκετά ελπιδοφόρα δείγματα σε όσους ευελπιστούν στην δημιουργία ενός γνήσιου φασιστικού αντί-πόλου του “δρόμου” και μακρυά από τις απωθητικές ναζιστικής αισθητικής, γραφικότητες της Χρυσής Αυγής που θα εμποδίζουν την μαζικοποίηση του.

-Τι λε ρε μεγάλε, μπορεί να μου αντιτείνει ο ο,ποιοσδήποτε, όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι φασίστες;

-Και βέβαια δεν είναι, ή τουλάχιστον δεν αισθάνονται τέτοιοι! Κάποιοι μάλιστα στο άκουσμα και μόνο της λέξης φασισμός, μπορεί να είναι έτοιμοι να τραβήξουν μέχρι και ...πιστόλι!

Αλλά αυτό δεν σημαίνει οποσδήποτε και από μόνο του, κάτι.

Ο φασισμός ποτέ δεν αφήνει τη κάρτα του πριν σε επισκεφτεί! Ιστορικά κάνει ακριβώς το αντίθετο!

(εδώ θα ανοίξω μία παρένθεση, για να πω πως ο γερμανικός ναζισμός δεν ήταν παρά μία καρικατούρα του ιταλικού φασισμού, άσχετα αν έχουμε συνηθείσει να παίρνουμε πιο σοβαρά τον πρώτο,λόγω των εγκλημάτων του. Πολιτικά μιλώντας, είναι άλλης τάξης ζήτημα. Προτείνω για όποιον δεν το έχει διαβάσει ακόμη το “Σύντροφος Μουσολίνι - Ρίζες και δρόμοι του πρωτογενούς φασισμού/Συγγραφέας  : Scheuer Geor/Μεταφραστής  : Παπακώστας Τίμος/πιμελητής  : Παπακώστας Τίμος/Φιλίστωρ /1999”, είναι διαφωτιστικότατο και βοηθάει πραγματικά να κατανοήσουμε το φαινόμενο του φασισμού,μακρυά ακόμη και απο τους δικούς μας μύθους)

  • Ο φασισμός παρουσιάζεται πάντα σαν κάτι το δήθεν νέο (αφού όλοι ξέρουν το παρελθόν του), σαν κάτι φιλολαϊκό, σαν κάτι τάχα “επαναστατικό”, και πάντα σαν κάτι “υπεράνω της πολιτικής αντιπαράθεσης”, πράγμα απόλυτα λογικό, μια και επιδιώκει να την καταργήσει υπέρ του. Ετσι προσεταιρίζεται τις μικροαστικές (κατά κύριο λόγο) μάζες, προκειμένου να τις στρέψει ενάντια στο οργανωμένο εργατικό κίνημα. Ο Ραφαηλίδης ,όταν έγραφε (με κάποια δόση υπερβολής πάντα) πως φασισμός είναι η διχτατορία των μικροαστών σε συμμαχία με το μεγάλο κεφάλαιο, απέναντι στους εργάτες, πάταγε πολύ γερά στα πόδια του. -Ομως οι μικροαστοί είναι ...λαός(!) και εδώ αρχίζουν τα ζόρια... Γιατί οι μικροαστοί σαν ενδιάμεση κοινωνικά μάζα θεωρούν πως τα δικά τους ακριβώς συμφέροντα, ταυτίζονται με αυτά του συνόλου της κοινωνίας και ανεξάρτητα από τις όποιες ταξικές διαφορές! (βλέπε και “18η Πρυμπαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη”, “Ο εμφύλιος πόλεμος στην Γαλλία” κ.α.)

  • Ο φασισμός ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν απευθήνεται στην λογική, αλλά πάντα στο θυμικό του πιο καθυστερημένου κομματιού του λαού. Απεχθάνεται την οποιαδήποτε ορθολογική ανάλυση (πολύ σωστά, μια και τον αναιρεί εύκολα), και ποντάρει στο συναίσθημα. Χρησιμοποιεί τον μανιχαϊσμό για να φτάσει στην γενίκευση (προδότες πολιτικοί [όλοι], εγκληματίες μετανάστες [όλοι], ξεφτιλισμένα κόμματα [όλα, μέχρι και το ΚΚΕ(μ-λ)!] κλπ κλπ.

  • Χρησιμοποιεί τα συμπλέγματα κατωτερότητας (“οι ψευτοκουλτουριάρηδες αριστεροί”), και την μικροαστική αγανάκτηση (“έξω οι κλέφτες”) για να φτάσει στους στόχους του.

  • Ετσι λοιπόν γνήσια λαϊκοί άνθρωποι, και με τις καλύτερες των προθέσεων, αντιλαμβάνονται το τι έγινε όταν είναι πια πάρα πολύ αργά.

    Η ιστορική πείρα, αυτό διδάσκει τουλάχιστον...

Εάν στα παραπάνω διαπιστώσατε ανατριχιαστικές ομοιότητες με το “κίνημα της πλάτείας”, μην ανυσηχήσετε από τώρα γιατί έχει κι'άλλο...

-Χαρακτηριστικότατο δείγμα γνήσιας φασιστικής αντίληψης, είναι η εχθρότητα απέναντι στα συνδικάτα. (όχι τα “πουλημένα”- και χωρίς να εξαιρούνται  αυτά που θα μπορούσαν δυνειτικά να δημιουργηθούν, -ΟΛΑ ανεξαιρέτως(!) τα εργατικά συνδικάτα!) Εδώ πια τα πράγματα είναι απροκάλυπτα! Γιατί κάποιοι ζητάνε την δυάλυση των εργατικών σωματείων!   Προς το παρόν φυσικά δεν τολμάνε (άλλο βασικό γνώρισμα του φασισμού, η θρασυδειλία των εκφραστών του) να την επιβάλουν “δυναμικά”. Αργότερα όμως;

Η “καλιτεχνεία” όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι άλλη:

Είναι το γεγονός πως όλα τα παραπάνω πλασάρονται στο όνομα της “άμεσης δημοκρατίας”, και σιγοντάρονται από γνήσιους αντιφασίστες ανθρώπους, οι οποίοι μέσα στον πολιτικό αυτισμό τους, για μία ακόμη φορά δεν καταλαβαίνουν τι ακριβώς σιγοντάρουν.

από Κομμουνιστης 03/06/2011 4:15 μμ.


Aς δούμε όμως πρώτα σε τι ακριβώς συνίσταται η “άμεση δημοκρατία”, και σε ποιο ακριβώς σημείο ο μικροαστισμός του νυκοκυραίου της πάνω πλατείας συναντιέται με τον μικροαστισμό του διανοούμενου της κάτω. Το κλειδί είναι ακριβώς η αποθέωση της “άμεσης δημοκρατίας”, του ακηδεμόνευτου κλπ.

