Συνταγμα Ψηφισμα 11/6 - δράσεις για 15/6

Η Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Συντάγματος αποφάσισε τον αποκλεισμό του κοινοβουλίου για 15/6 και συμμετοχή στην Γενική Απεργία με παράλληλη αποχή απο κατανάλωση

24 ώρες στο δρόμο!

Δίνουμε τη δική μας ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ

15 Ιουνίου περικυκλώνουμε τη Βουλή

Τώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το μεσοπρόθεσμο, περικυκλώνουμε τη Βουλή, μαζευόμαστε και μένουμε στο Σύνταγμα.

Όλοι μαζί συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τις κινητοποιήσεις που ξεκινήσανε στις 25 Μάη. Πρώτος σταθμός η γενική απεργία την Τετάρτη 15 Ιουνίου. Δε σταματάμε μέχρι να το πάρουν πίσω.

Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη Γενική Απεργία και διαδηλώνουμε ειρηνικά. Στις 15 Ιουνίου δεν εργαζόμαστε και δεν καταναλώνουμε. Συντονιζόμαστε με όλους τους πολίτες που θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μεσοπρόθεσμο, με τους απεργούς και τα σωματεία τους, με τις λαϊκές συνελεύσεις, με τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις σε όλη τη χώρα. Καλούμε τους καλλιτέχνες να πλαισιώσουν την κινητοποίηση, να κατέβουν στους δρόμους μαζί μας και να δώσουν το δικό τους χρώμα. Δίνουμε τρία μεγάλα ραντεβού:

Όλοι την Τετάρτη 15 Ιουνίου στις 7 το πρωί:

1. Μπροστά στη Βουλή.

2. Στο μετρό Ευαγγελισμός.

3. Στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

 

Μέχρι τις 15 Ιουνίου οργώνουμε την Αθήνα για να μεταφερθεί παντού το κάλεσμα της Λαϊκής Συνέλευσης του Συντάγματος. Δίνουμε από τώρα αγωνιστικό ραντεβού για τη μέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου.

Να ακουστεί δυνατά η δική μας φωνή:

ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Συντάγματος

11 Ιουνίου 2011

από γαβ-γαβ με απορία 12/06/2011 12:26 μμ.


Καλά αυτά δεν είχαν ξαναψηφιστεί τις προηγούμενες μέρες; άλλαξε κάτι μήπως σε διατυπώσεις και λέξεις; Τι στο καλό γίνεται στο Σύνταγμα και αναμασάνε τα ίδια και τα ίδια. Μήπως η συνέλευση υπάρχει απλά για να υπάρχει τελικά; Κάτι καινούργιο παιδιά θα ακόύσουμε; Τι αλλαξε λοιπόν; Κάποιος από τους ¨"Συνταγματικούς" ας μας απαντήσει........

από το κοινωνικό φόρουμ έγινε συνέλευση πλατεία 12/06/2011 12:52 μμ.


Yπάρχει κατι καινούργιο, το "διαδηλώνουμε ειρηνικά". Το "ειρηνικά" είχε απορριφθεί  με απόφαση συνέλευσης τις προηγούμενες μέρες και χθες επανήλθε μετα από 4-5 συνεχόμενες ψηφοφορίες

"Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη Γενική Απεργία και διαδηλώνουμε ειρηνικά."

Αυτή η  λέξη "ειρηνικά', είχε χτες πολύ ιστορία !
Εγιναν 4 ψηφοφορίες για να μπει, αφού στις 3 ο κόσμος ήταν μοιρασμένος.
Αν και πολλοί είπαν πως σε τέτοιες περιπτώσεις απλά δεν ψηφίζεται και η εισαγωγή της λέξης δεν θα γινόταν, έπεσε γερό τσαλαπάτημα και τράβηγμα στο μικρόφωνο.

Η υπέρμαχοι της εισαγωγής της λέξης τελικά το κατάφεραν αφού φάνηκε πως κάποιοι που προτιμούσαν να μην μπει απλά δεν ψήφισαν.

Χτες φάνηκε και η στειρότητα της συνέλευσης.
Καμία δράση δεν έχει γίνει. Δυο βδομάδες τώρα απλά ακούγονται γνώμες, πολλές είναι μαχητικές, πολλές είναι ουσιώδεις αλλά ο μικροαστισμός κυριαρχεί.
Η λέξη "ειρηνικά" έχει εισαχθεί σε πολλά ψηφίσματα.
Η απορία είναι, αυτή η συνέλευση εκεί στο Συνταγμα κατάντησε να εκπροσωπεί μόνο τα μέλη της, χωρίς καμία ουσιαστική αγωνιστική δράση, με πρόσχημα τις ανοησίες με το ΚΚΕ μ-λ έχει καταφέρει και τον απομονωτισμό από χώρους, τελικά πόσο και πόσοι πασόκοι είναι????? Πόσο βαλτοί είναι?????

(θυμίζω πως ο γουρουνοΠάγκαλος υποστήριξε την "πλατεία" σαν ύψιστη  δημοκρατική διαδικασία. Αραγε θα έλεγε τα ίδια αν υπήρχαν καθημερινές δράσεις????)

Χτες, κάποιοι και κάποιες έθεσαν το θέμα της μη αγωνιστικότητας, ωμά και μπράβο τους ! Καποιος ειπε πως στις 15 δεν θα είναι εκεί, ο φυσικός του χώρος είναι το "Μουσείο", εννοούσε θα είναι στην πορεία που συγκεντρώνεται εκεί.

Ας το καταλάβουν όσοι πανε στο Σύνταγμα, έχει μετατραπεί σε χώρο μικροαστικής έκφρασης, μετά από 2 βδομάδες δεν υπάρχουν στοιχεία ωριμότητας και ζύμωσης, ακόμη επιμένουν μερικοί να λένε τα ίδια, περί "κομμάτων", "ειρηνικών διαμαρτυριών" και αποκλεισμών. Κανένας αγώνας και καμία δράση δεν ξεκίνησαν από εκεί ! Στις 15/6, ένα κύμα χιλιάδων αγανακτισμένων θα διαμαρτυρηθεί, δεν νομίζω πως κανείς τους θα ασχοληθεί με την "πλατεία" των 3.000 μικροαστών με τις 6.000 γνώμες.
Αυτό ας το καταλάβουν όλοι.
..κι ας χωνέψουν πως μόνο με τη συμμετοχή ανθρώπων από όλους τους χώρους θα καταφέρουν κάτι.

Και κάτι τελευταίο, άλλο είναι κόμα, άλλο είναι παράταξη, άλλο είναι συλλογικότητα, άλλο είναι πρωτοβουλία ανθρώπων κι άλλο είναι πολιτικός χώρος. Πως γίνεται εκεί στο Σύνταγμα να έχουν αποκλειστεί όλα τα παραπάνω??????από Αυτόνομος 12/06/2011 1:39 μμ.


Η πρόταση για περικύκλωση της βουλής είναι πολύ σημαντική, ας βοηθήσουμε όλοι να υλοποιηθεί. Τα τρία ραντεβού το πρωί της Τετάρτη σε σταθμό μετρό Ευαγγελισμού, σε Παναθηναϊκό Στάδιο και Σύνταγμα, πρέπει να ενισχυθούν και από την πορεία που θα ξεκινήσει από το Μουσείο, καλό είναι αυτή η πορεία να μην ανέβει μόνο από την Σταδίου αλλά από όλες τις παράλληλες οδούς: Σταδίου, Ακαδημίας, Πανεπιστημίου ακόμα και Σόλωνος άμα  έχει πολύ κόσμο.

Αυτό θα είχε πολλά θετικά αποτελέσματα. Ανεβαίνοντας μόνο την Σταδίου ο κόσμος είναι πιο χειρισμός από τις μονάδες καταστολής, οι οποίες είναι στα κάθετα στενά. Αντίθετα εάν ανεβαίνει παράλληλα, οι μπάτσοι θα αναγκαστούν να φύγουν από τα ενδιάμεσα κάθετα στενά γιατί θα κινδυνεύουν να βρεθούν αποκομμένοι και απομονωμένοι. Επίσης κυκλώνεται και από άλλες μεριές η βουλή.

Σε σχέση με τις συγκρούσεις, το θέμα δεν έχει να κάνει με το πιο είναι ποιο ρεφορμιστής αλλά ,πια τακτική μας βοηθάει να μείνουμε πιο πολύ και πιο μαζικά  στο Σύνταγμα. Στις τελευταίες απεργίες έχει φανεί ότι οι μπάτσοι μας παίζουν με ένα πολύ οργανωμένο σχέδιο: καταρχάς μας έχουν σε μια γραμμή, άρα είναι πολύ εύκολο να γυρνάνε γύρω γύρω μας όπως οι λύκοι στο κοπάδι από πρόβατα, να επιλέγουν που θα μας κτυπήσουν και θα μας τρελάνουν με τα χημικά και εν τέλει να μας διαλύσουν άρον άρον.

Η σύγκρουσή δεν είναι σκοπός είναι μέσω, ας ξεφύγουμε από την θεαματική και φετιχιστική χρήση της, θα έρθει η ώρα που θα είναι απαραίτητη (μπορεί και την Τετάρτη στην προσπάθεια μας να περικυκλώσουμε την βουλή), όμως το βασικό είναι ο κόσμος να κατακλύσει τα πάντα γύρω από την βουλή να έχει πολλά μέτωπα και μ’ αυτό τον τρόπο να μειώσει την ικανότητα των μπάτσων για καταστολή….

Όλα αυτά που λέω δεν είναι δικές μου σοφίες είναι τακτικές που εφάρμοσε με επιτυχία το κίνημα ενάντια στην παγκοσμιοποίηση σε διάφορες φάσεις….

Ας επιχειρήσουμε να κάνουμε κάτι έξω από την συνήθεια: πορεία, φεύγουν πέτρες, τρώμε ξύλο και χημικά και πάμε σπίτι μας ή στην ΓΑΔΑ για να δούμε τη θα κάνουμε με τους συλληφθέντες.

Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛ

από @ 12/06/2011 1:45 μμ.


γλώσσα λανθάνουσα...

‘ο φυσικός του χώρος είναι το "Μουσείο"’

κι αυτού, όπως και πολλών από την Αριστερά και την Αναρχία, φοβάμαι...

από ναυτικός. 12/06/2011 2:03 μμ.


