Απάντηση των ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ του 902 στις συκοφαντίες του "Ριζοσπάστη"

Πρόκειται για την απάντηση των απολυμένων του 902 σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ριζοσπάστης" που αφοράει τη χθεσινή κινητοποίηση έξω από τον Περισσό και φορτώνει στους απολυμένους μια σειρά κατηγορίες.

Η πετυχημένη συγκέντρωση και διαμαρτυρία των απολυμένων του 902 έξω από το κτίριο του σταθμού στον Περισσό και η ανταπόκριση που βρήκε από πολύ κόσμο έβαλε σε μεγάλες σκέψεις την εργοδοσία του 902-ΚΚΕ. Έτσι, έτρεξε άρον άρον να σκαρώσει μια απάντηση που τη δημοσίεψε στην εφημερίδα της, το «Ριζοσπάστη» (http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6420825). Παρά την προσπάθειά της να μη φαίνεται ότι βρίζει ή προσβάλει ανοιχτά τους απολυμένους, η απάντησή της εργοδοσίας 902-ΚΚΕ στα όσα καταγγέλλουμε είναι αναγκαστικά γεμάτη χοντρά ψέματα, είναι για την ακρίβεια ένα συμπυκνωμένο ψέμα.

 

Έχοντας πάρει ξεκομμένες φράσεις από το κείμενο – καταγγελία μας για τις απολύσεις και για την κατάσταση στον 902, η εργοδοσία του 902-ΚΚΕ κάνει μια προσπάθεια να τις «ανατρέψει».

 

1. Λέει ότι οι απολύσεις δεν ήταν εκδικητικές, όπως καταγγέλλουμε. Μα πώς να σταθεί κάτι τέτοιο όταν οι πρώτοι που απολυθήκανε ήταν οι 3 ακριβώς άνθρωποι που (τις λίγες μέρες που μεσολάβησαν ανάμεσα στην ανακοίνωση των απολύσεων και στις πρώτες απολύσεις) ΜΠΗΚΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ και εκλεγήκανε εκπρόσωποι των εργαζομένων από την πρώτη τους ανοιχτή σύσκεψη;; Δεν είναι αυτό ο ορισμός της εκδίκησης «τόλμησες να σηκώσεις κεφάλι;; Θα σε πεθάνουμε από την πείνα και την ανεργία»;; Και μάλιστα, τη στιγμή που η γυναίκα ενός εκ των τριών συναδέλφων ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί τους. Αυτό πώς λέγεται, αν όχι απανθρωπιά και εκδικητικότητα;;

 

2. Λέει έπειτα ο «Ριζοσπάστης» ότι η κινητοποίηση μας ήταν «δήθεν κινητοποίηση», και το επαναλαμβάνει μάλιστα δυο – τρεις φορές. Μα για μια «δήθεν» κινητοποίηση κάποιων που «υπογράφουνε ως απολυμένοι» κάνανε φρούριο το κτίριο του Περισσού και μας κοιτάγανε από τις γρίλιες; Γι’ αυτό μας παρακολουθούσανε μέχρι και από την ταράτσα του κτιρίου;; Γι’ αυτό αναγκαστήκανε στα γρήγορα να γράψουν την δήθεν (εδώ ταιριάζει το δήθεν) «απάντησή» τους, που δεν απαντάει ουσιαστικά σε τίποτα;;

 

3. Φυσικά και έχουν αρνηθεί κάθε μορφή συζήτησης με εκπροσώπους των εργαζομένων του σταθμού. Κι όσο για διάλογο με την ΕΤΙΤΑ, περιορίστηκαν, όπως παραδέχονται και οι ίδιοι, τον περασμένο Δεκέμβρη να της «εξηγήσουν τους λόγους συρρίκνωσης του σταθμού» κι όχι να συζητήσουν. Τη Δευτέρα 5/9 η πόρτα τους ήταν ερμητικά κλειστή. «Δε δεχόμαστε κανέναν, είτε της ΕΤΙΤΑ είτε απολυμένο», είπαν. Εκμεταλλευόμενοι δε τη δύναμη που έχει το ΠΑΜΕ στην ΕΤΙΤΑ, έχουν προσπαθήσει με λύσσα αυτούς τους 9 μήνες να ματαιώσουν κάθε κινητοποίηση που να αφορά τον 902. Ευτυχώς τελικά, με τη δική μας επιμονή, δεν τους πέρασε, και η ΕΤΙΤΑ στήριξε κατά πλειοψηφία την κινητοποίησή μας.

 

4. Στη συνέχεια η εργοδοσία μας ειρωνεύεται για μια ακόμη φορά. Λέει ότι δεν ισχύει αυτό που καταγγέλλουμε, ότι δηλαδή μας απαξίωσε και ποτέ δε δέχτηκε να συζητήσει μαζί μας. Και για απόδειξη «διαλόγου» φέρνει την ανακοίνωση από το διευθυντή του σταθμού των επικείμενων τότε απολύσεων, πέρσι το Νοέμβρη! Τι όμορφος κόσμος, τι δημοκρατικότητα! Την ανακοίνωση ότι θα μας κόψουνε το ψωμί χωρίς να μας εξηγήσουνε τι ακριβώς συμβαίνει με οποιαδήποτε νούμερα και οποιαδήποτε στοιχεία, το πέταμα στα σκουπίδια κάθε πρότασής μας, ακόμη και για μείωση ωρών δουλειάς ή και μισθών σαν έσχατη λύση για ένα αναγκαίο διάστημα, η εργοδοσία του 902-ΚΚΕ το ονομάζει διάλογο!!


5. Για το θέμα «κομματικοί – μη κομματικοί εργαζόμενοι», που το χαρακτηρίζουνε και τούτο ως μη υπαρκτό. Εδώ πια γελάν κι οι πέτρες. Μέχρι σήμερα έχουνε απολύσει 21 εργαζόμενους, κυρίως τεχνικούς, οπερατέρ και μοντέρ. Αν εξαιρέσει κανείς δύο ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ (χωρίς αποζημίωση) κομματικών μελών – δημοσιογράφων, ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι απολυμένοι είναι ΜΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ, και στις απολύσεις των περισσότερων από αυτούς, το βασικό κριτήριο ήτανε η τίμια στάση που κρατήσανε από την πρώτη μέρα των απολύσεων, ενάντια στις πρακτικές της εργοδοσίας. Όπως έχουμε ξανατονίσει, οι περισσότεροι είμαστε οικογενειάρχες, πολλοί με μικρά παιδιά. ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΕ, ακόμα κι αν δεχόμασταν τα επιχειρήματα της εργοδοσίας περί οικονομικού αδιεξόδου. Ας τα αφήσουν λοιπόν αυτά οι κύριοι της εργοδοσίας 902-ΚΚΕ, γιατί το θέμα έχει πάρει έκταση και δε τους πιστεύει πια κανένας.

 

6. Εμείς θέλαμε δίπλα μας από την πρώτη στιγμή και τους συναδέλφους μας - κομματικά μέλη του ΚΚΕ (πλην των προϊσταμένων). Ο κάθετος διαχωρισμός μεταξύ μας έγινε με τον πόλεμο που άνοιξε εναντίον μας η εργοδοσία του 902-ΚΚΕ, εκμεταλλευόμενη και το φόβο των συναδέλφων μας - κομματικών μελών του ΚΚΕ μπροστά στο φάσμα της ανεργίας, ειδικά σε τόσο αντίξοες συνθήκες. Πάντως, πρέπει να σημειώσουμε για χάρη της αλήθειας πως υπάρχουν σοβαρές ευθύνες σε μερικούς απ’ αυτούς, γιατί έπαιξαν ενεργό κι όχι απλά παθητικό ρόλο στα παιχνίδια της εργοδοσίας.

 

7. Για το θέμα του χαφιεδισμού στην πρώτη σύσκεψή μας στα τέλη του Νοέμβρη του 2010, πριν τις πρώτες απολύσεις: Και λίγα λέμε όταν μιλάμε για χαφιεδισμό. Εκμεταλλευόμενη την απειρία πολλών από μας σε συνδικαλιστικούς αγώνες, η εργοδοσία του 902 ΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ (ο βασικός της πληροφοριοδότης ορκιζότανε στον…αγώνα των εργαζομένων εκείνη τη μέρα!) έμαθε χαρτί και καλαμάρι τι συζητήσαμε και τι αποφάσεις πήραμε, και μάλιστα με βάση αυτά έκανε τις πρώτες απολύσεις. Αυτή η σύσκεψη δεν ήταν σύσκεψη της ΕΤΙΤΑ όπως λένε, αλλά ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ 902 και είχε γίνει στη Ν. Φιλαδέλφεια, σε ανοιχτό χώρο. Γράφοντας άλλα αντί άλλων, νομίζει η εργοδοσία του 902-ΚΚΕ ότι θα θολώσει τα νερά. Αλλά εδώ είμαστε εμείς για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα.

 

8. Για το δε θέμα των πέντε πρώην συναδέλφων που έστειλε στην ΕΤΙΤΑ η καθοδήγηση του Περισσού, για να πούνε πως συμφωνούνε με τις απολύσεις και πως η Επιτροπή μας δεν εκφράζει τους εργαζόμενους, η εργοδοσία καταφεύγει πάλι στο ψέμα. Μιλάει για γενική συνέλευση εργαζομένων του 902 που κάλεσε η ΕΤΙΤΑ (;), στην οποία δήθεν βρέθηκαν και μίλησαν οι πέντε. Τέτοια γενική συνέλευση δεν έγινε ποτέ. ΚΑΝΟΝΙΣΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. της ΕΤΙΤΑ ΥΠΗΡΧΕ, και πηγαίνοντας στα γραφεία του σωματείου, βρήκαμε -σταλμένους από την εργοδοσία του 902 που είχε μάθει για τη συνάντηση- τους πέντε δασκαλεμένους πρώην συναδέλφους, που ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ να είναι εκεί, γιατί ήταν συνάντηση αποκλειστικά μιας αντιπροσωπείας - επιτροπής εργαζομένων με τη διοίκηση του κλαδικού τους σωματείου. Ως τι βρέθηκαν εκεί οι -φίλοι της εργοδοσίας του 902- πρώην συνάδελφοι;;

 

Με το που ανοίξαμε δε το στόμα μας σαν Επιτροπή για να διαμαρτυρηθούμε στο σωματείο μας, αυτοί άρχισαν να λένε ότι δεν εκφράζουμε τους εργαζόμενους, ότι οι απολύσεις είναι αναγκαίες κλπ. Καλούμε την εργοδοσία του 902 να μη γίνεται κουραστική με τις ψευτιές της, προσπαθώντας να καλύψει τα νώτα της. Ό,τι έκανε κι όποια μέθοδο χρησιμοποίησε, πρέπει και είναι δίκαιο ο κόσμος να τη μάθει. Να μάθει π.χ. ότι τις μέρες που προσπαθούσαμε να οργανωθούμε (ακριβώς πριν τις πρώτες απολύσεις) μας έβαζαν όλους μαζί βάρδια 4 – 12 το βράδυ (πράγμα πρωτοφανές στα χρονικά του 902), ώστε να μη μπορούμε να μαζευτούμε και να οργανωθούμε.