Προσπερνάμε στα γρήγορα το γεγονός πως η ίδια η κουβέντα περί “άμεσης” ή μη δημοκρατίας , αποπροσανατολίζει την κουβέντα από το βασικό ζήτημα, που είναι το ποιοι και πως θα θησαυρίσουν από την δρομολογημένη εξαθλίωση του ελληνικού λαού, και πως αυτή μπορεί να αποτραπεί, και πάμε να πούμε δύο λόγια για την αντζέντα (περί “άμεσης δημοκρατίας”) που μας επέβαλαν.

Η “άμεση δημοκρατία” λοιπόν, είναι ένα υπέροχο σύστημα λήψης ομαδικών αποφάσεων (και φυσικά όχι φάρμακο για κάθε νόσο και κάθε μαλακία....), μόνο που έχει ορισμένους εγγενείς περιορισμούς:

-Μπορεί να εφαρμοστεί σε ομαδοποιήσεις των 50 (και πολλούς λέω) ανθρώπων, το πολύ!

Γιατί αυτό; Για πολύ πρακτικούς λόγους. Προσπερνάω γρήγορα τον έναν, (πως απαιτεί ένα λίγο πολύ υψηλό, αλλά και ισότιμο επίπεδο των συμμετεχόντων) και πάω στους πρακτικότερους:

Σε μία ομάδα 50 ατόμων, όπου όλοι θα εκφράσουν άποψη (γιατί αλλιώς κάποιοι θα μιλάνε- κάποιοι θα ψηφίζουν, σκατά συμμετοχική, δηλαδή σκατά δημοκρατία θα είναι, η κατά τα άλλα “άμεση δημοκρατία”), με μέσο όρο τοποθέτησης τα 10-15 λεπτά για τον καθένα βγάζουμε ήδη 2 ώρες στην καλύτερη, πολλαπλασιάζουμε Χ2 για τις δευτερολογίες και Χ3 για τις τελικές τοποθετήσεις και έχουμε φτάσει ήδη στις 6 ώρες. Αλλά αυτό είναι το μικρότερο πρόβλημα. Ο καθένας από τους συμμετέχοντες θα πρέπει να θυμάται, να κρίνει να σχολιάσει και να εκτιμήσει 147 τοποθετήσεις! Εδώ στο net που είναι και γραπτά, και στα άρθρα που έχουν πολλά σχόλια μετά τα 10 πρώτα, κουρκουτιάζεις και τα προσπερνάς έτσι.... Και ακόμη δεν πιάσαμε και το κλου της υπόθεσης: Ποιός θα συντονίζει την διακασία; Γιατί αν εκλέγεται πάπαλα η “άμεση” και γυρίσαμε στην αντιπροσωπευτική, και αν αυτοδιορίζεται τότε πάπαλα η ...δημοκρατία η ίδια!

Τώρα ας προσαρμόσουμε την παραπάνω διαδικασία στον αριθμό των 5.000, ή των 50.000 και ας κάνουμε τους υπολογισμούς μας. Αν κάποιος πιστεύει πως μπορεί να είναι λειτουργική μια τέτοια διαδικασία ας μπει στον κόπο να μας το εξηγήσει.

Στην πραγματικότητα εκείνο που συμβαίνει σε τέτοιες διαδικασίες είναι πως οι όποιες αυτόκλητες “πρωτοπορείες” καπελώνουν τους υπόλοιπους χωρίς να τους αναγνωρίζουν καν το δικαίωμα της καταγραφής της άποψης τους που αναγνωρίζεται θεσμικά στην αντιπροσώπευση!

Τι μας προτείνουν λοιπόν οι “αμεσοδημοκράτες” μας;

Να μαζευτούμε σήμερα 5.000 νοματαίοι στο σύνταγμα (που χωράμε), αύριο 50.000 στο ΟΑΚΑ (που θα μας χωρέσει), και όταν γίνουμε 500.000 να κλείσουμε για τρίχρονη συνεδρίαση (μέχρι να μιλήσουμε 5min όλοι) τον κάμπο στην Λάρισα; Γιατί κάποιος συντονισμός πρέπει να υπάρχει ακόμη και με τις άλλες πόλεις... Και μην μου πει κανείς θα στείλουμε ...αντιπρόσωπους! Φτού κακά!

Εκεί δεν υποτίθεται πως είναι το πρόβλημα; Στην ...”αντιπροσώπευση”; Ασε που ετσι είναι οργανωμένο το ...ΚΚΕ!

Εδώ ο ανομολόγητος πόθος (γιατί διανοητικά καθυστερημένοι δεν είναι) των “μικροαστών της αριστεράς” είναι να ξαναβάλουν τον Προυντόν από το παραθυρό μέσα στο εργατικό κίνημα, που τον κλώτσησε από την πόρτα εδώ και 150 χρόνια τουλάχιστον....  Γιατί αυτές οι διαδικασίες, μόνο σε μικρές αυτόνομες-αυτάρκεις κοινότητες, μπορούν (;) να εφαρμοστούν!

Α, ξέχασα... αυτά δεν τα προτείνουν για μία μελλοντική κοινωνία όπου οι άνθρωποι θα έχουν τόσο το επίπεδο όσο και άπλετο ελεύθερο χρόνο για να σχοληθούν με τα κοινά, αλλά τώρα! Που ο άλλος δουλεύει 10 ώρες, θέλει άλλες 3 να μετακινηθεί (αν ζει στην Αθήνα τουλάχιστον), και αν είναι και γυναίκα έχει και τα παίδιά έχει και το σπίτι...(τι να κάνουμε, δεν απαρτίζονται όλα τα αντρόγυνα από αριστερούς στρατευμένους ή φοιτητές και διανοούμενους...)

Και θα μου πει κάποιος, καλά όλα αυτά ρε φίλε,αλλά με τον φασισμό τι σχέση έχουνε;

Εχουνε και παραέχουνε, αλλά αυτά στην 3η συνέχεια.....

από Ηρ@κλειωτης 03/06/2011 4:17 μμ.


Είμαι από Ηράκλειο Κρήτης και έχω βρεθεί στη πλειοψηφία των συνελεύσεων των "αγανακτησμένων" . Ανοίκω ιδεολογικά στον ευρύτερο Α/Α χώρο . Οπως και πολλοί σύντροφοι αριστεροί και Α/Α συμμετέχουμε σε αυτές τις συνελεύσεις , συνδιαμορφώνουμε με κόσμο , κάνουμε προτάσεις , ακούμε προτάσεις υπολλοίπων κτλ .