Οι παραπάνω καλά το έγραψαν 15 μέρες χωρίς ουσία και μόνο ένα κατασκηνωτικός χαβαλές,δήθεν ελευθεριακός, χαβαλές από τύπους που νομίζουν πως έτσι κάνουν επανάσταση. Δράσεις θα μπορούσαν να γίνουν πολλές και άκρως ειρηνικές. Χάθηκε ένα συμβολικός αποκλεισμός του υπουργείου οικονομικών που είναι απέναντι; Μια φάση σαν τον Σύλλογο Ειλικρινών Βιομηχάνων που πέρασε το μήνυμα της στον κόσμο δεν έγινε;Μπράβο στα παιδιά που το έκαναν
Τι να τις κάνω τις σκηνούλες και τα διάφορα event όταν δεν παράγουν ουσία. Κάποιοι ΄΄εγραφαν ότι διάφοροι αριστεροί προσπάθησαν να καπελώσουν το Σύνταγμα..Δεν είναι έτσι καπελώθηκαν από δήθεν απολίτικους που προωθούν τα νέα κόμματα εξουσίας ή ακόμα και δυνάμεις του συντηριτικού/κυβερνητικού χώρου με τις ευλογίες του κράτους, κεφάλαιου..
Τελικά ποιο συνέπεις στις θέσεις τους είναι κάποιες ομάδες στην απάνω πλευρά που δεν έκαναν καμία έκπτωση σε αντίθεση με τους συνελευσίες που συνεχώς ρέπουν στο μικροαστικό κομφορμισμό.
Δεν μπορείς να τα έχεις όλα και όλους ικανοποιημένους και δυστηχώς σε αυτήν την λογική χάθηκαν τα πάντα στην συνέλευση. Το ειρηνικά που ψηφίσατε βλέπετε δίνει και την δική σας κάλυψη σε κάθε κυβερνητική απόπειρα καταστολής, αγαπητοί μου.
Το παιχνίδι χάθηκε όταν παγιώθηκε η γραφειοκρατία των επιτροπών και οι ύποπτοι τύποι που τις καθόδηγούν. Καταδικάσετε την τύπισα που το έπαιξε αντιπρόσωπος αλλά το πνεύμα της παραμένει γερά, όπως και οι όμοιοι της και κυριαρχεί του Κερατά.
Βλέπεται δύσκολος καιρός για δήθεν (απολίτικους;)  νεόκοπους Επαναστάτες Σκηνίτες (όχι όλοι ασφαλώς).
.
Υ.γ.μήπως ξεχάσατε να διαβάσετε την δήλωση του τέως βασίλια, λέω τώρα, αφού όλοι χωράνε στην συνέλευση; και τις ανάλογες που έχουν κάνει κάθε λογής χαζοχαρούμενος τηλεαστέρας;

από Μήνυμα από Πλατεία… 12/06/2011 2:21 μμ.


Παιδιά αντιλαμβάνομαι τις όποιες ενστάσεις σας αλλά ο χαρακτήρας και το περιεχόμενο ενός εγχειρήματος στο Σύνταγμα διαμορφώνεται από αυτούς που συμμετέχουν και όχι από αυτούς που απέχουν. Διάφοροι άνθρωποι και συλλογικότητες και πρωτοβουλίες και πολιτικά όντα απέχουν και απλά κάνουν κριτική συνειδητά, όχι μόνο τις τελευταίες μέρες, που πράγματι υπάρχει μια δυσκολία, αλλά από την αρχή που υπήρχε ενθουσιασμός και δυναμική. Επιτέλους κάντε και λίγο αυτοκριτική κάποια στιγμή στη ζωή σας. Ελάτε να προσθέσετε και τις ιδέες σας και τις πρωτότυπες δράσεις σας και μην χαίρεστε που το πράγμα δυσκολεύει. Εσείς που ίσως συμμετέχετε σε διαδικασίες, συλλογικότητες κλπ θα ξέρετε πως όλα αυτά τα εγχειρήματα έχουν δυσκολίες και η απογοήτευση σε περιμένει στη γωνία. Το εγχείρημα δεν ήταν από την αρχή σίγουρο πως θα ξεφουσκώσει. Αν μπουν, ακόμα και τώρα, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που μπορούν πραγματικά να δώσουν μια άλλη κατεύθυνση, η πορεία όλου αυτού που συμβαίνει μπορεί και να μας ξαφνιάσει ευχάριστα. Διαφορετικά αφήνετε χώρο σε όλους εκείνους που θέλουν να το καταστρέψουν ή δεν μπορούν να του προσδώσουν ποιοτικά χαρακτηριστικά. Όλοι έχουμε ιστορική ευθύνη απέναντι σε όλο αυτό, όλοι όσοι συμμετέχουν αλλά και όσοι απέχουν και το χαρακτηρίζουν μικροαστικό. Για να χειροκροτείτε κάτι ενδιαφέρον που ακούστηκε και να θαυμάζετε όσες αγωνιστικές και δυναμικές τοποθετήσεις έγιναν, σημαίνει πως κάποιοι άνθρωποι πήγαν εκεί και είπαν όλα αυτά. Κάποιοι συμμετέχουν και σπάνε τα @@ για να δουν τι μπορεί να γίνει εκεί και πως αυτό το πράγμα θα είναι για όλους. Εσείς διαλέγετε από την απ’ έξω να το θάβετε. Ελάτε να προσθέσετε και διαμορφώσετε… αλλιώς μείνετε στο μαγαζάκι σας ότι χρώμα κι αν έχει, μαύρο, κατάμαυρο, κόκκινο, ροζέ, φούξια, μπεζ και κάντε ότι κάνατε και τόσο καιρό. Πείτε στους εαυτούς σας “είμαστε γαμάτοι και εμείς και οι ιδέες μας και το απέναντι μαγαζάκι είναι μαλάκες”. Καθίστε να το κρίνετε λίγο ακόμα... Εδώ μας έχουν γαμήσει, κι εσείς έχετε ακόμα χρόνο και διάθεση για διαχωρισμούς… Είμαι κι εγώ στη Πλατεία και είμαι ανένταχτος και προσπαθώ να δω τι θα κάνουμε όλοι μαζί. Έχετε συνειδητοποιήσει τι σημαίνει το όλοι μαζί ρε ??? Βγάλε έξω τους φασίστες. Όλοι μαζί σημαίνει να καταφέρεις να κάνεις τη γιαγιά να φωνάζει στους μπάτσους, να καταφέρεις να είσαι δίπλα με όλους αυτούς που καλώς ή κακώς δεν έχουν φάει ξύλο σε πορείες μέχρι χθες και να τους βοηθήσεις αν χρειαστεί την ώρα που θα μας χτυπάνε όλους μαζί. Να μην τους αφήσεις να πάνε σαν τα πρόβατα στη σφαγή και να τους δώσεις την εμπειρία σου. Να μπορείς να ακούσεις και την άποψη του συγχυσμένου τηλεθεατή που έκλεισε την τηλεόρασή του και βγήκε στη Πλατεία. Έκανε δηλαδή αυτό που τόσο καιρό τον προτρέπεις να κάνει. Και τώρα που βγήκε στη πλατεία εσύ λείπεις ??? Ποιος σαμποτάρει λοιπόν αυτή τη διαδικασία, ποιος βοηθάει την εξουσία να συνεχίσει να κοιμάται ήσυχα ??? Το κολλημένο σου μυαλό… Ήμουν στη Πλατεία και ψήφισα να μην μπει το “ειρηνικά” αλλά δεν ήσουν εσύ εκεί να το καταψηφίσεις… και όχι γιατί πιστεύω πως κάτι μπορεί να αλλάξει το ειρηνικά η όχι… και δεν ελπίζω στη βία περισσότερα από όσα ελπίζω στο ειρηνικά… η βία είναι το όπλο τους, εκεί σε θέλει να πας για να σε έχει… Ξύπνα !!! Ήμουν στη Πλατεία και τόσες μέρες προσπαθώ να ακουστούν όλα αυτά που λες, αλλά εσύ απέχεις και σαμποτάρεις τη φάση… Έλα να πεις όλα αυτά που λες μαζί με τους συντρόφους σου γιατί υπάρχει και κόσμος εκεί που έχει ανοιχτό μυαλό και θέλει να τα ακούσει…

από υπο-λανθάνουσα γλώσσα 12/06/2011 2:23 μμ.


Βέβαια, ο φυσικός χώρος πολλών από την Αριστερά και την Αναρχία είναι το "Μουσείο" ενώ αντίθετα ο φυσικός χώρος μερικών ψευτοαριστερών και ψευτοαναρχικών είναι το Νέο Σύνταγμα η Πραγματική Δημοκρατία και η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του χρέους! 

από ΚΟΠΡΙΤΗΣ 12/06/2011 2:25 μμ.


“ Και κάτι τελευταίο, άλλο είναι κόμα, άλλο είναι παράταξη, άλλο είναι συλλογικότητα, άλλο είναι πρωτοβουλία ανθρώπων κι άλλο είναι πολιτικός χώρος. Πως γίνεται εκεί στο Σύνταγμα να έχουν αποκλειστεί όλα τα παραπάνω?????? “

Στο σύνταγμα δεν έχουν αποκλεισθεί τα παραπάνω.

Το συριζα, (ή κομμάτια του συριζα),  λειτουργεί στο σύνταγμα  με μηχανισμό, 

ο οποίος,   με ηλίθιους ιντριγκαδόρικους και εκνευριστικούς τρόπους προσπαθεί να επιβληθεί  .

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ,  ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Το θέμα δεν ήταν να απομακρυνθούν από το σύνταγμα οι ιδέες και οι θέσεις,  αλλά οι μηχανισμοί και οι τακτικισμοί των κομμάτων , πράγμα το οποίο θα ωφελούσε,   αν γινόταν,  ακόμη και τα ίδια τα κόμματα, (αλλά τι λέμε τώρα και σε ποιον). 

Υποδειγματική προς τους παπάρες των κομμάτων που προσπαθούν να επιβληθούν  μέσα στις διαδικασίες του συντάγματος (συριζα), ή  στον χώρο του συντάγματος σαν ξεκομμένη παρουσία (ΚΚΕ μλ),  είναι αυτή του ΑΝΤΑΡΣΙΑ που τα μέλη του δεν κρύβουν την  ιδιότητα τους και  συμμετέχουν αγωνίσθηκα,  χωρίς να έχει μέχρι στιγμής φανεί ότι θέλουν να επιβάλλουν κάποιον μηχανισμό, που θεωρώ ότι θα τους ήταν εύκολο να το κάνουν.  

από περαστικος 12/06/2011 2:41 μμ.


