Παρέμβαση στο σπίτι του πρύτανη Πελεγρίνη για την Κατάληψη Container & το πανεπ. άσυλο

παρέμβαση στο σπίτι του πρύτανη Πελεγρίνη

post image

Το απόγευμα της Παρασκευής 26 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε μίνι-πορεία παρέμβαση από 50-60 συντρόφους/ισες στο Γουδί, γειτονιά όπου κατοικεί ο πρύτανης Πελεγρίνης. Η παρέμβαση αφορούσε την εκκένωση της Κατάληψης Conteiner στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και τις "ευχές" που έδωσε ο Πελεγρίνης ώστε να πραγματοποιηθεί η επιχείρηση. Η πορεία κινήθηκε γύρω από την πλατεία του Αγ.Θωμά όπου κολλήθηκαν αφίσες, μοιράστηκαν κείμενα και φωνάχτηκαν συνθήματα. Ήταν μια πρώτη, μικρή απάντηση που θέλησε να καταδείξει ότι τιποτα δε θα μείνει αναπάντητο...

Εικόνες:


post image
Κάποια επιπλέον συνθήματα που φωνάχτηκαν:

"Το άσυλο ανήκει σ' όλη την κοινωνία κι όχι στην εξουσία και την αστυνομία"

"Ο πρύτανης δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις, μέσα στη γειτονιά σου μπορείς και να τον φτύσεις"

Επίσης κολλήθηκαν δεκάδες αφίσες και μοιράστηκε μεγάλος αριθμός κειμένων στην ευρύτερη περιοχή.

Πολλοί κάτοικοι αλλά και γείτονες από την πολυκατοικία στην οποία μένει ενδιαφέρθηκαν να ενημερωθούν για τα κατορθώματα του Πελεγρίνη.


Εικόνες:

από +η άλλη έμεινε κουτσή 28/08/2011 12:46 μμ.


Όταν κάποιος απειλεί το άσυλο σου,το να απειλείς το δικό του φαίνεται η πλέον δίκαιη απάντηση.Όταν κάποιος το καταλύσει;..Την τελευταία φορά που το θέμα περί κατάργησης ασύλου τέθηκε σοβαρά πάντως η φωτιά έφτασε κοντά στην Βουλή όσο ποτέ:

http://www.youtube.com/watch?v=OU7mRRxRWMo

..χωρίς τότε να υπάρχει το ανάλογο έφλεκτο υλικό του Συντάγματος.

Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν.

 

Προς
όλα τα μέλη της Κοινότητας του Πανεπιστημίου μας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΠΟΛΗ

Συνάδελφοι, Συνεργάτες,
Η πρυτανική αρχή σας εύχεται καλή και γόνιμη χρονιά –όσο γίνεται, βέβαια, εν μέσω της γενικής βαθιάς κρίσης που διέρχεται ο τόπος μας και εν όψει του θερμού κλίματος που δημιουργείται μετά την ψήφιση του νέου νόμου για τα πανεπιστήμια.
Η Πανεπιστημιόπολη, θα έχετε παρατηρήσει, έχει, υπό την ακοίμητη εποπτεία του Λέκτορα κυρίου Γ. Στείρη και την ανελλιπή φροντίδα του συνεργάτη του κυρίου Φ. Χαλκίδη, αλλάξει εικόνα τόσο ως προς την καθαριότητα όσο και ως προς την εγκληματικότητα που υπήρχε. Πρόσφατα απομακρύνθηκαν δυο κοντέινερς που ήταν εγκατεστημένα από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων και δημιουργούσαν πολλαπλά προβλήματα.
Στόχος μας είναι η Πανεπιστημιόπολη να γίνει ένας ακίνδυνος κι ευχάριστος χώρος. Οι άνθρωποι που εργάζονται στην φύλαξη το έχουν ενστερνιστεί αυτό και εργάζονται με πραγματικό ζήλο για την επίτευξη του στόχου αυτού. Χρειάζεται να το κατανοήσομε κι εμείς, και να είμαστε συνεργάσιμοι μαζί τους.
Ύστερα από πολλή σκέψη και μελέτη κρίναμε ότι ένα μέτρο που θα βοηθήσει αποτελεσματικά στην αναβάθμιση της Πανεπιστημιόπολης είναι ο έλεγχος της κυκλοφορίας των οχημάτων. Προς τούτο, αποφασίσαμε η διέλευση των τροχοφόρων από μεν τις πύλες της Καισαριανής και του Ζωγράφου να γίνεται κατά τις ώρες 7.00 – 9.30 και 14.00 – 16.00 από δε την κεντρική πύλη της Ούλωφ Πάλμε καθ’ όλο το 24ωρο.
Καταλαβαίνομε ότι η ρύθμιση αυτή δημιουργεί δυσκολίες σε ορισμένους από μας που εργαζόμαστε στην Πανεπιστημιόπολη. Πιστεύομε, όμως, ότι το γενικό συμφέρον πρέπει να μπαίνει πάνω από την προσωπική διευκόλυνση. Γι’ αυτό, κάνοντας έκκληση στην ευαισθησία των συναδέλφων και συνεργατών που ταλαιπωρούνται από την ρύθμιση αυτή της κυκλοφορίας των οχημάτων, τους παρακαλούμε θερμά να δείξουν κατανόηση και να υποστηρίξουν και το μέτρο αυτό.

Ο Πρύτανης
Θεοδόσιος Πελεγρίνης

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License