Διαδήλωση και επεισόδια κατά του πάπα στη Μαδρίτη

χιλιάδες αθέων, μεταξυ αυτων και χριστιανοί βάσης διαδήλωσαν κατα της επίσκεψης του πάπα στη Μαδρίτη

Χθές το βράδυ χιλιάδες αθέων, μεταξυ αυτων και χριστιανοί βάσης διαδήλωσαν κατα της επίσκεψης του πάπα στη Μαδρίτη. Η πορεία ξεκίνησε περίπου στις 20.00 απο την πλατεία Τίρσο ντε Μολίνα με σκοπό να περάσουν απο την πλατεία της Σόλ και να επιστρέψουν απο όπου ξεκίνησε. Κατά την διάρκεια της πορείας φωνάχτηκαν συνθήματα κατά της σπατάλης δημόσιου χρήματος (υπολογίζεται οτι το ισπανικό κράτος θα σπαταλίσει γυρώ στα 25 εκατομύρια ευρώ ενώ το συνολικό κόστος θα είναι γύρω στα 70 εκατομύρια ευρώ) για την φιέστα των καθολικών. Οταν νέοι καθολικοί (ξεχωρίζουν απο την ηλίθια έκφραση στο πρόσωπό τους, τις σημαίες τους, αλλά περισσότερο απ΄ολα απο ενα σάκο με το σήμα της οργάνωσης του βατικανού) περνούσαν μέσα απο την πορεία ο κόσμος τους περικύκλωνε φωνάζοντάς τους «αυτή την τσάντα την πλήρωσα εγώ». Η αρχή της πορείας έφθασε στη Σόλ αλλά μερικοί εκατοντάδες φανατικοί καθολικοί που ηταν απο πρίν στην πλατεία υπο την προστασία των ματ άρχισαν να προκαλόυν. Η απάντηση ηταν η κατάληψη της πλατείας απο τους διαδηλωτές με ματ να παρατάσονται σε όλους τους γύρω δρόμους. Στις 22.00 και ενω οι διαδήλωση συνέχιζε στη Σόλ οι μπάτσοι άρχισαν να βαράνε πετόντας την πορεία εξω απο την πλατεία με τους διαδηλωτές να απαντούν με άδεια μπουκάλια και κουτάκια μπύρας. Τα μμε κάνουν λόγο για  σηλληφθέντες (απο την πλευρά των διαδηλωτών) και 7 τραυματίες μεταξύ αυτών οι 2 μπάτσοι.

από rojo 18/08/2011 3:05 μμ.


τωρα τι να πρωτοπειs? ενστολα καθαρματα που χτυπανε τον κοσμο για τα τερτιπια καθε ξεμωραμενου χριστιανου που θελει να δοξασει τον pop star της πιστης του σε ενα χωρο συμβολο των κινητοποιησεων απο το μαη και επειτα του ισπανικου ξεσηκωμου. Ο φρανκο πεθανε, ο φρανκισμος ομως ζει και βασιλευει.

βαζω μερικα βιντεο

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Qv2nV8VGLl4

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ElyYvoeSvhI

http://politica.elpais.com/politica/2011/08/18/actualidad/1313619651_039448.html

http://www.20minutos.es/noticia/1135957/0/marcha/contra/visita-papa/

http://multimedia.telesurtv.net/17/8/2011/46073/reprimen-manifestacion-en-contra-de-visita-papal-en-madrid/


Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License