ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ και BLACK BLOCK

ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ!!! Με τη γνωστή μιζέρια περί προβοκατόρων ο Ρ έγραψε την επομένη της μεγάλης πορείας του ΒΒ στη Θεσσαλονίκη τα εξής:

«ΧΤΥΠΗΜΑ» ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΩΝ Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης Με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης ορισμένες ομάδες αναρχοπροβοκατόρων έκαψαν και λεηλάτησαν ένα τμήμα του κέντρου της Θεσσαλονίκης, την ώρα που σε άλλο σημείο βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η τεραστίων διαστάσεων λαϊκή διαδήλωση της Αντισυνόδου. Οι ομάδες αυτές έδρασαν ουσιαστικά ανενόχλητες και με σχέδιο, την ίδια ώρα, που δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενου λαού μέσα από τα μπλοκ του ΠΑΜΕ, της «Δράσης» και του ΚΚΕ διαδήλωναν οργανωμένα και μαχητικά. Πρώτος στόχος ήταν τα γραφεία του ΚΚΕ και αμέσως μετά το κτίριο των γραφείων της ΚΝΕ, του «Ριζοσπάστη» και του «902», τα οποία και επιχείρησαν να πυρπολήσουν. Οι αστυνομικές δυνάμεις σε απόσταση αναπνοής ενθάρρυναν ουσιαστικά τους προβοκάτορες, κυνηγώντας όποιον επιχειρούσε να τους αντιμετωπίσει. Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και ειδικά του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, όπως και της αστυνομικής ηγεσίας, είναι τεράστιες. Φαίνεται πως βολεύονται με τις ενέργειες των αναρχοπροβοκατόρων που επιχειρούν να υπονομεύσουν και να προβοκάρουν το συνεχώς ογκούμενο αντιιμπεριαλιστικό λαϊκό κίνημα.

Αρχεία:

από BB2 17/08/2003 3:42 μμ.


oxi, den prokeitai gia kamia astikh efhmerida! einai o rizospastis ths 24.6.03!!! Ποιο ήταν το σχέδιό τους; Λένε πως είχαν σχέδιο και εκτιμούν πως το αποτέλεσμα ήταν επιτυχές. Οι ίδιοι έλεγαν, επίσης, και μάλιστα δυο και τρεις μέρες πριν, ότι είχαν συγκεκριμένες πληροφορίες για τα επεισόδια, τα οποία ετοίμαζαν οι μερικές εκατοντάδες αναρχοπροβοκάτορες, που είχαν καταλάβει από την Τρίτη το κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Γνώριζαν, δηλαδή, και από πού θα ξεκινήσουν οι προβοκάτορες. Και, τέλος, όπως όλοι γνωρίζουν, είχαν στη διάθεσή τους μερικές χιλιάδες άνδρες των αστυνομικών κατασταλτικών δυνάμεων, των ειδικών δυνάμεων, κλπ., κλπ. Για την ηγεσία της Αστυνομίας μιλάμε, καθώς και τον πολιτικό της προϊστάμενο, τον υπουργό Δημόσιας Τάξης. Και αναρωτιόμαστε, ποιο ήταν το σχέδιό τους. Εμείς, πάντως, είδαμε τα εξής: Μερικές δεκάδες προβοκάτορες να καταστρέφουν και να λεηλατούν ανενόχλητοι στην Εγνατία, αρκετά μακριά από τη λαϊκή διαδήλωση. Λίγο μετά, να επεμβαίνουν οι αστυνομικές δυνάμεις και να ξεδιπλώνουν τον γνωστό «κλεφτοπόλεμο» με τους πρώτους, σπρώχνοντάς τους κατά μήκος της Εγνατίας και μετά προς την Τσιμισκή και προς την παραλία, όπου βρίσκονταν οι δεκάδες χιλιάδες των διαδηλωτών. Αν αυτό ήταν το σχέδιό τους, πράγματι, στέφθηκε με επιτυχία, εκτός του τελευταίου μέρους του, αφού τα μαζικά και καλά περιφρουρούμενα μπλοκ της «Δράσης», του ΠΑΜΕ και της ΚΝΕ αποθάρρυναν τους προβοκάτορες και δεν τους επέτρεψαν να εισχωρήσουν στην κύρια μάζα των διαδηλωτών.

από ΒΒ 17/08/2003 3:45 μμ.


TA MAΘΗMATIKA TOΥ ΡΙΣΟΣΠΑΣΤΗ 24.06.03 Η γνωστή και πάλι συνταγή Την Παρασκευή στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής ήταν μόνο μερικές δεκάδες. Κι όπως είδαν, όλοι όσοι βρέθηκαν κοντά στο χώρο των «επεισοδίων», χτες, στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής, έκαναν ό,τι έκαναν - απλά και μόνον «έσπρωξαν» την πρώτη γραμμή των ΜΑΤ - για να δώσουν την ευκαιρία στην κυβέρνηση και στις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής, να κάνουν επίδειξη του αυταρχισμού τους και να καταναλώσουν, ουσιαστικά χωρίς λόγο, ένα μεγάλο αριθμό δακρυγόνων και χημικών. Κι από κοντά, για να πάρουν την «πάσα» τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια, μεταδίδοντας τις εικόνες των δήθεν επεισοδίων και «εξαφανίζοντας» τις χιλιάδες των διαδηλωτών, την πορεία και τα συνθήματά τους. Τα ίδια, ουσιαστικά, επαναλήφθηκαν το Σάββατο το απόγευμα, σε μεγαλύτερη έκταση και ένταση, αφού οι προβοκάτορες ήταν περισσότεροι και χώρος δράσης τους ένα τμήμα του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Η ηγεσία της Αστυνομίας ισχυρίστηκε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις λειτούργησαν βάσει σχεδίου και με επιτυχία, αφού απέτρεψαν τα χειρότερα. Είναι κι αυτή μια ...άποψη. Θα μπορούσαν, να είχαν επέμβει καμιά ώρα αργότερα, όταν οι προβοκάτορες θα είχαν αποκάμει να καταστρέφουν και να λεηλατούν...

από ΕΝΑΣ 17/08/2003 3:50 μμ.


post image
ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΜΕΡΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΦ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.