Αναρωτιέμαι πως κάποιοι που το παίζουν δικαιωμένοι περι "άμεσης δημοκρατίας" ουτε κουβέντα δεν βγάζουν για το σύστημα, την εκμετάλλευση, τη βία που ασκείται. Τελικά γίνανε όλοι πασοκοι και παίζουνε το στημένο επικοινωνιακό παιχνίδι του συστήματος προτείνοντας μ..... για καλλωπισμό της εξουσίας με δημοκρατικές δήθεν διαδικασίες. Έμαθα ότι το επικοινωνιακό σχέδιο (επικοινωνιολόγοι της πλατείας-επικοινωνιολόγοι του Γιωργάκη)είναι η ηλεκτρονική διαβούλευση, με άμεση ψηφοφορία από όλους που θα μας δώσουν pin για να μπορούμε να ψηφίζουμε για κάθε νομοσχέδιο, από το σπίτι ή από BOX που θα στηθούν στις πλατείες. Για ανθρώπους ηλικιωμένους που δεν μπορούν να χειριστούν ή δεν έχουν υπολογιστές το pin θα είναι η αναγνώριση μέσα από δακτυλικό αποτύπωμα. Δεν είναι οργουελικό σενάριο παιδιά. Το συγκεκριμένο σχέδιο δουλεύεται από καθηγητές και επικοινωνιολόγους. Δεν είναι τυχαίο ότι στις ομάδες της πλατείας επικεφαλής είναι άτομα που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι την όλη κατάσταση τη διευθύνει η "ομάδα επικοινωνίας". Το θέμα είναι καθαρά επικοινωνιακό. Δυο βδομάδες στο σύνταγμα,καμία κινηματική δράση, συζητήσεις για διαβούλευση-ζύμωση και τελικά εκτόνωση. Παθαίνουν αλλεργία στις λέξεις σύστημα, εκμετάλλευση,καπιταλισμός,βία της εξουσίας, εργαζόμενος,σωματείο κλπ. Πάρτε τα κείμενα και θα δείτε. Ότι πέρασαν κάποια κείμενα για απεργία ή είχαν κάποια θετικές αναφορές ήταν ύστερα από μάχες που δόθηκαν εκεί από άτομα του χώρου και ακροαριστερούς. Δεν θέλουν τίποτα εκτόνωση θέλουν. Όσο για τους αμεσοδημοκράτες πασόκους που βρίσκονται εκεί δικαιωμένοι και υπερήφανοι για την πατρότητα της "άμεσης δημοκρατίας" ασχολούνται με το λίφτιγκ του συστήματος, πως θα φτάνουν τα κολοκυθάκια από τις οικολογικές καλλιέργειες στην κατανάλωση μέσα από εμπορευματι-κοκαταναλωτικούς συνεταιρισμούς και άλλες γνωστές μαλακίες. Αξίζει να σημειωθεί η θέση του ότι μέσα σε αυτές τις διαδικασίες αυτοαναιρούνται, ότι ο καθένας εκφράζει τη μοναδικότητά του και όχι συλλογικότητες, ότι πηγή των προβλημάτων είναι τα κόμματα και οι οργανώσεις,(κύρια αντίθεση τα κόμματα και η κοινωνία, δεν υπάρχουν εκμεταλλευτές και εκμεταλευόμενοι κλπ μαλ...) Τελικά το Σύνταγμα δεν είναι μόνο τρεντι. Όποιος δεν έχει τι άλλο να κάνει μπορεί να πάει. Υπάρχουν λουκάνικα και σουβλάκια, μπύρες, ψηφοφορίες, σκηνές, θεματικές ομάδες και μικρόφωνα για κάθε πικραμένο και πολλά άλλα. Πληροφορίες σήμερα λένε ότι θα κάνουν εμφάνιση και αρκουδιάρηδες, επικεφαλής αυτών θα είναι ο γνωστός. Τώρα, πέρα από την πλάκα κάτι πρέπει να κάνουμε. Όποιος δεν έχει κάτι καλύτερο ας ανέβει για καμιά παρέμβαση ρε παιδιά. Ας κάνουμε καμιά πρόταση και ας ψηφίσουμε αν είναι ανάγκη να πάμε πορεία από πλατεία συντάγματος πορεία στο Μαξίμου, να καταλάβουμε το υπουργείο οικονομικών απέναντι ή και ότι άλλο. Τους αφήνουμε να εκτονώνουν καταστάσεις και δεν θα έπρεπε. Στο χώρο εκεί υπάρχει κόσμος κινηματικός, έχω δει πολύ κόσμο από αντεξουσιαστικό χώρο και ακροαριστερούς. Μαλακία κάναμε που όσοι είμαστε εκεί επιτρέψαμε τη βίαιη και φασιστική απομάκρυνση των μουλούδων. Οι πλατείες δεν ανήκουν σε κανέναν τους. Χτες κάποια παιδιά σήκωσαν πανό με σύνθημα "ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ", δεν έγινε κανένας τσαμπουκάς για να το κατεβάσουν, δεν ξέρω τι θα γίνει σήμερα. Αυτά προς το παρόν τα ολίγα.

από ΚΟΠΡΙΤΗΣ 12/06/2011 3:03 μμ.Δυστυχώς δεν θα ακουστείς. Η ειρωνεία είναι, ότι όλοι αυτοί  μεθαυρίο,  πιθανόν να φωνάζουν το σύνθημα, 
«στον δρόμο γεννιούνται οι συνειδήσεις»,
αλλά άμα τους ρωτήσεις γιατί δεν κατεβαίνετε ρε σύντροφοι στο συνταγμα ,
πιθανόν να σου πουν ότι ή πλατεία δεν είναι δρόμος.

Εάν τυχόν είσαι γνωστό πρόσωπο απο διάφορες δράσεις  ή εάν απλά έτυχε στις ομάδες να εξέφρασες άλλη άποψη από την πολίτικαλ κορέκτ της απραξίας ή εάν  ψήφισες- διαμαρτυρήθηκες στις συνελεύσεις ενάντια στο επιδιωκόμενο απ αυτούς τίποτα ή απλά βαρέθηκες να έχεις σαν γλώσσα την γλώσσα της νοηματικής των κωφαλλάλων, που εφαρμόζουν επιτυχώς οι ελέγχοντες και το απαιτούν επίμονα απ τους διαφωνούντες, τότε πρέπει νάχεις πολύ ισχυρά νεύρα για να συνεχίσεις να συμμετέχεις.
Δηλαδή οι κυράτσες και οι μαλάκες που φορούν τα περιβραχιόνια της εκ θεού συστημικής εξουσίας του συντονιστικού, σε ενοχλούν εναλλασσόμενοι για ώρες σε σημείο που λες ή τους δέρνω ή στους στέλνω στο διάολο και απομακρύνομαι.
Σαφώς είναι πιο ελεύθερα, πιο ανθρώπινα, πιο μαχητικά και έχεις μεγαλύτερη δυνατότητα παρέμβασης, όπως και δυνατότητα να εκφράσεις την άποψή σου (ακόμα και την ξεκάθαρα αναρχική) στο πάνω Σύνταγμα παρά στο συριζικοπασοκικοκαιδενξέρωτιμουγινεται κάτω Σύνταγμα. Επίσης όσες συζητήσεις έχουν οργανωθεί γίνονται απλά, χωρίς οι ομιλητές να αποκτούν ντε φακτο το μέγεθος του ιερού βούδα και οι παρεμβάσεις γίνονται  επίσης απλά, παίρνοντας το μικρόφωνο, χωρίς κληρώσεις και αναγκαστική νοηματική. Πλέον δεν γίνεται να παρεμβαίνεις στις κάτω συνελεύσεις, όπου το καπέλωμα είναι ξετσίπωτο, (αφού για να περάσει η άποψή τους καταφέρνουν να γίνονται  τρείς  και τέσσερις ψηφοφορίες για το ίδιο ζήτημα). Αυτές τις συνελεύσεις δεν περιμένεις να τις αλλάξεις απλά επιτόπου τις διαλύεις.

από : 12/06/2011 3:27 μμ.


εμεις οι αγανακτισμενοι διαδοχοι της εξουσιας, περικυκλωνουμε τη βουλη, μη τυχον φανουν οι οργισμενοι καταπιεσμενοι και πρεπει να προφυλαξουμε το μελλοντικο μας σπιτι, οταν βαφτισουμε το δντ, προγραμμα εθνικης σωτηριας και με τη δυναμη της εξουσιας μας  αναγκασουμε τις μαζες να θυσιαστουν για την αναγεννηση της πατριδας.

από ναυτικός 12/06/2011 3:38 μμ.


Λοιπόν για τα ειρηνικά και κάποιοι που λένε ότι οι επικριτές είμαστε συληβδήν οπαδοί της αλόγιστης βίας.
Την προηγούμενη Κυριακή μια γυναίκα κατέβαινε με τα παιδάκια της σε καροτσάκι να πάει στην συγκέντρωση. Το σημείο που περνούσε είχε αποκλειστεί από τα ΜΑΤ που θεώρησαν "βίαιη" την προσπάθειας της να περάσει από σημείο που είχε αποκλειστεί από τους εφαρμοστές του νόμου Την ψέκασαν αυτή και τα παιδάκια της με χημικά. Στο σχετικό video που ανέβηκε εδώ στο indy δείχνει την προσπάθεια της να ξαναπεράσει από αποκλεισμένο σημείο για να πάρουν αέρα τα παιδάκια της από τα χημικά.....
Κατά την νομική λογική του κράτους η κυρία προέβει σε μια "βίαη πράξη",διέλευση απαγορευμένης περιοχής και αντιμετωπίστηκε κατάλληλα..
Την 15/6 όποιδήποτε άπλη πράξη, μια απλή διέλευση, μπορεί να χαρακτηριστεί σαν μην ειρηνική από  το κράτος και να αντιμετωπιστεί κατάλληλα από τους "ειδικούς"
Και αν γίνουν κάποια τέτοια μικροσυμβάντα και χτυπηθούν θα έχει δοθεί και η νομιμοποίηση από την συνέλευση για αυτό και οι προπαγανδισμοί μηχανισμοί κράτους/ΜΜΕ θα αναλάβουν τα υπόλοιπα, απαξίωση του κινήματος.
Δυστυχώς κάμποσοι σύντροφοι κατεβήκαμε και προσπαθήσαμε ν΄ αλλάξουμε τα πράγματα από τις πρώτες μέρες αλλά δυστυχώς χάσαμε τον χρόνο μας με τις μεθοδεύσεις της σκιώδους κυβέρνησης της επιτροπής και τον κομματικών μηχανισμώςν που είναι από πίσω (δεν είναι μόνο ο Σύριζα αλλά και συντηριτικές ομάδες, κλασικοί δεξιούληδες και απολιτικ εκυχρονιστές αστοί σαν την Περ..)
Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους λοιπόν. Ο Σύριζα στην προσπάθεια του να αποβάλει την ρετσινιά του κακού παιδιού που του κόλλησε το αστικό πολιτικό κατεστημένο κατρακύλησε σε ανεύ προηγουμένου ρεφορμισμό. Φρόντισε; με μεθοδεύσεις να αποσιωπηθούν από την συνέλευση αριστερές θέσεις και συμμάχησε με συντηριτικούς για αυτό. Βλέπετε περιμένει εκλογες, θέλει ψηφαλάκια υπήρχε και η διάσπαση με την Δημοκρατική Αριστερά και απόφασισε να δείξει ότι δεν έχει σχέση με τον Δεκέμβρη 2008 (ούτο συ άλλος δεν είχε).
Και κατάφερε να μαμήσει κάτι όμορφο που πήγε να γίνει με τις συνεχείς συνδικαλισκές τρίπλες του,  τις παλυνοδίες, το βάλτωμα των καταστάσεων..
Και τελικά ο χώρος μας είναι το μουσείο και όχι το Σύνταγμα των συντηριτικών νεαρούληδων..Κρίμα
Βλέπετε εμείς δεν είμαστε μηχανισμός εξουσίας να είμαστε οργανωμένα κάθε μέρα για να κάνουμε συνελευσιακές μεθοδέυσεις (πραξικοπήματα;)  σαν την χτεσινή..
Και τι έχεται να πείτε στο κάποιον παππού που θα βρεθεί σε "κάποιο απαγορευμένο σημείο" στις 15/6  και θα χτυπηθεί από την καταστολή σαν παραβάτης των διαταγματων του κράτους. Θα το καταδικάσετε σαν μην ειρηνικό; Τα ΜΜΕ θα το κάνουν και με την δική σας νομιμοποίηση.