Τέτοιες διαδικασίες μόνο καλό μπορούν να κάνουν . Προσπαθούσα πάντα να σκεφτώ κάποιον τρόπο να βρεθώ σε πολιτικές/κοινωνικές διαδικασίες με άτομα διαφορετικής ιδεολογίας και τρόπου σκέψης, με άτομα που δεν είναι "βαμένα" και επειδή είμαι και σε επαρχιακή πόλη , να συζητήσω με κόσμο πέρα από τους 10-20-50 κλασικούς . Και αυτό συμβαίνει εδώ . Μόνο και μόνο το γεγονός ότι έρχεται κάποιος μπάρμπας ή κάποιος απωλημένος ή κάποιος που ζει με 3 και 60 και συζητάει τα προβλήματα του και ελπίζει πραγματικά ότι κάτι θα γίνει είναι πολύ μεγάλή "πρόοδος" ας πούμε κοινωνικά . Ακόμα και να μην πετύχει τίποτα είναι παρακαταθήκη γιατο μέλλον . Ακούστηκαν και κάποιες ρατσιστικές απόψεις τη 2η μέρα και ξέρεις τι έγινε ? Ο κόσμος από κάτω γιούχαρε τον ομιλιτή και πήγε να του τη πέσει και οι "δικοί" μας καλούσαν τον κόσμο να ηρεμίσει αι απλά να τον απομακρίνουν γιατί αυτό που έπρεπε να γίνει έγινε . Τελείωσε , ρατσιστικές απόψεις δεν περνάνε εδώ τουλάχιστον . Για να μην υπάρξουν και στο μέλλον είναι δικό μας θέμα να κάνουμε ότι μπορούμε . Αν έχετε τα κότσια ξεκολήστε και συμμετέχετε δεν έχω κάτι άλλο να πω .

Aς δούμε όμως πρώτα σε τι ακριβώς συνίσταται η “άμεση δημοκρατία”, και σε ποιο ακριβώς σημείο ο μικροαστισμός του νυκοκυραίου της πάνω πλατείας συναντιέται με τον μικροαστισμό του διανοούμενου της κάτω. Το κλειδί είναι ακριβώς η αποθέωση της “άμεσης δημοκρατίας”, του ακηδεμόνευτου κλπ.

Προσπερνάμε στα γρήγορα το γεγονός πως η ίδια η κουβέντα περί “άμεσης” ή μη δημοκρατίας , αποπροσανατολίζει την κουβέντα από το βασικό ζήτημα, που είναι το ποιοι και πως θα θησαυρίσουν από την δρομολογημένη εξαθλίωση του ελληνικού λαού, και πως αυτή μπορεί να αποτραπεί, και πάμε να πούμε δύο λόγια για την αντζέντα (περί “άμεσης δημοκρατίας”) που μας επέβαλαν.

Η “άμεση δημοκρατία” λοιπόν, είναι ένα υπέροχο σύστημα λήψης ομαδικών αποφάσεων (και φυσικά όχι φάρμακο για κάθε νόσο και κάθε μαλακία....), μόνο που έχει ορισμένους εγγενείς περιορισμούς:

-Μπορεί να εφαρμοστεί σε ομαδοποιήσεις των 50 (και πολλούς λέω) ανθρώπων, το πολύ!

Γιατί αυτό; Για πολύ πρακτικούς λόγους. Προσπερνάω γρήγορα τον έναν, (πως απαιτεί ένα λίγο πολύ υψηλό, αλλά και ισότιμο επίπεδο των συμμετεχόντων) και πάω στους πρακτικότερους:

Σε μία ομάδα 50 ατόμων, όπου όλοι θα εκφράσουν άποψη (γιατί αλλιώς κάποιοι θα μιλάνε- κάποιοι θα ψηφίζουν, σκατά συμμετοχική, δηλαδή σκατά δημοκρατία θα είναι, η κατά τα άλλα “άμεση δημοκρατία”), με μέσο όρο τοποθέτησης τα 10-15 λεπτά για τον καθένα βγάζουμε ήδη 2 ώρες στην καλύτερη, πολλαπλασιάζουμε Χ2 για τις δευτερολογίες και Χ3 για τις τελικές τοποθετήσεις και έχουμε φτάσει ήδη στις 6 ώρες. Αλλά αυτό είναι το μικρότερο πρόβλημα. Ο καθένας από τους συμμετέχοντες θα πρέπει να θυμάται, να κρίνει να σχολιάσει και να εκτιμήσει 147 τοποθετήσεις! Εδώ στο net που είναι και γραπτά, και στα άρθρα που έχουν πολλά σχόλια μετά τα 10 πρώτα, κουρκουτιάζεις και τα προσπερνάς έτσι.... Και ακόμη δεν πιάσαμε και το κλου της υπόθεσης: Ποιός θα συντονίζει την διακασία; Γιατί αν εκλέγεται πάπαλα η “άμεση” και γυρίσαμε στην αντιπροσωπευτική, και αν αυτοδιορίζεται τότε πάπαλα η ...δημοκρατία η ίδια!

Τώρα ας προσαρμόσουμε την παραπάνω διαδικασία στον αριθμό των 5.000, ή των 50.000 και ας κάνουμε τους υπολογισμούς μας. Αν κάποιος πιστεύει πως μπορεί να είναι λειτουργική μια τέτοια διαδικασία ας μπει στον κόπο να μας το εξηγήσει.

Στην πραγματικότητα εκείνο που συμβαίνει σε τέτοιες διαδικασίες είναι πως οι όποιες αυτόκλητες “πρωτοπορείες” καπελώνουν τους υπόλοιπους χωρίς να τους αναγνωρίζουν καν το δικαίωμα της καταγραφής της άποψης τους που αναγνωρίζεται θεσμικά στην αντιπροσώπευση!

Τι μας προτείνουν λοιπόν οι “αμεσοδημοκράτες” μας;

Να μαζευτούμε σήμερα 5.000 νοματαίοι στο σύνταγμα (που χωράμε), αύριο 50.000 στο ΟΑΚΑ (που θα μας χωρέσει), και όταν γίνουμε 500.000 να κλείσουμε για τρίχρονη συνεδρίαση (μέχρι να μιλήσουμε 5min όλοι) τον κάμπο στην Λάρισα; Γιατί κάποιος συντονισμός πρέπει να υπάρχει ακόμη και με τις άλλες πόλεις... Και μην μου πει κανείς θα στείλουμε ...αντιπρόσωπους! Φτού κακά!

Εκεί δεν υποτίθεται πως είναι το πρόβλημα; Στην ...”αντιπροσώπευση”; Ασε που ετσι είναι οργανωμένο το ...ΚΚΕ!

Εδώ ο ανομολόγητος πόθος (γιατί διανοητικά καθυστερημένοι δεν είναι) των “μικροαστών της αριστεράς” είναι να ξαναβάλουν τον Προυντόν από το παραθυρό μέσα στο εργατικό κίνημα, που τον κλώτσησε από την πόρτα εδώ και 150 χρόνια τουλάχιστον....  Γιατί αυτές οι διαδικασίες, μόνο σε μικρές αυτόνομες-αυτάρκεις κοινότητες, μπορούν (;) να εφαρμοστούν!