 

Στο κάτω κάτω, αν ντρέπεται σαν εργοδοσία 902-ΚΚΕ για τους χαφιεδισμούς που οργάνωσε κατά των εργαζόμενων, γιατί τους έκανε;; Αν έχει το θάρρος, ας τους υπερασπιστεί και ας πει ανοιχτά αυτό που λέει στα μουλωχτά: «Ήταν για το καλό του κόμματος»…

 

9. Εκεί όμως που γίνονται πραγματικά χυδαίοι εναντίον μας, είναι όταν πάνε να μας συνδέσουν, έστω έμμεσα, με Χρυσές Αυγές, ΛΑΟΣ, αμερικάνικες πρεσβείες και ό,τι άλλο κατεβάζει ο νους τους, προκειμένου να μας περάσει ο κόσμος για φιλοφασίστες ή για ύποπτους ανθρώπους. Κατ’ αρχήν, επειδή όλοι γνωριζόμαστε σ΄ αυτό τον τόπο, ξέρει πολύ καλά η εργοδοσία 902-ΚΚΕ ότι κανείς από μας δεν έχει ούτε κατά διάνοια σχέση με τα παραπάνω «μπουμπούκια». Μια καταγγελία που βγαίνει στο Διαδίκτυο και στα ΜΜΕ γενικότερα, την παίρνει ο καθένας και τη χρησιμοποιεί όπως τον βολεύει, οπότε την παίρνουν και την χρησιμοποιούν και οι φασίστες. Όμως δεν φταίμε εμείς γι’ αυτό. Φταίει αποκλειστικά η συμπεριφορά της εργοδοσίας  απέναντί μας, που θυμίζει τα παραπάνω φασιστικά κόμματα, που τα ρίξανε μες στην «απάντησή» τους για να μας συκοφαντήσουνε.

 

Και μπαίνουμε στο ζουμί της επίθεσης που μας κάνει ο «Ριζοσπάστης». Λέει λοιπόν πως και μόνο το να αποκαλείς τον 902 «επιχείρηση» και να μιλάς για εργοδοσία, είναι επίθεση στο ΚΚΕ, και μας κάνει κι ένα μάθημα για τα ΜΜΕ, το ρόλο τους στον καπιταλισμό κλπ. Εμείς όλα τούτα τα θεωρούμε προφάσεις, και να γιατί: Όλοι οι απολυμένοι είμαστε μη κομματικά μέλη και τεχνικοί. Ο 902 μας προσέλαβε με τον κλασσικό τρόπο που προσλαμβάνει κάθε επιχείρηση (δηλαδή άλλοι ζήτησαν δουλειά απ’ ευθείας, άλλοι είχαν κάποιο γνωστό συνάδελφο που τους σύστησε και ούτω καθ’ εξής) και με εργασιακές σχέσεις τις συνηθισμένες, επίσημες, θεσμοθετημένες σχέσεις εργαζόμενου –εργοδότη, σχέσεις καπιταλιστικότατες από πάνω ως κάτω.

 

Ο λόγος που ο 902 μας προσέλαβε με εντελώς κλασσική μισθωτή σχέση για να παράγουμε συγκεκριμένο προϊόν που το διαθέταμε στον 902-ΚΚΕ, είναι ότι ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΕΛΗ Ή ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ, ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΜΕ, ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ (οπερατέρ, μοντέρ, ηχολήπτες κλπ.), ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.. Άρα, για να λειτουργήσει ο σταθμός, έπρεπε να δουλέψει με επαγγελματίες, άσχετα από τις πολιτικές τους απόψεις. Και αυτό έκανε τόσα χρόνια! Πώς λοιπόν τώρα η εργοδοσία μας ζητάει τα ρέστα που αντιδράμε στον άδικο και εκδικητικό τρόπο, με τον οποίο μας πέταξε από τη δουλειά μας;;

 

Και για να τελειώνουμε: αν θέλανε οι κύριοι της εργοδοσίας να μη τους αντιμετωπίζαμε σαν εργοδοσία και σαν αφεντικά, όπως και είναι, ας αντιμετωπίζανε διαφορετικά τους εργαζόμενους στο σταθμό εδώ και 15 χρόνια.

 

Πάει πολύ να μας αντιμετωπίζουνε σαν δήθεν «εθελοντές». Η σχέση μας με τον 902, με επιλογή της εργοδοσίας και όχι δική μας είχε κάθε χαρακτηριστικό της κλασσικής σχέσης εργοδότη – εργαζόμενου. Είναι δυνατό να ήμασταν μέλη σταθμού – εργατικής κολλεκτίβας και να μην το γνωρίζαμε τόσα χρόνια;;

 

Τονίζουμε για μια ακόμη φορά πως Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ 902-ΚΚΕ. ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΛΥΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΘΛΙΟ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ. Ας μην ψάχνουν λοιπόν για εχθρούς στους εργαζόμενους, και ειδικά σε εκείνους που με τη δουλειά τους στήριζαν στις πλάτες τους τον 902 τόσα χρόνια. Μας κηρύξανε έναν πόλεμο που ποτέ δεν τον θελήσαμε. Δεν μπορούν να μας κατηγορούνε επειδή, αφού μας τον κηρύξανε, πολεμάμε και μεις για το δίκιο μας.

 

Η αλήθεια και το δίκιο τελικά θα νικήσουν. Η πλατιά διάδοση στο Ίντερνετ της ανακοίνωσής μας για όσα έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει η εργοδοσία του 902 σε βάρος μας και σε βάρος των εργαζομένων που δουλεύουν ακόμα στο σταθμό, καθώς και η απήχηση της συγκέντρωσής μας της Δευτέρας, που ταρακούνησε τόσο τον 902-ΚΚΕ ώστε να μας αφιερώσει ολόκληρο άρθρο στην εφημερίδα του, δείχνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο.

 

Πάρτε τώρα πίσω τις απολύσεις όσων θέλουν να επιστρέψουν, ξεκινήστε διάλογο από μηδενική βάση με εργαζόμενους και απολυμένους, σταματήστε το αντεργατικό όργιο που ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβρη στον 902.

 

Μέχρι να γίνουν τα παραπάνω, θα μας βρίσκετε μπροστά σας.

 

Τρίτη 6 του Σεπτέμβρη 2010

 

ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ 902
Η νέα χυδαία επίθεση του «Ριζοσπάστη» στο φύλλο της Τετάρτης 7/9 ( http://www2.rizospastis.gr/page.do?id=13686&publDate=7%2F9%2F2011&direction=&pageNo=5 ) στον αγώνα μας, με βρώμικη επιχειρηματολογία περί «μετρημένων στα δάχτυλα απολυμένων» κλπ. με αφορμή το χθεσινό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για το θέμα, δείχνει μονάχα τον πανικό της εργοδοσίας. Επαναλαμβάνουμε και ξεκαθαρίζουμε, μια κι έξω: το ποιος δημοσιοποιεί ή και αξιοποιεί το θέμα που δημιούργησε η εργοδοσία 902-ΚΚΕ με τις άδικες και εκδικητικές απολύσεις, ας απασχολεί τους «επιτελείς» του 902. Το ξέρουμε ότι τους ενοχλεί πως το γεγονός πήρε έκταση. Ας σταματήσουν λοιπόν την κατάφωρη αδικία και την απαράδεκτη εργοδοτική συμπεριφορά τους, για να μη δίνουν λαβές σε τυχόν αντιπάλους τους. Εμείς σε όλα τούτα δεν έχουμε καμία, μα καμία ευθύνη και φυσικά καμία συμμετοχή. Δίνουμε έναν αγώνα για το ψωμί και την αξιοπρέπειά μας, και αυτόν κανένας δε μπορεί να τον λερώσει.

από Απολυμένοι του 902 07/09/2011 11:10 πμ.


Όσο για την «εθελοντική και συνειδητή αντικομμουνιστική» μας δήθεν στάση, στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί. Οι πράξεις (κυρίως) αλλά και τα σημερινά λόγια – συκοφαντίες της εργοδοσίας του 902-ΚΚΕ εναντίον μας είναι που σέρνουν κάθε προοδευτική ιδεολογία στη λάσπη κι όχι ο δίκαιος ταξικός αγώνας των εργαζομένων.

από 907 07/09/2011 3:24 μμ.


Καλά αυτοί της ηγεσίας του Περισσού είναι ο ορισμός του ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ. Έχουν εταιρείες που τις εντάσσουν σε αναπτυξιακούς νόμους δημοσιευμένα σε ΦΕΚ, παίρνουν κρατικές επιχορηγήσεις για νέες θέσεις εργασίας, για επέκταση εγκαταστάσεων, τυπώνουν εφημερίδες βιομηχάνων εφοπλιστών, υπάρχει ιεραρχία, εργάτης/υπάλληλος-προιστάμενος -διευθυντής, ωράριο, διευθυντικό δικαίωμα, απολύσεις, εξαρτημένη μισθωτή εργασία, και όλα αυτά δεν συνιστούν καπιταλιστική επιχείρηση?