Υ.γ χτες ήμουν και ψήφισα ενάντια στο ειρηνικά, για κάποιους που λένε ότι είμαστε στενόμυαλοι. Πόσο δίκιο είχαν τελικά οι στενόμυαλοι. Στις 15/6 θα είμαστε εκεί ειρηνικά αλλά δυναμικά, αποφασιστικά!!

από Μήνυμα από Πλατεία… 12/06/2011 3:41 μμ.


Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ από αυτόνομος... Εξαιρετικό !!! Μπράβο φίλε... [με την άδειά σου ή χωρίς αυτήν] το τυπώνω και το μοιράζω σε κόσμο... είναι ωραία ιδέα να ανέβουμε από όλους τους δρόμους... σσσσσ... μην μαθευτεί όμως...

Επιτέλους γυρίστε το μυαλό σας ανάποδα, κάτι πρέπει να κάνουμε ρε μάγκες... οι Πασόκοι και οι Συριζαίοι καλά κάνουν και σας παίρνουν το χώρο, αφού τους τον δίνετε ρε... ελάτε στη πλατεία, πάρτε μέρος στις ομάδες και αλλάξτε ότι δεν σας αρέσει. Εγώ προσωπικά δεν είμαι σε καμία ομάδα, συμμετέχω μόνο στις συνελεύσεις και παίρνω πρωτοβουλιακά μέρος με δράση. ότι μπορώ να σκεφτώ, ότι κατεβάζει το κεφάλι μου, stencil, μυνήματα... κάντε τουλάχιστον δράσεις, μην κάνετε σαν τα παιδάκια που δεν τα παίζουν... Το λέει ρε η ψυχή σας ??? κατεβείτε και βάλτε το δικό σας λιθαράκι.............. θα χαρώ να σας δω, θα χαρώ να ακούσω και να δω τις δράσεις σας, αλήθεια το λέω, θέλω να σας δω... κάτι πρέπει να κάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ... Καλή μας τύχη...

από ακραίος 12/06/2011 3:50 μμ.


Προσοχή παιδιά , δεν είναι συρυζαίοι. Οι συριζαίοι έχουν εξαφανιστεί εδώ και κάτι μέρες. ΠΑΣΟΚΟΙ είναι. Παίζεται βρώμικο παιχνίδι. Θέλουν να εκτονώσουν την αγανάκτηση του κόσμου. Από κοντά στους πασόκους που κρατάνε τις ομάδες που κάνουν κουμάντο (ομάδα επικοινωνίας)τρέχουν και ξερογλείφονται για λίγη εξουσία και άτομα του χώρου με μαλακίες για άμεση δημοκρατία κλπ.

από εκεί είναι, πρώτο τραπέζι πίστα 12/06/2011 4:25 μμ.


κι αυτός που διαβαζε χθες στη συνέλευση το ψήφισμα για να ψηφιστεί είναι στελεχάρα του Συν. Δίπλα του και όλοι οι υπόλοιποι του Συν/συριζα, ΚΟΕ, ΑΚ και λοιπές αμεσοδημοκρατικές δυναμεις, κενο δίκτυο κλπ

από juntos 12/06/2011 4:45 μμ.


Δυστυχως αποτι βλεπω ολες αυτες τις μερες αναπαραγουμε τα προτυπα και τα οπλα της εξουσιας. Τη μισαλλοδοξια, το φθονο, τη ζηλεια, την καχυποψια, το "εγω" ή το στεγανοποιημενο "εμεις". Τοσο βαθεια ειναι ριζωμενα μεσα μας που δεν αρκουν 15 μερες ζυμωσεων για να τα αποκαθηλωσουν. "Νεοκοποι επαναστατες", "πασιφιστες" και αλλα... Η συλλογικοτητα αμφισβητειται ως  κατευθυνομενη και καλπικη περισσοτερο απο εμας τους ιδιους. Απογοητευτικο αλλα δικιολογημενο.
Απορια: Γιατι δεν παμε να μπουμε εμεις στις επιτροπες και στο συντονιστικο και να αλλαξουμε τη ροη? Φοβομαστε μηπως αλλοτριωθουμε ή μηπως μας καπελωσουν? Για το πρωτο εξαρταται απο εμας και την πιστη μας. Για το δευτερο, αν συμβει, τους ξεμπροστιαζουμε και τους καταγγελλουμε συστηματικα. Διαολε, μπορουμε ακομα και να καλεσουμε αναθεωρητικη αντισυνελευση διπλα σε αυτην ακριβως, περνωντας το μεσα απο προταση ή ενημερωνοντας γι αυτο τον κοσμο. Χιλια πραγματα μπορουμε να κανουμε αν βαλουμε το μυαλο μας να δουλεψει. Ας ειμαστε εκει για να κανουμε τη ζωη τους πιο δυσκολη, να υπονομευσουμε τα υπουλα σχεδια των πασοκων,των συριζαιων και ολων οσων εχουν φορεσει την προβια της επαναστασης.

από Η ρελάνς του ΣΥΝ 12/06/2011 4:57 μμ.


"Η πρώτη τακτική που αμφισβητείται καίρια είναι αυτή του λεγόμενου χώρου που έχει φετιχοποιήσει τη βία, του λεγόμενου αναρχικού  χώρου, γιατί οι πραγματικοί αντεξουσιαστές συμμετέχουν σ΄ αυτό το κίνημα μέσα από τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και τις συνελεύσεις στις πλατείες. Αλλά νομίζω ότι μια ολόκληρη γενιά, νέα γενιά που γαλουχήθηκε με την αντίληψη ότι αποτελεσματική αντίδραση μπορεί να γίνει μονάχα μέσα από τη βία και γαλουχήθηκε ιδίως μέσα από τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008, ακυρώνεται μέσα απ΄ αυτές τις διαδικασίες, πράγμα το οποίο θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό. Γιατί αυτές οι διεργασίες αναδεικνύουν ότι μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική και πιο επικίνδυνη για το σύστημα μια αντίδραση που έχει ως κύριο πρόταγμα την ειρηνική δράση, τη μη βία. "

Α. Τσίπρας

http://synarta.blogspot.com/2011/06/3.html

από * 12/06/2011 4:59 μμ.


Παιδιά, διάβασα πολύ προσεχτικά αυτά που γράφετε και θέλω να πω για δυο πράγματα τη γνώμη μου:  1/  όσον αφορά τον Σύριζα, νομίζω ότι πλέον είναι καλύτερα να λέμε Συν, γιατί γιατί αυτοί κάνουν κουμάντο.  Μέσα στον Συν, είναι οι του Τσίπρα και οι άλλοι (παύση πληρωμών, δραχμή κλπ.).  Η πρώτη συζήτηση "ειδικών" ήταν καπελωμένη από αυτούς του Τσίπρα και, αφού σφάχτηκαν μάλλον μεταξύ τους, πρόκυψαν οι δεύτεροι "ειδικοί" -που είναι εντελώς αποκλεισμένοι από όλα τα ΜΜΕ- και ακούστηκε και η άποψη για παύση πληρωμών, άρνηση του χρέους κλπ.  (Εγώ εδώ δεν μπορώ να πάρω θέση, δεν έχω οικονομικές γνώσεις, αλλά φυσικά το μνημόνιο/μεσοπρόθεσμο κλπ. είναι ό,τι χειρότερο για το λαό.)  2/  στο Βήμα έχει αρχίσει κάπως (λίγο, ελάχιστα...) να περνάει ενημέρωση για το θέμα του καπελώματος στη λαική συνέλευση.  Κάποια καθηγήτρια από το Πάντειο (δε θυμάμαι τώρα το όνομά της) γράφει σήμερα στο Βήμα ότι θα ήταν ευχής έργο να αναδειχθούν ηγετικά στελέχη από αυτή την κινητοποίηση (θέση Τσίπρα, βγάζει μάτι)!!!  3/  Θεωρώ ότι όλοι (εκτός από αυτούς που προσπαθούν να μαζέψουν ψήφους!) θέλουν να τελειώνουν με όλο αυτό με τον κόσμο στις πλατείες.  Νομίζω ότι -τώρα που όλοι ξέρουμε τις προσπάθειες καπελώματος- καλό θα ήταν μέχρι τις 15, να μη χοντρύνει η φάση από εμάς.  Και για τις 15 πιστεύω ότι μπάτσοι και χρυσαυγίτες μπορεί να είναι πολύ προκλητικοί για να δημιουργηθεί ένταση και να φοβηθεί ο κόσμος.  Για να ξαναγυρίσουν όλοι στους καναπέδες... Πάλι δε θυμάμαι σε ποιο άρθρο του σημερινού Βήματος, κάποιος λέει ότι ακόμη και η ειρηνική περικύκλωση της Βουλής συνιστά πράξη βίας!!!  Σας έπρηξα με το Βήμα, αλλά νομίζω ότι δίνει γραμμή.  (Δεν εννοώ, όμως, ότι όλο το Βήμα στηρίζει την άποψη περικύκλωση=πράξη βίας.)  Οπότε, εμένα μου φαίνεται λίγο δευτερεύον αυτή τη στιγμή να κοιτάζουμε θέματα αρχής (μπήκε ή δεν μπήκε το "ειρηνικά"), όταν στις 15 μάλλον παίζονται πολλά.  Για μας κυρίως, γιατί οι άλλοι όλο και κάπου αλλού θα βρουν να χωθούν για να αναδειχτούν σε ηγετικές φυσιογνωμίες - τρομάρα τους...

