Παρέμβαση στο Χαλάνδρι

παρέμβαση από κατάληψη πραποπούλου εναντια στην εμπορευματοποίηση και παράλληλα κίνηση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες 28-29/7

post image

Την Παρασκευή 8/7 έγινε παρέμβαση διπλού χαρακτήρα σε συναυλία στο θέατρο Ρεματιάς χαλανδρίου, από συντρόφισσες και συντρόφους της κατάληψης κτήματος πραποπούλου.
Στόχος ήταν απ'τη μια η έμπρακτη εναντίωση στην ύπαρξη ελέγχου, περιφράξεων και αντιτίμου στο δημοτικό θέατρο μέσα στο φυσικό τοπίο της ρεματιάς, καθώς και η εμπορευματοποίηση κάθε πτυχής της καθημερινότητας, στη σημερινή συγκυρία της ολοένα και σκληρότερης επίθεσης που δέχεται η κοινωνία, από κράτος και καπιταλιστές.
Ταυτόχρονα στόχος της παρέμβασης ήταν η αντιπληροφόρηση για τα σκληρά κατασταλτικά γεγονότα της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης της 28 και 29 Ιούνη και οι εκβιαστικές εξοντωτικές ποινές για τους συλληφθέντες, η έμπρακτη αλληλεγγύη σε αυτούς/ες  και σε όσους/ες αντιστέκονται σε δρόμους και πλατείες.

Κατά την παρέμβαση στήθηκε τραπεζάκι για 3 περίπου ώρες στην είσοδο της συναυλίας, έγινε μαζική ελεύθερη είσοδος στο χώρο του θεάτρου, μοιράστηκε και διαβάστηκε από το μικρόφωνο κείμενο της κατάληψης στο ξεκίνημα της συναυλίας  και κυκλοφόρησαν κουτιά οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά ποσά που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες. Δεν έλειψαν φυσικά οι αντπαραθέσεις με άτομα της διοργάνωσης της συναυλίας και δημοτικούς παράγοντες, που προσπάθησαν να εμποδίσουν την παράμβαση. Η κίνηση αντιμετωπίστηκε θετικά και συγκεντρώθηκε κάποιο ποσό αλληλεγγύης.

(* σε φώτο το κείμενο που μοιράστηκε και διαβαστηκε)

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License