Αγαπητοί φίλοι, Καταλαβαίνω την αγωνία σας και τον πόνο σας για το ψωμί σας άλλωστε και εγώ και χιλιάδες μέλη του ΚΚΕ έχουν μείνει άνεργα τα τελευταία χρόνια. Για τον τρόπο που απολυθήκατε μένει να δοθούν αναλυτικά εξηγήσεις απο την ηγεσία του ΚΚΕ καθώς και οτι αρνηθηκαν την συνάντηση προχτες. .Αν είναι όπως τα λέτε είναι απαράδεκτο και δεν τιμά την ιστορία και τους σημερινούς αγώνες των στελεχών του ΚΚΕ και ιδιαίτερα του Τσίγκα.Επίσης μένει να δούμε τι μπορει να κάνει για να σας στηριξει σε όλα τα επίπεδα για τις δύσκολες στιγμές που έρχονται για σας και τις οικογένειες σας. Όμως θέλω να σας θέσω ορισμένα ερωτήματα ? 1) λέτε οτι προσληφθήκατε με τις θεσμοθετημένες εργασιακές σχέσεις. Δηλαδή με ασφάλιση κλπ. Υπήρχε άλλος τρόπος να γίνει για να λειτουργήσει ο σταθμός?Μήπως θα προτιμούσατε το μπλοκάκι όπως συμβαινέι σε πολλά ΜΜΕ? Μήπως να μην λειτουργούσε ο σταθμός? 2) Λέτε οτι ο τρόπος πρόσληψης ορίζει σχέση καπιταλιστή-εργαζόμενου. Οι σχέσεις καπιταλιστών- εργαζομένων μήπως καθορίζονται απο την δυνατοτήτα των πρώτων να αποκομίζουν κέρδη απο την απλήρωτη δουλειά των δεύτερων ένα κομμάτι των οποίων μετατρέπετε σε θησαυρισμό- πλουτισμό και ένα άλλο επενδύσεις για νέα κέρδη?Ίσχυε κάτι τέτοιο στον 902?  3)Λέτε οτι σας γίνετε μάθημα για τα ΜΜΕ και αυτά είναι προφάσεις. Ισχύει ή δεν ισχύει οτι τα κανάλια που διοικούνται απο εφοπλιστές  βιομήχανους και μεγαλοεκδότες έχουν στόχο την αναπαραγωγή της αστικής ιδεολογίας, την προπαγάνδιση της κυριαρχης πολιτικής αλλά και μέσω  αυτών να εκβιάζουν κυβερνήσεις για να πέρνουν δουλειές?Ισχύει ή δεν ισχύει οτι συνεχίζουν παρ'οτι ελλειματικά να τα χρηματοδοτούν απο τα κέρδη που βγάζουν απ' αλλες δουλείες για να τα πέρνουν μετά στο πολλαπλασιο ικανοποιώντας τους παραπάνω στόχους κάνοντας ταυτόχρονα εκατοντάδες απολύσεις , μειώσεις μισθών, μπλοκάκακια(για τα οποία λίγα πράγματα έχει κάνει η ΕΤΙΤΑ εδώ που τα λέμε )?Ισχύουν τα παραπάνω για τον 902? 4) Ισχύει ή δεν ισχύει οτι ο ελλειματικός ολα τα χρόνια 902 είχε ως μόνα έσοδα τις συνδρομές των κομματικών μελών, τις οικονομικές εξορμήσεις (μία απ' αυτές πριν μερικά χρόνια είχε ως μόνο στοχο την αναβαθμιση του 902 σε εκπομπές , μηχανήματα κλπ) , τις ελάχιστες διαφημίσεις της πλάκας (νομίζω οτι γνωρίζετε οτι μετά τα γεγονότα στα jumbo χάθηκε ένα σημαντικό έσοδο) και την κρατική επιχορήγηση? Ισχύει ή δεν ισχύει οτι τα έσοδα του ΚΚΕ μειώθηκαν κατα 50% με αποτέλεσμα να προκυρηχτεί έκτακτη οικονομική εξορμησητον ιουνιο-ιούλιο με ένα απο τα συνθήματα να είναι να σωθεί ο 902? Επίσης ισχύει ή δεν ισχύει οτι το ΚΚΕ προχωρά σε μείωση των επαγγελματικών στελεχών του αλλά και μείωση των πενιχρών μισθών τους κατα 25% . Ισχύει λοιπόν ή δεν ισχύει οτι οι συνέπειες αυτής της κατάστασης επηρεάζουν κομματικούς και μη? Επίσης ισχύει ή δεν ισχύει οτι ο απειλούμενος οικονομικός στραγγαλισμός αν συνεχισουμε να μην δίνουμε λίστες ονομάτων που εισφέρουν στο ΚΚΕ όπως λέει ο νόμος βαραίνει την σκέψη όλων μας?  Οι ερωτήσεις έχουν στόχο να γίνει συζήτηση και όχι να σας στριμώξουν ιδεολογικά ελπίζοντας οτι θα ξεπεραστούν οι σημερινές δυσκολίες  και θα βοηθήσετε στον αγώνα για την ριζική κοινωνική και πολιτική αλλαγή που θα δημιουργήσει προυποθέσεις για την συνολική κατάργηση του εφιάλτη της ανεργίας της ανασφάλειας και της πείνας

από Νίκος 07/09/2011 4:54 μμ.


Καλά βρε Κνίτη με τις απολύσεις, ας τις δεχτώ, αλλά γιατί ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ο συνδικαλισμός στις επιχειρήσεις του ΚΚΕ?????? 

από ΚΚΕ 07/09/2011 4:57 μμ.


Και μια τελευταία ερώτηση. Λέτε οτι απαγορεύετε η συνδικαλιστική οργάνωση στον 902. Απαγορευτηκε να είστε μέλη της ΕΤΙΤΑ? Τι εννοείτε?

Οι αλητήριοι του ''Κ''ΚΕ σχετικά με το θέμα της λειτουργίας των κομματικών επιχειρήσεων ξέρουν ότι:
Το παγκόσμιο επαναστατικό κομμουνιστικό κίνημα, τόσο με αποφάσεις της Γ' Διεθνούς οπως και με τα καταστατικά των επιμέρους κομμάτων ( καταστατικό του ΚΚΕ -7ο συνέδριο 1945), είχε επιτρέψει τη λειτουργία επιχειρήσεων προσανατολισμένων αποκλειστικά στη διασφάλιση της αυτονομίας και συνέχειας της έντυπης-και μόνον τότε- κομματικής προπαγάνδας. Τα τυχόν έσοδα -όχι κέρδη -από τη λειτουργία τους, εντάσσονταν στα μοναδικά κομματικά έσοδα μαζί με τις συνδρομές και τις έκτακτες εισφορές και κάλυπταν όλα τα λειτουργικά κόστη ( μαζί και τους μισθούς των επαγγελματικών στελεχών γενικά, όσο και των ελάχιστων απλών κομματικών εργαζόμενων στις εκδοτικές αυτες επιχειρήσεις, που άλλωστε ήταν ιδιίτερα μικρές από τη φύση τους και για λόγους ασφάλειας). Η διαχείριση των χρημάτων που αφορούσαν τις κομματικές επιχειρήσεις τόσο τα προερχόμενα από το κόμμα ( χρήματα για να υπάρξουν αυτές και να λειτουργούν) όσο και τα αποδιδόμενα σ΄αυτό ( όλα τα έσοδά τους),γινόταν από την Κεντρική Επιτροπή ελέγχου που έλυνε τυχόν υπερβάσεις που έθιγαν την επαναστατική φυσιογνωμία του κόμματος με απευθείας υπαγωγή της στην Κ.Ε
Οι σημερινοί καπιταλιστές ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων μαμούθ toy ''K''KE( βλέπε Τυποεκδοτική), έχουν καταστρατηγήσει όλα τα παραπάνω:
Α) Οι ''επιχειρήσεις'' όχι μόνον δεν αναφέρονται μόνον στο επίπεδο της κομματικής προπαγάνδας ( όσο κι αν το κρυφτούλι με τα ψευδεπίγραφα μετοχολόγια δεν έχει αποκαλύψει το σύνολο της καπιταλιστικής δραστηριότητας), αλλά και όταν είναι στο χώρο της προπαγάνδας, λειτουργούν εργολαβικά τυπώνοντας την πλειοψηφία των αστικών-φασιστικών φυλλάδων ( Τυποεκδοτική), αποδεικνύοντας έτσι, πως ο μοναδικός τους σκοπός είναι- η μέσω της καπιταλιστικής λειτουργίας και του γιγαντισμού τους-εξασφάλιση του μέγιστου καπιταλιστικού κέρδους.
Β) Το''Κ''ΚΕ λειτουργώντας σαν όλα τα αστικά κόμματα δέχεται και λαμβάνει την ανεπίτρεπτη κομματική επιχορήγηση από τον προυπολογισμό ( χρήματα του ελληνικού λαού για τη ''λειτουργία της αστικής δημοκρατίας''), εισπράττει όλες τις φιλοκαπιταλιστικές επιχορηγήσεις  και βέβαια αυτές της ΕΕ για τις μπίζνες του, αποδεικνύοντας έτσι πως όχι μόνον ισχύει το φυσικό οι επιχειρήσεις του να είναι στον καπιταλισμό καπιταλιστικές και μάλιστα ανάλγητες όπως αποδεικνύεται, αλλά πως το κόμμα συνολικά λειτουργεί σαν καπιταλιστική επιχείρηση, αφού νέμεται των χρημάτων της εργατικής τάξης για την ύπαρξή του, εισπράττει καπιταλιστικές ''επιχορηγήσεις'' για τις μπίζνες του, δίνει μόνον όσα χρήματα συμφωνούν οι καπιταλιστές του εκάστοτε κλάδου στους εργαζόμενους σ΄αυτές, απομυζεί υπεραξία και συγκεντρώνει κεφάλαιο ( Τυποεκδοτική επί χρόνια) και κατά τους κανόνες της αγοράς στην πτώση τζίρου (κάποιες φασιστοφυλλάδες δυστυχώς για την ΠΕΡΙΣΣΟΣ ΑΕ κλείνουν), απολύει εργάτες και μάλιστα τους ενοχλητικούς για την εργοδοσία.
Γ) Τα έσοδά του για τη δημιουργία των επιχειρήσεων, δεν είναι μόνον η αστική επιχορήγηση απότοκο της δήλωσης αφοσίωσης στην αστική νομιμότητα που έχει υπογράψει η ΠΕΡΙΣΣΟΣ ΑΕ από τη μεταπολίτευση, ούτε των συνδρομών και των έκτακτων οικονομικών ενισχύσεων, μονον. Είναι κλεμμένα χρήματα και περιουσιακά στοιχεία από το υστέρημα επαναστατών κομμουνιστών που πια δεν ζούν που δεν άφησαν τα χρήματα και τη ζωή τους σε ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ, αλλά κατά το αστικό δίκαιο αυτό το κόμμα με την ''κατοχύρωση'' του ονόματος ως και να είναι προιόν, χρησιμοποιεί ΗΘΙΚΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ. Τα όσα αυτοί άφησαν, ΗΤΑΝ σε ένα επαναστατικό κόμμα και όχι σ' έναν συνοδοιπόρο ρατσιστών, φασιστών και ανάλγητο καπιταλιστή που πετάει εργάτες στον δρόμο.
Δ) Ο εσωτερικός κομματικός οικονομικός τους ''ελεγχος συνολικά μας αφήνει αδιάφορους, όμως ενω για τον  κομματικό οικονομικό ισολογισμό τους υποβάλλουν στην Βουλή όπως λαι τα λοιπά αστικά κόμματα μια παρωδία κατά το ''πόθεν έσχες'', για τις δε καπιταλιστικές τους επιχειρήσεις θεωρούν στο επίπεδο του ελέγχου τους πως είναι αυτόνομες ( ΕΚΕΙ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΩΣ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ''ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ'') και δεν συνδέουν καμία στρατηγική διαχείρησης των κεφαλαίων από αυτές, ή της σχέσης με τους εκεί εργάτες, με οποιονδήποτε ανοιχτό στα μέλη οικονομικό και πολιτικό κομματικό έλεγχο.
Ας απαντήσουν απέναντι στους εργάτες στις μπίζνες τους, που τους απομυζούν την υπεραξία και τους απολύουν σαν καλοί καπιταλιστές για αποφυγή-αντιμετώπιση της  ''πτώσης του κέρδους''

 

από ανένταχτος αριστερός 07/09/2011 6:16 μμ.