Χθες σχηματίστηκε ομάδα, που θα συναντηθεί σήμερα στις 7.00 (υπάρχει στις Ανακοινώσεις), για να αποφασίσει για τους ομιλητές της συζήτησης. Σαν πιθανή ημερομηνία της έχει προταθεί η Παρασκευή 17/6.  Στην ανακοίνωση ζητούν να προτείνουμε ποιους ομιλητές θέλουμε.  Δεν πρέπει, όμως -αφού προταθούν ονόματα- να μην παρθεί καπελωτικά η απόφαση και να αναβληθεί για τη συνέλευση της επόμενης μέρας;  Μη γίνουν πάλι τα ίδια όπως με τη συζήτηση για το χρέος, που οι της μίας άποψης ήρθαν στην 1η συζήτηση και οι της άλλης άποψης στη 2η!  Για να ψάξουμε λίγο ποιοι είναι και τι απόψεις έχουν...

από αντισυριζα 12/06/2011 5:34 μμ.


Κάποιοι κυνηγάνε φαντάσματα. Είδαν εχθρούς συριζαίους, κάποιν που διάβαζε το ψήφισμα κλπ. Τυχαίο? Όχι. Δεν είμαι συριζαίος και τους απεχθάνομαι για τον τρόπο που παρεμβαίνουν. Αλλά το σύνταγμα είναι καπελωμένο από άλλους. Πιστεύει κανείς, ότι αν ήταν ανοιχτές οι διαδικασίες θα ήταν δύσκολο στον όποιο σύριζα, αντρσυα, αντιεξουσιαστική συλλογικότητα να καπελώσει? Σίγουρα όχι, το ποιο εύκολο πράγμα θα ήταν. Οι διαδικασίες και οι επιτροπές που κάνουν κουμάντο είναι κλειστές. Είναι ψέματα ότι είναι ανοιχτές. Λειτουργούν εκεί κλειστές ομάδες που παίρνουν τις αποφάσεις. Όποιος είναι στο χώρο τους ξέρει είναι άτομα που μπορεί κάποιοι από αυτούς να πέρασαν ένα φεγγάρι από κάποια αντιεξουσιαστική συλλογικότητα, αλλά τώρα δεν έχουν καμιά επαφή με το χώρο και βρίσκονται στον πασοκικο χώρο. Έχουν παράλληλα ενεργοποιήσει άτομα από πρώην πασπίτες στα πανεπιστήμια, που πλαισιώνουν τον ηγετικό πυρήνα. Είναι κλειστό κύκλωμα που δουλεύει για να εκτονώσει την αντίδραση του κόσμου και να προετοιμάσει την ηλεκτρονική διακυβέρνηση του Γιωργάκη για να κερδίσει η άμεση δημοκρατία. Από κοντά και οι αμεσοδημοκράτες του χώρου που προσπαθούν να χωθούν και να πάρουν λίγη αίγλη εξουσίας και επιβαιβέωσης ότι η άμεση δημοκρατία είναι δική τους ιδέα. Παιδιά να σοβαρευτούμε. Σε οργανωτικό επίπεδο το κύκλωμα είναι κλειστό και στεγανό. Οι όποιες δήθεν εκκλήσεις για συμμετοχή και ότι οι ομάδες είναι ανοιχτές είναι μπαρούφες. Η μόνη ίσως δυνατότητα που υπάρχει είναι σε επίπεδο συνέλευσης για να βγει καμιά θετική απόφαση αλλά και αυτό να γίνει δεν συνοδεύεται με δράσεις. Τα περι καπελωμάτων από σύριζα κλπ ομάδων και συλλογικοτήτων στοχεύουν στην ανέλεγκτη δική τους κυριαρχία και στην υλοποίηση των προαποφασισμένων. Μια βόλτα από την πλατεία θα σας πείσει. Άν βρεθεί κανένας ξέμπαρκος πολιτικοποιημένος στο κάτι, καταφέρει να μιλήσει στην συνέλευση και να κάνει καμιά καλή πρόταση θα είναι από οποιοδήποτε πολιτικοποιημένο χώρο και όλοι όσοι είμαστε εκεί θα ταυτιζόμαστε μαζί του μήπως και βγεί κάτι. Έτσι παίχτηκε και χθές με το "ειρηνικά ή όχι". Από τη μια οι τρεντι απολιτικ κρυφοπασόκοι και από την άλλη άνθρωποι που είχαν κάποια συμμετοχή σε κινηματικές διαδικασίες. Σε προηγούμενη συνέλευση είχαμε καταφέρει εντελώς διαφορετικό ψήφισμα, αλλά τι να το κάνεις, έφεραν νέο χθές για να το αλλάξουν και βέβαια δεν γίνεται και τίποτα άλλο...

από νομικός/ 12/06/2011 5:43 μμ.


ο 1303797, το έθεσε σωστα η περικύκλωση και η παρεμπόδηση τυχόν προσβάσης στην βουλή είναι "ΠΡΑΞΗ ΒΙΑΣ" ΄όσο ειρηνικά και αν γίνει. .αφού δεν θα μπορούν να προσέλθουν οι βουλευτές για να ασκήσουν τα θεσμικά τους καθήκοντα όπως ορίζει το σύνταγμα  Και αυτοί οι ...........ψήφισαν για το ειρηνικά δίνοντας τους ένα ακόμα επιχείρημα στην φαρέτρα τους  και μάλιστα αρκετά δυνατό αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ καλά προπαγανδιστικά   Στο νομικά βλέπετε παίζει ρόλο κάθε λέξη και διατύπωση σε ένα κείμενο.

από * 12/06/2011 5:44 μμ.


Πάντως, από τότε που ξεκίνησε τις επιθέσεις στον Σύριζα το Πασόκ, όπου υπάρχει αντισυριζικό σχόλιο στις εφημερίδες, οι του Σύριζα σπεύδουν να το διαψεύσουν και να κατηγορήσουν τον σχολιαστή για νεο-Πασόκο.  Τυχαίο εσένα σου φαίνεται αυτό;!  Πώς ξαφνικά χάθηκαν οι οργανωμένοι του Συν από το Σύνταγμα και εμφανίστηκαν -εξίσου ξαφνικά- οι οργανωμένοι νεο-Πασόκοι;  Αίνιγμα για γερούς λύτες!!!

Δεν καταλαβαίνω ρε παιδιά τι περιμένουμε να βγει από τις συνελεύσεις και τι προωθημένες αποφάσεις να παρθούν. Ο ρόλος της συνέλευσης είναι άλλος, το γκρουπ θέραπι με την καλή ένοια. Να εκφραστεί ελεύθερα ο κόσμος που μέχρι τώρα ήταν παθητικός και να καταλάβει μαζικά τους δημόσιους χώρους.
Αυτο που πρέπει τώρα να γίνει είναι να πάρει το κίνημα αυτό ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα και ένα όραμα ανατροπής. Εκεί κολάει το θέμα. Όραμα έχουμε και πολύ προωθημένο, το θέμα είναι να το γιώσουμε στους αγανακτισμένους, να πιάσουμε το σφυγμό τους και να τους ταρακουνίσουμε με το λόγο μας.
Ούτε οι "δράσεις" γενικά και αόριστα λένε τίποτα. Δηλαδή και αν καταργηθεί το μνημόνιο και σβηστεί το χρέος θα είναι μετά όλα μέλι γάλα; Όχι βέβαια εμείς θέλουμε την  επανάσταση. Αυτό πρέπει να περάσουμε στον κόσμο, αρκεί να βρούμε τον τρόπο, γιατί οι παλιοί ξύλινοι λόγοι δεν εκφράζουν κανένα σήμερα.
Να πείσουμε τον κόσμο ότι χρειάζεται αυτοοργάνωση από τα κάτω στην οικονομία πρώτα απόλα. Πως θα αλλάξει η κοινωνία χωρίς να οργανώσει την εργασία και τη διανομή των προϊόντων ισότιμα; Πρέπει να φτιάξουμε τους δικούς μας θεσμούς, Αυτό να προτείνουμε.

από ... 12/06/2011 5:52 μμ.


λεει και μια παροιμια "δυο λαθη δεν κανουν ενα σωστο". Οι προσπαθειες καπελωματος και ελεγχου των διαδικασιων, η αδυναμια να παραχθουν δρασεις που θα διατηρουσαν την δυναμικη της συνελευσης και θα την πηγαινανε μπροστα, ολα αυτα, και αρκετα αλλα, εχουν μεγαλη βαση και ορθως στηλιτευονται. Απο την αλλη ομως αυτο δεν δικαιολογει την σταση κομματιων του αναρχικου χωρου και της ακρας αριστερας που αδυνατουν να εμπλακουν σε ενα πολιτικο γεγονος του οποιου τους ορους δεν τους ελεγχουν ή που είναι σχετικα ξενοι προς την δικια τους προοπτικη. Αυτο μαλιστα εφτασε πολυ περα απο μια αποχη, (στην τελικη σεβαστη), σε μια απαξιωση και χολη απο ανθρωπους που στην τελικη τα δικα τους προταγματα και πρακτικες εχουν οδηγησει σε απολυτο αδιεξοδο, δεν εχουν καταφερει να εμποδισουν ουτε ενα μετρο, και φυσικα ουτε να συσπειρωσουν κοσμο περα απο τους "συντροφους μας". Με απλά λογια απαξιωνουν χωρις να εχουν να προτεινουν κατι, και (ακομα πιο εκνευριστικα) στο ονομα ενος (φανταστικου) προλεταριατου το οποιο τους εχει απολυτα χεσμενους και δεν μοιραζεται τα προταγματα τους ουτε στο ελαχιστο.
Τωρα οσον αφορα τις 15, η επιμονη προσπαθεια να επιβληθει το "ειρηνικα" δεν ειναι καθολου τυχαιο. Αποτελεί μερος μια προσπαθειας να μην παρεκτραπει το συμβαν του συνταγματος σε μια εξεγερση. Οι Συριζαιοι (ή ο ΣΥΝ) ειναι ξεκαθαροι - και αν δεν ειναι το ξερουμε - πως σκοπος τους ειναι να πεσει η κυβερνηση, να πανε σε εκλογες κα εκει να δωσουν την "πολιτικη" τους μαχη. Το τελευταιο που χρειαζονται για αυτο ειναι ενας νεος Δεκεμβρης. Στην τελικη κοινοβουλευτικο κομμα ειναι. Απο την αλλη ομως ηταν δεδομενο πως η ενοτητα του Συνταγματος δεν μπορει να παει περα απο την πτωση της κυβερνησης. Πολλες διαφορετικες και ασυμβιβαστες πολιτικες και κοινωνικες λογικες. Ομως αυτο απο μονο του θα ειχε αξια και θα ανοιγε ενα πεδιο για ανταγωνισμο, ζυμωσεις και συνδιαμορφωσεις  με αλλους ορους. Εδω δυστυχως οι ιδεολογικες εμμονες και οι μικροπολιτικοι σκποποι σταθηκανε μεγαλο τροχοπεδη.Ομως τιποτα δεν εχει χαθει ακομα. Οι 15 παραμενουν ενα στοιχημα το οποιο δυνητικα εχει μη προβλεψιμες επιπτωσεις. Μπορει φυσικα και να μην γινει τιποτα. Ομως οπως ειπε και πριν ο "αυτονομος" ειναι σημαντικο να ξεφυγουμε απο τα ειοθωτα. Οσο φετιχ ειναι η 'μη-βια' αλλα τοσο ειναι και η 'αντι-βια'. Ουτε το ενα ουτε το αλλο πρεπει να μπαινουν προγραμματικα αλλα να βγαινουν στην πορεια των πραγματων. Φυσικα ο κοσμος δεν θα αλλαξει μονο με ειρηνικες πορειες αλλα ουτε και με 1.000 κομμαντο.

