Πέσιμο στο ΚΚΕ(μ-λ) από την περιφρούρηση

.

Ενώ από νωρίς στο χώρο που βρίσκεται το τραπεζάκι μας, σε μια ώρα που ακόμη τα πράγματα ήταν άμαζα και όσοι περνούσαν έπαιρναν ή δεν έπαιρναν προκύρηξη μια ομάδα της περιφρούρησης, καμιά τριανταριά με επικεφαλής μια τύπισσα, την έπεσαν στους συντρόφους με την απαίτηση να φύγει η ταμπέλα με τον τίτλιο "Χώρος Αριστερά στη Πλατεία", τα τραπεζάκια καθώς και να σταματήσει το μοίρασμα της προκήρυξης με την ίδια υπογραφή φωνάζοντας ότι δεν έχει θέση η αριστερά, ξεπεράσανε τα κόμματα πια και αποκαλύπτονται, στη πλατεία!
Το πήραν χαμπάρι και ακροδεξιοί, κάποιοι λένε Χρυσαυγίτες, και όλοι μαζί την πέφτουν ακόμη και τώρα (8:30) σε 15 άτομα συντρόφους και συναγωνιστές. Έριξαν το τραπεζάκι, πέταξαν τις προκυρήξεις, έσκισαν με κοπίδι το πανό, έκαναν αλυσίδες και χτυπάνε και σπρώχνουν. "Ακομμάτιστοι" και ακροδεξιοί μαζί!
Η τρομοκρατία όμως δεν θα περάσει ότι και αν κάνουν. Χουντικές πρακτικές στο κίνημα δεν θα περάσουν.
Η ιστορία αυτή θα πρέπει να καταδικαστεί απ' όλους πια ανεξάρτητα από τις απόψεις τους. Δεν μπορεί κάποιοι να αφεθούν και να καθορίζουν στο λαό το τι θα ακούει και τι όχι!

από συνταγμα-ταχρίρ 07/06/2011 9:16 μμ.


καλα, αυτό με τους ακροδεξιούς ελέγχεται σαν πληροφορία , κάθε μέρα τα ίδια, εγώ είμαι εκεί συνέχεια και δεν βλέπω σίστες, εκτός από κάποιους που δεν κατεβαίνουν ποτέ κάτω. Έχω φίλο στην περιφρούρηση που είναι σύντροφος, ξεκολλάτε. Τώρα για το άλλο. Δεν καταλαβαίνω πώς τα 10 άτομα που ποτέ δεν έγιναν 20 ,παρά τους τόνους αφισών και μελανιού,θέλουν φασιστικά να επιβάλουν την αποψάρα τους στους χιλιάδες. Καλώς ή κακώς χιλιάδες κόσμου στην συνέλευση αποφάσισε και συνεχίζει να το στηρίζει ότι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ,ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ κ.ο.κ.Πώς να το κάνουμε. Αν πιστεύετε ότι είναι λάθος, δικαίωμά σας, αλλά τότε γιατί έρχεστε;;;αφού χιλιάδες ''απολίτικοι'' δεν θέλουν ταμπέλες κομματικές. Καταγγείλετέ το και μην ξανάρθετε. Επίσης, ρε μάστορες τέτοιο κόμπλεξ και αγοραφοβία έχετε;μια μέρα δεν μπορείτε δηλαδή να έρθετε εσείς οι 14 του ΚΚΕ μ-λ σαν παρέα χωρίς τα λάβαρά σας;Σιγά το μαζικό επαναστατικό κόμμα δηλ που αν δεν παρέμβετε θα καταστραφούμε... ελάτε σαν άτομα, προσπαθείστε να καταλάβετε τι σημαίνει επανάσταση στον 21ο αιώνα και θα τα βρούμε.Φυσικά ακροδεξιοί δεν χωράνε και αυτό ΈΧΕΙ ΚΑΤΑΚΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..όχι κόμματα, όλες οι απόψεις εκτός τις ρατσιστικές και φασιστικές που δεν συνάδουν έτσι και αλλιώς με το πρόταγμα της Αμεσης Δημοκρατίας που έχουμε ψηφίσει από την 2η μέρα/....ουφ πια

από ΤεταρτοΔιεθνιστής 07/06/2011 9:47 μμ.


Αλληλεγγύη στο ΚΚΕ(μ-λ). Επίσης συμφωνώ με το κείμενο σε αυτό το λινκ:

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1300783

Αυτά που περιγράφουν οι μουλούδες έγιναν ή όχι ; Κάνε μας λοιπόν τη χάρη και πάρε ένα τηλεφωνάκι τον "σύντροφο" περιφρουρητή και ρώτα τον. Τώρα για το αν οι μουλούδες είναι 19 και όχι 20,ή για το αν πηγαίνουν για αφισοκόλληση λες και πάνε σε πόλεμο αυτά είναι άλλη ιστορία και δεν μας αφορά κιόλας. Κάνε ένα κόπο λοιπόν να μας λυθεί η απορία,γιατί αν όντως συνέβη να ξέρεις πως δεν είναι καθόλου καλό. Όσο για το "ακομμάτιστο" που υπερασπίζεστε σθεναρά να ξέρεις ότι βολεύει αυτούς και μόνο αυτούς : http://www.pamet.gr/ και αυτά τα σκουλήκια κατάφεραν να το επιβάλλουν. Και ερωτώ αν αυτοί δεν είναι γαμημένο φασιστικό κόμμα στα γεννητούρια,τότε τί είναι ; ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!! Άκου ακομμάτιστα και πατριωτικά ...

από Ρουσίτης 07/06/2011 10:04 μμ.


Το πιο εξοργιστικό δεν είναι η αριστερά εκείνη που εγκαταλείπει τις σημαίες της. Είναι ότι προσπαθεί να πείσει όποιον την ακούει ότι το να κρύβει την ταυτότητά της προκειμένου να «πάρει μαθήματα» από το «κίνημα» είναι μια λυτρωτική εμπειρία.

Κάποιος που γειράσκει αισθανόμενος αεί διδασκόμενος επιδεικνύει και σεμνότητα και σοφία. Όποιος όμως προσπαθεί να παρουσιάσει την αναξιοπρέπεια σαν σεμνότητα και την κενότητα σαν σοφία είναι απλώς υποκριτής. Γιατί πρέπει να δούμε τελικά και την ποιότητα των μαθημάτων που διδάσκεται η αριστερά στο Σύνταγμα και θα πρέπει να τα μάθει σαν να την καλέσει κάποιος για να την εξετάσει.

Μάθημα 1ον: Η άμεση δημοκρατία.

Το μάθημα ξεκινά καταρχήν με λαθροχειρία, γιατί οι επίδοξοι μαθητές αριστεροί δεν εννοούν ολόκληρο το Σύνταγμα, άλλα το μέρος του γύρω από τη συνέλευση. Γιατί στο πάνω Σύνταγμα δεν διδάσκεται καμιά δημοκρατία. Στη συνέλευση τώρα, που πραγματώνεται η νέα μορφή της άμεσης δημοκρατίας, είναι φανερό πως ολόκληρη η διαδικασία (τι συζητιέται, τι αποφασίζεται, πως αποφασίζεται, πως εφαρμόζεται αυτό που αποφασίστηκε, πως ελέγχεται η εφαρμογή αυτού που αποφασίστηκε) καθορίζεται σε διαδικασίες εκτός καμίας συνέλευσης και τελικά αυτό που απομένει είναι η ελευθερία όποιου θέλει να έχει για 1,5 λεπτό της ώρας το λόγο. Αλλά, θα πει κανείς, ότι όλα τα παραπάνω είναι διαδικασίες διαμορφούμενες που μπορούν να τροποποιηθούν καθημερινά και τελικά προϊόν συσχετισμού. Έστω. Αλλά εδώ είναι σάπιο και σαθρό το ίδιο το θεμέλιο της δημοκρατίας (στην όποια της μορφή): Η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, γραπτώς και προφορικώς. Αυτό, που το εξασφαλίζει ακόμη και το σύνταγμα της ελληνικής αστικής δημοκρατίας, στην real democracy έχει καταργηθεί και απαγορεύεται. Όποιος τολμήσει να αψηφήσει την απαγόρευση (όπως το ΚΚΕ (μ-λ) στην προσπάθειά του να κοινοποιήσει τις ιδέες του μοιράζοντας μια προκήρυξη) συναντά το χλευασμό και τελικά την καταστολή. Αυτή είναι η ανώτερη μορφή δημοκρατίας της πλατειακής  real democracy.