Α, ξέχασα... αυτά δεν τα προτείνουν για μία μελλοντική κοινωνία όπου οι άνθρωποι θα έχουν τόσο το επίπεδο όσο και άπλετο ελεύθερο χρόνο για να σχοληθούν με τα κοινά, αλλά τώρα! Που ο άλλος δουλεύει 10 ώρες, θέλει άλλες 3 να μετακινηθεί (αν ζει στην Αθήνα τουλάχιστον), και αν είναι και γυναίκα έχει και τα παίδιά έχει και το σπίτι...(τι να κάνουμε, δεν απαρτίζονται όλα τα αντρόγυνα από αριστερούς στρατευμένους ή φοιτητές και διανοούμενους...)

Και θα μου πει κάποιος, καλά όλα αυτά ρε φίλε,αλλά με τον φασισμό τι σχέση έχουνε;

από ΚΚΕ-δες 03/06/2011 4:34 μμ.


Ρε πρεμούρα που έχει πιάσει τους ΚΚΕ-δες που βλέπουν να χάνουν την εκλογική τους πελατεία και έχουν κατακλύσει το Indy με βαθυστόχαστες αναλύσεις και αναδημοσιεύσεις άρθρων, όπως του Μπογιόπουλου απο το "Ριζοσπάστη".

Ρε ΚΚΕ-δες καταλάβετέ το. Οι αναρχικοί είτε υποστηρίζουν την αποχή είτε τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των πλατειών, έχουν επαρκή επιχειρήματα βγαλμένα απο τα βιώματα και την ιστορία του επαναστατικού κινήματος και δε χρειάζονται καμία καθοδήγηση απο τον Περισσό ή οπουδήποτε αλλού.

Φτάνει πια με τη διαφήμηση του ΚΚΕ μέσα σε ένα ανεξάρτητο, κινηματικό μέσο αντιπληροφόρησης...

από @ναρχικός 03/06/2011 6:06 μμ.


Μεταξύ μας, ούτε η πάνω, ούτε η κάτω πλατεία τα πιστεύει αυτά. Ούτε η ηγεσία της ΑΚ δεν πιστεύει τέτοιες τρίχες.

από ανένταχτος 03/06/2011 6:10 μμ.


και εγώ ανήκω στον ευρύτερο Α/Α χώρο όπως ο από πάνω και δυστυχώς διαπιστώνω πως αν και το κείμενο είναι υπερβολικό (για την ώρα), περιέχει κάποια πράγματα που ισχύουν.

Παραδείγματα:
- όντως τα συνδικάτα παντώς είδους τρώνε κράξιμο αν εμφανιστούν στην πλατεία
- η άμεση δημοκρατία έχει αντικαταστήσει την πολιτική ως λέξη, γιατί όλοι οι πολιτικοί είναι κομματόσκυλα ή βολεμένοι και αυτό συμπεριλαμβάνει όντως ακόμη και πχ το εεκ. Οπότε δεν κάνουμε πολιτική, αλλά συζήτηση
- σε συζήτηση περί αναρχικών, κανεις δεν τους θέλει για να μην γίνουν έκτρωπα, άρα οι πολιτικοποιημένοι χώροι δεν μπορούν να εκφραστούν στην πλατεία
- παρόλο που περνάνε οι μέρες, δεν έχει βγει σαφής αντιφασιστική απόφαση, όλως τυχαίως αναβάλλεται συνεχώς με επιχειρήματα του στυλ "όλοι χωράμε", "δεν έχουν έρθει ούτως ή άλλος" και τέτοια
- η συνέλευση δεν είναι αντιπροσωπευτική όλων, δυστυχώς δεν μπορούν όλοι να είναι εκεί κάθε μέρα, όλες τις ώρες. Υπάρχουν σκέψεις για διαδικασία ηλεκτρονικής απόφασης αλλά και αυτό προβληματικό είναι
- πολλοί εμφανίζονται και αρχίζουν να κράζουν τους μετανάστες, πράγμα που συνήθως δε  μένει αναπάντητο, αλλά και πάλι ο κόσμος δεν έχει πεισθεί (και μιλάω για τον κόσμο που έρχεται στην πλατεία)

τέλος πάντων, το θέμα είναι πως η κατάσταση ενώ είναι πολιτική, έχει και αρκετά απολίτικα ή φαινομενικά απολίτικα στοιχεία, πράγμα που αρκετός κόσμος προσπαθεί να αλλάξει προτείνοντας και οργανώνοντας ομάδες για πολιτικές προτάσεις, οικονομικές αναλύσεις και διάφορα θέματα

για παράδειγμα: "Η “άμεση δημοκρατία” λοιπόν, είναι ένα υπέροχο σύστημα λήψης ομαδικών αποφάσεων (και φυσικά όχι φάρμακο για κάθε νόσο και κάθε μαλακία....), μόνο που έχει ορισμένους εγγενείς περιορισμούς: -Μπορεί να εφαρμοστεί σε ομαδοποιήσεις των 50 (και πολλούς λέω) ανθρώπων, το πολύ!" Αυτό από που προκύπτει? Επειδή έχετε μάθει οι αριστεροί να παίρνετε το λόγο και να μιλάτε 10-15 λεπτά για να περάσετε τη γραμμή, θα πρέπει η συνέλευση να σας σεβαστεί? 2-3 το πολύ 4 λεπτά αρκούν για να τοποθετηθεί κάποιος που θέλει να πει κάτι ουσιαστικό. Η ελευθερία του λόγου είναι συλλογικό κι όχι ατομικό δικαίωμα, τι σόι κάτοχοι της ιστορικής αλήθειας είστε αν δεν το ξέρετε αυτό? Επίσης όταν καλύπτεται κάποιος από τις τοποθετήσεις των προηγούμενων παραχωρει το λόγο στους επόμενους...όχι σαν τους αριστερούς που επιμένουν να επαναλάβουν τα ίδια και τα ίδια 4-5 φορές για να κοινωνηθεί η αλήθεια τους στις μάζες. Η αντίδραση του κόσμου σε αυτά στο Σύνταγμα είναι πολύ πιο ώριμη από ότι περίμενα. Να μας πείτε τι θέλετε εν τέλλει. Άμεση δημοκρατία, αντιπροσώπευση ή μήπως την κυριαρχία των ειδικών (δηλαδή των δικών σας "διαννοούμενων") ? Εν ολίγοις θέλετε ο κόσμος να κάνει λάθη και να μαθαίνει μέσα από αυτά ή θέλετε να τον καθοδηγεί το δικό σας "αλάθητο"? Ο κόσμος μπορεί να αυτοκυβερνηθεί ή χρειάζεται πάντα να κρατιέται από χεράκια που θα τον καθοδηγούν? Είστε τελικά με τη χειραφέτηση ή με τη χειραγώγηση του κόσμου?

από μια ειναι η λυση 03/06/2011 6:54 μμ.


