Ενημέρωση απο Ηγουμενιτσα

Ανθρωποκυνηγητά, ξυλοδαρμοί...το μεγαλείο της δημοκρατίας!

post image

1. Ο Σαλί, κούρδος από Ιράκ φιλοξενείται σε σπίτι συντρόφου και βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση αφού έχει χάσει τον ένα του πνεύμονα από βόμβα Αμερικανών στον πόλεμο του Ιράκ ενώ επίσης έχει πάθει κ μετατόπιση καρδιάς προς τα δεξιά όπου υπάρχει κενό λόγω έλλειψης του δεξιού πνεύμονα. Αν υπάρχουν άνθρωποι ή γιατροί που μπορούν να βοηθήσουν γιατί ίσως η ζωή που του μένει είναι λίγη ας επικοινωνήσουν στο : 6949541712 Είναι μεγάλη ανάγκη.. 2. 70 μέρες αποκλεισμού των μεταναστών έχουμε φτάσει χωρίς φαγητό νερό και φάρμακα στο βουνό. Τα άτομα πλέον που έχουν απομείνει είναι 20 οι οποίοι όταν τους αντικρίσει κανείς θυμίζουν φωτογραφίες από Αουτσβιτσ. Πριν τέσσερις μέρες στις 7 το πρωί σε ντου ασφαλιτών υπήρξαν ξυλοδαρμοί. Παρακάτω παραθέτουμε φωτογραφίες μαροκινού που έχει δεχτεί ξυλοδαρμό και αφού διέφυγε τη σύλληψη πήγε στο νοσοκομείο για τα τραύματά του όπου και συνελήφθην από ασφαλίτες και είναι στη φυλακή. Επίσης οι 2 φωτογραφίες όπου μετανάστης έχει ράμματα στο κεφάλι είναι από δακρυγόνα που ρίχναν τα ματ Ιωαννίνων στις εξάωρες συγκρούσεις στα γεγονότα του Μαϊου. Τα ματ ρίχναν σε ευθεία βολή τα δακρυγόνα σε απόσταση 10 μέτρα σε κεφάλια ανθρώπων. 3. Σήμερα στις 6 το πρωί οι ασφαλίτες αξιοποιώντας πληροφορίες του ρουφιάνου από το Σουδάν που ήταν κι αυτός στο βουνό κάναν ντου σε ομάδα Κούρδων. Τους αντιλήφθηκε ο σκύλος Εντερ όπου είναι 2 χρόνια στον καταυλισμό και άρχισε να τους γαβγίζει. Οι μπάτσοι του φυτέψανε 2 σφαίρες και τον σκότωσαν και συνέλαβαν 3 Κούρδους. Οι ίδιοι οι μπάτσοι που διέδιδαν ψεύτικες φήμες στη πόλη ότι οι μετανάστες σαν βάρβαροι τρώνε σκυλιά (είναι σαφώς ένα γελοίο ψέμα!) αποδείχτηκε ότι οι μπάτσοι τρώνε σκύλους με τα 45άρια τους! Τέλος, οι μπάτσοι έχουν μαζέψει τον ρουφιάνο τους στο λιμεναρχείο γιατί κινδύνευε η σωματική του ακεραιότητα από τη λαϊκή δικαιοσύνη που θα του αποδιδόταν σαν ρουφιάνος που ήτανε. ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΠΑΤΣΩΝ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Εικόνες:

από Ανώνυμος 23/08/2011 12:17 πμ.


Σχολιάζω, μετά από την απαίτηση της κυρίας με την οποία συνομίλησα στο τηλέφωνο που αναγράφεται στην ανάρτηση, και επαναλαμβάνω ό,τι είπα και τηλεφωνικά.

 

Ο Σαλί, ο οποίος έχει το πρόβλημα με την καρδιά του, πρέπει να μεταφερθεί αμέσως σε νοσοκομείο!

 

Πρέπει να ειδοποιηθεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα!  Ο Σαλί, ως Κούρδος από το Ιράκ, είναι πρόσφυγας και, ως εκ τούτου, προστατεύεται από το Διεθνές Δίκαιο, βάσει του οποίου έχει δικαιώματα στην άμεση προστασία της προαναφερθείσας υπηρεσίας και στην άμεση παροχή ιατρικής βοήθειας.  Επαναλαμβάνω ότι ο Σαλί πρέπει να πάει αμέσως στο νοσοκομείο.