 

από * 12/06/2011 5:52 μμ.


Εγώ δεν ήξερα ότι η ειρηνική περικύκλωση θεωρείτα -νομικά- πράξη βίας και απλώς ανέφερα τι έγραφε το άρθρο της εφημερίδας.  Και επειδή δεν έχω ιδέα από νομικά, γιατί το "ειρηνικά" στο ψήφισμα είναι "πάτημα" για μεγαλύτερη καταστολή;  Μου το εξηγείς λίγο, σε παρακαλώ.

από λιγολογος 12/06/2011 6:13 μμ.


της 1ης και 2ης εκδήλωσης μιλούν κάποιοι; Και στις δύο ήρθαν μέλη - σύμβουλοι της ΕΛΕ που έχει καπελώσει το Σύνταγμα και ρεφόρμες του κατεστημένου που σωστά καταγγέλλουν τόσοι ότι κάνουν παιχνίδι στις συνελεύσεις, έχοντας "στρατοπεδεύσει"εκεί από την πρώτη στιγμή.

από woodstock69 12/06/2011 6:38 μμ.


Συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό με τον Μήνυμα από Πλατεία…
Ρε παιδιά ΞΕΚΩΛΑΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...
Από την αρχή υπήρξε δυσπιστία και ως ένα βαθμό το καταλαβαίνω αυτό αλλά αυτή η υπερβολή στην άρνηση είναι κάτι το φοβερό!!! Αν γνωρίζετε κάποια συγκεκριμένα άτομα και τι ρόλο ακριβώς βαράνε, πείτε το και σε μας να το ξέρουμε.
Όχι γενικά οι τάδε είναι έτσι ή αλλιώς...
Αν πάλι βγάζετε συμπεράσματα από κάποια λεγόμενα ή συμπεριφορές, θα πρότεινα να μην είσαστε τόσο απόλυτοι.
Στην τελική η Συνέλευση είναι που παίρνει αποφάσεις ή αλλάζει διαδικασίες κλπ. οπότε προφανώς η κάθε ένσταση ή διαφωνία, μπορεί να γίνει. Αλλά για να αλλάξει κάτι, χρειάζεται και συμμετοχή! (και το ξέρετε)
Επιτέλους, αφήστε την στείρα κριτική και συνεισφέρεται σε αυτό που γίνεται.
Είμαι από την πρώτη μέρα στο Σύνταγμα, (από την 3η στις συνελεύσεις) και έχω δει ότι υπάρχει αρκετή «δεκτικότητα» προς το αναρχικό κίνημα. Αντίθετα με τους φασίστες φυσικά.
Μην περιμένετε όμως ότι όλος ο κόσμος σκέφτεται με τον ίδιο τρόπο, ούτε ότι γνωρίζει τι σημαίνει αναρχικός. Θέλει δουλειά το πράγμα... Να ζυμωθεί.
Πιστεύετε πραγματικά ότι 2 εβδομάδες είναι αρκετές;
Ειδικά για κάποιους, (και δεν είναι λίγοι), που δεν έχουν εμπειρία από τέτοιες διαδικασίες ή ακόμα χειρότερα δεν είχαν ενδιαφερθεί για τα κοινά μέχρι σήμερα!
Κι όμως, όλοι έχουν αξία. Υποθέτω ότι το ξύπνημα συνηδήσεων, από τέτοιους ανθρώπους το περιμένουμε-ζητάμε...

Προσωπικά, αν και έχω κι εγώ απογοητευθεί κάποιες φορές, συνεχίζω να δίνω το παρόν και να ελπίζω...

Κλείνω με μια ενημέρωση, (την έβαλα στα Τοπικά νέα αλλά δεν έχει ανεβεί ακόμα), για την ημέρα διαβούλευσης για την Άμεση Δημοκρατία. Και μη μου πείτε ότι μπορεί να προωθήσει την Άμεση Δημοκρατία κάποιος που ανήκει σε οποιοδήποτε κόμμα! Είναι σαν να αυτοαναιρείται.

***********************************************************

Πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη συζήτηση της σχετικής ανοιχτής ομάδας (στο Σύνταγμα, στον χώρο 18) με σκοπό την οργάνωση της πρώτης ημέρας διαβούλευσης και συζήτησης για την Άμεση Δημοκρατία.

Σκοπός της ανοιχτής αυτής ομάδας, είναι να βρεθούν και να ειδοποιηθούν άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί εκτενέστερα με την εφαρμογή της Άμεσης Δημοκρατίας και να ενημερώσουν τον πολύ κόσμο για τους τρόπους εφαρμογής στην πράξη αλλά και τα διάφορα εγχειρήματα που έχουν υπάρξει, υπάρχουν κλπ.
Θεωρώ ότι αυτή η μέρα θα αποτελέσει ένα μεγάλο βήμα της Λαϊκής Συνέλευσης του Συντάγματος προς την κατεύθυνση που όλοι νομίζω επιθυμούμε. Νομίζω πως πολύς κόσμος, (προφανώς η πλειοψηφία των πολιτών), θα ήθελε να απαλλαχθεί απ' το υπάρχον πολιτικό σύστημα, (της «αντιπροσώπευσης») αλλά θεωρεί ότι καλός ή κακός δεν υπάρχει άλλος (καλύτερος) τρόπος να οργανωθεί και να προχωρήσει μια κοινωνία... (αυτό έχουνε μάθει)
Οι πιο πολλοί λένε ΟΚ να το διαλύσουμε αυτό το σάπιο σύστημα... (που δημιουργεί αδικίες, ανισότητες κλπ.) Και μετά;;;
ΤΟ ΜΕΤΑ είναι αυτό που λειτουργεί ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΑ σε πολύ κόσμο, ο οποίος θέλει να διεκδικήσει κάτι καλύτερο αλλά νομίζει ότι αυτό το καλύτερο δεν υπάρχει ή ότι είναι ουτοπικό. Από την άλλη ΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι από το υπάρχον σύστημα δεν μπορεί να περιμένει σχεδόν τίποτα! Και έτσι αισθάνεται εγκλωβισμένος και μόνος.
Ως γνωστών, αυτό θέλει το σύστημα. Φοβισμένους πολίτες που να μην βλέπουν διέξοδο σε όλο αυτό.
Προσωπικά θεωρώ ότι το πολιτειακό είναι η αρχή για όλα τα υπόλοιπα...
Ταξικές διαφορές, οικονομία (καπιταλισμός), υγεία, παιδεία κλπ.

Επανερχόμενος τώρα στη διαδικασία. Θέλω να επιβεβαιώσω, (αν και δεν ήμουν από την πρώτη στιγμή εκεί), ότι η χθεσινή κουβέντα ήταν απόλυτα ανοιχτή και δημοκρατική, (όποιος ήθελε, έλεγε τη γνώμη του χωρίς κάποιου είδους λογοκρισία ή απαγόρευση)...
Προτάθηκαν περίπου 15 άνθρωποι, (από τους παρευρισκόμενους στην ομάδα).
Χαρακτηριστικό είναι ότι προτάθηκε από κάποιον να μιλήσει ο Μίκης αλλά ακολούθησε μια μικρή συζήτηση που το ρεζουμέ ήταν ότι άσχετα από την προσωπικότητα, αγωνιστικότητα και προσφορά του, δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την αμεσοδημοκρατία.
Απορρίφθηκε λοιπόν παμψηφεί...

Αφού συγκεντρώθηκαν όλα τα ονόματα που προτάθηκαν, (ταυτόχρονα υπήρχε και επικοινωνία με κάποιους από αυτούς για να φανεί η διαθεσιμότητά στους), συζητήθηκε πια είναι η καλύτερη μέρα για να πραγματοποιηθεί η πρώτη αυτή διαβούλευση.
Τελικά αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνει την Παρασκευή 17-6.
Αν είναι πετυχημένη, θα επαναληφθεί, (προφανώς με άλλους ομιλητές που επίσης ελεύθερα θα προταθούν από την ανοιχτή ομάδα).

Από τη μεριά μου, θα ήθελα να καλέσω όποιον από εσάς μπορεί ή-και γνωρίζει κάποιον ο οποίος μπορεί να προσφέρει με την γνώση-πείρα του αυτή την προσπάθεια, να μην έχει το παραμικρό «κόλλημα» και να έρθει να βοηθήσει με τις προτάσεις του ή ότι άλλο νομίζει αυτό το εγχείρημα...
Νομίζω ότι έχει μεγάλη σημασία να μπορέσουμε να εκφραστούμε μέσα από αυτό που γίνεται στο Σύνταγμα.
Ο κόσμος είναι δεκτικός, όταν δεν υπάρχει μπάχαλο αλλά απόψεις εμπεριστατωμένες και πρακτικά παραδείγματα...
Είναι νομίζω μια πολύ καλή ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί...

Το ραντεβού της ομάδας ανανεώθηκε για σήμερα στης 19:00, (ίσως να έχει ξεκαθαρίσει κάπως το ποιοι ομιλητές θα μπορούν να δώσουν το παρόν την Παρασκευή) για να συζητηθεί ένας όσο το δυνατών καλύτερος τρόπος διεξαγωγής της συζήτησης.