Να συμμετεχουμε ολοι μας... Ακομα και αν εκολαπτεται ο φασισμος στην πλατεια συνταγματος, με το να μην συμμετεχουμε, βοηθαμε στο να γινει καλυτερα και γρηγοροτερα.... Το σιγουρο με την ολη κατασταση του συνταγματος ειναι οτι μπορει να βγει κατι μεγαλο... Το θεμα ειναι να το παει προς την σωστη κατευθυνση. Αν το παρατησουμε εμεις, θα πανε οι χρυσαυγιτες και θα δουμε σε καμια βδομαδα ολους τους αγανακτισμενους να φωναζουν "εξω οι ξενοι απτην ελλαδα". Ο κοσμος που εχει κατεβει τωρα ειναι πολυ ευπλαστος, ας μην τους αφησουμε στο ελεος των φασιστων.

από Αμεσοδημοκράτης εργαζόμενος αντιφασίστας 03/06/2011 7:42 μμ.


1)"όντως τα συνδικάτα παντώς είδους τρώνε κράξιμο αν εμφανιστούν στην πλατεία" Ψέμματα αφού η συνέλευση έχει πάρει απόφαση για πάρα πολλά συνδικάτα ότι θα τα στηρίξει και μίλησαν και συνδικαλιστές στο μικρόφωνο (ταχυδρομικού ταμιευτηρίου κλπ) 2)"η άμεση δημοκρατία έχει αντικαταστήσει την πολιτική ως λέξη, γιατί όλοι οι πολιτικοί είναι κομματόσκυλα ή βολεμένοι και αυτό συμπεριλαμβάνει όντως ακόμη και πχ το εεκ" Ψέμματα μιας και έχει υποθεί άπειρες φορές ότι πολύς κόσμος στηρίζει οργανωμένες συλλογικότητες απλά δεν θέλει η συνέλευση να ερθει ο άλλος και σαν ΕΕΚ, γιατί μετά θα αρχίσουν όλοι να έρχονται σαν κόμματα και θα διασπαστεί το σώμα της συνέλευσης. Σαν άτομα λοιπόν με την πολιτική σου ταυτότητα προφανώς του ΕΕκ ή όποιου άλλου έλα και πες τις απόψεις σου, χωρίς όμως να προπαγανδίζεις το κόμμα που είσαι για να μαζέψεις ψηφαλάκια. 3)"σε συζήτηση περί αναρχικών, κανεις δεν τους θέλει για να μην γίνουν έκτρωπα, άρα οι πολιτικοποιημένοι χώροι δεν μπορούν να εκφραστούν στην πλατεία" Ψέμματα μιας και πολύς κόσμος από την συνέλευση είναι αναρχικοί ενώ μπροστά μου συγκεκριμένα στο μικροφωνο έχει υπωθεί τουλάχιστον τρεις φορές, το ότι παλεύουμε για μια αναρχική κοινωνία, για την αναρχία και καταχειροκροτήθηκε και τις 3, και μάλιστα από κόσμο που δεν είναι του χώρο απλά συμπαθούντες. 4)"παρόλο που περνάνε οι μέρες, δεν έχει βγει σαφής αντιφασιστική απόφαση, όλως τυχαίως αναβάλλεται συνεχώς με επιχειρήματα του στυλ "όλοι χωράμε", "δεν έχουν έρθει ούτως ή άλλος" Ψέμματα μιας και έχει υπωθεί πάνω από 20 φορές στο μικρόψωνο για τους φασίστες και συγκεκριμένα για τους χρυσαυγήτες και μετά το σύνθημα που ακουγόταν από τον περισσότερο κόσμο ήταν "Ποτε ξανά φασισμός" και "φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες". Εδώ έχουν μπεί και πανώ που λένε "έξω οι φασίστες από τις γειτονιές" 5)"η συνέλευση δεν είναι αντιπροσωπευτική όλων, δυστυχώς δεν μπορούν όλοι να είναι εκεί κάθε μέρα, όλες τις ώρες. Υπάρχουν σκέψεις για διαδικασία ηλεκτρονικής απόφασης αλλά και αυτό προβληματικό είναι" Η συνέλευση δεν είναι προβληματική, είναι ότι καλύτερο μπορεί να γίνει όταν συμμετέχουν 4000 άνθρωποι, αν έχεις άλλη ιδέα πήγαινε βάλε θέμα 6)"πολλοί εμφανίζονται και αρχίζουν να κράζουν τους μετανάστες, πράγμα που συνήθως δε μένει αναπάντητο, αλλά και πάλι ο κόσμος δεν έχει πεισθεί (και μιλάω για τον κόσμο που έρχεται στην πλατεία)" Ψέμματα. Στο μικρόφωνο ειπώθηκε μια φορά από ένα τύπο ο οποίος έφαγε μαζικό κράξιμο, και έχουν παρθεί αποφάσεις για ομάδα μεταναστών και ανέργων όπου πλέον υπάρχει στην πλατεία. Αυτή είναι η κατάσταση κύριοι. Κι αυτό χάρη στον κοινωνικό αγώνα εκατοντάδων συντρόφων που είναι κάθε μέρα εκεί, σε αντίθεση με τους μίζερους μικροαστούς που από την πρώτη μέρα λασπολογούσαν επειδή δεν έχει καθαρά αναρχικά χαρακτηριστικά ή καθαρά κομουνιστικά χαρακτηριστικά κλτπ. Αν δεν κατέβετε εσείς, πως θα γίνουν αυτά που θέλετε? Να έρθετε ρε όλοι και να κάνετε κοινωνικό αγώνα και πολιτικές ζυμώσεις με τους ανθρώπους. Γαμώ την γκρίνια του μικροαστού που αναζητά ιδεολογική ταυτότητα, σε πρώτη φάση τον εαυτό του, και ύστερα για ένα ολόκληρο κοινωνικό κίνημα.

από ΠΑΟ 03/06/2011 7:56 μμ.


δεν ξεκινησε απο εξαρχια η επανασταση!ξεκινησε απο τους facebookaδες...αρα ειναι φασιστες...ποναει πολυ κοσμο!!!τον ποναει!δεν καθοδηγουν αυτοι.
Η Παρισινη ΚΟΥΜΟΥΝΑ ξερετε απο που ξεκινησε?ΑΠΟ την προστασια του Παρισιου απο τους προελαυνοντες Γερμανους.Φασιστες ε?και ο Προυντον φασιστας ε??Και που καταληξε ?Στη μεγαλυτερη στιγμη του διεθνιστικου κινηματος του 19ου αι.Ζητω η συνελευση του Συνταγματος.Οποιος δε γουσταρει σπιτι του.Οταν σε 10 χρονια μιλαει ο κοσμος γιαυτη την πανελληνια αμεσοδημοκρατικη εξεγερση απλα μη λετε οτι εισασταν εκει.κραζατε στο ιντυ (τι μου θυμιζει αραγε?κκε?1973?)

από ψηλος απο χολαργο 03/06/2011 9:37 μμ.


