ρατσιστική παράκρουση από το δήμο Μοσχάτου και τοπικούς συλλόγους γονέων

...

Με αφορμή την εξαγγελία του υπουργείου προ.πο για τη δημιουργία χώρων κράτησης μεταναστών σε Αττική κι επαρχία, αλλά και τον προωθούμενο στο Μοσχάτο "ξενώνα"-φρούριο μεταναστών (που είχε αρχικά σχεδιαστεί να μετατραπεί ένα παλαιό ξενοδοχείο κάπου κοντά στην παραλιακή), ο δήμος Μοσχάτου σε συνεργασία με επί μέρους συλλόγους γονέων από σχολεία της περιοχής (και διάφορους εθνικόφρονους συνοδοιπόρους από τον "ελεύθερο κόσμο"), προέβησαν σε ένα κύκλο ενεργειών συντηρητικής αντίδρασης με περιεχόμενα που εναντιώνονται στην -γενικά κι αόριστη - "εγκληματικότητα" και "βία" των μεταναστών (που με εκτίμησή τους θα μεταφεθεί στην περιοχή του Μοσχάτου μαζί με τον "ξενώνα"), όπως και τη "διάρηξη της κοινωνικής συνοχής" που θα επέλθει με τη λειτουργία του "ξενώνα"!!!

Η ρατσιστική υπόσταση των τοπικών θεσμικών αντιδράσεων είναι διάχυτη σε πλήθος δημόσιων ανακοινώσεων και καταγγελιών, τόσο του ίδιου του δήμου (και του δημάρχου) αλλά και των τοπικών συλλόγων γονέων (με τους οποίους ο ίδιος ο δήμος έχει άμεση προσωπική και φυσικά πολιτική εμπλοκή).

Στον αντίποδα, πολίτες αλλά και εκπαιδευτικοί της περιοχής, επιχειρούν να ορθώσουν αναχώματα στη διάχυση του ρατσιστικού λόγου.

Αλληλεγγύη ή φόβος...

Περισσότερη ενημέρωση παρακάτω:

http://moschato-live.blogspot.com/2011/06/6.html

http://parents6ds-moschato.blogspot.com/2011/05/1900.html

http://my-mosxato.blogspot.com/2011/06/blog-post_3432.html

http://moschato-live.blogspot.com/2011/05/blog-post_24.html

http://moschato-live.blogspot.com/2011/05/blog-post_7655.html


http://el-gr.facebook.com/note.php?note_id=135205339889751

http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7749:%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%9C%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%AC%CF%84%CE%BF,-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD&catid=89:2008-10-10-10-48-18&Itemid=281


Παρόμοια γίνονται και αλλού.
Πίσω από όλα αυτά είναι το παρακράτος του μπατσοκ που προσπαθεί να δημιουργήσει πολώσεις σε τοπικό επίπεδο και εναντίον αντιπολιτευόμενων ή μη αρεστών δημάρχων.
Με πρόσχημα τους μετανάστες και υιοθετώντας ακροδεξιά πολιτική μαζεύουν κόσμο εναντίον κέντρων "φιλοξενίας", επανένταξης ναρκομανών κλπ

Αξιοσημείωτο είναι τι έγινε στην Αργυρούπολη εναντίον του Γκορτζίδη που εκλέχτηκε με το συριζα και την ανταρσυα: οι τρεις ηττημένοι πασόκοι ξεκίνησαν να προπαγανδίζουν συγκέντρωση εναντια στη "λαθρομετανάστευση" και το ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρου "φιλοξενίας" στο Ελληνικό. Μετά το κράξιμο στον Πεταλωτή μαζεύτηκαν, οι δύο μάζεψαν και τα πανό που είχαν κρεμάσει στις πλατείες, έμεινε ένας.
Δεν έχουν καμιά ελπίδα, θα φάνε τα μούτρα τους.
Ο κόσμος ξέρει.
Φασισμός και μπατσοκ πάνε παρέα

από τα ίδια ακριβώς 11/06/2011 5:45 μμ.


στο Νέο Φάληρο έχουν κολλήσει παντού ανακοίνωση υπογεγραμμένη από χριστιανική ένωση, εξωραϊστικό σύλλογο 'η αναγέννηση' κι άλλους δυο τοπικούς συλλόγους που δηλώνουν υποστήριξη στο Δήμο Μοσχάτου για την άρνησή του στην ίδρυση ξενώνων μεταναστών καλώντας τους κατοίκους της περιοχής και πέριξ να βρίσκονται σε επαγρύπνιση! για να μην περάσουν τέτοιες αποφάσεις. Για άλλη μια φορά οι 'καλοί χριστιανοί' κι οι άνθρωποι του πνεύματος και του πολιτισμού ανοίγουν τα εσώψυχά τους δείχνοντας τη σήψη τους και καλώντας και τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο, με την πρόφαση της συνοχής, της τάξης και της ασφάλειας, την ίδια στιγμή που οι ίδιοι μπορεί να μιλούν για ανθρωπισμό, αγάπη και κοινοκτημοσύνη για να φουσκώνουν τις τσέπες τους από δουλικούς φιλανθρώπους.

