Η Δέλτα κατάληψη θα μείνει. ΔΕΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ

Η Δέλτα κατάληψη θα μείνει. ΔΕΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ

Η ΔΕΛΤΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

ΔΕΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ

 

 Στα τέλη Ιουλίου ανακοινώνεται δημόσια η πρόθεση του Α.Τ.Ε.Ι.Θ. να μισθωθεί το επί τέσσερα χρόνια κατειλημμένο κτίριο στην οδό Εγνατίας.

Ο εν λόγω χώρος μετά από χρόνια εγκατάλειψης μετατράπηκε, μέσα από συλλογικές διαδικασίες, από ερειπωμένο κι απρόσιτο κτίριο σε ελεύθερο και κοινωνικό εγχείρημα , ανοιχτό για όλους. Η λειτουργία του βασίζεται στην ισότητα και την αλληλεγγύη, μακριά και ενάντια σε κάθε μορφή κρατικής ή ιδιωτικής διαχείρισης. Οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά και οριζόντια, βάση των αναγκών, των επιθυμιών και των δυνατοτήτων μας.

 

Οι απελευθερωμένοι χώροι και οι καταλήψεις είναι η λύση.

Το πρόβλημα είναι ο καπιταλισμός.

 Διανύουμε μια χρονική περίοδο άγριας αναδιανομής του  κοινωνικού πλούτου, όπου οι πλούσιοι γίνονται λιγότεροι και πλουσιότεροι και οι φτωχοί περισσότεροι και φτωχότεροι. Θέλοντας να πραγματοποιήσουν τα ειδεχθή τους σχέδια, συνεχίζουν να αναβαθμίζουν το νομικό και υλικοτεχνικό τους οπλοστάσιο, στα πλαίσια του διεθνούς σχεδιασμού των αφεντικών. Το κράτος, λειτουργώντας με τη στρατηγική του διαίρει και βασίλευε, προσπαθεί  να απομονώσει όσους αγωνίζονται και αντιστέκονται στιγματίζοντας τους για να μπορέσει να τους αντιμετωπίσει ευκολότερα.

 

Όταν χτυπιούνται οι καταλήψεις, τα ανατρεπτικά κομμάτια της κοινωνίας και όσοι αγωνίζονται, είναι σαν να μας χτυπούν όλους.

 

Η καταστολή πέρα από τα άμεσα αποτελέσματα έχει και «παραδειγματικό» χαρακτήρα. Έχει σκοπό να αποθαρρύνει οποιονδήποτε προσπαθεί να αντισταθεί και να αναζητήσει ριζοσπαστικές-ρεαλιστικές λύσεις για τη ζωή του. Για τους λόγους αυτούς είναι αναγκαία η ταξική και κοινωνική αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων. Στα συλλογικά προβλήματα, δεν υπάρχουν ατομικές λύσεις αλλά συλλογική δράση.

 

Αν δεν ενωθούμε σε ένα κοινό αγώνα ενάντια στην καταπίεση, τότε θα μοιραστούμε μια κοινή ήττα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License