Νεώτερα για την απαγόρευση απόπλου του "στόλου ελευθερίας 2"

Μετά από σαμποτάζ σε δύο πλοία, οι σιωνιστές και τα ντόπια τσιράκια τους απαγόρευσαν τον απόπλου των πλοίων.

Λίγες ώρες μετά τη ρίψη κάπου 3.000 ασφυξιογόνων στο Σύνταγμα, την βιαστική παραγγελία 10.000 καινούργιων, την ανακοίνωση για πρόσληψη 4.000 ολόφρεσκων μπάτσων, ο Παπουτσής απαγόρευσε τον απόπλου των πλοίων για τη Γάζα.
Αυτή η φώκια της παλιάς ΕΦΕΕ, ο υπουργός ναυαγίων και συνεργάτης του σιωνισμού πλέον, είναι ξεκάθαρος στις προθέσεις του:
Τα σύνορα του Ισραήλ είναι στις ακτές της Ελλάδας
Μετά το χτεσινό ρεσάλτο στο Audacity of hope δεν μένουν και πολλά να πούμε.

Για χτεσινή ενημέρωση δείτε https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1315299

Aκόμη δείτε
Σύλληψη του πλοιάρχου - Η Χαμάς διαμαρτύρεται
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΠΟΠΛΟΥ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΚΕμ-λ


Συναντήσαμε μια ανακοίνωση στο http://xronika05.blogspot.com/2011/07/blog-post_7373.html  που φέρεται σαν ανακοίνωση του "στόλου Ελευθερίας", ανάλογη ανακοίνωση δεν συναντήσαμε στην ιστοσελίδα τους. Η ανακoίνωση είναι:


Τα ισραηλινά χωρικά ύδατα φτάνουν μέχρι το Κερατσίνι;
Με μια πρωτοφανή ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απαγορεύτηκε σήμερα ο απόπλους όλων των πλοίων που βρίσκονται σε ελληνικά λιμάνια και συμμετέχουν στην διεθνή αποστολή αλληλεγγύης στην Γάζα....

Χωρίς καν να επικαλεστεί κάποιον -έστω και προσχηματικό- λόγο, ο κ. Παπουτσής απαγόρευσε τον απόπλου σε πλοία ελληνικής και ξένης σημαίας χωρίς να συντρέχει απολύτως κανένας τεχνικός, διαδικαστικός ή νομικός λόγος.

Η ισραηλινή πολυεπίπεδη προσπάθεια ακύρωσης της διεθνούς αποστολής που δρομολογήθηκε εδώ και αρκετούς μήνες, βρήκε ένθερμο συμπαραστάτη την ελληνική κυβέρνηση. Αφού η δολιοφθορά των 2 πλοίων -τις προηγούμενες ημέρες- δεν επαρκούσε για να ακυρωθεί η αποστολή, οι πρόθυμοι οσφυοκάμπτες της ελληνικής κυβέρνησης ανέλαβαν να εκτελέσουν το βρώμικο έργο που θα είχαν να επιτελέσουν οι ισραηλινές ναυτικές δυνάμεις καταμεσής στην θάλασσα. Ευθυγραμμισμένοι πλήρως με τις ισραηλινές επιταγές, δεν δίστασαν να στείλουν σκάφη και κομάντο του ελληνικού λιμενικού που με την απειλή όπλων ανάγκασαν επιβατηγό πλοίο της αποστολής που μόλις είχε αποπλεύσει από το Πέραμα με αμερικανούς πολίτες να επιστρέψει στο Κερατσίνι.

Όταν πέρσι ο Έλληνας Πρωθυπουργός δήλωνε ανερυθρίαστα ότι «απωλέσαμε μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας» δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι εννοούσε πως τα ισραηλινά χωρικά ύδατα φτάνουν μέχρι το Κερατσίνι. Αυτοί που μόλις προχτές προθύμως εκχώρησαν την δημόσια περιουσία της χώρας στους τοκογλύφους, σήμερα δεν δίστασαν να ξεπουλήσουν την παραδοσιακά φίλα και αλληλέγγυα στάση της ελληνικής κοινωνίας στην παλαιστινιακή υπόθεση.