Μάθημα 2ον: Ήθος και πολιτισμός

Το ήθος και ο πολιτισμός έχουν να κάνουν –όπως λέγεται συνήθως- με την ικανότητα του κινήματος να εκφράζει την αγανάκτησή του πολιτισμένα, χωρίς τη χρήση βίας. Να συνυπάρχει τόσος κόσμος με διαφορετικές πολιτικές καταβολές (sic) χωρίς να ανοίγει ρουθούνι. Βεβαίως, η βία αφορά την αντιπαράθεση του κινήματος με τον αντίπαλο. Γιατί όσον αφορά το δικό μας στρατόπεδο, δεν διστάζει να ασκήσει βία. Όταν για παράδειγμα ένας αγωνιστής τόλμησε (!) να σηκώσει την κόκκινη σημαία τον αντιμετώπησαν με κλοτσιές και μπουνιές. Όταν τόλμησαν (!) οι απεργοί της ΔΕΗ να έρθουν στο Σύνταγμα (χωρίς κομματικές σημαίες) τους αντιμετώπισαν με γιούχα και βρισιές. Για να μην μιλήσουμε για τις διάφορες συμπεριφορές απέναντι στους μετανάστες που τόλμησαν (!) να παραβρεθούν στην ελληνοφρένια του Συντάγματος. Τελικά, μόνο στο βαθμό που κανείς αποποιηθεί καταρχήν την πολιτική του ταυτότητα και στη συνέχεια την συνδικαλιστική (και γενικά κάθε άλλης συλλογικότητας εκτός από αυτή του υπερήφανου έλληνα) τότε μπορεί να συζητήσει «πολιτισμένα».

Μάθημα 3ον: Νέα ποιότητα και ωριμότητα.

Για όποιον δεν έχει φετίχ με τις διαδικασίες, αλλά τον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, θα μπορούσε να ανεχτεί τα παραπάνω, αν το αποτέλεσμα που κυοφορείται στο Σύνταγμα είναι μια «νέα ποιότητα». Δυστυχώς όμως, τα αποτελέσματα είναι φτωχά. Για ένα παιδί που έχει λαλήσει πάνω από το κομπιούτερ, η ζωντανή συνεύρεση με συνομηλίκους του με τους οποίους ανταλλάσσει προβληματισμούς, ανάμεσα σε μπύρες, τσίκνα και τσιγάρα, μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη, ίσως και αναζωογονητική. Αλλά ως μέθοδος για να αντιμετωπίσουμε το σαρωτικό μνημόνιο, είναι σαφώς ατελέσφορη και επιπλέον αποπροσανατολιστική.

Κάποιοι σύντροφοι κατανοούν ότι «το Σύνταγμα κατουράει στον τάφο της Αριστεράς κι αυτή νομίζει ότι ψιχαλίζει». Μια τέτοια προσέγγιση, ακόμη κι αν είναι σωστή στην περιγραφή της κατάστασης, οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα. Γιατί αντιμετωπίζει το «κίνημα» στατικά και την αριστερά σαν εξωτερικό παράγοντα, που δεν συμβάλει και δεν έχει ευθύνη στην διαμόρφωσή του. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο θα λέγαμε πως η αριστερά που δεν καταλαβαίνει τη διαφορά ανάμεσα στη βροχή και τα ούρα είναι απλώς ηλίθια. Αλλά εδώ συμβαίνει κάτι σοβαρότερο. Η αριστερά αυτή προσπαθεί να πείσει τον κόσμο της (που ως ένα βαθμό είναι συγχυσμένος από τη διαφήμιση του «κινήματος» από τα ΜΜΕ και τη δεξιά, και ταυτόχρονα από ένστικτο είναι επιφυλακτικός απέναντί του) να βγάλει λεκάνες να μαζέψει τη βροχή και να την πιει αχόρταγα. Η αριστερά του Συντάγματος δεν συνθηκολόγησε στην απαξίωσή της από το «κίνημα», συμβάλει και αναπαράγει καθημερινά την αυτοκατάργησή της και έχει και το θράσος να διαφημίζει τη λοβοτομή σαν διαδικασία μεταμόσχευσης εγκεφάλου από την οποία θα βγει εξυπνότερη.

Το «κίνημα των αγανακτισμένων» είναι αυτό που είναι ή έστω αυτό που μπορεί να γίνει. Πριν όμως από κάθε συζήτηση για αυτό ή για τον τρόπο που θα μπορούσε η αριστερά να παρέμβει στις διαδικασίες, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε για ποια αριστερά μιλάμε. Στις σημερινή συγκυρία είναι απολύτως αναγκαίο αυτή η συζήτηση να ανοίξει ανάμεσα στους  κομμουνιστές (και μάλιστα όσους συνειδητοποιούν το κατεπείγον της συγκυρίας). Με μια προϋπόθεση όμως. Να μην έχουν ξεχάσει κάτω από το βάρος των εντατικών σεμιναρίων του real democracy την κατακλείδα του κομμουνιστικού μανιφέστου.

«Οι κομμουνιστές θεωρούν ανάξιο τους να κρύβουν τις απόψεις και τις προθέσεις τους. Δηλώνουν ανοιχτά ότι οι σκοποί τους μπορούν να πραγματοποιηθούν μονάχα με τη βίαιη ανατροπή όλου του σημερινού κοινωνικού καθεστώτος. Ας τρέμουν οι κυρίαρχες τάξεις μπροστά σε μια κομμουνιστική επανάσταση. Οι προλετάριοι δεν έχουν να χάσουν σ' αυτήν τίποτε άλλο, εκτός από τις αλυσίδες τους. Έχουν να κερδίσουν έναν κόσμο ολόκληρο».

Κ. Ρουσίτης

από )( 07/06/2011 10:20 μμ.


αν δηλαδή θελήσω προσωπικά να γράψω την άποψη (ή την αποψάρα μου, ανάλογα με τον καθένα) σε ένα κομμάτι χαρτί και λέω πως μοιράζω "κειμενάκι"  και όχι προκύρηξη, που ακούγεται βαρύγδουπο, με ή χωρίς υπογραφή, θα έρθει κάποιος να μου πει τι? γιατί μοιράζω την γνώμη μου ελεύθερα σε έναν χώρο που προωθεί την ελεύθερη σκέψη? εκτός αν δεν κάνει αυτό και ουσιαστικά αυτό που θέλει να ακούγεται είναι η άποψη των συντονιστών μέσα απ τη δικιά τους οπτική.
επίσης είναι δυνατόν να νιώθει κανείς πολιτική απειλή από τους 10-20 μουλούδες και κάθε μουλουδες, που όπως είπε κι ο από πάνω, έχουνε χύσει τόνους μελάνι και γλουτολίνης και έχουν καταστρέψει 2 δάση χαρτί όλα αυτά τα χρόνια. Αν είναι δυνατόν! Συμφωνώ με το να μην δωθεί λόγος στη συνέλευση για κομματική προπαγάνδα, ΑΛΛΑ να μην δοθεί επίσης λόγος σε εθνικιστική/πατριωτική/φασιστική προπαγάνδα. Κάτι που δεν μπόρεσε η συνέλευση να αποφύγει χτες δευτέρα. Επίσης να κοπεί και η φόλα του απολιτίκ. Εγώ ως πολιτικό υποκείμενο κατεβαίνς στο σύνταγμα. Βλέπω και ανθρώπους που ξέρω σε ποια κόμματα της αριστεράς ανήκουν. Και μάλιστα χωμένους και στις ομάδες ψυχραιμίας/περιφρούρισης ή όποιο άλλο όνομα τους έχει δοθεί. Αν είναι να ψάξουμε το πολιτικό backround του καθενός να δούμε αν είναι γραμμένος σε κάνα κόμμα. Οι "ειδικοί" που εισηγήθηκαν στην χθεσινή εκδήλωση-κουβέντα μια χαρά πολιτικές προσωπικότητες είναι και με κομματικές ταυτότητες. Αυτούς δεν μας πειράζει να τους τρώμε στη μάπα, μήπως επειδή έχουν να μας πούνε κάτι "παραπάνω"? Προσωπικά αν δεν θέλουμε ένα "καλοπισμένο" μουλου σε τραπεζάκι αριστερά της πλατείας, να δώσουμε πόδι και σ' αυτούς που τους καλούμε να μας διαφωτίσουν με τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις. Κι αν όχι πόδι, να τους δω να μιλάνε 1,5' και όχι ένα τέταρτο. Έτσι λειτουργούν στο κτήριο που μουτζώνει τόσες μέρες ο "λαός". Οπότε που και που μπας και ρίχνουμε και κανα φάσκελο στα μούτρα μας.

αυτά. τέλος

από συνταγμα-ταχρίρ 07/06/2011 10:38 μμ.