Εικόνες:

από πολύ γέλιο 17/08/2003 3:52 μμ.


ριζοσπάστης 24.06.2003 Ομάδες αποφασισμένες να κάνουν ζημιά... Τη στάση της κυβέρνησης και της αστυνομίας που επέτρεψαν τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν σε μικρή έκταση στη Θεσσαλονίκη, από μια χούφτα προβοκάτορες και προσπάθησαν να αξιοποιήσουν τη δράση τους για την αμαύρωση των αντιιμπεριαλιστικών κινητοποιήσεων, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, αφού οι κινήσεις και οι μαζικοί φορείς, κάτω από τις σημαίες της «Δράσης» περιφρούρησαν αποτελεσματικά τους χώρους της διαδήλωσης και τους διαδηλωτές, κατήγγειλαν στη διάρκεια της συνέντευξης οι εκπρόσωποι της «Δράσης». Μάλιστα ο Χρ. Κόφφας σημείωσε πως «οι δυνάμεις που έδρασαν με αυτό το βανδαλώδη τρόπο είναι καθαρό ότι διαπλέκονται με μηχανισμούς, με κέντρα της αστυνομίας κλπ.». Και είναι καθαρό πλέον πως είχαν στόχο να χτυπήσουν το ΚΚΕ. Από την επίθεση στο κτίριο της ΚΟΘ του ΚΚΕ προκλήθηκαν ζημιές στην ταμπέλα και την πόρτα (χτυπήθηκε με τσεκούρι). Επίσης καταστράφηκε η εξώπορτα του άλλου κτιρίου όπου στεγάζεται το Κέντρο Τύπου της «Δράσης», η ΚΝΕ, ο «Ριζοσπάστης» και ο «904 Αριστερά στα FM», από ομάδα (50-60 άτομα) που εισέβαλε στο κτίριο στο οποίο στεγάζονται επίσης φροντιστήρια και άλλα γραφεία. «Από προσεκτικότερη προσέγγιση του ζητήματος εξάγεται το συμπέρασμα ότι μια ομάδα ήταν αποφασισμένη να κάνει ζημιά. Εχουμε εντοπίσει την οδό διαφυγής που είχαν σχεδιάσει. Από τα πυρά που έπεσαν έξω, ομάδες άλλων "αναρχικών" - σε συνεννόηση ή μη δεν ξέρουμε - μπήκαν μέσα και έτσι δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν στο σχέδιο γιατί η κατάσταση έγινε επικίνδυνη και για τους ίδιους», ανέφερε ο Χρ. Κόφφας. Και στη συνέχεια περιέγραψε τις συνθήκες απομάκρυνσης της «ομάδας». «Κυκλώσαμε την είσοδο, ήρθαμε σε επαφή μαζί τους, στέλνοντας αντιπροσώπους, τους εγγυηθήκαμε την ασφαλή έξοδο. Με πολύ κόπο τους βγάλαμε από το κτίριο. Πολλοί ζήτησαν και έλαβαν νομική συνδρομή. Κανένας δεν παραδόθηκε στην αστυνομία και κανένας δε χτυπήθηκε. Ελπίζουμε πως αυτό θα βοηθήσει ορισμένα από αυτά τα παιδιά να βγάλουν συμπεράσματα. Ο εξοπλισμός που άφησαν εντός του κτιρίου έχει κατασχεθεί. Ετσι έληξε και αυτό με πολύ κόπο, γιατί εκείνη την ώρα η Εγνατία ήταν κόλαση από τα χημικά».

από ελευθεριακός 17/08/2003 3:57 μμ.


φτάνει πια με την προβοκατορολογια. Αυτοί που ξεπούλησαν όλους τους ταξικούς και κοινωνικούς αγωνες στην ελλάδα, αυτοι που συνεργάζοντε φανερά με το κράτος, που σημετέχουν στους αστικούς θεσμούς, που χρησημοποιούν τους τόσους ανώνιμους λαικούς αγωνιστές απο το '40 και δω χριζοντας τους κομμουνιστές και μέλη του κόμματος για αυτοπροβολή, που λένε τόσα ψέματα, να μην σέβοντε τους τόσους συλληφθέντες της Σαλονίκης, αυτούς που τόσο καιρό είναι μέσα χαρακτιρίζοντας τους προβοκάτορες. Και τόσοι σύντροφοι που ήρθαν απο το εξωτερικό, μήπως είναι πράκτορες του διεθνούς ιμπεριαλισμού;;; Χειρότεροι κι απο τα μμε είστε. Βαράγατε κόσμο που τον κυνηγούσαν οι μπάτσοι στη Σαλονικη. ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗ ΣΑΣ!

