Mαρτυρία από Σύνταγμα:Η Χούντα του ΠΑΣΟΚ και των Τραπεζιτών σε επέλαση.ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Tην στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο συνεχίζει να επικρατεί μια συνομωσία σιωπής για το τρομερό έγκλημα της εξουσίας που γίνεται ακόμη στο Σύνταγμα. Η κατάληψη λεηλατήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής.Δεν σεβάστηκαν ούτε το ιατρείο του συντάγματος, ούτε τίποτα.Τα έλιωσαν και τα ισοπέδωσαν ΟΛΑ. Ένας εφιάλτης που ζητά την κάθαρση του...

Τώρα που θέλουν να κρύψουν τι έγκλημα έκαναν στο Σύνταγμα, είναι εξαιρετικά πολύτιμο να βγουν όσο γίνεται περισσότερες άμεσες μαρτυρίες από αγωνιστές που έζησαν τον εφιάλτη της 30 Ιούλη.Το κείμενο αυτό είναι μια τέτοια μαρτυρία ζυμωμένη με το κοινό βίωμα με άλλους συντρόφους του Συντάγματος.

Καιρό τώρα περιμέναμε μια τέτοια επέμβαση.Οι ενορχυστρωμένες συκοφαντίες για το "περιθώριο που λυμαίνεται την πλατεία" είχαν φανερώσει την μεθόδευση.
Στην πραγματικότητα από τις πρώτες μέρες όσοι κοιμόμασταν στο Σύνταγμα είχαμε την σκέψη της εισβολής και του πώς να την αντιμετωπίσουμε.
Όμως κάπου είχαμε εφησυχαστεί. Ήταν τόσες οι φορές που ακούγαμε για επικειμενη εισβολή που τελικά δεν γινόταν ώστε η ιστορία είχε καταντήσει όπως ο ψεύτης βοσκός και οι προειδοποιήσεις του για τους λύκους που έρχονται...

Κάτι περίεργο όμως απλωνόταν στην ατμόσφαιρα τις τελευταίες μέρες. Οι συκοφαντίες για τους σκηνίτες έφταναν να ακούγονται ξεδιάντροπα ακόμη και στην λαϊκή συνέλευση.Κάποιοι λες και ήξεραν τι έρχεται, μίλαγαν με πανικό για τις σκηνές και για την ανάγκη να κατέβουν προκειμένου να "εξευμενιστεί η εξουσία και να μην εισβάλει"

Αντιμετώπισαμε τις συκοφαντίες με τον πιο ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο. Λίγες ώρες πριν την εισβολή, πρόλαβε να συγκροτηθεί ομάδα σκηνιτών με δική της συνέλευση που αποφάσισε την κατηγορηματική στάση τους να ΜΗΝ ρίξουν μόνοι τους τις σκηνές τους  επειδή η εξουσία απειλούσε με  την καταστολή. Επίσης φανερώθηκε ότι η πλειοψηφία των σκηνιτών απαρτιζόταν από ανιδιοτελείς αγωνιστές, ακομμάτιστους και ακηδεμόνευτους που ήταν διατεθιμένοι να παλέψουν μέχρι τέλους.

Η τελευταία λαϊκή συνέλευση πριν την εισβολή αντέκρουσε όλα τα αρνητικά στερεότυπα και τις εύκολες συκοφαντίες που είχε δεχτεί αυτή η ομάδα αγωνιστών. Γενικότερα ήταν μια συνέλευση ζωντανή και στι σύνολο της αισιόδοξη και αποφασισμένη.
Σε λίγες ώρες πάντως αποδείχτηκε ότι αυτή η συνέλευση δεν πήρε στα σοβαρά την απειλή εισβολής και ας έγινε ως συνέλευση  λίγο πριν η εξουσία υλοποιήσει την κατεδάφιση της κατάληψης του συντάγματος.
Και όταν ξεκίνησε αυτή η κατεδάφιση ήταν τόσο τρομακτική, απόλυτη και χουντική ώστε ένωσε ακόμη και τα άτομα που λίγες ώρες πριν βρίζονταν μεταξύ τους στην συνέλευση.