τηλεφώνησα λοιπόν στον σύντροφο. ΄Οχι μόνο δεν έπαιξαν ακροδεξιοί στο σκηνικό με το ΚΚΕ μ-λ αλλά αυτοί πήγαν να σηκώσουν χέρι σε άτομο της περιφρούρησης που τους ζήτησε, χωρίς βία, να φύγουν εφαρμόζοντας τις αποφάσεις της Λαϊκής Συνέλευσης. Πάλι με τσαμπουκά όπως και την άλλη φορά πήγαν φασιστικά να επιβάλλουν την αποψή τους και τη θέλησή τους. Οι ίδιοι 15 άνθρωποι. Και ρωτάω:όταν η ομάδα περιφρούρησης την έχει πέσει σε φασίστες δήθεν ''δημοκράτες'' που ΠΉΓΑΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ το πανό ''ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ''-το οποίο ακόμα υπάρχει και θα υπάρχει ως το τέλος- πώς είναι δυνατόν να συμμαχούν με ακροδεξιούς απέναντι στο μ-λ και στο κάθε αριστερό κόμμα;;Ή το ένα συμβαίνει ή το άλλο. Τώρα για το Πατριωτικό Μέτωπο και το κάλεσμα του. Το κράτος και το παρακράτος θα κάνουν τα πάντα για να συκοφαντήσουν, να δυσφημίσουν , να σαμποτάρουν. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Ότι καλό ή κακό συμβεί εξαρτάται από εμάς. Εδώ πήγαν κάποιοι στον Χαρδαβέλα και είπαν για κόμμα και μ...ς και τώρα υπάρχει πρόταση στη συνέλευση να τους απαγορευτεί η είσοδος σε οποιαδήποτε ομάδα της κατάληψης. ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟ μ-λ: ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ ΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΞΑΝΑ: Η ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΤΗΝ ΕΠΕΣΕ 2 ΚΑΙ 3 ΦΟΡΕς τις πρώτες μέρες σε αυτούς που πήγαν να κατεβάσουν το πανό ''ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ''.Όταν την 4η ή 5η μέρα κάποιος της περιφρούρησης την έπεσε σε πακιστανό μικροπωλητή και του είπε να φύγει, η ομάδα περιφρούρησης τον έδιωξε μια για πάντα. Τί άλλο θέλετε;;; ΚΑι κάτι ακόμα. Η άμεση δημοκρατία δεν είναι θεόσταλτο δώρο, θέλει μάχη , πόλεμο, υπομονή, ανοιχτό μυαλό.Όλες οι υπόλοιπες λύσεις είναι δικτατορία των λίγων στους πολλούς, ακόμα και αν αυτοί οι λίγοι έχουν κόκκινες ή μωβ σημαίες. Αυτά

από ροζ κομματόσκυλο 07/06/2011 11:34 μμ.


Συνταγματοταχρισμένε, πάλι καλά που υπάρχουν οι οργανώσεις της αριστεράς τόσα χρόνια, με τα 15 ή τα 15.000 μέλη, αλλιως πλειοψηφικά και δημοκρατικά θα παίρνανε την απόφαση να εκκενώσουν αύριο την πλατεία και εσύ θα έτρεχες στη μαμά σου και στον μπαμπά σου. Αυτά εάν είσαι όντως απολίτικος, οπότε πρέπει να σου εξηγήσω επίσης ότι δεν μπορείς να μαζευτείς με 2000 άτομα και να πάρεις απόφαση να μην μοιράσει ο τύπος από το μ-λ φυλλάδιο. Είναι φασιστικό από μόνο του αυτό, όσοι και να το πάρουν απόφαση. Βεβαια το παρατσούκλι σου μου θυμίζει κουτελοσυριζαίο, οπότε συνέχισε το "ακομμάτιστο" σόου σου μέσα στη συνέλευση και τα λέμε στη συνδιάσκεψη.

από ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ 07/06/2011 11:39 μμ.


 Μπράβο σύντροφε. Χίλια μπράβο! Εξέφρασες όλα όσα κι εγώ σκέφτομαι. Με την προσθήκη ότι εγώ εννοώ "αριστερά" και τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο.

 "Κάποιοι σύντροφοι κατανοούν ότι «το Σύνταγμα κατουράει στον τάφο της Αριστεράς κι αυτή νομίζει ότι ψιχαλίζει». Μια τέτοια προσέγγιση, ακόμη κι αν είναι σωστή στην περιγραφή της κατάστασης, οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα. Γιατί αντιμετωπίζει το «κίνημα» στατικά και την αριστερά σαν εξωτερικό παράγοντα, που δεν συμβάλει και δεν έχει ευθύνη στην διαμόρφωσή του. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο θα λέγαμε πως η αριστερά που δεν καταλαβαίνει τη διαφορά ανάμεσα στη βροχή και τα ούρα είναι απλώς ηλίθια. Αλλά εδώ συμβαίνει κάτι σοβαρότερο. Η αριστερά αυτή προσπαθεί να πείσει τον κόσμο της (που ως ένα βαθμό είναι συγχυσμένος από τη διαφήμιση του «κινήματος» από τα ΜΜΕ και τη δεξιά, και ταυτόχρονα από ένστικτο είναι επιφυλακτικός απέναντί του) να βγάλει λεκάνες να μαζέψει τη βροχή και να την πιει αχόρταγα. Η αριστερά του Συντάγματος δεν συνθηκολόγησε στην απαξίωσή της από το «κίνημα», συμβάλει και αναπαράγει καθημερινά την αυτοκατάργησή της και έχει και το θράσος να διαφημίζει τη λοβοτομή σαν διαδικασία μεταμόσχευσης εγκεφάλου από την οποία θα βγει εξυπνότερη."
 
 Μνημιώδες...

από γενική απεργία διαρκείας 08/06/2011 12:30 πμ.


Το σύνταγμα δεν είναι κίνημα,σας αρέσει δε σας αρέσει.Είναι απλά ένας ακίνδυνος για κράτος και κεφάλαιο όχλος ο οποίος δεν θα καταλήξει κάπου παρά μόνο σε ατελέσφορες ειρηνικού τύπου διαμαρτυρίες (ή αλλιώς πιστολιές στον αέρα που λέει και ο λαός).Κι αν είχα προσωπικά κάποιες προσδοκίες από τη συνέλευση (του τύπου να ζυμωθεί άσχετος κόσμος αλλά και να οικιοποιηθεί με κάποιες διαδικασίες) αυτές καταρρίπτονται από τη συντονιστική ομάδα η οποία διακατέχεται από πλήρη συριζαϊκή γραμμή και έχουν ''κατέβει'' συντεταγμένα για να περάσουν τα...αιτήματα τους για μία καλύτερη αστική δημοκρατία.Να λείπει το βύσσινο..'Η ολική ανατροπή κεφαλαίου και κράτους ή τίποτα.Να χτιστούν τώρα οι δομές ούτως ώστε να γίνει η ''ουτοπία'' πραγματικότητα,να τσακιστεί ο κόσμος ο παλιός σε κάθε του έκφανση

από γάτος χωρίς πέταλα 08/06/2011 1:02 πμ.


όπως το περιγράφει ο συνταγματολόγος. Δεν μπήκαν στην φάση φασίστες είναι γενικός εξαφανισμένοι στο κάτω μέρος. Η περιφρούρηση εφάρμοσε απόφαση της συνέλευσης για χωρίς κόμματα φανερά και σημαίες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν όμως.
Πάρθηκε απόφαση ότι όποιος βγαίνει προς τα έξω και δηλώνει εκπρόσωπος, θέλει να στήσει κόμμα θα αποβάλεται από την συνέλευση. Τέθηκε με αφορμή την ιστορίας της κυρίας που μαζεύει υπογραφές για την δημιουργεία κόμματος και ζητήθηκε από την νομική ομάδα να διερευνήσει το θέμα.
Ακούστηκαν τοποθετήσεις, που επιδοκημάστηκαν, ότι δεν σκοπεύει το Σύνταγμα και η συνέλευση του να παράγει τους αυριανούς εξουσιαστές και αυτό πάει να διασφαλίστει.
Χορτάσαμε τόσα χρόνια από αριστέρους εξουσιαστές που στο όνομα της απελευθέρωσης του ανθρώπου εγκατάστησαν τα χειρότερα ταξικά και απολυταρχικά καθεστώτα όπου οι αποφάσεις παίρνονταν από μια ελίτ και νέμονταν τον πλούτο. Στάλιν, Μάο, Κάστρο, Πολ Ποτ και άλλοι που δεν διάφεραν από τον Χίτλερ και άλλους φασίστες.
Η έλειψη γραφειοκρατικών κομμάτων εξουσίας δεν είναι φασισμός, γιατί ο φασισμός επιτρέπει να υπάρχει ένα κόμμα και αυτό είναι το δικό του και φυσικά δέχεται την εξουσία από πάνω  σαν πανάκεια.
Και κλείνοντας ας αναλογιστούν οι κάθε είδους αριστεροί, ότι από τους μεγαλύτερους εξολοθρεφτες αριστερών ήταν και οι ίδιοι αριστεροί. (δεν δίνει καμμιά δικαιολογία ύπαρξης στον καπιταλισμί απλά υπάρχει και άλλος τρόπος οργάνωσης την κοινωνίας-από κάτω και ούτε σημαίνει καμμία ρεφορμιστική έκπτωση από θέσεις)

...

από Stewie Griffin 08/06/2011 1:32 πμ.


Παρότι το θέμα είναι άλλο, σήμερα δεν υπήρχε πουθενά κομματική υπογραφή, άρα αυτό που λες δεν στέκει. Ο προπηλακισμός έγινε για το λόγο που δηλώθηκε ευθαρσώς από τους περιφρουρητές οι οποίοι παρεπιπτόντως δεν ήξερα ότι είναι μια 30αρια, μάλλον πολλαπλασιάζονται σαν τις αμοιβάδες, "δεν θέλουμε αριστερά στην Πλατεία".

από aramcheck 08/06/2011 1:35 πμ.


