Επαρχία Χουχούι, Αργεντινή: Οι καταλήψεις συνεχίζονται και πολλαπλασιάζονται.

Επαρχία Χουχούι, Αργεντινή: Οι καταλήψεις συνεχίζονται και πολλαπλασιάζονται.

post image

Μετά την άγρια καταστολή που δέχτηκαν οι καταληψίες στο Χουχούι της Αργεντινής στα τέλη Ιουλίου:

 

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1322893

 

που είχε τελικά σαν αποτέλεσμα 4 νεκρούς, στις 2 Αυγούστου 600 οικογένειες κατέλαβαν μία έκταση 40 εκταρίων (=400 στρέμματα) που ανήκει στην εταιρεία Ledesma, σε μικρή απόσταση από το εργοστάσιο ζάχαρης. Με τη θερμοκρασία το βράδυ να πέφτει κάτω από το μηδέν, οι «αυτοοργανωμένοι γείτονες» όπως αποκαλούνται προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα σε σκηνές από πλαστικό.

 

Ακολούθησαν καταλήψεις κατοικιών που προορίζονταν για να παραχωρηθούν σε δικαιούχους, η κατασκευή των οποίων είχε προχωρήσει μέχρι κάποιο σημείο και τα τελευταία δύο χρόνια είχε σταματήσει. Ο καθεστωτικός τύπος αναφέρει δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και αποκλεισμούς δρόμων ενάντια στις καταλήψεις αυτές από δικαιούχους που βρίσκονται σε λίστα αναμονής για να πάρουν σπίτι.

 

Αυτή τη στιγμή πρέπει να υπάρχουν περισσότερες από 50 καταλήψεις στην περιοχή, κάποιες με εκατοντάδες οικογένειες, άλλες πολύ μικρότερες. Ο κεντρικός αυτοκινητόδρομος  είναι κομμένος με μπλόκα σε διάφορα σημεία και η κυβέρνηση κάνει λόγο για "κατάσταση χάους" που πρέπει να σταματήσει.

 

 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License