‎1) Κουτοπόνηρο ερώτημα. Μπλοκάκι μπορεί να μην υπάρχει αλλά ζει και βασιλεύει η ελαστική εργασία στις κομματικές επιχειρήσεις. 2) Φυσικά και ίσχυε η απλήρωτη εργασία όπως σε ΟΛΕΣ τις δουλειές. Οι επενδύσεις του ΚΚΕ γίνονται μέσα στο κόμμα αλλά και σε άλλες δραστηριότητες που σιγά μη πούνε στις ΚΟΒ τι κάνουνε. 3) Δουλειά του δημοσίου δεν είναι ο τηλεφωνικός κατάλογος του ΟΤΕ και το "Πάμε Στοίχημα" του ΟΠΑΠ; Διαπλέκεται το ΚΚΕ με το κεφάλαιο τυπώνοντας τις μισές εφημερίδες που υπάρχουν στη "Τυποεκδοτική" να που και την ώρα της κρίσης κάνει απολύσεις και τρομοκρατία και ο "902. 4) Όλες αυτές οι ερωτήσεις έχουν μία απάντηση. Στο καπιταλισμό δουλεύεις με τους όρους του συστήματος, στην ανάπτυξη προσλαμβάνεις και στη κρίση απολύεις. Έτσι θα δούλευε και το ΚΚΕ από τη στιγμή που πήρε απόφαση στο 16ο συνέδριο να γίνουν "πιο επαγγελματίες" στο πως θα δουλεύουν οι επιχειρήσεις του. Τι δουλειά έχει ένα κομμουνιστικό κόμμα και πόσο Μαρξιστικό είναι να διαπλέκεται επιχειρηματικά με τον ταξικό εχθρό και να εκμεταλλεύεται εργαζόμενους. Θυμάστε τα παραμύθια που λέγανε οι ΚΚΕδες ότι οι εργαζόμενοι στις κομματικές επιχειρήσεις είναι επαγγελματικά στελέχη;;; Απίστευτο ψέμα!!! Τα τελευταία 3 χρόνια το ΠΑΜΕ δε γράφει στις ανακοινώσεις του να καταργηθούν οι απολύσεις, τυχαίο; Το αν "στραγγαλίζεται" το ΚΚΕ οικονομικά θα πρέπει να τη πληρώσει ο εργαζόμενος; Γιατί να μη τη πληρώσει ο Τσίγκας; Οι ΚΚΕδες γι' αυτό έχουν γίνει ρόμπα, είναι με τους εργαζόμενους στις απολύσεις που κάνει ο Λαμπράκης και είναι με την εργοδοσία όταν τις απολύσεις τις κάνει το ΚΚΕ!!! Εγώ έχω διαλέξει μεριά πάντως, είμαι με τους εργαζόμενους ΟΠΟΥ κι αν δουλεύουν. Το ΚΚΕ πάντα κατηγορούσε τον ΣΥΝ ότι πατούσε σε δυο βάρκες, εδώ το ΚΚΕ δε κάνει το ίδιο;

από ένας από τους Απολυμένους του 902 07/09/2011 6:41 μμ. 

Ο φίλος από πάνω υπογράφει σαν ΚΚΕ. Αν υπονοεί ότι είναι το ίδιο το ΚΚΕ, κάτι πολύ παράξενο συμβαίνει, αφού το ΚΚΕ-Ριζοσπάστης-902 μας λέει προβοκάτορες, αντικομμουνιστές και άλλες χυδαιότητες, ενώ αυτός μας αποκαλεί φίλους, μας συμπαρίσταται λέει στο πρόβλημά μας κλπ. Τέλος πάντων. Προχωράω παρακάτω.

 

Δεν είναι ευθύνη ατομικά του Τσίγκα τα όσα γίνονται. Σ’ αυτόν δώσανε τον άχαρο ρόλο, και δυστυχώς αυτός τον έπαιξε. Για αυτά που βάζεις, σου απαντάω σε ένα ένα όπως τα έθεσες:

 

  1. Φυσικά και πολύ καλά κάναμε και προσληφθήκαμε με κανονικές, θεσμοθετημένες σχέσεις εργασίας. Δεν κατηγορούμε τον 902 γι’ αυτό. Απλά αυτό αποδεικνύει ότι δεν είμαστε μέλη σε εργατική κολεκτίβα, όπως είπαμε και πιο πάνω, αλλά κανονικότατοι εργαζόμενοι κι όχι εθελοντές που δήθεν «δεν έπρεπε να αντιδράσουμε όταν μας έδιωξε το κόμμα». Δε μας είχε πει κανείς με την πρόσληψή μας ότι «όταν θα χρειαστεί να σας πετάξουμε στο δρόμο δεν πρέπει να βγάλετε άχνα».
  2. Το τι γίνεται και τι δε γίνεται με κέρδη, επενδύσεις κλπ. στον 902 ούτε το ξέρουμε ούτε μας φώναξε ποτέ κανείς να μας εξηγήσει (όπως δε φωνάζουνε και οι άλλοι καπιταλιστές τους εργάτες τους να τους εξηγούνε). Και το MEGA μπαίνει μέσα, αλλά ο Μπόμπολας, ο Βαρδινογιάννης, ο Ψυχάρης κι ο Τεγόπουλος βγάζουνε από αλλού και το διατηρούνε για να κάνουνε τις δουλειές που λες και συ. Διανοήθηκες ποτέ να πας να πεις στον εργαζόμενο του MEGA ότι επειδή ο σταθμός μπαίνει μέσα, ο ίδιος δεν παράγει προϊόν;; Κι αν δεν παράγει προϊόν ο εργαζόμενος (ειδικά ο τεχνικός) για τι διάολο πληρώνεται;; Τζάμπα του τα δίνουνε τα χρήματα και τζάμπα ιδρώνει κάθε μέρα;; Θα μας τρελάνετε τελείως;;
  3. Το πιο βασικό είναι εδώ φίλε «ΚΚΕ». Μας κατηγορήσατε ότι δίνουμε λαβές στο κεφάλαιο, στους εφοπλιστές και δεν ξέρω γω πού αλλού με τις κινητοποιήσεις μας. ΛΑΒΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΝΙΚΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΔΙΝΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ 902-ΚΚΕ κι έχει εγκληματική ευθύνη γι’ αυτό. Ποιος εργοδότης στα ΜΜΕ δε θα απαντήσει ειρωνικά στις διαμαρτυρίες των εργαζομένων του: «Εδώ ρε σεις απολύει και μάλιστα με τέτοιο τρόπο το κόμμα του λαού, εγώ δε θα απολύσω και δε θα μειώσω μισθούς;;». Μάλιστα, ο κάθε εργοδότης που κάνει απλά μειώσεις και δεν απολύει θα έχει έτοιμο το επιχείρημα: «Είδατε τι φιλεύσπλαχνος εργοδότης που είμαι;; Μέχρι και το ΚΚΕ απολύει μαζικά, κι εγώ απλά σας κόβω κατιτίς από το μισθό, για να μη σας απολύσω». Καταλαβαίνεις τι κλίμα και τι τρόμο έχει δημιουργήσει σε όλους τους εργαζόμενους στα κανάλια η πρακτική αυτή της εργοδοσίας του 902-ΚΚΕ;; Σου λένε «εδώ απολύει το κανάλι που μιλάει, στα λόγια έστω, όλη την ώρα για τα δικαιώματα του εργάτη, εμείς να δεις τι έχουμε να πάθουμε».
  4. Το γεγονός ότι η οικονομική κρίση που αγκάλιασε όλη τη χώρα είχε επιπτώσεις και στα οικονομικά του ΚΚΕ είναι αναμφισβήτητο. Το γεγονός ότι το ΚΚΕ επέλεξε να βασίσει οικονομικά ένα σταθμό πάνω στην επιχορήγηση του κράτους που το ΚΚΕ στα λόγια πολεμάει, είναι επίσης αναμφισβήτητο. Ναι, το πιστεύω, μπορεί να μειώσατε και μισθούς κομματικών στελεχών και τα άλλα που λες.

 

Αυτό φίλε «ΚΚΕ» τι σχέση έχει με το πέταγμα στο δρόμο ανθρώπων με μωρά παιδιά πρώτων – πρώτων, επειδή μπήκανε στην Επιτροπή Εργαζομένων του 902 ή συμμετείχανε σε σύσκεψη εργαζομενων πέρσι το Νοέμβρη-Δεκέμβρη;; Αυτό τι σχέση έχει με τα χαφιεδιλίκια, τις χυδαίες επιθέσεις σε συναδέλφους σε προσωπικό επίπεδο, το πέταγμα στα σκουπίδια των προτάσεών μας για τα οικονομικά του σταθμού, με την ανυπαρξία κοινωνικών κριτηρίων, με την εκδικητικότητα που, όπως έχουμε τονίσει ήδη πολλές φορές, βιώσαμε εκεί μέσα;; Κάτσανε ποτέ στο τραπέζι μαζί μας, να σφίξουμε τα χέρια, να σπάσουμε τη γκλάβα μας να βρούμε μαζί λύση, όπως θα κάνανε οι ιθύνοντες του 902-ΚΚΕ αν ήταν πραγματικά προοδευτικοί άνθρωποι και μας σέβονταν σαν εργαζόμενους του σταθμού;; Εμείς εισπράξαμε απειλές, ύπουλα χτυπήματα, ψευτιά, αχαρακτήριστες συμπεριφορές.

 

Πριν λοιπόν μπεις εδώ μέσα και μας απευθύνεις ερωτήσεις, δεν απευθύνεις καλύτερα ερωτήσεις στους κυρίους της εργοδοσίας του 902-ΚΚΕ για όσα ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΑ έχουνε πράξει εδώ και κοντά 1 χρόνο;;

από ΚΚΕ 07/09/2011 6:44 μμ.


Αν και περιμένω να μου απαντήσουν κάποια απο τα παιδιά για τον 902 με πας στην τυποεκδοτική. Σου θέτω λοιπόν ορεινέ τα εξής ερωτήματα? 1) Η τυποεκδοτική στη συνολική της παρουσία έχει κέρδη ή ζημιά? 2) επιδοτούνταν άμεσα απο το ΚΚΕ ναι ή όχι? 3)Υπάρχει καπιταλιστική επιχείρηση που δεν στοχεύει στον πλουτισμό των ιδιοκτητων-μεγαλομετόχων?Τα όποια κέρδη υπήρχαν κάποιες χρονίες πήγαν για πλουτισμό ή για βελτίωση της ιδεολογικής και πολιτικής προπαγάνδας του ΚΚΕ? Κάνεις οτι τα ξέρεις όλα αλλά ειλικρινά πιστέυω οτι δεν ξέρεις τίποτα. Πες μας υπάρχει επιχείρηση μεσα στον καπιταλισμό που να μην παράγετε υπεραξία?Αν η τυποεκδοτική έβγαζε μόνο τα κομματικά έντυπα που πουλιόνται και αγοράζετε (''Ρ'', ΚΟΜΕΠ, Βιβλία) και δεν είχε κέρδη ούτε ζημίες δεν θα παραγόταν υπεραξία? 4) Η τυποεκδοτική είναι το μοναδικό τυπογραφείο στην Ελλάδα?Θα βάζαμε εμποδιο στις αστικές φυλλάδες (σιγά μην εκδίδαμε και το ''στοχο'') αν δεν τις εκδίδαμε? Φασιστικές φυλλάδες δεν εκδίδαμε? ΠΕΣ ΜΙΑ 5)Υπάρχει καπιταλιστική επιχείρηση που να μην παράγει εμπορεύματα με σκοπό το κέρδος? οι προκηρύξεις του ΚΚΕ που μοιράζονται δωρέαν και  γι' αυτές πληρώνει το ΚΚΕ την τυποεκδοτική δλδ ουσιαστικά το ΚΚΕ. ΤΟ ΚΚΕ είναι εμπορεύματα που δίνουν κέρδος ? 6) ποιο ειναι το κρυφό μετοχολόγιο αν το ξέρεις γιατι δεν το λες? Ποίες είναι οι κρύφες δραστηριότητες γιατι δεν μας λες? 7)Λες για την κρατική επιχορήγηση. Αν δεν την πάρουμε ενώ τα αστικά κόμματα θα συνεχίσουν θα αδυντίσει η ιδεολογική και πολιτική δράση ναι ή όχι. Εσύ θα καταγγείλεις την κυβέρνηση αν υλοποιήσει τις απειλές τις και μας την κόψει επειδή δεν εφαρμόζουμε τον νέο νόμο για τα οικονομικά κόμματων που προβλέπει δημοσιότητα των ενισχυτών και κατάθεση μέσω τραπέζης? Συμφωνείς ή διαφώνει με το νόμο του ΠΑΣΟΚ για τα οικονομικά των κομμάτων  

από ένας από τους Απολυμένους του 902 07/09/2011 6:49 μμ.


ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η συνδικαλιστική οργάνωση στον 902 θα πει ότι απαγορεύεται με ποινή θανάτου οι εργαζόμενοι του 902 να μαζευτούνε, να συστήσουνε σωματείο στο χώρο δουλειάς (ή αν δε θέλουνε, έστω άτυπα να συνεννοηθούνε), και να πάνε να πούνε στο διευθυντή: Κύριε διευθυντά, έχουμε αυτό και αυτό το αίτημα ή πρόβλημα, και θέλουμε να το συζητήσουμε μαζί σας.

Δεν αναγνωρίζει δηλαδή ο 902 καμία συλλογική δραστηριότητα των εργαζομένων του. Μόνο ατομικά μπορείς να πας και να συζητήσεις κάτι με τη διεύθυνση.. Άλλωστε, τα είπαμε και να μη τα ξαναλέμε και γινόμαστε κουραστικοί. Μία από τις ατάκες, εδώ και χρόνια, ήταν: "Συνδικαλισμό ρε στο ΚΚΕ;;; Συνδικαλισμοί στο ΚΚΕ δεν περνάνε"!!! Και αν σου βαστάει φίλε "ΚΚΕ", διάψευσέ το ότι λέω την αλήθεια!

από λαλια 07/09/2011 6:56 μμ.


αν η γιαγιαμου ειχε ανθρακικο θα ήταν γκαζοζα;
αν οι φασιστες δεν ηταν φασιστες τι θα ήταν;
να ζει κανεις ή να μην ζει;
αν δεν βγαζω φραγκα αλλα εχω υπαληλους ειμαι αφεντικο ή αποτυχημενο αφεντικο;
πρεπει να κλέβω τον λαό μεσα απο τις κρατικες επιδοτησεις ακόμα και αν αυτος δεν θελει να με στιρίζει ή να καταρευσω;

από ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ 07/09/2011 7:32 μμ.


ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ (ΔΛΠ)
Οικονομικά στοιχεία Από: Εως:   2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001 2000 ΣΥΝΟΛΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ 0 38.903.663 31.565.769 32.067.090 21.498.010 16.654.180 13.533.090 13.417.460 12.033.588 ΣΥΝΟΛΟ ΙΔΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ 30.684.155 11.722.829 10.015.193 8.126.455 9.333.086 12.810.853 12.088.261 13.235.092 13.975.143 ΣΥΝΟΛΟ ΒΡΑΧ/ΜΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ 45.116.476 40.703.728 33.723.243 30.843.181 18.340.537 12.816.826 11.280.992 12.545.149 13.669.039 ΣΥΝΟΛΟ ΜΑΚ/ΜΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ 12.956.672 5.891.536 5.873.650 4.667.852 5.913.240 7.171.810 6.570.529 6.385.834 5.052.481 ΠΑΓΙΟ 0 39.725.418 37.484.376 29.533.913 27.940.954 26.755.785 34.365.352 34.542.154 33.925.561 ΣΥΣ ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ 0 20.630.984 19.754.551 18.282.334 16.332.630 13.923.663 18.676.092 16.510.968 13.948.534 ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 55.160.436 57.800.273 50.045.661 41.729.355 25.493.869 23.616.733 23.717.014 26.745.698 23.481.153 ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ -2.046.580 67.685 198.994 -619.700 -3.094.022 796.892 -897.842 -26.773 -400.566 ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ 0 2.812.671 1.988.735 2.206.869 1.662.559 1.337.258 1.263.978 1.248.786 985.159 ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝ. ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ 88.757.303 58.318.091 49.612.088 43.637.488 33.586.863 32.799.488 29.939.783 32.166.076 32.696.660 ΜΕΙΚΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΕΣΟΔΑ 5.587.203 5.698.287 5.005.668 3.146.030 2.296.876 3.303.663 2.036.870 2.594.266 2.675.169

από ΟΡΕΙΝΟΣ 07/09/2011 7:34 μμ.


Normal 0 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";}

ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ (ΔΛΠ)

  •  

Οικονομικά στοιχεία

Από: Εως:

 

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002

2001

2000

ΣΥΝΟΛΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ

0

38.903.663

31.565.769

32.067.090

21.498.010

16.654.180

13.533.090

13.417.460

12.033.588

ΣΥΝΟΛΟ ΙΔΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ

30.684.155

11.722.829

10.015.193

8.126.455

9.333.086

12.810.853

12.088.261

13.235.092

13.975.143

ΣΥΝΟΛΟ ΒΡΑΧ/ΜΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

45.116.476

40.703.728

33.723.243

30.843.181

18.340.537

12.816.826

11.280.992

12.545.149

13.669.039

ΣΥΝΟΛΟ ΜΑΚ/ΜΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

12.956.672

5.891.536

5.873.650

4.667.852

5.913.240

7.171.810

6.570.529

6.385.834

5.052.481

ΠΑΓΙΟ

0

39.725.418

37.484.376

29.533.913

27.940.954

26.755.785

34.365.352

34.542.154

33.925.561

ΣΥΣ ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ

0

20.630.984

19.754.551

18.282.334

16.332.630

13.923.663

18.676.092

16.510.968

13.948.534

ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

55.160.436

57.800.273

50.045.661

41.729.355

25.493.869

23.616.733

23.717.014

26.745.698

23.481.153

ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ

-2.046.580

67.685

198.994

-619.700

-3.094.022

796.892

-897.842

-26.773

-400.566

ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ

0

2.812.671

1.988.735

2.206.869

1.662.559

1.337.258

1.263.978

1.248.786

985.159

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝ. ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ

88.757.303

58.318.091

49.612.088

43.637.488

33.586.863

32.799.488

29.939.783

32.166.076

32.696.660

ΜΕΙΚΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΕΣΟΔΑ

5.587.203

5.698.287

5.005.668

3.146.030

2.296.876

3.303.663

2.036.870

2.594.266

2.675.169

από ΟΡΕΙΝΟΣ 07/09/2011 7:42 μμ.


Ένας κομμουνιστής που ενδιαφέρεται για την κερδοφορία της Τυποεκδοτικής......από τους επίσημους ισολογισμούς που παρέθεσα λοιπόν από το 2000-20008 , η αύξηση των κερδών ( τελευταία γραμμή του πίνακα) ήταν 250%!!!!! Τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι? Τι κέρδισε το κίνημα? μήπως την εκτύπωση των φασιστοφυλλάδων που έφεραν τα υπερκέρδη............εξαιρουμένων των 3 τελευταίων χρόνων.
ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! πολιτικά βέβαια, ''επενδυτή'' και χειροκροτητή των απολύσεων δεν μιλώ μαζί σου

από ΟΡΕΙΝΟΣ 07/09/2011 7:51 μμ.


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, ΡΗΑΛ..................κάποια προοδευτικά έντυπα που προάγουν την επαναστατική σκέψη

από ΚΚΕ 07/09/2011 7:55 μμ.


Είπα οτι μένουν να δοθούν εξηγήσεις γι' αυτα που λέτε για τις συμπεριφορές κλπ και θα δοθούν. Αν δεν ακούσω και το Κόμμα δεν παίρνω θέση. Όμως ας είμαστε ειλικρινείς. Ούτε αντικομμουνιστές ούτε προβοκατόρες σας λέει η ανακοίνωση. Οτι δινετε λαβές σε αντικομουνιστές λέει δλδ στους αντιπάλους των γενικών συμφερόντων της ε.τ.Αλλο το ένα και άλλο το άλλο. Επίσης ο σταθμός στηρίχτηκε στο σύνολο των οικονομικών του κόμματος και όχι μόνο στην κρατική επιχορήγηση. Δεν ξέρω αν ήσουν στον 902 αλλά πριν μερικά χρόνια κάναμε οικονομική εξόρμηση για τον 902 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΕΒΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ και τον ΙΟΥΝΙΟ-ΙΟΥΛΙΟ. Λες οτι στα λόγια υπερισπαζόμαστε τους εργαζόμενους. Νομίζω οτι ξέρετε οτι έχουμε ματώσει οχι μόνο έξω απο τα εργοστασια και τις μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και για την προστασία των ανέργων για να μην κοβονται ρεύματα νερά και τηλέφωνα.Αλλά οσους αγώνες και να κάνουμε η ανεργία θα αυξηθεί στις συνθήκες της κρίσης και άλλη λύση δεν υπάρχει απ' αυτην που είπα πριν και απ' αυτήν που είπε το κομμα στους εκπροσώπους της ΕΤΙΤΑ.Δύσκολο αλλά δεν υπάρχει. Επίσης οι μειώσεις μισθών και οι απολύσεις έχουν ξεκινήσει πολυ πριν τον 902 απο τα κανάλια των μεγαλοεπιχειρηματιών. Οι εργαζόμενοι εκεί πρέπει να απαντούν. Αλλο εσύ κύριε Μεγαλοεφοπλιστά και άλλο το κανάλι που διαφημίζει κατσαρόλες και κουζινικά.Άλλο Μega και άλλο 902.Ειναι σαν να λέει Ο βασιλόπουλος π.χ τι φωνάζετε που κάνω απολύσεις το mini market πιο κάτω έδιωξε τους μισούς ή να λενε τα sprider τι φωνάζετε δεν βλέπετε πόσα μαγαζιά με ρούχα έχουν κλείσει και πόσοι απολύθηκαν. Kατα τη γνώμη μου απο τη στιγμή που το ΚΚΕ ανάγκαζετε να μειώσει τον αριθμό των επαγγελαματικών στελεχών του (δλδ να τα στείλει στην ανεργία και στην προσπάθεια εξεύρεσης εργασίας) και όχι μόνο τους μισθούς τα πράγματα ισχύουν όπως ειπώθηκαν. Πάντως οι δημοσιογάφοι μέλη του ΚΚΕ που παραιτήθηκαν ξέρετε οτι στην πράξη απολύθηκαν για να γλιτώσουμε κάποια λίγα χρήματα. Δεν απαντώ σε άλλους που δεν γνωρίζουν οτι το σύνολο σχεδόν των αστκών φυλλάδων έφυγαν απο την τυποεκδοτική αρχής γενομένης απο το 2007 και τα γεγονότα-ψέματα για τον Γερμανό ούτε αυτούς που λένε να μην παίρναμε τον ΟΠΑΠ.Τελικά πείτε μας που θα βρίσκαμε χρήματα να έχουμε κανάλι .Απο συνδρομές και οικονομικές εξορμήσεις δεν έφταναν. Να μην είχαμε κανάλι? Το 'ΠΡΙΝ' δεν επαιρνε κρατικές διαφημίσεις? Διαπλεκόμενο κι αυτό? 

