Παρέμβαση ΚΚΕ μ-λ - Βλακώδες αυτογκόλ

Δεν καταλαβαίνετε. Δε λέτε να βάλετε μυαλό

Όλοι όσοι είμαστε στο Σύνταγμα καθημερινά και κυρίως τα πρωινά ως το απόγευμα έχουμε κατά συντριπτική πλειοψηφία σαφή και δηλωμένη πολιτική ταυτότητα. Δεν απέκρυψα ότι είμαι αναρχικός, δεν παρέστησε ο πρώην ψηφοφόρος της νέας δημοκρατίας κάτι άλλο, δε μου είπε μισόλογα ο συριζαίος, ευθέως μου είπε αυτός απ' τη ΔΕΑ ότι είναι εκεί που είναι ούτε το μέλος της ΚΟΕ ούτε ο/η Ανταρσύας ούτε ο Ακαπίτης ούτε κι ο πρώην πασόκος ούτε ούτε ούτε κ.τ.λ  Εκεί είναι όλοι. Και δεν το κρύβουν. Δεν μπορούν να το κρύψουν, βγαίνει σχεδόν σε κάθε πρόταση και διαφωνία τους.

Ο καθένας και η καθεμία έχει την διαδρομή του, αλλά φαίνεται να αντιλαμβανόμαστε οι καταληψίες του συντάγματος, οι εξεγερμένοι χωρίς φετίχ τους μπάτσους, οι αυτοοργανωμένοι χωρίς τρέηντμαρκ, φαίνεται λέω να καταλαβαίνουμε σε μια σιωπηρή συμφωνία που έρχεται  σε αντίθεση με τα κομματόσκυλα το εξής στοιχειώδες. Αν πηγαίναμε ο καθένας με την παντιέρα του και την ιδεολογία του υπεράνω της ανάγκης να δράσουμε από κοινού οι ομάδες και τα κόμματά μας δε θα είχαν όχι 300,000 αλλά ούτε τις συνήθεις μαζώξεις των 3000 και 300 και 30 που κάνουμε αντίστοιχα στις εκδηλώσεις, στις δράσεις και στα στέκια μας για κουβέντες.  Είτε σας αρέσει είτε όχι σε όσους διαφωνείτε η κατάληψη του συντάγματος δημιουργεί από μόνη της πολιτικό γεγονός, διανοίγει πολιτικές προοπτικές που μπορεί ο καθένας να συνδιαμορφώσει για την κατεύθυνσή τους και είναι κάτι πρωτόγνωρο που κανείς πολιτικός χώρος δε θα μπορούσε να δημιουργήσει από μόνος του.

Χρειαζόμαστε να εστιάσουμε για μια γαμημένη φορά στον κοινό στόχο. Είναι βασικό να ξεκινήσει κανείς να εναντιώνεται στη χουντοδημοκρατία. Να πει ΦΤΑΝΕΙ. Να δηλώσει παρών και παρούσα αντιθετικά και αντισυστημικά, να διατυμπανίσει ως ελάχιστο κοινό παρονομαστή ότι δε γίνεται να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Δεν τους παίρνει πια να θεωρούν εαυτούς εξουσιαστές χωρίς αντίπαλο. Να τους σπάσουμε τον τσαμπουκά. Να τους καταργήσουμε στην πράξη. Να διευρευνήσουμε κοινούς τόπους. Να βρούμε αυτά που μας ενώνουν. Να μπούμε σε ομάδες και να συναποφασίσουμε. Να δράσουμε, να ακούσουμε, να συνθέσουμε, να πειστούμε και να πείσουμε.

Όλος ο κόπος και ο αγώνας των κινηματικών ανθρώπων είναι εδώ. Και γαμώ το τους δεν τον καρπώνονται, με την έννοια δεν τον γεύονται κάποιοι και κάποιες απ' τους καλύτερους και τις καλύτερες απ' αυτούς για πέντε δέκα -όχι αβάσιμα- αξιακά κωλύματα. Όλη η προίκα και η παράδοση του αντισυστημικού (δε μου αρέσει το ανταγωνιστικό) κινήματος με αιχμή και πιο  ζωντανό κομμάτι του τους ενεργούς συνειδητοποιημένους αναρχικούς είναι εδώ, είναι στο σύνταγμα. Κανένα σύνταγμα δε θα υπήρχε αν δεν υπήρχε ο Δεκέμβρης. Κανένας Δεκέμβρης δε θα γεννιόταν χωρίς το Πολυτεχνείο του 95, χωρίς τις καταλήψεις του 91,  χωρίς το Χημείο κ.ο.κ

Η αυτοοργάνωση (όχι της παρέας μας) προσπαθεί να γεννηθεί εδώ. Και οι αντιδομές. Και ο αντικρατισμός, ο αντικοινοβουλευτισμός και η άμεση δράση και η ελευθεριακή προσέγγιση των κοινωνικών ζητημάτων και η αντιιεραρχία και η απαξίωση της άυλης αξίας του χρήματος και ο ριζοσπαστισμός. Εδώ είναι όλα. Πρωτόλεια φάση, στα σπάργανα, λερωμένη από καπελώματα τύπου ΕΛΕ κι από εισοδισμούς και ηγεμονισμούς και μικροσυμφέροντα εμπορικά και άλλα, όμως είναι εδώ και στο χέρι μας είναι να τα πρωωθήσουμε κι άλλο και να το ξεκαπελώσουμε. Κάποιοι βέβαια πηγαίνοντας να το καπελώσουν απλά γίνονται φαιδροί κι είναι κρίμα. 

Κι αναφέρομαι στο  κκε μλ που εμφανίστηκε σήμερα στη συγκέντρωση με 20 μέλη του και μοίρασε φυλλάδιό του. Ο κόσμος στη μία ώρα που έμεινα τους έκραζε ακατάπαυστα. Αυτοί προάσπιζαν την παρέμβασή τους ως ένδειξη ειλικρίνειας. Μα δεν είναι κανείς ψεύτης απ' όσους συνάντησα, όλοι δηλώνουν ξεκάθαρα τι ήταν, αλλά ψάχνουμε κάτι να γίνουμε. Δεν είναι ειλικρίνεια το να παραβιάζεις απόφαση συνέλευσης 3000 ανθρώπων και να παριστάνεις το θαραλλέο και τον ντόμπρο την ώρα που πας να βάλεις το χρώμα σου και τη σφραγίδα σου σε κάτι που την αναζητά και θέλει να τη βρει μόνο του. Δεν καταλαβαίνουν και είναι και πολλοί απ' αυτούς συγκροτημένοι διαβασμένοι άνθρωποι με ενεργό παρουσία στους αγώνες τρομάρα τους, δεν καταλαβαίνουν ότι το έργο αυτό (ο καθένας με τη σημαία του, τα κείμενα και το στρατό του) το έχουμε ξαναδεί χιλιάδες φορές σε πορείες και δε μας βγάζει πουθενά. Δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό που προέχει αυτή την ώρα είναι η αντισυστημική, η αντικαθεστωτική ενότητα, να συνθέσουμε ό,τι μας ενώνει και όχι να θυμηθούμε ότι μας χωρίζει. Δεν καταλαβαίνουν ότι θα πρέπει να ενωθούμε για την ώρα στον ελάχιστο κοινό παρονομαστή και να αντιπαλέψουμε το ζόφο, χτίζοντας αντιδομές. Να ασκήσεις κριτική, να βρεις τα προβλήματα, να συμμετέχεις και να τα κάνεις όλα πουτάνα αν νιώσεις καπέλωμα, αλλά το να έρχεσαι καθαρός για να κάνεις υποδείξεις ή πολύ χειρότερα για να πουλήσεις την ιδεολογική πραμάτια σου είναι  βλακώδες για μένα. Είναι άλλο πράγμα ο Χ αναρχικός να μιλάει με τον Ψ πρώην πρασινοφρουρό και να προσπαθούν να βρούν κοινό τόπο ως Χ και ως Ψ  πράγμα που το βλέπω να γίνεται κάθε μέρα στην πλατεία και όχι ως Η ΑΝΑΡΧΙΑ και ΤΟ ΠΑΣΟΚ. Κι είναι άλλο πράγμα να έρχεται το ΚΚΕ μ-λ να συναντηθεί με την Δημοκρατική Συμμαχία πράγμα ανέφικτο εξορισμού. Τέτοιες μαλακίες θα μας χωρίσουν και ναι τολμώ να πω λειτουργούν ως προβοκάτσια με την ένταση που προκαλούν.

 Οι μουλούδες σήμερα βάλαν αυτογκόλ. Κινηματικοί κι ενεργοί οι περισσότεροι δεν τους έχω για πέταμα, βγάλαν τα μάτια τους μόνοι τους δείχνοντας ότι ζητούμενό τους είναι να ξεχωρίσουν και να μαζέψουν ψηφαλάκια και όχι να υπηρετήσουν το γενικότερο στόχο, συνδιαμορφώνοντας τις κατευθύνσεις του ρευστού μορφώματος του συντάγματος. Αναλαμβάνω την ευθύνη αυτού που λέω : περίμενα απ' αυτούς κάτι καλύτερο κι ας διαφωνώ ιδεολογικά.


...ούτε θέμα ότι θέλουν πολύ να πάρουν ψήφους κλπ. Δυστυχώς είναι θέμα διανοητικής ικανότητας της συγκεκριμένης οργάνωσης. Δεν το λέω επιθετικά. Πιστεύω ότι έχουν χαμηλή δυνατότητα πολιτικής σκέψης. Δεν είναι δυνατόν, κι όμως δεν μπορούν να καταλάβουν ότι είναι χαζό αυτό που κάνουν. Πλακώθηκαν με όλο τον κόσμο. Η πιο γελοία στιγμή ήταν όταν εκατοντάδες απλοί άνθρωποι τους έκραζαν και αυτοί - 10 άτομα - φώναζαν "Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει"!!! Κανονικά έπρεπε να λένε "Η τρομοκρατία του λαού δε θα περάσει. Του μουλού η πάλη θα τη σπάσει". Κρίμα για αυτό το ιστορικό ρεύμα.

από ανένταχτος 06/06/2011 3:10 πμ.


Τωρα δεν ξερω αν θα με πιστέψεις-αλλά δεν ανήκω κάπου-κατεβαίνω κοντα 10 χρονια όμως, σε πορειες με εξωκοινοβουλευτική κ αναρχικους στο δρόμο χωρις να μαι σε ομαδα. Λοιπόν εγω τις πρώτες μέρες έχωσα πολλή κουβέντα κ κατηγορίες σε όλη την εξω/κη κ στους αναρχικους που δεν κατέβηκαν με πανό κ ταυτότητα πολιτική. Γιατι; Για να μην ποινικοποιηθεί η εξ/κη αριστερα κ ο αναρχικος χώρος που είναι οι μόνοι που έχουν λόγο τα τελευταία χρόνια. Ο κόσμος δεν ξέρει φίλε τι είναι το μ-λ, το ναρ, η ΑΚ, πολλοί δεν ηξεραν καν οτι υπάρχουν πρωτοβάθμια. Ίσα-ίσα που θα πρεπε κ οι αναρχικοι να μοιράσουν κ χαρτι κ τρικάκια, να δει ο κόσμος που δεν κατεβαίνει ποτε κ κινητοποιήθηκε πρωτη φορα σήμερα, οτι δεν είμαστε ούτε τέρατα ούτε γραφικοί αλλά ότι παλεύουμε καιρό για τα αυτονόητα. Να παρει μια μαλακια σπίτι να τη διαβασει. Κ να ναι γραμμενη από εμάς για εμάς κ όχι από τον Πριτέντερ κ τα λοιπά άντερα. Κ ταπεινή μου προσωπική θέση είναι πως όπως δεν υποκύπτω στην λκαταστολη κ ξανακατεβαινω, έτσι δεν υποκύπτω σε οποιοδήποτε φασισμό θέλει να μου ακυρώσει την ταυτότητά μου την πολιτική που δεν την κουβαλάω φίλε-απλά προκύπτει από μέσα μου.

Αν ήταν έτσι έπρεπε να χτυπηθουνε σημερα οι 40 παπαδες, οι φέροντες ελλ.σημαίες κ κυρίως το ΠΑΜΕ που μοιραζε προκύρηξη κατω απ την πλατεία. Δεν πάει έτσι. Η φαση είναι ζόρικη κ δεν πρέπει να ξεχνάει ο καθένας ούτε ποιος είναι ούτε τί έχει να κάνει.

΄Δεν είναι τυχαίο που όλη την πρώτη-δύσκολη-βδομάδα οι αναρχικοί φίλε κάνανε σαπορτ στο μ-λ κ στήριζαν το δικαίωμα του να έχει προκήρυξη. Αυτο για εμενα ήταν αλληλεγγύη. Και να σου πω περιμένω να ξαναδω χαρτια αναρχικων αριστερών κ συλλογικοτήτων. Η συνελευση τα ψήφισε ξανα κ ξανα απο τη 2η κ 3η μερα και θελει όσους ειναι πρόθυμοι να τη στηρίξουν. Σαν θεμα εχει λήξει μερες τωρα κ το χαρτι του μ-λ όσο εχω δει μοιράζεται από την πρώτη στιγμή. Απλα χτες το είδαν οσοι κατεβηκαν πρωτη φορα

Και τέλος μη ξεχνας φίλε ότι άμα γίνει πέσιμο, στην εξ/κη κ στα γερα μπλοκα θα βρει ο περαστικός απάγκιο. Καλό θα είναι την 15η να είμαστε όλοι συγκροτημενοι, προσεκτικοι κ αλληλέγγυοι. Να δει ο κόσμος πια από κοντά κ να έχει όλα τα στοιχεία να σχηματίσει άποψη

συντροφικά 

!

από ! 06/06/2011 3:27 πμ.


ποιοι εξεγερμένοι μωρέ είστε; μα καμία επαφή με την πραγματικότητα ποια;

όσο για το κκε-μλ καλά έκανε και δεν συμμετείχε στο πάρτυ μασκέ. λες και οι άλλοι κομματικοί που το παίζουν δήθεν μεμονωμένα άτομα δεν έχουν προσυμφωνήσει πράγματα ούτε πάνε να περάσουν το δικό τους. λες και είναι κακό να είσαι οργανωμένος κάπου και αντί να πείσουμε τον κόσμο ότι οι οργανώσεις μας δεν είναι του διαβόλου, πρέπει να τις διαλύσουμε και να πάμε τόσα χρόνια πίσω.

από φάκα δώρο 06/06/2011 3:44 πμ.


Για να μη φανεί κάτι άλλο απ' ότι είναι το κείμενό μου, για να μη δημιουργηθεί η λανθασμένη εντύπωση ότι επιτίθεμαι επιλεκτικά να προσθέσω ότι πολύ περισσότερο βέβαια απ' τους μουλούδες έχω ενοχληθεί απ'τους αντάρσυους και τους συριζαίους για τον τρόπο που λειτουργεί ο "συντονισμό" και για την ΕΛΕ καπέλο καθώς και με την ΚΟΕ για την αφίσα που μεθερμηνεύει τάχα μου αυθεντικά τι "Απαιτεί ο κόσμος στις πλατείες".

 Όλοι θέλουνε μεζέ. Το φαί μάγκες δεν είναι έτοιμο. Κινδυνεύετε και κινδυνεύουμε με το τσιμπολόγημα πάνω απ' την κατσαρόλα να το κατασπαράξετε ωμό πριν καν καλομαγειρευτεί εξέγερση και νοστιμίσει ανατροπή (κοινωνικών σχέσεων και όχι της κυβέρνησης μόνο). Και τότε θα αρχίσει και πάλι η μιζέρια κι η αλληλοκατηγόρια. Θα αρχίσουν οι κασσάνδρες να βροντοφωνάζουν τα προφητικά τους δίκια, θα αρχίσουν οι καπελωτές να φωνάζουνε όχι πια ενάντια στους πεταλωτές αλλά ο ένας ενάντια στου άλλου τους καταναλωτές ιδεολογίας. Προσωπική εντελώς άποψη και βίωμα ότι δεν είναι αυτό το πνεύμα του συντάγματος. Είσαστε τώρα όσοι το επιχειρείτε εκτός κλίματος και μετά θα είσαστε πολύ περισσότερο.

Είμαστε και θα παραμείνουμε ενωμένοι γράφει το ψήφισμα. Δρούμε ενωτικά και συλλογικά (ή την παλεύουμε έστω) γράφει το ψήφισμα. Σεβαστείτε το τα ψηφαλάκια και την υπεραξία μου γαμώ.

από Kapoios 06/06/2011 5:34 πμ.


Από όσο έχω καταλάβει, πήραν μια απόφαση ρίσκο. Να απαντήσουν τώρα στην ισοπέδωση όλων των κομμάτων (ανεξαρτήτως προσφοράς και ιδεολογίας) με ρίσκο να απομονωθούνε ή να το αφήσουν με την ελπίδα πως η τρομοκρατία ενάντια στο εξω/βουλιο και στον αναρχικό χώρο κάποια στιγμή θα αλλάξει; Και οι δύο αντιμετωπίσεις έχουν τα προβλήματα τους, γιατί εγώ θεωρώ πολύ προβληματικό οι πάσης φύσης οργανωμένοι να εκθειάζουν το ακομμάτιστο όταν μιλάνε (στην καλύτερη ρε φίλε μην λες τίποτα, όχι να βάζεις μάσκα και να το παίζεις ακομμάτιστος). Η αυτολογοκρισία είναι εξίσου προβληματική. Δεν είμαι Αθήνα, αλλά σίγουρα θα προσπαθούσα να υπερασπιστώ το δικαίωμα τους να μοιράζουν υπογεγραμμένα φυλλάδια, δεν ξέρω τι θα ήταν σωστό όμως.

από μα 06/06/2011 11:04 πμ.


όπως ειπώθηκε και παραπάνω, το ζήτημα της παρέμβασης κάποιου με την ταυτότητά του λύθηκε τις πρώτες μέρες. Την τελευταία Κυριακή διάφορες οργανώσεις και συλλογικότητες μοίραζαν ενυπόγραφα. Η φασαρία έγινε με το ΚΚΕ(μ-λ) γιατί; Κατά τη γνώμη μου γιατί ήταν το μόνο με σφυροδρέπανο, αυτό ενόχλησε όσους αντέδρασαν (που σε σύγκριση με τον κόσμο που περνούσε από μπροστά δεν ήταν η πλειοψηφία). Όλοι αυτοί μάλλον δεν ήξεραν καμιά υπογραφή, γνώριζαν όμως το σύμβολο, κι αυτό μου λέει αρκετά για τις πολιτικές αντιλήψεις αυτών που αντέδρασαν.

από και αμόρφωτος... 06/06/2011 11:41 πμ.


Για να βλέπει το σφυροδρέπανο και να πηγαίνει το μυαλό του αμέσως σε κάποιο κόμμα...

από ΑΥΤΟΠΤΗΣ 06/06/2011 11:41 πμ.


..."εκατονταδες λαού" αυτοί που "εκραζαν" το ΚΚΕ(μ-λ), αλλά άτομα της λεγόμενης "ομάδας περιφρούρησης", που είχαν σχηματίσει κλοιό γύρω από το τραπεζακι του μ-λ, και έκαναν την όλη βαβούρα.

Συγγνώμη παίδες, επικοινωνείτε; ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι να παγορεύουμε σε μια πολιτκή ομάδα να μοιράζει κείμενο;

Από ό,τι ξέρω, αυτό είναι το πρώτο άρθρο σε κάθε φασιστικό σύνταγμα: "απαγορευεται η συγκρότηση πολιτικών κομμάτων, σωματείων και συνδικαλιστικών παρατάξεων". Δηλαδή αν η "άμεση ακομμάτιστη δημοκρατία" επεκταθεί σε όλους τους κοινωνικούς χώρους τι θα γίνει; Θα πρέπει να διαλυθούν οι πολιτικές συλλογικότητες;

Θα πρέπει να προβληματιστείτε εσείς κύριοι, οι "εντός τόπου και χρόνου", με την "υψηλη διανοητική ικανότητα", γιατί αναπαράγετε σε ένα αντικαθεστωτικό μέσο όλη την Πρετεντερολογία, που αποθεώνει το άτομο, και βγάζει σπυριά στη λέξη συλλογικότητα. Λες και μπορεί κάποιος που ανήκει σε συλλογικότητα να πάθει λοβοτομή και να έρθει στο κίνημα σαν άτομο, χωρίς τη συλλογική του συνείδηση! Λες και αυτοί που δεν δηλώνουν την ταυτότητα τους, μιλάνα σαν άτομα!

Δεν αντιλαμβάνεστε, εσείς οι "έξυπνοι", ότι έχει στηθεί μια προπαγάνδα από τα πάνω, από τα κυρίαρχα κόμματα, να μην μολυνθούν οι συγκεντρώσεις από τα σωματεία, από της κινήσεις γειτονιάς, από τις οργανώσεις της Αριστεράς, από εσας τους αναρχικούς, από όλους όσους μπορούν να κάνουν αυτό το κίνημα επικίνδυνο; Δεν καταλαβαίνεται ότι το μεγαλύτερο καπέλο είναι αυτό των τάχα μου ακομμάτιστων; Οι οποίοι ακομμάτιστοι λυσσάνε με σωματεία βάσης, λυσσάνε με εμάς, αλλά είναι έτοιμοι να καλοσορίσουνε στο βήμα κάθε μεσσία, κάθε βουλευτή που θα παραιτηθεί, κάθε εθνοσωτήρα Θεωδοράκη, κάθε Αντωνίου που έκανε μύνηση στον προθυπουργό, κάθε Κασσίμη, κάθε πρύτανη και πάει λέγοντας;

Εσείς οι "έξυπνοι", που δε βάζετε "αυτογκόλ", και νιώθω σα να μην μπήκα στο ίντυ αλλά σα να διαβάζω "ΤΑ ΝΕΑ"...

από baznr 06/06/2011 12:14 μμ.


1) Το ότι κάποιο κάλεσμα μέσω facebook που περιείχε το πιασιάρικο σλόγκαν "όχι στα κόμματα", " όχι στα συνδικάτα" μέχρι και... "όχι στις ιδεολογίες", δεν σημαίνει πως είναι και σωστό επειδή έτυχε γενικής αποδοχής. Την ίδια μεγάλη τύχη δυστυχώς είχαν παραδοσιακά και όλες οι άλλες πιασιάρικες μπούρδες που μας πλασάρανε τα κόμματα εξουσίας.