με ποιο δικαιωμα εμφανιζεσαι εσυ με πρωτο πληθυντικο συντροφε να ριξεις πορτα σε οποιονδηποτε απο την κεντρικη πλατεια της αθηνας?
η συνελευση αποφασισε , Ε ΚΑΙ???
η πλατεια δεν ειναι κανενος

τουλαχιστον αντιφατικη συμπεριφορα, για να μην πω εκ του πονηρου

υγ. καμμια σχεση με το μλ δεν εχω

από ΕνⒶς 08/06/2011 1:39 πμ.


Ποιοί κρύβονται πίσω απο αυτό το καραγκιοζιλίκι και επιβάλουν στη πλατεία την κάθε μπαρούφα.  Εγώ δε μπόρεσα να πάρω μέρος σε αυτή τη συνέλευση, ούτε καν άκουγα τι έλεγαν αυτοί που μιλούσαν, αλλά αυτό δεν είναι συνέλευση, είναι η προσβολή του θεσμού της ανοικτής συνέλευσης.

Προσωπικά γουστάρω να βλέπω κόσμο στο δρόμο αγανακτισμένο απο τον κομματισμό που έχει οδηγήσει την κοινωνία σε αδιέξοδα, αλλά δεν με απειλεί το μ-λ ούτε το τ-λ, ούτε θέλω να επιβάλω αλλά δε μπορώ να βλέπω και κάποιους να επιβάλονται σε ανοικτούς χώρους.
Άλλο το καπέλωμα και άλλο να διακινείς ιδέες.  Το μόνο καπέλωμα που έχω δει στο σύνταγμα είναι οι δυνάμεις καταστολής να χαριεντίζονται με αυτούς με τις σημαίες ... εεε--μούντζα.  Αυτό κρύβει μια βία που σκιάζει όλους τους άλλους.  Επίσης ο ιδιοκτήτης και διαχειριστής της μικροφωνικής καπελώνει, τροφοδοτεί επίλεκτα δίκτυα αναπαραγωγής της συνέλευσης.
Για όλους τους άλλους απαγορεύεται η παρουσία σαν οργάνωση.  Γιατί υποχρεώνουν κάποιοι να κρυφτούν οι πολιτικές ταυτότητες των ανθρώπων εκεί.  Πότε δήλωσαν ότι έκαναν κλειστή κατάλυψη στη πλατεία και ποιοί είναι τέλος πάντων, και πως ονομάζονται.
Αν και συνήθως τσακώνομαι με μ-λ μέλη αν ήμουν εκεί θα έπαιρνα το μέρος τους για το δικαίωμα τους να διανέμουν ότι έχουν γράψει.  Οι δε "αποφάσεις" που ακούγονται είναι ολοένα και πιο ανησυχητικές, όχι για το περιεχόμενο τους αλλά για την διαδικασία με την οποία παράγονται και κατευθήνονται απο τους συντονιστές της συνέλευσης. 
Αν η απόφαση έλεγε ότι τα κοινοβουλευτικά κόμματα δεν είναι δεκτά στη πλατεία σαν τμήμα του κράτους θα το δεχόμουνα.  Αλλά να εκδιώκεται το μ-λ και 10 σκαλιά παραπάνω μπάτσοι και ναζί είναι αποδεκτοί ...  στραβά μου κάθεται.  Ο κόσμος κατεβαίνει στο δρόμο όταν ψάχνει ριζοσπαστικές λύσεις και αλλαγές κι όχι τσιρότα στο μισοβουλιαγμένο καπιταλισμό.
Ραντεβού στις 15!

από τα ψέματα δεν περνάνε 08/06/2011 1:51 πμ.


Από κάποιον που ήταν παρων.

Λοιπών αφου οι μουλουδες έστησαν το τραπεζάκι τους και ανήρτησαν πανο χωρίς την υπογραφή τους αλλα και χωρίς να ρωτήσουν κανέναν, καποιοι που φυσικά δεν εχουν κάμια σχεση με την περιφρούρηση αρχισαν να διαπληκτίζονται μαζι τους ότι δεν θελουν κόματα και να αφήσουν τα ταμπελακια στα σπιτιατους και να μην κατεβενουν ομαδικα αλλα να ατομικότητες. Λογο στο λόγο αρχιζουν τα σπροξίδια και οι φωνες και τότε εμφανιζετε ένα τύπος από την περιφρουρηση που μπαινει αναμεσα τους και λεει στο έναν εσυ από και εσυ από την άλλη  απλος απομακρυνθείτε. Όλα αυτά χωρις σπροξιές και με ηρεμο αλλα επιτακτικο τονο. Μετα ο τύπος της περιφρούρησης γυρναει προς το μέρος του ενός (του μλ) που ήταν και ποιο αγριεμένος και προσπαθει να τον καλμαρει. Έρχοναι και κάτι αλλοι της περιφρουρησης και ποιο πολύ έβλεπαν παρα συμμετείχαν, ακομα και στους διαλόγους που κράτησαν καμία ώρα.

Αυτό όσον αφορα την περιφρουρηση.

Τώρα οι μλδες είναι η δευτερη φόρα που προσπαθουν να μπουνε στην πλατεία και να περάσουν τα κηρύγματα τους.

Η συνέλευση το ξεκαθαρισε από πολύ νωρίς. Δεν θελουμε κόμματα στην πλατία.

Και για όσους κανουν ότι δεν καταλαβενουν εδώ μέσα. Πόσες φορές συντροφοι επιτρέψαμε στο κάθε μλ να μοιράζει τα κείμενα του σε χορους καταλήψεων μας;

Κάνενα καπέλωμα του κινήματος.

Σε όσους δεν αρέσει γυρίστε στις τρύπες σας.

από καμια σχεση με "εσάς" 08/06/2011 2:18 πμ.


να μιλάς για τη δική σου κατάληψη και να μη μας μπερδεύεις όλους τους καταληψίες με την απαράδεκτη βίαιη απώθηση των "ανεπιθύμητων" αριστερών από την πλατεία συνταγματος

από προταση 08/06/2011 2:23 πμ.


Γιατί δεν πάτε με τις σημαίες και τα τραπεζάκια σας να κάνετε κατάληψη κυβερνητικό κτήριο ή εργοστάσιο ή σπίτι βιομήχανου ή υπουργού αντι να δημιουργείται προβλήματα στη πλατεία...αν είστε λοιπόν επαναστάστες πηγαίνετε και κάνετε επαναστατική πράξη με τραπεζάκια ή χωρίς σε κέντρα της εξουσίας. Εσεις μουλάδες θέλετε τραπεζάκι για ψηφοθηρικους σκοπούς ..σκεφτήκατε τη Κυριακή θα έρθουν πάλι 500.000 να μην έχουμε μαγαζί;;; ξεφτίλα είσαι μεγάλη ξεφτίλα 

Και χθες αλλα και την Κυριακη....δεν θα πω πολλα αλλα ενα ....!~ Και στις 2 περιπτωσεις οι 15 του μ λ αυτοι ηταν που τραμπουκιζαν - προκαλουσαν - ουρλιαζαν λες και τους σφαζανε και οχι τα παιδια της περιφρουρησης που σχεδον του παρακαλανε με ωραιο τροπο να πανε τουλαχιστον πιο κατω στην πλατεια...
Μετα το χθεςσινο ειμαι πλεον σιγουρο οτι το κανουν ΕΠΙΤΗΔΕΣ να δημιουργησουν κλιμα....! Οποιος ηταν εκει και ακουγε και εβλεπε με καταλαβαινει....
Μιλαμε για απολυτους τραμπουκους με ξυλινη γλωσσα και παρωπιδες λες και ολοι οι αλλοι ειναι εχθροι.....ελεος !!

από ΕΝΑΣ 08/06/2011 3:17 πμ.


Ξεκολάτε επιτέλους... Καλό θα ήταν όταν καποιος στην πλατεία κάνει κάτι που δεν γουστάρουμε να μην τον μετατρέπουμε σε φασίστα τόσο αβίαστα γιατι και η λέξη χάνει την αξία της και ετσι παιζουμε το παιχνιδακι του συστηματος.....Αγαπητό κκε-μλ εκτώς απο τη παροχημένη παλαιοκκοματική συνταγή με τα τραπεζάκια υπάρχουν και άλλοι τρόποι να προωθήσεις της ίδεες σου! Τα τραπεζάκια σε ένα τέτοιο μέρος με τοσο ετερόκλητο κόσμο το μόνο που δείχνει είναι οτι βάζετε τη σφραγίδα και το μαγαζάκι σας και τα "κουκια - ψηφαλάκια" πανω απο τις ιδέες σας!!! Ελάτε στο Σύνταγμα και μιλήστε αλλά κυρίως ακούστε όπως πρέπει να κάνουμε όλοι!

από ΤΖ8 08/06/2011 3:27 πμ.