Λες για ίδρυση συνδικαλιστικής οργάνωσης στον 902. Η δομή του συνδικαλστικού κινήματος στον χώρο σας δεν είναι σωματείο ανα χώρο εργασίας απ' όσω ξέρω. Ούτε σε απεργίες απολύθηκε κανένας ούτε τίποτα απ' όσο ξέρω.Απολύθηκε κανείς γιατι γράφτηκε στην ΕΤΙΤΑ? Αυτό το συνδικαλισμοί δεν περνάνε δεν το ξέρω και δεν θα το πιστέψω επειδή το λες εσύ όπως επίσης και το ατομικά ή συλλογικά. Πες τι συλλογικό πρόβλημα(όχι ατομικό άλλαξε με βάρδια δλδ) είχατε στον 902 σαν εργαζόμενοι πριν γίνει οτι έγινε.Δεν σας κολλάγανε ένσημα, είχατε εξοντωτικά ωράρια ,δεν παίρνατε τα χρήματα τις σύμβασης, σας απόλυσαν για συμμετοχή σε απεργία, δεν παίρνατε άδειες ,ρεπο κλπ . Στον ALPHA το γνωρίζετε οτι οι νέοι δημοσιογράφοι δεν πληρώνονται τον πρώτο χρόνο γι' αυτά δεν μιλάει κανείς.Τελικά αν είστε πραγματικοι αγωνιστές που πιστέυω οτι έιστε άσχετα οτι κάνετε λάθος αυτή τη στιγμή και χτύπάτε λάθος σαμάρι θα πρέπει να σκεφτείτε συνολικά ποιος οδηγεί τα μικρά κανάλια σε μαρασμό και κλείσιμο και να αγωνιστείτε για συνολική αλλαγή. Εμείς πάντως σαν μέλη του ΚΚΕ που έχουμε απολυθεί που είμασταν ή είμαστε άνεργοι έτσι σκεφτόμαστε.Τελικά ορεινέ η τυποεκδοτική έχει κερδοφορία και δεν την πνίγουν τα χρέη ναι ή όχι?

από ΚΚΕ 07/09/2011 8:37 μμ.


Μείωση των πωλήσεων και αυξημένες ζημιές κατέγραψε το 2010 η εκδοτική και εκτυπωτική βιομηχανία "Τυποεκδοτική", η οποία μεταξύ των άλλων δραστηριοτήτων της εκδίδει την εφημερίδα "Ριζοσπάστης".Σύμφωνα με τον ισολογισμό της, τα έσοδα της εταιρείας τον περασμένο χρόνο περιορίστηκαν σε 43,22 εκατ.ευρώ, από 50,73 εκατ.ευρώ την προηγούμενη χρήση, παρουσιάζοντας έτσι μείωση κατά 14,8% σε ποσοστό και κατά 7,51 εκατ.ευρώ σε αξία.Η εταιρεία, η οποία στα τέλη του 2010 απασχολούσε 275 εργαζομένους (347 στα τέλη του 2009), περιόρισε κατά 1,5 εκατοστιαίες μονάδες το μεικτό της περιθώριο (7,35% έναντι 8,8% το 2009), γεγονός που οδήγησε τα μεικτά κέρδη στο επίπεδο των 3,18 εκατ.ευρώ έναντι μεικτών κερδών 4,47 εκατ.ευρώ έναν χρόνο πριν (-28,9%) και στην καταγραφή αρνητικών αποτελεσμάτων προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (-0,89 εκατ.ευρώ).Τελικώς κατεγράφη ζημιά προ φόρων 7,55 εκατ.ευρώ το 2010 έναντι αντίστοιχης ζημιάς 2,51 εκατ.ευρώ την προηγούμενη οικονομική χρήση, αυξημένη κατά 5,04 εκατ.ευρώ.Μετά την πρόβλεψη για τους φόρους της χρήσης η καθαρή ζημιά ήταν 6,85 εκατ.ευρώ έναντι 3,20 εκατ.ευρώ το 2009, αυξημένη κατά 3,65 εκατ.ευρώ.Τα ίδια κεφάλαια της "Τυποεκδοτικής" ανέρχονται σε 24,54 εκατ.ευρώ αρνητικά και αντιστοιχούν στο 30,8% του συνόλου των απασχολουμένων κεφαλαίων, ύψους 79,63 εκατ.ευρώ.Επίσης, η εταιρεία "Ραδιοτηλεοπτική 902 Αριστερά στα FM" το 2010 κατέγραψε έσοδα 1,17 εκατ.ευρώ (1,44 εκατ.ευρώ το 2009) και ζημιά προ φόρων 3,77 εκατ.ευρώ έναντι αντίστοιχης ζημιάς 3,67 εκατ.ευρώ το 2009.© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ και παραχωρούνται σε συνδρομητές μόνον για συγκεκριμένη χρήση. avascript>--> --> avascript> google_protectAndRun("render_ads.js::google_render_ad", google_handleError, google_render_ad); --> ss+xml rel=alternate>   function fbs_click() {u=location.href;t=document.title;window.open('http://www.facebook.com/sharer.php?u='+encodeURIComponent(u)+'&t='+encodeURIComponent(t),'sharer','toolbar=0,status=0,width=626,height=436');return false;} ΑΠΟ ΕΞΠΡΕΣ: 10 ΕΚΑΤΟΜΎΡΙΑ ΕΥΡΏ ΖΗΜΙΑ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ. Ο 902 1,17 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΖΙΡΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ. ΟΣΑ ΒΓΑΖΕΙ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΚΕΡΔΗ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ.

από ΟΡΕΙΝΟΣ 07/09/2011 8:45 μμ.


1) Η Τυποεκδοτική είχε εκτόξευση κερδών, επένδυε-επεκτεινόταν και είδες τα κέρδη της σε μια 10-τία.......και βέβαια σαν καπιταλιστική επιχείρηση δεν απομυζούσε μόνον υπεραξία, αλλά μαγείρευε τους ισολογισμούς της σχετικά με την καθαρή της θέση παίρνοντας χαμηλότοκα δάνεια τις χρονιές της έκρηξης του τζίρου, ώστε να αποφεύγει την ελάχιστη έστω φορολόγηση των κερδών των καιταλιστικών της κερδών...για την επανάσταση κι αυτά.....Ακόμη και σήμερα μετά την κρίση η κεφαλαιακή της αξία ,υπερβαίνει τα 10 εκ. ευρώ.
2) Καμία καπιταλιστική επιχείρηση δεν ''επιδοτείται'', εσυ ο ίδιος δυστυχισμένε, αναγκάζεσαι στα σημεια 3-4-5 να πεις πως είναι -όπως δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά- μια καπιταλιστική επιχείρηση, όπου οι μέτοχοι ( ποιοι δηλαδή?) σκοπεύουν μέσω της υπεραξίας που μόνον αυτή παράγει κέρδος, να έχουν περισσότερο και συνεχές κέρδος.
3)-
4) Εκδίδετε, τη Ρήαλ, το Πρώτο Θέμα, Ελεύθερο τύπο...........πληθώρα αποβλακωτικών εντύπων και περιοδικών και είστε και κρατικοί προμηθευτές ? τι έγινε τελικά με τα δελτία-κουπόνια του ΟΠΑΠ για τον τζόγο.....πως πήγε η δουλεια?
5) Μη με σύρετε στην αστική δικαιοσύνη...........τα θέματα είναι πολιτικά και βέβαια όταν βοά ο τόπος και κυρίως αγωνιστές που ξέρουν, το να μη μπορείς να αποδείξεις πως φυσικά πρόσωπα στα μετοχολόγια μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων, είναι ''εκπρόσωποι'' άλλων.................αυτό πολιτικά δεν λέει κατι.......................
6) Κομμουνισταρά μου, οι κομμουνιστές στα πλαίσια της δικτατορίας της αστικής τάξης δεν παίρνουν επιχορήγηση, γιατί συνιστά τίμημα προάσπισης αυτής της δικτατορίας....απλά.
ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΛΥΣΑΤΕ.......... ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ........ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ?

από @ 07/09/2011 11:25 μμ.


τυπώνει εφημερίδες ομόσταβλων κρεμλινοπαπαγάλων και ας μην έχουν "προοδευτική" ταμπέλα.

από ΚΚΕ 08/09/2011 8:53 μμ.


Τα μεικτά κέρδη και έσοδα λες. Τα καθαρά μετά φόρων θα μας τα πεις? Αυτά μετράνε ξέρεις ως κερδοφορία

1) Η Τυποεκδοτική είχε εκτόξευση κερδών, επένδυε-επεκτεινόταν και είδες τα κέρδη της σε μια 10-τία.......και βέβαια σαν καπιταλιστική επιχείρηση δεν απομυζούσε μόνον υπεραξία, αλλά μαγείρευε τους ισολογισμούς της σχετικά με την καθαρή της θέση παίρνοντας χαμηλότοκα δάνεια τις χρονιές της έκρηξης του τζίρου, ώστε να αποφεύγει την ελάχιστη έστω φορολόγηση των κερδών των καιταλιστικών της κερδών...για την επανάσταση κι αυτά.....Ακόμη και σήμερα μετά την κρίση η κεφαλαιακή της αξία ,υπερβαίνει τα 10 εκ. ευρώ.

από ΚΚΕ 09/09/2011 1:22 πμ.


Φίλε ΟΡΕΙΝΕ αν διαβάσεις καλά τι έχεις γραψει θα δεις οτι ανφέρεσε στα μικτά κέρδη και οχι στα μετα φόρων που είναι και αυτό που μένει(ΕΚΤΌΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ). Στα σημεία 3,4,5 σου αποδεικνυώ οτι ακομά και αν εφαρμόζαμε την αποφαση της γ διεθνούς κατά γράμμα πάλι θα παραγόταν υπεραξία γιατι υπεραξία και κέρδος δεν ταυτίζονται, οτι η τυποκεκδοτική παράγει προιόντα(τις προκυρήξεις του ΚΚΕ) που τα πληρώνει το ΚΚΕ στο ΚΚΕ (ΣΤΗΝ ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΛΑΔΗ)και νομοτελειακά δεν φέρνουν κέρδος αφου δεν πουλιόνται στην αγορά καισε ρωτάω αν ξέρεις τέτοιες καπιταλιστικές επιχειρήσεις που να το κάνουν αυτό. Άρα η τυποεκδοτική μοίαζει με καπιταλιστική επιχειρηση μόνο στην νομική μορφή και στο οτι βρίσκετε κάτω απο την νομοτελειακή επίδραση του νόμου της αξίας.Τέλος σου λέω οτι νομοτελειακό στοιχείο της καπιταλιστικής επιχείρησης είναι ο πλουτισμός του καπιταλιστη. Απο την τυποεκδοτική δεν πλούτισε κανείς απ' οσο ξέρω

Πάντως ρε παιδιά είναι γεγόνός ότι εδώ και ένα χρόνο η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ τυπώνει μόνο το Ριζοσπάστη και προκηρύξεις του ΚΚΕ. Οι μαγάλες εφημερίδες. π.χ Πρώτο Θέμα δεν τυπώνονται πλέον εκεί.