 

ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΤΟΥ Ο.Η.Ε. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Ταγιαπιέρα 12

115 25 ΑΘΗΝΑ

 

Τηλ. 210 - 67 26 462/3

fax. 210 - 67 56 800

E-mail: great@unhcr.org

 

Ωράριο

 

Δευτέρα:         8:00 - 12:00 και 12:30 - 16:30

Τρίτη:              8:00 - 12:00 και 12:30 - 16.30

Τετάρτη:         8:00 - 12:00 και 12:30 - 16:30

Πέμπτη:           8:00 - 12:00 και 12:30 - 16:30

Παρασκευή:    8:00 - 12:00 και 12:30 - 15:00

 

Τονίζω ότι—από την ανάρτηση—δημιουργείται η εντύπωση ότι πρόκειται για κατεπείγον πρόβλημα υγείας το οποίο χρήζει άμεσης βοήθειας.

 

Συνεπώς, δεν με ικανοποιεί η απάντηση, που πήρα τηλεφωνικά, ότι «θα το κοιτάξ[ετε]».  Θα θεωρήσω την κυρία με την οποία συνομίλησα, προσωπικά υπεύθυνη για την εξέλιξη της υγείας του Σαλί.

 

Το τηλεφώνημα έχει καταγραφεί.  Μπορεί τα ονοματεπωνυμικά μας στοιχεία να μην τα ανταλλάξαμε και να μην αναγράφονται, διότι δεν επηρεάζουν την ποιότητα των πληροφοριών που ανταλλάσσουμε διαδικτυακά.  Μπορούν, όμως, ανά πάσα στιγμή να διατεθούν για κάθε νόμιμη χρήση._

από ¡Venceremos! 23/08/2011 10:30 μμ.


Έχει ειδοποιηθεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.  Συνεπώς, και ο Σαλί και όσοι άλλοι πρόσφυγες ή μετανάστες χρειάζονται ιατρική βοήθεια, πρέπει να την έχουν σε συμφωνία με τις διατάξεις των άρθρων 2 § 2 και 5 § 2 του Συντάγματος της Ελλάδας.

 

Στο νοσοκομείο, ελπίζω να μην (ξανα)εμφανιστούν μπάτσοι για να τραμπουκίσουν.  Η πρακτική αυτή ήταν κοινή και στην απεργία πείνας των έξι Ιρανών το προηγούμενο καλοκαίρι και την απεργία πείνας των 300 μεταναστών το χειμώνα.

 

Οι θάλαμοι νοσηλείας των νοσοκομείων είναι άσυλο.  Προστατεύονται από το Σύνταγμα (άρθρο 9).  Θεωρούνται κατοικία.

 

Οι αστυνομικοί δεσμεύονται από Αρνητική Εντολή (Non Facere).  Κι αν ακόμα, δηλαδή, διαταχτούν να εισέλθουν στους προαναφερθέντες χώρους, έχουν υποχρέωση να μην υπακούσουν παρά μόνον αν υπάρχει εκτελεστός τίτλος (ένταλμα) και συνοδεύονται από δικαστικό λειτουργό (εισαγγελέα).

 

Το νοσηλευτικό προσωπικό πρέπει να συμπεριφέρεται έχοντας ως βάση τον ιερό όρκο του Ιπποκράτη και τις ιερές αρχές του ανθρωπισμού.  Σύμφωνα με τον Κώδικα ιατρικής δεοντολογίας, οι γιατροί δεν επιτρέπουν, ούτε συμμετέχουν σε, πρακτικές βασανιστηρίων.

 

Βασανιστήριο δεν είναι μόνον η πρόκληση (έντονου) σωματικού πόνου.  Βασανιστήριο συνιστά και η πρόκληση ψυχολογικής και νοητικής βίας, καθώς και οι οχλήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

Αυτά, πολύ χοντρικά.

 

Στο νοσοκομείο καλό είναι να συνοδεύουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες άνθρωποι που έχουν νομική κατάρτιση.

 

Οποιαδήποτε παρανομία πρέπει να δημοσιοποιηθεί αμέσως!  Στην αρχική ανάρτηση του  Indymedia, για παράδειγμα.

 

Μια λίστα υπερεθνικών οργανισμών προάσπισης Ανθρώπινων Δικαιωμάτων έχει παρατεθεί στην ανάρτηση της 24ης Δεκέμβρη 2010 του ιστολογίου του γράφοντα.