post image
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΘΡΥΛΙΚΟΥ ΦΥΛΛΟΥ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 24 ΙΟΥΝΗ 2003! ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΛΑΪ ΣΤΟ Τ.8 ΤΗΣ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ ΔΩΣΤΕ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ, ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΕΡΥΘΡΟΦΑΣΙΣΤΕΣ!!! Και το προηγούμενο Σάββατο, το παιχνίδι των λεγόμενων αναρχικών με την Αστυνομία ήταν στημένο. Την προηγούμενη μέρα, την Παρασκευή, έκαναν μια αστεία προσπάθεια να «σπάσουν» - δήθεν - την «κόκκινη ζώνη» και να εισέλθουν στο χώρο της Συνόδου Κορυφής στο Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής. Σε πέντε λεπτά, τα ΜΑΤ έπνιξαν τον τόπο με καπνογόνα και δακρυγόνα. Τους ξαπόστειλαν στις πλαγιές του Χολομώντα. Η Κυβέρνηση Σημίτη όφειλε να δείξει στους ομοτράπεζούς της ότι δεν κινδυνεύουν από τίποτα. Οτι με πυγμή και αποφασιστικότητα τους προστατεύει από όποιον κίνδυνο. Την επομένη τα πράγματα «έπρεπε» να πάρουν άλλη τροπή. Ολα δείχνουν ότι τα ΜΑΤ - εκτελώντας εντολές άνωθεν - ήθελαν τους προβοκάτορες να καταστρέψουν και να σπείρουν τον πανικό μέσα στο πλήθος που διαδήλωνε. Επρεπε να επιβεβαιωθούν όλες αυτές οι κραυγές που τρομοκράτησαν τους Θεσσαλονικείς μέρες πριν τη Σύνοδο, και τους έστειλαν να νοικιάζουν (17,5 ευρώ το τμ, παρακαλώ) λαμαρίνες για να καλύψουν τις βιτρίνες τους (σ.σ.: τα περισσότερα καταστήματα που καταστράφηκαν ήταν «οχυρωμένα»). Επρεπε να «δικαιωθούν» όλοι όσοι, εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία, έσπειραν τον πανικό και έδιωξαν τους Θεσσαλονικείς μακριά από την πόλη τους (σ.σ. λεηλατήθηκαν μόνο κλειστά καταστήματα. Οπου υπήρχε άνθρωπος, οι γνωστοί έμμισθοι κιότεψαν να μπουν). Σ' αυτό το πλαίσιο το Σάββατο, στην προσπάθειά τους να αμαυρώσουν τη μεγαλειώδη λαϊκή κινητοποίηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον, δεν τήρησαν κανένα πρόσχημα. Οι «αναρχικοί» περίπου στις 4.30 μ.μ. εξέρχονται της Θεολογικής σχολής του ΑΠΘ. Παραταγμένοι σε αρκετή απόσταση πίσω από μπλοκ αριστεριστών είναι φανερό σε όλους τι θέλουν να κάνουν. Φορούν μαντίλες, αντιασφυξιογόνους μάσκες, κουβαλούν σάκες γεμάτες, κάποιοι εμφανίζονται μέχρι και με καροτσάκια του σούπερ μάρκετ φορτωμένα μολότοφ. Σε όλες τις καθέτους της Εγνατίας υπάρχουν Ασφαλίτες και δημοσιογράφοι. Και αυτοί φανεροί σε όλους, καθώς δίνουν αναφορά οι μεν στους ανωτέρους τους, οι δε στα ΜΜΕ όπου εργάζονται. Πέρα από μερικά «αλήτες - ρουφιάνοι - δημοσιογράφοι» και «μπάτσοι - γουρούνια - δολοφόνοι», ουδείς από τους κουκουλοφόρους ασχολείται παραπέρα. Υπάρχουν και σημαντικότερες «δουλιές» να γίνουν. Κάποιοι συνάδελφοι αρχίζουν ήδη να αναρωτιούνται γιατί η αστυνομία δεν τους «κόβει» στην πλατεία Σιντριβανιού. Εκεί θα είχε σωθεί η Εγνατία. Ομως το σχέδιο ήταν άλλο... Ενα μεγάλο κομμάτι «αναρχικών» στρίβει στην Καμάρα, από την Εγνατία στην οδό Ιασωνίδου, με κατεύθυνση δήθεν το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Προχωρούν περί τα 500 μέτρα. Μισή (επαναλαμβάνουμε: μισή) διμοιρία τους κλείνει κάθετα το δρόμο. Για πέντε λεπτά (να τηρηθούν και τα προσχήματα) οι δυο πλευρές μένουν μέτωπο με μέτωπο. Μετά οι «αναρχικοί» στρίβουν από ένα στενό και ξαναβγαίνουν στην Εγνατία. Σε όλα τα στενά προς το υπουργείο, ΜΑΤ φράζουν το δρόμο. Ολα τα στενά από την άλλη πλευρά της Εγνατίας, προς την παραλιακή - όπου εκείνη την ώρα διαδήλωναν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και της «Δράσης» - ήταν αφύλακτα από την Αστυνομία. Είναι φανερό πως ήθελαν να σπρώξουν προς τα εκεί τους τύπους που παριστάνουν τους αναρχικούς. Ηθελαν να χτυπήσουν την πορεία του ταξικού εργατικού κινήματος. Λόγω της ισχυρής περιφρούρησης του ΠΑΜΕ, οι «αναρχικοί» παραμένουν στην Εγνατία και κατευθύνονται προς το άγαλμα του Βενιζέλου όπου εκείνη την ώρα γίνεται εκδήλωση του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ και αριστεριστών. Το πλήθος των συγκεντρωμένων εκεί είναι μικρό και η περιφρούρηση ανύπαρκτη. Καθ' οδόν αρχίζουν τις καταστροφές. Μια άλλη, μικρότερη ομάδα «αναρχικών», οι γνωστοί μας Αθηναίοι της ομάδας Βλασόπουλου και τα ανάλογα φιντάνια, που δεν κινήθηκε νωρίτερα στην Ιασωνίδου, αλλά κατευθύνθηκε από νωρίς προς το κέντρο, ξεκινά κι αυτή τους βανδαλισμούς. Το σκηνικό στήθηκε. Ξεκινά ο πετροπόλεμος. Η Εγνατία πνίγεται στο χημικό. Οπου βρίσκουν μεγάλο κατάστημα «ντυμένο» λαμαρίνες ή έρημο από ανθρώπους επιτίθενται. Σπάνε, καίνε και μετά από λίγα λεπτά μπαίνουν σε παράλληλους δρόμους με την Εγνατία ανενόχλητοι, όπου τους περιμένουν άλλοι... δικοί τους. Εκεί αλλάζουν μπλούζες, πετάνε μάσκες, κράνη και τσάντες και ως αθώοι του αίματος απομακρύνονται ήσυχοι κι ωραίοι... Δε γνωρίζουμε τι έκανε εκείνη την ώρα ο κ. Χρυσοχοΐδης αλλά δεν πρέπει να έχει παράπονο. Εγινε ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση να κατεβαίνει και στρατός στους δρόμους για να αντιμετωπίζει διαδηλωτές, όπως προβλέπει το σενάριο της άσκησης που έγινε λίγο καιρό πριν στη Βέροια... Κρατούνται είκοσι επτά Προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν και πήραν από το Β` τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης οι 27 κατηγορούμενοι για τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας του Σαββάτου. Οι 7 από τους συλληφθέντες, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, ζήτησαν και πήραν 48ωρη προθεσμία και οι υπόλοιποι 20 που παραπέμπονται για πλημμελήματα αναμένεται να απολογηθούν σήμερα. Και οι 27 συλληφθέντες κρατούνται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι αρχικά είχαν συλληφθεί από άνδρες των ΜΑΤ και προσαχθεί στην Ασφάλεια 102 άτομα. Επί της ουσίας, η πλειοψηφία όσων έχουν πιαστεί αποτελούν τη «μαρίδα», καθώς μπροστά στα μάτια μας η αστυνομία φυγάδευε έγκαιρα τους δικούς της... ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΕΡΥΘΡΟΦΑΣΙΣΤΕΣ!!! ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

Εικόνες:

από angrifflinks 17/08/2003 4:04 μμ.


post image
H MNHMH EINAI O EXTHROS TOUS! MEMORIAL PAGE ABOUT THESSALONIKI FREEDOM TO THE 7 PRISONERS!!!