Δεν ξέρω αν οι νταβατζήδες των ΜΜΕ επέλεξαν να αποσύρουν τις εφημερίδες τους από εκεί, ή αν το ΚΚΕ τους 'έδιωξε', πάντως γεγονός είναι ότι καμία μεγάλη αστική εφημερίδα δεν τυπώνεται πλέον στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ. Αυτό μπορεί αμέσως να αποδειχτεί, αφού οι εφημερίδες γράφουν στην δεύτερη σελίδα που τυπώνονται.

από έτσι 09/09/2011 10:15 πμ.


 
 

να είναι (να μην είναι κερδοφόρες οι επιχειρήσεις του ΚΚΕ), αν δεν υπήρχε η τυποεκδοτική, το ΚΚΕ θα έπρεπε να τυπώνει αλλού και άρα να πληρώνει για το έντυπο υλικό που θα τύπωνε. Σαν κόμμα όμως το ΚΚΕ έχει συσσωρεύσει κάποιο κεφάλαιο για τις ανάγκες του και αυτές της ανατροπής του καπιταλισμού (εδώ γελάμε, χαχαχα). Μέσα από την τυποεκδοτική καταφέρνει δηλαδή και έχει λιγότερα έξοδα, άρα η τυποεκδοτική συμμετέχει στη συσσώρευση και αύξηση του κεφάλαιου του ΚΚΕ άρα είναι καπιταλιστικότατη επιχείρηση και άρα το ΚΚΕ σαν αφεντικό μιας καπιταλιστικής επιχείρησης είναι το ίδιο καπιταλιστής. Σαν καπιταλιστής λοιπόν το ΚΚΕ αποτελεί ταξικό μας εχθρό.

από ΟΡΕΙΝΟΣ 09/09/2011 10:39 πμ.


Γιατί ανάλγητα απολύσατε και μάλιστα εκδικητικά τους εργαζόμενους?

Γιατί με εντελώς αντιδραστικό τρόπο διασπάτε την εργατική τάξη σε ''κομματικούς'' και ''μη κομματικούς'', που πήγε η ενότητα της τάξης ,το ότι συνδικαλιστικά είναι ολοι μαζί και ισότιμα? ( Και γιατί με αυτά και άλλα τερτίπια η συνδικαλιστικη δράση στην ουσία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ?)

Γιατί σαν γνήσια καπιταλιστική επιχείρηση τάχατες ειδικού τύπου ( με σκοπό κέρδος, που όμως δεν προέρχεται απο υπεραξία....ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΑΡΞ να δεις τα παιδιά των προδοτών σου!!!!!!!!) δεν έκανε τίποτε άλλο, παρά να απολύσει στην πτώση τζίρου και κερδών? Άλλωστε στην χρεοκοπημένη Ελλάδα το 80% των καπιταλιστικών ςπιχειρήσεων, είναι ή δηλώνουν πως ειναι, με ζημιές ΑΡΑ ΣΩΣΤΑ ΑΠΟΛΥΟΥΝ?

...........Για τα υπόλοιπα αγοράκι, επειδή μάλλον γράφεις για να πείσεις τον εαυτό σου, που σημαίνει πως ''το παλεύεις'' με τον εαυτό και τη συνείδησή σου,  μετά και από τα μεικτά κέρδη, μετά και από τα καθαρά κέρδη......στο τέλος, η φορολόγηση ή μη γίνεται βάσρει της ''καθαρής θέσης χρησης'' που την αναφέρω βέβαια, με τη σειρά που η ίδια η Τυποεκδοτική συνέταξε τους ισολογισμούς της......αλλά εδω δεν ήρθαμε για μαθήματα λογιστικής, ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ Η ΤΟ ΠΕΙΣΜΑ ΠΩΣ ΤΑ ''ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΟΝΕΙΡΑ'' ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΚΟΜΗ?


Δεν ξέρω αν οι νταβατζήδες των ΜΜΕ επέλεξαν να αποσύρουν τις εφημερίδες
τους από εκεί, ή αν το ΚΚΕ τους 'έδιωξε', πάντως γεγονός είναι ότι καμία
μεγάλη αστική εφημερίδα δεν τυπώνεται πλέον στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ. Αυτό μπορεί
αμέσως να αποδειχτεί, αφού οι εφημερίδες γράφουν στην δεύτερη σελίδα που
τυπώνονται.

 

ΣΟ: Γιατί με κόβεις?
 

από κομμουνιστής 09/09/2011 3:33 μμ.


Το ΚΚε θα τρελάνει όλον τον κόσμο:

 

1. Μας λέει πως οι κομματικές του επιχειρήσεις δεν είναι καπιταλιστικές, επειδή το κέρδος δεν το καρπώνεται ένας μεμονωμένος καπιταλιστής!

 

Ε, και;;;

 

Το ΠΟΙΟΣ καρπώνεται τα κέρδη στον καπιταλισμό, διαμορφώνει τον χαρακτήρα της εταιρείας;; Δλδ  υπάρχουν και σοσιαλισιτκές εταιρείες  στον καπιταλισμό;; Από τις σοσιαλιστικές νησίδες του πάλαι ποτέ ουτοπικού σοσιαλισμού πήγαμε στις σοσιαλιστικές εταιρείες παιδιά του ΚΚΕ;; Τόση ποια μεταφυσική αντίληψη προκειμένου να υπερασπίσετε το κόμμα σας;;

 

2. Μας λέει το ΚΚΕ πως οι εργαζόμενοι στις κομματικές του εταιρείες δεν παραγουν υπεραξία!!!

 

Ελεος παιδιά του ΚΚΕ! Δλδ τα κέρδη των εταιρειών αυτών απο ΠΟΥ προκύπτουν;; Και σας προλαβαίνω πριν μου πείτε "μα ο 902 είναι ζημιογόνος": Ε, και; Οι εργαζομενοι που δουλεύουν σε μια ζημιογόνα επιχείρηση εντός του καπιταλισμού, ΕΠΑΨΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ υπεραξία επειδή η εταιρεία είναι ζημιογόνα;;

 

Εχετε σαλτάρει τελείως εκεί στο ΚΚΕ; Θα κάνετε τον γερο Καρολο να στρυφογυρίζει στον τάφο του..

 

Συνέλθετε εκεί στον Περισσό με την δικαιολόγηση των επιχειρηματικών σας σχεδίων αλλά και προβλημάτων!

από .... 09/09/2011 4:25 μμ.


Το βασικο θεμα για μενα (περα απο τα προβληματα διαβιωσης που αντιμετωπιζουν οι απολυμενοι)ειναι οτι αποδεχομενοι την κρατικη απιχορηγηση στην ουσια εξαρτασαι απο το κρατος.

 

Μπορει το ΚΚΕ να λεει οτι θα μειωνοταν η προπαγανδισιτικη του δυναμη,αλλα στη ζωη τιποτα δε χαριζεται,το ιδιο και οι κρατικες επιχορηγησεις.Ολη γενικα η βοηθεια που δεχεται το ΚΚΕ σαν κοινοβουλευτικο κομμα επιφερει και τις αναλογες δεσμευσεις,πχ δηλωση αποδοχης της αστικης δημοκρατιας ειναι μια απο αυτες.Οποιος δεν μπορει να το δει ειναι τυφλος και οποιος λεει οτι ξεγελαει την αστικη ταξη συνεχιζοντας να χρηματοδοτειται απο αυτην και ταυτοχρονα προσπαθει να την ανατρεψει ,ειανι η αφελης η εχει δολο.Απο την αλλη υπαρχει και το ηθικο θεμα του πως το ΚΚΕ δεχεται να περνει τα λεφτα του λαου,μεσω των χρηματοδοτησεων, σαν τα αλλα αστικα κομματα.Στη τελικη για μενα ενα επαναστατικο κομμα πρεπει να πηγαινει μεχρι εκει που πανε οι δυναμεις του και οι δυναμεις του λαου που το στηριζει.Το επιχειρημα περι δυνατοτητας πρπαγανδας δεν ειναι καν επιχειρημα διοτι μπορει να δικαιολογησει τα παντα,το Πασοκ εχει πιο πλου προβολη και δυνατοτητα προπαγανδας,μηπως πρεπει να γινει το ΚΚΕ Πασοκ.Οπως ειπα στη τελικη ολα εχουν το τιμημα τους τιποτα δεν ειναι τσαμπα.

 

Πχ στο θεμα με τις απολυσεις στον 902,το ΠΑΜΕ εχει κανει καμια διαμαρτυρια?Φανταζομαι οχι ουτως η αλλως ο 902 ειναι του ΚΚΕ οποτε θα ηταν ασχημο για το ΚΚΕ τετοιες διαμρτυριες.Με αυτη τη λογικη ομως το ΚΚΕ?ΠΑΜΕ θα μπορουσε να διακαιολογησει κι αλλα πχ να μη τραβαει στα ακρα τα πραγματα με το αστικο συστημα για να μη χασει τη θεση και τις δυνατοτητες που εχει στο αστικο συστημα,ισως να ειναι πιο χαλαρο απεναντι σε εταιρεις που το χρηματοδοτουνε μεσω διαφημησεψν κτλ.Στο κατω κατω και ο ρολος του γκρινιαρη ειναι αποδεκτος εως και θεμιτος σε ολα τα συστηματα εξουσιας,βοηθαει και στον εγκλωβισμο του κοσμου.Αν το ΚΚΕ δεν θελει να θεωρειται μερος του ολου συστηματος θα πρεπει να το αποδειξει στη πραξη και οχι μονο στη ρητορικη ακομα και αν απαιτεισει θυσιες.

από Εργαζομενοι στον 902 09/09/2011 6:02 μμ.


Οι εργαζόμενοι στον «902» μπροστά στον κουρνιαχτό της συκοφαντίας ενάντια στο σταθμό και τους ίδιους εξέδωσαν ανακοίνωση. Ολόκληρο το κείμενο έχει ως εξής:

«Οι προσπάθειες του εφοπλιστικού ΣΚΑΪ, των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ. και όποιων άλλων, να παραστήσουν τους “φίλους του λαού”, αποτελούν ένα κραυγαλέο παράδειγμα μέγιστης υποκρισίας και απύθμενου θράσους.

Υπερασπίζονται δήθεν τους απολυμένους και, την ίδια στιγμή, είναι μπροστάρηδες στη χειραγώγηση του λαού, στην προβολή και υπεράσπιση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης – κεφαλαιοκρατών – τρόικας – ΝΔ κλπ., που τσακίζει τα εργατικά δικαιώματα, για να γίνουν ακόμη περισσότερα (ανταγωνιστικότερα) τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών. Επιτίθενται στο ΚΚΕ και τον “902″ για τις απολύσεις, ενώ χρησιμοποιούν καθημερινά κάθε μέσο για να χτυπήσουν και να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ, να το αποδυναμώσουν, να του αφαιρέσουν τα όποια μέσα διαθέτει, όπως ο “902″.