Αποδείχτηκε και επιβεβαιώθηκε ότι η εξουσία δεν ενδιαφερόταν αν  υπάρχουν ή όχι σκηνές.Ενδιαφερόταν να εξαφανίσει οτιδήποτε θύμιζε πολιτικό μήνυμα, αυτοοργάνωση, αξιοπρέπεια, αλληλοβοήθεια την ίδια την παρουσία ανθρώπων σε μια πλατεία.
Στις 4.20 έρχεται αντιπρόσωπος εισαγγελέα(!!!) με κουστωδία μπάτσων για να πει στον κόσμο που ήταν τότε στο σύνταγμα (και είμασταν κάποιες εκατοντάδες κόσμου εκείνη την στιγμή) ότι : "έχετε 60 δευτερόλεπτα  να μαζέψετε ό,τι έχετε και μετα  να φύγετε από εδώ" (!!!!)
Θρασύτατο τελεσίγραφο με τον τσαμπουκά μιας χουντικής εξουσίας που έχει ζώσει όλη την περιοχή με μπάτσους, έχει περικυκλώσει την πλατεία και έχει ΗΔΗ βάλει διμοιρίες ΜΑΤ μέσα σε αυτή σε πολυ κοντινή απόσταση από τον κόσμο.
Είπαμε σε μια κυρία που εμφανίστηκε εντολοδόχος της εισαγγελικής απόφασης εκπροσωπώντας την εισαγγελεία ότι η Ιστορία την έχει ήδη κρίνει για το αίσχος που έκαναν και κάνουν και για την συμβολή της σε αυτό το αίσχος.

Το πρώτο που ξέσκισαν ήταν το πανό της άμεσης δημοκρατίας.Και δω φάνηκε ότι τα πανό τους "έκαιγαν" πιο πολύ από τις σκηνές. Ειδικότερα, μηνυματα για άμεση δημοκρατία, να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας, ποτέ ξανά φασισμός και άλλα συναφή φάνηκε ότι ενοχλούν πολύ την σημερινή εξουσία ως το σημείο να θεωρεί αυτή αυτά τα πανό "ρύπανση και αντιαισθητική παρέμβαση"(sic)

Αλλά ήταν η  μανία που ξέσκισαν το Ιατρείο αυτή που μάς σόκαρε περισσότερο... Αυτοί που σκίζαν σκηνές και πανό, κατεδάφιζαν αυτοσχέδια κιόσκια και διαλύαν ό,τι έβρισκαν μάθαμε ότι είναι αστυνομικοί του δήμου(δημοτόμπατσοι) Αν αυτό ισχύει τότε αυτό το σώμα αστυνόμευσης που παρουσιαζόταν άοπλο και επικουρικό πρέπει να λάβει την απάντηση που του αξίζει. Κάποιοι από αυτούς έδειχναν να απολαμβάνουν αυτή την κατεδάφιση ή να επιδίδονται σε αυτή με λύσσα και "υπερβάλοντα ζήλο"
Έμειναν στην Ιστορία σαν δοσίλογοι που συνεργάστηκαν στην κατεδάφιση του πιο ελπιδοφόρου εγχειρήματος που κρατάει πάνω από δύο μήνες. Ένα εγχείρημα που άντεξε στις 29 Ιούνη 3 χιλιάδες χημικά και δολοφονικές εφορμήσεις των ΜΑΤ αλλά που η εξουσία κατάφερε να πλήξει σαν κλέφτης στις 4 το πρωί στα έγκατα του καλουκαιριού.

Ένα εγχειρήμα που τώρα θα δείξει αν έχει ψυχή και κότσια αντεπίθεσης απέναντι στην χειρότερη βεβύλωση ατίμωση και βιασμό που δέχτηκε από την γέννηση του στις 25 Μάη (και εμβρυακά από τις 23 Φλεβάρη)

Είτε σήμερα ο κόσμος θα κατέβει μαζικά και οργισμένα απέναντι στο έγκλημα τους και στην βεβύλωση που έκαναν σε ένα ακηδεμόνευτο κίνημα που βρέθηκε να έχει την συμπάθεια της μεγάλης πλειοψηφίας του πληθυσμού
είτε θα φανεί ότι ένα τέτοιο χτύπημα ήταν ικανό να κάμψει και να διαλύσει τουλάχιστον για το επόμενο διάστημα, το κίνημα της κατάληψης του Συντάγματος.

Ανατριχιαστικές ήταν οι συλλήψεις -προσαγωγές που έκαναν.Έπιασαν κόσμο που κοιμόταν στην σκηνή του στα μουλωχτά και ξεκομμένα έτσι όπως ξέρουν να κάνουν όλες οι χούντες.