2) Η Χούντα δεν είχε ούτε κόμματα, ούτε συνδικάτα. Αν αυτός λοιπόν είναι ο... βασικός όρος της συσπείρωσης του Λαϊκού Κινήματος, ίσως να πρέπει να αναθεωρήσουμε αρκετά από αυτά που πιστεύαμε...

3) Η οργανωμένη δράση και η συλλογική προσπάθεια μέσα από σχήματα εθελοντικής συμμετοχής, όχι μονο δεν πρέπει να εξοστρακίζονται αλλά αντίθετα πρέπει να αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των Κινημάτων γιατί διαφορετικά οι όποιες αποφάσεις βγαίνουν, δεν θα υπάρχει μηχανισμός υλοποίησης αυτών. Και ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που το "χύμα" πατρονάρεται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Ότι και να αποφασίσει θα παραμείνει "λόγια του αέρα".

4) Η Άμεση Δημοκρατία δεν είναι μόνο "συζητάω και ψηφίζω". Αυτή είναι μια  φαντασιακή, μικροαστική μπαρούφα που κρύβει μέσα της ίσως το μεγαλύτερο φασιστικό τέρας.
Θα το κάνω πιό λιανά με ένα ανέκδοτο:
- Δημοκρατία είναι 3 λύκοι και ένα πρόβατο που ψηφίζουν τι θα φάνε.
Και ρωτάω, λέγεται αυτό δημοκρατία μόνο και μόνο επειδή -προφανώς- οι λύκοι και το πρόβατο θα συζητήσουν ελεύθερα και μετά θα ψηφίσουν άμεσα και χωρίς αντιπροσώπους;
Αυτό είναι λοιπόν η Άμεση Δημοκρατία;
Προφανώς και όχι!
Άρα η Δημοκρατία δεν εξαρτάται μόνο από τη ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.
Η Δημοκρατία εξαρτάται τόσο από το ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ όσο και τους ΣΤΟΧΟΥΣ της.

5) Ας κρατάμε για καλό και για κακό και μιά "πισινή" όταν εξελίσεται ένα φαινόμενο που το σπρώχνει με τα 1000 ο ΣΚΑΪ. Αυτοί έχουν επιστήμονες με γνωστικό αντικείμενο την χειραγώγηση του πλήθους. Λέγεται μάρκετινγκ...

Λίγος προβληματισμός δεν βλάπτει...

από antigeitonies 06/06/2011 12:36 μμ.


Kατ' αρχήν το ΚΚΕ(μ-λ) ήταν εκεί από τις 6 παρά. Είχανε διασκορπιστεί σε όλη την πλατεία και πάνω και κάτω και μοίραζαν την προκήρυξή τους. Μέχρι τις 7+ δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, όχι ότι δεν υπήρχαν άνθρωποι που σχολίαζαν αρνητικά αλλά είτε έτσι είτε αλλιώς όλοι το συζητάγανε και κυρίως συζητάγανε το πως θα συνεχιστεί αυτό το κίνημα.
Το πρόβλημα παρουσιάστηκε όταν αυτοί που αυτοπαρουσιάζονται ως περιφρούρηση ήρθαν μπροστά στο τραπεζάκι και άρχισαν να ουρλιάζουν, να σηκώνουν πικέτες κατά των κομμάτων και να ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ τον κόσμο που ήθελε να πάρει προκήρυξη να την πάρει. Οι "εκατοντάδες" που λες ήταν αυτοί με τα ταμπελάκια και όχι όλοι γιατί ακόμη και από αυτούς αρκετοί διαχώρισαν η θέση τους.
Οι δικαιολογίες είχαν ποικιλία. Από την "απόφαση" συνέλευσης, την ανάγκη να μας προστατεύσουν από τους ...ακροδεξιούς, μέχρι το ότι το τραπεζάκι (50Χ50 cm) ενοχλούσε και όχι το μοίρασμα προκήρυξης!!!
O κόσμος είτε συμφωνούσε είτε όχι με την παρουσία κομμάτων στη συντριπτική του πλειοψηφία αναγνώριζε το δικαίωμα του καθένα να εκφράζεται όπως θέλει.
Σε μια εποχή που η αριστερά, κυρίως η εξωκοινοβουλευτική, ο αντεξουσιαστικός και αναρχικός χώρος βρίσκονται στο στόχαστρο του συστήματος η υποταγή στα κελεύσματα του συστήματος, των Πρετεντέρηδων και των ...Σκάιδων, που στο όνομα του ακομμάτιστου στοχεύουν οτιδήποτε κινηματικό και πολιτικό είναι οργανωμένο και αμφισβητεί στα ίσα το σύστημά τους σε μια προσπάθεια ακόμη και να το απαγορεύσουν είναι τεράστιο λάθος.
Τώρα αν κάποιοι αριστεροί ή αναρχικοί δεν αισθάνονται καλά με αυτό που είναι και αποδέχονται την ταύτισή τους με το αστικό πολιτικό σύστημα είναι δικό τους ζήτημα.
Μιλάτε οι "ακομμάτιστοι" για αυτούς που διαμαρτύρονται και δεν βλέπετε τους χιλιάδες που πήραν την προκήρυξη, την όποια προκήρυξη. Μιλάτε για σεβασμό των αποφάσεων μόνο που δεν βλέπετε ότι η εφαρμογή τους γίνεται πολύ επιλεκτικά. Γιατί και οι ρατσιστές δρουν ανενόχλητοι και δεν βλέπεται ότι οι μετανάστες είναι ελάχιστοι, κάτι που το έχουν σαν επιχείρημα πολλοί των χώρων μας που αρνούνται να έρθουν στο Σύνταγμα. Κατά τα άλλα σας ενοχλεί ο ...κίνδυνος μη δουν κάποιοι το σφυροδρέπανο και δεν ξαναπατήσουν. Όταν τέθηκε στα πηγαδάκια το ζήτημα η απάντηση που πήρα ήταν ότι η δικαιοδοσία της συνέλευσης και της γραμματείας περιορίζεται γύρω από το ...συντριβάνι!
Τώρα τα περί "ψηφαλάκια" και λοιπά εδώ είμαστε και γνωριζόμαστε, τους μόνους που δεν μπορείτε να κατηγορήσετε είναι το ΚΚΕ(μ-λ) για ψηφοθηρία!
Ναι εμείς θα συνεχίσουμε κόντρα στα κελεύσματα της εξουσίας να εμφανιζόμαστε όπως κάθε φορά επιλέγουμε εμείς και οι συναγωνιστές μας ακόμη και όταν αυτές οι απόψεις έχουν την πλειοψηφία, και θα υπερασπιζόμαστε το ίδιο δικαίωμα για κάθε συλλογικότητα όσο και να διαφωνούμε. Οπως κάνουμε χρόνια τώρα που παντού σε όλες τις κινηματικές διαδικασίες το συστημικά κόμματα προβάλουν το ακομμάτιστο και το ανοργάνωτο. Έτσι κι αλλιώς μειοψηφία είμασταν πάντα όπως όλοι μας τι πρέπει να κάνουμε να αυτοκαταργηθούμε;
Έχουν κάνει σημαία τους οι "ακομμάστοι" τη μη πρόκληση. Προς το σύστημα, λες και αυτό αν θέλει να χτυπήσει θα ζητήσει την άδειά τους και γι' αυτό όταν ζητήθηκε να καταδικαστεί το χτύπημα στα λουλουδάδικα κάνανε την πάπια. Προς τους ακροδεξιούς τους οποίους όμως δεν τους διώχνουμε μήπως και τσαντιστεί μαζί τους κανένας κομμουνιστής ή αναρχικός. Προς τους ρατσιστές οπότε καλό θα είναι να διωχθεί ο μετανάστης (έγινε και αυτό). Προς αντιοργανωτικούς οπότε απαγορεύουμε στους επί δύο βδομάδες καταληψίες απεργούς του ΤΤ να φέρουν το πανό τους με την υπογραφή τους κ.λπ., κ.λπ..
Παράλληλα όμως κάνουμε και τα στραβά τα μάτια όταν οι έχοντες τη συγκεκριμένη άποψη για το χρέος μας τη φοράνε καπέλο με εκδηλώσεις ακομμάτιστων συριζαίων και δημοκρατικοαριστερών, αντικρατιστές του οργανισμού μεσολάβησης και διαιτησίας και περιφερόμενους από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως τη Σπίθα και τους "300" φασίστες.
Θα μπορούσα να γράφω πολλά ακόμη. Από το πως και με ποιές διαδικασίες συγκροτήθηκε η λεγόμενη γραμματεία η οποία μονίμως χάνει τα τηλέφωνα κάποιων που έχουν δηλώσει συμμετοχή σε αυτήν μέχρι και το πως γίνεται σε μια συγκέντρωση της "δημοκρατίας", της " ελευθερίας" και 'γω δε ξέρω τι άλλο τα πρώτα άρθρα να αφορούν ....απαγορεύσεις! Και μάλιστα να τις υπερασπίζονται και άνθρωποι που δηλώνουν "αναρχικοί" και "αντεξουσιαστές"!

από βενιαμίν 06/06/2011 1:24 μμ.


Καλό είναι όταν παραθέτεις ένα γνωμικό να το παραθέτεις ολόκληρο.
Οι μισές αλήθειες, κάθε έιδους, ανήκουν στην κουλτούρα και το προπαγανδιστικό οπλοστάσιο των "κακών".
Οπότε ο τυπάκος που διατύπωσε αυτό τον ορισμό της δημοκρατίας, επινόησε και την ασφαλιστική δικλείδα: Σε μια τέτοια ψηφοφορία το πρόβατο πρέπει να είναι  καλά οπλισμένο.
Μόνο που αυτό που δεν διευκρινίζεται είναι ότι ο συγκεκριμένος αφορισμός σχολιάζει τις αντιφάσεις που δημιουργεί η αρχή της πλειοψηφίας και όχι η δημοκρατία εν γένει.
Άλλωστε άλλο δημοκρατία και άλλο  republic.
Μην τα κάνουμε όλα ίσωμα...

από Ε.Β. 06/06/2011 1:35 μμ.


Από τη μία, είναι όλοι εκείνοι οι οποίοι καταγγέλλουν το ΚΚΕ(μ-λ) που "τολμάει" να μοιράζει την άποψή του υπογεγραμμένη. Που αποφασίζει να ξαναδιεκδικήσει το δικαίωμά του να λέει φανερά την πολιτική του άποψη. Που αρνείται να τσουβαλιαστεί στο "όλα τα κόμματα είναι ίδια", αποδεχόμενο μια αταξική προσέγγιση που υποστηρίζει ότι από τη στιγμή που είσαι κόμμα είσαι ενάντια στο λαό και τους αγώνες του.
Από την άλλη, είναι εκείνοι που καταγγέλλουν όλους τους κομματικούς που κρύβουν την υπογραφή τους και προσπαθούν περάσουν την άποψη της οργάνωσής τους συγκαλυμμένα, από τη γραμματεία και τις συνελεύσεις έως τις συζητήσεις και τις επιτροπές και απαιτούν "να μας πείτε ποιοι είστε" (εκτενή και πολυπληθή σχόλια περί αυτού στο φόρουμ του real-democracy.gr).
Στην τρίτη πλευρά όλων αυτών, είναι ένα σύστημα που κι αυτό έχει να κάνει τις δικές του... καταγγελίες. Καταγγέλλει -και μάλιστα δια της πιο σκληρής βίας- τους απεργούς που διαδηλώνουν ενάντια στο Μνημόνιο. Καταγγέλλει το λαό και τη νεολαία που αρνούνται να παραδώσουν τη χώρα τους μεζεδάκι στο μεγάλο φαγοπότι των ισχυρών.
Πολύ περισσότερο, καταγγέλλει έναν ολόκληρο λαό που πήρε τους δρόμους και τις πλατείες, ΜΑΖΙΚΑ και ΕΠΙΜΟΝΑ.
Κι αν έχει ένα φόβο αυτό το σύστημα, είναι να ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ο λαός αυτός να παλεύει και να αποκτάει η πάλη του εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα την κάνουν ΝΙΚΗΦΟΡΑ. Και γι' αυτό πρέπει ο αγώνας αυτός να έχει τουλάχιστον στοιχειώδη δημοκρατικά χαρακτηριστικά και να μην κάνει πλάτες σε όσους τρίβουν τα χέρια τους όταν πετιέται η πολιτική (γιατί ακούστηκε και αυτό μέσα σε όλα τα "ακομμάτιστα") στα σκουπίδια. Να μην κρύβεται η "οργή του ακομμάτιστου" πίσω από την πιο κομματική και πιο δογματική άποψη και πρακτική που μπορεί να υπάρξει και μάλιστα με την κάλυψη της ταμπελίτσας του “ειρηνοποιού”, του “ψύχραιμου” ή όποιου άλλου αντίστοιχου.
Ας προσέξουμε λοιπόν από τι περιφρουρούμε την πλατεία. Την περιφρουρούμε στ' αλήθεια από τους πραγματικά επικίνδυνους παράγοντες; Από τις κλούβες μπροστά στην Ερμού που αδειάζουν διμοιρίες ΜΑΤ, από τα δακρυγόνα στη Β. Σοφίας, από τα κάγκελα στην Αμαλίας, από την αύρα στη Ρηγίλλης, από τους ακροδεξιούς και τους φασίστες που κάνουν παρέλαση στη Μ. Βρετανία, από ένα ολόκληρο σύστημα για το οποίο ο λαός και ο μαζικός του αγώνας είναι ο πιο δυνατός εχθρός; Ή μήπως την περιφρουρούμε από την πολιτική συζήτηση, από όλα εκείνα που το σύστημα μας έπεισε ότι είναι η πηγή όλων των κακών, γιατί θέλει το ίδιο να διαφυλάξει την ύπαρξή του;

“Όλα τα κόμματα είναι ίδια” και “Όλοι μαζί τα φάγαμε” λοιπόν...

από δημητρης 06/06/2011 1:45 μμ.


σε μια οργανωση που παρα τις αδυναμιες της ...τολμα και βγάζει τα κάστανα απο τη φωτια...όταν οι φοβερες και τρομερες οργανωσεις της εξωκοινοβουλευτικης..,τα μεγάλα κόμματα της αριστερας ..α και φυσικα το μεγα κόμμα της Αναρχίας... παιζουν το παλιο εκεινο παιχνιδακι μανταρινι βγαινεις...πορτοκάλι κρυβεσαι!!!
και σε όσους κανει εντυπωση η σταση του ΚΚΕμλ ρε παιδια αυτοι εκει οι μουλουδες ειναι κομμουνιστες..τι να κανουμε και οι κομμουνιστες όχι μονο στα συμβολα αλλα πάνω απ όλα στην διαλεκτικη πολιτικη σκέψη...
εδω οι κομμουνιστες δεν φοβηθηκαν τις εξοριες , το θανατο ..για να μην υπογραψουν δηλωσεις μετανοιας...και εσεις πειριμενετε με τετοιες παρακαταθηκες...να φοβηθουν σημερα απο κατι ..περιφρουσεις ακομματιστων που αν και εναντια στην πρωτοπορια εχουν βαφτισει τους εαυτους τους πρωτοπορια της πλατειας;;;
Συμφωνω με τον παραπανω... η χουντα απαγορευε τα κομματα και τα συνδικατα.!!! καποιοι παρα τις ιδεαλιστικες κορωνες περι αμεσοδημοκρατιας... ρεπουν προς τον φασισμο! ευγε

από Αττικη Οδος 06/06/2011 1:46 μμ.


Ακόμα και το «Έθνος» του ακομμάτιστου  Μπόμπολα καταδικάσει την παρέμβαση  του ΚΚΕ μ-λ…….Μηπως πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε για το ποιους τελικά βολεύει το «ακομμάτιστο»

«Μπλόκο σε μέλη του ΚΚΕ μ-λ

Ηλεκτρίστηκε χθες για λίγο η ατμόσφαιρα στην Πλατεία Συντάγματος όταν μέλη του ΚΚΕ μ-λ έστησαν πάγκο πάνω στην πλατεία και άρχισαν να μοιράζουν φυλλάδια. "Να αποσυρθεί το ΚΚΕ μ-λ. Ολοι ξέρουν πως δεν χρειαζόμαστε ούτε κόμματα ούτε οργανώσεις, μόνο πολίτες", ακούστηκε από τα μεγάφωνα της πλατείας και ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Αμέσως γύρω από τα μέλη του κόμματος που μοίραζαν φυλλάδια εμφανίστηκαν αυτοσχέδια πλακάτ που έγραφαν "δεν ανήκουμε σε κανένα κόμμα", "όλα τα κόμματα ανήκουν στο ίδιο σύστημα". Τα πνεύματα οξύνθηκαν ιδιαίτερα, αλλά παρενέβησαν μέλη από την ομάδα "ψυχραιμίας" και την ομάδα "ειρηνοποιών" και το επεισόδιο έληξε.»

από Ηayy@m 06/06/2011 1:49 μμ.


Πλάκα μας κάνεις; Μπράβο στο ΚΚΕ μλ

από baznr 06/06/2011 2:04 μμ.


Προφανώς και η Δημοκρατία δεν μπορεί να βασίζεται στο εξοπλισμό και την ισχύ των μειοψηφιών!
Αυτό αν δεν κάνω λάθος λέγεται Δικτατορία...

η

από ... 06/06/2011 2:11 μμ.


γενικη αντιπαθεια για τα κομματα ειναι ευλογη οπως και η προσπαθεια να μην καπελωθει αυτο που γινεται. Μεχρις εδω ολα καλα. Επισης ειναι ακριβως αυτος ο χαρακτηρας που επετρεψε να κατεβουν πολλοι ανθρωποι οι οποιοι δεν θα κατεβαιναν κατω. Φυσικα εδω αρχιζουν και τα προβληματα. Καταρχας κατεβαινουν ανθρωποι βαθια συντηρητικοι, οι οποιοι γενικως δεν εχουν και πολυ σχεση με τις διεργασιες που γινονται "κατω"... Απλα κατεβαινουν αραια και που να πουν την παπαρια τους. Εχω ξαναπει πως οταν μιλαμε για κατι που εχει τον χαρακτηρα του παλλαϊκου πρεπει να περιμενουμε τους παντες και τα παντα. Αλιμονο ομως αν τους αφησουμε να επιβαλλουν την λογικη του κινηματος. Αλλωστε η λογικη τους ειναι εντελως αδιεξοδη, καθοσον διεπεται απο την μεγαλυτερη αυταπατη απο ολες, αυτη του "εθνικου", την οποια και φυσικα προμοταρουν τα ΜΜΕ. (Ολη η Ελλαδα λεει ηταν χθες κατω.. Α ναι? Και οι εφοπλιστες?).
Εδω ειναι γενικα το μεγαλυτερο προβλημα. Οτι στο συνολο αυτη η λογικη εχει ηγεμονευσει  στο Συνταγμα, ωστε καποιος να αισθανεται ανετα να κουβαλαει την σημαια, και κατω απο αυτην ολη την εθνικιστικη του και δεξια του μισσαλοδοξια, αλλα οχι καποιος να βαλει ενα πανω με αλφαδι ή σφυροδρεπανο. Τα πραγματα ομως δεν ειναι εντελως απελπιστικα, ηδη εχουν γινει σαφη βηματα προοδου. Μιλαμε για μια διαδικασια εν κινηση και οχι για κατι στατικο.
Εν ολιγοις, οπως εχει ειπωθει, αυτην την στιγμη ας μην ψαχουμε τα λογια που μας χωριζουν αλλα τις πραξεις που μας ενωνουν. Αυτους τουλαχιστον τους οποιους μας ενωνουν καποιες στοιχειωδεις αξιες, κοινωνικης δικαιοσυνης, ισοτητας, χειραφετησης, διεθνισμου, ταξικης συνειδησης κλπ. Σιγουρα δεν θα γινουμε ολοι ενα, αλλα υπαρχουν αρκετοι, οπως εγινε και τον Δεκεμβρη, που μεσα απο ενα συμβαν μπορουν να υποστουν ριζικες μεταβολες στο υποκειμενικο πεδιο. Με αυτους πρεπει να συναντηθουμε, χωρις να κανουμε εκπτωση του λογου μας αλλα παντα με ρεαλισμο για την υπαρχουσα κατασταση και χωρις να αγαπαμε την ταυτοτητα μας πιο πολυ απο τον αγωνα για την χειραφετηση. Αυτη την στιγμη το μεγα ζητουμενο ειναι να μην αφησουμε αυτο που γινεται να καπελωθει απο καθε ειδους εθνοσωτηρες και πολιτικαντηδες, αριστερους ή δεξιους. Αλιμονο αν θεωρουμε προβλημα το μλ-ΚΚΕ και το οτι μοιρασε ενα κειμενο ενυπογραφο.    

από Δ.Μ. 06/06/2011 2:11 μμ.


Απο το σημερινο ΕΘΝΟΣ
"Μπλόκο σε μέλη του ΚΚΕ (μ-λ)

Ηλεκτρίστηκε χθες για λίγο η ατμόσφαιρα στην Πλατεία Συντάγματος όταν μέλη του ΚΚΕ (μ-λ) έστησαν πάγκο πάνω στην πλατεία και άρχισαν να μοιράζουν φυλλάδια. "Να αποσυρθεί το ΚΚΕ (μ-λ). Ολοι ξέρουν πως δεν χρειαζόμαστε ούτε κόμματα ούτε οργανώσεις, μόνο πολίτες", ακούστηκε από τα μεγάφωνα της πλατείας και ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Αμέσως γύρω από τα μέλη του κόμματος που μοίραζαν φυλλάδια εμφανίστηκαν αυτοσχέδια πλακάτ που έγραφαν "δεν ανήκουμε σε κανένα κόμμα", "όλα τα κόμματα ανήκουν στο ίδιο σύστημα". Τα πνεύματα οξύνθηκαν ιδιαίτερα, αλλά παρενέβησαν μέλη από την ομάδα "ψυχραιμίας" και την ομάδα "ειρηνοποιών" και το επεισόδιο έληξε."

Το ΚΚΕ(μ-λ) εχει για πρωτη φορά την τιμητική του απο το ΕΘΝΟΣ του Μπόμπολα. Καμία ανακοίνωση του δεν εχει γραφτεί χρόνια τώρα.