Εικόνες:


ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ-ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥΣ-ΧΗΜΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ! ΚΑΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ??? Κυβερνητική τρομοκρατία και προβοκατόρικες ενέργειες Αυτά ακριβώς τα μηνύματα ήθελε να περιορίσει και να αποτρέψει η κυβέρνηση, με το κλίμα τρομοκράτησης που επιδίωκε με πολλούς τρόπους πριν το 3ήμερο στη Θεσσαλονίκη, είπε αμέσως μετά ο Π. Σοφός. Μάλιστα, ο ίδιος έγινε πιο συγκεκριμένος, περιγράφοντας όλα αυτά που εξελίχθηκαν στη Θεσσαλονίκη. «Τη στιγμή που ολοκληρωνόταν η μεγαλειώδης μαχητική πορεία - διαδήλωση της κίνησης "Δράση: Θεσσαλονίκη 2003", με τα περιφρουρημένα μπλοκ του ΠΑΜΕ, των Επιτροπών Ειρήνης, των εργατικών σωματείων και των πολυάριθμων κομμάτων και οργανώσεων από το εξωτερικό, σε διπλανό δρόμο ξετυλίχτηκε η προβοκατόρικη δράση των λεγόμενων αναρχικών. Οι αναρχοπροβοκάτορες, με την ανοχή της Αστυνομίας, επιτέθηκαν, καταστρέφοντας και προκαλώντας φθορές σε κτίρια. Οι ευθύνες της κυβέρνησης και της Αστυνομίας είναι βαρύτατες». Ο Π. Σοφός, χρησιμοποιώντας στοιχεία και γεγονότα, απέδωσε τις ευθύνες σ' αυτούς που πραγματικά ήθελαν να μετατρέψουν τη Θεσσαλονίκη σ' ένα στημένο «πεδίο μάχης»...

από ββ4 17/08/2003 4:15 μμ.


post image
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 25.06.2003 Εργαζόμενοι ...ανθρακωρύχοι Σε συνθήκες ανθρακωρυχείου, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας, δεκαπέντε καθαρίστριες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο χρεώθηκαν από τον υπεύθυνο εργολάβο να καθαρίσουν τον τέταρτο όροφο της νέας Φιλοσοφικής, όπου και σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες καταστροφές κατά τη διάρκεια της κατάληψης του κτιρίου από ομάδες αναρχικών τις προηγούμενες μέρες. Η σκόνη στο πάτωμα από τους πυροσβεστήρες που άδειασαν οι καταληψίες, φτάνει στον ένα πόντο, κάνοντας την ατμόσφαιρα στον όροφο αποπνικτική. Τη Δευτέρα, οι εργαζόμενες υποχρεώθηκαν να δουλέψουν χωρίς μάσκες ή άλλα προστατευτικά μέσα, παραμένοντας μάλιστα στο χώρο μέχρι αργά το απόγευμα, χωρίς να υπάρχει διαβεβαίωση από την εργοδοσία ότι θα πληρωθούν τις υπερωρίες. Χτες, ωστόσο, ο υπεύθυνος για την καθαριότητα εργολάβος «μερίμνησε» για την υγεία τους και τους προμήθευσε χειρουργικές μάσκες και γάντια. Τα μέτρα είναι ανεπαρκή, αφού, όπως οι ίδιες οι εργαζόμενες λένε, αν συνεχίσουν να εργάζονται σε τέτοιες συνθήκες, «σε λίγες μέρες θα καταλήξουν όλες στην εντατική». Παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, οι υπεύθυνοι του τεχνικού συνεργείου του ΑΠΘ επιμένουν πως οι καθαρίστριες και τα μέτρα προστασίας επαρκούν και δεν υπάρχει ανάγκη να μισθωθεί ειδικό συνεργείο. Ανάλογη είναι η κατάσταση και για τους 7 εργαζόμενους στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στην Εγνατία. Η διεύθυνση της τράπεζας απομόνωσε με πρόχειρα παραπετάσματα ένα κομμάτι του κατεστραμμένου κτιρίου, απαιτώντας από τους εργαζόμενους να δουλέψουν κανονικά, παρά τις αναθυμιάσεις που κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Χτες, σε συνέλευσή τους, οι εργαζόμενοι του υποκαταστήματος αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία, σε περίπτωση που δε μετακινηθούν άμεσα σε άλλο χώρο εργασίας, έξω από το κατεστραμμένο κτίριο. Σε δύο ακόμα καταστήματα επί της οδού Αγίας Σοφίας, και συγκεκριμένα στα «Mac Donalds» και το σούπερ μάρκετ «Μασούτης», συνεχίστηκαν χτες οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών με τη συμμετοχή και των εργαζομένων, παρά τη σχετική απαγόρευση από την Επιθεώρηση Εργασίας. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ: oxi den prokeitai gia thn eleutherotypia... einai o RIXOSPASTHS!!! Αφέθηκαν ελεύθεροι... Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ή με την καταβολή εγγύησης 1.500 ευρώ αφέθηκαν τελικά οι 19 συλληφθέντες για τα επεισόδια του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι απολογήθηκαν σήμερα στον ανακριτή. Κανείς από τους συλληφθέντες δεν αποδέχεται τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν και είναι σε βαθμό κακουργήματος. Αύριο, θα απολογηθούν και οι υπόλοιποι 8 κατηγορούμενοι, ενώ θα οδηγηθούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο και οι δύο αλλοδαποί, ένας άντρας και μια γυναίκα, που συνελήφθησαν την Κυριακή, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης έξω από τα δικαστήρια.