Εγώ πιστεύω ότι αυτό μπορεί να πάει παραπέρα - όχι με την έννοια που το εννοούμε εμείς, αλλά με την έννοια της πιο άμεσης συμμετοχής του κόσμου.  Αντί να γίνει αυτή η συζήτηση για Άμεση Δημοκρατία ΤΩΡΑ, θα ήταν πιο χρήσιμη μια συζήτηση από συνταγματολόγους για αλλαγή συντάγματος (π.χ. δυνατότητα παρέμβασης του Προέδρου της Δημοκρατίας - που τώρα δεν την έχει) και -κυρίως- για αλλαγή εκλογικού νόμου προς κάτι αναλογικότερο.  Αυτό, πιστεύω, θα έδινε μια προοπτική στον πολύ κόσμο, λόγω πιο άμεσης εκπροσώπησης.  Γιατί, λοιπόν, επιλέχτηκε συζήτηση για άμεση δημοκρατία κι όχι μια πιο παρεμβατική συζήτηση για σύνταγμα και εκλογικό νόμο;  Όσον αφορά τους ομιλητές, η 1η συζήτηση για το χρέος ήταν καπελωμένη από τον Τσίπρα (δε λέω από όλο τον Συν, και πόσο μάλλον από όλο τον Σύριζα).  Στη 2η ακούστηκε και η άποψη όσων προτείνουν στάση πληρωμών κλπ. - άποψη που έχει θαφτεί σε όλα τα ΜΜΕ μέχρι τώρα.  Το ποιοι θα μιλήσουν στη συζήτηση για άμεση δημοκρατία πρέπει να το ξέρουμε και να έχουμε έστω μια μέρα χρόνο για να δούμε ποιοι είναι αυτοί, κι όχι να καπελωθούν οι πάντες όπως στην 1η συζήτηση για το χρέος.  Ας πέσουν, λοιπόν, ονόματα και ας τους γκουκλάρουμε λίγο.  Μια σχετική συζήτηση τρέχει και στις απόψεις στο "Καζάκης".  Εγώ μπορεί να μην ψηφίζω αλλά, όσοι ψηφίζουν, είναι καλύτερο να εκπροσωπούνται καλύτερα.

από * 12/06/2011 7:44 μμ.


σε συνέντευξή του στο Crash, ότι είμαστε σε κατάσταση πολέμου, εμφύλιου ή κάτι τέτοιο.  Το είχε γράψει πριν καμιά ώρα η Ελευθεροτυπία, και τώρα το έχει αλλάξει με άλλο απόσπασμα της συνέντευξής του, που λέει ότι δεν είμαστε αντίπαλοι με τους πολίτες (Όχι, μια καλή παρέα έχουμε γίνει όλοι μου φαίνεται...).  Αν όντως το έχει πει (εγώ βαριέμαι να ψάξω αν έχει site το Crash), η πιθανότητα προκλητικής στάσης Ματατζήδων κλπ. στις 15 είναι αυξάνει.

αυτός που διάβαζε αρχικά το κείμενο και πήγε σε 4 συνεχόμενες ψηφοφορίες για να προστεθεί το "ειρηνική" είναι γνωστό στέλεχος του Δικτύου. Το ίδιο και η ερειστική συντονίστρια που καθε τρεις και λίγο ξεσπάθωνε ενάντια στη ...μιζέρια και στην ... εσωστρέφεια :-) των διαμαρτυρομένων ακροατών.

Και, συντροφάκια, ο ΣΥΝ δεν έχει φύγει, όλη του η νεολαία εκεί είναι και πρώτο τραπέζι πίστα και εννοείται οτι κουμαντάρουν συντονιστικές και γραμματείες. Αλλωστε ολες οι εκδηλώσεις που έγιναν, είχαν κύριους ομιλητές στελέχη του ή συμπαθούντες.

Ο ΣΥΝ μαζί με την ΚΟΕ κάνουν παιχνίδι στην παρωδία Λαϊκής Συνέλευσης.

Και τους ειναι πολύ απλό, γιατί υιοθετούν, αβαντάρουν και στηρίζουν λόγω ίδιας πολιτικής τα  πιο συντηρητικά και ρεφορμιστικά χαρακτηριστικά του αγανακτισμένου κόσμου της πλατείας. Διαβάστε τι λέει ο Τσίπρας στην συνέντευξη που κοτσάρισε κάποιος παραπάνω και θα καταλάβετε.Θεωρώ ότι αυτό είναι το ερώτημα που πρέπει να μας απασχολήσει. Όλους όσους μετέχουμε και έχουμε Συμφωνώντας με τον αντισύριζα (κάποιοι κυνηγούν φαντάσματα), μετά μεγάλης μου λύπης, έχω καταλήξει ότι δεν είναι ο σύριζα που ρίχνει τα καπέλα. Έτσι ίσως να φάνηκε κατά την πρώτη βδομάδα, όμως μάλλον έγινε επειδή, μιας και τόχουνε, σε αυτούς το επέτρεψαν να φανεί οι δαιμόνιοι "ειδικοί" που το έστησαν, οι τεχνικοί της εξουσίας που εκπροσωπεί η κυβέρνηση ΓΑΠ, με σκοπό να εκτονώσουν την αγανάκτηση και να την ελέγξουν. Μπορεί η Συνέλευση να μην ήταν στα σχέδιά τους. Όταν όμως έγινε, το διαχειρίστηκαν με άψογη τεχνοκρατική μαεστρία. Μετά και τη χθεσινή συνέλευση,δεν πρέπει να έχουμε πια την παραμικρή αμφιβολία. Ήμουν σε προηγούμενη συνέλευση που ψηφίστηκε να φύγει το ειρηνικά και να γίνει συλλογικά. Τι νόημα είχε να ξανασυζητηθεί με όλες τις φαιδρότητες που ακολούθησαν; Ποιο χέρι φρενάρει τα πράγματα, εμποδίζει τις δράσεις, μπλοκάρει τις διαδικασίες; Όπως σωστά επισημαίνει ο "αντισύριζα"," οι διαδικασίες και οι επιτροπές που κάνουν κουμάντο είναι κλειστές. Είναι ψέματα ότι είναι ανοιχτές. Λειτουργούν εκεί κλειστές ομάδες που παίρνουν τις αποφάσεις. Όποιος είναι στο χώρο τους ξέρει είναι άτομα που μπορεί κάποιοι από αυτούς να πέρασαν ένα φεγγάρι από κάποια αντιεξουσιαστική συλλογικότητα, αλλά τώρα δεν έχουν καμιά επαφή με το χώρο και βρίσκονται στον πασοκικο χώρο. Έχουν παράλληλα ενεργοποιήσει άτομα από πρώην πασπίτες στα πανεπιστήμια, που πλαισιώνουν τον ηγετικό πυρήνα. Είναι κλειστό κύκλωμα που δουλεύει για να εκτονώσει την αντίδραση του κόσμου και να προετοιμάσει την ηλεκτρονική διακυβέρνηση του Γιωργάκη για να κερδίσει η άμεση δημοκρατία. Από κοντά και οι αμεσοδημοκράτες του χώρου που προσπαθούν να χωθούν και να πάρουν λίγη αίγλη εξουσίας και επιβαιβέωσης ότι η άμεση δημοκρατία είναι δική τους ιδέα." Από την άλλη,οι επιτροπές που δεν είναι υπό τον ασφυκτικό έλεγχο του ηγετικού πυρήνα (καθαριότητα, σίτιση) λειτουργούν άψογα Μήπως να το δούμε πιο σοβαρά το ζήτημα;;;

από τρολλυς 12/06/2011 8:52 μμ.


πως θα αποφύγουμε να ψηφιστεί το μνημόνιο? Την κυριακή περίπου ψιλοεπισήμως κατέβηκε μισό μύριο "ειρηνικά". Χρειάζεται κόσμος βρε παιδιά? Αν δεν χρειαζόταν πιστεύω θα βγαινε η λέξη παμψηφεί. Μήπως όμως χρειαζόμαστε αυτόν τον κόσμο για να αποκλείσουμε καλύτερα την βουλή? Αν δεν χρειάζεται πάλι αποκλεισμός βουλής ας μας πει κάποιος, ποιος πιστεύει είναι ο καλύτερα εφικτός τρόπος για να μην περαστεί κι άλλη θηλιά στον λαιμό μας? Δεν ειρωνεύομαι κι ας φαίνεται, σοβαρά αν κάποιος έχει καλύτερη εναλλακτική κι εφικτή ώστε να έχουμε ότι ζητάμε πάντα σε κάθε αγώνα (την μαζικότητα φυσικά) να μας την πει. Ας ξεφύγουμε απ'το δήθεν καπέλωμα του συντάγματος κι από δω μέσα.

από Κυνηγός φαντασμάτων 12/06/2011 9:46 μμ.Παντως μερικοι εδώ μεσα θυμίζουν ολο και περισσότερο κριτικές που γίνονται από παραδοσιακα ΜΜΕ. Όπως και να το κανουμε μερικα χρόνια τηλεορασοπληξίας είναι αρκετά για να εσωτερικεύσουμε και στην συνέχεια να αναπαράγουμε την βλακεια.
Οπότε,  κάποιος που διαβάζει τις μεγαλειώδεις αναλύσεις στο ιντυμεντια θα έβγαζε το συμπεράσμα πίσω από την συνέλευση Συντάγματος κρύβονται πασοκια, συριζαιοι και νεφελιμ, που συνομοτούν για να εκτονώσουν την λαικη οργή.

Αν αυριο δεν υπήρχε η συνέλευση Συντάγματος και κατασκήνωση και χίπικο πανηγύρι και τσικνα και και και …πολύ απλα δεν θα υπηρχε τίποτα σε σχέση με τα νέα μέτρα και το μεσοπρόθεσμο σε κεντρικό επίπεδο. Η πλατεία θα επέστρεφε στους κανονικούς της ρυθμούς κι ο ΓΑΠ και το επιτελείο του σίγουρα θα κοιμόταν με ένα μπελά λιγότερο στο κεφάλι του.

Σίγουρα ότι γίνεται στο Συνταγμα θα μπορούσε να γινόταν και καλύτερα αλλα αυτό απέχει από την δαιμονοποίηση ατόμων και χώρων που συμμετέχουν εκει.  Στην τελική οι διάφορες συλλογικότητες και τα άτομα έχουν το ελεύθερο να αγωνιστούν όπως νομίζουν.  Περισσότερες κριτικές διαβάζουμε πλέον για τους «κακους» στο Συνταγμα παρά για καπιταλιστες,αφεντικα μεγαλοδημοσιογράφους.

Είναι σίγουρο ότι ένα περισσότερο μαζικό και ριζοσπαστικο (σε σχέση με αυτό του συντάγματος)  εγχείρημα  θα συσπείρωνε πολύ κόσμο και θα κέρδιζε τα εύσημα μεγάλου μερούς της κοινωνίας. Για παράδειγμα μια δευτερη κατάληψη πλατείας ή αλλου χωρου.

Αυτοί που έχουν τα μέσα και τις δυνατότητες μπορούν να προχωρήσουν και να το κάνουν, δεν τους εμποδίζει το πασοκ, τα νεφελιμ κι ο συριζα.

Υ.Γ. ελπίζω ότι οι ηλιθιότητες που γράφονται στο ιντυμίντια (διάλογοι,κριτικές) δεν αντικατοπτρίζουν το επίπεδο των ατόμων που δραστηριοποιούνται στο ευρύτερο κίνημα. Είμαι από επαρχία και δεν έχω εικόνα. Διαφορετικά κλαύτα χαράλαμπε…..

από * 12/06/2011 11:33 μμ.