Καταπληκτικο αρθρο! Και παψτε να λετε τον αλλο κνιτη και γραφειοκρατη οταν δεν μπορειτε να τον αντικρουσετε. Ειτε κομμουνιστες ειτε αναρχικοι σκεφτειτε ποσο μπουμερανγκ μπορει να μας γυρισει το "κινημα των αγανακτισμενων"συνδικαλιστικα,σε μορφες παλης αλλα και ιδεολογικα. Μεχρι στιγμης θεωρουσα πιο επικυνδινη τη προβολη του ολου θεματος απο τα ΜΜΕ ως "υποδειγμα διαμαρτυριας" και"ειρηνικης επαναστασης των νεων"(μπλιαχ)Ο φιλος εθεσε μια πολυ πιο σοβαρη πτυχη.Η ιστορια επαναλαμβανεται μαγκες για αυτο χρειαζεται και η γνωση της.

..

από . 03/06/2011 9:52 μμ.


στην αρχή, με το πρώτο μάζεμα, κάποιοι το ονόμασαν κίνημα. λέω πάει την ξεφτίλισαν την λέξη. μετά άρχισαν τα εξέγερση και λέω λες να είχε δίκιο η αλέκα που έλεγε ότι στην λαϊκή εξέγερση δε θα σπάσει ούτε τζάμι και ότι γίνεται να γίνει εξέγερση, τα ματ να μη βάλουν καν τα κράνη τους και τα αφεντικά να μην ανησυχήσουν καν; τώρα η εξέγερση με συνοπτικές διαδικασίες έγινε οσονούπω επανάσταση και η συνέλευση στο σύνταγμα η Διεθνής!!!

κρατηθείτε λίγο ρε παιδιά.

από κωστας 03/06/2011 11:19 μμ.


Καταθετω την ταυτισή μου με τον αρχικο, αν και μαλλον ανηκουμε σε αλλο πολιτικο χωρο. Το κινημα των αγανακτισμενων φερνει αρνητικες νοοτροπιες στις μορφες παλης, και δεν προαγει τιποτα εποικοδομητικο. Διοτι ακομα και να πεσει αυτη η κυβερνηση, δεν διαγραφεται κατι καλυτερο μεσα στο πλαισιο που λειτουργουμε. Απλα θα επισπευστει η συγκυβερνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που ουτως ή αλλως ειναι να συμβει. Δε λεω να μη ριξουμε τον ΓΑΠ, αλλα να τον ριξουμε με γνωμονα μια στοιχειωδη αντιπροταση. Οχι για να ερθουν τα χειροτερα κι εμεις να μεινουμε να κοιταμε απαθεις. Και ναι, ειναι πιο κοντα στη δεξια και τους φασιστες, παρα σε μας (το "μας" παρτε το οπως θελετε). Καμια παρακαταθηκη δεν αφηνει οσον αφορα την τεχνοτροπια αγωνων και κινηματων. Δεν θα αλλαξει κατι στις συνειδησεις του κοσμου. Παρολα αυτα, θελω να καταθεσω σ'αυτο το σημειο την ΑΝΤΙΘΕΣΗ μου και στο καπελωμά του απο τα κομματα της Αριστερας, διοτι ασχετα με το τι προβλεπεις για την πορεια μιας ενεργειας, δεν ειναη ηθικα δικαιο να παρεμβαλεσαι σε αυτη οταν ξεκαθαρισμενη πρωταρχικη αρχη που τη διεπει ειναι "οχι κομματα". Ειναι σαν απατη ουσιαστικα. Αν οι ΚΚΕδες και οι παντος αλλου ειδους κομματοσκυλοι σεβονται οντως το λαο και τις πρωτοβουλιες του, νομιζω πως οφειλουν να το δειξουν και εμπρακτως μη παραβιαζοντας τις προυποθεσεις που ο ιδιος ο λαος εχει θεσει

από Ανώνυμος 03/06/2011 11:56 μμ.


... τι είναι η άμεση δημοκρατία... Το κείμενο δεν το διάβασα όλο. Έφτασα μέχρι το σημείο που λέει "Η “άμεση δημοκρατία” λοιπόν, είναι ένα υπέροχο σύστημα λήψης ομαδικών αποφάσεων (και φυσικά όχι φάρμακο για κάθε νόσο και κάθε μαλακία....), μόνο που έχει ορισμένους εγγενείς περιορισμούς: -Μπορεί να εφαρμοστεί σε ομαδοποιήσεις των 50 (και πολλούς λέω) ανθρώπων, το πολύ!" κι αηδίασα. Τώρα σοβαρολογείς ρε φίλε και μας το παίζεις και μελετητής της ιστορίας; Θες να μας πεις ότι σε ένα σωρό πόλεις από την αρχαιότητα ως σήμερα δε λαμβάνονταν και με μεθόδους άμεσης δημοκρατίας αποφάσεις; Ή ότι η εκκλησία του δήμου αριθμούσε 50 άτομα τελικά; Αλλά αυτό είναι το τυπικό μέρος μόνο! Το ουσιαστικό, που πολλοί φαίνεται πως θέλουν να αποσιωπούν (και το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να κάτσουμε να σκεφτούμε γιατί...) είναι ότι με τα σημερινά μέσα, η άμεση δημοκρατία είναι το μόνο εύκολο! Και για να γίνω και πιο σαφής, υπάρχουν υπολογιστές συνδεδεμένοι στο ίντερνετ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και λογισμικά αναπτυγμένα ήδη για να αποτελέσουν το σύστημα που θα σηκώσει μια τέτοια διαχείριση. Κι αν δε σου αρέσουν, πολύ εύκολα μια ομάδα προγραμματιστών σου στήνει ένα πρόγραμμα όπως το θες! Κι αυτό είναι μόνο μια λύση, που πέρασε απ' το δικό μου το μυαλό (και κάποιων χιλιάδων άλλων). Λύσεις υπάρχουν πάντα, αρκεί να ξέρουμε τι θέλουμε και πώς να το κάνουμε. Τελικά, φαίνεται πως η πολλή παπαγαλία αποκοιμίζει βασικές νοητικές λειτουργίες...

από αναρχικος 04/06/2011 12:07 πμ.


   ¨Ενας όχλος απολίτικων, αγανακτισμένων μικροαστών είναι η πρώτη ύλη του φασισμού. Αν κάποιοι ελπίζουν σε ριζοσπαστικοποίηση τους, κάνουν λάθος. Οι μικροαστοί που προλεταριοποιούνται δεν αποκτούν αυτόματα ταξική συνείδηση. Αντίθετα είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν τα προνόμιά τους. Αν το κεφάλαιο επιλέξει μια εξωκοινοβουλευτική κυβέρνηση τεχνοκρατών,μια πολυκοματική εθνικής σωτηρίας, ή μια ξεκάθαρη χούντα, αυτό το πλήθος είναι έτοιμο να χειροκροτήσει, αρκεί να του τάξεις κάτι. Το κακό είναι ότι αρκετοί δικοί μας αντί να ετοιμάζονται για τα χειρότερα, θα πανηγυρίζουν που ρίξανε την κυβέρνηση του γιωργάκη.

από Ζ 04/06/2011 12:16 πμ.