Το μήνυμα στην Ύπατη Αρμοστεία

 

from                Hasta la victoria siempre! justice.activism@gmail.com

to                     great@unhcr.org

date                 Tue, Aug 23, 2011 at 2:26 AM

subject             Γνωστοποίηση

mailed-by       gmail.com

 

 

Προς όποια ή όποιον αφορά:

 

 

Επικοινωνώ για να σας γνωστοποιήσω ότι πρόσφυγας από το Ιράκ (Κούρδος) έχει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, σύμφωνα με ό,τι αναγράφεται στην παρακάτω ανάρτηση του indymedia:

 

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1326843

 

Ζητώ συγγνώμη για τη φαινομενική αγένεια της ανωνυμίας μου και παρακαλώ να μεριμνήσετε σχετικά.

 

 

Με τιμή,

 

 

Venceremos!

http://polytehnio.blogspot.com

από ..... 24/08/2011 9:27 μμ.


Υπάρχει νομικός συμπαραστάτης; Δεν είναι απλή υπόθεση και, πέρα από τον βασανισμό κρατουμένου, έχουμε και το θέμα της απέλασής του.
Ας μου απαντήσει κάποιος, ώστε, αν χρειαστεί, να πάω Ηγουμενίτσα.

από ¡Venceremos! 25/08/2011 4:08 πμ.


Έχω την εντύπωση ότι εφόσον δεν δόθηκε, μέχρι στιγμής, απάντηση, πρέπει να κάνετε τον κόπο και να πάτε.

 

Δεν βρίσκομαι στην Ελλάδα, όπως έχω ήδη πει κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επαφής που είχα στο νούμερο που αναγράφεται στην ανάρτηση.

 

Έχω την εντύπωση ότι μια και δικηγορείτε στην Ελλάδα, δεν θα με χρειαστείτε.  Αν όμως (σε συμφωνία με την αρχή της επικουρικότητας) μπορώ να σας φανώ χρήσιμος, παρακαλώ μη διστάσετε.

 

 

Με τιμή,

 

 

¡Venceremos!

 

Email: justice.activism@gmail.com

από ¡Venceremos! 26/08/2011 7:04 μμ.


Κάντε, ρε παιδιά, καμιά ενημέρωση!

από ¡Venceremos! 28/08/2011 4:31 πμ.


Επειδή δεν υπάρχει ενημέρωση, καταθέτω την άποψή μου:

 

Αν όποιος είχε το σοβαρότατο πρόβλημα υγείας είναι όντως πρόσφυγας, πρέπει τώρα (πέντε μέρες αργότερα) το πρόβλημα να έχει αντιμετωπιστεί επιτυχώς.

 

Αν όποιος έχει το σοβαρότατο πρόβλημα υγείας είναι μετανάστης: αν πήγε σε νοσοκομείο, υπάρχει το ενδεχόμενο (αν όχι η βεβαιότητα) να ακολουθηθεί η τακτική Παπουτσή και να τον περιμένουν όταν βγει να τον συλλάβουν, αν δεν το πράξουν νωρίτερα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του.

 

Αν υπάρχει δικηγόρος, ξέρει τι πρέπει να κάνει.

 

Αν δεν υπάρχει ή δεν θέλει δικηγόρος να πράξει ό,τι πρέπει, τότε το να έχουμε μόνο την απελπισία μας ως μέσο για τη λύτρωση από κίνδυνο ζωής, σημαίνει ότι έχει αποτύχει όλη η «μεταναστευτική πολιτική».

 

Η άποψη του Noam Chomsky, ο οποίος ειδοποιήθηκε για το συγκεκριμένο περιστατικό, είναι ότι πρέπει να υπάρξουν μαζικές διαμαρτυρίες με την αρωγή διεθνών οργανισμών προάσπισης Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

 

Επειδή δεν είδα κάτι νεότερο δυσάρεστο, θέλω να πιστεύω ότι το ζήτημα τακτοποιήθηκε χωρίς να εκτεθεί σε κίνδυνο ούτε πρόσφυγας ούτε μετανάστης.

 

Καλό θα είναι την επόμενη φορά, διότι θα υπάρξουν επόμενες φορές, οι αναρτήσεις να είναι ακριβείς.  Δηλαδή να λένε, από την αρχή, ακριβώς ποιο είναι το πρόβλημα.  Αν δηλαδή είναι μετανάστης αυτός που κινδυνεύει, να το λένε ευθέως.