στο να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.  Αναφέρεται στις διαφωνίες εντός του Συν/Σύριζα για το θέμα του χρέους.  Δύο, λοιπόν, οι τάσεις - δύο και οι συζητήσεις στο Σύνταγμα για το χρέος.  Κατά τη γνώμη μου, πολύ σωστά έγινε η 2η συζήτηση, αφού η πρώτη είχε καπελωθεί πλήρως.  Επίσης, η 2η άποψη έχει καπελωθεί πλήρως από τα ΜΜΕ, για ευνόητους λόγους.  Το άρθρο υπάρχει στις Αναδημοσιεύσεις και στην παρακάτω ιστοσελίδα.  Να γιατί πρέπει να είμαστε προσεχτικοί με τους ομιλητές της οποιαδήποτε συζήτησης...  (Δύο από τους οικονομολόγους της 2ης συζήτησης είναι πράγματι στην ΕΛΕ, αλλά και μέσα στην ΕΛΕ υπάρχουν δύο απόψεις, τελικά!  Αυτό εγώ δεν το ήξερα μέχρι τώρα...)

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3677:2011-06-12-08-53-04&catid=83:aristera&Itemid=200

η ανεπάρκεια της αριστεράς σ'αυτές τις ιστορικές στιγμές είναι πασιφανής. Και άκρως επικίνδυνη. Το ΚΚΕ κατάφερε να συνδυάσει τον παγιωμένη φοβική στάση απέναντι σε ότι δεν ελέγχει με μια συστημική αντίδραση στο κεντρικό επίδικο της συγκυρίας (έξοδος από το ευρώ) αντάξια αυτής που είχε δείξει το Δεκέμβρη του 2008. Ο χώρος του Σύριζα, χωρίς πολιτική πρόταση και βαθειά διχασμένος σε όλα περίπου τα κομβικά θέματα, ποντάρει στην επικοινωνιακή αντιπολιτευτική του τακτική, στη στοχοποίηση που δέχεται από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ, καθώς και στην φιλική του στάση στο κίνημα, για να αποκομίσει κάποια οριακά οφέλη.

Είναι ένα απόσπασμα από το άρθρο του Σ. Κουβελάκη στο www.iskra.gr που συνδέεται άμεσα με την εδώ συζήτησή μας.

Στον Βόλο, στο κάλεσμα των αγανακτισμένων που καλούν για ενωτική λαϊκή απεργιακή συγκέντρωση στις 15/6 από παραλία (Παπαστράτου), στο τέλος διατυπώνουν και την εξής έκκληση:

 "Καλούμε επίσης όλες τις άλλες συγκεντρώσεις να συμμετάσχουν και αυτές, αρκεί να εγκαταλείψουν τις κομματικές τους σημαίες".

Δεν κατεβάσαμε τις σημαίες μας όταν έπεφτε το γκλομπ και το δακρυγόνο σύννεφο, θα τις κατεβάσουμε τώρα κατ΄επιταγή της "άμεσης δημοκρατίας των αγανακτισμένων"?

Μέχρι στιγμής το σχετικό κάλεσμα δεν το βρήκα αναρτημένο http://aganaktismenoi-volos.blogspot.com/ και μάλλον δεν πρέπει να αναρωτιέται κανείς καθώς το συνεπέγραψαν και διάφοροι αριστερούληδες που θέλουν να τάχουν καλά με τον αγανακτισμένο λαό και λοξοκοιτάνε στις επόμενες εκλογές (όποτε γίνουν).

Στις 15/6 περνάνε άλλοι δυο συναγωνιστές από ανακριτή για τα γεγονότα του Δεκέμβρη, οπότε θα είμαστε εκεί πρώτα για αλληλεγγύη (πλ. Ελευθερίας στις 10.00πμ) και μετά σε πορεία με τις σημαίες μας και τα κείμενά μας.

από κυνηγός κυνηγών 13/06/2011 1:06 πμ.


Για όσους από εμάς συμμετέχουν στο Σύνταγμα και δεν ανήκουν σε κυριάρχες ομάδες είναι κοινός τόπος ότι γίνεται προσπάθεια για καπέλωμα από αυτές.
Και αν τελικά το πρόβλημα είνα ο ΓΑΠ  και το ΠΑΣΟΚ για κάποιους ε τότε να απαιτήσουμε εκλογές να φύγει. Τα μέτρα θα έρθουν με άλλο κόμμα γιατί έτσι απαιτεί το καπιταλιστικό σύστημα. Εκτός και αν κάποιοι συμμερίζονται απόψεις που εκφράζονται από τον ακροδεξιό χώρο, όπως ότι άμα φύγει ο ΓΑΠ θα είναι όλα ρόδινα.
Μεσοπρόθεσμο και  καπιταλισμός πάνε πακέτο για οποιόδηποτε που θέλει να λέγεται αριστερός. Βέβαια υπάρχει και η έννοια ρεφορμισμός αν κάποιοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει και που οδηγεί διάφορα αριστερά κινήματα, όταν πάνε να το παίξουν "καλοί" στην αστική τάξη.
Αν η κριτική είναι βλακεία σε  θέματα πρακτικής και τακτικής, η επιφανειακή προσέγγιση και υπέραπλούστευση είναι ακόμα χειρότερη του τύπου να φύγει ο ΓΑΠ να δούμε μια άσπρη μέρα.
Στις 15 τα λέμε λοιπόν εκεί κάτω, να δούμε ποσα απίδια χωράει ο σάκος. Και μακάρι όλα να κυλήσουν ειρηνικά και να φύγει έτσι το μεσοπρόθεσμο.

Υ.γ δεν είναι τυχαίο ότι παρόλο που τέθηκε στην συνέλευση της Κυριακής 12/6 πρόταση να φύγει το πανό "ΤΟ ΧΡΕΟς ΚΑΤΑΡΕΕΙ ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ" αυτή καταψηφίστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων. Ετσι για το feeling των συμμετεχόντων. Τα υπόλοιπα ενδιαφέροντα που ψηφίστικαν σε άλλη δημοσιεύση.

Σε κάποιο από τα παραπάνω σχόλια ζητούνται ονόματα πιθανών εισηγητών στην συζήτηση για Άμεση Δημοκρατία.  Δεν ξέρω το θέμα και το μόνο που μπόρεσα να σκεφτώ είναι να μπω στο σάιτ της "περιεκτικής δημοκρατίας", που όλοι είναι κατά του μνημονίου.  Η συμβουλευτική επιτροπή περιλαμβάνει τους Γ. Ραχιώτη και Τ. Φωτόπουλο.  Ελπίζω ότι μαζί με τις δικές σας ιδέες να μπορέσει να τσουλήσει κάτι.  Το σάιτ είναι:

http://www.inclusivedemocracy.org/pd/index.htm

Συντακτική Ομάδα (ΣΟ) :

Πάνος Λιβιτσάνος (υπεύθυνος ύλης) • Δημήτρης Μπατζάκης (αναπληρωτής υπ. ύλης) Σάκης Αδάμ • Πάνος Δράκος

Συμβουλευτική  Επιτροπή (ΣΕ) :

Νίκος Αναστασάτος • Παντελής Αράπογλου • Γιώργος Γαρμπής • Γιάννης Εγίνογλου •  Εύα Θεοτοκάτου • Παναγιώτης Κουμεντάκης • Σπύρος Λούβρος • Σία Μαμαρέλη • Σέργιος Μαμέας • Πάνος Μπραβάκος • Νίκος Πανάγος • Θοδωρής Παπαδόπουλος • Βαγγέλης Παπούλιας • Γιάννης Ραχιώτης • Θεοδώρα Ρεσβάνη • Παύλος Σταυρόπουλος • Άρης Σταύρου • Τάκης Φωτόπουλος


από μέλος της ΣΟ του περιοδικού ΠΔ 13/06/2011 1:08 μμ.


Ευχαριστούμε για την πρόταση σου, αλλά ήδη κάποιοι από τη συνέλευση μάς πρότειναν συμμετοχή στην "Ημέρα διαβούλευσης για την Άμεση Δημοκρατία", την οποία απορρίψαμε σαν δίκτυο. Υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν χρέος μας να συμμετάσχουμε σε μια τέτοια διαβούλευση για την Α.Δ. που αποτελεί άλλωστε το θεμέλιο λίθο του προτάγματος της ΠΔ. Δυστυχώς όμως η εμπειρία μας από το πώς λειτουργεί η Λαϊκή Συνέλευση, που είναι πια φανερό ότι σαφώς χειραγωγείται από μια "ανίερη συμμαχία" ρεφορμιστικής και πατριωτικής "αριστεράς", την οποία καταγγείλαμε εδώ (http://inclusivedemocracy.org/brochures/2011.06.09__exeftelismos_amesis_dimokratias.html), δεν μας επιτρέπει κάτι τέτοιο. Όταν άλλωστε δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα η παραμικρή παρουσίαση απόψεων για την κρίση που είναι βέβαια και το κρίσιμο θέμα για το οποίο συγκεντρώθηκαν τόσες χιλιάδες πολίτες στην Αθήνα, αλλά αντίθετα η συμμαχία αυτή αποπροσανατόλισε τους συγκεντρωθέντες να μιλούν βασικά για το σύμπτωμα της κρίσης (Χρεολογία) αντί για τις αιτίες του, με ομιλητές συνήθως γνωστούς από τα κανάλια, και επομένως η σύγχυση για την κρίση είναι ακόμα μεγαλύτερη από πριν στην πλατεία, αποτελεί το λιγότερο πολυτέλεια να συζητούμε για μια μελλοντική αμεσοδημοκρατική κοινωνία, προϋπόθεση για την οποία είναι η έξοδος από τη σημερινή κρίση. Ιδιαίτερα μάλιστα σε μια συνέλευση που δεν τηρεί ούτε τη βασική αρχή της Άμεσης Δημοκρατίας, την αρχή της ισηγορίας. Και επιπλέον, έχουμε κάθε λόγο να υποπτευόμαστε, με βάση και τις δικές μας εμπειρίες από τη συμμετοχή μας στις συνελεύσεις και στις "ανοιχτές" επιτροπές, ότι οι άλλοι ομιλητές την Ημέρα για την Α.Δ. θα επιλεγούν από τη συμμαχία αυτή περισσότερο για να αποπροσανατολίσουν παρά να διασαφηνίσουν την πραγματική έννοια της, αφού άλλωστε η Α.Δ. δεν έχει σχέση με τα δικά τους προτάγματα.

Ευχαριστώ για την απάντηση.  Διαβάζοντας το σχόλιο και άρθρο στο site της Περιεκτικής Δημοκρατίας, ξεκαθάρισαν μέσα μου ακόμη περισσότερο κάποια πράγματα για το τι "ακριβώς" συμβαίνει στο Σύνταγμα με το καπέλωμα.  Κι εγώ θα ευχόμουν να περνούσε μια συζήτηση για τα αίτια του χρέους και όχι μόνο για τη διαχείρισή του.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License