υπαρχουν και οι παραλληλες δρασεις παιδια του μ-λ και οσων απο (α) χωρο συμφωνει με μ-λ..καμμια αριστερα δεν παρατα τη βια σαν αντιβια αλλα τη ασκει για να προσταεψει τον λαο απο καθε καθεστως που του επιτηθεται.εχουμε τον μικι εχουμε και το μ-λ αντε βγαλε ακρη..δυστυχως η ευτυχως ο αγωνας δεν ειναι εγωκεντρικη παθηση..αλλα ανηκει σε καθε εναν οποτε το νιωσει οποτε σπασει τα δεσμα του..ουτε εγω νιωθω κομματι του αυνταγματος αλλα το σεβομαι γιατι ειναι ''μωρο'' και εσεις του μιλατε για βια?πατε να το στειλετε στον Καιαδα της ανυπαρξιας απο '' μικρο'' παιδι?ΥΠΟΜΟΝΗ..βιαζεστε και καποιοι βιαζουν με λαθος τακτικες και παλιες λογικες ''καινε' φυτωρια με αναρχοδοξασιαστικες φωτιες...Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΑΠΟ ΑΓΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ.. αυτη τη φορα η ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ειναι οχι οπλο αλλα καθηκον καθε αγωνιστη.. το μ-λ λειτουργει σαν ιεχωβας της κομμουνιστικης ιδεας στην πλατεια..η σταση τους ειναι ανουσια και ανεπικαιρη με οτι ζουν οι κατω ή οι πανω της πλατειας..δηλαδη και οι πανω και οι κατω δεν τους θελουν..οχι λογω μ-λ..αλλα οποιο κομμα και αν ηταν.

από τσε 08/06/2011 3:34 πμ.


λοιπον για να ξεκαθαρισουμε την υποθεση..ωρα 8 ερχετε ενα χαπακωμενο κοριτσακι με ενα ταμπελακι ομαδα οτιναν μας λεει (στο τραπεζακι) τι λεει το κειμενο ? για την αριστερα της λεει ο συντροφος για την αριστερα... βγαζει ενα φαλτσετο κιαρχιζει να σκιζει τον σπαγκο του πανο που εγραφε η αριστερα στην πλατεια κ οχι κκεμλ. αμεσως σηκωθηκαμε και την σταματησαμε καπακια ερχετε 50αρης κ τραβαει το πανο με πολλη λυσσα λεγοντας τωρα τωρα θα δειτε συγχρονως 6-7 ατομα ειρηνοποιοι σηκωνουν τα χερια λεγοντας ηρεμια. Καπακια οι συντροφοι ολοι φωναζουμε συνθηματα ,μας σπρωχνουν κατι τρεντουλες (κατα την αποψη μου μπατσακια) ο ενας ροζ μπλουζακι μιλαγε πανω μετα απο 20λ με ματ.. προσπαθουσα να κρατησω κοσμο να μην παρεκτραπει, ειχαμε κ ηλικιωμενους στα τραπεζακια. Οι τρεντουλες χαλαρωσανε οταν ειδαν οτι τα φασιστικα που εχουν μαθει στα γηπεδα δεν εφαρμοζονται στην πολιτικη... εξακολουθουμε να λεμε συνθηματα.. τα τραπεζακια τα σηκωνουν οι συντροφοι... οι ειρηνοποιοι κανουν ανθρωπινη αλυσιδα για να μην μας την πεσουν τα φασιστοειδη που βλεπαν στο πανο ΑΡΙΣΤΕΡΑ κ τους σηκωνοταν καγκελο η τριχα. τα πραγματα ηρεμουν κιενας συντονιστης της συνελευσης περνει το τηλεβοα κ λεει η συνελευση δεν απαγορευει την διακινηση ιδεων... Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ειναι το ΜΕΣΟ για να πετυχεις την οικονομικη  ισοτητα κ την δικαιοσυνη οχι ο σκοπος. το πασοκ γελαει κ γουσταρει γιατι βλεπει τους προλεταριους διασπασμενους να φοβουνται να σηκωσουν το σφυροδρεπανο μονο το μλ δεν φοβατε.. πισω ρουφιανοι του πασοκ εμπρος συντροφοι

g

από g 08/06/2011 10:14 πμ.


Ναι καλα..Το κκε-μλ σας ενοχλησε τωρα.Αυτα τα παιδια συνεχωςβρισκονται στους οποιους αγωνες και κινητοποιησεις .Εχουν παρει μερος σε συγκρουσεις και καταγγελουν συστημα και εξουσια..Προφανως το πανο της ανταρσυα που ειναι αναρτημενο στην δεξια πλευρα της πλατειας,ειναι αορατο.Κανεις δεν το βλεπει.Λοιπον για να ξεμπερδευουμε.Δεν ξερω ποιους τελικα ενοχλησαν τα παιδια,αλλα ας αναλογιστουν τουλαχιστον λιγο ορισμενοι πως τα βαζουν με ατομα που μαχονται στον δρομο για να μην θιγουν οι..τρεντακηδες οπως αποκαλεσε καποιος φιλος ποιο πανω την περιφρουρηση..Και προφανως ηθελαν να δηλωσουν την συμπαρασταση τους στην κινηση του συνταγματος και τιποτα παραπανω.Εξαλου δεν κατεβηκαν σε εκλογικα πανυγηρακια τελευται κυριοι της ανταρσυα.Δεν θα σας παρουν τα ψηφαλακια σας,μην ανυσηχειτε!!ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ..Το εχετε ακουσει ποτε αυτο αραγε??

Ένα χρόνο και κάτι μετράει το ταξίδι μας, στο ναρκοπέδιο του μνημονίου, για ένα χώρο συνεύρεσης, συζήτησης, ανταλλαγής απόψεων γύρω από τα ζητήματα που απασχολούν κάθε προοδευτικό και αριστερό άνθρωπο...
Γλέντι ενίσχυσης του βιβλιοκαφέ
Παρασκευή 10 Ιούνη
Πρόσκληση 10 ευρώ
Kρασί, σπιτικός μεζές και έκπτωση στα βιβλία

από νέος 08/06/2011 1:55 μμ.


Τραπεζομαχίες ...
Ενώ οι περισσότεροι ετοιμάζονται για τις μεγάλες μάχες με το σύστημα άλλοι ξεκίνησαν τις τραπεζομαχίες...
Στελέχη αριστερού χώρου εκτίμησαν(!) ότι η πλατεία Συντάγματος βρίσκεται σε θέση άμυνας απέναντι στις κατηγορίες που εκτοξεύονται από διάφορες πλευρές, με διαφορετικές αφετηρίες αλλά και στοχεύσεις, ότι είναι "ιστορική" ευκαιρία να επιβάλλουν με τον έτσι θέλω το μαγαζάκι τους και, να παρασύρουν έτσι τις άλλες πολιτικές αριστερές δυνάμεις, στο χορό. Αν τα καταφέρουν, θα βγουν την επομένη σαν κομματικά κοκόρια και θα δηλώνουν παντού και για πολύ καιρό ότι "χώρος μας" ήταν αυτός που κατέχτησε το "δικαίωμα" της παρουσίας κομματικών πάγκων. Πιστεύουν δηλαδή ότι έτσι θα ανεβάσουν τα κουκιά τους στο "Κίνημα". Θέλουν "νίκη" εναντίον της πλατείας και αδιαφορούν για στρατηγική νίκη εναντίον του καπιταλιστικού συστήματος.
Αδιαφορούν πραγματικά για το στόχο της πλατείας και ενδιαφέρονται μόνο για την εσωτερική μάχη την ονομαζόμενη "μάχη διακίνησης ιδεών" λες και έχει εγκατασταθεί μια δικτατορία στη πλατεία. Πάντα αυτά τα στελέχη δεν είδαν ότι ο μεγάλος εχθρός είναι αυτός που είναι πάνω στη βουλή και στο καπιταλιστικό σύστημα. Ξεκινούν από τη λογική ότι πρέπει να καθαρίσουμε το εσωτερικό μέτωπο και να επικρατήσει η δική μας κομματική γραμμή, η μόνη που διαθέτει την απόλυτη ορθή και επαναστατική προοπτική. Η αρρώστια αυτή την κουβαλάνε πολλοί χώροι της αριστεράς, αρρώστια που οδήγησε στην ήττα του "Κινήματος" τόσες δεκαετίες.
Είναι χώροι που δεν ξέρουν τίποτα άλλο να κάνουν παρά μόνο να οργανώνουν πορείες-δρομολόγια και εκδηλώσεις-συζητήσεις και να δίνουν μάχες τραπεζιού. Τόσο κοντόφθαλμοι και κενοί... Αν επικρατήσει η λογική του τραπεζιού την επόμενη Κυριακή θα έχουμε μια πλατεία ίδια με εκείνη στα φεστιβάλ αριστερών Νεολαιών και όχι μια πλατεία με δομή και δυναμική κοινωνικής και πολιτικής επανάστασης.

από ότι να ναι... 08/06/2011 3:16 μμ.


Το γλέντι που γράφεις έχει κανονιστεί πριν τις 25 Μάη και δεν έχει καμιά σχέση με τις παρεμβάσεις του ΚΚΕ(μ-λ) στην πλατεία. Γι αυτό  τις προβοκάτσιες να τις λες  αλλού που πιάνουν καλύτερα...

από Τύπος 08/06/2011 3:20 μμ.