Για να συμπεριφέρεται κάποιος φασιστικά ή για να συμμετέχει σε πράξεις φασιστικές, δεν είναι απαραίτητο να είναι πλήρως συνειδητοποιημένος (όπως είναι για παράδειγμα οι νεοναζί). Μπορεί να πρόκειται και για άτομο που χειραγωγείται.

Για παράδειγμα, δεν ήταν όλοι οι Γερμανοί ναζί. Πολλοί από αυτούς ήταν μέσα στη χειραγωγημένη μάζα, στον όχλο που ξαφνικά ανακάλυψε μια πλαστή ταυτότητα.

Όταν λοιπόν υπάρχει μια επιμονή στο να παραμεριστούν ιδεολογίες, οργανωτικές δομές κ.τ.λ., αυτό σημαίνει με λίγα λόγια ότι δημιουργείται μεγαλύτερο περιθώριο χεριαγώγησης. Συνειδητά ή ασυνείδητα.

Τώρα μιλάμε εμείς!

Από τις 25 Μαϊου, χιλιάδες πολίτες έχουμε κατακλύσει τις πλατείες όλης της χώρας διεκδικώντας να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Έχουμε διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, αλλά μάς ενώνουν η αγανάκτηση για όσα συμβαίνουν καθώς και ο πόθος μας για δικαιοσύνη, ισότητα και αξιοπρέπεια. Είμαστε διαφορετικοί, αλλά είμαστε και θα μείνουμε όλοι μαζί ενωμένοι! Ταυτόχρονα, ανάλογες κινήσεις γίνονται παντού στην Ευρώπη.

Την Κυριακή 5 Ιουνίου συντονίζουμε πανευρωπαϊκά το βηματισμό μας και δίνουμε ραντεβού στις 6:00 στο Σύνταγμα , σε όλες τις πλατείες της χώρας, και παντού στην Ευρώπη. 
Πρέπει να ακουστεί παντού δυνατά η φωνή μας: -γιατί δεν μπορεί να θυσιάζονται ολόκληροι λαοί για να μη ζημιωθούν οι δανειστές- το χρέος δεν είναι δικό μας και δεν θα το πληρώσουμε, -γιατί αυτό το πολιτικό σύστημα που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους, δεν μπορεί πια να αποφασίζει για μας χωρίς εμάς και πρέπει να ανατραπεί, -γιατί θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από την εργασία μας, χωρίς τη διαρκή τρομοκρατία της ανεργίας. -γιατί πρέπει να τιμωρηθούν όσοι λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο. -γιατί η δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία είναι αναφαίρετα δικαιώματα όλων, -γιατί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δεν πρέπει να περάσει. 
Η οργανωμένη παραπληροφόρηση δεν μας φοβίζει. Θα μείνουμε στις πλατείες μέχρι να φύγουν και να μην επιστρέψουν με άλλο προσωπείο όλοι όσοι δημιούργησαν το σημερινό αδιέξοδο: ΔΝΤ, Μνημόνια, τρόικα, κυβερνήσεις, τράπεζες και όσοι μάς εκμεταλλεύονται. 
Θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε ενωτικά και συλλογικά μέχρι “Ταραχή να πέσει στον Άδη, και το σανίδωμα να υποχωρήσει από την πίεση τη μεγάλη του ήλιου” 
 Άμεση δημοκρατία τώρα!
 

από @ 04/06/2011 1:13 πμ.


«Οποιος δε γουσταρει σπιτι του»

Αποφασίστε κάποια στιγμή όμως, γιατί μπαίνετε στο indymedia σαν τα παπαγαλάκια και φωνάζετε μέρα-νύχτα για τη φιέστα σας.

Δε σας φτάνει η επίσημη ιστοσελίδα σας, το real-democracy.gr...;

από Τα ίδια σκατά 04/06/2011 1:19 πμ.


Πραγματικά τρομοκρατήθηκα από την ευφυή ανάλυση.Πως και δεν το πήραμε χαμπάρι (ενώ χτυπιέστε σαν χταπόδια από την αρχή) ότι κλωσσάμε το αυγό του φιδιού;Μήπως όμως ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με τα "φίδια στον κόρφο μας" και να αφήσουμε τα Αυγά (που πολλάκις έχουμε κάνει ομελέτα,χωρίς βέβαια να πρέπει να αρκούμαστε).Μήπως να ασχοληθούμε λίγο και με τους συντρόφους "κουμουνιστές" που έχουν το προβοκάρισμα στο αίμα τους;Μήπως κάποια στιγμή πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας απέναντι στους σταλινοφασίστες που είναι και πιο επικίνδυνοι.Γιατί στην τελική ο φασισμός απεθύνεται σε "ζώα".Αν είμαστε τέτοιοι ας ζήσουμε ως τέτοιοι.Αλλά με τους συντρόφους που παλεύουν να μας κάνουν ζώα προτάσσοντας δήθεν το κοινό καλό.Κρίμα δεν είναι;Ως πότε θα ανεχόμαστε τη χολή τους,ως πότε θα προσπαθούμε να ανέβουμε χωρίς να ασχολούμαστε με αυτούς που μας τραβάνε τα πόδια;Χίλιες φορές με τους απολιτικ ότι νά`ναι,παρά με τους θλιβερούς εξισωτές.Πόσο άντεξε ο φασισμός και πόσο ο κομουνισμός (στις κορυφαίες τους στιγμές);

από Soror Vulpes 04/06/2011 2:35 πμ.


...να σου πέσει ο πυρετός. Δε μου λες, κουμπάρε... εσύ με "τα ίδια σκατά", μπορείς να μου εξηγήσεις τη φράση "στην τελική ο φασισμός απευθύνεται σε ζώα. Αν είμαστε τέτοιοι ας ζήσουμε ως τέτοιοι"; Διότι έχω αργό μυαλό και τέτοιου τύπου ευφυολογήματα δεν τα πιάνω. Αυτό είναι το επίπεδο του αναρχικού/πολιτικού διαλόγου που αναπτύσσετε στο Σύνταγμα;  Δεν νομίζω. Ή δεν θέλω να νομίζω.

Οι σταλινοκομμουνιστές είναι αυτοί που είναι. Και μια μερίδα του αναρχικού χώρου, που ΔΕΝ θέλει απαραίτητα να συμμετάσχει σ' αυτή τη φάση, είναι επίσης αυτοί που είναι. Ο καθένας καταθέτει την πολιτική του αιτιολόγηση και εισπράττει τα δέοντα, θετικά ή αρνητικά. Το θέμα είναι άλλο. Στο Σύνταγμα ποιοι είναι. Από πολιτικής απόψεως, νοηματοδότησης της όλης φάσης, προοπτικής και πειστικών επιχειρημάτων. Χωρίς να αποκλείω τις καλές προθέσεις πολλών. Αλλά, πίστεψέ με, πρώτη φορά βλέπω τέτοια αγαστή συνεργασία και σύγκλιση απολιτίκ αρλούμπας και μη απολιτίκ δυνάμεων. Και άσκηση πίεσης και αφορισμούς, για να προσέλθουμε και οι υπόλοιποι.