Εμείς από την μεριά μας αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι η πρόθεσή μας και η αποφασιστικότητά μας να φτάσουμε στην αποκλεισμένη Γάζα δεν κάμπτεται, αντίθετα δυναμώνει. Οι συντονισμένες προσπάθειες της ισραηλινής και της ελληνικής κυβέρνησης δεν μας φοβίζουν, αντίθετα μας επιβεβαιώνουν ότι αυτοί μας φοβούνται. Φοβούνται την φιλία των λαών, την διεθνή αλληλεγγύη, την ανθρωπιστική ευαισθησία, την άρνησή μας να αποδεχτούμε την καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων των Παλαιστινίων, τον κοινό μας αγώνα για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη.

Ακόμη, μερικά γεγονότα

-Το Pressproject μετέδωσε πως "παιδιά από Παλαιστίνη σάλπαραν από Γάζα μέχρι να τους σταματήσουν οι Ισραηλινοί, για συμπαράσταση στο στόλο ελευθερίας".
-Πορεία στο κέντρο της πόλης και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το κτίριο του Λιμεναρχείου Αγίου Νικολάου έκαναν δεκάδες μέλη της Καναδικής αποστολής (μαζί τους και Βέλγοι, Δανοί, Αυστραλοί και Τούρκοι), οι οποίοι βρίσκονται παράνομα αποκλεισμένοι στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου.
Η Καναδική αποστολή με καπετάνιο τον συμπολίτη μας Γιώργο Κλώντζα, είναι μέρος της παγκόσμιας αποστολής ένα "Καράβι για τη Γάζα", η οποία οργάνωσε και φέτος ένα στόλο που θα προσπαθήσει να σπάσει στην πράξη το ναυτικό αποκλεισμό του Ισραήλ και να μεταφέρει την αλληλεγγύη και την ελπίδα στο πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης.
http://visinokipos.blogspot.com/2011/07/blog-post_02.html


-Η ανακοίνωση της υπηρεσίας νερόμπατσων, προσοχή ακολουθεί κρατικό κείμενο:
Μετά από συντονισμένη επιχείρηση σκαφών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής απετράπη σήμερα απογευματινές ώρες ο  απόπλους  με προορισμό τη Γάζα του πλοίου «AUDACITYOFHOPE» σημαίας Η.Π.Α.
Το πλοίο απέπλευσε παράνομα χωρίς άδεια απόπλου της Λιμενικής Αρχής  από Ναυπηγείο της περιοχής Περάματος και ενώ εκκρεμούσαν προς αποκατάσταση  ουσιώδεις ελλείψεις στον Τομέα της Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας.
Το εν λόγω πλοίο αρχικά  ακινητοποιήθηκε από πλωτά του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και εν συνεχεία συνοδευόμενο οδηγήθηκε ασφαλώς στον λιμένα Κερατσινίου, όπου και θα επιβληθούν κατά των υπευθύνων οι προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία κυρώσεις.

-Ο πλοίαρχος του Audacity of Hope κρατείται στο λιμενομπατσαδικο και θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο με την κατηγορία παραβίασης κάποιου νόμου. Οι επιβάτες θα κινηθούν νομικά εναντίον του ελληνικού κράτους. Σε λίγο τελειώνει η συνέντευξη τύπου που δίνουν τώρααπό nyfitsa 03/07/2011 4:28 πμ.


-Το βράδυ πολλοί από τους ακτιβιστές ήταν στο Σύνταγμα όπου είχε στηθεί τραπεζάκι
-Η Haaretz γραφει πως ο Σαπίρο, ένας από τους ακτιβιστές, δήλωσε πως θα αναχωρήσουν αρχή επόμενης εβδομάδας, ανεξάρτητα από τη σύλληψη τους καπετάνιου
-ο 60χρονος καπετάνιος θα οδηγηθεί στον ανακριτή την Τρίτη.

Δειτε το παρακάτω βιντεο


Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License