Είμαι ο "ένας τύπος από την περιφρουρηση που μπαινει αναμεσα τους και λεει στο έναν εσυ από και εσυ από την άλλη απλος απομακρυνθείτε. Όλα αυτά χωρις σπροξιές και με ηρεμο αλλα επιτακτικο τονο. Μετα ο τύπος της περιφρούρησης γυρναει προς το μέρος του ενός (του μλ) που ήταν και ποιο αγριεμένος και προσπαθει να τον καλμαρει..." που αναφέρει στο σχόλιό του ο 1301743. Είμαι στην Ομάδα Ψυχραιμίας και όχι Περιφρούρησης ("Ειρηνοποιοί"). Είμαστε διαφορετικές ομάδες Η ΟΨ είμαστε πιο πολύ ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι όχι για "σκληρές φάσεις, συγκρούσεις με καταστολή κλπ., αλλά για να χαλαρώνουμε όποιους πλακώνονται σε πολιτικές συζητήσεις, 15-20 περιπτώσεις κάθε μέρα - πολύ λογικό, κατά τη γνώμη μου, να συμβαίνουν με τόσο κόσμο, σ' αυτή τη συγκυρία και με όλη τη φόρτιση που υπάρχει. Δεν έγινε κανένα χοντρό/βίαιο επεισόδιο χθες, θα το έλεγα "ένταση", όχι "επεισόδιο". Σπρωξιές και φωνές μόνο, ένα τραπεζάκι που έπεσε κάτω με μερικά φυλλάδια και τίποτα άλλο. Ούτε και ακροδεξιοί υπήρχαν στη φάση, οργανωμένα, εκτός αν υπήρχαν 1-2 περίεργες φάτσες στο πλήθος, αλλά δεν μπορεί κανείς να πει ότι ήταν φασίστες, ούτε και έπαιξαν ιδιαίτερο ρόλο στο όλο σκηνικό. Νομίζω ότι το πρόβλημα με το ΜΛ ήταν ότι είχαν το σύμβολο/υπογραφή τους στα φυλλάδια και είναι κόμμα που κατεβαίνει σε εκλογές, που αυτό η ΛΣ έχει ψηφίσει ότι δεν το θέλει στη συγκέντρωση (ψηφοθηρία). Αλλά όπως και με τις καντίνες έχουμε "σκοντάψει" στο επόμενο γνωστό/"κλασικό ελληνικό" σκαλοπάτι μετά την ψήφιση του (κάθε) "νόμου": Το πώς και το αν θα εφαρμοστεί ο νόμος, αφού ούτε οι καντινιέρηδες, ούτε και οι ΜΛ φεύγουν - και δεν είμαστε, εννοείται, διατεθειμένοι να τους δείρουμε, έλεος. Το πρόβλημα με τους ΜΛ λύθηκε στο τέλος και τα πνεύματα ηρέμησαν, εφ' όσον ξεκαθαρίστηκε ότι έχουν ήδη αλλάξει "υπογραφή" και υπέγραφαν τα κείμενα ως "Αριστερά της πλατείας" (βρίσκονται και χωροταξικά αριστερά όπως ανεβαίνεις). Νομίζω ότι αυτό το ΑτΠ είναι μια χαρά, δεν είναι εκλογικό κόμμα, και στην τελική μια παρέα είναι, δεν απαγορεύεται ρε παιδιά να γράψουν ένα κείμενο, να αποκαλέσουν τους εαυτούς τους όπως γουστάρουν και να το μοιράσουν σε μια εκδήλωση. Δεν θέλουν να έρθουν ως απλοί διαδηλωτές, θέλουν να μοιράσουν ένα κείμενο, έτσι κάνουν εδώ και 30 χρόνια. Είναι υπερβολή, νομίζω, να τους λέμε "ούτε αυτό δεν σας επιτρέπουμε". Και τους βάζουμε και σκέφτονται μετά ότι έχουμε συμφέρον να τους αποκλείσουμε, ότι έχουμε σκοπιμότητες κλπ. Αυτά από εμένα - μην ψαρώνετε με δυό τρεις σπρωξιές σε ένα πλήθος χιλιάδων ανθρώπων. Ακόμα και στατιστικά θα συμβούν. Το θέμα είναι να κρατάμε την ψυχραιμία μας και να διοχετεύουμε την ενέργειά μας εκεί που πρέπει και όχι άσκοπα, σε εκτόνωση στον διπλανό μας, ο οποίος μάλιστα βρίσκεται εκεί για τον ίδιο περίπου λόγο με εμάς. ευχαριστώ.

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω περί του ακομάτιστου της υποθέσεως και πραγματικά απορώ με την αφέλεια (ο πιο επιεικής χαρακτηρισμός που δίνω) ορισμένων ...
Και το γράφει αυτό ένα όν καθαρά απολίτικο σε σχέση με τόσους κινηματίες που υπάρχουν στο χώρο ...

Είναι δυνατόν να μην είναι ξεκάθαρο σε όποιον έχει κατέβει 2~3 φορές ότι το καπέλο είναι τόσο μεγάλο που κάνει σκιά σε όλη την πλατεία ? Έλεος ρε παιδιά ...

Τι ακομάτιστα και ιστορίες για μάγους και αγρίους ... όποιος είναι σε ομάδα ή έχει χωθεί λίγο παραπάνω θα έχει καταλάβει τι παίζει ... και "φαγώματα" γίνονται στις προτάσεις όταν δεν αρέσουν (ή μάλλον όταν δεν ταιριάζουν στα αιτήματα συγκεκριμένων πολιτκικών χώρων ... και θέματα χάνονται απο γενική συνέλευση σε γενική συνέλευση (να θυμίσω μόνο το περιστατικό με τις καντίνες το οποίο είναι και αντιπροσωπευτικότατο για να μην ξαναπιάσουμε αυτό του 15χρονου μετανάστη που δοθηκε στους μπάτσους  ... έρχεται τύπισσα μεσα στον πολύ κόσμο που ζητάει να αποχωρήσουν ... αλήθεια ως τι ? ο κόσμος τσιμπάει, μπαίνει σε ψηφισμα μέσω οχλαγωγιας και παροτι οτι ορισμένοι φώναζαν φερτε τους εδώ να μας μιλήσουν και και δαυτοι ... εν τέλει βγαινει ψηφισμα το οποίο λέει οτι θα τους ζητηθεί να πανε περιμετρικά και όχι εκεί που είναι η συνελευση. Ολα καλα μέχρι που έσκασε μύτη παληκαρι καντινιερης ο οποίος στο μικροφωνο καταγγελει οτι η τυπισσα που μιλησε πριν απο λιγο τα παιρνει απο τα εβερεστ (μιλάμε για βραζιλιάνικο σήριαλ αχαχαχαχαχαχα) ... εδωσε μαλιστα και πηγη στο νετ επι τουτου ... και οτι μεχρι σημερα ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗ ΦΑΣΗ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΦΑΓΗΤΟ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ... ΝΕΡΑ ... ΨΥΓΕΙΑΚΙ ΜΕ ΜΠΥΡΕΣ κλπ... (το οποιο το σαββατο ηταν ακριβως μπροστα στη συνελευση και πουλουσε μπυρες προς 1 ευρω ... αλήθεια τα λεφτά αυτά που πάνε ? ανακοινώθηκε πόσα είναι κάπου ? ανακοινώθηκε τι θα τα κάνουμε ? ποιος τα κρατάει ? αν και όλως περιέργως δεν το ξαναδαμε μετά την παρέμβαση ... ) ... ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ... ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΦΘΗΝΗΝΑΝ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝ Η ΓΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΑΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑ ΕΜΑΣ ... κάπου εκει και ενώ επικρατούσε μπάχαλο αποφασιστηκε οτι το θεμα δεν θα συζητηθει επι της παρουσης και οτι παει στην αυριανη ΓΣ .... ε οπως το ειδατε εσεις αλλο τοσο το ειδαμε και εμεις ...) ... και το μικρόφωνο μαζεύεται όταν τα πράγματα σκουρήνουν ... και τραμπουκισμοί από άτομα που έντεχνα φροντίζουν να μην ανήκουν επίσημα στην ομάδα περιφρούρησης,  αλλά όλως τυχαίως σε κάθε σκηνικό είναι δίπλα τους ωσαν ο βραβος του βράβου ... και μετανάστες δώσαμε στους μπάτσους ... και μετανάστες επιτρέψαμε να ψάξουν επειδη πουλαγαν λεηζερ! ... και πολιτικούς φέραμε να εκφράσουν τον εμετικό τους λόγο (μέσω της ελε) ... και δράσεις κάνουμε γαργάρα ενώ η απλότητά τους θα μπορούσε να είναι καταλυτική για τη διάδοση του κινήματος και τη μαζικοποιηση του ... και "τρενάκια" φεραμε για ψηφοφορίες ... και άλλα πολλά ... ή μήπως όχι ?

Αυτό που πέτυχαν ορισμένοι είναι απλώς να περιφρουρούν την πολύ καλά συγκαλημένη πολιτική τους παρουσία μέσω ενός κόσμου ο οποίος στο όνομα του απολιτίκ γίνεται περισσότερο φασίστας και απο τους φασίστες ... σορυ ακούγεται βαρύ αλλά έτσι το νιώθω εγώ ...