Εικόνες:

από @@ 17/08/2003 4:36 μμ.


Συγγνώμη, αλλά οι πιο συνεπείς και συγκροτημένοι πολίτες από όλους όσοι διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη «κατά της παγκοσμιοποίησης» ήταν οι μαυροφορεμένοι αναρχικοί, οι λυσσασμένοι εξτρεμιστές του διαβόητου black block και κάτι χουλιγκάνοι που είχαν μπερδέψει τον ΠΑΟΚ με τον Μπλερ! Ολοι αυτοί που τα 'καναν γης μαδιάμ, δηλαδή, ακριβώς επειδή έχουν δεδομένο το ακαταλόγιστο! Ζουν στο «τριπάκι» τους, μοναδικό διακηρυγμένο σκοπό έχουν να τα σπάνε και να πετάνε μολότοφ, οπότε σιγά μη σεβασθούν τον κόπο του καταστηματάρχη της Τσιμισκή. Για εμένα είναι πολύ μεγαλύτερο το πρόβλημα των... άλλων, των δήθεν υπεύθυνων πολιτικοποιημένων και ριζοσπαστικών στοιχείων, που δημιούργησαν κλίμα «λαϊκού ξεσηκωμού» στη μεγαλειώδη... «αντι-σύνοδο» για να διαδηλώσουν... τι; Αν τους άκουγες, νόμιζες ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι κάτι σαν το νέο Αουσβιτς επιεικώς που έχει λευκούς πολίτες... φρουρούς Ες-Ες, να βασανίζουν όλη μέρα αθώους λαθρομετανάστες! Προσοχή μη γίνουμε... «φρούριο κατά των λαών του Τρίτου Κόσμου» φώναζαν τα μουσειακά αριστερογεροντοφρικιά που την επομένη κλαίγονται στο οικείο αστυνομικό τμήμα γιατί κάποιος σαλταδόρος Ρουμάνος τούς βούτηξε νύχτα το νέο τους χάι-φάι μαζί με όλα τα έθνικ CD τους. Από κοντά καταγγέλλουν τα... κολαστήρια των Βρυξελλών μερικές εκατοντάδες «εργαζόμενοι», το 90% των οποίων είναι αργόσχολοι συνδικαλιστές που πληρώνονται για... να ανακαλύπτουν αιτήματα! Ολοι αυτοί εναντίον ποίου, παρακαλώ; Της Ευρωπαϊκής Ενωσης, χάρη στην οποία ζουν πλουσιοπάροχα τα τελευταία 25 χρόνια! Λέω «ζουν» και όχι «ζούμε» πλουσιοπάροχα μια που τα τρισεκατομμύρια των επιδοτήσεων των δανείων, των επιδομάτων και κάθε λογής εισφορών ωφέλησαν κυρίως τους... αιωνίως διαμαρτυρομένους και τους άνευ αντικειμένου διοριζομένους! Εσύ που διαβάζεις τώρα «Το Βήμα», είτε... «εισηγμένος» είσαι είτε λογιστής, α, είτε ελεύθερος επαγγελματίας, πόσες φορές... απήργησες για να πετύχεις λούφα, παραλλαγή και... επιδότηση; Για τι άλλο διαμαρτύρονταν οι «αντι-συνοδικοί»; Για τον ρόλο της EE... στο Ιράκ, παρ' ότι βεβαίως αυτή η διχασμένη Ευρώπη ήταν η μόνη που κάπως προσπάθησε να αναχαιτίσει την καουμπόικη επιθετικότητα του Λευκού Οίκου. Αρα; Μήπως η δόλια η ενωμένη Ευρώπη δεν είναι το τελευταίο και μοναδικό σωσίβιο της χιλιομπουρδουκλωμένης εσωτερικά και εξωτερικά Ελλάδας; Στο πλευρό τους δυστυχώς τα σοβαρά και υπεύθυνα, υποτίθεται, MME, με προεξάρχουσα τη... NET, την ET3 και τα μεγάλα κανάλια, που έχρισαν όλον τον συρφετό των επιεικώς άσχετων διαμαρτυρομένων... «σύνοδο πολιτών»(!) και τους έδωσαν μεγαλύτερη βαρύτητα από ό,τι στις εργασίες της συνόδου! Αν αυτοί, το... ένα τοις χιλίοις των Ελλήνων, είναι το «Κίνημα Πολιτών», όλοι οι άλλοι που τους βλέπουμε και τους υποφέρουμε, δηλαδή, τι είμαστε; Μήπως πρέπει να γίνουμε και εμείς ένα «Κίνημα... Θυμάτων Διαδηλώσεων»; Μήπως η μόνη πορεία που αξίζει πια να γίνει είναι η «πορεία ενάντια στις πορείες», κόντρα στους επαγγελματίες διαμαρτυρομένους που μας έχουν κάνει τον βίο αβίωτο; Παλιά λέγαμε ότι η μεγάλη πληγή του τόπου είναι οι πολιτικοί. Σόρι, αλλά το πιο «θανατηφόρο» καρκίνωμα είναι σήμερα οι τάχα μου «ιδεολόγοι» συνδικαλιστές, οι αιώνιοι απεργοί και μια σημαντική μερίδα ανίδεων, κομπλεξικών και αργόσχολων καφενειακών δημοσιογραφούντων που εξαίρουν και στηρίζουν οποιαδήποτε ανοησία σκεφθούν οι προηγούμενοι! Χίλιες φορές, λοιπόν, καλύτερα το black block των αναρχικών παρά αυτό το βλακομπλόκ των ημέτερων «δήθεν» αριστερών. Οι μεν τα σπάνε έστω... κάθε προεδρία, οι δε ξεχαρβαλώνουν την Ελλάδα κάθε ημέρα με ακατανόητα επιχειρήματα! Στο κάτω κάτω σε αυτούς που θέλουν ή νομίζουν ότι θέλουν να διαλύσουν το σύστημα τους αναγνωρίζεις μια ρομαντική επαναστατικότητα, το απαλλακτικό της φοιτητικής χαβαλέ ιδιότητας και τη φύσει DNA επιθετικότητα απέναντι στους «βολεμένους γέρους». Στους κηφήνες που ζουν χάρη στο σύστημα, γιατί αλλιώς θα ρήμαζαν ανεπρόκοποι και μιζεριασμενοι, τι να βρεις; Στο πρόσωπό τους δυσφημείται κάθε ιδέα προόδου, ανανέωσης και αληθινά προοδευτικής σκέψης. Ούτε... την επανάσταση προωθούν (γι' αυτό και τους σιχαίνονται πρώτοι οι γνήσιοι αναρχικοί) ούτε τον... καπιταλισμό από τον οποίο πληρώνονται εξυπηρετούν. Ξεμένουν στη μέση, δειλοί, άχρηστοι και πονηροί.