Για οσους θυμούνται δεν γράφεται ανακοίνωση του που δεν αποδέχεται τις κρατικές χρηματοδοτήσεις για τη συμμετοχή του στις εκλογές. Κατα τα άλλα κόπτεται για το χρήμα που σπαταλιέται και συμβάλλει στη διογκωση του χρέους.

Καμία ανακοίνωση για τη θέση του για την Αποχή από τις ευρωεκλογές της συμμαχίας των "δανειστών" μας, η εφημερίς που κόπτεται για το ακομμάτιστο των διαδηλώσεων.

Καμία ανακοίνωση για τη θέση του για Αποχή απο τη μέγγενη των εκλογών του Καλλικράτη, της πολιτική της εξειδίκευσης του μνημονίου στο χωρο της λεγόμενης πια αυτοδιοιηκησης.

Το συγκρότημα που στηρίζει με νυχια και δόντια το αστικό σύστημα, είναι πιο σωστα βασικός πυλώνας του, γέμισε με ευαισθησία για την παρέμβαση του ΚΚΕ(μ-λ) στο Σύνταγμα και ενοιωσε την ανάγκη να αναφερθεί ειδικά σε αυτήν.

Γιατι; Εκτιμησε λέτε πως η παρέμβασή του ηταν για ψηφοθηρικούς λόγους;

Μα το ΚΚΕ(μ-λ) οποτε εκτίμησε πως ο λαός ξεγλιστρούσε απο τα διχτυα του μαντρώματος του σε εκλογικά κόλπα (ευρωεκλογές, Καλλικράτης) στήριζε εμπρακτα την επιθυμία του προωθώντας τη γραμμη του Μετώπου Αντίστασης και σε κόντρα με την εκλογική φρενίτιδα του συνόλου της Αριστεράς. Ξεχασε το ΕΘΝΟΣ ποιοι ηταν που καλούσαν το λαό να εγκαταλειψη δηθεν τις παραλίες και να παει στις κάλπες. Ξέχασε και δυνάμεις της Αριστεράς που μαζί με το αστικό πολιτικό μπλοκ ερμηνευαν το φαινόμενο της αποχής και της απαξίωσης του πολιτικού συστηματος σαν απάθεια και αμερικανοποίηση της εληνικής κοινωνίας;

Εκτίμησε λέτε πως η παρέμβασή του θα καθορίσει τις εξελίξεις της πλατείας;

Μα είναι το ίδιο το ΚΚΕ(μ-λ) που αντιλαμβάνεται το συσχετισμό στα πλαίσια του κινήματος και που δεν εχει καμια συμμετοχη στα τερτίπια της συντονιστικής επιτροπής του Συνταγματος. Η παρέμβαση του ειναι τίμια, πολιτική, στο φως και με λογικη ενότητας στο κοινό στόχο ανατροπής των βαρβαρων μετρων με απαρχη το μεσοπροθεσμο πρόγραμμα.

Ποιος ειναι ο στόχος;

Μα η Αριστερα και η δυνατότητα της να παρεμβαίνει και να μπολιάζει το κινημα που σε αυτη τη φάση αν ξεπεράσει τις τρικλοποδίες τυπου ΕΛΕ αλλα και την ιδεολογικη τρομοκρατια του συστηματος που θελει να επιβαλλει υγειονομικη ζωνη μεταξυ της πλατείας και των συνδικάτων αλλά και των πολιτικών συλλογικοτητων που ειναι απέναντι απο το συστημα, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ.

Αυτη η συζητηση πρεπει να ανοιξει αν θέλουμε να απάντησουμε στα πραγματικά προβήματα και όχι σε γηπεδικές ανησυχίες διαφόρων που ενδεχόμενα να αναρωτιούνται πως το ΚΚΕ(μ-λ) εσπασε αυγά και δεν κότεψε στις εκκλησεις Μπομπολα και Αλαφούζου να βγει η Αριστερα εξω απο την πλατεία.
από Stewie Griffin 06/06/2011 2:16 μμ.


Οι προβληματισμοί μου έχουν να κάνουν με το αρχικό κείμενο. 

Το ΚΚΕ(μ-λ) δεν εμφανίστηκε χθες με την προκήρυξη κτλ εμφανίζεται έτσι από τη δεύτερη μέρα και μου φαίνεται παράδοξο που χρειάστηκε δυο βδομάδες να το αντιληφθεί κάποιος που συμμετέχει τόσο ενεργά.

Το 90% αυτών που αντιδρούν έντονα, εδώ και 2 εβδομάδες, περίπου είναι οι ίδιοι τύποι οι οποίοι το παίζουν περιφρουρητές και λέω το παίζουν γιατί δεν καταλαβαίνω πως ενώ έχεις του χαμού τους μπάτσους μπροστά στη βουλή, στην Καραγιώργη Σερβίας και αλλού αυτοί αναλώνονται στο αν θα μοιράζει κάποια συλλογικότητα κάποιο χαρτί στο Σύνταγμα. Οι περιφρουρητές των κινηματικών διαδικασιών τις περιφρουρούν από τους εχθρούς αυτών και άρα το σύστημα, εκτός αν το σύστημα είναι το ΚΚΕ(μ-λ), το Ξεκίνημα, το ΣΕΚ και δεν ξέρω γω ποιος άλλος μοίραζε προκήρυξη. Οι ίδιοι περιφρουρητές δεν έκαναν κανένα χαμό στο τραπεζάκι της ΕΛΕ όσες μέρες υπήρχε το οποίο μάλιστα σε αντίθεση με την προκήρυξη του μ-λ είχε αντιπαραθετικό περιεχόμενο από το ψήφισμα της πλατείας που δεν αναγνωρίζει κανένα χρέος. Δυο μέτρα και δυο σταθμά από την περιφρούρηση;

Θα διαφωνήσω πως δεν κρύβουν την ταυτότητά τους όσοι ανήκουν σε συλλογικότητες, μάλλον σε άλλη πλατεία Συντάγματος πηγαίνω. Γιατί εγώ βλέπω τον ΚΟΕτζή να το παίζει dikaioma.gr, δημοτικό σύμβουλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να το παίζει σκέτα αντιρατσιστής, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ απλά μέλη της συντονιστικής επιτροπής και πάει λέγοντας. Κάποιοι αφήνουν τις "ταμπέλες" τους στην Όθωνος, την Φιλελλήνων και την Αμαλίας και τις παραλαμβάνουν κατά την αποχώρησή τους από την πλατεία.

Να μας πει επιτέλους κάποιος ποιος ο ρόλος αυτού του τμήματος των περιφρουρητών που την πέφτουν κάθε μέρα στα κόμματα και μόνο, οι οποίοι στην καλύτερη θυμίζουν πορτιέρηδες της παραλιακής, ποιος ο ρόλος του τύπου που ούρλιαζε πως τα μέλη του μ-λ τα παίρνουν και γι αυτό μοιράζουν προκήρυξη (κάτι που δεν ακούμε συνήθως από ακομμάτιστους αγανακτισμένους αλλά από πολύ κομματικούς εγκάθετους), κτλ.

Όπως έχει γραφτεί στο radical desire, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα να διαφωνεί με το ΚΚΕ(μ-λ) και να μην είχε καν υπόψη του όταν το έγραφε, το τι δράση έχει το μ-λ στο Σύνταγμα, (http://radicaldesire.blogspot.com/2011/05/blog-post_991.html) ότι χρειάζεται:

"Κριτική της προληπτικής φοβίας για εμπλοκή του "κομματισμού", που ουσιαστικά ενισχύει την υπόγεια και ανεξέλεγκτη δράση κομματικών στελεχών και φορέων. Αντίθετα, προσπάθεια να αναγκαστεί το κομματικό σύστημα να εκφραστεί ρητά και συγκεκριμένα απέναντι σε προτάσεις που απορρέουν από κινηματικές διαδικασίες. Μεγιστοποίηση της πίεσης στα κόμματα να εκφράσουν θέσεις, να δώσουν απτές απαντήσεις στις προτάσεις και να διαλέξουν πλευρά συστράτευσης, τόσο από τα "μέσα" όσο και από έξω."

Αυτό κάνει το ΚΚΕ(μ-λ) με την παρέμβασή του και δεν το κάνει για τα ψηφαλάκια, στην βάση της ίδιας λογικής υπερασπίστηκε το δικαίωμα άλλων οργανώσεων να μοιράσουν προκήρυξη και σε άλλες πόλεις όταν τους την πέσανε "ακομμάτιστοι αγανακτισμένοι" και στη βάση της ίδιας λογικής θα προτιμούσε όλες οι οργανώσεις να βγούνε από το καβούκι τους (κάποιοι το κάνουν πλέον έστω και στις παρυφές της πλατείας) και να πουν τη γνώμη τους ανοιχτά στον κόσμο.

Υ.Γ. Στην απεργία όταν θα επιστρέψουμε στο Σύνταγμα, θα αφήσουμε τα πανό και τις σημαίες μας στη Σταδίου;

από ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ! 06/06/2011 2:26 μμ.


... "αυθόρμητα" ο "κόσμος" αποδοκίμασε το μ-λ, "εμφανίστηκαν κάποια ταμπελάκια ενάντια στα κόμματα" (απο ποιούς;) , το μ-λ επέμενε, και ήρθαν οι "ειρηνοποιόι" της περιφρούρησης να λύσουν το θέμα. Δε λένε όμως πως το θέμα το δημιούργησαν αυτοί οι λεγόμενοι "ειρηνοποιοί" της περιφρούσησης που ήρθαν πρίν τη φασαρία, με τραμπουκικο τρόπο, μποστα στο τραπεζάκι και απαιτούσαν να σταματήσει ΄τώρα το μοίρασμα", μιλούσαν σαν μπάτσοι με το γουώκι τόκι και αυτοί τελεικά σήκωσαν τα πλακατ.

από Σφυροδρεπανος 06/06/2011 2:35 μμ.


Παρομοια περιστατικα και σε αλλες πολεις, και με αλλα κομματα. Τι εχουν να πουν οι αμεσοδημοκρατες για αυτο? 

από ΜΟΥΛΑΣ ΟΜΑΡ 06/06/2011 2:36 μμ.


Τι είναι η άμεση δημοκρατία (εμείς δε χρησιμοποιούμε φανατικά αυτόν τον όρο, ας μας πούνε αυτοί που τον λανσάρανε).

Να επιτρέπεται η ελύθερη έκφραση και διακίνηση ιδεών και απόψεων πολιτκών ομάδων, και των αποφάσεων των αμεσοδημοκρατικών συνελεύσεων σωματείων, συλλόγων και κινήσεων γειτονιάς; Με ποιό δικαίωμα παγορεύουν κάποιοι στο όνομα της άμεσης δημοκρατίας την έκφραση αποφάσεων που έχουν ληφθεί με άμεση δημοκρατία σε ένα σχολείο, σε μια σχολή, στο χώρο δουλειάς, στη γειτονιά;;;

Μήπως κάποιοι θέλουνε να επιβάλλουν την ΑΜΕΣΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ;

από , 06/06/2011 3:03 μμ.


Αυτοκλητες "ομαδες περιφρουρησης" προκαλουν φραστικες επιθεσεις και αυτο-προσδιοριζονται ως τηρητες του "ακομματιστου" της "πλατειας". Την ιδια στιγμη οι ελληνικες σημαιες και οι (ακομματιστοι) φασιστες που χαιρετουν ναζιστικα ή σε πηγαδακια βριζουν τους ξενους και τους μεταναστες δρουν ανενοχλητα. Λιγος φασισμος δεν βλαπτει, οταν προκειται για το καλο της "αμεσοδημοκρατιας", ε αγανακτισμενοι τυχοδιωκτες? Μαθετε το καλα, οι Κομμουνιστες δεν λυγισαν σε φυλακες και εξοριες, δεν θα μασησουν τον μικροαστικο τσαμπουκα της "πλατειας".

από "δεν βιαζόμαστε" 06/06/2011 4:46 μμ.


Φίλε "φάκα δώρο" θα ήθελα με το ίδιο όνομα και μετά από καιρό, όταν θα έχουν συμβεί όσα θα συμβούν, όπως κάνεις τώρα την κριτική σου δηλώνοντας την αξιακή σου προέλεφση (λες "δεν απέκρυψα ότι είμαι αναρχικός"), να το κάνεις και μετά. Τι έγινε ξαφνικά εκεί που όλοι αφτοί έβγαζαν βροστά την ταμπέλα (αφστηρά κομματική, ενωτικών πλην όμως συγκεκριμένης κατεύθυνσης εγχειρημάτων, το αλφάδι), εκεί που τα βλοκ στις πορείες ήταν συγκροτημένα με βάση την ταμπέλα, τώρα αφτή υποτίθεται εξαφανίζεται; Κάτι μαγικό, σαν να κατάλαβαν όλοι ξαφνικά ό,τι δεν καταλάβαιναν χρόνια τώρα; Και από εκεί που όλοι είχαν για φετίχ τη σύγκρουση με τους βάτσους στα λουλουδάδικα, που κυνήγαγαν να "τσακίσουν τους φασίστες στην κάθε γειτονιά" τώρα όλα αφτά υποχώρησαν, υπάρχει μια απαλλαγή από τα αντιμπατσικά φετίχ, μια ανοχή της ελληνικής σημαίας (ναι, αφτής που καιγόταν όπου την εύρισκαν). Εκεί που η στοιχειώδης περιφρούρηση των βλοκ διαδηλωτών στό τις επιθέσεις των ΜΑΤ κατανγελλόταν ως συντηρητισμός, κομματισμός κλπ τώρα οι ομάδες περιφρούρησης της Συνέλεφσης (που μετονομαστηκαν "ομάδες σεβασμού" (τι αμερικανιά!) και "ψύχραιμοι" και "ειρηνοποιοί", μετά τα κραξίματα που έφαγαν για την αφταρχική, αντιδημοκρατική συμπεριφορά τους), νομιμοποιούνται να παίζουν το ρόλο των βάτσων του κινήματος παραδίδοντας στους βάτσους το μετανάστη που έκλεψε την τσάντα ή κάνοντας επιλεκτικά κορδόνια σε πολιτικές απόψεις;; Πώς και γιατί απαγορεύουν σε πρωτοβάθμια σωματεία να αποκηρύξουν την ταφτότητά τους, αφτή του απολυμένου, του συνδικαλιζόμενου, του αντιστεκόμενου στο σύστημα της εκμετάλλεφσης και αναδεικνύουν σαν το νέο τύπο ουσιαστικής έκφρασης, πάλης και αντίστασης το "ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΨΗ" "ΔΕΝ ΕΪΜΑΙ ΒΙΑΙΟΣ";; Πώς περάσαμε έτσι από τα αντεξουσιαστικά, τα αντιιεραρχικά και τα αντιειρηνικά στην αποδοχή μιας Γραμματείας (που απ΄ό,τι είπε κάποιος ομιλητής χτες Κυριακή, είναι κατά συντριπτική πλειοψηφία Συριζέοι) που παραβιάζει ΕΥΘΕΩΣ την απόφαση της Συνέλεφσης "Δεν είναι δικό μας το χρέος" αναρτώντας με το έτσι θέλω ένα συγκεκριμένης πολιτικής τοποθέτησης ενυπόγραφο πανό της ΕΛΕ, που πλασάρει άποψη ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΤΑΤΗ  αφού δέχεται ότι ένα μέρος του χρέους είναι δίκαιο, άκου δίκαιο η θεσμοθετημένη ληστεία των καπιταλιστών! Δεν ξέρω σε πόσους διέφυγαν χτες τα περί αναδιάρθρωσης και αναδιαπραγμάτεφσης που έλεγε ο ομιλητής που φωτίστηκε από τους ειδικούς. Πού πήγε άραγε "ο άνθρωπος πάνω από τα κέρδη" και καταπίνεται αμάσητη αφτή η καραμέλα;; Πώς περάσαμε στην αποδοχή μιας ομάδας Περιφρούρησης και μάλιστα χωρίς να γνωρίζει κανείς τι περιφρουρεί και από τι, από ποιον παίρνει κατεφθύνσεις, ποιες ακριβώς είναι αφτές, πώς ακριβώς εκτελούνται, χωρίς να βγαίνει να απολογείται η ομάδα αφτή στη Συνέλεφση και να θέτει εαφτόν κάτων από τον πολιτικό έλεγχο της Συνέλεφσης;; Χρόνια τώρα κάποιοι λοιδωρούσαν τον κόσμο στις πορείες και του φωνάζανε "βγες απ΄τον καναπέ σου" (αφτοί τότε ήταν ούλτρα συνειδητοποιημένοι, βλέπεις) ή "όταν σκοτώσουν τα παιδιά σας τότε θα βγείτε απ΄τα κλουβιά σας".Οι συριζέοι (όλες οι τάσεις ενωμένες) στις Ευρωεκλογές, που περίμεναν να δρέψουν τους καρπούς του 6%, του 10% και βάλε, κούναγαν αφστηρά το δάχτυλο σε όλους όσοι έκαναν αποχή και τους έλεγαν δεξιούς, ότι πήγαν για βάνιο αντί να πανε να ασκήσουν το δημοκρατικό δικαίωμα της ψήφου, να ψηφίσουν "αριστερά" κλπ. Αυτή τη στάση υιοθέτησαν και άλλα κομμάτια της εξωκοινοβουλεφτικής αριστεράς. Τα ίδια και στις δημοτικές όταν νομιμοποιούνταν ο Καλλικράτης. Τώρα μουντζώνουν όλοι τη Βουλή. Τότε δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό για το ότι νομιμοποιούσαν το Ευρωκοινοβούλιο, την ΕΕ, τον Καλλικράτη. Αντί να αναδείξουν διαδικασίες απεμπλοκής του κόσμου από τον κοινοβουλεφτισμό και ανάπτυξης κινήματος ενάντια σε όλα αφτά που αποτελούσαν προάνγελλους της εφαρμογής των μνημονίων. Τώρα που ο κόσμος λέει ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ αποφεύγουν το θεματάκι... απλώς δια της απόσυρσης της ταμπέλας. Απλώς ένα "ΟΥΣΤ" είναι το σύνθημα που όλους τους ενώνει. Που παραπέμπει να "πέσει η κυβέρνηση". Μετά η ταμπέλα που προσωρινά αποσύρεται θα εμφανιστεί. Εκεί θα χρειαστούν οι ειδικοί και οι λογιστές, οι νομικοί και οι τεχνοκράτες με κινηματικά εύσημα, γιατί βλέπεις η εξεγέρσεις δεν γίνονται γιατί ο εργάτης (ο αμόρφωτος!!) ξερει πολύ καλά ότι είναι ΔΙΚΑΙΟ να εξεγείρεται κατά των μνημονίων και κατά της καταλήστεφσης της ζωής του αλλά χρειάζεται μια προσφυγή που θα (χα, χα) κερδηθει για να πέσει το μνηνόνιο!! Αναμενόμενο, βέβαια, αν πιστεύεις ότι η κυβέρνηση ή όποια άλλη κυβέρνηση βορεί να πει ΟΧΙ σ' αφτό. Αυτός που έχει ήδη πει το ΟΧΙ και αφτός που θα πρέπει να νικήσει τώρα και μετά, όταν θα επιστρέψουν αφτά τα δηλήμματα, είναι ο κόσμος. Αλλά, βλέπεις, αφτό το ¨ΟΧΙ του δεν ελέγχεται και προσπαθείται με ανυπόγραφους, δήθεν ακομμάτιστους τρόπους να υφαρπαχτεί το αvριανό ΝΑΙ του.. Χτες δηλαδή με 500.000 κόσμο ('έτσι ανακοίνωσαν) κάποιοι (μαντέψτε!!) ζητούσαν δημοψήφισμα για το μνημόνιο!!!  Αυτό θα πει να μην έχεις καμία εμπιστοσύνη στον κόσμο, να μην καταλαβαίνεις ότι ο κόσμος έχει ήδη πει ΟΧΙ με κάθε τρόπο, να μη στηρίζεσαι σε αφτόν και να θες σώνει και καλά μια κάλπη!!! Το κρίσιμο λοιπόν σήμερα είναι πράγματι να διαμορφωθεί αντισυστημικός λόγος, λόγος αντίστασης και ανατροπής παράλληλα με οργάνωση τέτοια που θα δημιουργεί όρους για πολιτικές νίκες. Αυτό είναι συγκεκριμένη πολιτική άποψη και κατεύθυνση. Και όχι φίλε, ¨φάκα δώρο", αντικαθεστωτική ενότητα, που χωράει τον κάθε σπίθα, τον κάθε αστό και τον καθένα που βλέπει τη χρυσή εφκαιρία να εξωραϊσει και να μεταρρυθμίσει το σύστημα. Μια ιστορική αναδρομή στην Ενωμένη Αριστερά το 74, στη συγκυβέρνηση του θ9 δεν βλάπτει. Επίσης στον τρόπο που αναδείχτηκε ο Κορέα. ¨Όσον αφορά τις αντιδομές, αν πιστεύεις ότι θα συνυπάρχεις με τις δομές σου παράλληλα με τις δομές του συστήματος, τότε ζήτω που καήκαμε. Βέβαια, υπάρχει κάτι που ενώνει τον απλό πασόκο με τον μιας συγκεκριμένης άποψης αναρχικό ως προς αφτό. Είναι η παραμύθα της κοινωνίας των πολιτών (αντιθεσμός υπό την απόλυτη κυριαρχία του κράτους) που ο μεν πρώτος την τρώει. Ο δεύτερος μετεωρίζεται με τον εναλλακτισμό για την ικανοποίηση των αναγκών και για να αλλάξουμε τους εαφτούς μας, ν' ανταλλάξουμε τα ρούχα μας, να φυτεύω εγώ ντομάτες και εσύ πατάτες κλπ. Κανέναν απ΄τους δύο δεν απασχολεί να βλοκάρει, να ανατρέψει το σύστημα, να δημιουργήσει κίνημα που θα αναδείξει αφτό, με τη δυναμική του, όρους και μορφές οργάνωσης, όρους για α ντυθεί όλη η κοινωνία, να γιατρεύονται όλοι οι άρρωστοι, να καταργήσει τη διάκριση χειρωνακτικής - πνεvματικής εργασίας (να βορεί ο μετανάστης να κάνει προσφυγή κι όχι να θέλει ειδικό). Βέβαια ούτε που ανγίζεται ως θέμα αφτό της ειρηνικής διαμαρτυρίας και της αποκήρυξης της βίας (που πριν λίγο καιρό μεταξύ πασόκων και αναρχικών ήταν έγκλημα καθοσιώσεως, θέμα προς αλληλοσπαραγμό σε εργατικές "πορείες κηδείες", όπου κατέβαιναν κατά τη γνώμη κάποιων οι χτεσινές κότες-σημερινοί αγανακτισμένοι αντιθεσμίτες, όταν τολμούσε κανείς σημερινός αγανακτισμένος να διαμαρτυρηθεί στο βία στη βία της εξουσίας. Λοιπόν, επειδή αφτά παίζουν κι επειδή όσο κι αν αποσιωπούν κάποιοι την πραμάτεια τους, όσο κι αν θέλουν ησυχία για να νιώθουν τώρα σαν το ψάρι μέσα στο νερό, το νερό κυλάει... Έχουν υποχρέωση λοιπόν όλοι απέναντι στην ίδια την αξιακή τους θεώρηση πρώτ' απ΄όλα να θέσουν υπό δοκιμασία στις νέες συνθήκες την άποψη που χρόνια τώρα προωθούσαν. Να την πουν, να παρέμβουν με αφτή, να την αλλάξουν ή να επιμείνουν. Και να μη φοβούνται τα αφτογκόλ. Να παίξουν αληθινή βάλλα. Χωρίς να επιτρέπουν στον Μπόμπολα να κάνει τον επόπτη ......    