Εκτός αυτού να θέσω και μια απορία  ...
Θυμάμαι την πρώτη μέρα να συζητάμε για τη μικροφωνική ... λέγαμε να κάνουμε ένα ταμείο έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε τρέχοντα έξοδα ... την τρίτη μέρα περίπου και ενώ αποφασιστηκε να γίνει ένα ταμείο εκείνη τη στιγμή με 5 εθελοντές απο τη ΓΣ που όλος ο κόσμος θα έβλεπε εκείνη τη στιγμή μπροστά του (αποφυγή λαμογίων) ένα παληκάρι είπε ότι έχει μια προσφορά και έτσι το θέμα της μικροφωνικής λύθηκε ... αλήθεια αυτήν την κυριακή τα vhf, τα cb και τα pmr που είχαν σχεδόν όλοι οι βασικοί παικτες της οργάνωσης (και μη μου πείτε δεν υπάρχουν ... εκτός και αν εννοείται ότι αλλάζουν όπως και οι συντονιστές αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα) είναι και αυτά δωρεά ? ... προσωπικά βλέπω εξοπλισμό ο οποίος κοστίζει παιδιά ... πως για μια μικροφωνική θέλαμε να κάνουμε ταμείο ενώ για άλλες ανάγκες πολύ πιο ακριβές δεν έχουμε ζητήσει τίποτα ... που θέλω να καταλήξω ... σαφέστατα και μπορεί να είναι οι προσφορές αυτές του κόσμου που καλύπτουν ανάγκες, αλλα δε θυμάμαι να ζήτησε κανείς επικοινωνιακό εξοπλισμό ομάδος ... ποιος θα τον είχε άλλωστε εκτός ... μιας οργανωμένης ομάδος ?

όλα τα παραπάνω δεν τα γράφω για να κάνω κάποιον κάποιους να μην πανε στο συνταγμα ... τα γράφω απλά γιατί σιχάθηκα την καραμέλα του ακομάτιστου ... θα είμαι εκεί καθε μέρα να παρεμβαίνω, να συνδιαλέγομαι, να εκφράζομαι και άμα γουστάρω να μοιράσω και το κείμενο μου θα το κάνω στα ίσα ... όχι στα μουλωχτά και υπό το πέπλο του ... ακομάτιστου χειραγωγόντας κοσμάκη ...

με τα παιδιά του μ λ δεν "βρίσκομαι" ιδεολογικά, αλλά έχουν την αλληλεγγύη μου ...

από Ένας απο την ομάδα ήχου 08/06/2011 4:32 μμ.


" Επίσης ο ιδιοκτήτης και διαχειριστής της μικροφωνικής καπελώνει, τροφοδοτεί επίλεκτα δίκτυα αναπαραγωγής της συνέλευσης. "

Την μικροφωνική την διαχειρίζεται η ομάδα ήχου της τεχνικής υποστήριξης και ο ιδιοκτήτης της δεν συμμετέχει στην ηχοληψία.
Οι ομάδα των ηχοληπτών δεν καπέλωσε ποτέ κανέναν και ούτε είναι δουλεία της να κάνει κάτι τέτοιο. Επίσης παρέχουμε εξόδους από το μηχάνημα σε όποιον ζητήσει, μέχρι να ξεμείνουμε από εξόδους (δεν είναι και κανένα τεράστιο μηχάνημα, όυτε τα καλώδια που διαθέτουμε επαρκούν για όλες τις ανάγκες). Σε καθημερινή βάση παρέχουμε ήχο στο live streaming της πλατείας, στο ιντερνετικό ραδιόφωνο της πλατείας και στον Ένταση FM, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης. Ήμουν ηχολήπτης στην κονσόλα τα περισσότερα βράδια από τις 28/05, και δεν έχει υπάρξει ποτέ κάποιος που να του απέρριψα αίτημα για τροφοδοσιά ήχου, ακόμα και όταν αυτό σήμαινε υπέρβαση τεχνικών προβλημάτων κατα την ώρα της ηχοληψιάς. Αν ο σύντροφος έχει διαφορετική εμπειρία, τον παρακάλω να την αναφέρει.

από @ 08/06/2011 8 μμ.


Μερικοι εχουν τοσο Σταλινικο Σεχταρισμο μεσα τους που προσπαθουν να διασπασουν ακομα και τα κινηματα και οταν δεν εχουν να διασπαστουν με κανεναν διασπωνται με τον ιδιο τους τον εαυτο...Δυστυχως απο το ΚΚΕ περίμενα κατι τέτοιο αλλα τελικά το είδα απο το ΚΚΕ μλ, μαλλον δεν τους ηξερα τοσο καλά...ΥΓ Ημουν μπροστα στο σκηνικό και δεν πιστευα αυτο που εβλεπα απο ανθρώπους με τους οποιους πορευομαι στις ιδιες πορειες τοσα χρονια...Την δυναμη δεν την εχει κανενα μαγαζακι παρτε το χαμπαρι....την δυναμη την εχουμε ολοι μαζι!

από καστανης 08/06/2011 10:21 μμ.


1. Πρέπει να κάνουμε το διαχωρισμό. Υπάρχουν 3 “πλατείες”.

α. Η κάτω πλατεία.

Υγιεινιστές, βέγκανς, φεισμπουκάδες, ντροπαλοί (εννοώ χωρίς να δηλώνουν ταυτότητα) αριστεροί. Μη βία. Αλλά με ομάδα περιφρούρησης (μη βίαιας???).
Είναι υποθέτω το υποκείμενο στο οποίο οι αριστεροί θέλουν να παρέμβουν. Απαγορεύονται συλλογικότητες. Μόνο άτομα αυστηρά.
Μάλιστα. Φτύσαμε αίμα τόσους αιώνες για να μπορούμε να συγκροτουμαστε σε συλλογικότητες. Να εκδηλώνουμε αλληλεγγύη.

Για να γυρίσουμε, με την πλατεία, πίσω στον ΖΑΝ ΖΑΚ ΡΟΥΣΩ και στον ΜΠΕΡΚΛΕΪ και στον ΤΖΟΝ ΛΟΚ.
Ο καθένας μόνος του. Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ είναι αυτός. Τίποτα άλλο, σύντροφοι. Αυτό που πολεμάτε είναι. “Όχι κόμματα”, “οι συλλογικότητες γεννούν εξουσίες και γραφειοκρατίες”.
Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω. Την ψάχνω σε συλλογικότητες.

Η ζωή μου δεν είναι σαν το login με password. Το password μου το δίνω στο σύντροφό μου και δε με νοιάζει το security. Και δεν πατάω control+alt+Lock όταν είμαι away. Και δεν ψεύδομαι στο σύντροφο για να του δείξω τι γαματος friend είμαι, δε δημοσιεύω φωτογραφίες με hype και πόζα. Και δεν δίνω στη microsoft και στη google βορρά την προσωπική ζωή μου. Είναι πιο πολύτιμη από bits+bytes.

Μένω στον 21ο αιώνα. Δεν πάω πίσω. Πάω για τον σοσιαλισμό του 21ου αιώνα. Ποιος είναι αυτός; Θα τον βρω τέλος πάντων. Προς το παρόν το facebook μου κάνει παράσιτα. Είναι πολύτιμο εργαλείο στα χέρια ικανών χρηστών (ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ) υπό κάποιες συνθήκες. Προς το παρόν οι έλληνες χρήστες είναι χωρίς ΚΑΜΜΙΑ φαντασία, απ ότι έχει αποδειχθεί εκ του αποτελέσματος.

Όσο για Συνελεύσεις, τόσες άλλες μικρότερες αλλά και πιο σεμνές συνελέυσεις σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους γίνονται κατα καιρούς. Με αριστερούς και άλλους, μεγαλύτερο νόημα αλλά και με αναμφισβήτητα πιο θετικά αποτελέσματα. Ναυαρίνου, Κύπρου, Αγορά, Γαλαξίας και αλλού. Γιατί δεν έχουν τέτοιους διθυραμβους γι αυτές;

β. Η πάνω πλατεία.

Εδώ είναι χριστοδουλικοί, φασίστες και κάθε είδους “πληττόμενος”. Ξέρουν τι θέλουν. Δρουν ανενόχλητοι. Είναι συνειδητοποιημένοι και ξέρουν οτι οι “κάτω” είναι εχθροί. Είναι τακίμια με τους μπάτσους. Συνθήματα ανατριχιαστικά.

“Γουδί”, “Κρεμάλα”. Μουσολίνι, δηλαδή. Μη γελιόμαστε.

To θλιβερό είναι οτι οι από κάτω νομίζουν οτι με την “Ειρηνικη Συνύπαρξη” (ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ όρος) θα τη βγάλουν καθαρή, όπως έλπιζαν και οι ανατολικοευρωπαίοι. “Μη μας πειράζετε, δε σας πειράζουμε”.

Πόσο θα κρατήσει αυτή η ειρήνη;

γ. Η Πλατεία του Σαββατοκύριακου
Εκατοντάδες χιλιάδες που κατεβαίνουν με σπόνσορα τα κανάλια, το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Και την Αριστερά εκτός ΚΚΕ.