Θέλω να πω: εάν όλα βαίνουν καλώς και προετοιμάζεται λαϊκή εξέγερση με πολιτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά, πράγμα θετικό και επιθυμητό, δεν είναι ανάγκη να σας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι, σε σημείο παραληρήματος. Καλά, εγώ είμαι αναρχικό μουσείο. Οι άλλοι είναι μουσεία του ΚΚΕ. Εσύ που υποστηρίζεις αμεσοδημοκρατικές λειτουργίες, ως προοδευτικός και συμμετέχων, τι κόπτεσαι για τους υπόλοιπους; Εθίχθης; Εάν εθίχθης, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να την αράξεις εκεί. Αφού ο πολιτικός λόγος και η στόχευση είναι θέματα που, κατά τη γνώμη σου, δεν έχουν σημασία και που τα έχει ξεπεράσει η ιστορία... του όχλου.

Μην εγκαλείς, ίνα μην λάβεις απαντήσεις.

από χ 04/06/2011 3:21 πμ.


Οτιδηποτε μπορει να φανταστει κανεις επιστρατευεται για να αποδειχτει το αναποδειχτο. Οτι δηλσδη αυτοι που μιλουσαν δεκαετιες στο νοημα της κοινωνιας, την καλουσαν να ξεσηκωθει, μολις αυτο εγινε χωρις ομως της γυρνουν την πλατη, με πραγματικα αστεια προσχηματα (τρωει σουβλακια, εχει σημαιες, εχει πατριωτες, δεν αφηνουν τη λαοπροβλητη ηγεσια του συνδικαλιστικου κινηματος να δωσει τη νικηφορα γραμμη, τολμανε να απαγορευουν το καπελο απο αριστερους, δεξιους και αναρχικους) Για την περιφημη απαφορευση παντως του πολιτικου λογου, και για την ιστορια, αυτες τις ημερες εχουν μοιραστει στην κυριολεξια χιλιαδες κειμενα με το πολυθρυλητο αλφαδι να φιγουραρει ατρομητο στην υπογραφη, με πολυ καλη ανταποκριση. Αυτη ειναι η κοινωνια παιδια. Οποιος περιμενε κατι διαφορετικο τις πρωτες ημερες που θα κατεβαινε στο δρομο. Εχουν γλαφυρα περιγραφει τα προβληματα, οι συμπεριφορες, η αφελεια ο ελληναραδισμος. Εχουν μαλλον αποσιωπηθει η δυναμικη, η διαθεση, τα υγιη κομματια, η ωριμοτητα σε καποια ζητηματα (πχ καπελο) Το ζητημα της βιας οπου συζητειται στα πηγαδακια δε μπαινει κυριως αξιακα (η γραμμη οι μπατσοι ειναι εργαζομενοι κτλ εινα ιμειοψηφικη και ακταρριπτεται ευκολα) αλλα πρακτικο. Και οντως η φαση θα ειχε ληξει πριν προλαβει να αθρωσει σστω αυτα τα λιγοστα και να κατακτησει αυτη τη λειψη βεβαια διαδικασια που τοσο χλευζουν καποιοι ξεχνωντας τα χαιρια τους δεκαετιες τωρα σε κεντρικα πανεπιστημιακα ιδρυματα. Αφου λοιπον ολα τα παραπανω για καποιους δεν ισχυουν και προσυπογραφεται απο σχολιαστες η περιφραφη μιας πανεξυπνης και ραδιουργας διαδικσιας φασιστικοποιησης, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΡΧΟΤΑΙ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΣΚΕΠΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΕΚΠΛΗΚΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΩΝ ΠΑΡΑΣΥΡΜΕΝΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ;ΓΙΑΤΙ,ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΩΤΙΣΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΗ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΛΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΔΙΟΛΟΣΘΗΣΕΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ. Ειναι δειλοι; Ειναι απελπισμενοι; Εκτιμουν οτι η προσπαθεια θα αποτυχει απο μονη της και δε θελουν να χασουν τον καιρο τους με τετοιες ασημαντοτητες; Μηπως τελικα δεν πιστευουν ουτε οι ιδιοι αυτα που λενε; Καλα κανουν και δεν ερχονται οσοι δε γουσταρουν. Ειναι οι καλυτεροι συκοφαντες των υποτιθεμενων ιδεων τους.

από αναρχικος 04/06/2011 5:05 πμ.


οκ, η κοινωνία τελικά κατέβηκε στο δρόμο. Κατέβηκα στο σύνταγμα αρκετές φορές, όχι αρνητικά προκατηλημένος. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι γίνεται μια προσπάθεια να πολιτικοποιηθεί η φάση, χωρίς να τρομάξουν οι απολίτικοι. Μπράβο σε όσους το παλεύουνε. Το σύνταγμα όμως δεν είναι η συνέλευσή του μόνο. Είναι το, συχνά πολλαπλάσιο, πλήθος που μαζεύεται πάνω, είναι οι δηλώσεις σαμαρά: οι έλληνες στα δύσκολα ενώνονται κάτω απο την ελληνική σημαία, είναι η αβάντα των αντιδραστικότερων καναλιών, που συχνά διπλασιάζουν τον αριθμό των συμμετεχόντων, είναι τα πλάνα τους που όταν δεν βρίσκουν αρκετές σημαίες στήνουν τις κάμερες πίσω από τα κιόσκια που τις πουλάνε, είναι ο μίκυς, οι αγανακτισμένοι του αγ παντελεήμονα. Πιθανό να βλέπω συνομωσίες, αν και δεν το συνηθίζω. Αλλά μήπως και σείς υπερβάλετε όταν μιλάτε για κοινωνική εξέγερση; Μήπως απασχολημένοι με τις συνθηματολογίες του ενάμισυ λεπτού, δε βλέπετε τη μεγάλη εικόνα; θα χαρώ πολύ να κάνω λάθος.

από TRASH 04/06/2011 3:18 μμ.


Είμαι εγώ που έχω γράψει το αρχικό κείμενο το οποίο ούτε προορίζοταν, ούτε εγώ το ανέβασα στο ΙΝΤΥ. Εχει και τρίτη συνέχεια που θα δημοσιευθεί αλλού σχετικά σύντομα, και χωρίς την οποία δεν είναι δυνατον να φανεί ολοκληρωμένα το σκεπτικό του κειμένου. Ως εκ τούτου δεν θα απαντήσω σε κάποιο σχόλιο. Μία μόνο διευκρίνηση: "ΚΝίτης" ούτε θα μπορούσα να είμαι μια κοντεύω τα 40, ούτε ύπηρξα και ποτέ μου, πράγμα λίγο πολύ γνωστό εξάλου σε αρκετό κόσμο που με φνωρίζει προσωπικά.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License