Ηράκλειο Κρήτης: Πολιτική - "καλλιτεχνική" παρέμβαση στα γραφεία βουλευτή του ΜΠΑΤΣΟΚ

Μια σύντομη περιγραφή και αρκετές φωτογραφίες από την έφοδο στα γραφεία του βουλευτή Ηρακλείου του ΜΠΑΤΣΟΚ, Μανόλη Στρατάκη

post image

Γύρω στις 7.30 το απόγευμα, μια ομάδα 50+ ανθρώπων που συμμετέχουν στη συνέλευση της πλατείας Ελευθερίας στο Ηράκλειο, "επισκέφθηκαν" το πολιτικό γραφείου του βουλευτή Ηρακλείου του ΜΠΑΤΣΟΚ, Μανόλη Στρατάκη.

Μας υποδέχτηκε ένας "καλόβολος" πασόκος που προσπάθησε να δείξει κατανόηση και φάνηκε συγκαταβατικός  με την έφοδό μας στο γραφείου του λαμογιού Στρατάκη. 

Κρεμάστηκαν πανώ και έγιναν καλλιτεχνικές-κινηματικές παρεμβάσεις με συνθήματα στους εξωτερικούς τοίχους του γραφείου και στη σκάλα της εισόδου.

Μείναμε αρκετή ώρα εκεί μοιράζοντας κείμενα στον κόσμο που πέρναγε, και σε λίγο ήρθαν άλλοι, εξαγριωμένοι πασοκοφρουροί να υπερασπιστούν τον χώρο, αλλά δεν κατάφεραν τίποτε. Έγιναν μερικές μικρές μάχες για κάποια κάδρα των ειδώλων τους, αλλά τελικά τους τα πήραμε και τα κατεβάσαμε στο δρόμο, και αφού στολίστηκαν δεόντως, κρεμάστηκαν στα φανάρια του δρόμου, όπου ο κόσμος που περνούσε τους έβριζε.

Μετά από 1 ώρα περίπου ο κόσμος που συμμετείχε στην παρέμβαση επέστρεψε στην πλατεία Ελευθερίας για να ξεκινήσει η πορεία -κρατώντας κοροϊδευτικά στα χέρια του τις σημαίες του ΠΑΣΟΚ και φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στο μνημόνιο και την ψήφο εμπιστοσύνης.

Η παρέμβαση μάλλον καλύφθηκε από τοπικό κάναλι, χωρίς φυσικά τη θέληση των διαδηλωτών, αφού σε μακρινή απόσταση από το σημείο εθεάθη κάμεραμαν με τη δημοσιογράφο.

Τέλος, από το σημείο περάσαν 2,3 φορές μπατσικά τζιπάκια τα οποία γιουχαΐστηκαν από τον κόσμο.

Εικόνες:

από πλ@τεί@ 21/06/2011 12:36 πμ.


post image
.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License