Στο τέλος η εικόνα ήταν αποκαρδιωτική. Μια ζωντανή πλατεία παλαι ποτέ στολισμένη με τα πανό της και πλαισιωμένη απο τις σκηνές της και τις ομάδες αυτοοργάνωσης της, είχε μετατραπεί στην παλιά άχρωμη αδιάφορη και τόσο μα τόσο αστυνομοκρατούμενη πλατεία συντάγματος....
Αυτό ήθελαν...Να πάψει το Σύνταγμα να θυμίζει αγώνα, αυτοοργάνωση και αποφασιστικότητα. Να πάρουν το τελευταίο κάστρο αμφισβήτησης και αντίστασης ώστε να κοπεί η συνέχεια του εγχειρήματος και η ορμή που θα έφερνε για τον Σεπτέμβρη.
Το έκαναν ωμά, ξεδιάντροπα και τρομοκρατικά.

Και έτσι το επιχείρημα ότι αν είσαι ειρηνικός απέναντι στην εξουσία αυτή θα σε σεβαστεί και δεν θα σε χτυπήσει μόλις δέχτηκε το πιο ισχυρό του πλήγμα.
Η πραγματικότητα της εξουσίας το ξεφτίλησε.
Αλλά τελικά ποιος είχε μείνει με αυταπάτες για την φύση αυτής της εξουσίας μετά τις 29 Ιούνη;
Η Χούντα τους είναι σε επέλαση.
Εμείς έχουμε το σθένος να αντισταθούμε;
Σήμερα όλος ο κόσμος πρέπει να κατέβει στο Σύνταγμα.
Οργισμένος και αποφασισμένος.
Ίσως ήρθε ο καιρός να εξελιχτούμε από απλά αγανακτισμένοι σε οργισμένοι και αποφασισμένοι.
Αλλιώς αυτή η εξουσία θα μας λιώσει και θα σβήσει κάθε ίχνος μας.
Αυτό έκαναν στις 4.20 ξημερώματα 30 Ιούλη 2011.


Ραντεβού πάλι στο Σύνταγμα, τώρα περισσότερο από ποτέ!
Δεν φεύγουμε αν δεν φύγουν!

ΥΓ Το κείμενο-μαρτυρία το βάζω πρώτα στο ιντιμίντια.
Σε τέτοιες στιγμές ο ρόλος του ιντιμίντια είναι αναντικατάστατος και όσο ποτέ πολύτιμος.Σε στιγμέςδηλαδή  που η εξουσία διαπράττει εγκλήματα και θέλει να τα αποσιωπήσει...

από Αριστείδης Αρκουδέας 30/07/2011 12:32 μμ.


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ σήμερα στην πλατεία για να υπερασπιστούμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας της συνάρθροισης και της διαμαρτυρίας.

Προτείνω αφού αυτοί εξαφάνισαν όλα τα πανώ να κατέβουμε με αυτοσχέδια πλακάτ, πανώ, ή οτιδήποτε μπορούμε να φανταστούμε με συνθήματα, μηνύματα, μπινελίκια κλπ ενάντια στη χούντα του γαπ, των τραπεζιτών και των καπιταλιστών λαμόγιων. Με οποιονδήποτε τρόπο πρέπει να επιστρέψουν τα πολιτικοποιημένα μηνύματα στην πλατεία. Δε θα μας φιμώσει κανένας εισαγγελέας, καμία κυβέρνηση και κανένας δήμαρχος.

Μαζική συμμετοχή. Είναι απαραίτητο για να διατηρήσουμε το κεφάλι μας ψηλά.

συγκέντρωση 18.00 συνέλευση 21.00

από εκει 30/07/2011 1:04 μμ.


έφυγα στις 11 το πρωί, ενώ είχα δώσει όλη την ενέργειά μου για να κουβαληθούν τα υλικά σε σπίτια συναγωνιστών.

στις 4 και κάτι καταφθάνουν δύο κλούβες, δύο ασφαλίτικα και δύο βανάκια ασφαλίτικα και αυτά λογικά, μαζί με όχημα της πυροσβεστικής (τζιπάκι) και περιπολικό. Λίγο πριν την εισβολή, στη γωνία Βουλής και Ερμού οι υπάλληλοι του δήμου μαζεμένοι δέχονται εντολές από αστυνόμικούς.

