αλεξ/πολη, παρέμβαση στη φιεστα των special olympics

σήμερα το απόγευμα

σήμερα το απόγευμα η φλόγα των special olympics περνούσε από την αλεξανδρούπολη
μαζευτήκαμε καμιά 20αρια στην αρχή και 30αρια αργότερα, στα πλαίσια των συνελεύσεων της πλατείας  του φάρου, και ανοίξαμε πανό που έγραφε:
είναι η ζωή και η χαρά εμπόρευμα???     στην αρχή το πανό το ανοίξαμε δίπλα απο την εκδήλωση και στη συνέχεια το κρεμάσαμε σε διπλανό γιαπί στον πρώτο όροφο, από όπου πλέον φαινόταν από τους πάντες. είχαμε συζητήσει από πριν και δεν φωνάξαμε συνθήματα λόγω του ύφους της εκδήλωσης (μη χαλάσουμε την αγνή χαρά των παιδιών). επίσης μοιράστηκε σε κόσμο και γλειώδεις επίσημους το ακόλουθο κείμενο:

 Είμαστε εργαζόμενοι/ες,  άνεργοι/ες, συνταξιούχοι/ες, φοιτητές/τριες, μαθητές/τριες, άνθρωποι που εδώ και ένα μήνα σχεδόν μαζευόμαστε στις πλατείες όλης της χώρας. Συζητάμε, προβληματιζόμαστε και διεκδικούμε να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας .

  Με χαρά και σεβασμό, βλέπουμε στην πλατεία που μαζευόμαστε εδώ και μέρες συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες. Απόψε βρισκόμαστε εδώ για αυτούς και μόνο καθώς η ανθρωπιά  και η αλληλεγγύη  για εμάς είναι στάση ζωής.

 Δυστυχώς δε βλέπουμε την ίδια ευαισθησία από κεντρικούς και τοπικούς φορείς οι οποίοι διοργανώνουν φιέστες σαν αυτή,

 ·        Τη στιγμή που οι δημόσιοι χώροι είναι απροσπέλαστοι  για τους πεζούς, πόσο μάλλον για άτομα με κινητικά προβλήματα.

·        Τη στιγμή που πριν από 10 μέρες αποφασίστηκε περικοπή της χρηματοδότησης των αναπηρικών ειδών κατά 50%.

·        Τη στιγμή που αναβάλλονται  επ’ αόριστων  οι εγκεκριμένες προσλήψεις ΑΜΕΑ στο δημόσιο  τομέα.

     Αφήνουμε λοιπόν  όλους  αυτούς στην ιδιοτέλεια και την υποκρισία τους   και δηλώνουμε  παρώντες/ουσες ελπίζοντας να μεταδώσουμε  σε όλους/ες λίγη από τη χαρά που νιώθουμε τόσα βράδια  σε αυτήν την πλατεία.

 Σας περιμένουμε να συζητήσουμε, να συμφωνήσουμε, να διαφωνήσουμε, να συνδιαμορφώσουμε .

 

                        ΧΑΡΑ , ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

                         

                                                          Αγανακτισμένοι και Αποφασισμένοι

                                                                Πολίτες Αλεξανδρούπολης


το κλίμα ήταν καλό γενικά και πολλοί ερχόταν και ζητούσαν από μόνοι τους κείμενο 

γενικά οι συνελεύσεις και οι ζυμώσεις συνεχίζονται, όπως και οι προβολές . συνεχίζεται και γίνεται πορεία κάθε κυριακή (έχει και αύριο 8 στο φάρο) κι επίσης συμμετείχαμε και στην πορεία της απεργίας της τετάρτης με ωραίο κράξιμο (και με συνθήματα και άμεσα με λόγια) στους εργατοπαρέρες οι οποίοι δεν ακολούθησαν καν στην πορεία (ενώ στην αρχή είχαν στηθεί από μπροστά μας με το πανό τους)

από apo korintho 19/06/2011 1:15 μμ.


Ανάλογη δράση κάναμε και στην Κόρινθο, ύστερα από απόφαση της ανοιχτής συνέλευσης της πλατείας Περιβολάκια. Σας παραθέτω το ψήφισμα που μοιράσαμε: Ψήφισμα ανοιχτής συνέλευσης πλατείας «Περιβολάκια» Κορίνθου με αφορμή τη λαμπαδηδρομία και την τελετή υποδοχής της φλόγας των SPECIAL OLYMPICS στην Κόρινθο Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στη διοργάνωση πολυδάπανων εκδηλώσεων εντυπωσιασμού οι οποίες κάτω από τον μανδύα των Special Olympics καλύπτουν τη σκληρή πραγματικότητα που επιφυλάσσεται από τις πολιτικές του μνημονίου για τα άτομα με αναπηρία. Η διοργάνωση αυτή θα στοιχίσει στο κράτος πολλά εκατομμύρια ευρώ, την ίδια περίοδο που: κινδυνεύουν να κλείσουν δεκάδες κέντρα/ιδρύματα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες περίθαλψης και φροντίδας στα άτομα με βαριές αναπηρίες, τα επιδόματα – βοηθήματα της πολιτείας προς στα ΑμεΑ μειώνονται έως και 50%, οι εργαζόμενοι αυτών των κέντρων είναι απλήρωτοι επί μήνες λόγω του ότι το ύψος των επιχορηγήσεων που έλαβαν αυτά τα κέντρα το 2010 ήταν αισθητά χαμηλότερο από το 2009, ενώ δεν έχουν λάβει ακόμη μέρος των επιχορηγήσεων που δικαιούνται για το έτος 2011, τα ΑμεΑ υποχρεώθηκαν λόγω περικοπής κονδυλίων να συγκεντρωθούν από όλη την Ελλάδα στην Αθήνα, προκειμένου να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κος Βαρδακαστάνης δηλώνει ότι: την ώρα που οι δομές ΑμεΑ παραπαίουν, δαπανώνται από την Ελλάδα του μνημονίου δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για τη διεκπεραίωση ενός δαπανηρού «κοσμοπολίτικου γεγονότος». Και επειδή αυτοί οι άνθρωποι έχουν περισσότερη δύναμη και ανθρωπιά από τον καθένα μας δηλώνουμε ότι : Λέμε ΟΧΙ στις φιλανθρωπικές σπέκουλες σε βάρος των πραγματικών δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία. ΟΧΙ στα ψεύτικα χαμόγελα των αγιογδυτών φιλάνθρωπων με την στήριξη του πολιτικού προσωπικού. ΟΧΙ στη διάθεση εκατομμυρίων για μια γιορτή πανηγυράκι λίγων ημερών την ίδια ώρα που η πολιτεία δεν προσφέρει σχεδόν τίποτε στους ανθρώπους με αναπηρία. ΟΧΙ στους εμπόρους της ψεύτικης και φτιασιδωμένης χαράς την ώρα που χιλιάδες οικογένειες με άτομα με αναπηρία είναι βυθισμένες στην αλήθεια του καθημερινού πόνου. Ανοιχτή συνέλευση πλατείας «Περιβολάκια» www.perivolakia.gr

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License