 

Δεν χρειάζεται να δίνεται τηλέφωνο αν υπάρχει κίνδυνος να ενοχοποιηθεί όποιος κάνει την ανάρτηση.  Αρκεί ένα email με την προτροπή να δώσει τηλέφωνο επικοινωνίας όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά να βοηθήσει.  Μέσω αυτού του email μπορεί να υπάρξει επικοινωνία.

 

Για να μην υπάρχει εντοπισμός από καμιά Αρχή, πέρα από τα δίκτυα ανωνυμοποίησης που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει, υπάρχουν και τα ιντερνέτ καφέ.  Στο τηλέφωνο που μας δίνεται, δεν τηλεφωνούμε από το κινητό μας αλλά από καρτοτηλέφωνο και δεν μιλάμε πολλή ώρα.  Αν κάποιος έχει να μας πει πολλά, του λέμε να τα στείλει με email.  Αν δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να χρησιμοποιούμε μια κάρτα για κάθε τηλεφώνημα, κάνουμε όσα τηλέφωνα μπορούμε σε μια μέρα και την άλλη μέρα χρησιμοποιούμε άλλη τηλεκάρτα.  Αν έχουμε να πάρουμε σε παραπάνω από ένα νούμερα, δεν τηλεφωνούμε από το ίδιο καρτοτηλέφωνο.  Φροντίζουμε ώστε να υπάρχει κάποια απόσταση από το ένα καρτοτηλέφωνο μέχρι το άλλο.  Φροντίζουμε να έχουμε εύκολη πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς (αν δεν έχουμε δικό μας μεταφορικό μέσο) και επιλέγουμε μέρη στα οποία είναι εύκολη η μετακίνησή μας (είτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είτε με το δικό μας μεταφορικό μέσο).  Με τους παραπάνω τρόπους, δεν μπορεί να υπάρξει εντοπισμός ούτε δικός μας, ούτε του κινητού τηλεφώνου μας από τα δεδομένα θέσης-κίνησης, ούτε του υπολογιστή μας από την IP address.

 

Τις τηλεκάρτες που χρησιμοποιήσαμε δεν τις κρατάμε μέχρι να τελειώσουν όλες οι μονάδες, ούτε τις πετάμε.  Τις καίμε (όχι απαραίτητα στο σπίτι μας) πάνω από τη λεκάνη της τουαλέτας και το τσιπάκι που μένει (το τετραγωνάκι με το χρυσαφί χρώμα στο πάνω αριστερά μέρος της κάρτας) μαζί με ό,τι άλλο έχει απομείνει, τα αφήνουμε να πέσουν στην τουαλέτα (όχι απαραίτητα του σπιτιού μας) μαζί με λίγο χαρτί υγείας και τραβάμε το καζανάκι στέλνοντας τα στην αποχέτευση.  Αν το σπίτι μας έχει βόθρο, αποφεύγουμε να κάνουμε την παραπάνω διαδικασία εκεί.  Μπορούμε πριν πετάξουμε το τσιπάκι στην τουαλέτα, να το καταστρέψουμε με μεγάλο νυχοκόπτη, ψαλίδι, ή κόφτη.   

 

Αυτά, για να μπορούμε να καταλαβαίνουμε από την αρχή ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα και να μη χάνουμε χρόνο υποθέτοντας · και για να μη γελάνε με την αγωνία μας οι  διεστραμμένοι μπάτσοι, και οι πολιτικοί προϊστάμενοί τους, βασανιστές που ηδονίζονται με τον ανθρώπινο πόνο.

 

Αυτό, διότι όπως έχει πει ο ίδιος ο μπατσοϋπουργός, το indymedia το διαβάζει και αυτός και η «δημοφιλής υπηρεσία» του.

 

Είναι κεφαλαιώδους σημασίας, οι ειδήσεις να είναι απόλυτα εξακριβωμένες ώστε να αποφευχθούν φάρσες τις οποίες θα μπορούσαν να στήσουν όσοι επιδιώκουν να τρώσουν την αξιοπιστία του indymedia · και να ικανοποιήσουν τη χαιρεκακία τους.

από ¡Venceremos! 28/08/2011 5:25 πμ.


Η άποψη του Noam Chomsky, ο οποίος ειδοποιήθηκε για το συγκεκριμένο περιστατικό, είναι ότι πρέπει να υπάρξουν μαζικές διαμαρτυρίες με την αρωγή διεθνών οργανισμών προάσπισης Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License