Αμέσως μετά οι ΥΜΕΤ εισβάλουν με καθοδήγηση και παρουσία αξιωματικών και εκπρ. εισαγελέα και αναγέλουν την απομάκρυνση των σκηνών και των πανώ. Μόνο αυτά τονίσανε αρχικά. Βέβαια καταλάβαμε πως όλα θα καταστραφούν. Ακόμα και το ιατρείο, όπου αρχικά δόθηκε η εντύπωση ότι  ίσως αξίζει μια δεύτερη σκέψη (βέβαια εκπροσωπος εισαγγελέα δε μπορε΄ί να πα΄ρει καμια απόφαση, όλα ήταν προαποφασισμένα) διαλύθηκε με μανία. Η εκπρόσωπος εγκωμίασε τη Ραικου και το αγαστό έργο που έχει κάνει για την πολιτεία. Στη πρότασή μας να μαζέψουμε εμείς τις σκηνές, απάντησαν με την άμεση διάλυσή τους.

¨Μετά την πρώτη εισβολή, δοιμιρίες φράσουν κα΄θε έξοδο και εισέρχονται στη πλατεία. Διενεργούν συλλήψεις (προσαγωγές ..όπως αναφέρονται για να κατευνάζουν το θυμό και να κοιμίζουν το πάθος). 4 εκείνη τη στιγμή. Ο κόσμος διαμαρτύρεται, εξοργίζεται, αλλά κρατάει το θυμό του, δεν προκαλεί τη συνέχιση των συλλήψεων και την επίθεση των ΜΑΤ. Εϊμαστε ήρεμοι και συνειδητοί.

Οι βανδαλισμοί συνεχίζονται, ως πρωτε'υοντα (αν και αδικούμε εδ'ω τους προγόνους μας) αιωρούνται και ταλαντεύονται από τα δέντρα για να αποκτήσουν την ορμή που χρειάζεται για να καταστρέψουν με κλοτσιές τις ξύλινες εγκαταστάσεις (οι δημοτόμπατσοι). Τα πανώ σκίζονται καθώς τραβιούνται από τα σημεία που έχουν αναρτηθεί. Οι περισσότεροι ματατζήδες, νέοι, που ήρθαν σε μια προσχεδιασμένη, ήπια επέμβαση (φαινομενικά, καθώς η φασιστική συμπεριφορά ήταν πασιφανής) για να αρχίσουν να ψήνονται, να ενσωματώνονται στο γκρουπ των "δυνατών".

Κράξιμο χοντρό τρωνε συνεχώς και οι υπάλληλοι του δήμου...

Έρχονται και δυο κάμερες τηλεοπτικές στο καπάκιον.

ασφαλίτες σε κάθε γωνία

ο κόσμος τραβάει βιντεο και φωτό, υπάρχει πολύ υλικό που θα ανέβει και πρέπει να μοιραστεί και να κοινοποιηθεί σε πολλούς.

μεγάλη προσπάθεια μεταφοράς του  ιατρικού υλικού και τεχνολογικού εξοπλισμού από τους περισσότερους. όλα πήγαν καλά.

μέχρι το πρωί τα συνεργεία καθάριζαν, όσο δεν έχουν καθαρίσει ποτε. η "ασθένεια" μας πότισε για τα καλά το χώρο και τη γή εκεί. και δε την ξεπλένει ούτε ο νείλος ... που λένε.

κόσμος περνάει αδιάφορα.

κάποιοι νομίζουν ότι γίνεται παζάρι εκεί που είχαμε πάει προσωρινά τα πράγματά μας και μας ρωτάνε τα σχετικά! ντοινγκ...

τελευταία σύλληψη στις 9 το πρωί. το παιδί είχε το αμάξι του παρκαρισμέμο φιλελλήνων με πράγματα. οι μπατσοι αρνήθηκαν μετά από πολλές πιέσεις και δεν τον άφησαν να μας δ΄ωσει τα κλειδιά για να το μετακινήσουμε.
αποτέλεσμα...γερανός απομακρύνει το αμάξι μία ώρα μετά!

σήμερα από τις 6 θα είμαστε στη πλατεία...φραπέδες τέλος...ακούτε και εσείς φαντάζομαι..

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License