από πετρος 17/08/2003 4:38 μμ.


αντι-ΚΚΕ αμοκ σε επιασε,απο το που λιβανι στην εκκλησια?ή ακουσες κανα κηρυγμα απο καναν "ποιμενα"? σοβαρα τωρα,τι εχει να προσφερει ενα αναμασημα της ολης υποθεσης?τωρα ανακαλυψες το ιντυ?μονο τοτε μπορω να κατανοησω την κινηση σου.Παντως να σε ενημερωσω οτι ειχε γινει σχετικη συζητηση,σε 10δες σχετικων δημοσιευσεων,για πολυ καιρο μαλιστα μετα τη Θεσ/νικη.Ακουστηκαν ολες οι αποψεις.Εσυ ομως τωρα τι νομιζεις οτι κανεις?

από bb 17/08/2003 4:42 μμ.


post image
Blavk Block, eikones apo to Panepisthmio

Εικόνες:

από ή οτι θυμάστε χαίρεστε 17/08/2003 5:04 μμ.


Που ανακαλύψατε τα άρθρα του ριζοσπάστη μετά απο τόσους μήνες; Τόσο καλά ήταν κρυμένα και δεν τα βρίσκατε; Ρε παιδία δεν κόβετε την σαχλαμάρα εδω μέσα λέω εγώ.

από Ντιντής 17/08/2003 5:07 μμ.


αντικομμουνιστική υστερία έπαθε ο Μπιμπής πρωινιάτικα.

από IMC 17/08/2003 5:15 μμ.


post image

Εικόνες:

από free 17/08/2003 5:48 μμ.


Οπως το λες φασιστα. Εισαι δειλος, αχρηστος, και πονηρος. Σου εδωσα ποιο καταλληλη απαντηση, αλλα με εκοψε η λογοκρισια!!!!!!

από Black Blocker 17/08/2003 5:54 μμ.


Το ΚΚΕ και ο Ριζοσπάστης είναι γνωστοί θεσμικοί παράγοντες εξουδετέρωσης αντιστάσεων. Τί περιμένατε ρε παίδες να γράφει? <<Όλοι στη Φιλοσοφική απόψε να σπάσουμε την τρομοκρατία?>> Όσο για τους προστάτες του Περισσού... ένα τους λέω. Οι κοινωνικές αντιστάσεις έρχονται. Είμαστε όρθιοι και συνεχώς πληθαίνουμε. Όσους και να καταδώσουν στην Ασφάλεια, η λάμψη της εξέγερσης θα παραμένει ζωντανή. Οι ερυθροφασίστες θα καούν ζωντανοί τελευταίοι... BLACK BLOCK FOR EVER!

από Black Blocker2 17/08/2003 5:58 μμ.


post image
Το ΚΚΕ και ο Ριζοσπάστης είναι γνωστοί θεσμικοί παράγοντες εξουδετέρωσης αντιστάσεων. Τί περιμένατε ρε παίδες να γράφει? <<Όλοι στη Φιλοσοφική απόψε να σπάσουμε την τρομοκρατία?>> Όσο για τους προστάτες του Περισσού... ένα τους λέω. Οι κοινωνικές αντιστάσεις έρχονται. Είμαστε όρθιοι και συνεχώς πληθαίνουμε. Όσους και να καταδώσουν στην Ασφάλεια, η λάμψη της εξέγερσης θα παραμένει ζωντανή. Οι ερυθροφασίστες θα καούν ζωντανοί τελευταίοι... BLACK BLOCK FOR EVER!

Εικόνες:

από Συνεργασία Αναρχικών Ομάδων 17/08/2003 6:20 μμ.