από κοσιμόδος 06/06/2011 4:50 μμ.


Οι πονηρούληδες των μλ,ανταρσυα,κ.λ.π. βλέπουν τό πλήθος στο σύνταγμα σαν κοπάδι προβάτων ,που πρέπει να μαντρωθεί στο κόμμα ή στην οργάνωση,όπου βέβαια η δημοκρατία (άμεση ή έμμεση) θεωρείται αντιδραστική αστική κατασκευή ,άχρηστη για τον μετακομμουνιστικό τους brave new world

Χωρίς να βάλουν μυαλό από τη χρόνια αποτυχία τους να εμπνεύσουν και να κατεβάσουν το κόσμο στους δρόμους,μοιραίοι μέσα στο μισαλλόδοξο δογματισμό τους,,εχθρικοί   απέναντι σε κάθε τι νέο ,που δεν καταλαβαίνουν ,ούτε ελέγχουν, ανεπαρκείς  και ανίκανοι να ανακόψουν την επανάσταση των οικονομικών ελιτ,έρχονται σήμερα να χειραγωγήσουν και να συκοφαντήσουν ένα κίνημα ,που γράφει ιστορία ερήμην τους και εναντίον τους ,που ξεχύθηκε στις πλατείες οργανώνοντας αγώνα διαρκείας κατά του οικονομικού συστήματος στο σύνολό του ,αποστομωτική απάντηση στις καθεστωτικές μονοήμερες απεργίες  και τις διαδηλώσεις-λιτανείες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ,που τιμούσαν όι ίδιοι  με τη θορυβώδη παρουσία τους.

Το μαζικό κίνημα των πλατειών που ξεκίνησε ενάντια σε κόμματα και εκπροσώπους ,θεωρώντας τους ύποπτους για ξεπούλημα του αγώνα ενάντια στη νεοφιλελεύθερη επέλαση ,είναι ανοιχτό σε όποιον θέλει ατομικά να εκφράσει απόψεις και να τις θέσει δημοκρατικά σε ψηφοφορία στο σώμα της γενικής συνέλευσης,ανεξάρτητα από ιδεολογική θέση,απορρίπτει όμως τις οργανώσεις ,που εμφανίζονται ηγεμονικά στο χώρο της πλατείας, χωρίς να έχουν τη παραμικρή διάθεση να θέσουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους σε ψηφοφορία ,αφού δεν αναγνωρίζουν άλλη αρχή πέρα από τη γραφειοκρατία του κόμματος ή της οργάνωσης.

Οι χθεσινές διαδηλώσεις  των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών στη πλατεία συντάγματος και των δεκάδων χιλιάδων στο λευκό πύργο  (που ο  γερμανικός Αλφα  περιόρισε τελείως τυχαία στους 1000) δείχνουν ότι οι πολίτες (εργαζόμενοι,άνεργοι κ.λ.π.) δεν χρειάζονται κόμματα και οργανώσεις για να κινητοποιηθούν και να οργανώσουν αγώνες διαρκείας.

Ηδη όμως κάτι συμβαίνει και με τα μέλη των απολιθωμένων κομμάτων και οργανώσεων ,που δεν διστάζουν να αναμειχθούν με το ανώνυμο πλήθος στις πλατείες ,να ακούσουν και να ακουστούν ,με ίσους όρους,να θέσουν τις θέσεις τους σε ψηφοφορία ,χωρίς συμπλέγματα ανωτερότητας και χωρίς το φόβο της αφομοίωσης ,που είναι φόβος εξόχως ρατσιστικός και χαρακτηρίζει τις οργανώσεις που πάσχουν από χρόνια ανασφάλεια και θεωρητική οκνηρία.

Μετά το κίνημα των πλατειών και της πραγματικής δημοκρατίας τίποτε δεν θα είναι πια το ίδιο.Τελικά ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς. 

 

 

 

 

 

από Χαβάη 3-0 06/06/2011 5:03 μμ.


Η κριτική που κάνει ο αρχικός είναι με καλές προθέσεις. Το να παρεμβαίνεις στο Σύνταγμα με φυλλάδιο με υπογραφή είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να το κατακτήσεις και δε νομίζω ότι θα το καταφέρεις απλά με ντομπροσύνη και ειλικρίνεια. Η αριστερά δεν πρέπει να απομονωθεί από επαγγελματίες "ακομμάτιστους" που επικαλούνται το κοινό αίσθημα του κόσμου ενάντια στα κόμματα (το οποίο είναι δικαιολογημένο). Γι αυτό και εγώ πιστεύω ότι ίσως το ΚΚΕ (μ-λ) έβαλε αυτογκόλ. Βέβαια μπορεί και να έβαλε γκολ και αύριο κάποιοι να το ευγνωμονούν. Τέλοσπάντων η αριστερά πρέπει να προσφέρει πρακτικές λύσεις στον αγώνα και να βοηθήσει στο να συσπειρωθεί ο κόσμος στο να πέσει η κυβέρνηση και να μην περάσει το μεσοπρόθεσμο. Μακροπρόθεσμα αυτό θα την ενισχύσει, και αυτήν και το κίνημα έστω κι αν δεν μοιραστεί ούτε ένα φυλλάδιο σε όλο το κίνημα, έστω κι αν δε βγει ούτε ένα τραπεζάκι. Είναι πολύ καλύτερα 1000 άτομα να ακολουθήσουν τις ιδέες σου παρά 5 να μπουν στο κόμμα σου και αυτό όχι γιατί είναι κακό να μπει κάποιος σε ένα κόμμα κομμουνιστικό-επαναστατικό αλλά γιατί στην πρώτη περίπτωση μακροπρόθεσμα θα μπουν πολλοί περισσότεροι από 5 και στο κόμμα και θα γειωθεί με πραγματικούς όρους στην κοινωνία η ιδεολογία σου. Σε καμία περίπτωση δε λέω να κάνει η αριστερά έκπτωση στις ιδέες της αλλά και να μη γίνει εύκολος στόχος του κάθε εγκάθετου, δήθεν "ακομμάτιστου". Θα δείξει σύντομα αν το μ-λ έβαλε γκολ ή αυτογκόλ. Μη συγχέουμε σαν εύκολο επιχείρημα τα αντικομματικά αισθήματα που υπάρχουν στον κόσμο με χούντες και φασιστικά καθεστώτα. Και κάτι τελευταίο, στην Ρωσία του Στάλιν και την Κίνα του Μάο υπήρχαν κόμματα και παρατάξεις? Ή μήπως υπήρχε κομμουνισμός και δεν υπήρχε κανένα κόμμα και τάξεις?

υπάρχει μεγάλο χάσμα.

Η ακομμάτιστη βάση της συνέλευσης λειτούργησε μέχρι τώρα θετικά σε κάποια σημεία ξεπεράσματος προβλημάτων του παρελθόντος. Αυτά δεν είναι άλλα απ΄την γνωστή παθογένεια του αριστερού και α/α χώρου: ο ανταγωνισμός κομμάτων/συλλογικοτήτων/ομάδων, οι έριδες και αντιπαλότητες. Η εμμονή ότι ο διπλανός σου, το δίπλα κόμμα απ'το οποίο διασπάστηκες π.χ. το 70 ή το 80, η δίπλα οργάνωση που έχει γραφεία ένα στενό πάνω από εσένα στα Εξάρχεια είναι περισσότερο εχθρός απ'τη ΓΣΕΕ, τον ΣΕΒ, την κυβέρνηση, τα κόμματα εξουσίας, την τρόικα. Αυτά σε κάποιο βαθμό αποφεύχθηκαν, καθώς και οι διαδικαστικές δυσλειτουργίες που θα προκαλούσαν αυτοί οι ανταγωνισμοί και μικρομεγαλισμοί. Δε θα ήταν δύσκολο η ανοιχτή λαϊκή συνέλευση της πλατείας συντάγματος να μπλόκαρε γιατί π.χ. οι συνιστώσες του σύριζα μεταφέρουν τον "πόλεμο χαρακωμάτων" τους στο σύνταγμα, το ίδο και της ανταρσύας, ή της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Τότε π.χ. για να προχωρήσει ένα ψήφισμα θα έπρεπε να δούμε τι θα πει η τάδε ή η δείνα οργάνωση και τι στάση θα κρατήσει η άλλη και ποια η ισχύς της στον εσωτερικό ανταγωνισμό. Ακόμα γνωστές οι δυσλειτουργίες συνελεύσεων αναρχικών στο Γκίνη, όπου για να παρθούν αποφάσεις με ομοφωνία αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να συμφωνήσουν οι γνωστές συλλογικότητες του χώρου, ενώ αν κάποια διαφωνεί απλά η συνέλευση κρατάει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες όπου εξαντλημένος ο κόσμος φεύγει χωρίς να παρθεί καμιά απόφαση.
Οπότε θετικό ότι πολλά από αυτά αφέθηκαν απ'εξω, ή έστω περιορίστηκαν. Βρήκαμε αυτά που μας ενώνουν, αφήσαμε στην άκρη ιδεολογικές αγκυλώσεις, παρωπίδες, συναντηθήκαμε όλοι μαζί, καθώς και με πολύ κόσμο που είτε ήταν πολιτικά ανενεργός είτε απεγκλωβίζεται απ'τα κόμματα εξουσίας. Συναντάμε τις αρνήσεις, συνδιαμορφώνουμε τα θέλω μας, και κάνουμε την αυτοοργάνωση καθημερινή πρακτική μας σε μαζική κλίμακα, απ'την πλατεία συντάγματος στις γειτονιές και απ'τις γειτονιές στην πλατεία συντάγματος. Κουβαλάμε ένα νεό κόσμο στις καρδιές μας...

Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να φτάσουμε στο άλλο άκρο της απολιτίκ σούπας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρυβόμαστε για τις καταβολές μας και την πολιτική πορεία μας. Το ότι με τις πολιτικές της κυβέρνησης μέχρι και μεγαλοαστικά στρώμματα έφτασαν να διαμαρτύρονται και να αντιδρούν, δεν είναι αυτός λόγος εμείς να καμουφλαριστούμε ή να αλλάξουμε προτάγματα. Από που και ως που θα εξοβελιστούν και ποινικοποιηθούν οι συλλογικές αφηγήσεις του κομμουνισμού, της αναρχίας, του επαστατικού συνδικαλισμού, του σοσιαλισμού, της αντι-εξουσίας; Άλλωστε η πλατεία συντάγματος είναι ένας δημόσιος χώρος και οποιοσδήποτε έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει με το κείμενο του, το πανό του, τη σημαία του. Άλλο αυτό και άλλο να κατεβάζει στη συνέλευση ψήφισμα ως τάδε οργάνωση/κόμμα κλπ.

Και όπως πολύ σωστά έγραψε κάποιος-α πιο πάνω, τι θα κάνουμε σύντροφοι-ισσες στις 15 Ιούνη την ημέρα της γενικής απεργίας; Θα αφήσουμε τα πανό μας, τις προκυρήξεις μας και τις αιματοβαμμένες κόκκινες, μαύρες, μαυροκόκκινες σημαίες μας στη Σταδίου; Δε θα συναντηθούμε εμείς όλοι μαζί με τα ταξικά πρωτοβάθμια σωματεία στο μουσείο για ακόμη μια φορά; Δε θα είμαστε όλοι εμείς και με το νέο κόσμο που μπορεί να μας πλαισιώσει που θα αναχαιτίσουμε τις χημικές και δολοφονικές επιθέσεις των ΜΑΤ στα πιο ριζοσπατικά κομμάτια της πορείας-απεργίας;
Έχετε την εντύπωση ότι εκείνη τη μέρα θα γίνει ειρηνική περικύκλωση της βουλής;
Μήπως μέχρι και οι "απολιτίκ" αγανακτισμένοι εκείνη τη μέρα δε θα θέλουν να μπούνε μέσα (όπως άλλωστε θέλαν στις 5 Μάη...) ;
Μήπως δεν έφτασε ο καιρός οι πολιτικές ζυμώσεις των τελευταίων βδομάδων στις πλατείες αλλά και όλου του τελευταίου χρόνου στην κοινωνία, στους εργασιακούς χώρους και στο δρόμο (γενικές απεργίες, δεν πληρώνω, Κερατέα, συνελεύσεις γειτονιάς, κινητοποιήσεις πρωτοβάθμιων) δεν ήρθε η ώρα να κορυφωθούν και να συγκλίνουν σε ένα κεντρικό γεγονός και μια νικηφόρα καμπή του κινήματος, το μπλοκάρισμα του μνημονίου 2 και την πτώση της κυβέρνησης. Δεν έχει σημασία αν αυτή την κυβέρνηση την αντικαταστήσει κάποια άλλη (ούτε ποια άλλη, οικουμενική, συγκυβέρνηση κομματών εξουσίας, τεχνοκρατών, ο Σαμαράς κλπ.) σημασία έχει ότι την κυβέρνηση θα τη ρίξει το κίνημα και η νέα κυβέρνηση δεν θα έχει καμιά πολιτική νομιμοποίηση να κυβερνάει με το μνημόνιο γιατί κι αυτή θα πέσει απ'το πεζοδρόμιο. Και θα φεύγουν όλοι με ελικόπτερα... Μια όμορφη ελπιδοφόρα νίκη του κινήματος, παρακαταθήκη για τους αγώνες που θα'ρθουν στον ελλαδικό χώρο και σε όλη την ευρώπη. Για τη ρήξη που θα φέρει την ανατροπή, την κοινωνική-ταξική αντεπίθεση που θα φέρει την κοινωνική χειραφέτηση.

ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΪΚΑΣ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΟΦΟΙ- ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣυγ
το σύνθημα να φύγει η χούντα κυβέρνησης-τρόικας-τραπεζών δεν είναι ο ελάχιστος κοινός παρανομαστής της συνέλευσης; απορώ γιατί δεν χρησιμοποιείται, ενοχλεί αισθητικά;

παρακάτω φώτο με το κιόσκι των αναρχικών, που βρίσκεται καθημερινά στην placa catalunya της Βαρκελώνης:

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=en&article_id=1295289#1295421

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=en&article_id=1295289#1295406

 από Α 06/06/2011 5:27 μμ.


post image
μην ξεχνάμε πως απέναντί μας έχουμε το κεφάλαιο και το κράτος που δεκάρα δε δίνει για την ανθρώπινη ζωή. Τι θα κάνει η εργατική τάξη όταν αυτοι αποφασίσουν να τελειώνουν με μας; Όταν απλά μας κόψουν το internet; Όταν έρθουν οι μισθοφόροι τους, να μας βουτήξουν μέσα από τα σπίτια μας; Πρέπει να οργανωθούμε σε ανώτερο επίπεδο ή όχι;

Εικόνες:


Υπάρχει μια τεράστια διαφορά μεταξύ του δεν αφήνω ή τουλάχιστον δεν υπερασπίζομαι το δικαίωμα του ΚΚΕ μ-λ (και οποιουδήποτε άλλου) για ελεύθερο δημόσιο λόγο, και του αν έβαλε το ΚΚΕ μ-λ γκολ, αυτογκόλ ή οτιδήποτε άλλο, με την συγκεκριμένη του ενέργεια... Τι είμαστε δηλαδή, οι μπαμπάδες του ΚΚΕ μ-λ που προσπαθούμε να το σώσουμε από την παιδική του αμέλεια; Όποιος σύντροφος ήταν εκεί όφειλε να υπερασπιστεί το μοίρασμα απέναντι στους κάφρους του ολοκληρωτισμού, ανεξάρτητα αν συμφωνεί / διαφωνεί με το συγκεκριμένο κόμμα, και ανεξάρτητα αν θεωρούσε ότι ήταν γκολ ή αυτογκόλ...

από Κ 06/06/2011 5:34 μμ.


Απόσπασμα από δήλωση του Αντώνη Σαμαρά στο Ηράκλειο:

"εμείς δεν διχάζουμε το λαό, τον ενώνουμε, χαιρόμαστε τις ειρηνικές διαμαρτυρίες στις πλατείες που γίνονται χωρίς κομματικούς στρατούς και κομματικές σημαίες, αλλά με μεγάλες πανεθνικές κινητοποιήσεις, κάτω από σύμβολα που ενώνουν με ελληνικές σημαίες".

- Εγώ πάλι χαίρομαι όταν βλέπω το λαό και την εργατική τάξη να ενώνονται υψώνοντας τις κόκκινες σημαίες και τα σφυροδρέπανα της ανειρήνευτης ταξικής πάλης, ενάντια στους εκμεταλευτές τους.

Απόσπασμα από τις δηλώσεις Παπανδρέου για τις κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα και τις πλατείες:

“Θα έλεγα, μάλιστα, ότι οι νέοι συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο, μέσω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης – του Facebook, του Twitter κ.λπ. – την κοινή τους μοίρα, τις κοινές τους ευαισθησίες”


- Εγώ πάλι θα έλεγα ότι οι νέοι συνειδητοποιούν μέσα από τη συμμετοχή τους στην πάλη και στον πολιτικό αγώνα, ότι αυτός ο κόσμος δεν επιφυλλάσει κοινή μοίρα για όλους τους ανθρώπους. Γιατί στηρίζεται στην αδικία και την εκμετάλευση. Και όσο περισσότερο το συνειδητοποιήσουν αυτό στο Σύνταγμα, τόσο το καλύτερο.

Δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη, για τις συγκεντρώσεις στις πλατείες:

"Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις κινητοποιήσεις αυτές. Το πιο ενδιαφέρον είναι πως είναι ακηδεμόνευτες. Και ελπίζουμε να παραμείνουν έτσι."

- Εγώ πάλι ελπίζω να ισχυροποιηθούν πολιτικά και οργανωτικά, να θέσουν με ξεκάθαρο τρόπο τους στόχους πάλης τους και να πετύχουν νίκες. Να ωριμάσουν πολιτικά και ιδεολογικά και να πάρουν αμπάριζα το σάπιο σύστημα της εκμετάλευσης και όλους τους κολαούζους του.

Ποιός "διαφημίζει" τελικά το "ακομάτιστο" και την α-πολιτική και ποιόν συμφέρει σε αυτή τη φάση;

Και να μη νομίζουμε ότι η α-πολιτική είναι ασθένεια από την οποία πάσχουν αποκλειστικά οι "οπισθοδρομικές μάζες". Για παράδειγμα ακόμα και εδώ στη συζήτηση που ανοίχτηκε, δεν συζητάει κανείς το περιεχόμενο της τοποθέτησης του ΚΚΕ(μ-λ), αλλά και των άλλων οργανώσεων και συλλογικοτήτων.

Ορίστε λοιπόν μερικά αποσπάσματα από την προκύρηξη που προκάλεσε τόση συζήτηση γύρω από αυτήν, αλλά όχι για αυτήν:

"...
Δεν μπορούμε να καθόμαστε αδιαμαρτύρητα να μας βιάζουν. Δεν μας έδιναν λύση οι εκλογές τους. Δεν μας ικανοποιεί η προοπτική του ν’ αλλάξει ο Μανωλιός… Δεν αποτελούσε για μας παρά μόνο εκτόνωση η φαεινή περί δημοψηφίσματος απ’ όπου και να προερχόταν. Δεν ψάχνουμε για δήθεν νέους μεσσίες, «άφθαρτους» που θα μας έπαιρναν από το χέρι. Αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε ότι χρειαζόμαστε πιο ριζικές λύσεις, πιο ριζοσπαστική προοπτική την οποία να υπηρετήσουμε και να προωθήσουμε εμείς οι ίδιοι. Χωρίς μεσολαβητές και καλοθελητές.
...
Έχουμε κάθε συμφέρον στις ημέρες των γενικών απεργιών, των απεργιών στις ΔΕΚΟ, οι απεργοί, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα να γίνουμε ΕΝΑ. Όχι για να δώσουμε συγχωροχάρτι στους εργατοπατέρες ούτε για να ξεχάσουμε την άθλια εικόνα αρκετών συνδικάτων, αλλά για να διευρύνουμε το μέτωπο αντίστασής μας.
...
Όσο οι μάζες κινούνται θα δυναμώνουν στους λαούς οι αναζητήσεις προοπτικής και διεξόδου. Θα βάζουν επί τάπητος το πώς ένα ξέσπασμα γίνεται κίνημα και μια εξέγερση επανάσταση. Δυστυχώς, για να γίνουν αυτά δεν φτάνουν ένα δύο «φυσήματα». Χρειάζεται οργάνωση, σύμβολα, ιδεολογία. Κυρίως, χρειάζεται συμμαχία των ξεσηκωμένων με κοινωνικές δυνάμεις που μπορούν να απελευθερωθούν από τις καπιταλιστικές αλυσίδες και που δεν είναι άλλες από την εργατική τάξη και το προλεταριάτο.