2. Αναρωτηθήκατε τι θα συμβεί αν μια Κυριακή, με την ηγεμονία της “πάνω πλατείας”, το πλήθος παροξύνει και πάει να κάνει ντου στη Βουλή;
Με απούσα την αριστερά. Τότε το βαθύ κράτος (Καθημερινή, Βήμα, Στρατός, Αστυνομία, δικαστές) θα μας κοτσάρει έναν σερ Μαρκεζίνη, Λουκά Παπαδήμο με Δημοσίας Τάξης ΛΑΟΣ.

Και κανένας δεν θα σκεφτεί την αριστερά και τους ξοφλημένους ηγέτες της. Γιατί αυτοί ούτε τώρα ούτε τότε θα θέλουν να ηγηθούν. Εφόσον κατεβαίνουν με τα καροτσάκια με τα παιδιά τους.

Τώρα εκστασιάζονται με την άμεση πειραματική δημοκρατία των “κάτω”. Τότε τα πειράματα θα είναι μακρινή ανάμνηση μες στον συντηρητικό χειμώνα με τα πειραματόζωα-καμαριέρες των νεοφιλελεύθερων τοκογλύφων.

Θα είναι μια πολύ κακή εξέλιξη. Δημοκρατία της Βαϊμάρης. Κράτος έκτακτης ανάγκης με το λαό “αγανακτισμένο”. Σας θυμίζει κάτι η περίσταση;

από μη αυτοπτης 10/06/2011 10:55 πμ.


δεν θα γινουμε ντεντεκτιβς να δουμε τι ακριβως έγινε και ποιος ανέβασε πρώτος τους "τόνους"..Πάντως το πέσιμο στη συγκέκριμένη οργάνωση στοχοποιεί την άποψη της και εχει στόχο να επιβάλει μια αντιπαραθετική άποψη.απλά. τώρα ποιον εξυπηρετεί το χτύπημα των κινηματικών απόψεων για τις οποιες αγωνίζεται η συγκεκριμένη οργάνωση στοχοποιει και τους πιθανους ενόχους και εκφραστες αυτών των πρακτικών. και ο νοων νοείτο.

από loipon 11/06/2011 3:17 μμ.


Θα ’θελα πολύ να παρέμβω και εγώ στην «πλατεία» αλλά η αντιπαράθεση που άνοιξε με αφορμή την ενυπόγραφη προκήρυξη του ΚΚΕ (μ-λ) μου δημιούργησε ορισμένα προβλήματα. Πρόβλημα 1: Πώς να δηλωθώ. Σαν ανένταχτος αυτόνομος, ανεξάρτητος, ακομμάτιστος ή ακατανόμαστος; Πρόβλημα 2: Αυτά που θα πω πώς να τα χαρακτηρίσω; Σαν απόψεις ή μη απόψεις; Σαν σκέψεις ή μη σκέψεις; Σαν γνώμες ή σαν μη γνώμες; Σαν προτάσεις ή σαν μη προτάσεις; Πρόβλημα 3: Τελικά εγώ τι είμαι; Υπαρκτός ή ανύπαρκτος; Είμαι από ύλη ή από αντιύλη και δεν το έχω πάρει είδηση. Είμαι εγώ ή μήπως είμαι κάποιος άλλος; Έχω μπερδευτεί ρε γαμώτο!

από loipon 11/06/2011 3:18 μμ.


Εξαρτάται από το ντιζάιν. Δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα έχουν μερικοί με τα καπέλα; Το μόνο που χρειάζεται είναι προσοχή, γούστο και φινέτσα. Όχι εκείνα τα παλιομοδίτικα, ξέρετε τι εννοώ. Ούτε με τις υπογραφές έχω κάποιο πρόβλημα. Αρκεί να είναι σύγχρονες, μοντέρνες, ιντερνετικές. Να είναι μάρκας. Να, όπως με τα ρούχα. Άλλο να είναι Αρμάνι και άλλο Ελβιέλλα. (και μόνο που το έγραψα το δεύτερο έπαθα κάτι τις). Μεγάλη σημασία δίνω να είναι οι πωλητές ευγενικοί. Καλλιεργημένοι. Να μου προτείνουν ΛΥΣΕΙΕΣ. Επιλογές με βάση τις οποίες εγώ να επιλέγω ΕΛΕΥΘΕΡΑ. Και πάνω από όλα να μου τα φοράν απαλά. Αεράτα και με στυλ. Τόσο που να μην αντιλαμβάνομαι ότι φοράω καπέλο.

από loipon 11/06/2011 3:20 μμ.


Διάβασα με τα της δεούσης προσοχής αυτά που γράφεται στην ίδια ιστοσελίδα για το ίδιο θέμα. «Δυστυχώς είναι θέμα διανοητικής ικανότητας της συγκεκριμένης οργάνωσης. Δεν το λέω έτσι επιθετικά. Πιστεύω ότι έχουν χαμηλή δυνατότητα πολιτικής σκέψης». Κε Τμηματάρχα έτσι όπως τα λέτε είναι. Μεγάλο το δίκιο σας γι’ αυτό κι’ εγώ δεν δίνω σημασία σε αυτά που λένε ορισμένοι πως όσοι φαντασιώνονται ότι είναι ανώτεροι από τους άλλους είναι ακριβώς έκφραση της ανικανότητας τους να αντιληφθούν αυτά που συμβαίνουν γύρω τους. Εγώ κε Επόπτα έχω αντιληφθεί ότι εσείς είστε ένα ξεχωριστό άτομο, μόνο που μου πήρε λίγο χρόνο να το καταλάβω( ελπίζω να μου το συγχωρήσετε). Και δεν θέλω να ακούσω λύση από κάποιους που ισχυρίζονται ότι εσείς κι οι «κολλητοί» σας την «βρίσκετε» αυτοθαυμαζόμενοι χωρίς να μπορείτε να συνειδητοποιήσετε ότι αυτό το μόνο που εκφράζει είναι η κουφότητα και η ρηχότητα της σκέψης σας. Εγώ κε Διευθυντά μου όχι μόνο διαφωνώ μ’ αυτά, αλλά επειδή θεωρώ ότι εσείς και ο κύκλος σας είναι ενός κάποιου επιπέδου τέλος πάντων, ότι πρέπει μόνο εσείς να μιλάτε και εμείς να ακούμε. Θεωρώ μάλιστα πως εκείνοι που γελάν με αυτά είναι επειδή το χαμηλό τους επίπεδο δεν τους αφήνει να αντιληφθούν σε ποιες υψηλές σφαίρες έχει απογειωθεί. Αφού να φανταστείτε κάποιος είχε το θράσος να ισχυριστεί-και κρίμα τα γράμματα που ξέρει- ότι ο ναρκισσισμός είναι ολίγον και κλινική περίπτωση. Τι να πω. Αισθάνομαι συντετριμμένος.

από loipon 11/06/2011 3:22 μμ.


ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! Κυκλοφορούν Αριστεροί με πολιτικά ανάμεσά μας!

από loipon 11/06/2011 3:26 μμ.


Δηλώνω υπευθύνως, ενώπιον Θεού, Γραμματείας και Επιτροπής Περιφρούρησης ότι αποκηρύσω μετά βδελυγμίας τον Σταλινισμόν, Λενινισμόν, Κομμουνισμόν και τις παραφυάδες αυτού. Μπορώ τώρα να μιλήσω απ’ το μικρόφωνο παρακαλώ;

από loipon 11/06/2011 3:28 μμ.


Έχω την άποψη ότι η πραγματική αντίθεση και αυτό που παίζεται –και- στις πλατείες δεν είναι κόμματα ή όχι κόμματα. Αυτό είναι μια κάλπικη «αντίθεση» που ήρθε να συγκαλύψει την πραγματική. Την αντίθεση ανάμεσα σε δύο κατευθύνσεις, δύο γραμμές, που διαφοροποιούνται εδώ και καιρό. Πιο συγκεκριμένα πάνω στον καμβά της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, της αναδιάρθρωσης, κουρέματος, επιμήκυνσης, κλπ του χρέους, κινείται ένα ολόκληρο φάσμα δυνάμεων (και εννοείται με τις ιδιαιτερότητές του το καθένα) από τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, διαπερνάει τον ΣΥΡΙΖΑ και φτάνει έως και «πολύ Αριστερά». Εν όψει πιθανώς πολιτικών ανακατατάξεων κάποιοι ξεσκονίζουν τα κουστούμια τους και κάποιοι άλλοι φαντασιώνονται ρόλους.Από την άλλη πλευρά η γραμμή πάλης, αυτή που ποντάρει στη και επικεντρώνει σ’ αυτά που κατεβάζουν τον κόσμο στον δρόμο και μπορούν να τον κρατήσουν στον δρόμο. Την οργή για την επίθεση που δέχεται, την διάθεση του να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του, την κατεύθυνση απόρριψης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος της ανατροπής του Μνημονίου. Αυτή την κατεύθυνση θέλουν να αποκλείσουν τα κόμματα που κρύβονται πίσω από την ταμπέλα του «ακομμάτιστου» και αυτό που αδίσταχτα «περιφρουρούν» με ομάδες τραμπούκων που περιλαμβάνουν από ακροδεξιούς μέχρι και κάποιους «αναρχικούς» (;) είναι η κατεύθυνση που θέλουν να πλασάρουν χωρίς καν να υπάρξει αντίλογος.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License