Τάσσονται ενάντια σε κάθε κινητοποίηση και έχουν δώσει πάμπολλες αποδείξεις συκοφάντησης των εργατικών αγώνων και απεργοσπασίας, διαστρεβλώνοντας τις θέσεις των εργαζομένων και στηρίζοντας τα συμφέροντα των εργοδοτών.

Αναπαράγουν και διαδίδουν όλη τη χυδαία προπαγάνδα των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, αποσπώντας και τα εύσημα των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα απόρρητα τηλεγραφήματα της αμερικάνικης πρεσβείας στην Αθήνα που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Οι εργαζόμενοι του “902″ καταδικάζουμε τη συκοφαντική επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ και τον “902″. Ολους όσοι διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και διαστρέφουν την αλήθεια.

Ο “902″ δεν είναι καπιταλιστική επιχείρηση. Δεν ανήκει σε κάποιον εφοπλιστή ή μεγιστάνα των ΜΜΕ. Δεν χρηματοδοτείται από την εμπορική ή κρατική διαφήμιση, ούτε -πολύ περισσότερο- από μυστικά κονδύλια και δεν έχει την παραμικρή σχέση με τις γνωστές σε όλους πολύμορφες διαπλοκές ΜΜΕ, κεφαλαιοκρατών και πολιτικών κομμάτων του συστήματος.

Ο “902″ ήταν, είναι και θα είναι ένα χαράκωμα μάχης στην καθημερινή και σκληρή πολιτική και ιδεολογική ταξική αναμέτρηση του ΚΚΕ, του ταξικού εργατικού και λαϊκού κινήματος από τη μια και από την άλλη των κεφαλαιοκρατών, των πολιτικών εκπροσώπων τους και των μέσων που διαθέτουν, πρώτα και κύρια του κράτους και των αστικών ΜΜΕ.

Ο “902″ δίνει καθημερινά όλες του τις δυνάμεις για την ουσιαστική ενημέρωση των εργαζομένων και την προβολή της αλήθειας, την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης και του λαού, το ξεσκέπασμα της αντιλαϊκής πολιτικής των κομμάτων της πλουτοκρατίας.

Δίνει καθημερινά τη μάχη της ενίσχυσης του ταξικού προσανατολισμού και ενότητας του εργατικού κινήματος και της αγωνιστικής συμπαράταξης του λαού. Για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τις βαριές συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Για να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους για τη ριζική αλλαγή πορείας της χώρας, ανατρέποντας την εξουσία των μονοπωλίων και στόχο τη μόνη σήμερα ωφέλιμη για το λαό διέξοδο, τη Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και τη γνωρίζουν οι πάντες σ’ αυτή τη χώρα. Δεν μπορούν να την κρύψουν ή να την συσκοτίσουν τα ψέματα και οι συκοφαντίες των όποιων ελάχιστων συκοφαντούν χυδαία, με ανακοίνωσή τους, όλους όσους εργαζόμαστε στον “902″ και δίνουν, ηθελημένα ή άθελά τους, λαβές και προσχήματα στους κάθε λογής “φίλους του λαού” ενάντια στο σταθμό του ΚΚΕ που υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Εργατικής τάξης.

Οπως γνωρίζουμε και είμαστε απόλυτα βέβαιοι, ότι το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να μείνει ο “902″ όρθιος, έπαλξη μάχης στις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες της σύγχρονης ταξικής πάλης».

από εργάτης 09/09/2011 9:55 μμ.


Ναι, μόνο που αυτή η ανακοίνωση των εργαζομένων του 902 δεν λέει τίποτα για τις απολύσεις, γιατί έγιναν, με ποιά κριτήρια έγιναν, κλπ! Είναι μια γενικόλογη παντός καιρού ανακοίνωση!

Θα μπορούσε να είναι δλδ μια ανακοίνωση μιας οποιασδήποτε ΚΟΒας του ΚΚΕ ανα την Ελλάδα, γραμμένη σε μια οποιαδήποτε ημερομηνία! (πχ αντίς για "εργαζόμενοι του 902" και ημερομηνία Σεπτέμβρης 2011", βάλτε ΚΟΒ Ικαρίας, Μάρτιος 2006). Το ίδιο είναι

 

Συνεπώς δεν μας λέει τπτ για το επίδικο και για αυτό είναι για τα μπάζα.

από ΟΡΕΙΝΟΣ 09/09/2011 11:55 μμ.


Ο Ελεύθερος Τύπος το επίσημο σαμαρικό φασιστόφυλλο..έπαψε να τυπώνεται στην Τυποεκδοτική....? ΟΧΙ

Το Πρώτο Θέμα του αλήτη ''κομιστή'' Θέμου.......έπαψε να τυπώνεται στην Τυποεκδοτική...? ΟΧΙ

Η Real news έκφραση της βρωμερής συμμαχίας του κλέφτη των εργαζόμενων επι δεκαετίες αλητήριου Κουρή, με τον Σαμαρά........έπαψε να τυπώνεται στην Τυποεκδοτική...? ΟΧΙ

ΤΑ ΤΣΑΜΕΝΑ ΤΑ ΚΝΙΤΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΗΧΑΝΙΑ


Αυτή η ψευτοανακοίνωση παραπάνω που υπογράφεται δήθεν από τους "εργαζόμενους του 902" θέλετε να πείσετε τον κόσμο ότι την συνέταξαν ή είχαν οποιοδήποτε ρόλο στη σύνταξή της τέλος πάντων άλλοι εκτός από την καθοδήγηση του Περισσού;;

 

Δεν είστε ούτε πονηροί ρε γαμώτο... Μόνο η γλώσσα και η επιχειρηματολογία, καθώς και οι ύπουλες μπηχτές για το κίνημα των απολυμένων ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ότι αυτό το κείμενο γράφτηκε από 1 ή 2 το πολύ στελέχη του "κόμματος", με εντολή το πιο πιθανό του ΠΓ του ΚΚΕ, και είπανε μεταξύ τους: "Λοιπόν, αύριο θα τη βάλουμε στο Ριζοσπάστη, γιατί οι οργανώσεις από την επαρχία πιέζουνε, μας βρίζει ο κόσμος, ρωτάνε τι πρέπει να απαντάμε. Ποπό, θα τους αποστομώσουμε με αυτή την ανακοίνωση".

Για να γράφουνε τέτοιες ανοησίες, πάει να πάει ότι στον Περισσό έχουν αρχίσει και τρώνε τα μουστάκια τους... (και δικαίως, μ΄αυτά που κάνανε στον κοσμάκη όπως περιγράφονται στις μέχρι τώρα ανακοινωσεις - καταγγελίες των Απολυμένων του 902)...

 

 

από @ 10/09/2011 1:56 πμ.


Η ανακοίνωση των εργαζομένων να είναι μουφιά γραμμένη απ΄ τους κομματικούς, κι εγώ το σκέφτηκα με την πρώτη.

Αλλά αν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν βγάλουν τελικά καμιά άλλη ανακοίνωση και σταθούν σ΄ αυτή, που σημαίνει ότι την αποδέχονται ή έφαγαν χοντρό εκβιασμό... θέλω να δω όταν θα έρθει η σειρά τους πού θα βρουν τα μούτρα να ζητήσουν συμπαράσταση και αλληλεγγύη... και κυρίως ποιος θα τους την δώσει....

Καλές οι κουτοπονηριές και οι σταλινισμοί αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά της... με τους φασίστες του ΚΚΕ και τους πιστούς εργαζόμενούς τους. Κάτι δηλαδή σαν τα τσιράκια των αφεντικών.

από γιώργος 10/09/2011 10:49 πμ.


Επιμένω. Το Πρώτο Θέμα ΔΕΝ τυπώνεται πλέον στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ. Πάρτε μια εφημερίδα και δείτε στη δεύτερη σελίδα. Θα προσπαθήσω να σκανάρω μία.

από . 10/09/2011 7:40 μμ.


H Iris AΕΒΕ τυπώνει το ΘΕΜA.

από ΟΡΕΙΝΟΣ 11/09/2011 1:45 μμ.


η ΙΡΙΣ τυπώνει το ΘΕΜΑ........απολύστε κι άλλους τότε, έχουμε σοβαρή πτώση τζίρου.........ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ!

από ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 11/09/2011 4:31 μμ.


post image

η συκοφαντία απέναντι στους απολυμένους του 902 απο τα στελέχη του κκε δεν είναι κάτι καινούργιο, έχει σχέση με την δομημένη με την πολυετία εντός του ολοκληρωτικού κόμματος ιδιοσυγκρασία.

Εικόνες:

από σπασικλας 12/09/2011 11:32 πμ.


Να συμπληρώσω ένα ακόμα νέο. Οι εργαζόμενοι του Ριζοσπάστη που δεν είναι όλοι κομματικά μέλη όπως είχε πει και η κατάπτυστη γραμματέας του Κόμματος, είναι απλήρωτοι τρεις μήνες!!! Κανένας δεν τους λέει τίποτα, κανένας δεν τους ενημερώνει και κανένας δεν ασχολείται με το πως ζούνε... Στην ερώτηση τι θα γίνει; κανένας δεν δινει καμια απαντηση ενω ο απαραδεκτος εκπρόσωπος των εργαζομενων στην ΕΣΗΕΑ Χρηστος Μανταλοβας, εντεταλμένος της διευθυνσης της εφημεριδας να πηγαινει στο Μεικτο της ΕΣΗΕΑ και να παπαγαλιζει τις θεσεις του Κομματος κυκλοφορει αδιαφορος μεσα στην εφημεριδα σαν να μην συμβαινει τιποτα και ακομα κανενας δεν τον εχει φτυσει... Μπραβο σε όλους σας!!! Δεν μου λετε ξεφτιλες κομμουνισταραδες αμα κανετε επανασταση και αλλαξετε τον κοσμο ετσι θα τον κανετε; Απληρωτο, φοβισμενο και κακομοιρη!!! οπως ειναι οι εργαζομενοι σας;

από ν.α. 13/09/2011 12:22 πμ.


post imageΆμα πιάσεις το μηχανισμό
Από τ’ αυτιά τον πιάνεις το λαγό

Και με τα χρόνια γυρνάς μες στα σαλόνια
Ξεχνάς ποια μάνα σε γένναε στο κλάμα
Και του εργάτη καβάλλησες την πλάτη.
 

Εικόνες:

από @ 13/09/2011 8:05 μμ.


Και ενώ στο δημοσίευμα του Ριζοσπάστη γίνεται λόγος για έντυπα τύπου Lifo και Athens voice που είναι δημιουργήματα των Αμερικάνικων Υπηρεσιών,αυτοί πάνε και διαφημίζονται σ αυτα τα έντυπα για το φεστιβάλ της ΚΝΕ:

http://issuu.com/athensvoice/docs/av_359?mode=embed&layout=http%3A%2F%2Fskin.issuu.com%2Fv%2Flight%2Flayout.xml&showFlipBtn=true

Τι μπορεί να πει κανείς για αυτές τις γελοίες δικαιολογίες που κάθε φορά βρίσκουν.

Ιδια ειναι τ αφεντικά δεξιά κι αριστερά.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License