Κολομβία - Καταγγελία για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους φόνους συνδικαλιστών

Δημόσια καταγγελία της Central Unitaria de Trabajadores de Colombia (Κεντρική Ένωση Εργατών Κολομβίας) για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δολοφονίες συνδικαλιστών (Μετάφραση από https://colombia.indymedia.org/news/2011/08/122872.php)

Δολοφονίες 2 συνδικαλιστών του τομέα μπανάνας

Η Εθνική Εκτελεστική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Εργατών Κολομβίας (CUT) στη συνέλευση της 26ης Ιουλίου έλαβε νέες πληροφορίες για τη σοβαρή κατάσταση που εξακολουθεί να ισχύει όσον αφορά την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη σωματική ακεραιότητα των συνδικαλιστών. Το Εθνικό Συνδικάτο Αγροτικής Βιομηχανίας (Sindicato Nacional de la Industria Agropecuaria) Sintrainagro καταγγέλλει απειλές που δέχεται και κινδύνους που διατρέχει η συνδικαλιστική ηγεσία του, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, από ένοπλες παράνομες ομάδες.

Σε δημόσιο ανακοινωθέν του την 1η Αυγούστου του 2011 στην πόλη Apartadó το Sintrainagro καταγγέλλει τη δολοφονία των συντρόφων Eduardo Zúñiga Vásquez και Wilmar Serna, εργατών και μελών της Εργατικής Επιτροπής του τομέα μπανάνας. Αυτή η πράξη βίας κατά συνδικαλιστών του Sintrainagro έρχεται να προστεθεί στα συμβάντα που η Ένωση έχει καταγγείλει παρομοίως τους τελευταίους μήνες και ημέρες, αναφορικά με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, προσχωρημένες στην ένωσή μας, των οποίων οι ηγέτες επίσης δολοφονήθηκαν.

Η Ένωση επαναλαμβάνει προς την εθνική κυβέρνηση του προέδρου Juan Manuel Santos και του υπουργού εσωτερικών Δρ. Germán Vargas Lleras το κάλεσμα να αφήσει τις ρητορείες και τις διατυπώσεις περί πολιτικής ασφαλείας και προστασίας των συνδικαλιστών και πραγματικά να αναλάβει για λογαριασμό του κράτους μια ουσιαστική δράση ικανή να ξεριζώσει οριστικά την παραβίαση της ζωής, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της συνδικαλιστικής ελευθερίας, που έχουν ως μοναδικό σκοπό την εξαφάνιση του συνδικαλισμού στην Κολομβία.


TARSICIO MORA GODOY
Πρόεδρος

DOMINGO TOVAR ARRIETA
Γενικός Γραμματέας

LUIS ALBERTO VANEGAS
Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

www.cut.org.co
cut@cut.org.co

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License