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011 ΚΚΕ(μ-λ)"

Όποιος διαφωνεί με θέσεις σαν αυτές, καλό θα είναι να εκφράζει με ειλικρίνεια και συντροφικότητα τις διαφωνίες του. Και επιτέλους ας μας απαντήσει τι το "καλύτερο" περίμενε ο "φάκα δώρο" από μια κομουνιστική οργάνωση που σέβεται τον εαυτό της και το κίνημα, από μια τοποθέτηση σαν αυτή που έκανε το ΚΚΕ(μ-λ);

Μια "άλλη" τοποθέτηση, ή μήπως την ίδια αλλά με "κομμένη" την υπογραφή;;;

από Χαβαη 5-0 06/06/2011 6:13 μμ.


Αμφιρροπο το αποτελεσμα, μας μαθαινει ο "Χαβαη 3-0". Εβαλε το ΚΚΕ (μ-λ) γκολ ή αυτογκολ? Μηπως πρεπει το ΚΚΕ (μ-λ) να ααυτο-φιμωθει για να "γειωσει" καλυτερα τα "αιτηματα" του? Κλασικη λογικη τυχοδιωκτη σαλτιμπαγκου που ενδεχομενως δεν θα ειχε προβλημα να μασκαρευτει και ναζιστης αν αυτο ερχεται σε συμπνοι με το "κοινο αισθημα". Αλλωστε προσφατα ειχαμε κ τα γνωστα συμβαντα στο κεντρο της Αθηνας, γιατι οχι; ή μηπως οι μικροαστοι πατριωτες αλλαξαν γνωμη για το μεταναστευτικο; Αστεια πραγματα, εμας μας ενδιαφερει το εξης σοβαρο: γκολ ή αυτογκολ;

Αυτοί που:

... στις συνελεύσεις των σχολών κατεβάζουν σαν πλαίσιο ολόκληρη την πολιτικοϊδεολογική τους ανάλυση και δε κάνουν βήμα πίσω απ' αυτήν

... είναι μέλη ή στελέχη οργανώσεων και κομμάτων

... στις πορείες έχουν παίξει μεταξύ τους ουκ ολίγες φορές μπουνιές για το ποιο πανό θα μπει μπροστά

... λένε πως θέλουν να πολιτικοποιήσουν το κίνημα

Είναι ακριβώς οι ίδιοι που:

... παλεύουν ώστε οι αγανακτισμένοι να βγάλουν διακήρυξη η οποία να αποτελείται από "τρία απλά σημεία που συμφωνούμε όλοι"

... διακηρύσσουν με μια φωνή "έξω τα κόμματα"

... αυτοπαρουσιάζονται στο βήμα ατομικά ως ανένταχτοι αγανακτισμένοι κρύβοντας την πολιτική τους ταυτότητα και μάλιστα λοιδωρόντας ως "βλακώδες αυτογκόλ" το να κάνεις το αυτονόητο, δηλαδή να μοιράσεις ένα κείμενο με την υπογραφή σου, όπως κάναν και οι ίδιοι σε κάθε περίπτωση μέχρι τώρα

... προσπαθούν να κολήσουν τσόντα το αίτημα για Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου τη στιγμή που οι πλατείες είναι 10 βήματα μπροστά μιας και δηλώνουν στα ψηφίσματα πως δεν αναγνωρίζουν καθόλου το χρέος

Αν αυτό δεν είναι πολιτική απατεωνιά και ψάρεμα σε θολά νερά τότε τι είναι;

από antigeitonies 06/06/2011 7:47 μμ.


Εκεί μας κατάντησαν οι υποταγμένοι στα ιδεολογήματα του συστήματος. Να συζητάμε για το αν έχει δικαίωμα κάποιος, είτε είναι πολιτικός φορέας, είτε εργατικό σχήμα, είτε συνελεύσεις νεολαίας και γειτονιών, οτιδήποτε οργανωμένο, να παρεμβαίνει σε κινηματικές διαδικασίες! Το σύστημα το επιδιώκει με νύχια και με δόντια να στραβοκοιταζόμαστε και απ' ότι φαίνεται το καταφέρνει μια χαρά. Αντί οι συζητήσεις στη πλατεία, που δεν διεξάγονται μόνο στη συνέλευση που είναι προβληματική από τη φύση της, να αφορούν την επίθεση που δεχόμαστε όλοι μαζί και πως θα την ανατρέψουμε.
Αυτοί που δεν αποδέχονται, λέμε τώρα, τα επίσημα ΜΜΕ στη πλατεία δεν πολυπροβληματίζονται για τα ψέματα του Έθνους, τους βολεύουν μια χαρά.
Σε προηγούμενη ανάρτηση, στο slide, έβαλα και φωτογραφίες από τους αγανακτισμένους που κρατούσαν πικετούλες μπροστά στο τραπεζάκι του χώρου "Αριστερά στη Πλατεία" που θέλει να κατοχυρώσει το ΚΚΕ(μ-λ) και οι συναγωνιστές του,  άλλος από αυτός που επιλέχθηκε αρχικά που ήταν πιο κεντρικά. Αν προσέξει κανείς αυτές τις φωτογραφίες θα δει ότι οι "αυθόρμητοι", που γράφει το Έθνος, φορούν και τα ταμπελάκια, με τις διάφορες επωνυμίες, της περιφρούρησης. Τις έβγαλα από εκεί γιατί θεώρησα τελικά, και μετά από μια κουβέντα, ότι αδικούσε την όλη προσπάθεια στη πλατεία που δεν ανήκει σε κανέναν, ούτε σε γραμματείες, ούτε σε περιφρουρήσεις, ούτε σε άτομα, ούτε σε οργανώσεις, σχήματα και ότι άλλο. Ανήκει σε όλους, σε όλο τον ελληνικό λαό και αν κάποιοι αβαντάρουν το σύστημα στην ισοπέδωσή του εμάς θα μας βρουν μπροστά τους. Και ας μην παραπονιούνται για τη σύγκρισή τους με τη χούντα και τα ΜΑΤ, αλλά και τα ΚΝΑΤ. Οι απόψεις τους και οι συμπεριφορές τους δεν διαφέρουν σε τίποτα από όλα αυτά χωριστά ή όλα μαζί. Αναφέρομαι στον "πυρήνα" αυτής της ιστορίας που λέγεται περιφρούρηση και όχι στα παιδιά που μόλις συνειδητοποίησαν τι πάει να γίνει διαχώρισαν τη θέση τους. Αν πράγματι είσαστε αριστεροί, αντεξουσιαστές και αναρχικοί όπως δηλώνεται μετά από την πίεση που τρώτε, όχι από τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ(μ-λ), αλλά από τον κόσμο που σας κράζει, τότε έχετε προσκυνήσει το σύστημα που θέλει να μας καταργήσει όλους! Εμείς τις αλυσίδες τις εννοούμε για την προστασία του κινήματος και των αγωνιστών όπου και αν ανήκουν όταν κινδυνεύουν από τους μπάτσους. Όχι για να σπρώχνουμε άλλες συλλογικότητες και να εμποδίζουμε την επαφή τους με τον κόσμο. Κανείς δε μπορεί να μας το αμφισβητήσει αυτό. Την περιφρούρηση την εννοούμε πολιτική με την έννοια ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, όσο μπορούμε και αντέχουμε, να μας διαλύσει και να μην πραγματοποιηθούν οι συγεντρώσεις και οι πορείες. Η περιφρούρηση είναι απέναντι στο σύστημα και τα κατασταλτικά του όργανα αλλά και σε αυτόν που πάει να μας επιβάλει την άποψή του με το έτσι θέλω, όχι μεταξύ μας!
Και τέλος πάντων αν πράγματι ήσασταν ειλικρινείς απαντήστε γιατί εξαφανίστηκε από την πλατεία η εφημερίδα τοίχου με υπογραφή "Αριστεροί, αγωνιστές, οργανωμένοι", γιατί το ανυπόγραφο πανό με το σύνθημα "Κάτω τα βάρβαρα μέτρα" μετακόμισε για να μπει στη θέση του άλλο "επώνυμο";  Μήπως επειδή ενοχλούσε τελικά η άποψη αυτών που τα βάλανε; Επειδή χάλαγαν την "ομοθυμία" της αναγνώρισης του χρέους και της στο μέλλον εκμετάλλευσης της πλατείας από προεκλογικά σποτάκια; Oι οποίοι έπρεπε πάση θυσία να φύγουν από το ...χώρο ελέγχου σας (κατά δήλωση "ψύχραιμου"); Πάντως από τα δικά μας πανό όσες κάμερες και να τα έπαιρναν δεν θα φαινόταν ποιοί είμαστε στο γυαλί για να διαφημιστούμε και να δημιουργούμε εντυπώσεις, αντίθετα από άλλων που μοστράρουν με διάφορες υπογραφές, "πλατειές" και ...διαδυκτιακές και γνωστές σε ποιούς ανήκουν. 

από .... 06/06/2011 8:13 μμ.


Ο δε βιαζομαστε παραπανω ειναι απολυτως σωστος.Το ποσο γρηγορα καποιοι εκρυψαν τα συμβολα τους,την πολιτικη τους ταυτοτητα για μια θεση στον ηλιο της κεντρικης πολιτικης σκηνηςειναι εντυπωσιακο και δειχνει και το ποσο τιμιοι ειναι απεναντι στο λαο και το ποσο καιροσκοποι ειναι.Ειναι να αναρωτιεται κανεις,αν στη πρωτη φακα του συστηματος αρνηθηκαν ιδεολογια συμβολα κτλ τι θα γινει οταν η κρατικη βια και τρομοκρατια ανεβει επιπεδο.

Σε σχεση με τα γεγονοτα της πλατειας συνταγματος ειναι ερωτηματικο αν το συστημα το βλεπει απλως σαν ενα ακινδυνο καναλι διαμαρτυριας (οπου ο λαος θα παρακαλαει για καλυτερες μερες και θα προσευχεται μιας και δεν του επιτρεπεται ουτε να οργανωθει ουε να αποκτησει επαναστατικη ιδεολογια) η αν το συστημα το βλεπει και σαν προπομπο μιας αλλαγης γενικα του πολιτικου σκηνικου και οπου στο ονομα μιας εθνικης προσπαθειας αναδιοργανωσης (μετα την επισημη χρεοκοπια) τα "ιδανικα" αυτου του κινηματος (μη ιδεολογια,μη οργανωση,μη βια) θα πρεπει να επιβληθουν πανελληνια με οτι αυτο συνεπαγεται.

από αναρχικός 06/06/2011 9:16 μμ.


Πολύ καλά έκανε το ΚΚΕ μ-λ και πήγε να μοιράσει το λόγο του στο Σύνταγμα και κανενας δεν εχει δικαίωμα να το εμποδίσει. Και πολυ καλά κανουν κι αλλες πολιτικές συλλογικότητες όπως η Συνέλευση Αναρχικών που πανε και μοιράζουν τα κείμενα τους. Αυτογκολ βαζουν καθημερινά κατι αλλοι που υποκλίνονται στα πλαισια των αλαφούζων, των απολιτίκων, των χιπηδων και των πονηρών...  

από Η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ 07/06/2011 1:27 πμ.


ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΙΛΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ:

"...είναι ανοιχτό σε όποιον θέλει ατομικά να εκφράσει απόψεις..."

 

 


Ναι, σωστά. Ήρθατε μεν να καπελώσετε (... εεεε... να επηρεάσετε... σόρρυ...) τη Συνέλευση της Πλατείας Συντάγματος μοιράζοντας χαρτάκια και γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι κάτι τέτοιο αποκλείεται να γίνει επιτρεπτό, αλλά ελπίζατε ότι θα το περνούσατε με τον "ευθύ και πολιτικοποιημένο τσαμπουκά" τού ότι "εμείς δεν υποστέλλουμε τα ιδεολογικά μας φλάμπουρα για καμιά 'αγνώστου ιδεολογικής ταυτότητας' φιέστα" (πιστεύοντας προφανώς ότι θα σπάσετε, έτσι, εσείς πρώτοι την κομματοαπαγόρευση). Ωστόσο "εσείς είστε ειλικρινείς", "δεν είστε σαν κάτι άλλους, αόρατους, αρχικαπελωτές των Συντονιστικών Ομάδων και της Γραμματείας Υποστήριξης, οπορτούνες, που με την πρώτη ευκαιρία εκποιούν τα πολιτικά τους 'πιστεύω' και ανακατεύονται μες στον απολιτικοποιημένο όχλο, παριστάνοντας αυτοί πρώτοι τούς απολιτίκ". Μπράβο, εσείς είστε λιγότερο απατεώνες από τους αρχικαπελωτές της Συνέλευσης συριζοακοαντάρσυους. Εσείς είστε πολύ πιο έντιμοι απατεώνες. Ωστόσο, αν τυχόν δεν το καταλάβατε, η Λαϊκή Συνέλευση της Πλατείας Συντάγματος δεν απαίτησε από σας να υποστείλετε τα πολιτικά σας φλάμπουρα, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ. Εκτός βέβαια αν νιώθετε ότι μπορείτε να υπάρξετε πολιτικά μόνο ως οργανωμένο και μεθοδευμένο μαντρί. Παρ' όλα αυτά μπορείτε να 'ρθετε και ως μαντρί, αν το θελήσετε — μόνο που τα φλάμπουρα θα πρέπει να τα παρατήσετε στα γραφεία σας. Πέντε *σωστά* τεκμηριωμένες τοποθετήσεις σας προς ψήφιση στη Συνέλευση και πέντε *σωστές* αντιδράσεις σας απέναντι στα συνεχή καπελώματα των αρχικαπελάδων μες στις Συντονιστικές Επιτροπές συριζοακοαντάρσυων θα ήταν πολύ ισχυρότερες από 1.500 σημαίες με σφυροδρέπανα (αυτά με τα αστεράκια). Πού ήσασταν, κύριοι του ΜΛ, όταν πέρασε από διάφορες "Συντονιστικές Επιτροπές" και "Γραμματείες Υποστήριξης" με το "έτσι θέλω" τόσο το αφιέρωμα στην ΕΛΕ όσο και η "πεφωτισμένη διαφώτιση ΤΡΟ'Ι'ΚΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ, ΚΟΥΡΕΩΝ - ΚΟΜΜΩΤΩΝ ΧΡΕΟΥΣ"; Μοιράζατε χαρτάκια; Ε, την επόμενη που θα βγει από το μαντρί σας απόφαση να στοιχηθείτε για να ξαναμοιράσετε χαρτάκια στην Πλατεία Συντάγματος, μπορεί πλέον να μη βρείτε κανέναν αποδέκτη...

από κοσιμόδος 07/06/2011 7:59 πμ.


Ο κόσμος που κατεβαίνει στο σύνταγμα και σε άλλες πλατείες με πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα μαζικότητα δεν πάσχει από έλλειψη πληροφόρησης σχετικά με τις θέσεις μλ.α/α,ανταρσύα κ.λ.π..,ούτε κατέβηκε μόλις ξεφύλλισε π.χ.εργατική αληλεγγύη ή ριζοσπάστη.Αυτό που  τον κινητοποίησε ήταν το αίτημα της αμεσης δημοκρατίας και η οργή για το μέλλον που προετοιμάζουν χωρίς αυτόν γι αυτόν,σε συνδυασμό με την ανικάνοτητα του αριστερού χώρου να κινητοποιήσει εργαζόμενους και μη εργαζόμενους  για την ανατροπή της πολιτικής κυβερνησης και τρόικα.

Οι λόγοι που οι θέσεις  των αριστερών οργανώσεων δεν έχουν διεισδυτικότητα στη κοινωνία πρεπει να διερευνηθούν  από τις ίδιες τις οργανώσεις αυτές και να προβληματίσουν  σοβαρά ,όπως επίσης πρεπει να ανοίξει και ένας διάλογος για την εφαρμογή αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών στο εσωτερικό κομμάτων,οργανώσεων,κινήσεων ,συλλόγων.Δεν είναι ο δυνατό οι μετέχοντες σε μια διαδήλωση να μη γνωρίζουν ποιος αποφασίζει το πλαίσιο της διαδήλωσης,δεν είναι δυνατό οι σημαντικές αποφάσεις να λαμβάνονται από κεντρικές επιτροπές ,που λειτουργούν με το σύστημα του κοινοβουλευτισμού.

Οι οργανωμένες ομάδες διά των εκπροσώπων τους, που διεκδικούν τη συμμετοχή τους σα τέτιες στις γενικές συνελεύσεις,χωρίς να δέχονται οι αποψάρες τους (υπερχρεωκοπημένες κρινόμενες από άποψη αποτελεσματικότητας) να μπαίνουν σε ψηφοφορία ,όπως οι απόψεις κάθε άλλου θνητού,αποσκοπόύν στην αποδόμηση του αμεσοδημοκρατικού εγχειρήματος -που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει συνεπάρει μεγάλα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας- και τη μετατροπή των αμεσοδημοκρατικων συνελευσεων των πολιτών που εκφράζονται αδιαμεσολάβητα , σε συνελεύσεις εκπροσώπων ομάδων και γκρουπούσκουλων,των οποίων οι θέσεις διαμορφώνονται συνήθως με ολιγαρχικό τρόπο.

Η απόπειρα δυσφήμησης των γενικών συνελεύσεων (μετά την αποτυχημένη προσπάθεια χειραγώγησής τους) με επιχειρήματα τύπου,ότι οι αγανακτισμένοι προσπαθούν να καταργήσουν τις οργανώσεις ,είναι κωμικά στο βαθμό που σε μια άμεση δημοκρατία η γενική συνέλευση των πολιτών (εργατών,ανέργων,μαθητών,μεταναστών κ.λ.π.) αποφασίζει ,μέσω ψηφοφορίας, ποιες προτάσεις από αυτές που εκφράστηκαν θα υιοθετήσει,απορρίπτοντας όλες τις άλλες.Σε αυτές τις προτάσεις μπορούν να εκφραστούν είτε ατομικές προτάσεις,είτε προτάσεις οργανωμένων συλλογικοτήτων .Πάντοτε όμως τίθενται σε ψηφοφορία ,στο σώμα που είναι η γενική συνέλευση,πράγμα που εξ ορισμού αρνούνται να κάνουν οι οργανωμένες ομάδες ,που περιφρονούν την άμεση δημοκρατία και τη διανοητική ικανότητα των συμπολιτών τους,θεωρώντας εαυτούς αλάθητους,ορθόδοξους και μεσσίες της οικουμένης.

Αν οι οργανωμένες ομάδες διά των εκπροσώπων τους μετατρεψουν τις Γενικές Συνελεύσεις σε βήμα για τη προπαγάνδιση των απόψεών τους ,τότε όλοι αυτοί που κατέβηκαν στους δρόμους θα επιστρεψουν αηδιασμένοι στα σπίτια τους,προδομένοι και καπελωμένοι για μια ακόμη φορά από αυτούς που έχουν ταυτίσει το καλό της κοινωνίας με το προσωπικό ή το κομματικό τους όφελος!! 

 

από αντισταλινικός φίλος των "μουλούδων" 07/06/2011 8:50 πμ.


Μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι γράφεις φίλε μου. Καπέλωμα το μοίρασμα προκήρυξης που δεν θα γίνει αποδεκτό. Από ποιούς από τους αρχικαπελωτές όπως λες; Aυτούς που επέβαλαν την χθεσινή εκδήλωση και αφού ήσουν εκεί γιατί κανένας μας δεν σε είδε να το καταγγέλεις έστω και ατομικά; Kαι αφού συμμετέχεις στα κέντρα αποφάσεων ακόμη και ως καπελομένος πως και δεν ξέρεις ότι δεν καλούνται όλοι στις συνεδριάσεις αλλά μόνο όσοι βολεύουν;
Ποιά "Λαϊκή Συνέλευση" αυτή που ξεκινά στις 9, τρώει πάνω από μια ώρα σε εκκλήσεις "κάτστε κάτω" ντε και καλά, άλλο τόσο σε διαδικαστικά, άλλο τόσο σε παρουσιάσεις των επίσημων ψηφισμάτων και δίνει 30 δευτερόλεπτα σε "οποιον θέλει" να κάνει άλλες προτάσεις και ενάμιση λεπτό σε τοποθετήσεις που η πλειοψηφία τους γίνεται μετά τις 12 και την ψήφιση των ψηφισμάτων;
Αφού είσαι εκεί άκουσες την πρόταση αντί να γίνεται μια κεντρική συνέλευση με χιλιάδες κόσμου, που στο τέλος καταντάει χειροκροτητής, να σπάσει αυτό και να γίνονται περισσότερες όπου να μπορούν να τοποθετούνται όσοι θέλουν με περισσότερη άνεση χρόνου;
Tέλος μια ερώτηση. Πως γίνεται 5 - 10 - 20 - 30 να καπελώνουν 30 - 500.000 (τα νούμερα προσέλευσης που έχουν ακουστεί μέχρι τώρα) επειδή μοιράζουν ένα χαρτί και να μην θεωρείται καπέλωμα μιας αυθόρμητης λαϊκής διαμαρτυρίας οι αποφάσεις μιας δήθεν συνέλευσης που οι αποφάσεις της επιβάλονται από μια γραμματεία που δεν έχει εκλεγεί και δεν ελέγχεται από κανέναν αλλά "όποιος θέλει συμμετέχει", φτιάχτηκε "αυθόρμητα" από τη δεύτερη μέρα και όλοι αναρωτιόμασταν ποιοί την έφτιαξαν και έχρισε και την "αστυνομία" του κινήματος, για να διώχνει τους αριστερούς, τους αναρχικούς, τους απεργούς, τους μετανάστες και ότι άλλο ενοχλεί το σύστημα που κατά τα άλλα το πολεμάει.
Πως γίνεται να θεωρείται καπέλωμα μια προκήρυξη που μοιράζεται και όποιος θέλει την παίρνει και όχι τα διάφορα πανό με υπογραφές σχημάτων που υποκρύβουν γνωστά κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς μέχρι και της ακροδεξιάς; Ή μήπως δεν ξέρουμε τι κρύβεται π.χ. πίσω από το dikaioma.gr που μοστράρει τα πανό του από την πρώτη μέρα μπροστά στον άγνωστο στρατιώτη παραδίπλα από αυτό των φασιστών youtubers αλλά και σε άλλα σημεία της πλατείας και πουλάει τη πραμάτεια του, (π.χ. μπλουζάκια) σε τραπεζάκια; Kατά τα άλλα οι "σύντροφοί" μπάτσοι του κινήματος πάλι χθες Δευτέρα απείλησαν με ξύλο τους "μουλούδες" αν δεν τα μάζευαν και δεν ξεκουμπιζόντουσαν. Οι "μουλούδες" έχουν κρεμάσει 4-5 πανό στη πλατεία, ξέρει κανείς ποιά είναι;
Εγώ δεν ξέρω κανένα ψήφισμα - απόφαση που να απαγορεύει τη διακίνηση κομματικής προκήρυξης, ξέρω όμως για την απαγόρευση ρατσιστικών και φασιστικών ιδεών, για να φύγουν οι μικροπωλητές και οι σουβλατζήδες, εδώ δεν είδα καμιά προσπάθεια εφαρμογής αποφάσεων!
Αλήθεια τι σας ενόχλησε το ανυπόγραφο πανό που λέει ο antigeitonies και η εφημερίδα τοίχου και την αφαιρέσατε από την πλατεία; Kαι συνεχίζω: τι σας ενοχλεί η ύπαρξη ενός χώρου με τον τίτλο " Χώρος αριστερά στη πλατεία" που για να καταλάβει κανείς ότι είναι του "μουλού" πρέπει να βρεθεί κοντά; Γιατί κρατήσατε την ίδια στάση και την προηγούμενη βδομάδα που η προκήρυξη που μοίραζαν είχε υπογραφή "αριστεροί εργάτες, φοιτητές κ.λπ...κ.λπ.; Εδώ εφάρμοσαν αυτό που λέγατε "πείτε την άποψή σας" με ...ψευδόνυμο! Σας άκουσαν, και πάλι τους εμποδίζατε.
Έχεται καταλάβει ρε σταλινοχαϊβάνια πόσο πιο σταλινικοί από τους σταλινικούς έχεται γίνει;

από Κομματικοτατος 07/06/2011 12:20 μμ.