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Σ’ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙΑ Στους καιρούς της «εξάρθρωσης» της «τρομοκρατίας»... Καλωδιωμένα ανδράποδα κουβαλώντας κάμερες και μικρόφωνα κυνηγούν τους «υπόπτους» που έχουν προγραφεί, τους συγγενείς και τους φίλους των φίλων των «τρομοκρατών». Θλιβερή κουστωδία, με φωνή μεταλλική, άχρωμα, απαράλλαχτα και αποκρουστικά. Στους καιρούς της «εξάρθρωσης» της «τρομοκρατίας»... Νέοι ιεροεξεταστές πιο μακάβριοι, πιο αποτελεσματικοί. Με καινούργια βασανιστήρια τα ψυχοφάρμακα και την πυρά να λέγεται Γκουαντανάμο... Η Δημοκρατία των πάνοπλων κουκουλοφόρων να οδηγεί πισθάγκωνα δεμένους αυτούς που καταζητούνταν για 27 χρόνια για άλλους ως αντάρτες πόλεων, για άλλους ως εξτρεμιστές της αριστεράς και για άλλους ως λαϊκοί εκδικητές και επαναστάτες. Αυτούς που μετά από κάθε χτύπημα τους λέγανε φαντάσματα, πράκτορες, «ύποπτους» γιατί ξέφευγαν πάντα, γιατί είχανε, λέει, γίνει λαϊκός θρύλος... Στους καιρούς της «εξάρθρωσης» της «τρομοκρατίας»... Με λευκά κελιά για να τσακίσουν, να τιμωρήσουν την ανυποταξία, να κουρελιάσουν τους «επικίνδυνους»... Απομόνωση, συνεχής παρακολούθηση, αλλοίωση της προσωπικότητας, αλλοίωση των αισθήσεων, αναμόρφωση, παραδειγματισμός των υπολοίπων... Το κράτος εκδικείται και ξέρει καλά τον τρόπο από παλιά. Στους καιρούς της καταζήτησης όλων των «τρομοκρατών»... «Θα συλληφθούν όλοι μέχρι το κόκαλο»!!! πρακτορεύουν με ικανοποίηση τα κάθε λογής φερέφωνα, κάνοντας ν’ ανατριχιάσει με τ’ αλιχτίσματα τους και ο πλέον ανυποψίαστος. «Να δικαστεί όρθιος ο Γιωτόπουλος», κραυγάζουν, παράφρονες, πλέον, από την μισαλλοδοξία, προσπαθώντας με το ζόρι να συγκρατηθούν και να μην ζητήσουν, να οδηγηθεί σε εκτελεστικό απόσπασμα με τους ίδιους να δίνουν το παράγγελμα. Στους καιρούς της «εξάρθρωσης» της «τρομοκρατίας»... Βασανιστές και αιμοσταγείς καραβανάδες των «συμμάχων» βαφτίζονται αθώοι πολίτες θύματα της «τρομοκρατίας». «Επικοινωνιολόγοι» κραδαίνοντας την αγιαστούρα της επιστήμης τους διακρίνουν τον κίνδυνο: «κανένα διάλογο με τους τρομοκράτες, δεν είναι πια λαϊκοί ήρωες». Είναι οι ίδιοι που βγαίνουν σαν τους γυμνοσάλιαγκες πριν ή μετά από κάθε πρόβλημα. Να τιθασεύσουν την «κοινή» γνώμη, το τηλεοπτικό «κοινό», τον «μέσο» πολίτη, τον «μέσο» υπήκοο... Στους καιρούς της «εξάρθρωσης» της «τρομοκρατίας»... Από την μια οι λέξεις αγωνιστής, επαναστάτης, αξιοπρέπεια, κοινωνική αλληλεγγύη... Από την άλλη αποκήρυξη, δήλωση νομιμοφροσύνης, ρουφιανιά, υποταγή, ανακρίσεις που λέγονται «φιλικές συνεντεύξεις», πράκτορες των συμμάχων «μας» στον διαρκή πόλεμο κατά της «τρομοκρατίας» να ψάχνουν παντού για «τρομοκράτες»... «Είναι Μαφία όποιος σιωπά», διαγγέλλει ο άρχων της Νέας Εποχής των εκσυγχρονιστάδων, απαντώντας στον άνθρωπο που πέφτει στα χέρια των αρχών συνεχίζοντας ν’ αγωνίζεται, αρνούμενος να παραδώσει την αξιοπρέπεια του και ν’ απαρνηθεί τις επιλογές του. Να λοιπόν τι σημαίνει εκσυγχρονισμός: μια κοινωνία ρουφιάνων, όπου η κατάδοση αποτελεί εθνικό συμφέρον. «Για κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται για έναν καλύτερο κόσμο η ανθρώπινη ζωή έχει μεγαλύτερη αξία και το ίδιο αυτονόητα ισχύει και για μένα», τολμάει ν’ αντιγυρίσει σ’ όλους ο αγωνιστής Δημήτρης Κουφοντίνας και αμέσως πέφτουν επάνω του, μην μπορώντας να κρύψουν τον πανικό τους: «Είναι προκλητικός, η απομυθοποίηση τους είναι γεγονός, ελπίζουμε το κοινό να μην παρασυρθεί, θέλουν πολιτική δίκη σταματήστε να μιλάτε γι’ αυτούς, δεν μπορούμε να μετατραπούμε σε μια συναλλασσόμενη δημοκρατία με τρομοκράτες που μας απειλούν». Κι όμως οι «άπιστοι» δεν είναι λίγοι. Όλοι αυτοί που παραμένουν άνθρωποι και που δεν έχουν καμία αμφιβολία, ότι καταδιώκονται οι ζωές όλων μας. Ότι τα συρματοπλέγματα περικυκλώνουν τον καθένα. Ότι τα λευκά κελιά και κάθε κρατικό μπουντρούμι, ο αργός ή γρήγορος θάνατος που περίσσεια προσφέρουν οι δήμιοι της ελευθερίας μας αφορούν όλους. Ο θάνατος που παραμονεύει στα σαπιοκάραβα τους, όπως το Σάμινα, στα διυλιστήρια των εφοπλιστάδων των «αθώων» θυμάτων της «τρομοκρατίας». Οι ανθρωποσφαγές που δεν έχουν τέλος από το Ναγκασάκι και την Χιροσίμα μέχρι τις «ανθρωπιστικές» επιχειρήσεις στην Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και όπου γης. Ανάμεσα τους και όλοι αυτοί που δεν θα πάψουν, ν’ αγωνίζονται με όποιους τρόπους επιλέγουν με θάρρος, ανιδιοτέλεια και αξιοπρέπεια, ανυπότακτοι και γι’ αυτό επικίνδυνοι για κάθε εξουσία. Χτες, σήμερα, αύριο... ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΟΜΗΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ ΛΕΣΠΕΡΟΓΛΟΥ ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ Αθήνα 10 Σεπτέμβρη 2002 Συνεργασία Αναρχικών Ομάδων και Ατόμων για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και την Πολύμορφη Δράση

από BB 17/08/2003 6:43 μμ.


post image
H FOTOGRAFIA TON <> GRAFEION TOU KKE STHN EGNATIA! ESPASE MONO H TZAMARIA OPOS KAI SE DEKADES ALLA SHMEIA. H FANTASIA TON NOSTALGON TOU STALIN DEN EXEI ORIA... TA DHMOSIEUMATA EINAI KALON NA KYKLOFORHSOUN LIGAKI GIA NA MATHEI O KOSMOS TI EGRAPSE O APERGOSPASTHS EKEINES TIS MERES.... H ALLH FOTO EINAI APO TH FILOSOFIKH KAI TO BLACK BLOCK NA ETOIMAZEI TH DYANMIKH TOU EMFANISH... RANTEVOU STHN OLYMPIADA 2004!

Εικόνες:

από Φρεσκομαυρισμένος και ξεκούραστος! 17/08/2003 9:36 μμ.