από κάτοικος Μοσχάτου 12/06/2011 1:49 πμ.


Δεν είναι μόνο ο Δήμος και οι Ελληναράδες ακροδεξιοί που δεν θέλουν τον ξενώνα των μεταναστών σε ξενοδοχεία του Μοσχάτου είναι και η κοινοβουλευτική αριστερά που οι εκπρόσωποι της στο δημοτικό συμβούλιο έχουν την θέση μακριά από μας οι μετανάστες, και σιγοντάρουν, την κυρίαρχη αντιμεταναστευτική υστερία δηλαδή ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.
Να τι γράφει στην σελίδα της ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ η δημοτική κίνηση του κυρίου Σωπάκη μέλος του συνασπισμού:

΄΄Το τελευταίο διάστημα ακούγονται φήμες για μετατροπή ξενοδοχείου στο Μοσχάτο σε ξενώνα στέγασης μεταναστών. Επίσης δημοσιεύτηκε διαμόρφωση Κέντρου Κράτησης Μεταναστών στη Μονάδα Πέτρου Ράλλη. Είμαστε αντίθετοι με την μετατροπή ενός συνοικιακού ξενοδοχείου σε ξενώνα μεταναστών χωρίς μελέτη και σχέδιο, που απλώς θα μεταφέρει το πρόβλημα από την μια γειτονιά στην άλλη. Ξενώνες πρέπει να υπάρξουν  διασκορπισμένοι με χωροταξική μελέτη σε όλο το λεκανοπέδιο με προϋποθέσεις και προδιαγραφές τέτοιες που  να αποφεύγεται η δημιουργία νέων γκέτο.  Είμαστε αντίθετοι στην περαιτέρω υποβάθμιση του Ταύρου που εκτός από τα οξυμένα  προβλήματα  της οικονομικής κρίσης,  αντιμετωπίζει ήδη σοβαρά  περιβαλλοντικά   προβλήματα  λόγω της καύσης καλωδίων, καταλυτών, σκουπιδιών τόσο στον καταυλισμό των Ρομά-στο Βοτανικό- όσο και στις παράνομες εγκαταστάσεις ελλήνων σκραπατζήδων, χωρίς κανένα  μέτρο μετεγκατάστασης ή προστασίας της ασφάλειας και της υγείας ανθρώπων να έχει ληφθεί από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές. Θα είμαστε οι πρώτοι που θα συμφωνήσουμε σε ανοιχτό ξενώνα στέγασης, αν η δεύτερη χωροθέτηση είναι πχ στη Βουλιαγμένη και η τρίτη πχ στην Εκάλη. ΄΄


Και οι φασίστες του ΑΓ. Παντελεήμονα το ίδιο λένε να τους στείλουν στην Εκάλη και στην βουλιαγμένη
 

από ένας 12/06/2011 2:34 πμ.


Ακριβώς για αυτό τον λόγο, επειδή δηλαδή η ρατσιστική ρητορεία έχει εισχωρήσει για τα καλά στις "ρεαλιστικές" πολιτικές (και) της αριστεράς, επειδή σύσσωμος ο θεσμικός "προοδευτικός χώρος" κάνει πολιτικές οπισθοχωρήσεις μπροστά στην δριμεία επίθεση της κυριαρχίας που χρησιμοποιεί τον κοινωνικό κανιβαλισμό κι εκφοβισμό ως μέσο ανάσχεσης των αντισυστημικών κοινωνικών αναταραχών, επειδή η συστημική αριστερά έχει τσιμπήσει το δόλωμα του κοινωνικού συντηρητισμού και προσπαθεί να πάει με τα νερά του για να μην ξεψυχήσει, επειδή πλέον δεν χωράνε αυταπάτες κι ούτε υπάρχουν πολιτικές "πλάτες", είναι ανάγκη να δηλώσουν δυναμικό παρών στις γειτονιές εκείνες οι φωνές αντίστασης απέναντι στην προωθούμενη βαρβαρότητα και εκ-φασισμό. Τέρμα τα ψέματα, να πάρουν όλοι θέση σαν πολίτες και γείτονες, και όχι σαν μέλη κομμάτων κι αποκομμάτων, θεσμικών φορέων και φερεφώνων της εξουσίας και του πολιτισμού των μνημονίων.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License