Καλά, αφού το μουλου έβαλε αυτογκόλ, εσάς τι σας πειράζει? Αφήστε τους να βάζουν τέτοια "αυτογκόλ" και ο κόσμος θα καταλάβει ότι είναι καπελωτές και θα τους κυνηγήσει. Εκτός και αν θεωρείτε τον κόσμο πρόβατο και δεν καταλαβαίνει τι του γίνεται. Εκτός κι αν η πλατεία συντάγματος ανήκει μόνο σε ορισμένους και σε άλλους συντρόφους, όπως είναι οι μουλάδες δεν ανήκει. Επειδή πραγματικά αυτό που έκανε η "ομάδα περιφρούρησης" ονομάζεται τραμπουκισμός και καμία άλλη έκφραση δεν μπορεί να το χαρακτηρίσει, αρκούν δυο τρία απλά πραγματάκια μπας και ξεκολλήσουν μερικά μυαλουδάκια από το καπέλωμα των ΜΜΕ: 1) οι ιδέες υπάρχουν μόνο όταν διαδίδονται, δεν υπάρχουν χωρίς τη διάδοσή τους ούτε κλεισμένες σε σκονισμένα μπαούλα και μυαλά, άρα δεν ισχύει ότι "καλές οι ιδέες του μουλου, αλλά όχι και να τις μοιράζει κιόλας" 2) Η αμεσοδημοκρατία δεν είναι απαραίτητα προοδευτικό πράγμα ή αριστερό ή αναρχικό. (ακόμα και η διοίκηση του ΣΕΒ αμεσοδημοκρατικά συνεδριάζει, ακόμα και μερικές φασιστικές ομάδες αμεσοδημοκρατικά παίρνουν τις αποφάσεις τους για το ποιους μετανάστες θα χτυπήσουν κτλ.) 3) κανένα μα κανένα κόμμα δεν είναι μαντρί. Όσο και αν φαίνεται πρωτάκουστο σε μερικούς, σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας, σε όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα, οργανώσεις κτλ, σε όλο το φάσμα της πολιτικής ιδεολογίας, από το μισάνθρωπο νεοναζιστικό κόμμα του χίτλερ έως το επαναστατικό κόμμα των μπολσεβίκων που ανέτρεψε ολόκληρο τσάρο παρόλες τις  απίστευτες διώξεις εναντίον του, υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει πάλη διαφορετικών γραμμών και απόψεων. Δεν λέω φυσικά ότι θα ψάξουμε να βρούμε τώρα τον καλό από τον κακό πασοκο ή δεξιό. αλλά για να μη μας πιάνουν και μαλάκες στην τελική κάτι Πρετεντέρηδες και ΣΚΑΙδες που όπως είπε και ένας προηγούμενος η δουλειά τους είναι πραγματικά η επιστημονικά μελετημένη (από ολόκληρα εκπαιδευμένα επιτελεία μάλιστα) προπαγάνδα.

από Απο την Προκήρυξη... 07/06/2011 12:37 μμ.


του ΚΚΕ(μ-λ) που μοιράστηκε την Κυριακή:

 

"...Εκτός από οργή και αγανάκτηση, αρχίσαμε να συσσωρεύουμε εμπειρίες από τις ήττες και τις διαδοχικές επιθέσεις που δεχτήκαμε στο όνομα του μνημονίου και δεν καταφέραμε να αποκρούσουμε. Δεν μπορούμε να καθόμαστε αδιαμαρτύρητα να μας βιάζουν. Δεν μας έδιναν λύση οι εκλογές τους. Δεν μας ικανοποιεί η προοπτική του ν’ αλλάξει ο Μανωλιός… Δεν αποτελούσε για μας παρά μόνο εκτόνωση η φαεινή περί δημοψηφίσματος απ’ όπου και να προερχόταν. Δεν ψάχνουμε για δήθεν νέους μεσσίες, «άφθαρτους» που θα μας έπαιρναν από το χέρι. Αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε ότι χρειαζόμαστε πιο ριζικές λύσεις, πιο ριζοσπαστική προοπτική την οποία να υπηρετήσουμε και να προωθήσουμε εμείς οι ίδιοι. Χωρίς μεσολαβητές και καλοθελητές...."

από τυρί και ψωμί 07/06/2011 2:54 μμ.


Εμένα τουλάχιστον με πείσατε. Κι οι 20 μουλούδες που σπαμάρετε έχετε δίκιο. Κι έχουν άδικο οι εκατοντάδες χιλιάδες που δε θέλουν τις κομματικές γραμμές σας και τους μικρομεγαλισμούς και τους ηγεμονισμούς και την ξύλινη αργκό σας. Ο άλλος ο άσχετος λέει για τη Συσπείρωση Αναρχικών. Αδελφέ, ένα σωρός κόσμος έχει μοιράσει και το Ξεκίνημα κι οι Ιαχωβάδες και άλλοι κομματικοί Ιαχωβάδες. Τραπεζάκι δεν είχε κανείς το θράσος να στήσει, γιατί αυτό είναι καπέλωμα και να τελειώνουμε με την ιστορία σας.

Τραπεζάκι σημαίνει είμαι στη διοργάνωση και δημιουργεί πλασματική εικόνα, άρα καπέλωμα. Και στη διοργάνωση μπορούν να είναι και πρέπει να είναι και να συμμετέχουν μόνο πολιτικά άτομα ως πολιτικά άτομα με σαφή την πολιτική ταυτότητα που όμως διαμορφώνουν πολιτική συλλογικότητα βεβαίως, αλλά ανοιχτή όχι δομημένη περίκλειστη σαν τα μαγαζάκια του καθενός. Δεν έχετε πάρει χαμπάρι. Το ζητούμενο είναι να συλλογικοποιήσουμε πρώτα τις αρνήσεις μας κι όχι να βρει κανείς τα κομματικά του δίκια τόσων χρόνων που λυσσάξατε.

Φυσικά και μεγαλύτερο πρόβλημα έχω με κάποιους επιτελείς ανταρσύες τους συριζαίους και την ΕΛΕ που πάνε τη φορέσουν καπέλο κι από εργαλείο να την κάνουν πανάκεια. Αλλά αυτοί τουλάχιστον δυστυχώς έχουν μια λεπτότητα στο καπέλωμα, μια φινέτσα, δεν είναι τόσο κραυγαλέοι. Αλλά θα τους ξεμπροστιάσουμε κι αυτούς, δε θα τα αφήσουμε έτσι.

Αυτοί κι αν είναι με την "ομάδα επικοινωνίας" και το "συντονιστικό" και την "ημέρα διαβούλευσης για το χρέος" που καταλήγει κομματική τους εκδήλωση με εμάς εξαναγκασμένους θεατές. Όμως έτσι είναι. Ξέρεις να κλέβεις; Ξέρω. Ξέρεις να κρυφτείς όταν κλέβεις. Δεν ξέρω. Ε, τότε άσ' το καλύτερα. Κάπως έτσι κι οι μουλούδες. Μέρες τώρα, λέμε στις ομάδες εργασίας, και κουβεντιάζουμε παντού και γράφουμε στο ίντι διάφοροι και επισημαίνουμε τα καπελώματα. Όμως τόσο άγαρμπο όσο το ανόητο -να μην πω τίποτα άλλο - τραπεζάκι των μουλούδων δεν είχε ξαναγίνει.

Το πρόβλημα είναι ότι τσιμπολογάτε οι κομματικοί λιγούρηδες ένα φαί που δεν είναι ακόμα έτοιμο και το θα ξυνίσετε, θα το μαγαρίσετε, θα το ρημάξετε προτού καν καλομαγειρευτεί. Υπομονή. Όλοι θα φάτε. Όχι στα συνήθη σας εστιατόρια, αλλά θα φάτε και θα γευτούμε όλοι τους καρπούς, σε πάρτι ρεφενέ, συλλογική κουζίνα λαϊκή κι από τα κάτω, καλεσμένοι όλοι και όλες μη λείψει κανείς ειδικά οι πολιτικοποιημένοι. Αλλά τα κομματόσκυλα να περιμένουν παρακαλώ τα αποφάγια του πτώματος και μετά αλυχτάνε.

από μαύρο πρόβατο 07/06/2011 3:23 μμ.


Έτσι που τα παρουσιάζεις τα πράγματα (δεν αποκαλύπτεις και από ποια πλεvρά κάνεις την κριτική σου) μοιάζει σαν να περιμένεις στην πλατεία, έχοντας αγαναχτήσει από τα καπελώματα των συριζοαντάρσυων (ετσι λες εσύ), να βγει το μ-λ να καθαρίσει αντί για σένα, σχετικά με την ΕΛΕ. Καλά, αποφάσισε πρώτα αν το μλ είναι μαντρί. Γιατι αν είναι, τότε μην του ζητάς τα ρέστα. Ζήτα τα από τους δικούς σου συντρόφους. Γιατί ως μαντρί που λες ότι είναι, βορεί να άργησε να ρθει το τραγί και δεν το 'κανε αφτό που εσύ ο ίδιος -οιμολογείς ότι- θα σε έκφραζε. Βλέπω λοιπόν, καταρχήν, ότι ένα μαντρί βορεί να σε εκφράσει. Αν μιλάς από την πλεvρά της αμεσοδαμοκρατίας, ε τότε δεν την έχεις εμπεδώσει τόσο καλά. Ένα το κρατούμενο. Δεύτερο: Γιατί δεν το κανες εσύ ο ίδιος, η αφτού προσωπικότητά σου, η ελεύθερη και ακαπέλωτη. Τι σε εμπόδισε, άραγε, σε μια αμεσοδημοκρατούμενη κατάσταση συνελεφσιακή που δείχνεις να σου αρέσει (δεν σου αρέσουν τα χαρτάκια). Έψαχνες μήπως και άλλους να συμφωνήσεις, να αλληλοϋποστηριχτείτε. Βλέπω πως αρχίζεις να έχεις τα πρώτα συμπτώματα της αναζήτησης μορφής οργάνωσης ώστε να βορέσεις να εκφράσεις τις απόψεις σου και μάλιστα σε μια αμεσοδημοκρατούμενη κατάσταση (τι αντίφαση!!!). Τρίτον, το μ-λ ναι μοίρασε τα χαρτάκια του, και σήμερα καλά θα κάνει θα μοιράσει κι άλλα, κι αύριο κι άλλα. Και όποιος είναι ενάντια στο σύστημα και την ιδεολογία του και την πολιτική του και τις δομές του και όποιος αντιλαμβάνεται ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ και δεν κρύβεται, όποιος θέλει να παρέμβει στο πολιτικό σκηνικό που δι-α-μορ-φώνε-ται, όποιος θέλει να μη φοράει καπέλο και να το πετάει, αν πάνε να του το φορέσουν, ΠΡΕΠΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ. Ο "ενθικοπατριωτικοαριστεροδημοκρατικόςολοι μαζίατομικά" χυλός που διαχέεται, σε ένα κρίσιμο περιβάλλον κοινωνικής εξαθλίωσης, φτώχειας, καταλήστεφσης ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, όσο κι αν κολυμπάνε άνετα τώρα μέσα σε αφτόν διάφοροι αριστεροί ή αναρχικοί επιλέγοντας συνειδητά την ατομικοποίηση, τη ΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, όσο κι αν νομίζουν ότι ζεσταίνοντας την καρέκλα της Γραμματείας θα ζεστάνουν μετά κάποια άλλη, ε λοιπόν αφτός ο χυλός δεν θα βάλει αριστερό ή ανιεξουσιαστικό πρόσημο στις μελλοντικές εξελίξεις. Η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων αμερικανικής έμπνεφσης (η περιφρούρηση), που όποιον ΄αμεσοδημοκράτη (μάλλον σύντροφό σου) προσπάθησε χτες να να πει "δεν είμαστε όλοι ίδιοι", τη στιγμή που περίμεναν τα εξαπτέρυγα των "συναγωνιστών" (έτσι τους ονομάτιζαν και δεν αντέδρασες) βροστά στο πάνελ, αφτή λοιπόν η επιτροπή θα αντιμετωπίζει τις πολιτικές σου (και άλλων) απόψεις ως "νεvρική κρίση" καταρχήν. Μετά ως εκτροπή από το κανονικό. Μετά ...... Σκέψου. Αν, λοιπόν, καποιος έχει να πει, έχει τρόπο και να το πει. Εσύ, άραγε, ποιον τρόπο βρήκες να διαδώσεις τις απόψεις σου, τη διαμαρτυρία σου;; Βγάλε και συ ενα χαρτάκι. Γιατί δεν το κάνεις;; Μήπως δεν θες επειδή "σέβεσαι" την "αμεσοδημοκρατική συμφωνία" την οποία όμως βγαίνεις στο ιντιμίντια, ανώνυμα, να την κατανγείλεις ότι τρώει ένα μεγάαααααλο καπέλο;;; Διακρίνω ήδη σ' εσένα τα σημάδια μιας κοπαδοποίησης (με άλλη ταμπέλα). Πάντως τέτοιες αφταπάτες, φίλε μου, τουλάχιστον το μλ δεν τις έχει. Εσύ που δεν είσαι και σε μαντρί, γιατί, αλήθεια, δεν σε άκουσα μέχρι το τέλος που έμεινα να θέτεις στη Γενική συνέλεφση τέτοιο θέμα;; Όλοι όσοι μίλησαν επ΄αφτού (ΕΛΕ) ήταν μετρημένοι και γνωστά προβατάκια στην Ιερουσαλήμ. Εσύ πάντως δεν ήσουν μέσα σ' αφτούς. Δηλαδή την έφαγες αμεσοδημοκρατικά, που λέμε. Κάποια προβατάκια όμως μίλησαν!!! Τώρα βορεί βέβαια και να μιλάς απ΄την πλεvρά αφτού που βλέπει ζωντανά τη συνέλεφση απ΄το σπίτι του, κι έχασες κάποια φάση, κι έτσι γράφεις ό,τι νάναι. Δηλαδή τον πόνο σου.

από Χαβάη 0-0 07/06/2011 5:02 μμ.


Λίγοι νομίζω ότι πιστεύουν ότι το κκε μλ θέλει να καπελώσει, και πως να καπελώσει άλλωστε μόνο με κείμενο και με τις μικρές οργανωτικές του δυνάμεις σε σχέση με το πλήθος της πλατείας. Και επίσης δε νομίζω ότι θα του κρατήσει και κανείς κακία από το πλήθος επειδή μοίρασε κείμενο. Άλλωστε το πρόβλημα με το μλ και το κάθε μλ δεν είναι ότι είναι στιγματισμένο σαν κόμμα αλλά ότι σε πολλούς δεν λέει απολύτως τίποτα και εύκολα το συγχέουν με τα υπόλοιπα κόμματα. Η απέχθεια που υπάρχει για τα κόμματα και την οργανωμένη πάλη είναι μεγάλη και υπαρκτή και δεν είναι όλοι φασίστες ή βαλτοί όσοι λένε όχι προκηρύξεις και τραπεζάκια. Άσχετα με το αν το μλ έχει έστω και 0,0001% ευθύνη για αυτό. Επίσης δεν συμφωνώ με την άποψη ότι αυτοί που δεν δηλώνουν την κομματική τους ταυτότητα είναι δηλωσίες και υποταγμένοι. Είναι ηλίθιο και στην ισοπεδωτική λογική του ποιος "έχει τα @@". Η κύρια κατεύθυνση των κομμουνιστών πρέπει να είναι να αναπτυχθεί σε όλο του το μεγαλείο το κίνημα με τους 2-3 στόχους που έχει βάλει και να τους πετύχει. Όχι μόνο με την ρεφορμιστική κινηματίστικη άποψη "το κίνημα είναι το παν" αλλά γιατί αυτό μακροπρόθεσμα θα ενισχύσει και τον υποκειμενικό παράγοντα. Το κκε μλ χωρίς να πιστεύω ότι το θέλει κινδυνεύει να πέσει σε μία κατάσταση η οποία μάλλον θα επιδιωχθεί από την εξωκοινοβουλευτικη και τον συριζα να γίνει το κίνημα των πλατειών κάτι μεταξύ φόρουμ, συντονισμού σωματείων και φοιτητικού συντονιστικού, αφού όλα αυτά απέτυχαν παταγωδώς να γίνουν κινήματα πλατειών. Τα οποία κινήματα πλατειών έχουν ξεπεράσει από την πρώτη εβδομάδα πολλές σημαντικές κινηματικές προσπάθειες του παρελθόντος(λιγότερο ή περισσότερο επιτυχημένες). Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να επιτραπεί με κανένα τρόπο γιατί θα είναι το ίδιο καταστροφικό με το απολιτίκ καπέλωμα! Το κκε μλ έχει κάθε δικαίωμα να μοιράσει προκήρυξη και να το υπερασπιστεί. Μην κράζει άσχημα και άδικα όμως όσους δεν το κάνουν (επίσημα δεν το κάνει). Το πρόβλημα του μλ και είναι άσχετο με την προκήρυξη και είναι ότι το κίνημα υιοθετεί με συντριπτικούς όρους 2 αιτήματα-προτάγματα τα οποία το μλ τα απορρίπτει μετά βδελυγμίας 1. Να φύγει η κυβέρνηση 2. Δεν πληρώνουμε το χρέος Και αυτό τους κάνει να αισθάνονται πολύ άβολα και να φτάνουν σε σημείο να προτείνουν σε συνέλευση κατεβατό αιτημάτων αλλά ΝΑΡ ενώ επί χρόνια μιλάνε για αιχμές κλπ. Το ίδιο αντιμετωπίζουν και οι δυνάμεις γύρω από την ΕΛΕ που ναι μεν υποστήριζαν αυτά τα αιτήματα αλλά δεν τα πίστευαν ούτε οι ίδιοι για αυτό και ειδικά για το χρέος το έβαζαν με πλάγιο τρόπο (παράνομο-νόμιμο κλπ). Τώρα που ο ίδιος ο κόσμος βάζει ξεκάθαρα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ το χρέος αντί να χαίρονται που υιοθέτησε το αίτημα τους προσπαθούν να τον πείσουν για λογιστικό έλεγχο και επαχθές ή όχι χρέος. Όταν οι κομμουνιστές βρεθούν πίσω από τη συνείδηση του λαού προσπαθούν να τη φτάσουν και να τη ξεπεράσουν και όχι να φέρουν το λαό στην δικιά τους οπισθοδρομική συνείδηση, αυτό γίνεται μόνο στα ζητήματα όπου είναι μπροστά από το λαό (πχ το κίνημα να έλεγε ναι στο "νόμιμο" χρεος και οι κομμουνιστές να έλεγαν όχι σε όλο το χρέος). Οι ήδη υπάρχουσες ιδέες των κομμουνιστών πρέπει να βρούν γείωση στον λαό επιτέλους και όχι οι κομμουνιστές να αλλάξουν ιδεες για να γειωθούν στον λαό, γιατί το δεύτερο είναι καθαρός ρεφορμισμός. Το πρώτο δεν γίνεται μόνο με ενυπόγραφα κείμενα και τραπεζάκια αλλά με συγκεκριμένη πολιτική πρόταση για το κίνημα. Το μλ έχει συγκεκριμένη πολιτική πρόταση αλλά φοβάται να την πει και στον ίδιο του τον εαυτό επειδή πιστεύει ότι δεν είναι η πολιτικά ώριμη η τάξη να την δεχθεί. Πιστεύει ότι ή απλά θα κάνουμε αντίσταση ή θα πούμε σοσιαλιστική επανάσταση τώρα για να πούμε και την πρόταση μας. Κάθε τι ενδιάμεσο θα έρθει μαγικά. Γι αυτό και θα συνεχίσει να κάνει λάθη πολιτικά και σοβαρά και δεν βάζω στα λάθη το μοίρασμα προκήρυξης σε καμία περίπτωση.

από εγώ 07/06/2011 5:12 μμ.


".... αλλά θα τους ξεμπροστιάσΟΥΜΕ και αυτούς, δε θα τους αφήσΟΥΜΕ έτσι....... "

Ποιοι είστε εσείς;;;;


Καπέλωμα είναι λοιπόν να μοιράζεις προκύρηξη. Και γω που νόμιζα ότι καπέλο είναι η βίαια και με ύπουλο τρόπο επιβεβλημένη άποψη. Να υποθέσω ότι όλες οι κινηματικές, από τα κάτω διακιασίες που προυπήρξαν τα τελευταία χρόνια και σε αυτές μοιράζονταν πολιτικά κείμενα με αριστερές ή αναρχικές σφραγίδες ήτανε καπελωμένες; Όλοι αυτοί που τις μοιράζανε θέλανε να βάλουνε τον κόσμο στο μαντρί;
Νιώθω ότι μιλάω με πρωτοετείς που βάζουν μια κασέτα και λένε ό,τι τους δασκαλέψανε.