Μόλις γυρίσατε απ'της Παναγίας το Δεκαπενταήμερο; Και η κοιλιά σας χόρτασε κρέας; ...Και σας έλειψε το ίντυ,ε; Και είπατε να μπείτε να ανεβάσετε όλο το κατεβατό,"να θυμηθούμε τα παλιά"; Ως πότε θα ευλογείτε τα γένια σας;-Μήπως μέχρι να σκάσουν οι Κνίτες ιντυαναγνώστυες από το κακό τους...; Μάλιστα.........

από Δογματικός 17/08/2003 10:50 μμ.


Απλά τελείωσε η άδεια του μπαμπά τους και γυρίσανε! Εφιάλτης όμως σας είχε γίνει το ΚΚΕ εκεί στην Άνω Ραχούλα!

από Someone 17/08/2003 11:23 μμ.


NAI TO KKE MAS EGINE EFIALTHS! DEN MPOROUME NA KANOUME OUTE VHMA! MIA TA MAT MIA TA KNAT, DEN KSEROUME APO POU THA MAS ERTHEI. EXEI O KAIROS GYRISMATA... THA TA POUME STHN OLYMPIADA...

από BB 18/08/2003 12:28 πμ.


post image
1st photo: HAMBURG MAY DAY 2nd photo: BERLIN MAY DAY Auta sas ta didaskoun sta grafeia ths kathodhghshs? Mallon tha einai ektos ylhs e? RANTEVOU STHN ATHINA TON AUGOUSTO TOU 2004!!!

Εικόνες:

από ελευθεριακός 18/08/2003 2:51 πμ.


δεν ταιλείσε η άδια, αλλά λόγο του οτι δεν έχω λεφτά είμαι εδω, και έχω να πω οτι, ναι ρε πάντα μπροστα μας έχουμε ματ και κνατ. αλλα την αλλη φορα που θα μας ρίξετε δεν θα την κοπανίσουμε, θα ζυγιαστουμε, δεν θα πουλισουμε φτηνα το τομάρι μας ρε! (παράφραση των στίχων της γώγου σε πρώτο πρόσωπο)ΕΔΩ ΘΑ 'ΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΣΑ ΦΕΡΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ...... ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΝΑ'ΝΑΙ ΚΟΝΤΡΑ, ΕΧΕΙ ΤΙΜΗ ΣΑΝ ΠΕΤΑΣ....

από μύγα 18/08/2003 2:28 μμ.


25 ΜΑΪΟΥ Ένα πρωί θ' ανοίξω την πόρτα και θα βγω στους δρόμους όπως και χτες. Και δεν θα συλλογιέμαι παρά ένα κομμάτι από τον πατέρα κι ένα κομμάτι από τη θάλασσα -αυτά που μ' άφησαν- και την πόλη. Την πόλη που τη σάπισαν. Και τους φίλους μας που χάθηκαν. Ένα πρωί θα ανοίξω την πόρτα ίσα ολόισα στη φωτιά και θα μπω όπως και χτες φωνάζοντας "φασίστες!!" στήνοντας οδοφράγματα και πετώντας πέτρες μ' ένα κόκκινο λάβαρο ψηλά να γυαλίζει στον ήλιο. Θ' ανοίξω την πόρτα και είναι -όχι πως φοβάμαι- μα να, θέλω να σου πω, πως δεν πρόλαβα και πως εσύ πρέπει να μάθεις να μην κατεβαίνεις στο δρόμο χωρίς όπλα όπως εγώ - γιατί εγώ δεν πρόλαβα- γιατί τότε θα χαθείς όπως και εγώ "έτσι" "αόριστα" σπασμένη σε κομματάκια από θάλασσα, χρόνια παιδικά και κόκκινα λάβαρα. Ένα πρωί θ' ανοίξω την πόρτα και θα χαθώ με τ΄όνειρο της επανάστασης μες την απέραντη μοναξιά των δρόμων που θα καίγονται, μες την απέραντη μοναξιά των χάρτινων οδοφραγμάτων με το χαρακτηρισμό -μην τους πιστέψεις!- Προβοκάτορας. Κατερίνα Γώγου ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ...

από Δογματικός 18/08/2003 2:42 μμ.


Πολύ εγγλέζικο ρε παιδάκι μου στα γραπτά σου. Με εντυπωσίασες!! Αλήθεια, γιατί θα τα πούμε στην Ολυμπιάδα; Εθελοντές θα είσαστε; Εμείς πάντως μπορεί να τα πούμε και στο Πολυτεχνείο...

από ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ 18/08/2003 5:48 μμ.


post image
Παιδί το περιβόλι μου που θα κληρονομήσεις, όπως το βρεις κι όπως το δεις να μην το παρατήσεις. Σκάψε το ακόμα πιο βαθιά και βρέξε το πιο στέρεα και πλούτισε τη χλόη του και πλάταινε τη γη του, κι αν είναι κι έρθουνε χρόνια δίσεκτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα κι όσα δέντρα, για τίποτα άλλο δεν ωφελούν, παρά για μετερίζια. Μη φοβηθείς το χαλασμό, φωτιά, τσεκούρι τράβα, ξεμπέρδεψέ το, χέρσωσε, το περιβόλι κόφτο και χτίσε κάστρο πάνω του και ταμπουρώσου μέσα για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, που όλο την περιμένουμε κι όλο κινά για νάρθει κι όλο συντρίμμι χάνεται, στο γύρισμα των κύκλων.

Εικόνες:

από kapoios 18/08/2003 7:34 μμ.


Isws tha htan kalytera to arthro na metaferthei sto forum afou den apotelei eidhsh alla mallon thema pros syzhthsh gia thn katantia tou apergospasth

από synergy 19/08/2003 10:33 πμ.


τερμα οι διακοπες τα κεφαλια μεσα?το πρωι χρησιμοποιηστε το χερακι σας πριν φυγετε απο το σπιτι, τι φταινε οι υπολοιποι?χαφιεδες ασφαλιτες,πιονια, ανεγκεφαλοι που θα πιασετε στο στομα σας το κομμα αυνανες. ΥΓ. η φωτογραφια με την κατευασμενη τζαμαρια μετις αφησες ειναι καφετερια....ηλιθιε

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License