Αυτό που γίνεται είναι πολύ απλό. Το σύστημα, μέσω μιας συντονισμένης από τα ΜΜΕ προπαγάνδας, θέλει να επιβάλλει να μην μολυνθούν οι συγκεντρώσεις από τον ευρύτερο κινηματικό χώρο, και κυρίως να μη συναντηθεί το εργατικό κίνημα με τις πλατείες. Θέλει να μην συναντηθεί η απεργία της 15 Ιούνη με την πλατεία Συντάγματος, γιατί θα δημιοργθεί τότε ένα κίνημα που δε θα μπορεί να το ελέγξει πολιτικά. Γι' αυτό το "έξω τα κόμματα", στο τέλος γίνεται "έξω τα σωματεία". Έξω δηλαδή οι αναρχικοί, οι αριστεροί, οι ριζοσπάστες, οι απεργοί, και μέσα αυτοί που με συμφέρουν.

Γιατί στην τελική το σύστημα θέλει να βάλει τα κόμματα καπέλο στο κίνημα! Ξέρετε ποιά κόμματα; Τα αστικά κόμματα, τους "ανεξάρτητους βουλευτές", το Θεοδωράκη, τη Σπίθα, το φασιστοτσουρμό, τους bloggers. Ξέρετε γιατί; Για να βάλει το λαό πάλι στον κοινοβουλευτισμό, για να σπείρει το δηλητήριο του "μεσσία", του φωτισμένου Έλληνα που θα ενώσει το έθνος, που θα ανασυγκροτήσει την πατρίδα, και εμείς απλά θα τον ψηφίσουμε. Για να ανακυκλωθεί η οργή του κόσμου και το κίνημα να γίνε ακίνδυνο πολιτικά.

Το ότι ΟΛΗ η Αριστερά πράγματι καπέλωσε και πρόδοσε πολλά κινήματα και συνολικά αποδείχθηκε ανεπαρκής (και εμείς έχουμε τις ευθύνες μας), το ότι δε γουστάρω το δημοκρατικό συγκεντρωτισμό, το ότι δε μου αρέσουν τα μουστάκια του Στάλιν και το γένι του Τρότσκυ, είναι η εύκολη και παιδική δικαιολογία για κλείσω τα μάτια μπροστά σε αυτό που συντελείται.

Όμως η Ιστορία δε δέχεται παιδικές δικαιολογίες και οι μαλακίες πληρώνονται κάποια στιγμή.

από μπερδεμένος με το κίνημα 07/06/2011 5:58 μμ.


Επειδή αναφέρθηκαν μερικοί σ. στον Βελουχιώτη.

Ο Βελουχιώτης όταν ξεκίνησε το αντάρτικο στα βουνά της Σ.Ελλάδας έλεγε ψέμματα ότι ήταν μέλος του ΚΚΕ,και δήλωνε ταγματάρχης του Ελληνικού Στρατού.
Επίσης φύλαγε το χέρι του παπά,και κοινωνούσε(!)αν και άθεος το στρατό του σε κάθε χωριό που πήγαινε.

Οι δε ΚΚΕδες κρύβανε ότι ήταν κομμουνιστές στις συνομιλίες τους με τους αξιωματικούς του Ε.Σ.

Δεν ξέρω αν θεωρούνε όλοι το ΕΑΜ ως κάτι χρήσιμο.Απλά το λέω για τους σ. του ΚΚΕ(μ-λ).

Αν δε μπεις στα σκατά δεν καθαρίζεις.Από την άλλη τα όρια οπορτουνισμού και συνεπής επαναστατικής τακτικής είναι λεπτά.Αλλά όταν υπάρχουν κοσμογονικές εξελίξεις κρίνεις ανάλογα την περίσταση...


από ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟΤΑΤΟΣ 07/06/2011 6:47 μμ.


Παντως μια ερώτηση έχει μείνει αναπάντητη μέχρι στιγμης: ποιοι είστε "εσείς" και ποιους ακριβώς θα ξεμπροστιάσετε?νομίζω ότι αυτός που ανέβασε το συγκεκριμένο σχόλιο μιλάει εξ ονόματος και άλλων οπότε δεν δικαιούται να παίρνει μέρος στην αμεσοδημοκρατική συνέλευση πλατείας συντάγματος. (είδες καμια φορά τι σου ναι η αμεσοδημοκρατία!) και κατι άλλο άσχετο ρε γαμώτο: εμένα μόνο με ενοχλεί η κάθε λίγο και λιγάκι προτροπή συγκεκριμένων ατόμων της συνέλευσης να κάνουμε με τα χέρια τα νοήματα επιδοκιμασίας και αποδοκιμασίας του ομιλητη, όπως ακριβώς κάνουν και οι ισπανοί?έλεος πια με τον μιμητισμό του "ότι είδα στο εράσμους στη βαρκελώνη είναι καλό και πρέπει να υιοθετηθεί κι εδώ". 

από ακροαριστερός λενινιστής 07/06/2011 6:53 μμ.


επι κατοχής
ενας ρουφιάνος να σε έδινε , κατέληγες νεκρός στο απόσπασμα αφού πρώτα είχες βασανιστεί μέχρι τα όριά σου στα μπουντρούμια της Γκεστάμπο

Τι συγκρίσεις ειναι αυτές;

Δικαιωμά του του ΚΚΕ-μλ να μοιράζει τις προκηρύξεις του. Αν και από άποψη διαλεκτικής και τακτικής κάνει λάθος.
Αφού ο κόσμος της πλατείας έχει αυτά τα χαρακτηριστικά , δεν γουστάρει πολιτική, τι θέλει και συνεχίζει;
Ετσι αφήνει τους όποιους περιφρουρητές και αγανακτισμένους να κόβουν τον όποιο δίαυλο επικοινωνίας μπορεί να έχει με τον κόσμο το πλατείας
Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε σύντροφοι του μλ;

Μονο  την 'θυματοποίηση΄καταφέρνετε και αυτή δεν φέρνει και τίποτα. Αντε να εισπράξετε την συμπάθιά μας. Και τι με αυτό; Τι αξίζει αυτή; Τίποτα.


Δεν πρόκειται να αλλάξεις τα χαρακτηριστικά του κόσμου αυτού με...ζύμωση , ούτε βέβαια βγάζοντας την πολιτική και ιδεολογική σου ταυτότητα υποκλινόμενος στα πιο συντηρητικά του χαρακτηριστικά, όπως κάνουν οι γνωστοί χαμαιλέοντες συριζοαλαβαναίοι, φαιδροί συνασπισμένοι και ορισμένοι της ανταρσύα.

Η Ζωή θα σπάσει μόνη της της αυταπάτες στους χιλιάδες που κατεβαίνουν στην πλατεία, γιατί απλούστα το σύστημα δεν έχει πια άλλα μέσα να εκτονώνει καταστάσεις. Μόνο η τρομοκρατία του έμεινε, τίποτε άλλο. Λεφτά δεν υπάρχουν για 'αγανακτισμένους' μεροκαματιάρηδες.

Χωρίς ταξική αντιβια και συγκρουση ιδεολογικοπολιτική με όλους τους αστικούς θεσμούς δεν  πρόκειται να σταματήσει καθόλου η επίθεση του κεφαλαιου και της τρόικας/. Κι αυτό θα το καταλάβει και ο πιο απολιτικ.... 'αγανακτισμένος'.
Σιγά μην σταματήσει το καρναβάλι της μούτζας τη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στήριξης.
Πρέπει να είσαι, όντως, ντιπ ανιστόρητος και ντιπ απολιτικος για να το πιστεύεις αυτό.


από για βελουχιωτη 07/06/2011 7:12 μμ.


στο σ. που αναφερθηκε στο βελουχιώτη ακόμα και αν και οποτε εγινε αυτο απο κομμουνιστες..εγινε για λόγους καθαρα προστασίας και συνωμοτικούς σε ένα καθεστως που κραταγε τους κομμουνιστες τις φυλακες! Αν θέλουμε , λοιπόν, να υιοθετούμε τέοιες τακτικες θα πρεπει να γνωρίζουμε, ότι εχουν συνέπειες!! Εχει συνεπειες...και πολυ αρνητικες το να γυρναμε εμεις οι ίδιοι τις κατακτήσεις του λαού μας δεκαετίες πισω... το να βγαζουμε από μονοι μας την αριστερα στην παρανομία... ο κοσμος πρεπει και χει αναγκη να δει τους αριστερους, τους αγωνιστες, φανερα δίπλα στους αγωνες του εχει αναγκη και δικαιωμα να ξερει τη σταση κράτησαν κάθε φορα.. για να δει πως και με ποιους μπορει να προχωρήσει... κι η επαναστατες..δεν εχουν κανενα λόγο και κανενα δικαιωμα να υπεκφευγουν και να κρυβονται

από μπερδεμένος με το κίνημα 07/06/2011 7:42 μμ.


Ο Βελουχιώτης το '42 ήταν στα βουνό της Λαμίας,ελεύθερος και οπλισμένος και έκρυβε την ιδιότητα του ως στέλεχος του ΚΚΕ,και παρίστανε τον Ταγματάρχη του Ε.Σ στους χωρικούς της Στερεάς Ελλάδας.Παράλληλα κοινωνούσε,προσευχότανε μαζί με τους χωρικούς,και έκανε παρελάσεις με τιμητικό άγημα με μπροστάρη την Ελληνική Σημαία.
Δεν υπήρχε καμμία ανάγκη να το κάνει για λόγους προστασίας,αφού ήταν ήδη παράνομος ως αντάρτης.Ο δε Τζήμας στις συνωμοτικές(=παράνομες για τους Κατοχικούς) συνομιλίες του με παροπλισμένους αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού έκρυβε την ιδιότητα του ως κομμουνιστής.Μιλάω πάντα για το 1942,όπου δεν είχε γίνει φανερό ότι πίσω από το ΕΑΜ κρυβόταν το ΚΚΕ.

Δεν υπήρχε λόγος αυτοπροστασίας να κρύψουν την ιδιότητα τους ως κομμουνιστές,καθώς η πράξη της Αντίστασης ήταν de facto παράνομη που οδηγούσε σε εκτέλεση.Το κάνανε καθαρά για τακτικούς λόγους,επειδή ο κόσμος δεν εμπιστευότανε -το 1942- το ΚΚΕ.

Αυτά για τότε.

Σήμερα σύντροφοι δεν ξέρω τι παίζει.Ούτε τον Δεκέμβρη του '08 συμφωνούσα απόλυτα με ότι γινότανε,ούτε σήμερα συμφωνώ με αυτό που γίνεται.
Πάντως αν είσαι σοβαρό πολιτικό υποκείμενο συνδιαμορφώνεις τα γεγονότα που γίνονται "από τα κάτω",και δε τα κράζεις.
 

από αντισυνταγματικος 07/06/2011 9:01 μμ.


Αυτογκολ?Ποιο αυτογκολ?

Κινησεις σαν αυτες του μλ,που προκαλουν την αντιδραση των"δεν-με-ξερει-η-μανα-μου"διοργανωτων,απλα τους ξεβρακωνουν.Και βαζουν οσο κοσμο ειδε το σκηνικο,εχει διαθεση για παραπερα,και δεν συρεται απλα απο το event,να σκεφτει.

Α,και εκθετει και τους τυπους που εκρυψαν το ποιοι ειναι για να κανουν"ζυμωση"σαν πρακτορες.

από α 07/06/2011 9:50 μμ.


ή σας έχει κάνει ο πρετεντέρης μαζί με την αγανάκτηση το μυαλό πελτέ; Εδώ δε μας απαγόρευσε να μοιράζουμε προκηρύξεις το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα μας το απαγορέυσει ο κάθε αυτόκλητος ακροδεξιός "περιφρουρητής"; Για συνέλθετε κάποιοι.

από ακροαριστερός λενινιστής 07/06/2011 10:02 μμ.


μιλάμε για 1944 στα χωριά της Πίνδου... αν καταλαβαίνεις τη διαφορά με 2011 μητροπολιτικό κέντρο αθήνας, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΞΑΝΑΛΕΩ

και βέβαια για αφηγήσεις... χοντροπασόκου, εθνικισταρά χαριτόπουλου που θέλει να στολίσει τον άρη με χριστιανοεθνικιστική προβιά.

Επειδή , λοιπόν, μάλλον δεν τα θυμάσαι καλά όταν ο ψαρρός άρχισε να εξοντώνει ελασίτες στο όνομα της ακκομάτιστης πατριωτικής αντίστασης , ο Αρης τον ξέκανε, αποδεκάτισε την ομάδα και κατά μόνας κάποιοι όπως ο Σαράφης πέρασαν στον ΕΛΑΣ , το ΕΑΜ και αργότερα το ΚΚΕ

Ποιοι είναι αυτοί (μέλη της περιφρούρησης μαζί με αγανακτισμένους της πάνω μεριάς της πλατείας) που τραμπουκίζουν και προπηλακίζουν στο όνομα της ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ;; Ποιοι είναι αυτοί που σκίσαν το πανό που έγραφε ΧΩΡΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ, που πετάξαν προκηρύξεις του μλ, που κάνανε κορδόνια και φωνάζανε να φύγουν οι αριστεροί είμαστε όλοι Ελληνες, που απιλούσαν τους μουλούδες σε στιγμή που δεν είχε και πολύ κόσμο στην πλατεία;;;

Είναι ώρα να πάρουν ΟΛΟΙ θέση. Όλοι!! Τέλος το κρυφτούλι!!     


@ένας

ποιοί είναι αυτοί; ...να μια απάντηση από τους ίδιους ή έστω κάποιους από αυτούς:http://www.pamet.gr/deltiatypou/prosklisi%20gia%20perifrourisi%206%206%2011.php

"

Πατριωτικό Μέτωπο
Νίκης 33, 10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652
Τηλ. Εκπροσώπου: 6980292626                                        
www.pamet.gr, pametopo@gmail.com                                                         

Αθήνα, 6 Ιουνίου 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Το Πατριωτικό Μέτωπο καλεί όλες τις Πατριωτικές Δημοκρατικές Οργανώσεις  σε περαιτέρω οργάνωση της περιφρούρησης των συγκεντρώσεων του Συντάγματος.

Ο Ελληνικός Λαός έχει πάρει την υπόθεση στα χέρια του και η διαμαρτυρία στο Σύνταγμα έχει γίνει πλέον εξαιρετικά μαζική. Η μέχρι τώρα περιφρούρηση από Οργανώσεις και Πατριώτες που δρουν αυτόνομα έχει επιτύχει τον σκοπό της στο μεγαλύτερο ποσοστό.

Όμως, είναι ανάγκη η περιφρούρηση να αυξηθεί και να οργανωθεί περαιτέρω.

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 6 μ.μ. στην Οδό Νίκης 33.  Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 - 3311642.

Εκτός από τις Πατριωτικές Οργανώσεις, η πρόσκληση απευθύνεται και προς όλους τους Έλληνες που θέλουν και μπορούν να συμμετάσχουν στην κρίσιμη υπόθεση της περιφρούρησης.

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΙΡΗΝΙΚΗ.

"

Και το χειρότερο είναι ότι μαζί με αυτούς είναι και κάμποσοι άλλοι που δηλώνουν (εκτός πλατείας) αριστεροί, αναρχικοί και αντιεξουσιαστές!!!
Και κάποιοι από αυτούς, μέσα στον τυχοδιωκτισμό τους ή τον "υπερ-πατριωτικό" αντικομματισμό τους, εξακολουθούν να υπερασπίζονται το αίσχος του τραμπουκισμού σε βάρος αριστερής-κομμουνιστικής οργάνωσης, ακόμα και τώρα μέσα σε αυτές τις σελίδες.
Πάντως εγώ προσωπικά αν "ταυτιζόμουν" τόσο στην πράξη με το "πατριωτικό μέτωπο" θα ανησυχούσα...

...να το κοιτάξετε παιδιά...

από μπερδεμένος με το κίνημα 08/06/2011 1:40 πμ.


1)Δεν μιλάμε για το 1944,αλλά για το 1942(αρχή του ΕΛΑΣ).
2)Σε συνθήκες αντάρτικου πολέμου και όχι παρανομίας δεν υπήρχε λόγος επιβίωσης για να αποκρύβει ο Βελουχιώτης την ιδιότητα του ως στέλεχος του ΚΚΕ.
Αντίθετα έλεγε ψέμματα στον λαό ότι ήταν ταγματάρχης του Ελληνικού Στρατού.
3)Δεν με αφορά τι γράφει ο Χαριτόπουλος στην ΠΑΣΟΚική αηδία που πλάσαρε ως βιβλίο.Αυτά τα γράφουν και τα διηγούνται όλοι οι ΕΑΜιτες/ΕΛΑΣιτες στα απομνημονεύματα τους.Βρες μου έστω μια αναφορά που να λέει το αντίθετο.
Πάντως να ξέρεις ότι αργότερα μέχρι και τα στελέχη του ΔΣΕ παντρευόντουσαν σε Εκκλησίες με στρατιωτικούς παπάδες.
4)Τον Ψαρρό τον δολοφόνησε ο ταγματάρχης μηχανικού του Ελληνικού Στρατού  Θύμιος Ζούλας,και όχι ο Βελουχιώτης.Το οποίο και ήταν φυσικά έγκλημα(δολοφονία αιχμαλώτου δίχως ανταρτοδικείο).
5)Ο Σαράφης δεν ήταν στο 5/42 αλλά στην ομάδα Κωστόπουλου.


Σε κάθε περίπτωση,υπάρχει προηγούμενο στην Ιστορία που επαναστάτες αποκρύψανε στις μάζες την ιδιότητα τους.Αν αυτή η περίπτωση είναι ανάλογη ή όχι δε το γνωρίζω.

Πάντως και εγώ θα πάω στις συγκεντρώσεις και ας μην έχει σφυροδρέπανο.

από καταληψίας 08/06/2011 2:32 πμ.


Έxουμε και λέμε. Συνταγή σίγουρης επιτυχίας. 1. ΠΡΟΒΟΚΑΡΟΥΜΕ (στήνοντας τραπεζάκι και όχι απλά μοιράζοντας φυλλάδιο, για όποιον δεν καταλαβαίνει τι διαφορά, τι να πω.) 2. ΑΓΚΙΤΑΡΟΥΜΕ (φωνάζοντας συνθήματα, προκαλώντας τους ανθρώπους της Ομάδας Ειρηνοποιών που όπως και χθες ήρθαν ειρηνικά και εσείς πήγατε να σηκώσετε χέρι) 3. ΘΥΜΑΤΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ (βαφτίζοντας "Πέσιμο" την αναμενόμενη αντίδραση της Ομάδας Ειρηνοποιών και της Ομάδας Ψυχραιμίας προκειμένου να εφαρμόσει την απόφαση της συνέλευσης). 4. ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕ (βαφτίζοντας την Ομάδα Ειρηνοποιών δήθεν Περιφρούρηση και αφήνοντας βρωμερά υπονούμενα για συμμετοχή ακροδεξιών σ' αυτήν) 5. Ασχολούνται μαζί μας σε 200 ποστ στο ίντι, όσα είχαν γραφτεί για το γκρουπούσκουλό μας όσα χρόνια υπάρχει ιντιμίντια. 6. Λειτουργούμε διασπαστικά, προβοκατόρικα, σεχταριστικά και μετά ζητάμε και τα ρέστα στο όνομα της ελευθερίας έκφρασης. Παλικάρια του μουλου αυτό που κάνετε είναι πλέον αλήτικο και δείχνει ότι καθόλου δε σας ενδιαφέρει ο γενικός στόχος παρά μόνο να ξεχωρίσετε και να γίνει ντόρος γύρω από εσάς. Κανείς δε σας είπε να μη μοιράσετε κείμενα, να μην μπείτε σε όλες τις ομάδες, να μη συμμετέχετε στη συνέλευση, να μην κάνετε δουλειά μηρμυγκιού δηλώντας ευθαρσώς την πολιτική σας ταυτότητα, αλλά αυτό που κάνετε είναι ανταγωνιστικό προς αυτό που κάνουμε όλοι οι υπόλοιποι στο σύνταγμα. 7. Μένουμε όλοι στο να' χαμε να λέγαμε, ενώ εδώ βρισκόμαστε σε προεπαναστατικές διαδικασίες μένουμε με τις διαδικασίες, γιατί η προβοκάτσια του στήνω ετσιθελικά τραπεζάκι σαν διοργανωτής αυτόνομος προκαλεί σύρραξη στην οποία παρεμβαίνουν οι μπάτσοι. Τώρα συνεχίστε να σπαμάρετε, οι ίδιοι και οι ίδιοι άνθρωποι με 10 διαφορετικά ψευδώνυμα. Κι επίσης συνεχίστε τη δουλειά της αντίδρασης. Στο τέλος απ' αλλού περιμέναμε την προβοκάτσια για εκκαθάριση κι απ' αλλού θα μας έρθει.

από Stewie Griffin 08/06/2011 2:48 πμ.


υπήρχαν υλικά του ΚΚΕ(μ-λ) σήμερα ή άλλη υπογραφή, υπάρχει εδώ και μέρες τραπεζάκι άλλης οργάνωσης ως μετωπικό σχήμα που πουλάει μπλουζάκια/αυτοκόλλητα κτλ; υπάρχουν μετωπικά αντιρατσιστικά σχήματα οργανώσεων με τραπεζάκια; γιατί το πέσιμο έγινε μόνο στο τραπεζάκι του μ-λ και μάλιστα όταν δεν είχε καν υλικά μ-λ πάνω, γύρω ή οπουδήποτε αλλού αφού αυτό που ενοχλεί είναι υποτίθεται τα κόμματα; γιατί φώναζαν έξω η αριστερά από την πλατεία και όχι τα κόμματα κτλ κάτι που ταυτίζεται με τα κελεύσματα του Πατριωτικού Μετώπου; Αυτές οι ερωτήσεις έχουν ξαναδιατυπωθεί από μένα αλλά κανείς θιγμένος καταληψίας δεν απαντάει.

από καταληψίας 08/06/2011 3:20 πμ.


αλλά να σου απαντήσω. Ασφαλώς και υπάρχουν και χίλια δυο άλλα προβλήματα και μάλιστα προκύπτουν περισσότερα κάθε λεπτό απ' όσα προλαβαίνουμε να λύσουμε οι λιγοστοί στην πράξη άνθρωποι που τασσόμαστε ολόψυχα υπέρ της εξέγερτικής διαδικασίας και κατάληψης του συντάγματος. Αποψάρες περισσεύουν, χέρια, χρόνος και ενέργεια λείπουν ειδικά στις ομάδες εργασίας. Ένα απ' αυτά τα προβλήματα είναι κι αυτό που θίγεις. Στη λογική του να είναι ξεκάθαρα αντιφασιστική, αντιρατσιστική η κατεύθυνση της Λαϊκής Συνέλευσης και να ξέρει ο φασίστας ότι ξεκάθαρα δεν έχει θέση, αφέθηκε (το άφησα) να υπάρχουν μπλουζάκια αντιφασιστικά που τυπώνονται και αντιφασιστική οργάνωση (όχι κάποιου κόμματος). Πολύ χειρότερο απ' αυτό που αναφέρεις και που έγινε κι ολόκληρο ζήτημα είναι ότι ολιγώρησα/με στο θέμα του πανό της ΕΛΕ που αργήσαμε να το πάρουμε χαμπάρι. Κατηγόρησαμε για όλα όσα παρέλειψα. Θα έχεις δίκιο. Μη με κατηγορείς για αυτά που δεν παρέλειψα. Όπως το να πω να σταματήσει η γκρουπούσκουλη λογική των χωριστών τραπεζιών που στήνονται ετσιθελικά και που καταργεί την απόφαση της συνέλευσης.

από που θεωρείς ιδιοκτησία σου την πλατεία 08/06/2011 3:31 πμ.


είσαι οφ:

 

1. ΠΡΟΒΟΚΑΡΟΥΜΕ (στήνοντας τραπεζάκι και όχι απλά μοιράζοντας φυλλάδιο, για όποιον δεν καταλαβαίνει τι διαφορά, τι να πω.):  ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ ΕΙΝΑΙ "ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ"??? ΑΝ ΜΟΙΡΑΖΟΤΑΝ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ) Ή ΑΛΛΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΛΛΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ???

2. ΑΓΚΙΤΑΡΟΥΜΕ (φωνάζοντας συνθήματα, προκαλώντας τους ανθρώπους της Ομάδας Ειρηνοποιών που όπως και χθες ήρθαν ειρηνικά και εσείς πήγατε να σηκώσετε χέρι) : Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΩΝ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ ΑΡΧΙΚΑ ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙ ΤΟ ... ΕΥΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΟΣΙΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 31/5 ΣΤΙΣ 1 ΤΟ ΒΡΑΔΥ.    ΠΟΙΟΣ ΣΗΚΩΣΕ ΧΕΡΙ? ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΣΚΙΣΕ ΤΟ ΠΑΝΩ?? ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΧΘΕΣ ΒΑΡΟΥΣΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ "ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ"??? ΟΙ 30 ("ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ") ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΠΟΥ "ΕΜΑΘΑΝ" ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ "ΚΑΝΤΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ" ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΡΔΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ?? ΦΩΝΑΞΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΜΑ ΑΠ΄ΤΟ μ-λ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΣΙΜΟ???

3. ΘΥΜΑΤΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ (βαφτίζοντας "Πέσιμο" την αναμενόμενη αντίδραση της Ομάδας Ειρηνοποιών και της Ομάδας Ψυχραιμίας προκειμένου να εφαρμόσει την απόφαση της συνέλευσης). ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΣ - ΠΕΣ ΤΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΕΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!!!

4. ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕ (βαφτίζοντας την Ομάδα Ειρηνοποιών δήθεν Περιφρούρηση και αφήνοντας βρωμερά υπονούμενα για συμμετοχή ακροδεξιών σ' αυτήν) ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΣ ΠΑΛΙ  - ΤΑ "ΕΙΜΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ - ΕΙΜΑΙ ΔΕΞΙΟΣ" ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ (ΑΝ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ "ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ" ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΌΤΕΡΑ!!!) Ή ΤΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΣ ΔΕ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ???

5. Ασχολούνται μαζί μας σε 200 ποστ στο ίντι, όσα είχαν γραφτεί για το γκρουπούσκουλό μας όσα χρόνια υπάρχει ιντιμίντια.

6. Λειτουργούμε διασπαστικά, προβοκατόρικα, σεχταριστικά και μετά ζητάμε και τα ρέστα στο όνομα της ελευθερίας έκφρασης. Παλικάρια του μουλου αυτό που κάνετε είναι πλέον αλήτικο και δείχνει ότι καθόλου δε σας ενδιαφέρει ο γενικός στόχος παρά μόνο να ξεχωρίσετε και να γίνει ντόρος γύρω από εσάς. Κανείς δε σας είπε να μη μοιράσετε κείμενα, να μην μπείτε σε όλες τις ομάδες, να μη συμμετέχετε στη συνέλευση, να μην κάνετε δουλειά μηρμυγκιού δηλώντας ευθαρσώς την πολιτική σας ταυτότητα, αλλά αυτό που κάνετε είναι ανταγωνιστικό προς αυτό που κάνουμε όλοι οι υπόλοιποι στο σύνταγμα. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗ "ΚΟΜΜΑΤΟΣ" ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ (ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ/ ΧΩΡΟΣ/ΚΑΤΑΛΗΨΗ/ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΟΚ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ (ΑΛΛΑ) ΚΟΜΜΑΤΑ (ΚΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ)

Τώρα συνεχίστε να σπαμάρετε, οι ίδιοι και οι ίδιοι άνθρωποι με 10 διαφορετικά ψευδώνυμα. Κι επίσης συνεχίστε τη δουλειά της αντίδρασης. Στο τέλος απ' αλλού περιμέναμε την προβοκάτσια για εκκαθάριση κι απ' αλλού θα μας έρθει. ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ? ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ? ΕΣΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ???

από ποτάμι 08/06/2011 4:48 πμ.


μηνυμάτων για την ιστορία και τις ιδέες του ΚΚΕ μ-λ. Παιδιά είστε εκτός θέματος. Το πιο θετικό στοιχείο αυτού του πολυφωνικού κινήματος είναι το οτι εναντιώνεται στον κοινοβουλευτισμό και τους αντιπροσώπους που ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ. Φίλοι μουλούδες, από τη στιγμή που εμφανίζεστε ως κόμμα, είστε αυτομάτως ενάντια στη βασική ιδέα του κινήματος αυτού, την άμεση δημοκρατία. Βγαίνετε ως πιθανοί μελλοντικοί αντιπρόσωποι και αρχηγοί. Πάτε να δώσετε γραμμή, όχι να συζητήσετε. Και όπως είναι φανερό από τη στάση σας και απο τα μηνύματά σας, θεωρείτε τους εαυτούς σας 'γνώστες' και 'πραγματικούς επαναστάτες' και τους άλλους (τον λαό στον οποίο θέλετε να 'δώσετε γραμμή') αδαείς και ανίκανους να αποφασίσουν για τους εαυτούς τους συλλογικά, χωρίς την καθοδήγησή σας.

Βέβαια, διαβάζοντας ένα απόσπασμα της προκήρυξής σας πιο πάνω, βλέπω οτι ίσως είστε πιο ανοιχτοί στην πρωτοβουλία του λαού απ' ότι περιέγραψα μόλις τώρα. Ίσως απλώς να θέλατε να κάνετε μια παρέμβαση. Αλλά πρέπει και να συνειδητοποιήσετε οτι από τη στιγμή και μόνο που είστε ένα ΚΟΜΜΑ, αντιπροσωπεύετε στα μάτια πολύ κοσμου στο Σύνταγμα τον κοινοβουλευτισμό, την αντιπροσώπευση, τους αρχηγούς, το 'παψε σύ γιατί εμένα ψηφίσανε και θα κάνω αυτό που θέλω'.

Κι επειδή είμαι κι εγώ κομμουνίστρια που όμως είμαι και ενάντια σε κόμματα και ηγεσίες, παρακαλω μην αρχίσετε τις ασυναρτησίες του στυλ 'όποιος είναι ενάντια στα κόμματα είναι ίδιος με τον Πρετεντέρη΄. Ναι, υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι προς την επανάσταση από αυτόν που ξέρετε! Δεν ξέρω αν αυτός στο Σύνταγμα είναι ο δρόμος προς την επανάσταση, αλλά έχει θετικά στοιχεία τα οποία εσείς αγνοείτε. Έχει και ταξικό χαρακτήρα, αν και μη συνειδητοποιημένο (για να μη λέμε και τα περι 'μικροαστών' τη στιγμή που τείνουν να εκλείψουν υπό μαζική προλεταριοποίηση!). Αλλά το ζήτημα δεν είναι να ακολουθήσουν εσάς για να αποκτήσουν 'ταξική συνείδηση', αλλά να σκεφτούν μόνοι τους, να συζητήσουν και να ξεκαθαρίσουν τι συμβάινει και τι θα μπορούσε να γίνει. Να αποκτήσουν θάρρος για τη δύναμη και τις ικανότητές τους. Το να ακολουθήσουν κάποια (τη δική σας) ήδη ανεπτυγμένη γραμμή, δε θα αποτελούσε σκέψη, ούτε συνειδητοποίηση, αλλά απλή προβατίλα. Γιατί ας μη γελιόμαστε. Ούτε εμείς στην Αριστερά έχουμε όλες τις απαντήσεις περι κομμουνισμού και ιδανικής κοινωνίας. Και ούτε εμέις έχουμε αποφασίσει άν πρώτα θα αλλάξουμε τις ανθρώπινες σχέσεις μεταξύ μας και μετά θα κάνουμε την επανάσταση, ή το αντίστροφο, ή και τα δυο μαζί. Η μόνη αλήθεια είναι οτι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. Το Σύνταγμα είναι μια προσπάθεια για το πρώτο, για μια κάποια υπέρβαση του εαυτού μας και των συνηθειών μας, να έρθουμε κοντά στους άλλους. Το δεύτερο το προσπαθήσαμε τον 20ο αιώνα και απέτυχε οικτρά, και το τρίτο ίσως ήταν η Παρισινή Κομμούνα...

Και περι του 'αυτό είναι λογοκρισία' θα έλεγα ότι κανείς δεν λογόκρινε το περιεχόμενο των ιδεών σας. Αυτό που δεν δέχονται είναι το να πηγαίνει το κάθε κόμμα στην πλατεία και να στήνει τραπεζάκι για να πουλήσει αρχηγηλίκι. Γιατί αν είστε σήμερα εσείς, αυριο θα 'ναι η Σπίθα, μεθαύριο το ΛΑΟΣ, το ΚΚΕ κ.ο.κ. Και ναι, προτιμώ να βγαίνουν οι γραμμές κομμάτων 'συγκαλυμμένες' ως απόψεις ατόμων. Γιατί τα άτομα αυτά δεν βγαίνουν να δώσουν τις απόψεις τους ως μελλοντικοί 'οδηγοί στον αγώνα', ούτε ως μελλοντικοί υπουργοί, αλλά ως ίσοι μεταξύ ίσων. Οι απόψεις συζητιούνται, και λαμβάνονται υπ όψη ή καταρρίπτονται. Δεν παραμένουν αυτούσιες και αδιαπραγμάτευτες.

Η κατηγορία πια ότι επικρατεί ατομισμός και δεν αποδεχόμαστε τη συλλογικότητα είναι απλή σοφιστεία! Δηλαδή πως θα χαρακτηρίζατε αυτό που συμβάινει στο Σύνταγμα αν όχι συλλογικό εγχείρημα; Αυτό που δεν αποδεχόμαστε είναι οι μικροομάδες που προσπαθούν να το πάιξουν πρωτοποριακό μπλοκ μεσα σε ένα ήδη συλλογικό εγχείρημα! Πείτε τις απόψεις σας αλλα μη μας ζητάτε να σας ακολουθήσουμε.

από ... 08/06/2011 6:04 μμ.


Από τα όσα έχω καταλάβει τόσο απ'αυτά που γράφονται εδώ όσο και από τα -όσα- συζητιούνται στο Σύνταγμα, υπάρχουν δύο αφετηρίες για την προσπάθεια να μην εκφραστεί συλλογικά το ΚΚΕ(μ-λ) (ανεξάρτητα από το τι λέγεται, εκ των πραγμάτων για τη συγκεκριμένη συλλογικότητα γίνεται το θέμα αφού μόνο αυτή το άνοιξε ως ζήτημα και μόνο αυτή δέχτηκε την αντιπαράθεση που περιγράφεται). Θα τις περιγράψω όπως καταλαβαίνω την ουσία τους και προσπαθώντας να αγνοήσω το ποιοι τις εκφέρουν (αν και έχει και αυτό τη σημασία του).

Η μία αφετηρία λοιπόν είναι αυτή που λέει ότι η οργάνωση (με ό,τι σημαίνει αυτό ως προς τη σχέση, τη διάρκεια κ.ά.) κάποιων ανθρώπων με βάση μια πολιτική συμφωνία που υπάρχει μεταξύ τους με κάποιους συγκεκριμένους στόχους είναι επικίνδυνη για το σύστημα και άρα πρέπει να καταστέλλεται σε κάθε ευκαιρία. Επειδή όμως αυτή είναι από τις απόψεις που όταν εκφράζονται ανοιχτά από το σύστημα, το αναγκάζουν να αποκαλυφθεί στο λαό, προτιμάει (το σύστημα) να αποφεύγει την έκφρασή της από αναγνωρίσιμα όργανά του, εκτός κι αν δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά ή -σπάνια- εκτιμάει ότι η αποκάλυψη το βοηθάει (στην προσπάθεια ανοιχτής τρομοκράτησης).

Η δεύτερη αφετηρία (που τη θεωρώ πιο διαδεδομένη στην πλατεία αλλά σε καμία περίπτωση πλειοψηφική) είναι αυτή που εκτιμάει ότι ο λαός δεν είναι σε θέση να διαχωρίσει τις πολιτικές δυνάμεις με βάση την άποψη και τις πράξεις τους αλλά μόνο με βάση τα σύμβολα που χρησιμοποιούν. Συνοδεύεται αναγκαστικά με εκτιμήσεις της λογικής ότι ο κόσμος δεν μπορεί να διαβάσει ένα κείμενο, την υπογραφή του, να τα συνδέσει με την εμπειρία του και να τα κρίνει ή ότι αυτό που κύρια προκαλεί τη συμμετοχή του κόσμου δεν είναι η αγανάκτηση και η προσπάθεια αντίστασης αλλά η απουσία συμβόλων και η "ηρεμία". Συχνά (και σε κάποιες από τις παραπάνω τοποθετήσεις), οι υποστηριχτές της δεύτερης άποψης "απλώνουν" την προσωπική τους αντίληψη στο σύνολο του λαού, γι'αυτό και φορτώνουν στο ΚΚΕ(μ-λ) τα μύρια όσα προβλήματα έχουν κομμάτια της αριστεράς (κοινοβουλευτισμός, παραγοντιλίκι, λογικές μικρομάγαζου κ.ά.). Οι του ΚΚΕ(μ-λ) διαμαρτύρονται και γράφουν "ποτάμια ιστορίας" γιατί ακριβώς καλούνται να λογοδοτήσουν για τακτικές και απόψεις που ποτέ δεν συμμερίστηκαν και μάλιστα κατέκριναν και οι ίδιοι. Γιατί είναι φυσική αντίδραση για όποιον κατηγορείται για "αδικήματα" που συνειδητά επέλεξε να μην κάνει.

Καπέλωμα κατ'εμέ είναι η προσπάθεια μια συγκεκριμένη πολιτική άποψη να εμφανιστεί πως εκφράζει το σύνολο όσων συμμετέχουν σε μια διαδικασία. Γι'αυτό και θεωρώ καπέλωμα το να κατεβάζει μια συλλογικότητα ολόκληρη την άποψή της (την κοσμοθεωρία της) σε μια διαδικασία συνέλευσης και να απαιτεί να εμφανιστεί ως απόφαση της διαδικασίας και άρα έκφραση των απόψεων όλων των συμμετεχόντων. Όποιος γνωρίζει την πολιτική συμπεριφορά των μελών του ΚΚΕ(μ-λ) σε τέτοιες διαδικασίες στα πλαίσια συγκεκριμένων αγώνων (ή στην προσπάθεια για ξεκίνημα αγώνων), γνωρίζει ότι πάντα οι προτάσεις του αφορούσαν τους συγκεκριμένους στόχους της εκάστοτε μάχης και όχι ένα σύνολο που αντικατοπτρίζει ολόκληρη την πολιτική άποψή του. Για να το πω πιο συγκεκριμένα, οι αποφάσεις των σωματείων που ελέγχει πχ. το ΠΑΜΕ έχουν -σχεδόν- πάντα το 7ωρο-35ωρο, προγραμματική θέση του ΚΚΕ δηλαδή, ανεξάρτητα από το κατά πόσο τα μέλη του σωματείου έχουν αποφασίσει να αγωνιστούν γι'αυτό. Το καπέλωμα λοιπόν δεν είναι κακό επειδή είναι ανήθικο αλλά επειδή αφαιρεί τη δυνατότητα πραγματικής έκφρασης των διαθέσεων ενός κόσμου και άρα προχωρήματος του αγώνα του.

Είναι προφανές ότι μια κομμουνιστική οργάνωση υποστηρίζει την οργάνωση της εργατικής τάξης και του λαού σε διάφορα επίπεδα. Όταν λοιπόν της απαγορεύεται ακόμα και η εκδήλωση αυτής της άποψης, παλεύει να την υπερασπιστεί. Οι όποιες εντάσεις νομίζω ότι δημιουργούνται επειδή δεν είναι πάντοτε σαφές από ποια αφετηρία ξεκινάει η αντιπαράθεση. Πάντως, πατρονάρισμα και καπέλωμα μπορεί να γίνει μόνο με τη δεύτερη λογική, και άρα δεν είναι το ΚΚΕ(μ-λ) που προσπαθεί να καπελώσει ή να επιβάλλει την άποψή του.

από λεφτ 08/06/2011 6:22 μμ.


Αφού σε κάποιους δεν αρέσει η απόφαση της Συνέλευσης γιά απουσία κομματικών ταμπελών, αφού την θεωρούν εχθρό του λαού και της Δημοκρατίας, ΓΙΑΤΙ δεν πάνε στην ΑΣυνέλευση να προσπαθήσουν να πείσουν την πλειοψηφία ότι αυτή η απόφαση είναι λάθος και το σωστό-που λέει  και ο μουλάς ομαρ- είναι να κατέβουν όλα τα από-κομματα να γίνει μπαχαλο και να αποδυναμωθεί έτσι η όλη κίνηση ;;
Γιατί προσπαθείτε να επιβάλλεται τις θέσεις σας ;
Γιατί δεν σέβεστε τις διαδικασίες;


Με αυτά και με εκείνα ασχολούμασδτε σήμερα με τους ανύπαρκτους...
Εάν δεν είχε γίνει όλη αυτ'η η φασαρία θα ασχολιόταν κανένας με τα υπο-λύματα του Σταλινισμού;

από thn aristera kai thn anarxia 08/06/2011 7:02 μμ.


Kaka ta psemata o kosmos pou den eixe pote sxesh me rizospastika reumata exei faei tetoia lasph gia ton kosmo pou leitourgei akros politika alla kuriws autous pou leitoyrgoun epithetika pou an kapoios paei me thn tautothta tou anarxikou, xwris na uprxei to katallhlo edafos, polus kosmos tha fobhthei.
To thema einai xwris tampeles na rixneis ki esu tis pinelies sou gia rizospastikopoihsh. Tha mathei o kosmos thn AK kai th egine. To thema einai na bales ton kosmo se mia logikh na antilambanetai pws leitourgei to susthma, na mhn blepei mono to proswpeio alla kai ti krubetai apo pisw. An kataferis auto den xreiazetai na dhlwseis oute aristeros oute anarxikos oute mhdenisths. O kosmos prepei na antilhfthei poso exthrikos einai o mhxanismos tou susthmatos enantia sthn koinwnia. An to antilhfthei auto tha katalabei oti polu apla otan sou rimazoun sthn kurioleksia kai suneidhta th zwh ,esu tha rimakseis ta panta. Kai tote olo kai perissoteroi tha mathoun na milan th glwssa ths bias. Thn pio ousiwdh kai thn monadikh (distuxws) pou katalabainei h kesousia kai h elit ths. Giati kaka ta psemata beloudines epanastaseis den uparxoun kai oses tis baftisanetsi , nonos htan h dush kai h dhmokratia h astikh. Oloi oi politikopoihmenoi anthrwpoi gnwrizoume polu kala oti o pasifismos den allakse pote tipota apo th riza tou. Oxi oti h bia allakse aparaithta ,alla me th bia uphrkse h pragmatikh prrospatheia.
Opote rozpspastikopoihsh tou kosmou= rizospastikos (biaios) agwnas= pragmatikh prospatheia na allaksei kati.

από kws 08/06/2011 9:21 μμ.


μάλλον κάποιοι ξέχασαν σε πιο παιχνίδι έπαιρναν μέρος όλα τα προηγούμενα χρόνια! Θα ξεχάσουμε μήπως τις αντικομματικές κορώνες όλης του κομματιού της αντρασυα (εαακ) περί ανεξάρτητης αριστεράς που δεν έχει σχέση με κομματικές καθοδηγήσεις. Αντίστοιχες λογικές του τύπου "δεν είμαστε κόμμα, είμαστε ρεύμα" και άλλα τέτοια με τα οποία χρόνια τώρα όλο το φάσμα της αριστερά προσπαθούσε να πείσει για την "άλλη" αριστερά! Στα ίδια χνάρια και οι του σύριζα! Πόσο μάλλον ο αναρχικός αντιεξουσιαστικός χώρος! Αλόγιστη φαιά ουσία ενάντια στην οργανωμένη πάλη! Ε! τώρα λουστείτε τα! Όμως μη βάζετε καταρχήν όλους στο ίδιο τσουβάλι! Χρόνια τώρα υπήρχαν αγωνιστές οι οποίοι μέσα στο χάλι του τέλους της ιστορίας, της παγκοσμιοποίησης και της "αντι" παγκοσμοιοποίησης πάλεβαν με κάθε μέσο τη σαπίλα! Τώρα ο μπομπολας και οι πρετεντέριδες σας έφαγαν το ρόλο! Κάποιοι έχουν μεγάλες ευθύνες για το φίδι που έτρεφαν χρόνια τώρα! Σύντροφοι του κκε(μ-λ) καλή δύναμη!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License